Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Zmiana mistrzów Tag Team jest moim zdaniem dobrą decyzją. Lucha Dragons się już przejedli, a cała ta walka nie była emocjonująca do momentu zakończenia. Bo przebiegała tak samo jak zawsze, czyli zaczęli już ostatnią prostą do wygranej po wejściu Kalisto, a później postanowiono nas zaskoczyć i jeden z nowych msitrzów łatwo przytrzymał w roll upie rywala. Przy takiej przewadze fizycznej to można tylko pytać, czemu się to wcześniej komuś nie udało? Jak na walkę o pas to trochę mało czasu dostali, ciekawe czy na kolejnym Specialu będzie rewanż. Pewnie tak, ale czy Blake i Murphy obronią wtedy pasy- to już nie jest dla mnie takie pewne.

Bardzo dobra walka Kidda z Neville'm. Właśnie takich starć oczekuję od NXT, bo nie dość że dostali dużo czasu, to zapełnili go mnóstwem ciekawych akcji. Nawet to że Tyson próbował czasem uciekać przed walką nie popsuło jej. Oczywiście Adrian był murowanym faworytem do wygranej, ale Kidd ostatnio też ma się coraz lepiej, bo na NXT daje dobre walki, a w głównym rosterze w teamie z Cesaro też ma się nie najgorzej.

Dempsey kolejny raz spełnia w walce z Cobinem taką samą rolę jak jobberzy. A ja nadal nie wiem po co było tyle konfrontacji między nimi, żeby teraz kończyć to tak krótkimi walkami.

28054889252fa02dfba372.jpg

ubolewam jednak nad zestresowanym Owensem, który nijak nie przypominał kipiącego charyzmą Steena.

Tutaj niestety nie będzie miał takiego luzu i robił co chciał jak na niezależnej ;) Poza tym jest tym złym, a wiadomo jak bookują takich u Vince'a.

• Reputacja:   1

Blake i Murphy to jest drużyna która nie prezentuje sobą za wiele. Mimo to oni są już teraz gotowym produktem do głównego rosteru, tak samo jak kiedyś Neville i Grey. Oni przy debiucie będą właśnie tacy skoczni, można ich przedstawić jako heelów ale też jako tych dobrych. Sądzę że osiągną oni więcej niż Ascension które jest kiczowate. Kalisto powinien tutaj pójść drogą indywidualną do głównego rosteru.

Obawiam się że ze czekali za długo z Callihanem, może on pójść podobną drogą co Kassius Ohno. Jeżeli dostanie się on kiedys do głównego rosteru to sądzę że już w innym gimmicku.

Edytowane przez Arkao

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Tutaj niestety nie będzie miał takiego luzu i robił co chciał jak na niezależnej ;) Poza tym jest tym złym, a wiadomo jak bookują takich u Vince'a.

Nie zapominaj, że to heel ma zawsze większą swobodę przy mikrofonie oraz Vince nie wyklucza go jakkolwiek ze sprzedawania emocji, których mi u niego zabrakło. Oczywiście o jego przyszłość jestem spokojny widząc progres Zayna (Kto spodziewałby się kiedyś, że El Generico wypadnie lepiej za mikrofonem od Steena :D) nie kryję jednak zaskoczenia, że Kevin daje z siebie aktualnie jedynie namiastkę swoich umiejętności.

Niestety natknąłem się kiedyś na spoiler z pasami NXT TT i nie przeżywałem tego tak mocno. Fajnie zabookowali końcówkę i Kalisto chyba jest najpewniejszym kandydatem do MR. Walka nie porwała, mogło być lepiej.

Neville i Kidd dali najlepszy pojedynek w tym odcinku. Wiele zwrotów akcji, emocje i zabookowanie tej walki. Neville pokazał trochę akrobatycznych ruchów i wszystko wyszlo bardzo dobrze. Jestem niezmiernie ciekaw jak Devitt poradzi sobie z Nevillem. Znają się z Japonii i liczę na jeszcze lepszy pojedynek niż ten z Tysonem.

Divy ominąłem, nie miałem na nie czasu :twisted:

Baron niestety znów pokonuje Bulla. Nie wiem co widzą w BC. Zero charyzmy, brak mic skilla i ring skilla, nawet wyglądu nie ma.

Długo wyczekiwany segment z Owensem i Zaynem. Niestety widać, że Steen nie jest tym samym Steenem co w indysach. Albo mu zabrali to co najlepsze (nie może się kłócić z publiką), albo jest zestresowany. Na majku nie powalił, ale nawet sama mimika i zachowanie w ringu mogło się podobać. Zayn za mikrofonem kapitalnie sobie radzi i jestem ciekaw czy będzie kiedyś jedną z twarzy fedki. Szkoda, że jest to walka o pas. Zdecydowanie za szybko. Liczyłem na soczysty brawl 11 lutego, a tak dostanie walkę w ME.. Szkoda, co za szybko to nie zdrowo.

71873036054fe0f048f170.jpg

Trzecie moje podejscie do NXT.

Ci goście którzy zdobyli pasy strasznie mi przypominali Barrete i Hawkinsa. Zdziwienie publiczności po zdobyciu przez nich tytułów epickie :D Chyba się nikt tego nie spodziewał. Walka nawet spoko, ale Lucha dragons są Lucha tylko i wyłącznie z nazwy.

Strasznie ostatnio lubię Kidda, zrobił na prawdę spory progres przez ostatni rok. On jest w końcu w NXT, czy w MR? Walczy o #1, jest w intrze NXT, a walczy normalnie na RAW i SD z Cesaro. Ciekawe. Szkoda że przegrał. Adrian zgarnął bardzo lipną reakcję, nie wiem czy on tak zawsze, ale trochę słabo jak na typa, który tyle trzymał pas. Divu przewinąłem, nawyki z MR.

Wtf, kto to? Gimnazjalna wersja Romana Reignsa? Nie wiem, czy typ miał wyglądać na bad assa, ale z mordy wyglądał jak kujon na WF'ie. Raczej kandydat do kolejnych czysek w rosterze.

Zajebisty ten Owens, twarz głodnego grubaska, dobry botch w 15 sekundowym speechu. Sami go zjada dupą. Zwisa mi, co tam było kiedyś w indysach, obecnie nie prezentuje "zbyt" dobrego poziomu, no ale zobaczymy jak tam w ringu, bo NXT Special zamierzam obejrzeć.

Ogólnie trochę lipka, szczególnie gdy wcześniej obejrzałem najnowsze LU. Może nie czuje klimatu, ale chyba ograniczę się do reportów i newsów z NXT.

[ Dodano: 2015-01-29, 17:03 ]

Aha, zapomniałem dodać, że NIE OGLĄDAM, I NIE OGLĄDAŁEM INDY (oprócz LU od jakiegoś czasu) więc wszystkich w NXT traktuje jak całkowitych świeżaków, i oceniam ich pod względem tego, co widzę na żółtej tygodniówce. Tak tylko wspomne jak coś ;)

Doge Nie chcę się kłócić i spierać, ale jeśli chcesz zobaczyć ,,jak tam ringowo" to obejrzyj walki z Generico w ROh/PWG. Niestety w WWE możesz nie zobaczyć tego co naprawdę potrafi. Widać, że Steen jest zdenerwowany, Zayn w pierwszych odcinkach też dobrze nie wyglądał. Zgadzam się, ten segment JAK NA STEENA nie był dobry, a mimo to pokazał, że ma ogromne możliwości. Można wiedzieć jakie zrobił botcha, bo może nie dosłyszałem?

[ Dodano: 2015-01-29, 17:09 ]

A tak przy okazji chyba nikt nie zauważył, że wyświetliło się promo Samiego Callihana. Debiuuje na Takeover :twisted: :D

Od początku istnienia dywizji TT wręcz prosiło się o to aby istniały przynajmniej te 3 wypromowane tag teamy. Dzisiaj widzimy tego konsekwencje. Team Thick do tej pory byli nikim więcej jak jobberami. Aż chciało się o większą promocję, podobnie jak w przypadku Dillingera a Jordana ale zawsze coś stawało na drodze. Tą walkę traktowałem jako kolejny etap promocji. Wygrana Blake'a i Murphy'ego to było dla mnie ogromne zaskoczenie tym bardziej, że trwało to nie więcej niż 5 minut. Szkoda i samej dywizji i Dragonsów.

Neville vs Kidd wypadło świetnie, jak narazie najlepsza walka turnieju i zaryzykowałbym stwierdzenie, że lepszy pojedynek niż ten na Takeover. Ważniejsze jest jednak to co nastąpiło poczas entrance'u Kidda. Crowe wreszcie się pojawi i to w swoim pierwotnym gimmicku. Wreszcie...po tylu miesiącach go ujrzymy.

Bayley kłóci się z Charlotte, Becky z Sashą. Fatal 4 Way zapowiada się jeszcze ciekawiej. Największą wygraną może się okazać Bayley. Mam też nadzieje, że będzie to drobna zmiana gimmicku - nie miałbym nic przeciwko pójściu w bardziej radykalnym kierunku. Potencjał zawsze był ale gimmick skutecznie to utrudniał.

Nie wiem jak dla was ale dla mnie drabinka zawsze była jasna. Pierwsze walki jasno pokazały jak należy to rozpatrywać. Szkoda tylko, że porzez dziwną grafikę wprowadzono tyle zamieszania. Oprócz ogłoszenia walki Itamiego z Balorem warto dodać, że Itami wypowiedział kilka słów. Nie było rewelacji ale w przypadku gdy startuje się od kompletnego zera, każdy progres jest wskazany, a ten w porównaniu do pierwszego proma był.

Dziwi mnie to, że po raz kolejny gnoją Dempseya. Przecież to był kolejny squash nie pozostawiający cienia wątpliwości kogo będą pchać dalej. Fani Corbina wyniosą z tego odcinka pozytywne odczucia (Corbin fajnie poruszał się w ringu), hejterzy znajdą "coś" to hejtowania. Tym "coś" było kilka słów na zapleczu. Kilka słów, które idealnie pokazuje jak dużo mu jeszcze brakuje. Bull pod tym względem zjadł go na śniadanie.

Podpisanie kontraktu odbyło się niby w sztampowy sposób (przynajmniej jego początkowa część), niby nie powiedzieli nic nowego ale i tak fajnie się to oglądało. Zadziałała magia ich rywalizacji ze sceny niezależnej. Walka o pas? Wolałbym jednak gdyby ten pojedynek był non-title matchem.

No i mamy nowych mistrzów tag teamowych. Tylko kim do cholery są Blake i Murphy? Nie tak to powinno wyglądać. Na orbicie pozostają English z Gotchem i Enzo z Cassem, którzy zasługują na takie honory bardziej. A Wesley i Buddy? Długowłose żółtodzioby. No właśnie, żółtodzioby. Rozwojówka choć raz spełnia swoje założenia i daje szansę tym, którzy nie są wystarczająco wypromowani. Chociaż pozostałe drużyny zasługują na to o wiele bardziej. Kalisto i Sin Cara żegnają się wkrótce z NXT i wbijają do głównego rosteru. To pewne. Nie wiadomo tylko czy jako tag team, czy jako dwa oddzielne produkty. Del Sol i Hunico przydadzą się wyżej przy nieobecności Reya Mysterio, którego raczej na pewno nie zobaczymy już u Vince'a. A NXT straci kolejny tag team po Ascension i będzie trzeba kombinować z nowymi tag teamami, pewnie sklejanymi z dupy.

Neville z Kiddem dają kolejną świetną walkę i aż dziw bierze, że męczą się dalej na żółtej tygodniówce, bo obydwaj byliby poważnymi wzmocnieniami w głównym rosterze, gdyby chciano w nich zainwestować. Niby wiadomo o tym, że Neville jest na ostatniej prostej, by zaliczyć awans, ale jak widać dostaje kolejną szansę w zmaganiach o NXT Championship. Ale jeśli już dostanie się do finału, to pewnie zostanie pokonany. Wypromowana zostanie kolejna osoba, a ex-PAC zawita na RAW/SmackDown/Superstars. Przynajmniej wiadomo, że polata, a latające małpki też są potrzebne. Kidd? Od dawna powtarzam, że powinien osiągnąć więcej, będąc częścią głównego rosteru. Ale przynajmniej możemy oglądać co tydzień bardzo dobre starcia. Bez różnicy, w jaki dzień i na jakim kanale.

Doczekaliśmy się winietki zwiastującej debiut Salomona Crowe'a. Jak widać, nie zrezygnowano z gimmicku hakera. Ciekawe tylko, jak taki haker będzie prezentował się w ringu. Callihan ma umiejętności, nie tylko za mikrofonem. W ringu także robi różnicę. Trzymam kciuki za to, by się mu udało. Przynajmniej w końcu przyjrzymy się mu z bliska. I to nie na scenie Indy, a u McMahona. Wróżę krótki romans z NXT i awans do głównego rosteru, bo to jest gotowy i pełny produkt. Ciekawe tylko, czy kreatywni sądzą o nim to samo.

Burdel, burdel, burdel. Napięcie wzrasta, konflikty między parami Charlotte-Bayley i Sasha-Becky narastają, co powinno dobrze zwiastować przed walką o pas kobiet. Osobiście trzymam się zdania, że spiny w Team B.A.E. to jeden wielki pokaz, gierka psychologiczna przy Charlotte. Szanse na wyrównane starcie wzrastają, ale paradoksalnie na obronę pasa przez Flairównę spadają. Przecież mistrzyni kobiet nie może już ufać nikomu i nawet w słodziutkiej Bayley musi wypatrywać zagrożenia. Czujność wyostrzona, ale i tak zmiana mistrzyni gwarantowana.

BULL!! BULL!! BULL!! Wpierdol na specjalne życzenie i kolejna wtopka z Corbinem zaliczona. I tak ma być. Baron przynajmniej jakoś wygląda (ale hejty i tak dostaje). Inna sprawa, że brak emocji to cecha charakterystyczna jego gimmicku. To tak jakby dziwić się temu, że Rowan mało mówi. Ale co zrobisz, jak nic nie zrobisz. U mnie terminator z rozwojówki ma kredyt zaufania. Bo gimmickowo mnie fascynuje, a wizualnie mi odpowiada. Do finału turnieju jednak się nie dostanie, pewnie przez interwencję Dempseya.

Podpisanie kontraktu na walkę Zayna z Owensem ni mnie ziębi, ni mnie grzeje. Wiedzieliśmy, czego się spodziewać. Gadki o wieloletniej znajomości, znaniu się na wylot, same old shit. Jedyna nowość, która wychodzi zdecydowanie na minus, to dodanie pasa NXT w tle. Skoro konflikt to konflikt na tle prywatnym, to po jakiego grzyba stawiać od razu mistrzostwo na szali? Rywalizacja szybko się znudzi, tym bardziej że nie ma szans na to, żeby Sami stracił pas. No contest? Chyba że, tylko że wtedy bez sensu byłyby starania Owensa o wymuszenie na Zaynie dodania błyskotki do feudu już na starcie. No cóż... Zobaczymy, co wykombinują. Jak dla mnie to niekoniecznie dobra decyzja, nawet jeśli nie dostaniemy jasnego rozstrzygnięcia za dwa tygodnie.

6774900356019a1789f59a.jpg

Doczekaliśmy się winietki zwiastującej debiut Salomona Crowe'a. Jak widać, nie zrezygnowano z gimmicku hakera. Ciekawe tylko, jak taki haker będzie prezentował się w ringu. Callihan ma umiejętności, nie tylko za mikrofonem. W ringu także robi różnicę. Trzymam kciuki za to, by się mu udało. Przynajmniej w końcu przyjrzymy się mu z bliska. I to nie na scenie Indy, a u McMahona. Wróżę krótki romans z NXT i awans do głównego rosteru, bo to jest gotowy i pełny produkt. Ciekawe tylko, czy kreatywni sądzą o nim to samo.

Wytłumacz mi na jakiej podstawie piszesz że Solomon Crowe to gotowy i pełny produkt do awansu do głównego rosteru kiedy facet nie postawił nogi w ringu w tv, co sam podkreślasz wyrażając swoją ciekawość? Bo rzekomo jest dobry w ringu bądź na majku? Nikt jeszcze tego nie widział i nikomu tego jeszcze nie pokazał. Sami Callihan - ewentualnie tak, ale nie Solomon Crowe.

Wytłumacz mi na jakiej podstawie piszesz że Solomon Crowe to gotowy i pełny produkt do awansu do głównego rosteru kiedy facet nie postawił nogi w ringu w tv, co sam podkreślasz wyrażając swoją ciekawość? Bo rzekomo jest dobry w ringu bądź na majku? Nikt jeszcze tego nie widział i nikomu tego jeszcze nie pokazał. Sami Callihan - ewentualnie tak, ale nie Solomon Crowe.

Bo znam gościa z CZW, IWA-MS i innych fedek sceny niezależnej i pamiętam, jakie cuda wyczyniał z Moxleyem jako Switchblade Conspiracy. Samiego w cokolwiek nie ubiorą, to i tak go sprzedadzą. Może być nawet żulem spod monopolowego. Callihana trudno nie doceniać i trudno nie propsować go jako gwiazdy UV. Ambrose się sprawdził, więc Crowe też się sprawdzi. Nawet z tabletem w ręku, którym miałby gasić oświetlenie wokół ringu.

6774900356019a1789f59a.jpg

Ale kolega napisał, że Sami Callihan tak, nie wiadomo jak Salomon Crowe i ma rację. Niewiadomo jak sobie poradzi w roli Crowe'a i zobaczymy jaki bedzie miał move set. Jeśli mało ograniczony to bardzo dobrze.

• Urządzenie:  Windows

Zmiana mistrzów tt... cóż, po prostu z dupy. Title change po kiepskiej walce pozbawionej jakiegokolwiek feudu? Rozumiem, że luchadorów trzeba było pozbawić pasów, ale sposób w jaki się to stało... tak się tego nie robi, po kim jak po kim, ale po NXT takich baboli się nie spodziewałem. Pytanie co dalej. I to zarówno z byłymi mistrzami (oby przeszli wyżej jako TT, znając WWE Kalisto solo wiele nie zdziała...), jak i nowymi. Bo coś czuję, że za długo ten reign to nie potrwa...

No i nowi mistrzowie mają tragiczny theme :twisted:

Neville z Kiddem (co on robił w turnieju, miał już przecież NIGDY nie dostać shota na pas NXT?) dali fajną walkę, poprzednicy napisali już na ten temat wszystko. Druga walka turniejowa? Cóż, kolejny raz jak na dłoni widać to, o czym ja mówiłem już dawno: Bull pod każdym względem bije Barona na głowę a kreatywni są zwyczajnie ślepi.

"look at the athleticism right here" - Kane lepiej robi taki przerzut przez liny, ale co tam ;)

Co jeszcze... Crowe jednak żyje... good ;)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   52
  • Urządzenie:  Android

Narzekacie na nowych mistrzów już na samym starcie. Prawda jest taka, że są oni sto razy lepsi od nudnych luchadorów, którzy w gł rosterze jako tt by się nie sprzedali. Poza tym jakby nie patrzeć nxt to w dalszym ciągu tylko rozwojówką. Gdzie ich mają do cholery sprawdzać? Zawsze wszyscy narzekają na sztampę, brak jakiejkolwiek niespodzianki...teraz jest i też źle...

163870508457e2d890447a3.jpg

Ano właśnie Salomon Crowe. Nie znam gościa ze sceny indy, ale jeśli widzę, że ludzie się nim jarają, to wiem że mają rację i im ufam :P. Mam jednak jeden problem: jego gimmick. Czy naprawdę nikomu nie przeszkadza to, że gość ma być hakerem? Ja widząc taki gimmick w WWE mam przed oczami sceny a'la wybuchający monitor Ambrose'a. A to raczej nie jest ciekawa wizja, zwłaszcza że gość miały się specjalizować w takich rzeczach.

Także jak na razie jestem nastawiony do niego mocno sceptycznie. Obym się jednak mylił ;)