Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

TT Turmtoil Match to świetny pomysł na wyłonienie kolejnych pretendentów do pasów mistrzowskich. To pokazuje, że z dywizją TT nie jest jeszcze tak źle. Inna sprawa to teamy biorące udział w walce. O ile Ascension oraz Amore i Cassidy przejdą to reszta to jedna wielka pomyłka. Zwycięstwo tych pierwszych dziwić nie może. Jedyny team z prawdziwego zdarzenia, który pasy musi zdobyć.

Tak poza tym Conor jako brat Takera? Bez wątpienia byłby to dla niego duży krok...tylko czy on na to zasługuje? Wątpie, że WWE zaryzykowałoby aż tyle z O'Briana.

English w dalszym ciągu kontynuuje oswajanie publiczności ze swoim gimmickiem. Narazie mi to nie przeszkadza, powiem więcej ze swojej roli wywiązuje się znakomicie. Może i ma wyrazisty gimmick ale tak jak w przpadku Breeze'a czy Parkera nie sądze, że mógłby się sprzedać w MR.

Czy tylko ja mam wrażenie, że WWE zaczyna trochę przesadzać z gimmickiem Dallasam? O ile nie tak dawno wszystkie jego działania były naturalne tak teraz wieje od niego sztucznością. Uwidoczniło się to po słowach w których powiedział, że wreszcie jest tym złym, po czym wykrzywił twarz w nienaturalnym uśmiechu. Niedługo i ta część się znudzi.

Powrót Ohno oraz JBL jako komentator to dwie najlepsze wiadomości tego odcinka. O nowym GM'ie myślałem ale nie przypuszczałem, że będzie nim Bradshaw. Dusty był GM'em tylko na papierze dlatego tutaj licze na częstsze występy i mały feud pomiędzy głównymi face'ami.

Drugi tydzień z rzędu dostajemy bardzo dobrą tygodniówkę, tego oczekuję od NXT...

Opener to dawka średniej jakości komedii, jednak nieźle się to oglądało z dobrze bawiącą się publiką... W pojedynku komedii Santino > Fandango.

Ohno powrócił w najlepszej formie fizycznej jaką do tej pory miał u Vince'a, mimo, że to nie jest jeszcze szczyt jego możliwości. Nie ma co jednak marudzić, mięśnie górnej części ciała nabierają u niego kształtów, a brzuch staje się coraz mniejszy. Jednak czy jego powrót miał w tej chwili sens skoro zaserwowano mu porażkę w squashu z Harperem, na którym miał się zrewanżować? #YeYeYe

Ascention po mnie spływają, więc wygrana przez nich pasów nie robi na mnie wrażenia, ciekawi mnie tylko co teraz z byłymi mistrzami tagów? Kolejni w kolejce do walki o pasy są pewnie Enzo & Cassidy, którzy na antenie powtórzyli dzisiaj swoje promo z "Presentation Skills", bądź co bądź, tam im wyszło o wiele lepiej i grabniej.

Zjecie mnie żywcem, ale ja nie chcę żeby Bo Dallas tracił obecnie pas! Charakter, który obecnie odgrywa to jego najlepsze oblicze z czasów pobytu w FCW/NXT. Heelowy mistrz, który stara się być miłym gościem przy ludziach, a jest tak naprawdę tchurzem, któremu sodówka uderzyła do głowy po wygraniu tytułu to raj jak dla mnie i możecie się śmiać, bardzo dobra telewizja, zwłaszcza, że feud z dobrym gościem nr. 1 w federacji nabiera tempa. Tak jak podejrzewałem, Sami jakoś się wkradł na "imprezę" i zgarnął title-shota. Szkoda tylko, że wyszedł jako El Local, spodziewałem się małego ukłonu w stronę fanów niezależnej i jednorazowego występu jako El Generico. Chyba, że taką ewentualność trzymają na główny roster i jakiś ważniejszy feud Kanadyjczyka... Moment wieczoru? "Let's go this guy!"

Świetnie mi się oglądało to NXT, show znowu odżyło i jest najlepszym, co WWE nam serwuje w tygodniu.

Trochę głupie było to, że komentatorzy próbowali zasugerować że zamaskowany gość to El Local. Od razu widać że gabaryty nie te.

Natomiast przy pierwszym przeciwniku Bo "Let's go this guy" - w tym momencie publika skradła show :D

Rzeczywiście kolejna bardzo dobra tygodniówka NXT. Wszystko za sprawą świetnej publiczności, która chantowała przy każdej nadarzającej się okazji. Miałem wrażenie, że oglądam gale PWG a nie jedną z gal WWE. Momentem kulminacyjnym było przytoczne wcześniej "Let's go this guy".

Opener jako comedy match dało się oglądać. Walka spełniła swoje zadanie i była świetnym wstępem do dalszej częsci programu.

Powrót Ohno nie zachwycił. Co prawda wyglądał szczuplej ale 4 tygodnie to nie jest okres w którym da sie wypracować aż tak widoczną różnicę. Szkoda, że nie pokazał nic ciekawego. Zdziwiła mnie wygrana Harpera, która nie podlegała dyskusji. Dominował praktycznie cały czas a walke można uznać za dłuższy squash.

Mimo, że dalej nie przekonuje mnie Victor to wygrana Ascension była do przewidzenia. Jest to jedyny team, który zasługuje na te pasy. Neville'a i Gravesa zawsze traktowałem jako team przechodni bez większej kariery.

Za tydzień debiut kolejnej osoby. Promo Rawleya samo w sobie fajnie wyszło a z tego co zdążyłem wyłapać to będą kreować go coś na wzór gracza NFL. Pierwsze co przychodzi mi na myśl to Cesaro z początków pobytów w federacji. Zobaczymy jak to wyjdzie u niego.

Śmiało można powiedzieć, że Dallas wreszcie znalazł dla siebie miejsce. Heel nie zdający sobie sprawy z tego jakie reakcje powoduje to najlpesze wyjście dla niego. Esencją tego typu segmentów/walk jest to, że osoba uważająca siebie za niepokonaną wkońcu musi przegrać. Sami to najlepszy możliwy wybór w tym momencie.

Edytowane przez Edgar

"Magiczne" wejście Santino wprawiło mnie w dobry humor już na samym początku gali, a to co zobaczyłem już w trakcie samej walki zostawi na długo ślad w mojej psychice. Chyba najdziwniejsza walka w historii NXT, gdzie Marella pokazał całe swoje combo..wygłupów, przyćmił Fandango, ktory miał być gwiazdą odcinka, a fanom wyraźnie się to podobało. Not sure if NXT or CHIKARA :D

Kassius wraca po dłuższej przerwie - jednak nie zauważyłem aż tak wyraźnych postępów w budowie jego masy mięśniowej niż przed przerwą. Wygląda nieco lepiej, ale do dobrej sylwetki nadal brakuje mu kilka miesięcy ćwiczeń. Szybka przegrana z Harperem pokazuje, że teraz nie będzie żal bookerom podkładac Ohyesa w taki sposób.

Colin, jak śmiesz uciszać Enzo?!

Zmiana mistrzów Tag Team - z jednej strony można się było tego spodziewać, Ascension od początku działania NXT VI są przodującym teamem, myślalem jednak, że tytuły odbiorą w jednej z kolejnych walk, które były nieuniknione, nie przy pierwszej możliwej okazji. Po dołączeniu do teamu Victora panowie są w gazie, a zarząd zdecydował, że nie ma na co czekać, stąd ta zmiana. Sama walka nie porwała, poza krótkim spotfestem Adriana strasznie zamulała i nie trzymala tempa.

O ile wcześniej Bo był tak żenujący, że nie dalo się go oglądać, to teraz sama swiadomość, iż jest heelem zmienia mój pogląd na jego osobę - koleś wreszcie się sprawdza i nie jestem pewien, czy konieczne jest przerzucanie tytułu na Samiego. Zayn może spokojnie debiutować na RAW, a Dallas nadal dzierżyć pas.

Moim zdaniem świetna tygodniówka, było co oglądać, na koniec podziękowania i motywacja do dalszej pracy dla głownego bookera - "let's go this guy! clap clap clap"

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Reputacja:   1

Najnowszy epizod był całkiem ciekawy oraz dobry... Kassius wrócił z nieco lepszą sylwetką, ale co z tego skoro już pierwszą walkę po swoim returnie wtopił? Ma to na co sobie zasłużył... Enzo & Cass powtórzyli swoje promo z tego show, które już wtedy było bardzo dobre, ale tym razem było jeszcze lepiej. Żałuję, że ten pierwszy nie ma większych gabarytów, bo z nimi mógłby zwojować MR bez żadnego problemu, a tak to pewnie zastąpi Heatha Slatera... Cieszę się, że Conor w końcu dostał jakiś title reign... Dallas dobrze się spisuje w swoim gimmicku i fajnie się go ogląda jako tego pierdolniętego :twisted: (btw Kofi Kingston z Blaze Stream- mojego starego diary) ''Let's go this guy''...

Mimo, że dalej nie przekonuje mnie Cameron

Cameron to już niestety przeszłość... Teraz jest Victor, który również według mnie nie sprawdza się w tym gimmicku i oby tylko kreatywni też to zauważyli, bo przez niego Ascension w głównym rosterze może być nie wypałem, a w dodatku podczas oglądania najnowszego NXT miałem wrażenie, że zapomniał o tym, że dokonał zmiany z Conorem i pomyłkowo chciał przejść w pin.

• Urządzenie:  Macintosh

Santino Marella & Emma vs. Fandango & Summer Rae

Spodziewałem się, że partnerem Emmy będzie wrestler z NXT, który jest bardzo blisko głównego rosteru. Padło na Santino Marellę, który niedawno wrócił i ma całkiem solidny streak od tego czasu.

Poziom ringowy walki nie był zbyt dobry, ale nadrobiła to doskonała komedia odegrana przez baby face'ów. Niepotrzebnie przedłużali sytuacje z piątkami, bo po czasie zaczęło się to robić nudne. Wszystko oprócz tego na najwyższym poziomie: wejście do ringu, Santino skaczący do pustych narożników, Cobra, Salute Headbutt (lekko zbotchowany przez Emmę), wskoczenie do ringu i ucieczki Marelli przed Leg Dropami z narożnika. W porównaniu do walki Santino Marella vs. Heath Slater ze Smackdown było genialnie.

Ocena: 3- (ocena wyciągnięta za uszy z powodu komedii. Sam poziom walki nie był najwyższy.

Kassius Ohno vs. Luke Harper

Kassius dostał swoją zemstę przeciwko Luke'owi Harperowi. Dobrze, że nie dołożyli koło ringu Ericka Rowana i Bray'a Wyatt'a, bo wtedy zawsze nie byłoby to czyste. Ja nie widzę dużej różnicy w umięśnieniu Chrisa Hero, więc chyba był to lekko stracony czas.

Kassius pokazał małą próbkę swoich umiejętności, które - jak na jego gabaryty - są genialne. Walka krótka i w main rosterze byłby to zwykły squash.

Patrząc na Harpera coraz bardziej kupuje się go jako bezmózga, który podążą za swoim mentorem.

Ocena: 2

Walka o pasy Tag Team

"You can't wrestle". To najlepiej zapamiętałem z tej walki co nie najlepiej świadczy o niektórych uczestnikach tej walki. Do obejrzenia tylko początek i koniec walki (czyli momenty w których Pac był obecny w kwadratowym pierścieniu).

Nie wiem czy był potrzebny Tag Team Turmoil tydzień temu, bo ich rywale nie byli podbudowani do tego stopnia, aby walczyć "o coś". Spodziewałem się, że Ascension zdobędą pasy i się nie zawiodłem. Z takim gimmickiem dziwie się, że jeszcze ich nie ma w głównym rosterze (podobnie jak Pac).

Ocena: 2+ (za zrywy Paca)

Bo Dallas Invitational Match

Bo skopał jakiegoś no name'a. Wiadomo kto to jest? Oceny brak, bo po prostu nie ma czego oceniać.

Zamaskowany wrestler pokonuje Bo. Czy kogoś zaskoczyło, że to Sami? Postura go zdradziła, a i ta maska w jego stylu.

Za tydzień na NXT będzie RVD. Nie czytam spoilerów, więc nie wiem z kim zawalczy. Stawiam, że z kimś kto ma widoki na main roster, bo jaki jest sens zabookować walkę, która równie dobrze mogłaby odbyć się na głównej tygodniówce?

Oglądając Emmę i Santino Marellę przyszedł mi pomysł połączenia ich. Odgrywaliby dobrą komedię i ja kupiłbym ich. Zawsze lepsza Emma niż The Great Khali grający na fujarce.

Leo Kruger wrócił, ale czas gali zaspoilerował mi, że z Bo na tym odcinku NXT zawalczy. Nie wiem jak to będzie później, ale zapewne Leo wda się w mini feud z Cesaro podobnie jak kiedyś Sami Zayn. Trochę mnie to zaciekawiło i jestem ciekaw co będzie się działo w kolejnych tygodniach.

Enzo Amore! Gościu jest doskonały w "gadaniu" w przeciwieństwie do jego dużego partnera! Trochę tego segmentu nie zrozumiałem co nie zmienia faktu, że Enzo spisuje się dobrze.

JBL'a nie było na NXT i spodziewam się, że tak ciągle będzie. Moim zdaniem powinni znieść tę posadę skoro i tak jest nieużywana.

Mojo Pawley? Poprawcie mnie jeśli źle napisałem. Wygra za tydzień, ale nic więcej mu nie wróżę (mimo jego dobrej sylwetki).

• Reputacja:   54
  • Urządzenie:  Android

Dzisiejsze nxt mnie nie zachwyciło, jak zeszłotygodniowy epizocik...Choć nie było żle.

Wszystko zostało już dobrze powiedziane więc odniosę sie do 2 kwesti.

Po pierwsze , dziwię sie,że dali returnik Ohnowi tak szybko,skoro ten miał solidnie popracować nad swym wyglądem( dużej różnicy niestety nie ma, ale trudno sie dziwić, jeśli pomyśli się o czasie jaki mu na to dali) Do tego porażka z Harperem, który znaczy bardzo mało, to kolejny cios w plecy Hero, cos mi się widzi, że nie zawita on już właski wwe...

Druga rzecz , to zwycięstwo Conora i Victora pasów tt. Walka najlepsza nie była. Kilka dobrych momentów, poza tym nic nadzwyczajnego. Mnie osobiście intryguję co teraz z byłymi mistrzami. Widział by mi się heel turn jednego z panów. Choć bardziej do tego nadaje się Corey, to chciałbym heelowego packa zobaczyć. Przecież to tylko rozwojówka, więc można mieszać turnami wrestlerów z rosteru nxt. Oprócz tego Santino skradł poraz kolejny show... :D

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   38
  • Urządzenie:  Windows

Dawno mnie tu nie było.

Z ost nxt najbardziej spodobały mi się dwie walki:

Mix tag teem. Nie powiem, ale ubawiłam się troszkę jak oglądałam te walkę.

Druga to tag teem o pasy i mimo iż spodziewałam się takiego wyniku to jestem zadowolona z przejęcia przez The Ascension pasów tag teem.

collage.png

Ten Mixed Tag to był całkiem niezły comedy match :P Na pewno lepsze niż flety z SD!. No i publika dopisała.

Ohno wypadł w porządku w swoim powrocie, ale... porażka z Harperem? To nie musi wróżyć dobrze.

Amore i Cassidy nadal w formie. Nie walczą, to pokazują ich na backu. Ale zapomnieć o nich nie dają :)

Mojo Rawley... Wygląda na to, że będą go promować. Typa znikąd nie kojarzę, to się nie wypowiem. Ale skoro na niego postawią, to może nie jest taki kiepski.

Walka o pasy TT całkiem niezła. PAC się fajnie wyszalał(jak na to, ile dostał czasu). I drugi raz stracił pasy, nie będąc spinowanym. Ładny rekordzik.

Za tydzień RVD na NXT - wow.

"Let's go this guy" :twisted: Dobrze rozegrali tego Invitationala. Maski Generico nie było, ale świetny pomysł został zrealizowany - nie ma co narzekać na ME!

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Santino & Emma vs Fandango & Summer Rae Według mnie pierwsze piętnaście minut gali zostało całkowicie zmarnowane. Bo dla mnie NXT to nie jest miejsce na tak strasznie dużą ilość komedii. Nie powiem, Emma z Santino pasowali do siebie, ale zbyt dużo był żartów, a zbyt mało było wrestlingu w tej walce. Tak wiec uważam że koncepcja takiej walki to nadaje się co najwyżej na Main Event a nie na galę, która w tej federacji jest dla mnie kwintesencją wrestlingu.

Kassius Ohno vs Luke Harper Ale lipa. Myślałem że Kassius powróci I będzie wygrywał a tu się okazali że nie dość że dali mało czasu na tą walkę, to jeszcze podłożyli go Harperowi. Ciekawe jak to się dalej potoczy.

The Ascension vs Graves & Neville Niestety mamy zmianę mistrzów. Teraz będzie bardziej drętwo, bo nowi mistrzowie nie prezentują się w ringu tak dobrze jak ci poprzedni. Oczywiście najlepszy był Adrian, ale strata pasa nie jest przecież końcem kariery, więc może to jest droga która ma go wprowadzić do głównego rosteru?

Bo Dallas będzie miał za dwa tygodnie ciężkie zadanie. Samo to jego wyzwanie nie było jakieś ciekawe, ale od czasu pojawienia się Antonio i Leo zrobiło się o wiele ciekawiej.

28054889252fa02dfba372.jpg

Walka Cesaro z Krugerem wybitna nie była. Ale chociaż mieli jakikolwiek motyw, by się odbyła - nie było to 100% z dupy.

Charlotte walczyła z Samantą Garrett z TNA ONO. Nie było tragicznie, ale akcje wyglądały trochę ślamazarnie. Córka Flaira po sporych dawkach treningu powinna dać sobie radę w WWE.

I don't get hyped, I stay hyped! Mojo wypadł lepiej podczas entrance'a, niż w ringu. I finisher jest straszny. Ale całkiem możliwe, że sobie poradzi.

Za to Danny Burch trochę na opak - w ringu wydaje się być ogarnięty, ale poza nim lipa. Jak mu kiedyś wymyślą gimmick, to może być ciekawie.

Miło że zmienili theme temu durnemu zlepkowi Leforta.

Enzo i Colin nadal sobie radzą. Co z tego że przegrywają walki, skoro publika ich kocha?

Bo jest zabawny. Niebożliwe :D

W ME English dostał walkę z RVD. Byle komu by go chyba nie rzucili ;)

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   54
  • Urządzenie:  Android

Nxt wypadło bardzo, ale to bardzo przeciętnie...

Zdążyłem ogarnać całe nxt w 15 min...

Tag team match był bardzo słaby, gorszy nawet od tego z raw(pajace vs prawdziwi patryioci)

Walka nr 1 podobała mi się, chociaż Leo nie trawie, dizś dał radę, wykręcić walke z jakimś tam poziomem. Jednak kto by nie dał dobrej walki z Cesaro?

Wwe wydaję dvd Goldberga? Interesujące.

Mojo Rowley ( czy jak mu tam) moim zdaniem wypadł słabo, lepszy był by Tac(szkoda, że jemu szansy nie dali...)

Me nie zachwycił, Rvd w dalszym ciąguy rusza się wolno i ociężale niczym llokomotywa Tuwima.

English nawet wypadł dobrze , myślę że może kiedyś nawet zobaczymy go w głównym rosterze...

Modlić sie trzeba by w nastepnym tygodniu dawka emocji w wwe była większa.

Tak po zatym, wie ktoś może, kiedy nagrywane są nowe tapingi? :roll:

163870508457e2d890447a3.jpg

Cesaro jest uwielbiany przez publikę NXT, ale to chyba Leo odgrywał rolę face'a w tej walce. Claudio wjechał w rywala na pełnej kurwie, myślałem, że kończy się squashem. Dominacja Antonio nie podlegała dyskusji, szkoda, że doceniany jest on tylko na NXT. "Push Cesaro!" *CLAP CLAP CLAP*

Kim była rywalka Charlotte? Zainteresowała mnie ona bardziej niż żeńska odmiana Richie Steamboata, spokojnie mogłaby odrgywać rolę trzeciej Bellaski. Brawo dla Flairówny za zbotchowany finisher.

Summer Rae i Sasha Grey chcą zniszczyć NXT? Już na starcie podobają mi się bardziej niż Asy i Ósemki :D Konflikt z dwiema głównymi dobrymi charakterami dywizji kobiet był nieunikniony.

Chłopcy Leforta wreszcie dostali wspólny theme i nazwę dla teamu - Legioniści? :lol: Pierwsze wrażenie co do Ruseva minęło, teraz w moich oczach nie jest nikim wyróżniającym się, tak jak Big Cass, z tym, że ten ma kozackiego partnera :D

Mojo w debiucie wypadł przyzwoicie, zachowanie wskazuje, że przed występem przyjął sporą dawkę amfy lub innego środka pobudzającego, w ringu nie zachwycił, póki co nie potrafię stwierdzić, czy jest choć ziarenko [rawdy w newsach o jego wielkim potencjale.

Cie3kawe, że o DVD poświęconemu Goldbergowi dowiedziałem się z NXT, nagranego dwa tygodnie temu, zero informacji w newsach, zero reklam w innych tygodniówkach - chcieli poczekać na wyprzedanie Thy Kingdom Come?

Heelowy Bo i jego mina jakby zaraz miał się rozpłakać <3

Aiden musi mieć względy na zapleczu, skoro dostaje RVD i to w walce wieczoru. W zasadzie to tyle o main evencie :D

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

*Gdyby zamiast Antonia w openerze znalazłby się jakiś inny zawodnik jako oponent dla Krugera, to na pewno przewinąłbym te starcie, ale dla tego wrestlera zawsze warto obejrzeć każde jedno starcie, w którym bierze on udział, bo jest to świetne widowisko. Chciałbym, aby przeszedł on ten face turn, o którym ostatnio była mowa w newsach i ewentualnie od razu dostał title shota na pas WHC :twisted:

Mojo potencjał w sobie ma na zawodnika, ale póki co to nic więcej o nim nie powiem... Wydarzenie po walce TT powinno doprowadzić do walki Tornado TT Match... ME ominąłem.