Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Kolejne NXT obfitujące w wiele wydarzeń, więc do rzeczy:

Familija szybko przerywa walkę Wyatta z Nevillem, można spodziewać się ich rewanżu za tydzień, a Ohno i Graves zapewne dostaną kolejne shoty na TT titles, chyba, że zarząd na prawdę inwestuje w ten nic mi nie mówiący team pod dowództwem Leforta.

Sasha i Rae dały całkiem dobry technicznie pojedynek, z komentarzy Maddoxa dowiedziałem się, że ta pierwsza jest siostrzenicą Snoop Dogga...podobna, nawet bardzo :roll:

Zaciekawiło mnie natomias promo Xaviera Woodsa, chłopak moim zdaniem ma ogromny talent, ma kontakt z publiką, jest dobrze zbudowany, wygląda jak Apollo Creed (jego TNA'owski ringname jak i gimmick nie był przypadkowy), gada jak Chris Rock, może w ringu nie jest tak efektowny jak Kofi Kingston, ale śmiało mógłby go zastąpić w głównym rosterze...tyle, że byłby to kolejny tancerz, ale jak widać, ten target sprzedaje się w WWE bez zastrzeżeń.

Czy Sami Zayn z natury ma być taki milusiński, czy między nim a Renee coś iskrzy?

Main Event porządny, TT Champsi dali trochę brutalności, PAC odpowiadał za spoty, NXT straci bardzo dużo po odejściu Familii, oby ci nie zgnili w czeluściach mid cardu MR.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

#emmalution !

"She' makes all your troubles go away like bubbles...she does"

oby się udało. :)

Po za tym słaba tygodniówka.

Dante Dash - czy Shelton Benjamin nie ma syna?

Leo Kruger dalej zamula, a widać po dzisiejszej tygodniówce, że plany na niego są coraz większe.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Po obejrzeniu ostatniego NXT mogę powiedzieć kilka następująchych rzeczy:

- brakowało mi czegoś takiego jak kończący odcinek brawl. Rodzinka nie będzie patrzyć biernie na poczynania Ohno i Gravesa,i postanowiła od razu ich rozwalić. Włączenie się tych dwóch popaprańców od Francuza, było w sumie dobre, w końcu ex-Hero i ex-SJK zabrali im szanse walki o pasy TT, więc chcieli wyładować frustracje. Pojawienie się Regala powinno nam zwiastować jakąś walkę miedzy nim a Bray'em (spoilerów nie znam, natomiast mam wrażenie że jakoś będą się ociągać z ewentualną ich walką).

W ME bardzo podobał mi się motyw leglocku w linach Graves'a poprzedzony tekstem "i don't think so". Team Barbecue to dramat, zielone drewna, rozumiem że trzeba szukać nowych, ale czy naprawdę nie ma tam nikogo lepszego?

- Backstage Emmy i Renee rozj*bał mi mózg. Emma to najlepszy wrestlingowy troll jakiego teraz można spotkać. BTW. Wiedziałem że Aksana jest słaba, ale nie wiedziałem że nawet Emma przy niej to terminator. Pół walki baty, aż znikąd zapina Muta Lock i koniec.

- Inwestują w Krugera jeszcze raz. Generalnie do gościa nic nie mam, poprawił psychologię ringową, w końcu większośc walki opierała się na atakach na rękę do swojego sub'a, a nie do chaotycznych atakach po całym ciele.

- Promo Ascension było poprawne do pewnego momentu. Wg mnie Ascension spisało się na straty w momencie kiedy O'Brian powiedział "We will Rise Again". W moich oczach zabił on całą swoją pracę. Z jednej strony można pochwalić takie zagrywki (w końcu nie robią z nas debili), ale z drugiej strony jest wielka różnica między postacią typowo ludzką, a postacią pseudo-goth'ów. Wg mnie, Conor dał dupy.

- Big E niszczy, szkoda że nie wziął majka, albowiem jego motyw z poprawianiem przeciwników 2 razy Big Ending'iem jest nieco monotonny. Koleżka English widać że zrobił sobie gimmick, od pozostałych rózni się tym że nie jest koleżką w gaciach; poza tym .... to wciąż jobber

Leo Kruger jeżeli ma być heelem to konieczne jest mu zaszycie ust. Ilekroć coś mówi, za każdym razem budzi we mnie śmiech. Sam gimmick szalaka z dżungli jest całkiem fajny, jednak 0 szans na poważne traktowanie.

Nie wiem co się dzieje, ale gdyby nie Emma, to walkę bym z pewnością przewinął. Ten jej taniec i ogólnie całokształt są całkiem catchy.

Jak to jest, że Kassius Ohno jest całkiem obojętny dla widowni? Rozbrzmiewa jego wejściówka a widownia jakby spała. Co jest? Stary Chris Hero nie stracił na swojej mocarności w ringu, niestety zagubił się odrobinę w gimmicku i pogodnego SuperHero zapinającego każdemu z osobna firmowego krawata pozostaje już tylko szukać w kartach historii. Ale czy przez to akurat jest z nim jak jest?

Zastanawia mnie również Bo, który na każdym show jest inny. Jak nie ciśnie Langstona jako heel, to napierdziela fejsowskie promo z samochodu, aby w końcu przy pierwszej obronie tytułu być całkiem obojętny na innych.

Ogólnie mówiąc NXT trzyma poziom i kolejna już gala sprawia, że jestem usatysfakcjonowany obrotem spraw.

Emma jest pocieszna jak dla mnie i w miarę niegroźna. Kariery na tym nie zrobi ale zawsze musi być ktoś taki jak Santino.

PH93, słusznie zauważył to podobieństwo do Sheltona :D Na nowo chcą sprzedać postać Krugera proponując to samo po raz kolejny. Ta postać jest dla mnie słaba ale w pewien sposób charakterystyczna i to go ratuje. Jak tym razem nie zaskoczy to chyba nie ma sensu wracać do tego.

Bo rzeczywiście dziwnie zmienia się jak wiatr zawieje ale może w ten sposób testują jego różne wersje by potem wybrać najlepszą?

Team Barbecue nie wykazał się szczególnie a mieli dobrą okazję ku temu. Wyatt Family i brawl było fajnym zakończeniem show. Czego tam Regal szukał?

Kilka squashy, walki nie porwały tylko ME się obronił ringowo. Turniej pań zgodnie z przewidywaniami. Liczyłem na trzecią rundę ale pewnie za tydzień to dostanę ;)

"Suffering is the result of the game, Victory at the cost of pain"

Jeśli chodzi o Dallasa, to mi się wydaje że a) albo robią mozolny turn lub b) chcą z niego następce Jaśka. Przy Langstonie, jak na mój gust, nie gadał heelowo, tylko raczej a la underdog i jego jedyna szansa (tylko publika ma go dość). W tym jego ostatnim nagraniu pokazywał swoją wielką radość (tu publiki nie było i to ratowało go przed heat'em). A dzisiaj? Publice nie chciało się poprostu chantować (to był ostatni odcinek z tego tapingu, więc wg mnie ludzie mogli być zmęczeni - zresztą, na Impaktach w kurniku było to dobrze widać, czego przykładem był Kassius Ohno) tak bladej postaci jaką Bo jest, generalnie przy nim każdy jest jakiś - nawet Kruger.

• Urządzenie:  Windows

Big E może już odpuścić NXT. Będzie tylko zabierał innym miejsce.

Emma nadal mnie irytuje, słusznie ją ktoś nazwał trollem. I ten taniec z dziećmi. To się przyjęło, cholera, naprawdę...

Wysyłają Krugera na Dallasa. Heel vs Heel? :twisted:

I jednak dosyć durny zlepek pokonuje BBQ i idzie po pasy, które pewnie przejmie by odciążyć Wyattów i by mogli się zadomowić w MR. Ekipa Leforta jest słaba, ale to chociaż normalny TT. I fajnie by się kibicowało tym, którzy mieliby im odebrać tytuły :D

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1

Najnowszy epizod NXT obejrzany, ale kompletnie nie wiem co o nim powiedzieć... Fajnie, że Kruger powrócił. Ma on bardzo ciekawy gimmick, ale powinien dostać go ktoś większy, ktoś ciekawy, bo prawda jest taka, że jeśli Lego zadebiutuje w MR to nic ponad pas US nie osiągnie. Chociaż nawet wątpię w to, aby kiedykolwiek zaliczył title reign nawet z mid cardowym pasem. Facet jest słabym zawodnikiem... Rozwaliło mnie chantowanie jobbera, Keegana podczas walki z Dallasem :twisted: ... ME był nudny jak cholera. Te mozolne ruchy, brak jakiejkolwiek siły w ruchach ze strony Kowboi, to wszystko mnie cholernie znudziło (nigdy więcej jakiekolwiek promocji dla nich. Powrót do jobberki!). Również i Ohno mnie nudzi. Jedynie Corey coś tam ciekawego pokazał. O kurwa, a w akcji po starciu tyle padło botchy, że szok po prostu! :shock:

Emma nadal miażdży moje jaja swoją osobą, nie mam pojęcia dlaczego, ale jestem jej fanem (widocznie takie gimmicki przypadają do mojego chorego gustu :???: ), chętnie puściłbym jej bąbelka :D, jedyne, za co tak na prawdę można ją pochwalić, to mniej czy bardziej kalecznie (nie bardziej niż 3,5 Leglock Miza) wykonywany, ale jednak kozacki submission move. Końcowy fragment z dziećmi w ringu zniesmaczył mi jednak pozytywną opinię.

Leo wraca jako identyczny zawodnik, jak dla mnie, jeśli zadebiutuje w głównym rosterze, podąży tą samą ścieżką kariery, co Damien Sandow ( w sumie przypomina mi go w ringu), jednak segment po walce Bo skłania mnie do stwierdzenia, że przygotowali dla niego title picture i to już w najbliższym czasie. Co do jego rywala - Dante Dasha - mogę powiedzieć, że poprawnie przyjmuje akcje, bo nie wykonał chyba żadnej ofensywnej...zapomniałem dodać, że Bo zrobił w hali większy hałas niż reszta widowni :lol:

Tag Team pod dowództwem Sylvestra Leforta (który chyba jest klonem Gunnera) spisałbym już na straty, zarząd pewnie bedzie wpychał ich do kilku kolejnych tygodniówek, dopóki nie zauważy kompletnego braku czegokolwiek, co różniłoby ich od braci Uso, czy Bashamów. Ohno & Graves zgodnie z planem zdobyają miana pretendentów, prawdopodobnie przejmą tytuły od żegnających się z rozwojówką Drwali.

Tygodniówka bez historii, to też i pisać nie ma o czym. 4/10

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

- początek to jakiś totalny squash, w którym motyw z odliczaniem do 5 (powtarzany dwukrotnie) był dłuższy, niż sam mecz. Spodobało mi się, jak ten noname sprzedaje akcje, bo więcej i tak nie da się powiedzieć. Big E wygrał i jest to jeden z niewielu momentów, gdzie go widzimy na tej złototygodniówce.

- divy z głównego rosteru słuzą jak leci każdej divie z NXT za mięso armatnie. Aksana rozpisana dominująco, ale to Emma odnosi zwycięstwo przez swój submission. Walka nie zachwyciła, a jej taniec i gimmick żeńskiej wersji Brodusa mnie irytuje.

- wraca również Leo Kruger, który demoluje swojego przeciwnika. To samo dzieje się przy Bo Dallasie. Naprawdę, nie dało rady inaczej zbudować tej tygodniówki??? Moją uwagę oczywiście zwrócił fakt, że podczas walki Leo pozostał przy ringu - widzę feud między mistrzem a nim.

- w końcu dostajemy coś wartego uwagi. Nie widziałem spoilerów tygodniówki więc wydaje mi się, że po tym starciu będziemy mieli nowych mistrzów, aby Wyatt Family spokojnie poszło sobie do głównego rosteru. Co do walki - Ohno dostał oklep, wszedł Graves i już więcej zadziałał. Pojedynek kończy się submissionem, całość - brawlem pomiędzy Wyatt'ami, uczestnikami tag team, Neville'm i ... Regalem! Trochę jednak przegięli z Anglikiem, który wykosił niemal wszystkich uczestników w ringu.

Spodziewałem się czegoś lepszego, a niestety NXT dorównało w tym tygodniu poziomowi Main Eventowi.

• Reputacja:   52
  • Urządzenie:  Android

wraca również Leo Kruger, który demoluje swojego przeciwnika.
wlasnie wlasnie moze mi ktos powiedziec co sei z nim dzialo?

163870508457e2d890447a3.jpg

wraca również Leo Kruger, który demoluje swojego przeciwnika.
wlasnie wlasnie moze mi ktos powiedziec co sei z nim dzialo?

A co niby miałoby się z nim dziać? Podczas jego nieobecności na NXT rządził Rollins, Langston, Wyatt, a teraz Booooo... Ci lepsi odchodzą a na zastępstwo za nich wkraczają tacy zawodnicy jak właśnie Lego, który jest słaby, ale kreatywni mają co do niego jakieś plany. Wcześniej nie było dla niego miejsca, a teraz, gdy ci lepsi odeszli do MR, to tacy jak Lego dostają czas.

- całkiem przyjemne rozpoczęcie show ;) lecz to dobre wrażenie zostaje popsute przez Bo Dallasa. Nie mogłem zdzierżyć pie*dolenia tego gościa (naprawdę, kulturalniej chciałbym, ale w tym przypadku nie umiem). Cesaro przerywa, ale odnosi się nie do sukcesów sportowych (bo takowe Dallas możę mieć większe, niż Antonio), jednocześnie trzyma się gimmicku patrioty.

- Początek walki to dosyć techniczna wymiana z przewagą Paige. Alicia przejmuje dopiero przewagę po akcji z narożniku (widać było, że siętam panie przez chwilę pogubiły i nie było to takie płynne, jak powinno być). Zwyciężczyni bez niespodzianek - spodziewałem się bardziej dominującej postawy ze strony Fox oraz większej dramaturgii, bo jak na półfinał, było jej zdecydowanie za mało.

- squash dla O'Briana, segment Leforta i walka Dawsona z Woodsem, w której głównie dominował Scott, a Xavier pokazał kilka efektownych move'ów (chociażby head scissor) i wygrał. Walka bez historii.

- Amore wypada słabo za mikrofonem, w walce - jeszcze gorzej. Niewiele dłużej Ryan musiał zajmować się jego kumplem. Strata czasu, można pominąć.

- dużo ciekawsza jest końcówka, czyli Cesaro vs. Dallas o NXT Title. Wiadomo, że Cesaro wychodzi po to, aby podłożyć się rywalowi , więc skupiłem się na ocenie wyniku i stylu tego meczu. Antonio rozpisany mocno w tym starciu, a Bo - jak typowo terminator, który ma przetrwać wszystkie ataki z pojedynczymi zrywami. Szkoda, że tak to wyglądało, bo tyle czasu, ile dostali, można było wykorzystaąć dużo lepiej. Obecność Krugera i jego atak to tylko potwierdzenie jego osoby jako pretendenta do pasa. W całość wmieszał się również Zayn, więc czekam na kolejne jego starcie z ex-Castagnoli.

Całość nie zachwyciła, a po ostatniej walce spodziewałem się nieco więcej.

• Urządzenie:  Windows

Paige w finale, co za niespodzianka! Było jej od razu dać walkę o pas, bez turnieju :P

O'Brian już oficjalnie wychodzi z Victorem. Który ma fajne gogle. I w ogóle mają fajne stroje.

Fajnie że Woods się pojawia i wygrywa. Może i trochę tancerz, ale Creed ma ringskille i jest nerdem. Jak mógłbym go nie lubić? I lubię czytać jego posty na Twitterze :P

Mamy przyszłego zastępcę Slatera. Enzo Amore się nada jako wygadany jobber w ME :D

To jest piękne, kiedy ludzie nagle zaczynają krzyczeć "We the People" i buczą na Bo :D Koleś zgarnia niesamowity heat. Tylko że kobiety i dzieci są za nim. Przykro to mówić, ale to nie będzie heel. Panie i panowie, drugi Cena.

Dallas ma coś, czego nie mają inni na NXT. Dzięki niemu Leo Kruger doczekał się cheeru życia :twisted: A kreatywni dali mi pierwszy powód w historii, by nie być po stronie Generico.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

NXT podobnie jak ME również ogólnie skomentuję... To, że Paige zostanie pierwszą mistrzynią Div NXT to było pewne od samego początku turnieju, ale przynajmniej było ciekawie. Teraz czekamy na pannę w MR :twisted: ... Victor przy boku Conora jakoś nie bardzo mi pasuje. BA, Nawet ze względu na jego twarz mi tam nie pasuje, bo szczerze mówiąc wygląda jak owca, a w Asention trzeba wyglądać jak wilk (porównanie niegroźnie- groźnie). Wolałbym Devlina... Mason poskładał i Amore'a i Cassady'ego w zaledwie kilka sekund. Niby dobrze, ale szkoda Enzo, który gadane ma, ale gabarytów nie ma i pewno nie potrafi wykonać jakiegokolwiek Springboard ataku i przez to jest skazany na porażkę.