Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

*Jeśli federacji jest za push'owanie Dallasa, to ja jestem nawet dwa razy na nie! Jestem ciekaw, co WWE w ogóle w nim widzi? Ja go nadal nie kupuję. Walka pomiędzy nim, a Curtisem była strasznie przeciętna.

*Po raz pierwszy od bardzo dłuuugiego czasu obejrzałem walkę div i nie żałuję... Podobała się mi i była całkiem dobra. Cieszę się, że federacja w końcu zaczyna dostrzegać Paige :)

*Czytając wasze wpisy już kiedyś na temat Trenta zmieniłem swoje nastawienie co do tego zawodnika i teraz uważam go za jednego z lepszych i jestem zadowolony, że dostał swój czas na speech w rozmowie z Carterem.

*Gimmick Krugera zaczyna się mi podobać, a motyw z nawalaniem głową w ring mnie rozwalił :twisted:

*Zawiodłem się lekko na ME, który nie należy do najlepszych starć, był dobry, ale nie bardzo dobry. Nastawiałem się na bardzo dobre widowisko, ponieważ zawodnicy wchodzący w jego skład wiele potrafią, ale niestety znowu się przeliczyłem. Wolałem Jumping Curb Stomp, ale Shiranui też dobre.

Pomijając Punka i Williama za stołkiem oraz fakt, że McGillicutty był pretendentem do pasa NXT, to epizod strasznie ssał i był do bani.

• Reputacja:   0

Słaby epizod Dallasa nie lubię. Dobrze że Paige wygrała ale walka powalająca nie była( może przez to że za dużo było Marie. Krugera nie lubiłem, nie lubię i nie będę lubił. ME taki sobie. Punk uratował ten epizod
Life is brutal and full of zasadzkas.

• Urządzenie:  Android

Co do Punka to niezłe zakrzywienie czasoprzestrzeni - przed galą mamy z nagrania łysego, groźnego Punka, a na gali Punk z ulizanymi włosami, jeszcze nie tak mocno heelowy.

Wiecie co WWE widzi w Dallasie? WIEK. Koleś ma bodaj 22 lata, a już jest dobrze wyszkolony w ringu, a na popracowanie nad charyzmą ma mnóstwo czasu i od tego według mnie jest właśnie rozwojówka. Tag team wrestler już z niego będzie spokojnie w głównym rosterze, natomiast jeśli chcą dla niego singlowej kariery, powinien jeszcze z rok w tym NXT posiedzieć, powoli piąć się w górę i zdobyć pas. I przede wszystkim, powinien pozbyć się tego speara, bo ta akcja nie pasuje do jego gabarytów, do tego popisowo ją zbotchował na ostatnim NXT - jakby nie komentatorzy, nie powiedziałbym że to spear.

Walka Div ujdzie, ciekawi mnie pozycja Paige, bo z jednej strony ma mnóstwo heelowych nawyków - ta agresja w walce, dzikie krzyki itp. ale publiczność je jej z ręki i chyba jest bookowana na face'a.

ME całkiem fajne, ale nic godnego zapamiętania, choć Rollins jest świetną skaczącą małpką, to jednak brakuje mu trochę mic skilla. Tak jak koledzy, od razu zauważyłem podobieństwo na micu do Hardego - ten młodzieńczy głos, niepewność w promach i mówienie samych oczywistych dyrdymałów, musi nad tym popracować przed main rosterem bo inaczej skończy jak Kofi jako 10krotny mistrz midcardu i 5krotny mistrz tagów.

Gimmick Krugera fajny, choć trochę to nie gra logicznie - najpierw był wyrafinowanym samcem alfa z Afryki lekko podobnym do Sandowa, a teraz jest nagle człowiekiem który przesiedział wiele lat w buszu sam ze sobą i zwariował, była też mowa chyba o jakichś najemnikach? Mimo wszystko fajnie odgrywa rolę, wczuwa się w nią i jest fajnym psycholem w ringu - to wyrywanie włosów, dzikie. Promo też miał intrygujące, widać było w nim dobrze jego szajbę, choć z takim gimmickiem to może być najwyżej chwilową atrakcją midcardu.

• Urządzenie:  Windows

-Lipny opener z Mahalem i Rileyem

-Nudna walka Barretty z Carterem, ale chociaż dobra osoba wygrała

-Sandow rozwalił Travena, który nie wygląda na kogoś, kto zawojuje MR

-ME był w miarę OK, na szczęście Ohno triumfuje.

Się dziwię, co tak cicho w tym temacie, ale faktycznie nie ma za bardzo o czym pisać.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

No NXT podobało mi się i to bardzo,ciesze się z wygranej Hero.W końcu widać że go pushują,on powinien być dawno w głównym rosterze ale jak widać WWE o tym nie myśli,Hero ma 32 lata i mam nadzieje że za parę lat zobaczę go z pasem WWE Champion lub WHC,mam nadzieje ze kiedyś sięgnie po ten pas.Mahal mnie w cale nie przekonuje po co oni go pchają do NXT,dobrze że Riley wygrał bo w nim widze wielki talent,którego WWE nie umie docenić,Barretta wygrał walkę :shock: przecież to był taki jobber ale dobrze że go wykorzystują na NXT jeżeli ma być na RAW i męczyć się z takim jak Brodus czy Cesaro to niech lepiej zostanie na NXT i niech wygrywa walki bo to też duży talent,Sandow rozwalił Travena czysto co mnie bardzo dziwi,Sandow to przyszłość WWE takie jest moje zdanie,przypomina mi on Huntera z roku 1996,na darmo Triple H go nie pushuje,mam nadzieje że Sandow kiedyś sięgnie po jakiś ważny pas typu : WHC czy WWE :).

Nie dawno oglądałem Live Event NXT jak Ambrose zapalił sobie fajkę po walce :lol: .

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

- Nigdy nie byłem fanem Alexa Riley'a, można wręcz powiedzieć, że uważam go za beztalencie. Szybko roll-up na Mahalu nic mu nie daje, dalej jest facetem w gaciach...

- Trent wygrywa i ma swoje malutkie 5 minut. Walka również jak poprzednia nie powaliła lekko mówiąc. Niestety dla niego pewnie nie wywoła rewolucji jaką Ryder zrobił.

- Sandow pokonuje Travena ale to nie dziwi bo ten człowiek jest najjaśniejszym elementem SD w ostatnim okresie.

- ME nawet ok. Tylko, że Usosi u i Ascension walczą ze sobą chyba trochę za często. Czas na ich debiut na SD albo jakiś inny nowy i świeży tag team w NXT. Zgadzam się z przedmówcą, że Ohno powinien walczyć o wyższe cele niż męczyć się ze słabym Steamboatem

NXT trochę zniżyło loty, brakowało mi Paige :(

"Suffering is the result of the game, Victory at the cost of pain"

*Clay potańczył, Clay zniszczył Camacho... :? Chociaż ten drugi zaskoczył mnie tym, że potrafi wykonać Dropkick, ponieważ uważałem go za takie drewno jakim jest Mason Ryan. I właśnie jak już zacząłem o nim coś pisać, to ciekawy jestem dlaczego nie dostał on swojej szansy, bo przecież WWE widziało w nim kiedyś potencjał (kiedyś w newsach o tym czytałem), którego ja akurat w nim nie widzę.

*Pierwszym, dość sporym plusem tego odcinka NXT była walka pomiędzy Trentą Barretą a Kassiusem Ohno, którą obejrzałem od początku do końca. Cholernie lubię tych obu zawodników , ale ich pojedynek mógłby być nieco lepszy, nie był zły, ale mogło być lepiej... Przynajmniej powrócili do feudu Ohno-Steamboat.

*Że tak powiem, o kurwa... J Bronson ponownie zrobił na mnie pozytywne wrażenie :) Jest dobrym zawodnikiem. Ciekawy jestem jak u niego z Mic-Skillami. Bo faceta widziałbym w MR jako Tazza V2.

*US Champion przynajmniej dostał mikrofon w łapę na NXT, a później dołączył Tyson. Jestem z tego zadowolony :)

*Ładny ME z dobrym składem.

-Pierwsze starcie tylko mi przypomniało o Hunico... Gdzieś ty się chłopie zapodział?

-Fajne starcie Ohno z Barrettą. I dobry finish, Trent zwycięża, a Kassius nie wychodzi na tym źle. Swoją drogą, coraz bardziej mnie wkurza ten Steamboat. To on powinien być heelem :P

-Jest Paige, jest fajnie :D Przegrała przez partnerkę, niech ją załatwi za tydzień.

A właśnie, Marie - nie miała ona być valetem w nowym tagu, bodajże Daltona i kogoś jeszcze? Zobaczymy ich w przyszłych odcinkach, czy to olano?

-Ten Bronson jest taki se. Dla mnie to będzie nudny niszczyciel z krótkim pushem. Wgl ciekawe, że wrzucili kogoś z taką budową ciała jak Broderick do jobbnięcia w squashu.

-Cesaro i Kidd na majku, tego normalnie nie widzimy. A szkoda, bo nie są źli.

-ME dobry, ale nic nadzwyczajnego.

- NXT zaczyna się od Clay'a i Hunico. Nie napawa to optymizmem. Pajacowanie Brodusa w ringu jest żałosne na Raw, SD, PPV (o ile tam jest) i tu także. Ładny dropkick od Hunico. Może coś z niego będzie. Clay'a nie da się oglądać w takiej postaci...

- Ohno vs Baretta: Walka mogłaby być trochę szybsza ale dostaliśmy kilka ciekawych akcji. Po Funkosaurusie wszystko wydaje sie lepsze. Rzucenie ręcznikiem i skopanie kubków ze stołu to sposób na podgrzanie/kontynuacje feudu? Mogli by bardziej się postarać.

- O ile za oglądaniem Div w ringu nie przepadam to mecz Tag Teamów mnie się spodobał. Dużo akcji w parterze, prób przypięć i przyzwoite tempo. No i na dodatek Paige <3 Widziałbym ją w ME. Szczerze mówiąc widziałbym z największą chęcią gdziekolwiek byle tylko móc ją często oglądać ;)

- Nie lubię dużych gości w wrestlingu czy gigantów (są wyjątki) więc dobrze, że walka długo nie trwała. To, że dali Bronsonowi szybciutko wygrać przez submission może znaczyć, że mają jakieś plany wobec niego. Swoją drogą nawet ciekawie wygląda ta dźwignia na nogi ;)

- Tyson i Cesaro dobrze wywiązali się z zadania. Nie czytałem spoilerów z wynikami tapingów ale skoro zostały nagrane wcześniej a Cesaro do tej pory jest mistrzem, więc nawet w przypadku meczu o tytuł wynik jest znany.

- ME dobry ale mógłby być trochę dłuższy. Fajne tempo, dużo wymian, uników i akcji. W sumie to chyba najlepszy mecz Slaytera jaki widziałem :P Finisher Rollinsa świetny! Bardzo mi to starcie przypadło do gustu. Dobrze, że mistrz NXT pokonuje osoby z "wyższej pólki".

Odcinek NXT lepszy niż tydzień temu. Na duży plus ME, na mniejszy plus Ohno, Divy i Cesaro. O Bronsonie nie mogę za dużo powiedzieć a Clay'u nie chcę bo dostałbym warna za wulgaryzmy :P

NXT zaczyna się od Clay'a i Hunico.

To nie był Hunico, tylko jego przydupas, Camacho, ale ja również o nim kompletnie zapomniałem, więc spoko ;) Hunico nieraz wjeżdżał z nim na arenę na BMX'ie. Camacho siedział za kierownicą :P

Ajjjj mój błąd! Rzeczywiście. Na swoje usprawiedliwienie mam to, że dawno żadnego z nich nie było w TV, więc mogłem zapomnieć :P Może jakby wjechał na tym rowerku to bym nie popełnił gafy :lol: Swoją drogą to co porabia teraz Hunico skoro go nie ma nigdzie? Już o nim zapomnieli/podziękowali mu?

Co do NXT to mogę jeszcze dopowiedzieć tyle, że zabrakło trochę Tagów np Ascension. Wystarczyłby nawet jakiś segment, byle by zachować ciągłość feudu z Usosami czy po prostu nie dać zapomnieć o nich.

Swoją drogą to co porabia teraz Hunico skoro go nie ma nigdzie? Już o nim zapomnieli/podziękowali mu?

Co do pierwszego pytania, to on nawet nie walczy już na Superstars :roll: Co do drugiego, to on jeszcze jest w federacji, ale w ogóle nie dostaje on już czasu nawet na SS.

No właśnie, pokazali Camacho, a jedna z ciekawszych niespodzianek zeszłego roku - Hunico - znika. A facet mógłby chociaż powalczyć o tytuł NXT.

...ale w sumie to na NXT czekam tylko na jednego pana - Ben Sacilly. Strasznie się napalam na ten debiut, choć wiem, że mogę psioczyć jak nigdy na ograniczenie movesetu i inne rzeczy. Ale co tam, dawać mi PACa.

*Epizod rozpoczął się od dobrej walki TT, w której Curtis i McGillicutty zmierzyli się z Usos... Zastanawiam się czy Curtis nie dostał przypadkiem gimmicku pedała, bo dziwnie się zachowywał podczas walki i podczas wchodzenia do ringu... Ale wszystko to na to właśnie wskazuje, że teraz będziemy oglądać Johnny'ego pedała :|

*No i mamy kolejnego tancerza w WWE, którym jest Xawier Woods :? Jego walki z Leo nie chciało się mi oglądać, więc ją przewinąłem.

*Gdy Langston przemawiał to nie wiedziałem co mam robić, czy płakać, czy się śmiać...

*Fajnie, że Mahal, Gabriel oraz McIntyre dostali mikrofony do rąk... W przypadku tego 3-ego nawet się bardzo ucieszyłem.

*Debiut Leakeego nie był ciekawy, dostał zwykłego jobbera do obicia. Przynajmniej ma dobry finisher.

*ME wyszedł zajebiście :) Tyson wykazał się w nim z bardzo dobrej strony, gdy np. robił mostek z będącym na nim Antonio, który w taki sposób chciał go przypiąć, lub z przejściem w Victory Roll. Tyson is awesome!

-O ile pamiętam, to Curtis to był ten od "Let's Get Weird", więc jego zachowanie mnie nie dziwi. TT Match wyszedł OK.

-Xavier Woods, czyli Creed z TNA. Liczyłem że dostanie innego przeciwnika i wygra, a tu... Leo Kruger. Gimmick jest OK, facet strzela dobrą, pasującą do tego minę - ale chciałbym zobaczyć jakąś inną osobę w tej roli.

-Big E... Staram się wierzyć, że kiedy dostanie lepszy temat, to jakoś się wybroni na majku. Kiedy go słuchałem, przypomniało mi się pewne legendarne promo z NXT, związane z wąsami i Cottonwoodem :twisted:

-Fatal 4 Way za tydzień? Logiczne wydaje mi się zwycięstwo heela. I skoro Michael już miał swoją szansę, to stawiam na McIntyre'a. Pytanie tylko, czy jako pretendent do pasa stanie do walki już jako rockman? A może już to starcie nagrali w starym gimmicku?[oczywiście o ile on wygrał]

-Leakee - kompletnie nieciekawy gość z klimatycznym theme. Finisher niby dobry, ale kompletnie nie czuję jego mocy.

-ME to wreszcie coś naprawdę fajnego!