Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Ogólnie: Odnoszę wrażenie, że NXT jest lepszą tygodniówką niż SD. Może się to wydawać śmieszne, ale tam przynajmniej coś się dzieje... ciekawego. Odcinek był ciekawy. Zaskoczył mnie w nim Tyson Kidd ze swoimi wielkimi umiejętnościami oraz zwinnością i gibkością, polecam jego walkę. Słyszałem, że podczas tego epizodu miał ktoś zadebiutować, czekałem na ten moment, ale się nie doczekałem. Nikogo nowego nie było. Cieszą mnie wyniki z walk.

Szczegółowo:

Początkowy segment mnie zaskoczył, ale tylko względu na to, że dostał w nim szansę gość, którego widziałem wśród zawodników, którzy zostaną zwolnieni podczas czystki, a był nim JTG. Co mnie jeszcze zaskoczyło, że widać po nim jakiś minimalny postęp i to, że publiczność jakoś zareagowała. Może facet jeszcze się uratuje jakoś od zwolnienia. Mi tam on przestał przeskadzać, ale to nie znaczy, że chcę dla niego pushu... :wink: Jako jobber może sobie istnieć w WWE.

Pierwsza walka ma ciekawy skład. Co podwyższa jego poziom do ciekawy? Tylko i wyłącznie Tyson Kidd. Reszta to nuda. Kurwa, Tyson, mnie już całkiem zaskoczył, swoją gibkością i zwinnością. Świetnie wychodził z przeróżnych Lock'ów. Gdyby Tyson byłby tak zawsze bookowany, to on potrafi zrobić coś świetnego nawet z takim Curtisem. Początek walki ciekawy, ze względu na Tysona. Później wszedł A-Ry i przestałem się tą walką interesować. Ciekawa akcja w wykonaniu Riley'a, Clothesline from top rope, fajnie to wyglądało. :shock: Po ponownym wejściu Tysona, oczy mi niemal wyskoczyły z wrażenia, facet jest niesamowity. W szybkim tempie pokazał z 6 akcji, w tym Avalancha from second rope of corner Russian Leg Sweep. Konkretna końcówka z przejściem w The Dungeon Lock. Tyson w tym starciu wykazał się bardzo dobrze i mogę polecić tę walkę, ze względu na jego niesamowite umiejętności. Końcówkę oglądałem z 4 razy. Szkoda tylko, że nie ma mic skilli dobrych, bo akurat to jest jego bardzo słaba strona.

Curt Hawkins i Tyler Reks siedzący wśród publiki Z bannerem ''Regal Sucks''. Świetny pomysł :twisted:

http://c.wrzuta.pl/wi3181/8ceb0f6600130aa54fa2688b/hhah_d

Druga walka show ma również ciekawy skład. Uwielbiam McGillicutty'ego ogólnie za całokształt, świetny theme song z mic skillami, okrzyki podczas wejścia i za wygląd. Akurat ring skille u niego są średnie, nie ma jakiegoś świetnego move-set'u, ale to akurat u niego dałoby się zmienić. Spodobał się mi ten jego motyw na stage'u z wypluciem w powietrze wody i świetny okrzyk, podobnie jak u HHH tylko, że bez butelki. Walka dość za długo trwała i szczeże mało ciekawa, aczkolwiek w ogóle. Słaby booking, gdzie przerwy pomiędzy akcjami były dłuższe niż same akcje. Main Event miał dobrych zawodników, ale nie był on ciekawy. Ale przynajmniej lepsza niż większość walk ze Smackdown, gdzie praktycznie dostajemy jedno i to samo, wielkie gówno. Wynik ME jak najbardziej mnie zadowolił.

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows

Tak jak NXT Redemption na początku było dla mnie całkowitym niewypałem, konsekwentnie notując spadek, tak od pół znów oglądam i bardzo mi się to show podoba.

Co do ostatniej gali:

* Regal ogłosił, że pojawią się nowe twarze w kolejnych epizodach. Jak widać newsy o podniesieniu rangi FCW i tamtejszych największych talentów okazały się prawdą. Przeczuwam , że na pierwszy ogień pójdą Dean Ambrose, Husky Harris i Seth Rollins. Ten pierwszy mógłby kontynuować swój feud z Regalem, który swoje korzenie ma w rozwojówce. Debiut najlepszych młodych kotów z florydzkiej federacji spowoduje tylko wzrost jakości tego show, który ostatnimi czasy i tak mnie bardzo zaczął ciekawić (ciekawi wrestlerzy i divy, backstage segmenty wydają się takie bardziej realistyczne i naturalne, fajne walki etc.).

* Mówiłem to już gdy pojawił się w NXT 2 - Micheal McGillicuty ma to "coś". Jedyne czego potrzebuje to lepszego prowadzenia i bardziej wyrazistego gimnicku (a przynajmniej jakiegoś podkreślenia jego postaci). Świetnie gra swoją rolę, dobry na majku i solidny w ringu. Moim zdaniem da się wycisnąć z niego jeszcze więcej soków i federacja zaczyna dostrzegać jego potencjał.

* Bardzo lubie JTG, koleś jest wyrazisty i świetny w swoim gimnicku. Stworzony entertainer. Kosmetyczne porady od Alicii Fox mogą go tylko albo spierdolić albo wywindować go w góre. Wolałbym jednak by zbytnio go nie modyfikowali, bo Jay jest zajebisty taki jaki jest.

Tak jak byłem przeciwnikiem ECW w wydaniu WWE, tak teraz uważam, że federacji potrzebny jest trzeci, hermetyczny roster powołany specjalnie dla talentów z FCW (Ambrose, Rollins, Steamboat, Harris, Ohno, Cesaro) czy niewykorzystanego potencjału z głównego rosteru, który i tak nie ma szansy tam zaistnieć (Bateman, McGillicuty, Kidd, Riley, JTG, Hawkins, Reks czy nawet divy takie jak Maxine, Kaitlyn, Aj).

• Reputacja:   0

Reks & Hawkins wracają jako security. Pewnie to tylko chwilowe, bo dostaną walkę na Superstars i raczej wrócą do rosteru. Najważniejsze, że w ogóle wracają.

Po walce Maxine[którą wygrała z niedawną pretendentką do tytułu...], Curtisa znowu spięli z nią kajdankami. Dziwnie to wyglądało, kiedy spięto oboje za lewe ręce. Tym bardziej, że później podczas segmentu[Terra Ryzing, lol, to było dobre] Maxine miała kajdanki już na prawej ręce. I tak im je potem zdjęto, ale babol pozostaje.

JTG w nowym stroju przypomina mi... Jaya Lethala. Szkoda, ze nie ma też jego ring skilli :P

Walki - nic nadzwyczajnego. Ale galę jako całość ostatnio ogląda się lepiej, niż SmackDown!. A tak wg mnie być nie powinno :)

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

* Maxine jest chyba najbardziej kompletna diva w rosterze i przypomina mi strasznie laskę, która mi się obecnie podoba, więc ma dodatkowego plusa. :D Na majku w dywizji kobiet jest #1, mogłaby tylko jeszcze trochę podszkolić się w ringu. Pozytywnie zaskoczyła mnie czysta wygrana heelowo-cheaterskiej Maxine z mocno zabookowaną, fejsową i większej postury Taminą.

* Regal jest niesłowny. Tydzień temu obiecał, że będą debiutować nowe twarze. Nothing happens.

* Ta metamorfoza JTG to jakaś porażka. Koleś miał świetny wizerunek, gimnick i widać było, że był wewnętrznie spójny w takiej roli. Teraz zrobili z niego jakaś maskotkę dla Alicii. Co do Jaya to mam dziwne przeczucie. Mianowicie oni chcą uczynił go mniej charakterystycznego po by go łatwiej było zwolnić (brak pomysłów na niego), gdyz w brooklyńskim gimnicku był/jest świetny i wyrzucanie go byłoby marnowaniem jego talentu. W ringu też nienajgorszy, wymiata na majku i jak wspomniałem tydzień temu - genialny entertainer. Inna kwestia, że może rzeczywiście przeceniam byłego członka Cryme Tyme. Cieszy chociaż jego czysta wygrana z żółtkiem.

* Na początku się dziwiłem, że tag Darrena i Titusa znalazł się w jednym z głównych rosterów, a Hawkins z Reksem tkwią w NXT. Teraz jednak taki stan rzeczy mi odpowiada. Utalentowani wrestlerzy mają swoje show i tam mogą się zaprezentować. Inaczej utopili by się na Raw, bądź Smackdown. Dlatego ostatnio lepiej ogląda mi się NXT niż niektóre epizody głównych tygodniówek.

* Wiadomo, że to nie Percy jest tym stalkerem atakującym na backstage'u. Pewnie jest to McGillicuty, bądź jakaś nowa twarz. W powietrzu również czuję heel turn Derricka. Tydzień temu jeszcze taką zakochaną parę tworzył z Kaitlyn, a teraz na ich linii były zgrzyty. We'll see.

• Reputacja:   1

Ogólnie: W miarę fajny odcinek, gdzie wydarzyło się niewiele ciekawych rzeczy. Akcje z R&H, nowy strój JTG oraz kilku ciekawych motywów w ME, no i czysta wygrana Maxine z byłą pretendentką do pasa Divas. Mimo to, to odcinek i tak był lepszy od tych, które serwuje nam niebieska gala. Czekałem na nowe twarze, debiutantów, ale się ich nie doczekałem.

Szczegółowo:

Pierwszy segment choć był krótki, to był przyjemny i dobry. Chłopaki R&H odwalają bardzo dobrą robotę, przyjemnie się ich słucha na mic'u oraz ogląda w ringu. Tydzień temu znajdowali się wśród publiczności z bannerem ''Regal Sucks'', a dzisiaj jako ochrona security. Ogólnie świetne pomysły i chłopaki świetnie się w nich sprawdzają.

Walkę div, w której oczywiście znalazła się Maxine obejrzałem. Walka nie była ciekawa, ale cieszy mnie to, że Maxine dostała na przeciwniczkę divę, która była przecież nie dawno pretendentką do pasa Divas Championship i która prawdopodobnie miała dostać push, z tego względu, że kreatywni odkryli jej nazwisko :? I Maxine ją pokonała :twisted:

Nawet nie wiedziałem, że ucieszy mnie to, że JTG ma nowy wygląd... Jakieś odświeżenie jego postaci nastąpiło i pewnie jest to ostatnia deska ratunku, aby mógł się jakoś wykazać. Ja jestem nastawiony na to pozytywnie i nie mam nic przeciwko, sam się temu dziwię, ale jako jobber może sobie w tej federacji istnieć dla mnie i mi już nie przeszkadza. Z jego nowym wyglądem prędzej przypomina Orlando Jordana, niż Jay'a Lethala. ''Szkoda'' tylko, że w końcówce były ''gangster'' się potknął, nogi mu się rozsunęły podczas uniku Buzssaw Kick'u.

ME ma ciekawy skład, ale oby było w nim jak najmniej udziału Curtisa, który na prawdę jest bardzo słaby, a jak najwięcej Tysona i Michaela. Tyson jest świetny w ringu, ciekawy początek walki + motyw, gdzie został zatrzymany z Baseball Side Kick'iem, a szybko przeszedł w inny atak... nie chcę mi się myśleć nad nazwą tego ataku. W walce padła fajna drużynowa akcja ze strony heeli. Prócz kilku ciekawych akcji, a można je wyliczyć na palcach u jednej ręki, nie było nic ciekawego.

Koleś miał świetny wizerunek, gimnick i widać było, że był wewnętrznie spójny w takiej roli.
Ale niektórym się już w tej roli znudził (np. mi) i potrzebował jakiejś zmiany, w której może zwrócić na siebie uwagę różnych osób, choćby dla samej ciekawości. I on świetnym zawodnikiem nie jest, a tylko nadającym się na jobbera według mnie, tak samo Curtis. Oczywiście z tych, którzy są w NXT.

I on świetnym zawodnikiem nie jest, a tylko nadającym się na jobbera według mnie, tak samo Curtis. Oczywiście z tych, którzy są w NXT.

Co do Curtisa to moim zdaniem spośród rosteru NXT najlepiej odgrywa on swoją postać. W ringu nie zachwyca (ale czy to się liczy u Vince'a?) ale warto zwrócić uwagę na jego mimikę, ruchy itp. Ten człowiek wie co ma grać. Nie domagam się broń Boże jakiegos wielkiego pushu (czego życzyłbym z całego serca Tysonowi) bo jednak w rosterze jest mnóstwo osób lepszych od niego ale miło by mi było widywać go raz na jakiś czas na SmackDown bo jego gimmick ekscentryka ogląda mi się bardzo przyjemnie np. w segmentach na BS.

Curtis ma chyba najlepszy gimmick w NXT, ten dziwak jest słusznie na zagranicznych forach określony Nowym Goldustem, bo te wszystkie ekscentryczne zachowania wykonuje świetnie. Ringowo IMHO też jest dobrze, szkoda tylko, że nie pozwalają mu używać Shooting Star Press, którym wykańczał przeciwników w Indysach.

Breaking News! Teraz NXT nie będzie nagrywane przed Smackdown!, a co dwa tygodnie będą odbywać się wtorkowe tapingi w Full Sail University na Florydzie. Co o tym myślicie? Moim zdaniem to dobrze, publika szybciej zacznie kupować zawodników, jeśli będą pojawiać się dla nich regularnie, łatwiej też będzie wprowadzać zawodników z FCW. Czekam na pierwszą tygodniówkę z tego miejsca, podobno Triple H jest bardzo nahype'owany.

Curtis ma chyba najlepszy gimmick w NXT, ten dziwak jest sĹusznie na zagranicznych forach okreĹlony Nowym Goldustem, bo te wszystkie ekscentryczne zachowania wykonuje Ĺwietnie. Ringowo IMHO teĹź jest dobrze, szkoda tylko, Ĺźe nie pozwalajÄ mu uĹźywaÄ Shooting Star Press, ktĂłrym wykaĹczaĹ przeciwnikĂłw w Indysach.

Breaking News! Teraz NXT nie bÄdzie nagrywane przed Smackdown!, a co dwa tygodnie bÄdÄ odbywaÄ siÄ wtorkowe tapingi w Full Sail University na Florydzie. Co o tym myĹlicie? Moim zdaniem to dobrze, publika szybciej zacznie kupowaÄ zawodnikĂłw, jeĹli bÄdÄ pojawiaÄ siÄ dla nich regularnie, Ĺatwiej teĹź bÄdzie wprowadzaÄ zawodnikĂłw z FCW. Czekam na pierwszÄ tygodniĂłwkÄ z tego miejsca, podobno Triple H jest bardzo nahype'owany.

Zgadzam siÄ Curtis zaje*iscie odgrywa role Heel'a i jeszcze jak chodzi w tej kurtce bez bluzki :P W ringu z nim teĹź nie jest najgorzej , na majku jest podobnie tylko dac Push i mamy nowy talent w WWE.

Ciekawie to wymyslili z tym NXT ciekawe czy sie stanie oficjalnym rosterem , mam nadzieje , Ĺźe HHH troche zaobserwuje zawodnikĂłw z NXT i zrobi siÄ z tego oficjalny roster WWE :)

Jak dla mnie to idealny pomysł, sam kiedyś o nim myślałem. NXT to powinien być nowy roster WWE, ale z zawodnikami młodymi, którzy dopiero zaczynają swoją karierę, dodać do tego jobberów z RAW i Smackdown i może być całkiem ciekawie. Żeby ludzie to kupili to stworzyć jakiś pas czy nawet reaktywować dawne (Hardcore, Divas, European etc. ).

Brawo, moje marzenie w sprawie edycji NXT się spełnia. Oficjele przejrzeli chyba na oczy i chcą z tego zrobić tygodniówkę/rozwojówkę z prawdziwego zdarzenia.

Tapingi w jednym miejscu, młode gwiazdy, przydałby się jeden pas i byłoby na prawdę fajnie. Jakby jeszcze zrobić tam coś na wzór "scoutingu" ze strony np. Regala i Rossa (pracują razem w FCW) i przenoszenia najlepszych na RAW i SD!, byłbym w siódmym niebie... ;)

Brawo, moje marzenie w sprawie edycji NXT się spełnia. Oficjele przejrzeli chyba na oczy i chcą z tego zrobić tygodniówkę/rozwojówkę z prawdziwego zdarzenia.

Tapingi w jednym miejscu, młode gwiazdy, przydałby się jeden pas i byłoby na prawdę fajnie. Jakby jeszcze zrobić tam coś na wzór "scoutingu" ze strony np. Regala i Rossa (pracują razem w FCW) i przenoszenia najlepszych na RAW i SD!, byłbym w siódmym niebie... ;)

Podpisuję się pod tym dwoma rękoma. :)

A WWE Twitter page is teasing the possibility that Jim Ross and William Regal “may end up announcing” the new WWE NXT shows that will be taped at Full Sail University. Ross has retweeted the info on his Twitter page.

No proszę. Nie dość, że ma się pojawić HHH i reszta to jeszcze razem z Regalem komentować ma JR! Dziwię się tylko, że na NXT, które dotąd było czym było teraz mają teraz dziać się takie rzeczy.

R.I.P. Maurice ''Mad Dog'' Vachon 1929-2013

R.I.P. Mae Young 1923-2014

R.I.P. Nelson Frazier, Jr. 1971-2014

R.I.P. Ultimate Warrior 1959-2014

Złotousty Attitude Czerwca 2013

3201046834ece6f0da99b6.gif

Zapraszam na Kejrol's Weekly Notes: :D

* Czy ja oglądałem jakąś okrojoną wersję czy nie było żadnych backstage'owych segmentów?

* Maxine ma nowy outfit i wygląda w nim znacznie lepiej. Kaitlyn z kolei ma nowe finisherskie combo - coś ala Bubba Bomb + ten submission. Jakby u miała to lepiej wykonać to by było pięknie.

* Podoba mi się bardzo ten smartowo-encyklopedyczny styl komentowania Regala. Wolę jego na tym stanowisku niż Cole'a czy Lawlera. :)

* Bardzo dobry main-event! Z taką obsadą to nic dziwnego, niemniej uważam, że całą trojkę stać na to by stworzyć jeszcze lepszy match. Lekki botch przy moonsaultie Kidda poza ring - Bateman i Hennig nie podstawili się za dobrze, gdyż Tyson wylądował pomiędzy nimi na ryj. :D

Maxine ma nowy outfit i wygląda w nim znacznie lepiej.

Czy ja wiem? Mnie się baaaardzo podobała w poprzednim :P

Czy tylko mnie się tak wydaje, czy Kłoda wykonał fatalnie tego Powerbomba[nie pamiętam nazwy tego w jego wykonaniu]? Nie był w stanie ustać na nogach? Dziwnie to wyglądało.

Poza tym cieszy wygrana Kidda. Szkoda, że jobbnie na SuperStars - jak dobrze pamiętam to walczy z Tensaiem, więc wynik walki to nie spoiler, a raczej pewniak.

Czekam na to, co zobaczę za tydzień - to wtedy dostaniemy to odświeżone NXT?

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Hm... Nowe NXT... średnio. Zabrakło mi backstage'u, segmentów z Reksem i Hawkinsem (w końcu mieli być ochroną, nie?) no i przede wszystkim boli brak rozwinięcia tego całego Story z atakami na BS, tak jakby nigdy się nie wydarzyło - Tak nie powinno być.

Co ciekawe, walka Giganci - Reks & Hawkins wypadła nawet nieźle, pewnie przez to, że heelowie cały czas byli w przewadze przez prawie cały czas. Khali botchujący swój finisher - bezcenne. Oby ten zespół nie utrzymał się długo.

Mógłbym się rozpływać nad Main Eventem, ale powiem tylko, że ta walka była na poziomie PPV, a przynajmniej powinna być na głównej tygodniówce. Każdy z panów ma to, czego potrzeba przynajmniej na pas MidCardowy (najszybciej widziałbym z nim młodego Henniga), a ten genialny pojedynek tylko to potwierdził.

W internecie pojawiły się zdjęcia samej areny z wczorajszych tapingów w Full Lake University:

http://pwtorch.com/artman2/uploads/5/photo__6_.JPG

http://pwtorch.com/artman2/uploads/5/photo__7_.JPG

http://pwtorch.com/artman2/uploads/5/photo__5_.JPG

Nie wiemy, jak to będzie wyglądać w akcji, ale moim zdaniem jak na razie jest estetyczniej i przyjemniej niż na przykład w takim Impact Zone, nowe logo NXT jest świetne, poza tym, z tego co widziałem, same karty na pierwsze 4 show (już nagrane) są doskonałe i pełno w nich gwiazd FCW, które w końcu mają swoją okazję. Czekam na debiut New NXT :>