Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

czy ci sie kiedys zdarzylo?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   47
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Po pierwsze temat juz byl :) i osiagnal sporo liczbe postow.. ale widze ze znow dojdzie do podobnej sytuacji.. :D

ps : ja na nikim i nigdy niczego nie probowalem.. i raczej juz do tego nie dojdzie.. (za stary jestem :P) .. no chyba ze kiedys wreszcie z moja ekipa nakrecimy jakis film to przyme jakiegos chairshota :D

Dejv, masz rację! Od dzi.... jutra mówie vódce stanowcze i kategoryczne RACZEJ NIE! Tylko piwo dziennie...

:piwo: ee.. tam.. ja do pewnego czasu tez tak co pewien czas mowilem.. ale nie ma co sie oszukiwac.. jak sie ma jako taka glowe to vodeczka w sam raz na imprezy.. my jak gdzies jedziemy na kilka dni to zawsze skrzyneczke bierzemy :D

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• bignash

12

• SixKiller

11

• Rabol

10

• Dejv

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Ja dałem rade i wódce powidziałem NIE. Tylko max dwa piwka i więcej nie ma sensu.Po co tracić zdrowie i kasa jak i tak sie za wiele z tego nie ma a czasami jest sie tylko startnym.I sie moga zdarzyć nieprzyjemne incydenty jak sie jest na bani :?

duzo by pisac ... kiedys mojego przyjaciela zlozylismy w pol (nalezal on do tych klasowych grubasow :twisted: ) wtedy tez pierwszy raz widzialem go placzacego z bolu ... chwyt nazwalismy Tatankabrothers :-) a tak poza tym to wiele ciosow wykonywalem na kolegach w podstawowce ale nazw ich nie znam wiec nie bede przytaczal :-)

78269406145f2cb280ea01.jpg

Ok czas wytlumaczyc sixterowi na czym polega selling.

Sixter - selling to sprzedawanie danej akcji przez OBU zawodnikow, po ty by :

-akcja wygladala realistycznie

-wrestlerzy nie zrobili sobie krzywdy

Sixkiller powiedzial ci ze DDT sprzedaja obaj zawodnicy.. i mial racje. Wbrew temu co ci sie wydaje, ten ktory akcje wykonuje NIE ciagnie przeciwnika w dol. Nie przyklada do tego ani grama sily. On poprostu upada na ziemie, dokladnie tak jak ten przyjmujacy. Oczywiscie do tego dodajemy timing, i mamy DDT, ktore wyglada wlasnie tak jak to opisales. Widzisz jak w WWE ladnie sprzedaja ? Nabrali cie ;)

Gdyby tak jak mowisz, wrestlerzy na 'chama' ciagneli sie w dol, to naprawde mogli by uszkodzic sobie co nieco.

Najprostszy przyklad jaki moge ci przedstawic to chyba Hurracanrana. Wykonujacy nie ciagnie przeciwnika, ani odrobinke, on tylko zeskakuje z jego ramion, a ten drugi robi fikolka. Czasami brak odpowiedniego timingu, i Hurracanrana wyglada sztucznie.

Albo Bulldog o ktorym takze pisales. Tak jak przy akcjach opisanych wyzej, wykonujacy wspolpracuje z ofiara, praktycznie jedynie dotyka jego glowy, nie uzywajac przy tym sily, a drugi upada na ziemie, glowa w bok najczesciej, bo nawet o miekka teoretycznie mate mozna uszkodzic sobie nos ktory jest bardzo czuly (sproboj podskoczyc wysoko na lozku i spasc centralnie na nos, powiedz czy bolalo).

Wiec znow - akcje wykonuja obaj zawodnicy.

I tak jest z kazda akcja, nawet zwyklym punchem, jeden uderza, zatrzymujac reke przy twarzy przeciwnika, a drugi odsuwa glowe i udaje ze g boli. I na marginesie ci powiem ze opanowanie wykonywania punchy to nie lada sztuka.

A teraz uwazaj, bo powiem ci co to wrestling stiff'owy.

Wrestlng stiff'owy polaga wlasnie na nie-wspolpracowaniu obu zawodnikow przy wykonywaniu akcji. Jeden z nich wykonuje akcje mocniej niz powinien, uzywa wiecej sily. I wlasnie w ten sposob robia sobie bardzo czesto krzywde. Bo niewspolpracuja.

Na tym wlasnie polega wrestling. Jest jak tango - potrzeba dwojga. Wiec jesli bedziesz chcial wykonac na sile DDT, stiff'owe DDT, to moze bedzie to wygladac jak DDT, moze ci sie uda, ale temu drugiemu najprawdopodobniej zrobisz krzywde.

4302049614329261d90190.jpg

Dejv,

dzisiaj zrobiłem AŻ 40 pompek (o 39 za dużo, oj za dużo!) i myslałem: qrde, nie dożyje obiadu! Podlazłem czem prędzej do lustra, gosciu którego ujrzałem nosił czerwoną jak burak ziapę a jego "glazy" sprawiały wrażenie, że lada moment wypłyną z oczodołów. Nawet alkohol wypity wczoraj skroplił mi się na czole ... i znowu poczułem, że mnie sciska w dołku! To byłem ja???!!! JA! A w reklamówce w TV mówili: pij wódke, będziesz wielki! Powiedział to sam Linda, Małysz chyba też ale jaki on tam wielki - malutki fajfusek z szadzią pod nosem. I co? Mam 2,00m ale kosztem czego, zdrowia!

Przemk0,

za stary jestes? To co ja mam powiedzieć - tylko rok mam do tyłu a znowu się chyba zgrabie do kupy i zacznę fikać te koziołki.

Teraz ja mam pytanie. Czy zdarzyło sie wam tłuc się z kims na serio i użyć jakiegos chwytu, rzutu, czegokolwiek?

Teraz ja mam pytanie. Czy zdarzyło sie wam tłuc się z kims na serio i użyć jakiegos chwytu, rzutu, czegokolwiek?

Tak, bilem sie z jednym kolesiem, nie wytrzymalem, chwycilem go w pozycje do Scoop Slam'a, mialem rzucic na ziemie, ale cos mi odbilo i wykonalem piledriver'a na beton. Facet nie zyje, ja siedzialem 20 lat, wyszedlem 3 lata temu. Nie warto bylo.

• Reputacja:   47
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Przemk0,

za stary jestes? To co ja mam powiedzieć - tylko rok mam do tyłu a znowu się chyba zgrabie do kupy i zacznę fikać te koziołki.

wybacz ale nie zrozumialem zdania :D mozna jasniej.. jak rok do tylu ? jakie koziolki :-)

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• Reputacja:   1

Daje sobie rękę uciąć, że z przypadku gdy łapiesz delikwenta za gowę spodziewać się może najwyżej duszenia lub przewrócenia a nie szarpnięcia i uderzenia jego dynią o podłogę.

Zostawcie Delikwenta w spokoju :)

A poważnie - jak ktoś chce sobie powykonywać akcje z wrestlingu itp, niech zapisze się na zapasy, sambo, albo Vale Tudo. Podczas treningów, i często sparingów, można wykonać na przeciwniku różne akcje, które prawie przypominają to co oglądacie w TV (tzn. oglądaliśmy:)). Koleś na sambo wykonał niedawno side suplex, drugi podczas sparingu coś ala emerald fusion (całe szczęście, że materace są solidne), gdy chciał obalić rywala wykonując slam.

Sixter - sorx, ale jeżeli chcesz wykonywać DDT, to kup sobie gumową lalkę i ćwicz albo powiedz mamie aby zbierała na paczki żywnościowe, bo będzie Cię odwiedzała w pudle.

Wykonywanie jakichkolwiek akcji z wrestlingu podczas zwykłych nawalanek itp., to jakiś chory wymysł. Jak nie umiesz kolesia trafić dobrze po mordzie, to spieprzaj jak najdalej, i tyle..

46204812740b7d45acaa48.gif

czy ja mowie ze chce kogos bic atakowac dajcie spokoj.

dzieki Rabol za fachowe definicje ktorych nie znalem, ale w sumie przeczysz Sixkillerowi i potwierdzasz moja teze, ze DDT da sie wykonac bez niczyjej pomocy i tym samym zadac temu komus krzywde, ja oczywscie nikomu nie mama zamiru zadawac krzywdy ale fakt jest faktem.

A wrcajac do tych stiffow, nie jest dla mnie Rabol rewelacja ze akcje w wrestlingu wymagaja wspolpracy, ale przyznasz ze wiele mozna wykonac nie patrzac na to co mysli przeciwnik, ale chyba wtedy to sie nie nazywa wrestling.

szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Bez niczyjej pomocy da się zrobić nawet Powerbomb... tyle, że jego skutki będą opłakane, tak jak skutki DDT wykonanego na chama.

1005187806541accfacb3d6.jpg

ale przyznasz ze wiele mozna wykonac nie patrzac na to co mysli przeciwnik, ale chyba wtedy to sie nie nazywa wrestling.

Niestety nie da sie. Wyobraz sobie film w ktorym aktor calkowicie olewa scenariusz i robi wszystko inaczej. Co by z tego wyszlo ? To, ze ow aktor zepsul by wszystko, filmu nie dalo by sie nakrecic. Identycznie jest z wrestlingiem, i nie mowie tu o segmentach pozaringowych. Mowie o walce... jest scena, i dwoch lub wiecej aktorow. Kazdy zna scenariusz, uczy sie go na treningach, house show'ach, by potem pokazac to w TV lub na PPV. Wszystko, calosc walki oraz kazdy wykonywany ruch wymaga wspolpracy i synchronizacji czasowej (timing), nawet pieprzony Irish Whip. Do tego dochodzi sprzedawanie bolu po kazdej poszczegolne akcji.

Jesli wrestlerzy zmuszeni sa do improwizacji, co czesto sie zdarza z roznych powodow (jesli chcesz, wymienie jakich), to takze nie robia ruchow na sile, tylko najlpierw porozumiewaja sie miedzy soba (calling), po czym wykonuja ustalona akcje RAZEM !

Jesli wrestlerzy nie wspolpracuja, to w odpowiedzi na twoje pytanie - to nie jest wrestling. Wtedy jest to polaczenie stiffowych akcji, zepsutych spot'ow i nieudolnie wygladajacych akcji.

• Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

standardowo większości bijących się kolesi stara się wykonać spear :D

Tak poważnie to raz zrobiłem z dużą pomocą kolegi rock bottom na materac, trochę mi nie wyszło i myślałem że go uszkodziłem więc trzeba piekielnie uważać, DONT TRY THIS IN HOME

Retired?

174471322253443c3b65b19.jpg

DONT TRY THIS IN HOME

at home* , ale ta reklama mimo tego ze wiele osob smieszy, ma w sobie duzo sensu.

Rabol masz przenajswietsza racje tyle ze to ty poruszyles tamat walki w ringu moje objekcje dotyczyly akcji wykonywanych w realu przez zwyklych ludzi. Zreszta taki jest temat tego topicu, ale jest i dobra strona nauczylem sie dwoch nowych pojec

seeling- akcje sa wykonywane z porozumieniem obu

stiff - akcje sa wykonywane bez porozumienia obu

masz moze jeszcze jakies ciekawe pojecia ? :-x

szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

selling - jedno 'e' dwa 'l', jest to sprzedawanie akcji, polega to na tym co opisalem, z udawaniem bolu wlacznie.

wrestling stiffowy to glownie uzywanie zbyt duzej sily przy wykonywanych akcjach.

Wiem o czym mowiles i nie, te akcje nie wyszly by ci tak jak powinny bez porozumienia z przeciwnikiem, byly by to jakies spartaczone pseudo akcje wrestlingowe.