Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE WrestleMania XL

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   25
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

W przypadku kontuzji Punka, chciałbym aby Gunther przegrał IC i szedł po WHC. Chłop jest obecnie tak wypromowany, że byłby to w pełni naturalne. Ale czuję a kościach cash in, bo jeśli nie teraz to już lepszego momentu nie będzie...

Ogólnie WM wysypuje się z pojedynku, który chyba najbardziej elektryzował poza Rock - Roman, który zaś odbędzie się najszybciej za rok. Tak to już bywa, martwiliśmy się Sethem a to wypada Punk...

Edytowane przez Hogan
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/7/#findComment-622166

• Reputacja:   29
  • Urządzenie:  iPhone

19 minut temu, IIL napisał(a):

CM Punk doznał kontuzji tricepsa. Będzie pauzował na okres 4-6 miesięcy…

image.png

WrestleMania zapowiadała się na mocno obsadzone obie noce, ale wygląda na to, że sporo gwiazd tam jednak nie wystąpi. CM Punk kontuzja. Cody vs Reigns może oznaczać brak The Rocka. 

Ciekawe kto zawalczy z Rollinsem o World Heavyweight Championship?  

Ale bym chciał, żeby WWE zamknęło mi mordę i zrobiło inaczej niż każdy myśli że będzie. Blondino Amerikano mając traumę po ubiegłorocznych bęckach od Romana stwierdzi jednak, że chce się lać z Rollinesem. W takim wypadku przeciwnikiem Romana powinien zostać oczywiście rzeczywisty Greatest Of All Time Randy Orton i zesquashować go w 6 minut (ale to już z wejściami). No, ewentualnie nikt by się nie pogniewał, gdyby spełnił się mokry sen @ -Raven- i fedka rzeczywiście dałaby do main eventu LA Knighta. Tutaj obawiam się jednak, że podobnie jak w przypadku Zayna po cichutku spuszczą go w kiblu. W każdym razie - jakkolwiek by to nie zabrzmiało - kontuzja krnąbrnego Phila otwiera kilka nowych możliwości i jestem tylko ciekaw w jaki sposób to zepsują. 

Offtop:

@ CzaQ  - piszesz, że fani krzyczący OOooOoooooO przy wejściu Rhodesa to najbardziej pedalska rzecz. Otóż w porównaniu do chantu JIT u Jeya Uso, to OOooooOooooo jest najbardziej heteroseksualną rzeczą w całym wszechświecie. 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/7/#findComment-622167

• Reputacja:   210
  • Urządzenie:  Windows

CM Punk od powrotu do wrestlingu:

> AEW debut
> World Title win + Breaks foot
> World Title win (2x) + Tears Tricep
> Brawl Out + Suspended
> Return + Collision run
> Brawl All + Fired
> Returns to WWE + Tears Tricep (?) in first PPV match back

Pierwsza walka na ppv i wylądował…

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/7/#findComment-622168

• Reputacja:   228

Kontuzja Punka? Bardzo mi z tego powodu wszystko jedno:diabel:

Ciekawe więc kto teraz dla Rollka? Pomijając ograniczenia brandowe (bo to W będzie miało w piździe, jeżeli wymyśli sobie jakieś zestawienie), najpewniej będzie to ktoś z finałowej czwórki w RR (Drew, Gunther) lub z jobberów Romka (Rycerz, Styles, lub Orton). Znając WWE to pójdą po linii najmniejszego oporu i zajebią nam Ortona, ale dla mnie o wiele ciekawszą i świeższą opcją byłby tu Szkop lub LA.

44 minuty temu, LegendKiller napisał(a):

No, ewentualnie nikt by się nie pogniewał, gdyby spełnił się mokry sen @ -Raven- i fedka rzeczywiście dałaby do main eventu LA Knighta.

Wbrew pozorom, to żaden mój mokry sen tylko logiczne działanie, jakie powinno pójść za tym, co obecnie Knight robi z publiką. Ogólnie pod kątem preferencji nie jestem jakimś wielkim fanem LA'a (mam do niego stosunek mocno neutralny), ale wkurwia mnie marnowanie potencjału i okazji na wykreowanie nowej gwiazdy, co WWE potrafi robić permanentnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/7/#findComment-622169

• Reputacja:   29

5 minut temu, -Raven- napisał(a):

Kontuzja Punka? Bardzo mi z tego powodu wszystko jedno:diabel:

Ciekawe więc kto teraz dla Rollka? Pomijając ograniczenia brandowe (bo to W będzie miało w piździe, jeżeli wymyśli sobie jakieś zestawienie), najpewniej będzie to ktoś z finałowej czwórki w RR (Drew, Gunther) lub z jobberów Romka (Rycerz, Styles, lub Orton). Znając WWE to pójdą po linii najmniejszego oporu i zajebią nam Ortona, ale dla mnie o wiele ciekawszą i świeższą opcją byłby tu Szkop lub LA.

Wbrew pozorom, to żaden mój mokry sen tylko logiczne działanie, jakie powinno pójść za tym, co obecnie Knight robi z publiką. Ogólnie pod kątem preferencji nie jestem jakimś wielkim fanem LA'a (mam do niego stosunek mocno neutralny), ale wkurwia mnie marnowanie potencjału i okazji na wykreowanie nowej gwiazdy, co WWE potrafi robić permanentnie.

Nie bierz do siebie wszystkiego nad wyraz poważnie, wiem o co Ci chodzi i też widzę to, że obecnie LA to najbardziej chodliwy towar w całym WWE. Nie mniej - powtórzę to o czym pisałem kilkukrotnie wcześniej. W ma w dupie to czego oczekują fani. Wszystko ma chodzić jak w zegarku, 100% wg scenariusza przygotowanego sporo wcześniej, tu nie ma miejsca na improwizację.

Ostatnim „wybrykiem” zdaje się być Kofimania i od tego czasu nic. 

Jeśli udało im się spierdolić El Generico (któremu w sumie od czasów ROH markuję w jakimś stopniu), to nie będzie też problemu żeby zrobić to samo z LAK. Z tej mąki chleba nie będzie. 

Jeśli chodzi o kwestię przeciwnika dla Blacka - chyba jednak nie pójdą po nikogo z SD. Zrobili podwaliny pod walkę z Guntherem i w mojej opinii pójdą właśnie tam. Pamiętajmy też o tym, że gdzieś zawsze jest jeszcze Priest. IMO wiele wyjaśni się dziś w nocy i będzie to pierwszy raz od chyba 10 lat, gdzie obejrzę RAW 2 razy z rzędu.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/7/#findComment-622170

• Reputacja:   228

5 minut temu, LegendKiller napisał(a):

Nie bierz do siebie wszystkiego nad wyraz poważnie, wiem o co Ci chodzi i też widzę to, że obecnie LA to najbardziej chodliwy towar w całym WWE. Nie mniej - powtórzę to o czym pisałem kilkukrotnie wcześniej. W ma w dupie to czego oczekują fani. Wszystko ma chodzić jak w zegarku, 100% wg scenariusza przygotowanego sporo wcześniej, tu nie ma miejsca na improwizację.

Spokojnie, nie biorę. Po prostu doprecyzowałem, bo ostatnio mocno lobbowałem za Rycerzem, a nie nie jest on jakimś moim ulubionym zawodnikiem, czy coś.

Też patrząc na to jak prowadzą Knighta, nie jestem optymistą co do jego kariery. Zayn, Rusev czy nawet to co zrobili z Eliasem (fani łykali go bez popity, a te barany zrobiły z niego zwykłego jobera:oczy:) jasno pokazują, że WWE rzadko słucha tego co chcą fani (Danielson czy Kawowy to wyjątki od reguły). Jedyne co tu może być czynnikiem X, to generowana kasa. Jeżeli merch Rycerza będzie w sprzedażowej topce, to i konkretniejszy push za tym może pójść.

Co do Rollasa na WrestleManii, to gdyby zestawili go ze Szkopem, a'la WM VI (mistrz HW vs. Mistrz IC), to byłbym bardziej niż usatysfakcjonowany:t_up:

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/7/#findComment-622171

• Reputacja:   0

1 godzinę temu, -Raven- napisał(a):

Drew byłby tu fajnym wyborem, ale patrząc na plotki, że nadal nie podpisał nowego kontraktu to WWE czysto biznesowo odpuści danie ME Wrestelemanii typowi, który może za chwile nie być w federacji. No i na RR już zaczęli jego feud z Samim, wiadomo, mogą zrobić pivot i szybko go zakończyć na Elimination Chamber... ale nie wydaje mi się by w to poszli.

Gunther jest dla mnie dużo logiczniejszą opcją - budowali go bardzo długo, jest totalnym dominatorem i mając w głowie, że jego główny kandydat na przeciwnika na WM Lesnar prawdopodobnie nie będzie wracał na to Road to WM, jego walka z Sethem ze stypulacją gdzie oba pasy są na szali jest moim zdaniem najbardziej sensowa i zdecydowanie godna Main Eventu najważniejszej gali.

Nie jest to oczywiście proste rozwiązanie, bo generuje kolejne problemy, przy takiej budowie jego postaci Gunther musiałby to wygrać. Jego run z tytułem też nie mógłby być super krótki by po prostu nie zmarnować potencjalnej historii jaką stworzono tak silnie go bookując do tej pory. A mamy jeszcze Damiana Priest z walizką, któremu kończy się czas na cash in i niespecjalnie widzę jak Damian kasuje ją na Guntherze.

Ortona też da się wpleść, argumentując, że skoro Cody walczy o mistrzostwo Smackdown to ktoś ze Smackdown powinien o mistrzostwo RAW, albo chociaż powinien mieć taką szanse i Randy wygra EC o nr. 1 contendera. Ale nie jest to drogą, którą chciałbym żeby poszli.

Edytowane przez Koroszenin
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/7/#findComment-622173

Swoją drogą jeśli te plotki z kontuzją Punka się potwierdzą to strasznie posypała się karta WM. Patrząc na plotki sprzed RR, zakładano:
- Roman vs. Rock
- Punk vs. Rolins
- Lesnar vs. Gunther
I nic z tego się nie odbędzie....

Można nie lubić tego, że part-timerzy wracają i zabierają miejsca na najważniejszej gali, ale z perspektywy star poweru i pieniędzy takie zestawienia są zajebiste. Generują dużo większe zainteresowanie wśród fanów nieśledzących produktu intensywnie. To, że żadna z tych walk się nie znajdzie się finalnie w karcie jest prawdopodobnie dobre dla nastrojów w szatni, bo ktoś z regularnie występujących zawodników dostanie ten czas, ale biznesowo WWE musi płakać teraz w poduszkę.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/7/#findComment-622174

• Reputacja:   252

22 minuty temu, Koroszenin napisał(a):

A mamy jeszcze Damiana Priest z walizką, któremu kończy się czas na cash in

ma czas do 30 czerwca spokojnie 5 miesięcy jeszcze.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/7/#findComment-622175

11 minut temu, Jeffrey Nero napisał(a):

ma czas do 30 czerwca spokojnie 5 miesięcy jeszcze.

no tak, ale sama Wrestlemania jest 4 kwietnia, zakładamy, że Damian nie zrobi cash in w czasie drogi do WM-ki bo to całkowicie zmieniłoby starcie, które ma być Main Eventem, a na które Priest jest teraz zdecydowanie za krótki. On to na Wrestlemanii może kopać się po czole z R-truthem w jakimś teamowym pojedynku, a nie być w Main Evencie o pas.

A od samej Wrestlemanii do 30 czerwca jest już niecałe 3 miesiące, jeśli Seth miałby stracić pas, czy to na korzyść Punka, czy zwłaszcza na korzyść Gunthera, to nie wyobrażam sobie by ich run trwał poniżej trzech miesięcy. Jeśli Seth obroni to już inna sprawa... ale nie widzę tu nikogo z kim Seth miałby obronić, a jego walka nie byłaby równocześnie zapychaczem. A nie tego oczekujemy od Main Eventu WM. 

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/7/#findComment-622176

• Reputacja:   499

2 godziny temu, LegendKiller napisał(a):

@ CzaQ  - piszesz, że fani krzyczący OOooOoooooO przy wejściu Rhodesa to najbardziej pedalska rzecz. Otóż w porównaniu do chantu JIT u Jeya Uso, to OOooooOooooo jest najbardziej heteroseksualną rzeczą w całym wszechświecie. 

Najbardziej gejowe rzeczy na świecie :

1. Yeeet

2. Łooooo podczas wejściówki Cody'ego

3. Seks z facetem

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/7/#findComment-622177

• Reputacja:   291

Wariaty nie żeby coś ale CM Punk był zawsze podatny na kontuzje, podczas swojego panowania w 2012 roku też walczył kontuzjowany i miał kontuzje do podleczenia, to samo było w 2013 roku kiedy to odszedł jechał niby na jakieś kontuzji przez co stało się to co się stało czyli odszedł w pizdu bo wiedział że nie wygra Royal Rumble... Więc nie wiem skąd to zdziwienie? W 2010 roku chyba też miał tą samą kontuzje co teraz, ma gość po prostu pecha i widać że dziś to raczej szcześliwy nie był bo widać że wiązał nadzieje że wystąpi na WM, niby ma pauzować aż do września.

Wgl ogólnie trudno tutaj ułożyć tą galę, jedna wielka nie wiadoma póki co widzę to tak.

• Seth Rollins vs Drew McIntyre World Heavyweight Championship Match
  • Cody Rhodes vs Roman Reigns WWE Championship Match (ostatnio chyba tak mówili na ten tytuł że to WWE Championship na Royal Rumble, a nie Universal)
  • Wieloosobowy Tag Team Match - Ladder Match Tag Team Championship 
  • Bron Breakker vs Gunther, ewentualnie Bron Breakker vs Damien Priest 
  • Bayley vs Io Sky Womens Championshp Match
  • Jade Cargil vs Nia Jax (lub Bianca Belair)
  • Becky Lynch vs Rhea Ripley World Womens Championship Match
  • Jey Usos vs Jimmy Usos 
  • Randy Orton vs AJ Styles
  • LA Knight vs Logan Paul US Championship Match 

Póki co zapowiada to się tak jak na moje oko, ogólnie obstawiam że The Rock zjawi się jako gość specjalny i to przez niego Roman wdupi pas :P 

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/7/#findComment-622194

14 godzin temu, CzaQ napisał(a):

Najbardziej gejowe rzeczy na świecie :

1. Yeeet

2. Łooooo podczas wejściówki Cody'ego

3. Seks z facetem

Zaskakuje kolejność bo Seks z facetem chyba powinien być na 1 miejscu :)

A ponadto jak dobrze pamiętam kiedyś pisałeś jeszcze, że nucenie theme songu Rolka też jest mega gejowskie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/7/#findComment-622196

• Reputacja:   580

16 godzin temu, Koroszenin napisał(a):

Swoją drogą jeśli te plotki z kontuzją Punka się potwierdzą to strasznie posypała się karta WM.

Mam podobne odczucia - miała być karta napakowana jak kabanos a wyjdzie z tego pewnie zwykła przeleżała frankfurterka. Gorzej niż na RR nie będzie (tak zakładam), ale wszyscy chyba liczyli, że najbliższa WMka będzie miała bardzo dobrą kartę. Miały być The Rocki, Punki a pewnie nic z tego nie wyjdzie:D Niech do tego dojdzie jeszcze wygrana Romana i będzie zajebiście:spoko:

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/7/#findComment-622197

Ciekawe czy w obliczu braku Punka, The Rocka i Lesnara pokuszą się na powrót jakiejś starszej gwiazdy.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/7/#findComment-622198