Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE WrestleMania XL

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   252
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Khan oddałby swego pierworodnego syna gdyby go miał i nerkę w komplecie aby MJF został nie wierzę w jego transfer w tym roku.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/6/#findComment-621574

• Reputacja:   151

Czy walka Rockyego z Romanem będzie o pas UV czy nie, to nie ma szans na wygraną Dwayna. Rock będzie chciał wypchać członka swojej rodziny ponad siebie, póki jeszcze może. Rockowi wygrana niewiele da bo i tak nie zostanie w WWE, a Roman pokona dość znacząca gwiazdę w biznesie. Pokonał wszystkich prawie z obecnego pokolenia, to będzie obijał z poprzedniego.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/6/#findComment-621601

• Reputacja:   25
  • Urządzenie:  Android

W dniu 7.01.2024 o 19:36, HeymanGuy napisał(a):

Chcialbym się tez wypowiedzieć na temat MJFa i ten wątek nie jest w żadnym wypadku przypadkiem. Bo jeśli miałbym zabookowac MJFa debiut w WWE, to tylko na WrestleManii, ba. Widziałbym nawet jakiś segment w którym wyzywa kogos będąc w widowni w którymś z pierwszych rzędów, albo nawet wbija się przez nia i bierze mikrofon na pare minut. Jeśli MJF faktycznie z AEW miałby odejść - niech pojawia się dopiero na WM XL. 

Według wszystkich informacji MJF podpisał nowy kontrakt z AEW, więc sytuacja na chwilę obecną w kategorii sf, jednak jeżeli w przyszłości miałby pojawić się w WWE, to tak jak wspomniałeś musi to być coś wyjątkowego.

Co do karty WM :
Jeżeli rzeczywiście dojdzie do występu Rocka na WM, Roman musi zrzucić pas, bo walka z pasem nie ma większego sensu. W tym wypadku na RR wygrywa Orton przypinając kogoś z dwójki Styles/LA, przy ewentualnym rewanżu 1 na 1 z Romanem interweniuje Rocky co doprowadza do ich walki. 
Z tego wynikają nam dwie walki :

Rock vs Roman

Orton vs Cody o pas UV - pytanie tylko, czy Cody jako wygrany RR, czy jednak pójdą w EC, tym bardziej że Cody jest chyba przypisany stricte do Raw. Nie mniej jednak taka walka ma sens i ewentualna wygrana Cody'ego wydaje się bliska. 

Seth vs Punk o WHC - tutaj sytuacja podobna jak wyżej, ale jeśli Roman ma przegrać na Royal, to faworytem do wygrania RR jest dla mnie Punk. Tutaj rywalizacja jest od pewnego czasu, więc historia pisała się sama od dłuższego czasu. W tym przypadku pytanie tylko, czy zdecydowaliby się na przegraną Setha na WM. 

Gunther vs Brock / Cena - widziałbym go w walce zarówno z jednym panem jak i drugim. O ile Brock z pasem IC wyglądałby komicznie, natomiast wygrana nad nim dla Guntera byłaby kolejnym krokiem w WWE, o tyle powracający Cena i przejęcie przez niego pasa byłoby czymś dużym dla WWE i paradoksalnie dla byłego mistrza, który mógłby powoli ruszać po jeden z dwóch głównych pasów. Cena jako IC Champ? Chętnie! Ale prawdopodobniejsze wydaje się starcie z Brockiem, czego też jestem chętny zobaczyć. 

Co do kobiet, to tutaj mam sporą zagwozdkę. Jak dla mnie po wypadnięciu Flair na chwilę obecną nie ma rywalki dla Rhea, więc ciężko wyrokować jak to się zakończy, ale nie chciałbym kolejny raz oglądać Becky w walce o pas, jeszcze nie pora. Wychodząc z takiego założenia pojawia mi się Bayley. Niby jej walka z Iyo tworzy się sama, ale jakoś widzieć w Damage CTRL dwie mistrzynie kobiet, plus TT? Why not? Być może WWE ma już plany na oponentkę dla Ripley, ale ja nie widzę na chwilę obecną kogoś oczywistego. 

Jak dla mnie WM to odpowiedni czas na zabranie pasów TT od JD, i ewentualne ich rozdzielenie powtórnie na brandy, co odblokuje troszkę dywizję TT. Faworytami do tego dla mnie byliby Creed lub DYI, ale ktokolwiek wygra i zabierze pasy od Balora i Priesta, będę zadowolony. Dla Senor MITB pora na cash in. 

Pasy kobiet TT wgl mnie nie grzeją, nie mam pomysłu ale taka walka na pewno będzie, możliwe że w większym gronie. 

US Champ Owens vs Solo? CzaQ wspomniał wyżej o LM i dla mnie taka opcja byłaby spoko, ale nie wiem  czy to się uda. Jeżeli nie, to ze wszystkich ludzi z obecnego SD, Solo jest na odpowiednim etapie aby taka walka miała dla niego sens. Może ttm z Jimmym i jego turn? Największa zagadka jak dla mnie. 

• Lubię to 3
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/6/#findComment-621757

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   621

The Rock:

Cytat

I’m a long gamer, I like to build

No to nie brzmi jak zapowiedź walki na tegorocznej Wrestlemanii, a bardziej w przyszłym roku. Oczywiście mogę się mylić. To, nawet by się jakoś składało do tego czasu Roman straci pas i sobie bez pasa na szali powalczą na WM41. Pierwsza Wrestlemania na Netflix to musi być bomba, więc się nada.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/6/#findComment-621951

• Reputacja:   252

Tak tylko w tym roku jest 40 lecie WM, więc wydaję mi się że ta walka będzie właśnie na tej WM 

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/6/#findComment-621952

• Reputacja:   472

Na RR raczej się wszystko wyjaśni imo jeśli Roman traci pas to dostajemy pojedynek z Rockiem, jeśli broni to walczy z Codym, jakby po RR będziemy mieli już nakreślone w 100% wszystkie główne walki na WM i na 100% będziemy wiedzieć jak będą one wyglądały, bo przed RR jeszcze jest ta nutka niepewności, że HHH zaskoczy, ale te walki co każdy teraz przewiduje to za duże kalibry, żeby odbyły się gdzie indziej niż na WM i za dobra okazja na to czyli potencjalnie Roman vs Rock, Cody vs Orton, Rollins vs Punk, Becky vs Rhea, Bayley vs Iyo i to w sumie wszystkie główne walki, jedynie co to jeśli Rocka nie będzie na tej WM to jednak dostaniemy kolejne Roman vs Cody, więc z dwóch świetnych walk zrobi się jedna bardziej okej walka, bo już raz ją widzieliśmy i to nie tak dawno i na tej samej gali o to samo złoto i w tym samym miejscu w karcie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/6/#findComment-621957

• Reputacja:   577

Cały ten deal z Netflixem startujący od 2025 roku może oznaczać, że przesuną walkę Rocka z Reignsem do WrestleManii 41. Rock w wywiadzie dla ESPN:

GEi0HRCW8AEUjSW?format=jpg&name=medium

Nie tylko RAW trafi na Netflix, ale poza USA również pozostałe tygodniówki i wszystkie gale PLE. W związku z tym mogą poczekać z takim hitem na właśnie przyszły rok, żeby wystartować z przytupem na nowej platformie. Mania 41 będzie miała o wiele więcej potencjalnych odbiorców niż WM XL. W tym roku mogą np jedynie rzucić hasło, że taka walka się odbędzie - jak było z Johnem Ceną i Rockiem po WM 27. 

Wolałbym zobaczyć jednak tę walkę już w tym roku. Jeżeli jednak tak nie będzie, to interesującym wariantem jest fakt, czy dadzą Cody'emu uwalić z nim ponownie, czy też dadzą Romanowi dobić do title runu Hogana z lat 80?

To mało popularna opinia, ale rozciągnęli ten run już tak bardzo, że generalnie szkoda się teraz cofać. Mogliby spokojnie dodać do tego kolejne 12 miesięcy...  :P Powroty/debiuty takich gwiazd jak CM Punk, Randy Orton, itd. to materiał na dobrych pretendentów do końca roku. 

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/6/#findComment-621959

Oficjalny theme WrestleManii XL:

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/6/#findComment-622103

• Reputacja:   499

Zaś jakieś pedalskie popy... tak źle było jak na WM 25 było AC/DC z "Shoot to Thrill"? ;| 

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/6/#findComment-622104

• Reputacja:   621

Taka sobie ta nutka, ale co poradzić wiadome raczej było, że znowu postawią na takiego, a nie innego artystę. Trudno.

Dobra jesteśmy po Royal Rumble, więc wracamy do tematu.

Seth Rollins vs CM Punk    Seth Rollins vs Gunther  

Druga opcja zdecydowanie ciekawsza, ale niestety wątpliwa.

Iyo Sky vs Bayley 

Innej opcji nie ma. BayleyMania. Bayley wychodzi z tego z pasem. Będzie ślicznie. Przyzwyczaiłem się do Heelowej Bayley, ale szybko się przestawię.

Jade Cargill vs Bianca Belair    Jade Cargill vs Nia Jax    Bianca Belair vs Naomi  

Walka Jade vs Belair to petarda, ale nie wiem, czy WWE chciałoby podkładać jedną z nich już teraz, więc może to się przesunąć w czasie. Gdy już któraś z nich będzie mistrzynią, bo kiedyś to nastąpi. 

Walki Jade vs Nia nie chciałbym oglądać, ale kto tam ich wie. 

Kabuki Warriors i jakiś WrestleMania Showcase jak w zeszłym roku.  

Jedyne sensowne co mi przychodzi do głowy. Panie się jakoś pokażą i tyle.

Bron Breakker vs Dom Mysterio     Bron Breakker vs Gunther

Po Royal Rumble walka godna WM, jak się patrzy. Walkę Breakker vs Gunther też bardzo chętnie bym zobaczył. Zresztą, z kim Gunther nie zawalczy to będzie dobrze. 

Rey Mysterio vs Santos Escobar     Santos Escobar vs Andrade     Rey/Carlito vs Santos/Andrade

Jey Uso vs Jimmy Uso

Otworzyli Royal Rumble, więc chyba idziemy w to. Wszak zabrakło mi tego, żeby jeden wyrzucił drugiego, ale trudno. Walka będzie dobra. Jimmy ma zajebisty theme.

Rhea Ripley vs Becky Lynch  

Największa kobieca walka na WM. Zobaczymy, czy dadzą wygrać Rudej EC, czy po prostu rozegrają to inaczej. Czekam. Dwie piękne walki kobiet o pas się szykują. W chuj pozytywnych emocji.

Logan Paul vs Kevin Owens   Logan Paul vs Kevin Owens vs LA Knight    Logan Paul vs AJ Styles  

Tak naprawdę opcji dobrych jest parę, ale co by to nie wyszło to w ringu z Loganem powinno być dobrze.

Sami Zayn vs Drew

Tak teraz patrzę i nie wymieniłem tutaj, chociażby Ortona, ale po prostu nie mam pomysłu, z kim mógłby zawalczyć. Walka z Solo jakoś do mnie nie przemawia. 

Orton vs Cena ostatni raz? Jeżeli jest taka możliwość niech to robią.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/6/#findComment-622127

• Reputacja:   472

W dniu 3.12.2023 o 22:15, Kaczy316 napisał(a):

Cody Rhodes vs Randy Orton o pas Undisputed Universal(Ponton odbiera tytuł Romanowi na RR)

Seth Rollins vs Sami Zayn o WHC

Roman Reigns vs The Rock

CM Punk vs Kevin Owens(Wyobrażacie sobie te segmenty na micu? Szczególnie o to, że KO walczy w koszulce xD)

Rhea Ripley vs Becky Lynch o pas Women's World

Triple Threat DMG CTRL o pas WWE Women's

Jey Uso vs Jimmy Uso o tytuł IC(Jey powinien odebrać pas Guntherowi)

Brock Lesnar vs Gunther

LA Knight vs Logan Paul o tytuł US

Główne walki trochę się zmieniły, ale dalej nie mam pomysłu co z Priestem i walizką, też musi gdzieś tu być i znaleźć miejsce dla siebie

dobra to moje fantasy z grudnia, teraz oficjalnie mamy RtWM i pierwsze PLE podczas tej drogi za nami, które oficjalnie rozpoczęło właśnie RtWM, więc w sumie już napisze te walki, które no odbędą się 100% i dodatkowo te, która chciałbym żeby się odbyły ale jeszcze nie są potwierdzone, znaczy no żadna nie jest, ale wszyscy wiemy, że Cody po wygraniu RR to Rollinsa nie wybierze xD więc tak:

Roman Reigns vs Cody Rhodes o pas Undisputed

Seth Rollins vs Sami Zayn o WHC(dalej wierzę, że to się odbędzie)

CM Punk vs Drew McIntyre(zobaczyłbym ten pojedynek, panowie na micu dali czadu ostatnio i rozpisanie ich w RR też mi się podobało, dlatego liczę na to, że na EC zobaczymy obydwu panów w EC Matchu o preta do WHC, ale ostatecznie to wygra Sami, a Ci dwaj zawalczą ze sobą na WM)

Bayley vs Iyo Sky vs Dakota Kai o pas WWE Women's(to byłoby gitem imo, Bayley Face Turn, Dakota swoją drogą bo Japonki ją wyrzucą, przeszło by)

Rhea Ripley vs Becky Lynch o pas Women's World

Jey Uso vs Jimmy Uso(tym razem nie o pas IC xD, a można to nawet przerodzić w Triple Threat dołączając do tego Solo)

Gunther vs Bron Breakker o pas IC(po tym co zobaczyłem na RR ja tego chce, dajcie mi to)

LA Knight vs AJ Styles vs Logan Paul vs Kevin Owens F4W o tytuł US(brałbym w ciemno)

Jade Cargill vs Pianka Belair

No Lesnar też musi coś robić, więc zobaczyłbym odświeżenie rywalizacji Randy Orton vs Brock Lesnar, bo nikogo nie widzę dla jednego ani dla drugiego.

No i w sumie dalej nie mam pomysłu, a jest jeszcze taki Santos, Andrade, Rey prawdopodobnie, chociaż tutaj uważam, że tych panów można dodać do walki o tytuł US i dupnąć fajny Ladder Match, zostają jeszcze Priest i Balor i może Dominik i potencjalnie nowe mistrzostwa Tagowe, które Hunter wprowadza już 1,5 roku prawie, ale może tym razem w końcu to nastąpi.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/6/#findComment-622131

h4Hz4w9Jgrc1EY9VkL.webp

Rok 2036

51 letni Cody Rhodes wygrywa swoje 14 Royal Rumble z rzędu. Wciąż próbuje pokonać Romana i przełamać jego 5620 dni z pasem. 

Wrestlemania 52. Niestety nie udaje mu się, ale Kodeusz przysięga zemstę po raz piętnasty. Jego córka wygrywa pas kobiet na tym samym evencie. 

Wrestlemani 78 - Syn Romana pokonuje syna Cody'ego, który wygrał Royal Rumble. Roman jr. chce pobić rekord ojca z pasem. 

Fani są skazani na katusze.     Krótki reign racz mu dać panie - modlą się fani. 

Rok 2366. Prawnuczek Romana, a raczej jego świadomość, którą wrzucili do robo-wrestlera walczy z RoboRhodesem. Prawnuk Cody'ego oczywiście przegrywa. Nie ma fanów. Są tylko roboty i halucynacje z niedożywienia. 

• Lubię to 1
  • Haha 4
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/6/#findComment-622137

• Reputacja:   580

Godzinę temu, CzaQ napisał(a):

Nie ma fanów. Są tylko roboty i halucynacje z niedożywienia. 

Sugerujesz, że prawnuczka Jax też będzie w fedce i zabraknie cateringu?:D

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/6/#findComment-622143

Nie chciało mi się komiksu robić :

Triple H : Ale mam kurwa plan
Widz : Jaki?
HHH : Kurwa sprytny
Widz : to znaczy?
HHH : Zrobimy długofalowy feud Cody'ego z Romanem.
Widz : .....ooookej?
HHH : Rozjebiemy 2 Royal Rumble i 2 walki wieczoru Wrestlemanii na to.
Widz : eee, to chyba nie jest dobry pomysł? A czasem The Rock nie miał walczyć z Romanem? W końcu jubileuszowa to musi być coś mocnego.
HHH : The Rock wyjdzie na tygodniówce i wyzwie Romana.
Widz : O! No i zajebiście. W końcu walka dwóch Samoańczyków z rodziny!
HHH : Otóż nie. To będzie ściema. 
Widz : Jak to?
HHH : Normalnie. Porzucimy to story. The Rock już się nie pojawi. 
Widz : Jak kurwa nie pojawi jak od 2 lat na to ludzie czekają?!
HHH : Hehe widzisz zmyłka kurwa :D
Widz : ....
HHH : Na czym to ja skończyłem? A tak, otóż Cody wygra drugi Royal Rumble match z rzędu. I kolejny raz wyzwie Romana.
Widz : Odgrzewany kotlet... ale ok niech już będzie. Niech już młody Rhodes dokończy swoją historię, zdobędzie pierwsze złoto i pokona Romana...
HHH : Co?
Widz : Co?

<Na zapleczu> Tryplak spotyka Wąsenta
HHH : ... i rozumiesz <śmieje się> i on myśli, że Kodas pokona Romana hahahahhaha
Vince : hahahhahahahah, o kurwa leże.... dobra chodź pomolestujmy jakieś pracownice.

• Haha 3
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/6/#findComment-622148

CM Punk doznał kontuzji tricepsa. Będzie pauzował na okres 4-6 miesięcy…

image.png

WrestleMania zapowiadała się na mocno obsadzone obie noce, ale wygląda na to, że sporo gwiazd tam jednak nie wystąpi. CM Punk kontuzja. Cody vs Reigns może oznaczać brak The Rocka. 

Ciekawe kto zawalczy z Rollinsem o World Heavyweight Championship?  

• Zmieszany/a 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/6/#findComment-622165