Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE WrestleMania XL

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   499
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

31 minut temu, -Raven- napisał(a):

Nie podobał mi się ten nalot dziadersów

Ten overbooking był w chuj zabawny :D Szkoda, że Cody nie zadzwonił przed eventem to bym mu jeszcze starego wykopał :lol: 

• Haha 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/23/#findComment-624483

• Reputacja:   291

https://www.facebook.com/share/r/9JG4qaFNeWgAw5uY/

Co chłop zasługuje za szacunek to masakra, chłop zapierdalał jak wariat przez ostatni rok nie ma obecnie w WWE takiego zawodnika który oddałby się tak temu biznesowi jak Rollins.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/23/#findComment-624492

• Reputacja:   580

Udało mi się choć częściowo pewne rzeczy nadrobić, o WM wiele już zostało napisane, a i nie mam za bardzo czasu pochylać się nad nią szczegółowo, więc odniosę się tylko do dwóch kwestii.

1. Cody z pasem - tak jak rok temu byłem team Cody, tak teraz chciałem, żeby Roman bił dalej rekord. Serio, to byłoby większe niż jakikolwiek run Rhodesa z pasem. Cody jest mi totalnie obojętny, a Roman przynajmniej wywołuje u mnie jakieś emocje - no i idealnie pasuje pod memy:diabel: Poza tym strasznie szybko zleciało te kilka lat panowania Romka:classic_laugh:

2. Podział WM na dwie noce - dalej jestem team jeden dzień WMki - lepsze to niż obiecanki dobrych show w sobotę i w niedzielę. Oni mają problem dobrze zabookować cały dzień jednej gali, nie mówiąc już o dwóch. Gdyby powywalać te niektóre słabe pojedynki to całość od razu miałaby inny odbiór. W dodatku czas - te 2 noce są coraz dłuższe - nie wyobrażam sobie tego oglądać na żywo.

Co do całości - dla mnie WM jak każda inna. Miała lepsze i gorsze momenty, rozumiem tych, którym się podobało i tych, którzy nie do końca znaleźli coś dla siebie. Żadna nowa era to też nie jest, bądźmy poważni. WWE ma z czego zrobić fajne paczki video i to się dla nich pewnie najbardziej liczy:D

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/23/#findComment-624496

• Reputacja:   16

Godzinę temu, MattDevitto napisał(a):

2. Podział WM na dwie noce - dalej jestem team jeden dzień WMki - lepsze to niż obiecanki dobrych show w sobotę i w niedzielę. Oni mają problem dobrze zabookować cały dzień jednej gali, nie mówiąc już o dwóch. Gdyby powywalać te niektóre słabe pojedynki to całość od razu miałaby inny odbiór. W dodatku czas - te 2 noce są coraz dłuższe - nie wyobrażam sobie tego oglądać na żywo.

Gdyby ludzie chcieli oglądać dobry wrestling to by się przerzucili na AEW, NJPW czy coś podobnego, ale popcornowy wrestling i showmeńskie stroje Rolka widać im się podobają, skoro tłumnie wypełniają arenę dwa razy. Popatrz na ludzi wśród publiczności - ten show przyciąga dużo więcej dzieci niż takie AEW. A dzieci jak wiadomo naciągają rodziców na plakaty, koszulki, figurki, itp. i tak się kręci ten biznes.

Co do samej WM-ki - w dużej mierze nuda, do AEW Revolution to nawet startu nie było. Fajna walka Mamuśki z Beczką - wciąga nosem większość dywizji kobiet AEW.

McIntyre - dlaczego taka szybka strata pasa? Odejście z WWE?

Rhodes/RR - za dużo geriatrii, za długie - przewijałem, Rollins z Shield z dupy, wrestlingowo wiadomo, że nie miało prawa porwać zważywszy na wykonawców - więc dłużyło się jeszcze bardziej. Jakim cudem ta walka ma 9,17pkt na CM?

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/23/#findComment-624501

• Reputacja:   76

4 minuty temu, Grigorij napisał(a):

Już miał run z pasem, a teraz pewnie chciał przede wszystkim momentu na WM z wielką publiką. Patrząc na to, jak te całe story sobie idzie, tym lepiej będzie wyglądało finalne ukoronowanie go jako mistrza na Clash at the Castle w Szkocji. Będą ciary (u mnie na pewno), będą wiwaty.

6 minut temu, Grigorij napisał(a):

Rollins z Shield z dupy

Ja nie lubię mówić ludziom, że nie mają racji w tak subiektywnych kategoriach, jak rozrywkowe show, ale - nie masz racji. Jeśli byłaby tylko jedna rzecz, która w tej walce nie była z dupy, to właśnie Rollins w stroju z Shield, któremu zależało tylko na wpakowaniu siebie i krzesła do ringu. Visionary i Architect w pełnej krasie.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/23/#findComment-624502

• Reputacja:   16

9 minut temu, Tomos napisał(a):

Ja nie lubię mówić ludziom, że nie mają racji w tak subiektywnych kategoriach, jak rozrywkowe show, ale - nie masz racji. Jeśli byłaby tylko jedna rzecz, która w tej walce nie była z dupy, to właśnie Rollins w stroju z Shield, któremu zależało tylko na wpakowaniu siebie i krzesła do ringu. Visionary i Architect w pełnej krasie.

Czytałem Twoje wcześniejsze wyjaśnienia w tej kwestii, ale częściowo nie zgodzę się z tym / nie podoba mi się. Takie zamknięcie story miałoby sens, gdyby był tutaj także Ambrose i było to lepiej zrobione - a nie dostać z krzesełka dwa razy i koniec. To jest finał wieloletniego story? Widać, że chcieli jak najwięcej różnych spraw z przeszłości wepchnąć do tej walki, ale w tym przypadku co za dużo to niezdrowo.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/23/#findComment-624504

4 godziny temu, Grigorij napisał(a):

Gdyby ludzie chcieli oglądać dobry wrestling to by się przerzucili na AEW, NJPW czy coś podobnego, ale popcornowy wrestling i showmeńskie stroje Rolka widać im się podobają, skoro tłumnie wypełniają arenę dwa razy.

Nie kupuję takiego gadania - w WWE też można zobaczyć dobry wrs. Roster jest na tyle dobry, że spokojnie daliby robić dobre show. Inna sprawa, że nie muszą się po prostu starać, bo i tak bez tego są numerem jeden. Poza tym z tym New Japan bym uważał, szczególnie, że w ostatnich tygodniach słabo tam pod kątem wrs.

Fajna walka Mamuśki z Beczką - wciąga nosem większość dywizji kobiet AEW.

Nie wiem jak radzi sobie dywizja kobiet w AEW, bo mało ją obserwuję, ale Rhea z Becky moim zdaniem nie sprostały oczekiwaniom. To była ok walka, ale wszyscy zdajemy sobie sprawę jak parcie było na zestawienie tej dwójki.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/23/#findComment-624512

6 godzin temu, MattDevitto napisał(a):

Przyznaję wydawało mi się to cały czas głupie, bo więcej pojedynków = większa szansa, że znajdzie się jakaś perełka w morzu gówna i.... jak bardzo się myliłem :D To już faktycznie zmieniam zdanie i wolę 1 konkretną noc niż 2 rozwodnione w dodatku z main eventami na siłę, które trwają około godziny i ciężko się je ogląda. 

Spokojnie :D On dopiero podpisał konktrakt nowy - pewnie miał klauzulę, że będzie mistrzem no i był :diabel: A tak serio to jest grubsze story i założę się, że do czasu kiedy upora się z Sethem i Księdzem to Mountain Dew jako mistrz pofeuduje z Punkiem o pas.  Także jeszcze raz w tym roku będzie mistrzem. Szczególnie, że będzie jedno PPV w Szkocji ;) 

Rhodes/RR - za dużo geriatrii, za długie - przewijałem, Rollins z Shield z dupy, wrestlingowo wiadomo, że nie miało prawa porwać zważywszy na wykonawców - więc dłużyło się jeszcze bardziej. Jakim cudem ta walka ma 9,17pkt na CM?

Faktycznie Rollo z theme songiem, ubiorem i nawet pasemkami z Shield ni cholere nie pasował - sam reprezentował grupę? :D Jakby tam Mox był to tak (szczególnie, że oryginalnie Ambrose był liderem Tarczy). 

Tylko nie wiem czemu 'nie miało prawa porwać' to starcie? Cody jest bardzo dobrym workerem, a Roman jest jaki jest, ale dobrze go bookują i jest dynamiczny. Coś tam mogło wyjść. Co do CM - ja tam takimi bzdurami się nie przejmuje, ale faktycznie za wysoko... 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/23/#findComment-624513

4 minuty temu, CzaQ napisał(a):

To już faktycznie zmieniam zdanie i wolę 1 konkretną noc niż 2 rozwodnione w dodatku z main eventami na siłę, które trwają około godziny i ciężko się je ogląda. 

Powinniśmy co roku robić jedną taką ankietę przed i po WM - zobaczylibyśmy ile ludzi po raz kolejny się zawiodło:D

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/23/#findComment-624514

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Krótko i na temat. Dla wielu jest to najlepsza wm ever. Głównie druga noc. Dla mnie prawdopodobnie, też.

Pozdrawiam.

Dobra jeszcze tu wrócę, bo widzę głupki, że ni chuja nie rozumiecie o co chodziło w głównej walce... W sumie, czy mnie to dziwi?

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
  • Haha 2
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/23/#findComment-624534

6 godzin temu, Caribbean Cool napisał(a):

Dla wielu jest to najlepsza wm ever. Głównie druga noc. Dla mnie prawdopodobnie, też.

Ktoś tu ma fetysz średnich walk :D

6 godzin temu, Caribbean Cool napisał(a):

Dobra jeszcze tu wrócę, bo widzę głupki, że ni chuja nie rozumiecie o co chodziło w głównej walce... W sumie, czy mnie to dziwi?

Oświeć nas :D Tam było kurwa więcej staruchów niż w filmie Kokon :D  

Ale typowy CC

cover1.jpg

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/23/#findComment-624544

7 godzin temu, Caribbean Cool napisał(a):

Dla wielu jest to najlepsza wm ever.

Nie znam tego gościa o imieniu ,,wielu'', ale chciałbym go poznać:D

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/23/#findComment-624546

Jako ciekawostkę dodaję oceny wiadomo kogo:diabel:

Night One:

Rhea Ripley defeated Becky Lynch to retain the Women’s World Championship – ****1/4

The Awesome Truth [Raw] and A-Town Down Under [SmackDown] defeated Finn Balor and Damian Priest, DIY, The New Day and New Catch Republic in a ladder match to become the new Tag Team Champions – ****1/4

Rey Mysterio and Andrade defeated Dominik Mysterio and Santos Escobar – ***3/4

Jey Uso defeated Jimmy Uso – 3/4*

Jade Cargill, Bianca Belair and Naomi defeated Asuka, Kairi Sane and Dakota Kai – **

Sami Zayn defeated Gunther to become the new Intercontinental Champion – ****1/2

The Rock and Roman Reigns defeated Cody Rhodes and Seth Rollins – ****

Night Two:

Drew McIntyre defeated Seth Rollins to become the new World Heavyweight Champion – ***1/2

Bobby Lashley and The Street Profits defeated Karrion Kross and AOP in a Philadelphia Street Fight – *3/4

LA Knight defeated AJ Styles – ***1/2

Logan Paul defeated Kevin Owens and Randy Orton to retain the United States Championship – ****1/4

Bayley defeated Iyo Sky to become the new WWE Women’s Champion – ****1/2

Cody Rhodes defeated Roman Reigns in a Bloodline Rules match to become the new Undisputed Champion – ****3/4

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/23/#findComment-624598

• Reputacja:   578
  • Status:  Online

Pojawiły się raporty mówiące o tym, że spot Undertakera w walce wieczoru drugiej nocy miał należeć nie do niego, a do Steve Austina jak od dawna podejrzewaliśmy...

https://www.si.com/wrestling/2024/04/12/wrestlemania-40-why-stone-cold-steve-austin-didnt-appear

Obie strony podobno nie doszły do porozumienia względem wynagrodzenia dla Austina za pojawienie się podczas Manii. Dziwne - wydawałoby się, że WWE śpi na kasie, a Steve pojawiał się pierdyliard razy w przeszłości żeby sprzedać komuś stunnera i wątpie, że dostawał za to miliony. 

W każdym razie - czy odbiór tej walki byłby lepszy, gdyby Rock dostał stunnera od Stone Colda zamiast chokeslama od Grabarza? ;) 

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/23/#findComment-624604

• Reputacja:   8
  • Urządzenie:  Android

4 godziny temu, MattDevitto napisał(a):

Cody Rhodes defeated Roman Reigns in a Bloodline Rules match to become the new Undisputed Champion – ****3/4

W AEW byłoby pełne *****

• Lubię to 2
  • Dzięki 1
  • Haha 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/23/#findComment-624605