Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE WrestleMania XL

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   291
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

31 minut temu, KyRenLo napisał(a):

Po Smackdown nastąpiła mała podmianka w jednej z walk.
Andrade zastąpi Dragona Lee.

20240405_WM40_Match_ReyDragonSantosDomin

Do tego momentu byłem pewny wygranej Dominika i Santosa teraz ta pewność troszkę spadła, ale dalej uważam, że powinni to ugrać. Zobaczymy jak zostanie to rozegrane. Andrade zrobi odwrót? A może Carlito pokaże pazurki i pomoże wygrać Dominikowi?

To byłoby bezsensowne jakby Andrade ich teraz wychujał, wydaje mi się że za atakiem stoi Carlito i dostaniemy jego Heel Turn, od początku Rey odstawia Carlito. 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/21/#findComment-624361

• Reputacja:   499

No to zaczynamy - za nami ostatni przystanek zwany Smackdown, więc teraz legitnie można pisać typy i przewidywania :D 

Jak zawsze dziękuję @ Jeffrey Nero  za kartę z typera, bo nawet nie wiedziałem co jest w jaki dzień :D Podziękowałem w stosownym temacie :D 

Night 1

1. Rhea Ripley (c) vs. Becky Lynch - Singles match for the Women's World Championship

Story : Obie Panie za dużo nie pokazały podczas tego feudu. Kilka segmentów w ostatnich tygodnach czy jakiś brawl to słaba podbudowa. Jednak star powerem dają radę. 

Walka : Obie potrafią walczyć, więc można się spodziewać naprawdę dobrej kobiecej walki. Kwestia tego jak to zabookują. 

Wynik : Wbrew pozorom wynik może iść w dwie strony, jednak Beczka słusznie jest faworytką. Osobiście obstawiam, że ta WMka (z drobnymi wyjątkami) nie będzie zbyt korzystna dla Judgment Day. 

Inne : Jak na moje Becky zdobędzie tytuł potem odbębnią rewanż, a dalej nowa pretendentka. 

TYP : BECKY LYNCH

2. The Judgment Day (Finn Bálor and Damian Priest) (c) vs. #DIY (Johnny Gargano and Tommaso Ciampa) vs. The Awesome Truth (The Miz and R-Truth) vs. The New Day (Kofi Kingston and Xavier Woods) vs. A-Town Down Under (Austin Theory and Grayson Waller) vs. New Catch Republic (Pete Dunne and Tyler Bate) - Six-Pack Tag Team Ladder match for the Undisputed WWE Tag Team Championship

Story : Zaskakująco zamiast multi-kulti ladder matchu o pas US, który wiele osób zakładało mamy ten gimmick match, ale o pasy TT. Największa historia jest między JDay oraz R-Truthem. Pozostałe osoby mają jakieś mini-konflikty. Turniej kwalifikacyjny był fajny, ale niestety to żadna podbudowa. 

Walka : Liczę na potężny chaos i fajne poczynania ringowe, bo każdy z uczestników coś tam umie we wrestling. Pewnie zobaczymy kilka fajnych spotów - szczególnie liczę na high-flyerów i jakieś skoki z drabiny czy poza ring. Zabawne, że jedynym powerhousem w składzie jest Ksiądz Damian.

Wynik : Jak zwykle w takich multiosobówkach zwycięzca jest trudniejszy do wytypowania, ale biorąc pod uwagę historię to obstawiam wygraną Awesome Truth. Im daję największe szanse, ale nikogo nie należy skreślać - jak wiadomo na WM wszystko się może zdarzyć. 

Inne : JDay po stracie pasów powinno dalej feudować z Mizem i Truthem. DIY zaczęło już lekki feud z New Day, więc spodziewam się kontynuacji rywalizacji. Nawet nie wiedziałęm, że Teoretyk z Kangurem są w tej walce, więc ciekawa byłaby opcja gdyby mieli pasy TT, a ich kumpel Logan obronił pas US i wszyscy mieliby 'złoto'. Myślę jednak, że z braku laku będą rywalizować z Batem i Dunnem. Pytanie czy z pasami w tle? Hm. 

TYP : AWESOME TRUTH

3. Rey Mysterio and Andrade vs. Santos Escobar and "Dirty" Dominik Mysterio - Tag team match

Story : Strasznie długo nakręcali tę rywalizację na linii Antoś/Rey jednak podczas nieobecności tego drugiego cały czas San Escobar musiał obijać przyjaciół Mysterio. Nie dostaliśmy walk stajni (zapewne dlatego, że Hurtownicy walczą z Final Testament, więc już jedna taka walka jest) dlatego dostaliśmy nietypowy mix i tag teamy. Dominik znowu się podpiął pod rywalizację z ojcem i myślę, że tym razem... wygra i to będzie jedna z małych wygranych JDay. Coś tam podbudowali ten feud, ale za bardzo mnie on nie interesuje. 

Walka : Mamy 4 dobrych workerów, ale wszystko zależy od bookingu - jeśli pójdą drogą tygodniówki, bo 'mi się nie kce' to może wyjść średniawka, ale tutaj jest potencjał i jeśli będą chcieli się pokazać z dobrej strony to powinni się odpalić. Ale oczekiwań nie mam.

Inne : Punktem zwrotnym w tym feudzie wpływającym na wynik jest osoba, która zaatakowała Dragona Lee, który przez to wypadł. Według mnie (i jak widać wielu innych) oczywistym jest, że Carlito odwróci się od Reya i dołączy do Legado. Pierzasty i tak był zawsze lepszy jako heel. Jak zwykle w takich sytuacjach pytanie jest czy odwróci się podczas walki czy po walce? Obstawiam to pierwsze - w końcu na WM musi się coś dziać. 

Wynik Andrade przegra niestety, ale feud będzie kontynuowany - Carlito dołączy do heelowej stajni, a Rey będzie z nimi wojował, a Dominik będzie miał pompe z ojca.

TYP : ESCOBAR I DOM

4. Jey Uso vs. Jimmy Uso - Singles match

Story : Od pierwszych zaburzeń w ekipie Bloodline od kiedy wypad Sami coś tam się działo, ale to nie moja bajka. Tak naprawdę feud braciaków odżył dopiero w ostatnich tygodniach. Nie wiem jak to wyjdzie i jak to ugryzą dalej, ale sama walka powinna być ciekawa.

Walka : Usosi są bardzo dobrzy w ringu, ale pytanie jak dobrzy są naprzeciw siebie? Nieraz były takie rywalizacje i wychodziło różnie. Ja liczę na niezły spektakl i dużo superkicków.

Wynik : Powiem tak - może iść w obie strony, ale trochę bardziej widzę face'owego Jeya jako zwycięzce. Chcą jego push (meh), a w dodatku myślę, że Bloodline przegra całą WM niczym JDay - z kretesem.

Inne : zbliża się początek końca Bloodline IMO i kiedy wszyscy członkowie przegrają będzie ciekawe SD. Natomiast Jey może powoli gdzieś tam się ustawiać do pushu czy to o pas IC (co bym wolał) czy o pas WHC.

TYP : JEY USO

5. Bianca Belair, Jade Cargill, and Naomi vs. Damage CTRL (Dakota Kai, Asuka, and Kairi Sane) - Six-woman tag team match

Story : Taka popierdółka żeby zająć czymś przydupaski IYO i żeby Jade się pokazała :D 

Walka : chyba skipne, bo to będzie taki zapychacz i wynik raczej z góry wiadomy, ale dzięki temu, że jest wiele osób (i do tego utalentowanych) to może będzie kilka fajnych akcji, ale nie powinny dostać za wiele czasu.

Wynik : Dobra uwaga suchar - ta nowa stajnia to czarne konie tej rywalizacji :D Jedyne co widzę na argument przeciw wygranej zlepkowi to zaczęcie rywalizacji między Cargolem, a Pianką, ale na to chyba za wcześnie.

Inne : Jeśli Bianca już teraz nie zaatakuje Jade to jeśłi Bayley zdobędzie pas (a zdobędzie) to rywalizacja będzie kontynuowana i możemy dostawać na tygodniówkach/PPV (a sorry - PLE) walki typu 4 na 4 - Bayley, Bianca, Jade i Naomi vs Dakota, Iyo, Asuka i Kairi. Albo różne takie w różnych konfiguracjach. 

TYP : ZLEPEK

6. Gunther (c) vs. Sami Zayn - Singles match for the WWE Intercontinental Championship

Story : Był turniej i wyszedł z niego zwycięsko Sami, ale najciekawszą rzeczą w tym wszystkim jest udział Gable'a. Świetnie rozwiązali to, bo nie dość, że pas żydowski  dzięki Walterowi jest bardzo prestiżowy i każdy zadaje sobei pytanie - kiedy go straci? - to w dodatku rola Chada tak dodała interesu tej rywalizacji, że aż sam nie mogę uwierzyć jak na tę walkę czekam. 

Walka : Mamy dwóch tuzów - Guntha jest dobry choć specyficzny, a Sami.. wolałem go kiedyś jak nie miał charakteru, bo wymiatał jako face, a teraz jakoś mu ten ringskill jego opadł - jednak nadal się go przyjemnie ogląda mimo tego, że posiada jeden z najgorszych finisherów obecnie. Zależy jak to ugryzą, ale spodziewam się może nawet 4 gwiazdek. 

Wynik : Wszystko zależy od Chada. Naprawdę. Gdzieś tam będzie czaiło się Imperium oraz - być może - Nakamura, który miał na pieńku cały czas z Rudim, ale gdzieś tam poszedł odstawkę. Jak na moje Gable pomoże na tyle Zaynowi żeby ten to ugrał po czym... zaatakuje i przejdzie heelturn. 

Inne : Gunther może pójdzie level wyżej w końcu choć przy pasie WHC narazie jest tłok (Punk, Rollo, Drew), więc z kimś sobie zafeuduje. Natomiast Zayn będzie feudować z heelowym Gablem, który go zdradzi od razu po zdobyciu pasa przez Rudego i powie, że zrobił tak, bo Gunthera nie był w stanie pokonać, a Sami jest łatwiejszym celem. 

TYP : SAMI ZAYN

7. The Bloodline (The Rock and Roman Reigns) vs. Cody Rhodes and Seth "Freakin" Rollins - Tag team match[80]
If Rhodes and Rollins win, all members of The Bloodline will be barred from ringside during the Undisputed WWE Universal Championship match on Night 2.
If Rock and Reigns win, the championship match on Night 2 will be held under Bloodline Rules.

Story : No podbudowa tego tagu pojawiła się znienacka. Nie do końca mi się to podoba, bo raczej wynik pierwszego main eventu spojleruje wynik walki wieczoru dnia drugiego. The Rock był tutaj najbardziej pozytywną postacią - dwoił się i troił żeby jakoś ten feud wyglądał. 

Walka : Co myślę... The Rock będzie wchodził na jakieś krótkie interwały żeby się nie zmęczyć za bardzo i będą to ukrywać tym, że leniwy Roman będzie musiał odbębniać większość roboty choć też nie do końca, bo przecież poza Skała trzej pozostali mają jeszcze jedną walkę na następny dzień do odbębnienia. Rollo i Kodas to jakość, ale zobaczymy na ile bookerzy im pozwolą, bo ryzykowne jest to wszystko. Kontuzje się zdarzają, a wtedy byłby kłopot w drugi dzień.

Wynik : Z racji stypulacji obstawiam, że Bloodline tu wygra żeby zrobić Homelanderowi jeszcze bardziej pod górkę i żeby młodzi fani łyknęli, że Roman jest nie do zatrzymania, a bohater jednak to ogarnie w dzień drugi mimo przeciwności losu. Dodatkowo Seth będzie pewnie na tyle sponiewierany, że Drew da mu radę i będzie miał tłumaczenie i dymy do Cody'ego. 

Inne : Tak jak wyżej - Bloodline wygra bitwę, ale ogólnie przegra wojnę. Gimmick nic im nie da mimo przewagi - Cody raczej powinien dokończyć to ciągnące się w nieskończoność Story, Rollo tylko na tym przegra, bo straci pas, a Samoańska stajnia przeżyje prawdziwy kryzys, gdyż każdy członek prócz The Rocka przegra. Być może na SD The Rock pojawi się ostatni raz w tym roku i powie, że Roman nie jest godny bycia głową stołu i wyzwie Rzymka na następną WM. Bloodline imploduje - może Solo z Jimmym będzie walczyć, a Roman uda się na urlop. Kłopotem jest tylko co z Codym jeśli zdobędzie pas - bardzo słabo widzę z kim ma feudować. Jedyne osoby to Orton, KO, wkurwiony Seth z RAW, który w sumie i tak ma co robić, LA Knight oraz AJ. Słabo z wypromowaniem gwiazd, ale o tym jutro. Bo Romana nie należy skreślać skoro ma już tyle lat pasy to może go będą chcieli wywindować na pierwsze miejsce wśród panować. 

Czekam. Umiarkowanie, ale czekam. Hajp jakiś jest. Jutro UFC potem WM - narazie sam z bratem, ale w poniedziałek dzień drugi - ten niby ciekawszy może z większą ekipą. Szkoda tylko, że trzeba czekać na po pracy. W każdym razie życzę miłego oglądania każdemu i oby WM nie zawiodła, bo w ostatnich latach ma czelność to robić :D 

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/21/#findComment-624379

• Reputacja:   472

Oj tak lecimy z Wrestlemanią! Hype jest ogromny, czy sama gala sprosta oczekiwaniom? Liczę że tak, na razie 1 dzień, ale lecimy! Poza hymnem to samą WM'kę zaczynamy od naszego szefuncia kreatywnego Triple H'a! Witamy panie Tryplaku, dziękujemy za piękny stage, dziękujemy za piękną Road To WM, liczmy że dorównasz naszym oczekiwaniom i dasz nam przez te 2 dni świetne show, OJ TAK WITAMY W NOWEJ ERZE WITAMY NA WRESTLEMANIIII!!!

Rhea Ripley vs Becky Lynch, Women's World Championship Singles Match

Czy dobry wybór na opener? Tego się przekonamy sam feud nie porwał, powiedziałbym nawet że był wręcz kiepski, ale walka musi oddać zdecydowanie, liczę na świetny wrestling w wykonaniu tej pary i na dobrą rozgrzeweczkę przed resztą walk, także let's go! Rhea musisz to obronić! Podobają mi się mega te name plate'y jak już obydwie zawodniczki są w ringu, świetnie zrobione i sam stage robi giga robotę, a szare logo Prime nie razi tak w oczy, takie może być. 17 minut przeciętnej walki, druga część lepsza, ale nie o wiele, ja trochę zawiedziony, spodziewałem się o wiele więcej od tych pań, a miałem wrażenie, że nie miały kompletnie chemii, pojedynek zły nie był, ale jakiś wybitny też nie.....odbył się i tyle mam do powiedzenia, nie będę go ciepło wspominał, do poziomu Charlotte vs Rhea czy nawet Pianka vs Asuka z zeszłorocznej WM to temu daleko jak dla mnie, ale no cóż jest jak jest, panie nie podołały openerowi, zły wybór, dałbym tutaj Ladder Match na rozgrzewkę, ale no cóż jest jak jest takie 3-3,5 gwiazdki jak dla mnie nie więcej, dla mnie zawód mimo wszystko, dobrze że chociaż Rhea obroniła.

Judgment Day vs DIY vs Awesome Truth vs The New Day vs New Catch Republic vs Austin Theory & Grayson Waller, Undisputed WWE Tag Team Championship Six Pack Ladder Match

Oj tak to powinno być openerem według mnie, jestem pewny że walka wyjdzie świetnie, może za surowo oceniłem poprzedni pojedynek nie wiem, ale mi nie przypadł do gustu, tutaj uważam że będzie kompletnie inaczej i Tag Teamy dowiozą fest no i oczywiście liczę na rozdzielenie tytułów, więc zobaczmy kto tutaj wygra, osobiście liczę na JD i Awesome Truth, w sumie Awesome Truth to dla mnie pewniaczek nawet jakby mieli być jako jedyni mistrzami, ale drugi zespół to JD jeśli będzie drugi zwycięzca, chociaż nie obraziłbym się za New Catch Republic czy nawet Austina z Graysonem, o pasy widzę nawet osobno zawieszone, dobra będzie rozdzielenie 100%. Piękny Double Moonsault z drabiny od NCR, R-Truth robi Hot Taga w Ladder Matchu xD AA na drabinę cudowne i R-Truth wygrywa po przypięciu Balora no tak mamy nowych mistrzów xD Czułem że z Truthem coś się odjebie, gość jest niesamowity, jeszcze DX się załapało i wykonało swoje finishery czyli Sweet Chin Music i Pedigree. Powiem tak po 8 minutach walki mamy nowych mistrzów Tagowych SD i jestem mega zdziwiony, Waller i Austin nimi zostali, nie jest to zły wybór, jest on bardzo dobry, ale po prostu zaskakujący jak dla mnie i dosyć szybko dostaliśmy pierwszych zwycięzców. Trochę zbotchowane South Of Heaven, ale no zdarza się i cyk Awesome Truth mistrzami Raw mamy rozdzielone pasy po naprawdę bangerku, świetny pojedynek i ja jestem zadowolony tak samo z rezultatów jak i z samego pojedynku, 18 minut czystej naparzanki, dużo spotów, walka spełniła moje oczekiwania i dostarczyła mi tego czego chciałem, mega zadowolony jestem polecam każdemu, bo pojedynek dowiózł niesamowicie.

Rey Mysterio & Andrade vs Dominik Mysterio & Santos Escobar, Tag Team Match

No tutaj czuję, że dostaniemy po prostu w miarę okej pojedynek, ale Dominik powinien zgarnąć tutaj wygraną razem z Santosem takie jest moje zdanie. Rey to ma szczęście, w zeszłym roku reklamował jakieś płatki, a w tym jakiś napój z hibiscusem czy chuj wie co to xD. Około 11 minut solidnego pojedynku, na pewno nie wypadł on poniżej oczekiwań, ale czy je przewyższył? Niezbyt, takie nie przerosło oczekiwań i też mnie nie zawiodło, dobry pojedynek Tagowy, ale kompletnie nie wiem po co ingerencja jakichś no name'ów, Dom znowu przepierdala na WM, no tak tak się promuję młodą gwiazdę oczywiście, Reyowi była ta wygrana tak potrzebna jak wygrana nad Domem w singlowym starciu rok temu, ja nie wiem co to WWE odwala, grzebią Dominika tylko takimi rzeczami, gość i tak rzadko walczy, a jak już zawalczy to przegrywa ehh, ale walka chociaż w miarę dobra.

Jey Uso vs Jimmy Uso, Singles Match

Oj walka braci tutaj będzie dobrze coś czuję, wyczekiwany pojedynek, feud nie oddał, ale może walka odda, ciekawi mnie czy Solo zainterweniuje. Bardzo fajny pojedynek 11 minut, trochę krótki, ale we mnie wywołał jakieś emocję i o dziwo pojedynek Bloodline bez interwencji da się? Oczywiście że się da, Roman ucz się Jey rozjebał sam swojego brata, ringowo było dobrze według mnie, ale no tak jak mówię lekko za krótko, powinni dostać jeszcze z 3-4 minuty co najmniej, ale niech będzie.

Pianka Belair & Jade Cargill & Naomi vs Damage Control, Six Woman Tag Team Match

Przerwa na siku rozumiem przekaz. 8 minutowa walka nic ciekawego, tylko żeby Jade się pokazała i tyle nic ciekawego, Face'owe zawodniczki wygrały? Nie spodziewałem się, nic powyżej nic poniżej oczekiwań, w sumie oczekiwań tu nie było.

Gunther vs Sami Zayn, Intercontinental Championship Singles Match

Kolejnym pojedynkiem jest walka mistrzowska od tego pojedynku oczekuję solidnego poziomu, więc jak mnie zawiodą to jechane równo jest, bo sam feud dowiózł, walka też musi. No i moje fantasy poszło się jebać, ogólnie bardzo dobry pojedynek, chyba najlepszy tego wieczoru nie ma co ukrywać, ale szkoda, że Sami to wygrał, w sensie nie jest to zła decyzja, ale dalej wolałbym w jego miejscu Gigachada, ale no cóż jest jak jest taka WM to historyczna chwila i run Gunthera mógł się skończyć albo na WM albo na Raw po WM według mnie, więc i tak jedna z lepszych możliwości została wykorzystana, Grins pisał, że jedna osoba z najdłuższym runem ma obronić, więc skoro to nie Gunther, to znaczy że Romuald broni, przekonamy się jutro, ale walka godna polecenia, Sami jak dla mnie to krok wstecz, ale może się mylę i będzie dobrze, zobaczymy, niemniej jednak polecam walkę, Sami zasłużył jeśli to jego max według WWE i nie sięgnie po World Championship to szkoda, ale tak wypromowany pas IC też spoko i drugi raz kończy historyczny reign, na drugiej WM pod rząd, więc gitarka, a Gunther musi lecieć do ME teraz.

The Bloodline vs Cody Rhodes & Seth Rollins, Tag Team Match o stypulację Main Eventu drugiego dnia WM(nie chce mi się pisać tak długiej stypki)

Powiem tak, uważam że Bloodline rozjebie tą WMke i wygrają tutaj, ringowo ta walka nie powali, ale emocję będą jak ta lala ewidentnie, wejścia pół godziny, walka pół godziny, w sumie Rock i Roman to mogą leżeć, reszta Bloodline tutaj odjebie dymy i podtrzyma tempo, przecież to nie będzie czyste 2v2 xD Ktoś tak myślał? Hehehe, Seth w końcu po tylu latach dostaje oficjalny Main Event WM FINALLY! Wejście The Rocka to czyste złoto. Polecam oglądać dopiero od 20 minuty, dopiero wtedy w miarę coś się działo, ogólnie i tak Main Event powyżej oczekiwań, bo spodziewałem się gorzej walki, a po 20 minucie dało się to oglądać, więc nie było aż tak źle, nawet obyło się o dziwo bez interwencji, ogólnie całkiem interesujący ME pod względem emocji, źle na pewno nie było, a ja się całkiem dobrze bawiłem, Bloodline wygrało i dzieje się to co przewidywałem 2x wygrana Bloodline i dominują WMke, ciekawe czy się sprawdzi.

Showstealer: Gunther vs Sami Zayn, Intercontinental Championship Singles Match

Plusy:
Obrona Ripley
Rozdzielenie tytułów Tagowych, nowi mistrzowie i sam Ladder Match genialny
Jey vs Jimmy nie zawiodło według mnie(chociaż Cagematch mówi co innego)
Walka o tytuł IC i detronizacja Gunthera
Main Event

Minusy:
Dom znowu przepierdala ze starym na WM
Six Woman Tag Match.....odbył się

Podsumowanie: Opener nie napawał mnie optymizmem, bo niezbyt mi siadł, w zeszłym roku obie walki kobiet były lepsze od tej moim zdaniem, a tutaj coś nie pykło, ale to moje subiektywne zdanie, ale potem dostaliśmy świetny Ladder Match i później przeciętny Tag, potem dla mnie całkiem fajny Brother vs Brother, ale powinen być dłuższy ten mecz, następnie znowu nudny Six Woman, potem bangerek o tytuł IC genialny i na koniec Tag Team Match, który był całkiem fajny, emocjonalnie dowieźli, Rock wyglądał całkiem nieźle, lepiej od Ceny xD, w sumie takie mieszane uczucia mam po pierwszym dniu trochę miernych rzeczy trochę fajnych, taka nierówna bardzo ta WM, ale nawet te lepsze rzeczy nie były jakąś super rekompensatą za te gorsze, na razie ta WM wypada gorzej w moim odczuciu niż zeszłoroczna, ale to na razie porównanie Night 1 do Night 1, zobaczymy jak wyjdzie druga noc, może się wyrówna.

• Lubię to 3
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/21/#findComment-624390

• Reputacja:   17

ale gówno hahaha jak za starych czasów 4 godzinną wm sie sciąga z torrentów i na przewijaniu kończy w 25 minut. Żałosny poziom WWE. Na cagematch 6.30 i ciągle spada :classic_biggrin: 

Nie ma podjazdu do PPV od AEW.  

Dzień 1 do zapomnienia. Lipa straszna. Kazda walka na bardzo niskim poziomie. Stage też kiepski. Cała otoczka jak nie  WM tylko zwykły kurwidołek na tygodniówce. 

Edytowane przez Antenelles
  • Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/21/#findComment-624396

• Reputacja:   29
  • Urządzenie:  iPhone

2 godziny temu, Antenelles napisał(a):

ale gówno hahaha jak za starych czasów 4 godzinną wm sie sciąga z torrentów i na przewijaniu kończy w 25 minut. Żałosny poziom WWE. Na cagematch 6.30 i ciągle spada :classic_biggrin: 

Dzień 1 do zapomnienia. Lipa straszna. Kazda walka na bardzo niskim poziomie. Stage też kiepski. Cała otoczka jak nie  WM tylko zwykły kurwidołek na tygodniówce. 

:cornett:

• Haha 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/21/#findComment-624403

• Reputacja:   578
  • Status:  Online

Spodziewałem się wyniku main eventu pierwszej nocy, ale nie sądziłem, że Cody tak łatwo da się odliczyć Rockowi. Jeżeli dzisiaj Cody wygra, to mają już gotowe story na przyszłość. Liczyłem też na więcej interakcji Rocka z mamą Cody'ego, ale może zostawili to na drugi dzień Manii... 

W każdym razie main event dosyć strawny. Rock i Roman obok siebie wyglądają nieziemsko. Fajna wejściówka Rocka, zajebisty customowy pas (imo zjada wszystkie inne w WWE) i ringowo wypadło to całkiem nieźle. 

Pozostałe walki głównie poprzewijałem. Poza Gunter/Zayn i Becky/Rhea nic mnie bardziej nie rozgrzało. Mam nadzieję, że dzisiajsza część dowiezie bardziej. ;)

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/21/#findComment-624404

• Reputacja:   621

Wrestlemania XL

Rhea Ripley vs Becky Lynch

Bardzo dobra walka. Czy tak świetna, jakiej się spodziewałem? Pewnie nie, ale i tak jestem zadowolony. Szacun dla Rudej z wiadomych powodów. Wynik walki zupełnie spodziewany. Nawet ja zapatrzony totalnie w Becky nie zakładałem jej wygranej, o czym już dawno pisałem.
Dobry start gali. Skoro Becky nie poskładała Ripley, to nie bardzo wiem, która z zawodniczek bardziej się do tego nadaje. Pewnie Morgan następna w kolejce. No chyba że zostawią to na Summerslam. W sumie zobaczyłbym rewanż Rudej z Ripley, ale się zobaczy. The Judgment Day jednak jedną wygraną ugrało na swoje konto.

8/10

Six-Pack Tag Team Ladder match

Bardzo dobra walka. Był naprawdę solidny poziom i kilka fajnych akcji. Był też oczywiście element humorystyczny, bo R-Truth ma takowe papiery. Wynik trafiłem idealnie, więc jest elegancko.
Fajnie, że Truth i Miz zdobyli pasy. To dobry wybór. Theory i Waller z pasami. To co następnie walka z Owensem i Ortonem w obronie? Takie mi coś do głowy wpadło jak oglądałem, ale możliwe, że Owens będzie zajęty czymś innym, skoro jego przyjaciel (O tym później) coś ugrał to może on też.

8/10

Rey Mysterio/Andrade vs Dom Mysterio i Santos Escobar.

Coś o walce? Poziom samej walki był zadowalający. Coś więcej? Elektra pięknie wyglądała, a pomagierzy dostali po akcji. Nie chcę, a jednak muszę przejść do wyniku i jak zostało to rozegrane. Wynik mi się nie podoba. Dom i Santos powinni to wygrać. Drugi raz byłem pewny, że Rey zrobi co należy, a tu znowu klops. Co oni chcą zrobić kolejną walkę Dom vs Rey za rok, gdzie wreszcie wygra ta osoba, która powinna? Jestem zły i smutny, a wciąganie w to jakichś celebrytów, czy tam zawodników jeszcze bardziej wpływa negatywnie. Dom zasłużył na więcej.

4/10 No niestety. Futboliści i wynik znacząco obniżają ocenę tego starcia.

Jey Uso vs Jimmy Uso

A ja głupi się tak napaliłem na ten pojedynek. Totalne rozczarowanie. Wolno i mało ciekawie. Jedynie dobrze, że Jey to wygrał.

3/10

Belair/Naomi/Jade vs Damage CTRL

Walka, żeby Belair miała co robić na najważniejszej gali roku plus pokazanie, że Jade dobrze wygląda. Solidna walka, ale nic ponad stan. Damage CTRL oczywiście musiały to przewalić.

5/10

Sami Zayn vs Gunther

Bardzo dobry pojedynek. Pamiętam, że po ostatnim RAW, gdzie zobaczyłem jak mocno Sami oberwał to takie lekkie zastanawianie się, czy przypadkiem czegoś tutaj nie wykombinują się pojawiło, ale mimo wszystko uznałem, że pierwotny typ jest prawidłowy. No i nie miałem racji.
To, że nie mam racji już zobaczyłem w tych początkowych scenkach. Syn i Żona. Gable a później Owens. Wtedy zrozumiałem, że Zayn wygra ten pas. Ostatecznie tak się stało i w sumie nie jestem zły. Gunther to świetny zawodnik, a jego panowanie było zajebiste. Podziękowania, że tak dobrze opiekował się pasem. Teraz czekam na rywalizację o główny pas, bo taka powinna być przyszłość byłego mistrza IC. 
To co dziś Owens też zgarnie pasek dla siebie?

8/10

Roman/The Rock vs Seth/Cody

No było lepiej, niż się spodziewałem. Może sama początkowa faza trochę zamuliła, ale już druga połowa walki przyjemna. Dłużej, niż się spodziewałem i trochę inaczej, natomiast już sam wynik prawidłowy.
The Rock na plus. Jak Seth dziś obroni pas po takiej walce, to będę trochę zdziwiony. Dobry Main Event, który utwierdza w przekonaniu, że Cody dokończy historię.
No cóż, czekamy na Main Event drugiej nocy. Pewnie będzie dużo emocji. Dużo minut zainwestowanych i spodziewajmy się sporej liczby interwencji, ale spokojnie Cody to weźmie.

7/10

4 godziny temu, Antenelles napisał(a):

ale gówno hahaha

4 godziny temu, Antenelles napisał(a):

d6cec05578e008ed64b126eb3be2a016.gif

• Lubię to 3
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/21/#findComment-624408

Nie no mogłem z rana obejrzeć tą galę, trochę żałuje że zarwałem nockę, nie było tu nic szczególnego prócz zajebistego stage'u, który jest po prostu prosty nie przekombinowany, to taki wygląd jak za starych dobrych czasów... Publika to się prosi o pomstę do nieba, już nigdy więcej nie powinni tam organizować żadnej gali tym bardziej WrestleManii, tutaj publika chociaż mogła dopisać, mam wrażenie że ten pierwszy dzień został z organizowany na odpieprz aby tylko odbębnić ten pierwszy dzień bo prócz Gunthera i Samiego nikt jakoś w solowych walkach się nie starał, dla mnie średniak i to mocny ogólnie nie napalałem się na to że pierwszy dzień będzie jakiś zajebisty, miałem chociaż małą nadzieje że dostaniemy jakieś niespodzianki w postaci Cena, Austina czy The Undertaker jednak tak się nie stało, dobra czas przejść do omówienia wczorajszych walk. 

• WWE Women’s World Championship: Rhea Ripley vs. Becky Lynch: Nie no tutaj to się nie napalałem na walkę wysokich lotów, ale nie myślałem że tak gładko to rozpiszą :D Becky teraz wyszła na kompletną frajerkę która został rozdupczona i jakoś nie widzę aby to ona miała zakończyć title run Ripley, dobrze że to był opener mam wrażenie jakby oglądał jakieś zwykłe starcie z jakiegoś RAW albo SmackDown, ale cóż nie wyczekiwałem tego starcia i ogólnie było mi ono obojętne, wiedziałem że Ripley to ugra i tak było.

Ocena: 2.5/5

• Six-Pack Tag Team Ladder Match: Jedno z najlepszych starć na tej WrestleManii, cieszę się że takie zestawienie wgl znalazło się w karcie, każda z drużyn pokazała się jak z najlepszej strony i było warto zawiesić oko, były spoty na stół, drabinę na prawdę solidny Ladder Match, cieszę się że Awesome Truth wygrali pasy Tag Team'owe RAW zasłużyli sobie na to, Miz ogólnie dawno sobie zasłużył na jakiś tytuł, to samo Truth po ostatnich miesiącach pracy i tego jak dostarczał nam rozrywkę... Rozdzieli pasy, no i dobrze nie było sensu dalej tego ciągnąć, ale bez sensu też było dawać te pasy Austinowi Theory'emu i Graysonowi Wallerowi totalnie bez sensu, pierw usunęli ich ze starcia z tego co pamiętam chyba a teraz dali im pasy, gdzie taki Dunne i Bate bardziej na to zasługiwali i kompletnie nie mogę skumać dlaczego nie postawili na nich akurat... Tak czy siak bardzo dobre starcie które warto obejrzeć. 

Ocena: 3.5/5

• Rey Mysterio & Andrade vs. Santos Escobar & Dominik Mysterio: Nie no to starcie było bez sensu taka prawda, ale z jednej strony dobrze że Andrade wygrywa swój pierwszy pojedynek na PPV i to na WrestleManii, Domnik zaś upodlony przez ojca jak jakiś kundel :D W sumie nie przepadam za nim ale mogli mu już dać jakiś WrestleMania Moment a nie wciskać go do tego bezsensownego starcia, jeszcze ta końcówka gdzie wbijają jacyś gugusie kto to jest? Bez sensu, ja tylko czekałem aż to starcie się skończy, prócz Zeliny nie było tam nic interesującego :D 

Ocena: 2/5

• Jey Uso vs. Jimmy Uso: Nie no tutaj to ja się kompletnie zawiodłem... Że aż nie wiem co napisać, serio tylko na tyle ich stać? Ja tu się spodziewałem na prawdę starcia na mocne 4 gwiazdki a tu dostaliśmy przeciętną walkę która zasługuje na słabą 3 ze względu jeszcze na sentyment do tej dwójki, bo tak to bym dał im 2.5, kompletny zawód tym bardziej że są braćmi i tutaj powinna aż chemia się unosić w powietrzu... Jimmy został napiętnowany jako najsłabsze ogniwo w całej rodzinie, a Jey leci dalej i w sumie na tym można skończyć. 

Ocena: 3/5 (ocena dość mocno naciągana

• Bianca Belair, Jade Cargill & Naomi vs. Dakota Kai, Asuka & Kairi Sane: Starcie na przeczekanie, no i na szybkie siku, ta walka była tylko po to żeby ta trójka miała co robić, no i aby Jade odniosła swoje pierwsze zwycięstwo, długo face'm nie pobędzie, a walka z Biancą to większy kaliber i to jeszcze z pasem w tle to starcie powinno być z organizowane, w sumie dobrze to z organizowali starcie nie było jakieś długie. 

Ocena: 2/5 

• WWE Intercontinental Championship Gunther vs. Sami Zayn: Nie no najlepsza walka, były akcje, początek jak zwykle powolny ale później panowie rozkręcili, poleciało na prawdę kilka przyzwoitych akcji nie ma do czego się przepierdolić, Sami musiał rozgromić Gunthera po kilku akcjach, dobrze że Guntha nie został rozpisany jak pizdeusz który by przejebał po jednym finisherze, niech Austriak leci już wyżej nie ma co go kisić już w mid-cardzie, odbudował pas IC a teraz już wszystko w rękach Sami'ego, niech dalej prowadzi ten tytuł tak jak prowadził go Gunther... Chociaż nie spodziewałem się że to akurat Gunther straci pas, ciągle chodził mi po głowie ten Strowman że to on akurat będzie pogromcą Gunthera. 

Ocena: 3.5/5

• The Rock & Roman Reigns vs. Cody Rhodes & Seth Rollins: Nie no starcie było mocną średniawką, oczywiście tutaj Roman, Cody i Seth robili największą robotę, oczywiście The Rock jest dalej o wiele lepszy niż taki Goldberg w ringu :D Ale no nie było aż tak źle, to trochę śmieszne że oni wszyscy są tak we fatalnej formie w porównaniu do 65 letniego Stinga który w swojej pożegnalnej walce walczył jakby przeżywał drugą młodość :D Roman przy The Rocku wygląda bardzo dobrze, ale już poleciał Spear prosto w The Rocka i wątpię że The Rock to puści w nie pamięć :D  Oczywiście największy momentem w tej walce to Mama Rhodes i jej słynne " Bullshit " w stronę The Rocka, albo to jak The Rock zagroził że wypierdoli sędzie jak ten dalej będzie odliczał XD Ogólnie Mama Rhodes jest największą wygraną tej WM, ona jest na największym hype niż sami Cody, mam nadzieje że dzisiejszego wieczoru też będzie obecna na trybunach i zaś będzie jakaś spina z The Rockiem... Bądźmy po prostu szczerzy Rollins i Cody odwalali tutaj największą robotę, bo Roman to tak jakby walczył już na wyjebce, nie było widać tutaj żadnej werwy i chęci do wykręcenia na prawdę czegoś dobrego... Końcówka bez rewelacji The Rock musiał przypiąć Cody'ego i zagarnąć to zwycięstwo, oczywiście Rocky musiał podbić swoje ego :D To co Cody dziś przejmuje mistrzostwo? Za pewnie tak, tylko w jaki sposób, tutaj to będzie sporo interwencji, ale finalnie obstawiam że The Rock ubije Romana i wypierdoli go z Bloodline co doprowadzi do ich walki na WrestleManii 41, no ewentualnie przypierdolą z pełnej rury i pojawi się Tona Tonga :D I Roman zakisi pas przez kolejny rok co będzie totalnym bullshitem bo większość chce aby w końcu ten pas stracił i niech go straci wtedy będzie większa szansa na to że Orton pójdzie po pas i może go wygra, bo chciałbym zobaczyć obecnego Ortona z głównym mistrzostwem tym bardziej że teraz wygląda jak prawdziwy byczur, chociaż obawiam się że Cody też długo będzie trzymać mistrzostwo jeśli zdobędzie to mistrzostwo... Co jak co scenariuszy jest wiele, chociaż obawiam się totalnego bullshitu co może rozwścieczyć fanów.  

Ocena: 3/5

Widzę że na Cage'u że średnia gali leci w dół :D Nie przesadzajmy nie było takiej tragedii były gorszę WMki... 

Edytowane przez Grins
  • Lubię to 3
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/21/#findComment-624409

• Reputacja:   228

Night 1

1. Rhea Ripley (c) vs. Becky Lynch - kurwa widać, że Rollins nie trzymał ciśnienia przed WM-ką, bo przyjebał żonie kilka razy. Ta "sina" lewa strona twarzy jest jednoznaczna :twisted: O, kurwa Dominik też Ripleykę tłucze? :D A tak na serio, to chyba makijażystka Rhondy znowu załapała fuszkę w WWE :roll:
Mocny opener, gdzie od cholery się działo, każda z zawodniczek została rozpisana po feście i do końca nie można było być pewnym wygranej. Nawet nie przeszkadzał mi tu mój "ulubiony" motyw z "pracą nad kontuzjowaną ręką", bo na szczęście nie zrobili z tego motywu przewodniego. Dobrze rozpisana walka, z niezłym finiszem, którą bardzo dobrze się oglądało. To ta sytuacja, kiedy kompletnie mi nie żal ujebanych punktów w typerze :winlk:

2. The Judgment Day (Finn Bálor and Damian Priest) (c) vs. #DIY (Johnny Gargano and Tommaso Ciampa) vs. The Awesome Truth (The Miz and R-Truth) vs. The New Day (Kofi Kingston and Xavier Woods) vs. A-Town Down Under (Austin Theory and Grayson Waller) vs. New Catch Republic (Pete Dunne and Tyler Bate) - po słabym, bardzo chaotycznym początku (nie był to pozytywny chaos, bo tam nie wiadomo było kto, kogo i czemu?), mocno nadrobili, zwłaszcza solidnymi spotami, bumpami i tym, że non-stop coś się działo. Nie powiedziałbym, że nie liczyłem na więcej po takim składzie, ale skłamałbym też mówiąc, że źle się na tym starciu bawiłem.

3. Rey Mysterio and Andrade vs. Santos Escobar and "Dirty" Dominik Mysterio - tu znowu było odwrotnie. Po ciekawym początku, walka zwolniła i weszła w sztampę. Fakt, było trochę niezłych spotów, ale gdzieś od połowy straciłem zainteresowanie tą walką, a i zakończenie  też mnie nie powaliło (nie lubię kiedy face'owie wygrywają w taki sposób, zwłaszcza, że interweniowały tu jakieś ciołki ni chuja nie związane z wrestlingiem). Niewykorzystany potencjał, jak dla mnie.

4. Jey Uso vs. Jimmy Uso - ależ to kurwa zjebali! Braciaki są mocni skillsowo i zamiast rozpisać im ringową wojnę na wyniszczenie, to zabookowali nudną, wolną, ringową psychologię, a w tych klimatach Usosi są mocno nijacy. I te dramaty z pseudo "zgodą"... Ja czułem zażenowanie, że próbują oprzeć to starcie na takich gównianych podwalinach i mi taki shit wcisnąć. Nie wiem jaki As to bookował, ale zjebać taki samograj to trzeba potrafić! :roll:

5. Bianca Belair, Jade Cargill, and Naomi vs. Damage CTRL - Callgirl ma twarz jak laleczka, a ktoś kto jej zajebał taki fryz, spowodował, że wyglądała jak she-male :roll:
Sama walka dupy nie urwała, wszystko było rozpisane pod to, aż w końcu wejdzie Storm i rozjebie towarzycho. Nie lubię takiego bookingu po sztampie. Skosinki były tu jak Sprite vs. Pragnienie - nie miały szans. Szkoda, że postawili na tak gówniany booking, bo z takim składem mogli wykrzesać z tego naprawdę git-waleczkę. Niestety, nie pykło.

6. Gunther (c) vs. Sami Zayn - no, taką psychologię w walce, to ja rozumiem! Fajnie przedstawili determinację Generico, który pokazał mega serducho i udowodnił Szkopowi, że ten może go zniszczyć, ale nie jest w stanie go dojebać. Ładnie i logicznie się to wszystko składało w całość - najpierw Sami dał się wystrzelać rywalowi, później złamał go psychicznie nie dając mu się zdemolować, a na koniec go dobił.
Cieszy mnie, że w końcu docenili Zayna i dali mu tak cenne zwycięstwo. I to czyściutko!

7. The Bloodline (The Rock and Roman Reigns) vs. Cody Rhodes and Seth "Freakin" Rollins - Cody na wejściu wyglądał jeszcze bardziej homelanderowo niż zwykle. Mogli mu jeszcze okulary strzelające "laserami" dorzucić :twisted: Rollek za to wyglądał jakby się urwał z jakiegoś gej-party, w tych klamotach.
Mam do tej walki zajebiście mieszane uczucia. Z jednej strony jakieś 75% było w chuj nudne i przeciągnięte (zamulacz straszny), ale za to pozostałe 25% było moce, dramatyczne i działo się tam w chuj, przez co do końca nie można było być pewnym co do wyniku. Gdyby ta walka była o połowę krótsza, to byłaby w pytę, a tak - jak zaczęło się tam naprawdę dziać, to byłem już mega znudzony i zmęczony tym main eventem.
Podobało mi się, jak Rollas bez szacunku podchodził do The Rocka. Johnson także pokazał całkiem niezłą formę jak na dziadersa (nie kuło po oczach, że od wieków nie walczył).
Tak jak wszyscy przewidywali, Kodeusz przegrywa w pierwszą noc, żeby w drugą dokonać pewnie niemożliwego - wbrew wszelkim przeciwnościom, skroić w końcu Pięknego z pasa (byłyby jaja jakby zrobili sobie jaja i udupili blondasa dwa razy pod rząd :twisted: )

Wkurwia mnie to, że Tryplak nie dotrzymuje słowa. Kiedyś, jak zrobili WM-kę dwudniową po raz pierwszy, to stwierdził, że będą robić każdą nockę krótszą niż standardowe PPV (max 3h, z ewentualnym kawałkiem), żeby nie zmęczyć ludzi taką dwaką wrestlingu w 2 dni. Tutaj dostaliśmy 4h i 17 minut, a podejrzewam, że Noc#2 nie będzie krótsza. Przez to dostajemy tak rozwleczone gówna jak main event, któremu długość tylko zaszkodziła.
Pierwsza Nocka zaczęła się od 2 fajnych walk, żeby później obniżyć loty aż do walki Szkopa z Brodaczem i finiszować sknoconym main eventem, który byłby zajebisty, gdyby nie był tak na siłę wydłużony.
Reasumując - na razie szału nie ma i nie czuję "motyli w brzuchu" czekając na Nockę#2.

Edytowane przez -Raven-
  • Lubię to 3
  • Dzięki 1
  • Haha 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/21/#findComment-624410

• Reputacja:   50
  • Urządzenie:  Android

Szacunek dla Punka. Faktycznie najważniejsze, że event się sprzedał, a walki to tam chuj z poziomem. Jeszcze tylko jutro blondas z charyzmą niedzielnej kac kupy przejmie pas i będzie pięknie.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/21/#findComment-624415

Dzień 1 - od razu zaznaczam, że nie czytałem niczyjej opinii jeszcze żeby sobie nie zmienić to co mam w głowie

Stage mi się podoba, ludzi od zajebania jest, więc klimat powinien dopisać - zaczynamyyy :

- Paczka wideo jak zwykle na poziomie. Montażyści w WWE dają rade. 

- Yyy że co? Czas na hymn, a zaśpiewa go... Coco Jones?!? Ja wiem, że relacje na linii UFC-WWE są teraz dobre, bo są pod jednym dachem, ale żeby mistrz świata wagi ciężkiej pobudzał publike? :D

- Wychodzi Tryplak... i w sumie tyle - gówno powiedział. CM Punk miał być jakimś hostem i co?

1. Becky Lynch vs Rhea Ripley - Womens World Championship

Alloy dostała-gówno wejście, a Alienowa własny zespół (swoją drogą nie widziałem, że Motionless in White jej skomponował theme - spoko). 

Także już na wejściu Ryja 1 :0. Przyznam szczerze - walkę odrobinkę przewijałem, ale ogólnie nie była zła. Jakaś mega też nie, ale dobra waleczka kobiet. Faworyzowana była ruda, ale jednak Ellen obroniła. Dla mnie git, bo ją bardziej lubię, ale co dalej? 

Ocena pozytywna.

Gej boysi fajnie przedstawili wszystkie teamy, fajna paczka video. 

2. Ladder match for TT championship.

Jednak rozdzielają pasy - jupi! Postawiłem na A Town Down Under oraz Awesome Truth, bo to miało sens - jedni przydupasy mistrza US, a drudzy mają feud z mistrzami i są z różnych brandów. Spełniło się, ale po kolei : Walka zgodnie z planem pełna chaosu i kilku fajnych spotów. 

DIY jako DX było dziwne, choć porównania Gałgana do HBK zawsze miały miejsce, a Ciapek wygląda jak taki wysuszony HHH w sumie :D

Ksiądz Damian i Finn to chyba ledwo zdążyli na WMkę, bo nie zdążyli się przebrać z odwiedzin w Błękitnej Ostrydze :D 

Drabiny były nieźle wykorzystane, stoły w sumie też, krzeseł mniej, ale one są najmniej ważne, a to nie TLC. 

Fajny stereo moonsault od Anglików, Truth jak zawsze ostatnio wykorzystuje moveset Ceny co jest dosyć sympatyczne i oczywiście musiał pinować w ladder matchu :D Gość jest bezbłędny. Podobało mi się również jak DIY i AT zachowali się zajebiście i pomyśleli logicznie - Wy weźcie te pasy my tamte i będzie git, bez spiny i tak też chcieli zrobić - szkoda tylko, że od razu było widać, że to pod publike, bo sięgali nie po te pasy co trzeba - ludzie z SD brali pasy RAW, a ci z RAW SD... przy szczycie zostali wywaleni przez Kangura i Praktykanta i nieoczekiwanie szybko zostali mistrzami niebieskich.

Ale wiadomo są jeszcze pasy RAW - od razu skreślałem ludzi z SD. Wallerem złamali drabinę (w sumie ten team już mógłby spadać, bo już zgarnęli pasy, a wiemy, że do rozłączenia dojdzie - nie byłoby sensu gdyby ten sam team znowu oba zestawy zebrał), a Ciampa robi finishera ze szczytu drabiny na wąsaczu z Anglii. JD the Bighead przerywa Truthowi w zdobyciu tytułów, ale sam obrywa będąc zrzuconym przed New Day ze szczytu drabiny na stoły na zewnątrz. Za pierwszym razem kiepsko to wyglądało, ale teraz po rewatchu widzę, że dobrze zeskoczył - wydawało mi się, że musnął tylko stoły i upadł na głupi łeb. Z racji tego, że JDay było baaardzo mało podczas tej walki ((byli praktycznie niewidoczni - szczególnie Fińczyk) to myślę sobie - może jednak wygrają. Jednak R-Truth daje rade :D Choć baaaardzo wolno mu to szło i człowiek myślał, że jeszcze ktoś zainterweniuje. 

Bardzo fajna walka, ale dzięki chaosowi oraz spotom - ladder matche z reguły nie zawodzą i ten też taki był - Dobry. Bez przesady, ale dobry.

POZYTYW. 

3. Dominik i Santos Escobar vs Rey i Andrade

Przyznam szczerze - nie podobało mi się to. Było kilka ciekawych akcji, ale np. ta katapulta ze środkowej liny na zewnątrz to była robiona jest 2 razy... Podwójne crossbody z Reyem na ramionach to coś nowego, ale taka se akcja w sumie. Dlaczego mi się nie podobało? Panów stać na więcej, wynik jest głupi - bo chce to story ze zdrajcą i atakującym Dragona Lee? Wszystko po to żeby Andrade tylko wszedł? Typowe stare WWE. 

Brak heelturnu Carlito, dodatkowo jakieś trepy się wbijają i pomagają face'om. Typowa Wrestlemaniowa walka na odczep - zróbmy tygodniówkę i dajmy wygrać tym dobrym mimo, że nie ma to sensu i wciśnijmy jakieś gwiazdy NFL, których tylko Amerykańce kojarzą. Meh.

NEGATYW

4. Jey vs Jimmy

Dobrego Usosa wprowadza na ring... Lil Wayne. Gość mamrota coś do majka, ale gówno. 

Szczerze nie interesowało mnie to, bo jako team braciaków lubię, ale osobno nie zdzierżam - Jimmy niczym się nie wyróżnia, a Jey wkurwia tymi Yeetami i innym chujstwem (Main event Jey? Przecież ty midcarderem kurwo jesteś...). 

Słyszałem, że w opinii wielu na necie ta walka ssała. Jey, czyli ten pushowany wygrał. 

5. Damage CTRL vs zlepek

Przyznam, że Dakociak oraz Kairi wyglądały smakowicie. Czarne dostały specjalne wejście. Stajnia złożona z czarnych koni nie miała prawa tego przegrać i tak też było. I tak im za dużo czasu dali. Totalna dominacja na końcu i Jade zbiera zwycięstwo kiedy pinuje jedyną nie-żółtą w teamie przeciwniczek. Ciekawe jak jutro - jeśli Bayley wygra, a myślę, że tak będzie to Damage przegra wsio z kretesem. 

6. Sami vs Gunther o pas IC

No przyznam szczerze, że świetnie wyszła ta wędrówka z Zaynem po backu aż do wyjścia. Motywacja, żona, dziecko, spotkał Kevina oraz Gable'a. 

Świetnie poprowadzono to story - problem w tym, że bańka prysła... jak tylko znaleźli się w ringu, bo jak tak dobrych workerów to mi się to nie podobało - słabo to było zabookowane, że nie wspomnę o braku Imperium (co akurat jest dobre, bo pokazuje, ze Walter jest kozakiem i kumpli nie potrzebuje), ale gdzie do cholery był Chad? On był głównym prowodyrem tego storyline'u i sobie czekał na backu zamiast być przy 'kumplu', a ludzie zastanawialiby się co zrobi? Dodatkowo zbyt duże zmiany przewag oraz jednostronny booking zabiły to. Gunther zamiast pinować rywala to wykazał IQ przeciętnej tik-tokerki i drwił z żony przeciwnika. Potem Sami się obudził - dał kilka najgorszych finisherów zwanych Helluva Kickiem i wygrał. 

Straszne rozczarowanie. 

NEGATYW

Została 1h 20 minut - myślę sobie jeszcze coś upchają. Nie, walka wieczoru LOL

7. Rock i Roman vs Cody i Seth

Paczka wideo plus wejściówki zabrały dużo czasu, więc panowie mieli 'jedynie' koło godziny... ja pierdole. Przecież oni jeszcze jutro walczą.. 

Zaczęło się siermiężnie.. i tak zostało aż do prawie 3/4 pojedynku gdzie się trochę odpalili. Jednak to za mało żeby nazwać to czymś w miare dobrym. To było maks średnie. Jedyny highlight to mina Rocka jak Romuald mu speara zajebał. Może coś z tego urosnąć. Dodatkowo podoba mi się podbudowanie pod drugą noc - Seth ma coś z kolanem, dlatego przegra z Drew, Bloodline Rules match ironicznie faworyzuje Cody'ego, który jednak stanie naprzeciw losowi i wygra. Szkoda, że ten main event psuje wynik tych walk.. Świetnie za to zrobili The Rocka - ten gimmick final bossa zajebiście mu pasuje - sędziowie się boją cokolwiek zrobić i robi co chce. I koniec. 10 ostatnich minut to powtórki wszystkiego. 

Za długie, zbyt męczące i zbyt mało się działo. Chcieli zrobić coś epickiego ala main eventy NJPW, ale nie pykło. 

NEGATYW. 

Zdecydowanie najlepszą walką był TT ladder match. Walka kobiet też spoko. Potem mieliśmy zapchaj dziury jak tagi meksykoli czy zupełnie niepotrzebne zrobiione żeby się pokazała Jade 6 woman kobiet. Do tego ciągnący się jak wóz z węglem main event oraz rozczarowujące Gunther/Zayn. Znowu WMka zawiodła. Oby drugi dzień był lepszy. 

• Lubię to 3
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/21/#findComment-624417

Dzień 2 - oby był lepszy niż pierwszy, bo jak nie to będzie to kolejna kijowa WMka, ale WWE nas do tego już ostatnio przyzwyczaił - największa gala nie równa się najlepsza. I tak jest od kilku lat w tej fedce. 

1. Seth "Freakin" Rollins (c) vs. Drew McIntyre - Singles match for the World Heavyweight Championship

Rollo przegrał wczoraj, do tego ma lekki uszczerbek na zdrowiu. Drew za to ma nowy kontrakt i nie wątpię, że jakieś panowanie ma zapisane. 

Powiem szczerze tak - Rollo jest zajebisty w ringu, ale z jego osobowością jest coś nie tak - nie jest ciekawy, do tego ma dziwny gimmick. Drew za to ostatnio przeżywa renesans i jak go średnio lubię tak teraz jest coraz bardziej swobodny na majku i fajnie jeździ po Punku i innych. Za to w ringu średnio. Obstawiam, że Szkot wygra, ale nie nacieszy się pasem długo - Ksiądz Damian wbije z walizką - pytanie czy na samej WM czy RAW po, a może i chwilę potem? Tak czy siak w niedługim czasie będziemy mieli dwóch mistrzów, a sama sytuacja z pasem WHC wydaję się być ciekawa, bo mamy trójkąt feudowy w postaci Seth-Drew-Punk i posiadacza walizki. Konfiguracje mogą być różne, więc nieprzewidywalność wzrasta co jest dobre. 

Seth może także mieć dymy do Kodasa i jeśli ten wygra, a na SD wszyscy inni będą zajęci to możemy otrzymać Cody vs Seth oraz Drew vs Priest. 

TYP : DREW

2. The Pride (Bobby Lashley, Angelo Dawkins, and Montez Ford) (with B-Fab) vs. The Final Testament (Karrion Kross, Akam, and Rezar) (with Scarlett and Paul Ellering) - Six-man Tag Team Philadelphia Street Fight

W sumie tę walkę mam w dupie choć będzie się działo, bo chaos i dużo osób, ale i tak WWE potraktuje to po macoszemu znając życie. 

Wynik może iść w obie strony - zależy czy chcą wypromować Krossa czy jednak postawią na bezpieczniejszą opcję, czyli 'mocnego' Bobika i przyszłość Forda. No i jeszcze AoT jest, których to jest taki pierwszy wielki match po powrocie na PPV. 

Jednak daje przewagę ex-Hurtownikom, bo w końcu dostali nową nazwę. Ale argument nie? :D

TYP : Pride

3. LA Knight vs. AJ Styles - Singles match

Ta walka może się bardzo udać, ale też bardzo nie udać. Nie mam oczekiwań - lepiej się pozytywnie zaskoczyć, bo LA jest jaki jest, ale AJ już dawno nie jest starym AJem. Szkoda, że to zwykły singles match. Ja bym dał zwyciężyć Rycerzowi z Los Angeles, bo trzeba kuć żelazo póki gorące - ostatnio zmaścili jego próby pushowania, ale znowu z drugiej strony Styles po heelturnie jest świeżym towarem i w niczym większym nie brał udziału i musi się pokazać. WM jest dziwna i to jest 50/50, ale sam osobiście dałbym W Eliemu. 

TYP : LA KNIGHT

4. Logan Paul (c) vs. Randy Orton vs. Kevin Owens - Triple threat match for the WWE United States Championship

Wolverine już od jakiegoś czasu feuduje z KO, a na dokładkę z braku laku dołożyli Randalla, na którego nie było pomysłu na tą WMkę. 

Wygrana Wallera oraz Theory'ego, czyli przydupasów Logana utwierdza mnie w przekonaniu, że mistrz obroni i będą się afiszować 3 pasami. Paulinek wykręca liczby na social mediach, więc dadzą mu jakiś dobry spot, który stanie się wiralem. Potem będzie szukał dalej oponenta, a Kev i Orton mogą ze sobą zacząć feud LUB Orton pójdzie na Kodasa  wszystko zależy od wątku z Bloodline. 

TYP : LOGAN

5. Iyo Sky (c) vs. Bayley - Singles match for the WWE Women's Championship

Rhea obroniła, czy karetka zrobiło to samo? Z drugiej strony stajnia dostała na pizdę i wyszłyby na... pizdy jakby przegrała :D Jednak story Bayley jest tak skonstruowane jak te Zayna - czyli underdoga, który powinien zwyciężyć. Walkę przewinę.

TYP : BAYLEY

6. Roman Reigns (c) vs. Cody Rhodes - TBD match for the Undisputed WWE Universal Championship
Stipulation to be determined by the result of Night 1's main event.

No to już wiemy, ze Bloodline rules match - czymkolwiek to będzie - a to faworyzuje.... Homelandera. Romana nie można oczywiście skreślać nigdy (szczególnie gdy rekord ma tak blisko zasięgu), ale to całe story z finishem story oraz pogonią Kodasa - no ludzie by się konkret wkurwili jakby heel znowu to ugrał, a ja rozjebałbym monitor gdyby Cody wygrął trzecie RR z rzędu :D Być może Rock - jeśli się pojawi - coś odpierdoli i odwdzięczy się za tego speara i będziemy mieli już main event na przyszły rok, czyli walkę kuzynów, ale to nie miałoby sensu biorąc pod uwagę nienawiść do blondasa. 

Najśmieszniejsze co wymyśliłem to fakt jakby Cody przegrał (do Bloodline by przybył samoańczyk z NJPW) i potem... dołączyłby do tej stajni :D Czaicie jakie by to było popierdolone :D Rhodes w bloodline - nie możesz ich pokonać to się do nich dołącz :D ALe oczywiście to tylko taka głupotka. Choć z WWE nigdy nic nie wiadomo. 

Młody Rhodes zapewne nie dość, że przedrze się przez ten gimmick match, to mimo interwencji da sobie radę i zrobi 45 CrossRhoadsów na Romanie, zrzuci bombe atomową i spinuje Rzymka. Pop jak chuj, bo zły Roman w końcu bez pasa, a Story jest dokończone - Cody zdobywa mistrzostwo świata po raz pierwszy i wszyscy zadowoleni wracają do domów - tylko nie ja, bo to powinno tak się odjebać rok temu, a tak tylko zepsuliśmy 2 royal rumble i 2 main eventy WMki na jeden feud. Kij wam w dupe bookerzy. 

TYP : CODY

Obejrzy się po pracy. Na papierze dzień 2 wydaję się być ciekawszy niż tej pierwszy, ale obstawiam, że poziomem rozrywki nic nie przeskoczy ladder matchu. A za rogiem AEW Dynasty, które pewnie wciągnie WMkę nosem niczym Charlie Sheen kokaine. 

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/21/#findComment-624419

Godzinę temu, CzaQ napisał(a):

Dzień 2 - oby był lepszy niż pierwszy, bo jak nie to będzie to kolejna kijowa WMka, ale WWE nas do tego już ostatnio przyzwyczaił - największa gala nie równa się najlepsza. I tak jest od kilku lat w tej fedce. 

1. Seth "Freakin" Rollins (c) vs. Drew McIntyre - Singles match for the World Heavyweight Championship

Rollo przegrał wczoraj, do tego ma lekki uszczerbek na zdrowiu. Drew za to ma nowy kontrakt i nie wątpię, że jakieś panowanie ma zapisane. 

Powiem szczerze tak - Rollo jest zajebisty w ringu, ale z jego osobowością jest coś nie tak - nie jest ciekawy, do tego ma dziwny gimmick. Drew za to ostatnio przeżywa renesans i jak go średnio lubię tak teraz jest coraz bardziej swobodny na majku i fajnie jeździ po Punku i innych. Za to w ringu średnio. Obstawiam, że Szkot wygra, ale nie nacieszy się pasem długo - Ksiądz Damian wbije z walizką - pytanie czy na samej WM czy RAW po, a może i chwilę potem? Tak czy siak w niedługim czasie będziemy mieli dwóch mistrzów, a sama sytuacja z pasem WHC wydaję się być ciekawa, bo mamy trójkąt feudowy w postaci Seth-Drew-Punk i posiadacza walizki. Konfiguracje mogą być różne, więc nieprzewidywalność wzrasta co jest dobre. 

Seth może także mieć dymy do Kodasa i jeśli ten wygra, a na SD wszyscy inni będą zajęci to możemy otrzymać Cody vs Seth oraz Drew vs Priest. 

TYP : DREW

2. The Pride (Bobby Lashley, Angelo Dawkins, and Montez Ford) (with B-Fab) vs. The Final Testament (Karrion Kross, Akam, and Rezar) (with Scarlett and Paul Ellering) - Six-man Tag Team Philadelphia Street Fight

W sumie tę walkę mam w dupie choć będzie się działo, bo chaos i dużo osób, ale i tak WWE potraktuje to po macoszemu znając życie. 

Wynik może iść w obie strony - zależy czy chcą wypromować Krossa czy jednak postawią na bezpieczniejszą opcję, czyli 'mocnego' Bobika i przyszłość Forda. No i jeszcze AoT jest, których to jest taki pierwszy wielki match po powrocie na PPV. 

Jednak daje przewagę ex-Hurtownikom, bo w końcu dostali nową nazwę. Ale argument nie? :D

TYP : Pride

3. LA Knight vs. AJ Styles - Singles match

Ta walka może się bardzo udać, ale też bardzo nie udać. Nie mam oczekiwań - lepiej się pozytywnie zaskoczyć, bo LA jest jaki jest, ale AJ już dawno nie jest starym AJem. Szkoda, że to zwykły singles match. Ja bym dał zwyciężyć Rycerzowi z Los Angeles, bo trzeba kuć żelazo póki gorące - ostatnio zmaścili jego próby pushowania, ale znowu z drugiej strony Styles po heelturnie jest świeżym towarem i w niczym większym nie brał udziału i musi się pokazać. WM jest dziwna i to jest 50/50, ale sam osobiście dałbym W Eliemu. 

TYP : LA KNIGHT

4. Logan Paul (c) vs. Randy Orton vs. Kevin Owens - Triple threat match for the WWE United States Championship

Wolverine już od jakiegoś czasu feuduje z KO, a na dokładkę z braku laku dołożyli Randalla, na którego nie było pomysłu na tą WMkę. 

Wygrana Wallera oraz Theory'ego, czyli przydupasów Logana utwierdza mnie w przekonaniu, że mistrz obroni i będą się afiszować 3 pasami. Paulinek wykręca liczby na social mediach, więc dadzą mu jakiś dobry spot, który stanie się wiralem. Potem będzie szukał dalej oponenta, a Kev i Orton mogą ze sobą zacząć feud LUB Orton pójdzie na Kodasa  wszystko zależy od wątku z Bloodline. 

TYP : LOGAN

5. Iyo Sky (c) vs. Bayley - Singles match for the WWE Women's Championship

Rhea obroniła, czy karetka zrobiło to samo? Z drugiej strony stajnia dostała na pizdę i wyszłyby na... pizdy jakby przegrała :D Jednak story Bayley jest tak skonstruowane jak te Zayna - czyli underdoga, który powinien zwyciężyć. Walkę przewinę.

TYP : BAYLEY

6. Roman Reigns (c) vs. Cody Rhodes - TBD match for the Undisputed WWE Universal Championship
Stipulation to be determined by the result of Night 1's main event.

No to już wiemy, ze Bloodline rules match - czymkolwiek to będzie - a to faworyzuje.... Homelandera. Romana nie można oczywiście skreślać nigdy (szczególnie gdy rekord ma tak blisko zasięgu), ale to całe story z finishem story oraz pogonią Kodasa - no ludzie by się konkret wkurwili jakby heel znowu to ugrał, a ja rozjebałbym monitor gdyby Cody wygrął trzecie RR z rzędu :D Być może Rock - jeśli się pojawi - coś odpierdoli i odwdzięczy się za tego speara i będziemy mieli już main event na przyszły rok, czyli walkę kuzynów, ale to nie miałoby sensu biorąc pod uwagę nienawiść do blondasa. 

Najśmieszniejsze co wymyśliłem to fakt jakby Cody przegrał (do Bloodline by przybył samoańczyk z NJPW) i potem... dołączyłby do tej stajni :D Czaicie jakie by to było popierdolone :D Rhodes w bloodline - nie możesz ich pokonać to się do nich dołącz :D ALe oczywiście to tylko taka głupotka. Choć z WWE nigdy nic nie wiadomo. 

Młody Rhodes zapewne nie dość, że przedrze się przez ten gimmick match, to mimo interwencji da sobie radę i zrobi 45 CrossRhoadsów na Romanie, zrzuci bombe atomową i spinuje Rzymka. Pop jak chuj, bo zły Roman w końcu bez pasa, a Story jest dokończone - Cody zdobywa mistrzostwo świata po raz pierwszy i wszyscy zadowoleni wracają do domów - tylko nie ja, bo to powinno tak się odjebać rok temu, a tak tylko zepsuliśmy 2 royal rumble i 2 main eventy WMki na jeden feud. Kij wam w dupe bookerzy. 

TYP : CODY

Obejrzy się po pracy. Na papierze dzień 2 wydaję się być ciekawszy niż tej pierwszy, ale obstawiam, że poziomem rozrywki nic nie przeskoczy ladder matchu. A za rogiem AEW Dynasty, które pewnie wciągnie WMkę nosem niczym Charlie Sheen kokaine. 

1. No szczerze ci powiem że jakoś mnie nie przekonuje wznowienie rywalizacji Cody'ego i Rollinsa :D Oby to nie okazało się prawdą, wątpię ogólnie że Randy zdobędzie pas US'a... Ale najprawdopodobniej Cody ma zadebiutować z nowym wyglądem pasa i kto wie czy z nie odświeżoną nazwą :) Cody/Orton to już od dawna jest na papierze tylko czeka na realizację... Ja bym taki pewny nie był że Rollins to przejebie, Drew pas może zdobyć gdzieś w okolicy SummerSlam bo niemal niż pewne że dostaniemy wznowienie programu Drew/Punk gdy Brooks wrócił po kontuzji... Drew śmiało może zostać mistrzem na przełomie wakacji, tym bardziej jak przegra przez Punka to tym bardziej mu to nie zaszkodzi... Co do gmmicku Rollinsa to fakt te jego kreacje są tak wkurwiające że to masakra, co raz gorsze gówno serwuje, mi to się kompletnie nie podoba, ogólnie wolałem go w gmmicku Mesjasza i szkoda że przy nim nie pozostał.

2. Żółwik CzaQ też mam tą walkę w dupie :D Ważne że jest tutaj stypulacja bo tak byśmy przy niej zwiędli wirtuozów ringowych to my tutaj nie mamy prócz Street Profits. 

3. Ja tak samo bym dał zwycięstwo Knightowi ogólnie jemu to zwycięstwo jest bardziej potrzebne aby utrzymać swój push, ogólnie tak jak napisałeś jest AJ z nowym gmmickiem i najprawdopodobniej z nową wejściówką, oby to nie był jakiś gówniany theme song XDD ale coś czuje że mogą mu zaserwować jakieś gówno... W tym roku dałbym walizkę Knightowi lub Jey'owi bo lepszy kandydatów do posiadania walizki nie widzę. 

4. Orton pójdzie po drafcie na Cody'ego i to będzie główny z programów na RAW na 100% gdzie skończy się to z finalną walkę na SummerSlam, no ewentualnie Rocky zostanie na dłużej i zacznie program z Cody'm bo teraz po Rocku można się wszystkiego spodziewać... Kevin będzie dalej się uganiał za Paulinką ich rywalizacja szybko się nie skończy, obstawiałem Kevina jako zwycięzce tego matchu, jednakże nie wydaje mi się aby to się stało tym bardziej jak napisałeś, przydupasy Logana zagarnęli pasy. 

5. Bayley to ugra :D Nie ma chuja, jedna zmiana u babek musi być, tym bardziej że Bayley jest własnie prowadzona w taki sam sposób jak Zayn :D

6. The Rock coś odwali na bank, obstawiam że wypierdoli Romana z Bloodline wskakując za jego miejsce :D Przez co Roman będzie miał otwartą furteczkę do Face Turn którego WWE tak bardzo pragnie, ale pierw będzie musiał zniknąć na jakiś czas :D Co jak co ale wydaje mi się że odjebie się tu jakiś bullshit XD przez co będzie niezła sraka w internecie i na cage'u polecą srogie ocenki haha :D 

Edytowane przez Grins
  • Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/21/#findComment-624420

• Reputacja:   472

Czas na 2 dzień WM! Boję się trochę hypować, bo żeby nie było jak 1 dnia, że przeciętnie będzie, ale mam nadzieję, że tak nie będzie i 1 dzień to był bait, w sumie zawsze mamy 1 dzień średni i 1 zajebisty, chociaż zazwyczaj ten 1 dzień oddaje tak może w tym przypadku będzie na odwrót, sprawdźmy to!

W sumie samo promo jest już cudowne drugiego dnia, nie wiem czy 1 dzień też miał takie, ale chyba nie, oooo żonka Tryplaka po hymnie otwiera WMke, oj tak dawać mi tego milfa, witamy Cię Stephcia. Oj tak zapowiada że ta WM będzie wyjątkowa, bo to pierwsza WM w 100% tworzona przez Tryplaka bez Vincusia i nikt nie robi tego lepiej od Huntera, trzymam za słowo AREEEEEEE YOUUUUU READYYYYYYYY?!!!!! Kurde nawet rozpoczęcie było jakieś takie lepsze, a nie takie nijakie jak wczoraj xD.

Seth Rollins vs Drew McIntyre, World Heavyweight Championship Singles Match + Cash In

Cyk pierwsza walka na start i od razu walka o tytuł Wagi Ciężkiej, Drew dostaję specjalny entrance i tak jak myślałem NIE DOSTAJĘ BROKEN DREAMS no niestety, życie to nie bajka, a Drew nie biega w klapkach najka, oj czekam na ten pojedynek i serduszkiem jestem za Drew mimo że uwielbiam Setha to Drew tak cholernie zasługuję na ten tytuł, a Rollo swoje zrobił, obym się nie przejechał, ale wygranej Setha też źle nie odbiorę, nie ma tu złych decyzji, Cash In też będzie zajebisty, ciężko zjebać tutaj coś decyzyjnie i bookingowo, Hunter musiałby się bardzo postarać. O kurwa ale Seth dostał entrance xDDD Trochę vibe'y jakby był Jokerem, publika jakaś taka żywsza niż 1 dnia, dobrze to wróży. O kurwa ten Claymore mnie zaskoczył w pierwszych sekundach, myślałem że powtórka z WM 28 będzie xD. 10 minutowy pojedynek no nie mógł trwać dłużej, w tym przypadku to akceptowalna długość, bo Seth był rozjebany wczorajszym ME jeszcze i to widać było, a Drew wygrywa! Oj tak Drew z tytułem to jest to co chciałem i dostałem to, walka naprawdę przyjemna i to się nazywa świetny opener, a nie to co dostaliśmy wczoraj, wczoraj to tygodniówkowy poziom był jak dla mnie Rhea z Becky, a teraz dostaliśmy emocje i nawet fani byli w miarę zainteresowani, ja jestem zadowolony, chociaż festiwal finisherów poszedł tutaj, ale dziwi brak Priesta, jednak brawa dla Drew zdecydowanie, You Deserve It! A Seth powinien udać się na zasłużony odpoczynek, jeszcze ta interakcja z Punkiem po walce, no mega otwarcie gali, ja usatysfakcjonowany dzisiaj, KURDE A JEDNAK JEST I PRIEST! Po walce jak Drew został rozjebany przez kontuzjowanego Punka xD Ja jebix ale się dzieję i MAMY NOWEGO CHAMPIONA! DAMIAN PRIEST z WORLD TITLE FINALLLLYYYY CASHING IIIIINNNNN! HOLLY SHIT! CO ZA OTWARCIE GALI!!! ŚWIETNA SPRAWA!!!! AAAAAA JEST MOC DRUGI DZIEŃ OTWARTY O NIEBO LEPIEJ NIŻ 1! 2 DZIEŃ JUŻ WCIĄGNĄŁ DUPĄ PIERWSZY POD WZGLĘDEM EMOCJI!!! DAJCIE MNIE WIĘCEJ PANIE POTRÓJNE H!! Priestowi ten tytuł też cholernie pasuję.

Bobby Lashley & Street Profits vs The Final Testament, 6-Man Philadelphia Street Fight Tag Team Match

I na tę walkę ściągnięty został jeszcze Snoop Dogg i świetnie, pojedynek raczej nie potrwa długo, może z 10 minut przy dobrych wiatrach, ale coś dobrego powinni odjebać, stypka daje możliwości, Lashley i SP imo to wygrają i jeszcze Bubbe ściągnęli no dajcie D-Vona i jakieś 3D na stół GET THE TABLES! Coś się tu odjebie, bo Ray jeszcze jest sędzią specjalnym. Kurde dobrze to wyglądało, szkoda, że na koniec wkradł się botch z tym stołem, ale no cóż jest jak jest, zdarza się nie wina panów, że stół nie wytrzymał, ale kurwa to wygląda tak do tej pory, jakby pierwszego dnia wszyscy dostali info "Dobra wyjdzcie i zróbcie przeciętne show, nawet się nie starajcie" a dzisiaj "DOBRA KURWA IT'S WRESTLEMANIA TIME!" Nawet publika obudzona, pojedynek nawet nie trwał 10 minut tak jak myślałem i dobrze, nie musiał, a wygrywa Face'owa drużyna, w sumie tu wybór był obojętny, Street Fight nie był jakiś wybitny po prostu się odbył i tyle tak naprawdę, ale źle też to nie wyglądało, a dało też fajny moment z Bubbą i publika była dalej żywa, starają się na tej WM oj starają.

LA Knight vs AJ Styles, Singles Match

No po tej walce nie oczekuję za wiele, długie promo ich walki, ale pojedynek może potrwa z 12-13 minut, Knight powinien tu czysto pojechać Stylesa, ciekawi mnie nowy Theme AJ'a dobra Theme ładnie pasujący do jego postaci i chłop od razu biegnie do ringu, czy Theme lepszy? Ciężko stwierdzić, ale jest dobry jak dla mnie. No proszę idealnie trafiłem z czasem około 12-13 minut, Knight wygrywa i świetna walka w ich wykonaniu, ogólnie kolejność walk to tutaj ustalał jakiś geniusz, emocję dalej nie opadły po openerze, a już dostaliśmy te mniej ważne walki i zostały same walki mistrzowskie, które są mimo wszystko ciekawe, Knight i Styles uważam że było bardzo dobrze zabookowane, a nikt od nich nie spodziewał się ringowego 7-Stara jakiegoś, a wyszło tak jak mówię bardzo dobrze, pobili Usosów, chociaż o to nie trudno, ale na tej walce też lepiej się bawiłem niż przy Rhea vs Becky xD, brawa dla panów, przyjemny pojedynek i czas też bardzo dobry, jak dla mnie nie zamulali w ringu, a publika też była żywa, fajne starcie i Knight z potrzebną wygraną dla niego.

Oooo King & Queen Of The Ring, jakby dwudniowe PLE, bo zaczynamy już w piątek 24 Maja na SD i kończymy 25 Maja na oficjalnej gali King & Queen Of The Ring jako PLE, fajnie, ja zadowolony. Pokazanie HoF po połowie walk, też dobry moment, jeszcze koncert do odbębnienia o ile będzie.

Logan Paul vs Kevin Owens vs Randy Orton, United States Championship Triple Threat Match

Walka od której oczekuję, że dostaniemy naprawdę całą masę psychologicznych gierek i ogólnie tutaj liczę na mega psychologię ringową, mamy 3 zawodników, którzy się w tym po prostu specjalizują, więc wykorzystajmy to, osobiście cały czas liczę na KO i mam nadzieję że się nie zawiodę, chociaż wygrana innego zawodnika też nie będzie zawodem, bo mamy tutaj 3 świetnych zawodników i jak narzekałem na Logana, tak jak zaczął się pojawiać podczas Road To WM to jest bardzo dobrym mistrzem i podczas tej RtWM ten tytuł odżył na nim, więc jeśli ma obronić to oby jego częstotliwość pojawiania się na galach się nie zmieniła, Prime w wejściówce Logana to już standard, ale widać że WWE drugiego dnia nie oszczędza na pyro, nawet mało znaczący Styles wcześniej dostał pyro, małe bo małe, ale jednak, czy KO spotka Samiego? Oj tak czy zobaczymy KO również z tytułem Mid Cardowym? OJ BYŁBYM ZA TYM FEST I na takim Raw po WM IC Champ Sami vs US Champ KO KURWA ALE BY TO SIADŁO TERAZ TO WYMYŚLIŁEM GIVE ME THAT! Kevin se na chillku wrócił po wózeczek xDDDD No i na koniec Randy Ponton, a KO czeka na przyjaciela, nawet podjeżdża po niego wózeczkiem xDDDD kurwa złoto, Kevin musisz! Dobra Orton wejściówka roku jak dla mnie xDDDDD Piękna sprawa. Świetna walka powiem tyle ŚWIETNA WALKA Przebiła nawet walkę o tytuł Interkontynentalny moim zdaniem, genialna psychologiczna i emocjonalna walka czyli to co od niej oczekiwałem, 17 minut genialnego pojedynku, KO i Randy ładnie razem pracowali i w pewnym momencie przyjaźń prysła, szkoda że KO tego nie wygrał mocno na niego liczyłem, ale kurde jak ja chciałem kiedyś właśnie zobaczyć kontre z Pop Up Powerbomba na RKO i tutaj to dostałem, Logan ładnie skradł zwycięstwo, czułem że on może to obronić i tak też się stało, ale nie wiem czy do SummerSlam polata z pasem, jeśli będzie się pojawiał co 1-2 tygodnie to to akceptuję, ale jeśli odchodzi na part timing znowu to mógł tu stracić, niemniej jednak polecam ten pojedynek był genialny i nieważne kto by tu wygrał, tej walce nie można nic zabrać, bo panowie dali z siebie 100% a nawet więcej i przed nami dwa ostatnie starcia, które będą bardzo emocjonalne, ale walka o tytuł US też jest must see.

Iyo Sky vs Bayley, WWE Women's Championship Singles Match

No i pora na CO-ME, Zwyciężczyni kobiecego Royal Rumble i założycielka Damage Control przeciwko swojej byłem przyjaciółce ze stajni i obecnej mistrzyni, to powinna być dobra walka i mam nadzieję że taką dostaniemy i chciałbym żeby była ona lepsza od Becky vs Rhea, bo panie mają na to predyspozycję. O KURWA ENTRANCE BAYLEY JAKO KLEOPATRY! CUDOWNA SPRAWA Piękny entrance naprawdę WWE ONA MA TO WYGRAĆ JASNE?! LOGANIK SOBIE OBRONIŁ TO BAYLEY LECI PO ZŁOTO! 14 MINUT TEŻ BARDZO DOBREJ WALKI BAYLEY ZROBIŁA TO! SHE DID IT!!!! Bayley zdobyła złoto w singlowej walce na WM po wygranej Royal Rumble, cudowna sprawa, sama walka też piękna, czy wypadła powyżej oczekiwań? Nie, czy wypadła poniżej oczekiwań? Zdecydowanie nie, wplasowała się idealnie w oczekiwania, a przynajmniej w moje, właśnie tego oczekiwałem od tej walki, dobrego ring skilla, dalej to nie był poziom Flair vs Ripley z zeszłego roku, ale do tego ciężko się zbliżyć, jednak przebiły moim zdaniem Pianke z Asuką z zeszłego roku i zdecydowanie Becky z Rheą z zeszłego dnia, cudowna chwila cudowny moment cudowny 2 dzień WM, polecam ten pojedynek, bo emocję też w nim były i to sporo, to jest kurwa dobry pojedynek kobiet, a Bayley świetnie wyglądała tutaj jako underdog, publika też cudowna, 60-70% walki śpiewanie dla Bayley jak za najlepszych czasów NXT, Bayley będzie świetną mistrzynią, a przed nami tylko Main Event, a do 5 jeszcze godzina i 20 minut, także sporo reklam przed nami i może jeszcze jakieś wydarzenie we will see.

Snoop Dogg jeszcze przedstawia liczbę osób na arenie, a potem jeszcze łączoną obecność z obu dni. No i jednak brak koncertu od razu przechodzimy do proma ME i samego ME.

Roman Reigns vs Cody Rhodes, Undisputed WWE Universal Championship Bloodline Rules Match

No i upragniony Main Event i jedna z większych nie wiadomych tej WMki, co się odjebie? Dosłownie może wszystko, TUTAJ KURWA THANOS MOŻE SIĘ NAWET POJAWIĆ TAK JA W TO WIERZĘ! TONY STARK POWSTANIE Z MARTWYCH! Cody co za wejście, niby proste, ale bardzo ładnie to wyglądało, kurde czekam na ten ME cholernie, bo to może pójść w każdą stronę i cholernie mnie ciekawi jak to rozwiążą, co się tutaj odjebie, może zaskoczą i Lesnar dojebie Romualda? Nie wiem dawno nie było Roman vs Lesnar to podwaliny na next WM zrobią, KURWA NIE WIEM!!!! AAAAAA TA NIEPEWNOŚĆ PIĘKNA SPRAWA! Cody o dziwo w miarę szybkie wejście mam wrażenie, ale Roman będzie ze 4 razy tyle wchodził. Romuald znowu wejście z chórkiem tak jak w zeszłym roku, w sumie podobnie to wygląda, ale pasuje do jego postaci, dobra zaczynajcie, bo chcę zobaczyć kiedy Bloodline wbije, co się wydarzy i czy Cody odjebie większego koksa niż Bryan na WM 30. Jak ja zawiedziony co takie krótkie te wejściówki, Cody z 5 minut, Roman z 5 minut, The Rock nawet by wejść nie zdążył przez ten czas, a Taker to w połowie drogi by był dopiero. KURWA CO TU SIĘ ODKURWIAŁO! JEY USO JIMMY USO JOHN CENA SOLO SIKOA THE ROCK UNDERTAKER SETH ROLLINS CO TO BYŁO! Walka może i ringowo nie powalała, ale to nie o to chodziło tutaj, CODY RHODES DOKOŃCZYŁ HISTORIĘ! Nawet nie przeszkadzały mi te interwencję, WM Momenty o to tu chodziło i to tutaj dostaliśmy oj tak, świetna sprawa, w końcu koniec z Romanem koniec tego wszystkiego tej całej farsy, będziemy mieli mistrza walczącego i pojawiającego się na tygodniówkach, na sam koniec kilka osób gratuluje Rhodesowi zdetronizowania Reignsa po takim czasie no cóż Roman nie bije rekordu Hogana i nie kończy kariery jako Champion i mi się to bardzo podoba, ale co tutaj się odkurwiało to głowa mała ALL RHOADES TO WRESTLEMANIA! Świetne zakończenie historycznej WM, Tryplak chyba myślał że 1 dzień to jakiś Kick Off jak widać, bo 2 dzień to zupełnie inna WM nawet dla publiki, mega podoba mi się to, że w końcu się to stało, koniec Romualda, teraz może odchodzić nikt nie będzie raczej tęsknił, ale piękna sprawa kurde nadziwić się nie mogę, świetnie zabookowany pojedynek i rozegrany, mega emocję, zupełnie jak rok temu na WM 30 z Bryanem, cudowna sprawa. Na koniec jeszcze dostajemy zapowiedź całkowicie nowej ery, której przewodzi Triple H i Rhodes zaprasza go do ringu.

Showstealer: Logan Paul vs Kevin Owens vs Randy Orton, United States Championship Triple Threat Match

Plusy:
Walka o tytuł Wagi Ciężkiej + Wygrana Drew! + CASH IN!
Bubba Ray w Street Fighcie, sama walka poprawna
LA Knight vs AJ Styles
Wejście KO z Randym Ortonem
Walka o tytuł United States
Bayley wygrywa złoto po genialnej walce z Iyo
Cody Kończy historię i historyczny reign Romana
Publika
Kolejność walk to jakiś szefuncio układał
WM Momenty

Podsumowanie: Świetna gala świetny drugi dzień, kurde nie mogliśmy dostać tylko tego dnia? To byłaby najlepsza WM w Historii, a tak to dostanie zaniżoną ocenę przez pierwszy dzień, bo mimo wszystko liczy się całokształt, ale sam drugi dzień był najlepszy w historii jak dla mnie, gala do obejrzenia W CAŁOŚCI! Nie można nic pominąć, żadnych minusów nie było, nawet Street Fight był znośny i w sumie ta walka to był bardziej jeden z WM Momentów tych mniej istotnych, ale jednak, a reszta dowiozła niesamowicie, NEW ERA ARRIVED!

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/21/#findComment-624430

Nie no Main Event obejrzałem na szybko dzisiaj, bo dziś mam dzień zawalony, było warto wstać o 8:00 rano aby odpalić walkę wieczoru, to było o niebo lepsze niż rok temu, dostaliśmy tu wszystko co było warte uwagi powroty, nie spodziewałem się akurat że to Undertaker wykurzy The Rocka z ringu, co on tam robił? :D Już bardziej by pasował Stone Cold gdzie panowie mają za sobą sporą historię, ale widok Undertakera też cieszy, fajnie że Cena też się pojawił ale to jak przyjął Rock Bottom to prosi się o pomstę do nieba, serio Jasiu jest w słabiutkiej kondycji, no i po chwili theme song The Shield ja sobie od razu myślę yyy Moxley dostał zielone światło na jednorazowy występ a tu Rollins wbił i nawet nie wiem po co się tam pojawił bo od razu leżał na deskach... Fajny spocik Jey'a z Jimmy'm tez dodało to kolorytu... No i końcówka mocarna, Roman nie odpadł jak leszcz po jednym cross rhodes bo to było by posrane bo takim bookingu :D No to co Roman idzie na długą przerwę, a z programu z The Rockiem raczej nici... Faktycznie powinien być rewanż na wrestlingową logikę... Teraz ciekawe kto pójdzie na pas, już nie mogę się doczekać dzisiejszego RAW, dobrze że za nie długo draft Cody zostanie na RAW, a Priest trafi na SD. 

Co za OPENER! Przecież to śmiało nadawało się na main event pierwszego dnia! Nie wiem po co oni z organizowali ten bezsensowny match Cody'ego, Rollinsa z The Rockiem i Romanem... JPRDL przecież tutaj wszystko zgrało się idealnie, ja teraz już sam nie wiem kim jest CM Punk co on Heel Turn przeszedł czy jak? W sumie trochę słabo że Drew potrzymał ten pas tak krótko, ale no w sumie przez własną głupotę stracił to mistrzostwo, Rollins chyba idzie na dłuższą przerwę coś czytałem że ma przejść jakąś operację. 

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/21/#findComment-624432