Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE WrestleMania XL

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   17
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

19 godzin temu, MattDevitto napisał(a):

To jest nas dwóch:D Ale to byłaby beka:spoko:

3 , nie lubie gościa, ale Rhodsa jeszcze bardziej :classic_biggrin: dla mnie nie zasługuje na główny pas. Co najwyżej jakiś intercontinental albo tag team ... nic więcej.

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/20/#findComment-624310

• Reputacja:   472

Dobra karta już raczej zamknięta to lecimy z oczekiwaniami i opiniami o prowadzonym feudzie.

Rhea Ripley vs Becky Lynch, Women's World Championship Singles Match

Jak walka na 100% odda tak sam feud był tragicznie prowadzony, na początku też nie podobało mi się wplątywanie w to Liv i Jax, ale.....wtedy to chociaż było ciekawe, coś się działo, a odkąd odłączyli Liv i Jax od tego feudu to jedynie dostawaliśmy co tydzień te same segmenty i Becky, która gadała że musi coś udowodnić, laska co ma na koncie zwycięstwo w pierwszym ME WM Kobiet, była Double Champem jest Grand Slam Champem, miała wszystkie tytuły, wygrała RR i jest w ME od blisko 5-6 lat oraz zarabia najwięcej w dywizji kobiet musi coś udowodnić......Nie podobała mi się kompletnie narracja tego feudu, jak dla mnie to żadna z tych pań nie powinna mieć narracji że jest gorsza, bo może i Rhea prowadzi dywizję kobiet od roku na Raw, ale to Becky ma większe osiągnięcia i od 5-6 lat jest największą postacią wśród pań, więc takie umniejszanie jej na siłę, ŻE JESZCZE MUSI COŚ UDOWODNIĆ jest nie na miejscu jak dla mnie, to powinna być solidna wyrównana rywalizacja z próbowaniem pokazać kto jest lepszy, bo Rhea jeszcze nie pokonała Becky podczas swojego panowania i powinna się jej obawiać z kolei Lynch jeszcze nie wie do czego Rhea jest zdolna, bo z nią nie była w ringu, więc obydwie panie powinny podchodzić do siebie z szacunkiem, ale też próbować udowodnić która jest lepsza, a tak to mieliśmy próbującą cokolwiek udowodnić Lynch i lekceważącą Ripley, która imo nie powinna być taka w tym akurat feudzie, feud Jax vs Ripley był lepiej prowadzony, ale no cóż jest jak jest, walka jednak powinna oddać i Rhea to obroni, Becky jest niestety giga nudna w obecnej postaci, zmienić jej gimmick lub dać Heel Turn i kupuję ją jako mistrzynie.

Typ: Rhea Ripley

Gunther vs Sami Zayn, Intercontinental Championship Singles Match

Gable Gable Gable TU POWINIEN BYĆ GIGACHAD GABLE! Ale jeszcze jestem spokojny, Sami dalej może to ujebać, a Gigachad ma jeszcze Raw po WM, proszę nie zawiedźcie mnie, ale co do samego story, świetnie przedstawiony Zayn jako Underdog, Gunther jako legendarny Champion, Gable, który się wpasował w story też idealnie i znalazł swoje miejsce(Oby skończył to story jako IC Champion) feud prowadzony wzorowo jak dla mnie, a sama walka musi oddać, panowie w ringu są niesamowici, więc liczę na bardzo dobry psychologiczny pojedynek.

Typ: Gunther

The Judgment Day vs. #DIY vs. The Awesome Truth vs. The New Day vs. Austin Theory and Grayson Waller vs. New Catch Republic, Six-Pack Tag Team Ladder match for the Undisputed WWE Tag Team Championship

Walka, która pewnie będzie wielkim spotfestem i R-Truth na pewno coś tutaj odjebie i jestem aż ciekawy co, musi tu być ogólnie rozdzielenie tytułów no musi, nie wierzę, że WWE zrobiłoby taki Ladder Match z idealną okazją do rozdzielenia pasów i tego nie zrobili, story było chaotyczne jak to w takich wieloosobowych walkach, więc tutaj nie ma nic do gadania zbytnio, dużo brawlu, sama walka odda zdecydowanie, mógłby to być opener pierwszego dnia.

Typ: Awesome Truth(Raw)/Judgment Day(SD) lub samo Awesome Truth jeśli pasy nie zostaną rozdzielone

Jey Uso vs Jimmy Uso, Singles Match

Co tu dużo mówić feud prowadzony trochę na odwal się, bracia wyzwali się do walki, dostali jeden segment, gdzie Jimmy pierdolił bez sensu, reszta to zwyczajne ataki, potencjał był giga wielki, ale no cóż, niemniej jednak sama walka powinna być naprawdę dobra i liczę że tutaj panowie pójdą bardziej w emocję i psychologię, bo obydwaj bracia to umieją i to bardzo, trochę boję się że przeszkodzi tu Solo Sikoa i w sumie jest to bardziej niż pewne, ale nadzieja umiera ostatnia.

Typ: Jey Uso

Pianka Belair & Jade Cargill & Naomi vs Damage Control, Six Woman Tag Team Match

Walka tylko po to żeby Jade i Pianek miały co robić takie mam zdanie, może wyjść dobrze, ale nie spodziewam się fajerwerków, chyba jedyna walka, której wynik z góry da się przewidzieć, Jade nie przegra swojego pierwszego pojedynku, a już na pewno nie na WM, a Pianka nie zakończy swojej serii zwycięstw na WM w jakimś Six Womanie.

Typ: Pianka Belair & Jade Cargill & Naomi

Rey Mysterio & Dragon Lee vs Dominik Mysterio & Santos Escobar, Tag Team Match

Kolejna ciężka walka do przewidzenia, samo story było takie okej po prostu prowadzone poprawnie według mnie, ale tutaj powinna być singlowa walka Rey vs Santos, Dominik jest tak tutaj z dupy wciśnięty że to szok, znaczy fajnie że ma walkę, ale samo to że tutaj jest jest strasznie z dupy, gość tam chyba 2-3 tygodnie przed WM myśli jak by tu wcisnąć się do karty i pewnie żarówka mu się zapaliła "NO TAK JA MAM STAREGO, KTÓRY MNIE WKURWIA" i se tak o przeszkodził mu w wygranej, Rey tutaj zwycięstwa nie potrzebuję, Dragon i tak jest jebany co udowodniło tylko to że przejebał nawet na WWE Speed, Dom i Santos to muszą wygrać, mam nadzieję że WWE tutaj nie odjebie i nie da kolejnej przegranej Domowi na WM.

Typ: Dominik Mysterio & Santos Escobar

The Bloodline vs Cody Rhodes & Seth Rollins, Tag Team Match If Rhodes and Rollins win, all members of The Bloodline will be barred from ringside during the Undisputed WWE Universal Championship match on Night 2. If Rock and Reigns win, the championship match on Night 2 will be held under Bloodline Rules.

Tak jest napisana stypka na wiki xD, nie chciało mi się tego pisać, ogólnie pojedynek raczej będzie powolny, fajerwerków tutaj bym się nie spodziewał, ale tutaj będzie napięcie, emocję, kto wygra kto przeszkodzi w którym momencie wbije reszta Bloodline? Bo to że wbiją to jest pewne, czy ktoś pomoże Rhodesowi i Sethowi? Generalnie masa pytań 0 odpowiedzi i ta niepewność jest niesamowita w tej walce, to ją giga buduję, dlatego tutaj poziom ringowy super nie będzie, ale walka będzie pamiętna, ciężko stwierdzić kto wygra, uważam że Bloodline.

Typ: The Bloodline

Seth Rollins vs Drew McIntyre, World Heavyweight Championship Singles Match

No i oczywiście Seth vs Drew z Punkiem na komentatorce, od walki oczekuję najwyższego poziomu, Drew jak i Seth potrafią napisać genialną historię w ringu, a i ringowo są świetni, liczę że tutaj Drew da z siebie wszystko, ogólnie booking tej walki powinien być taki, że Drew cały czas pokazuję że nie można go ignorować i olewać, a Seth powinien się zachowywać jakby pokonanie go to była tylko formalność i powinien ostro się zdziwić tym jak bardzo jest to inny Drew niż ten z którym walczył na CJ i Day 1, chociaż ostatecznie i tak uważam że Seth obroni mimo że chciałbym bardzo Drew, bo obecny gimmick to złoto i powinni pociągnąć za spust w tej walce.

Typ: Seth Rollins

Iyo Sky vs Bayley, WWE Women's Championship Singles Match

Walka o której każdy wiedział że się wydarzy, żałuję że nie ma tu jedynie Dakoty, która mogłaby być takim samotnym wilkiem, który nie ufa żadnej ze stron i chcę jedynie tytułu, ale dobra mamy co mamy i tak jest dobrze, bo to będzie świetna walka, kurde mamy naprawdę taką WM, gdzie te walki mają tak świetne podłoże, są budowane od kilku miesięcy, a nie tygodni jak za Vincenta, zawodnicy są giga podbudowani, no świetna WM się zapowiada, ale wracając do walki, story było chyba najlepsze jakie mogli nam dać, Bayley jako giga underdog, Iyo, która widać że jak jest sama to trochę się boi Bayley, no było w miarę git, a sama walka musi być dobra i BAYLEY MUSISZ!

Typ: Bayley

LA Knight vs AJ Styles, Singles Match

Nie byłem fanem tego zestawienia, ale przekonałem się kiedy dostaliśmy naprawdę bardzo dobry feud pomiędzy tymi panami, na który był pomysł i to było widać, także ja jestem zadowolony, bo panowie zrobili super feud, jedyne czego mi brakuje to jakiejś stypki w stylu No DQ albo No Holds Barred, przydałaby się, bo narracja tego feudu do tego prowadziła imo, ale no cóż jest jak jest, ringowo może nie porwą, ale Knight powinien to wygrać i powinno dać to mu kopa, może to on na Raw po WM zdetronizuje jakiegoś Championa?

Typ: LA Knight

Logan Paul vs Randy Orton vs Kevin Owens, United States Championship Triple Threat Match

Powiem tak dodanie do tego feudu Ortona tylko pomogło tej rywalizacji, Orton bardzo fajnie się tu wpasowuje, a te nieporozumienia pomiędzy KO i Ortonem się fajnie czasem oglądało, Logan wygląda tutaj że jest na przegranej pozycji i niestety jest to aż za pewne, że straci tytuł w moim odczuciu, do SummerSlam jest dużo czasu, a Logan już ten tytuł trochę ma, ciężko przewidzieć kto tu wygra, Ortonowi daje najmniej szans, bo uważam że po WM poleci na jakiś z głównych tytułów, może jakiś feud z Drew czy coś jeśli ten wygra WHC, ale nie skreślam go, bo może wygra, WWE strasznie nie lubi dawać tytułów singlowych dla KO i niech to że ostatni singlowy tytuł miał 7 lat temu mówi samo za siebie, więc duża szansa że Logan to obroni, ale serce za KO i to mój typ.

Typ: Kevin Owens

Bobby Lashley & Street Profits vs The Final Testament, Six-Man Tag Team Philadelphia Street Fight Match

Powiem tak nudny feud, Lashley i SP dalej bez nazwy, bez znaczenia kto tu wygra, ale Tryplak lubi jak Karrion dostaje w pizde, więc polećmy w to i daje Lashleya i SP jako zwycięzców, może chociaż Street Fight odda, bo stypka daje możliwości.

Typ: Bobby Lashley & Street Profits

Roman Reigns vs Cody Rhodes, Undisputed WWE Universal Championship Singles? Match

Znak zapytania, bo nie wiadomo czy będzie Singles czy ten Bloodline Rules, ale powiem tak, ta walka może pójść w tyle scenariuszy, że ciężko tu opisać każdy, życia by nie starczyło, ale jestem pewny, że Hunterek wybierze odpowiedni, ogólnie story idzie w taką stronę, że nie ma chuja, żeby była tutaj czysta walka, na pewno ktoś się wjebie, nie zdziwi mnie scenariusz, w którym ostatecznie Rhodes i Seth wygrywają 1 dnia i niby jest czysta walka, ale Priest chce powtórzyć wyczyn Setha i próba Cash Inu, która skończy się fiaskiem, ale Roman obroni dzięki temu, naprawdę nie wiem w który scenariusz pójdą ale powiem tak nie widzę Romana, który przegrywa 2 dni pod rząd na WM, a z drugiej strony strasznie nie chcę, żeby Cody wygrywał przy pomocy kogokolwiek, bo to giga psuję narrację z "Finish The Story" jak i samej postaci Rhodesa, która powinna wygrać czysto z Romanem, jeśli nie chce zostać uszkodzona, więc dlatego że nie widze ani jednej ani drugiej opcji jeśli chodzi o wygraną Rhodesa to stawiam, że Roman obroni tytuł i to będzie największe zaskoczenie dla ludzi, bo gość leci po rekord Hogana, a w tym albo w przyszłym roku sam się zrzeknie tytułu, bo nie ma nikogo już kto by mógł go pokonać i odejdzie z WWE jako wieczny mistrz, jestem w stanie uwierzyć że WWE by w to potrafiło pójść.

Typ: Roman Reigns

• Lubię to 2
  • Dzięki 3
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/20/#findComment-624315

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Android

Po obejrzeniu najnowszego Raw tylko upewniłem się w moich typach:

Cody&Seth rozpierdolą Bloodline (imo Romek zaatakuje Rocka), później Seth straci pas w walce z Drew, a Cody dokończy historie i wytrze podłogę Tribal Chiefem.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/20/#findComment-624328

• Reputacja:   499

8 godzin temu, pwjay03 napisał(a):

Cody&Seth rozpierdolą Bloodline (imo Romek zaatakuje Rocka), później Seth straci pas w walce z Drew, a Cody dokończy historie i wytrze podłogę Tribal Chiefem.

Nie no Romano to nie Najman i nie przegra 2 walk na jednym evencie :D Jeden dzień wygra drugi przegra - albo ewentualnie win/win. :D

Co do Setha się zgodzę. Dosyć ciekawa walka. 

Dziś według serwisów urodziny ma Charlotte Flair, a wiemy jak to niebezpieczne jest przed WM - jeszcze gdzieś jak zwykle wbije się na lewego i zdobędzie któryś pas :diabel: 

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/20/#findComment-624330

• Reputacja:   291

30 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Ale dojebany stage! Jeden z najlepszych, mi się bardzo podoba, ta kolorystyka i estetyka cieszę się że postawili na coś takiego, chyba przebije wszelkie stage od WM 26.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/20/#findComment-624332

• Reputacja:   621

Samantha Irvin/WrestleMania XL

Elegancko. 

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/20/#findComment-624334

• Reputacja:   30
  • Urządzenie:  Android

Okropna wiadomość. 

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/20/#findComment-624335

31 minut temu, StuPH napisał(a):

Okropna wiadomość. 

Co ty chcesz fajna dupa, jest na co po patrzeć. 

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/20/#findComment-624336

LA Knight i AJ w akcji. Nawet się krew pojawiła:

W takim razie nie pozostaje nic innego jak dodać do walki jakąś stypulację.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/20/#findComment-624338

3 godziny temu, KyRenLo napisał(a):

LA Knight i AJ w akcji. Nawet się krew pojawiła:

W takim razie nie pozostaje nic innego jak dodać do walki jakąś stypulację.

Chyba produkt zmierza w jakiś innym kierunku od kilku tygodni jakby ktoś po prostu obluzował łańcuch, jest krew, co raz więcej brawli, historię są budowane odpowiednio, oby tylko to nie były złudzenia a na WM dostaniemy padlinę po której wszyscy będą srogo wkurwieni... Obym się mylił, może to początek czegoś lepszego, za rok już nie będą tak blokowani jeśli chodzi o segmenty bo będą już na streamingu a nie stacji telewizyjnej, więc sobie pozwolą na ostrzejszy język i brutalność. 

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/20/#findComment-624344

• Reputacja:   578
  • Status:  Online

Właśnie zaczał się Kickoff (konferencja prasowa):

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/20/#findComment-624346

• Reputacja:   578
  • Status:  Online

Prawie 70k dla pierwszej nocy. Zapewne ogłoszą dzisiaj o wiele wyższy wynik :p

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/20/#findComment-624352

Po Smackdown nastąpiła mała podmianka w jednej z walk.
Andrade zastąpi Dragona Lee.

20240405_WM40_Match_ReyDragonSantosDomin

Do tego momentu byłem pewny wygranej Dominika i Santosa teraz ta pewność troszkę spadła, ale dalej uważam, że powinni to ugrać. Zobaczymy jak zostanie to rozegrane. Andrade zrobi odwrót? A może Carlito pokaże pazurki i pomoże wygrać Dominikowi?

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/20/#findComment-624360