Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE WrestleMania XL

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   210
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

59 minut temu, Grins napisał(a):

mam nadzieje że Punk wróci do września sprawny i jeszcze w lepszej kondycji, ważne żeby w końcu się dobrze podleczył. 

W jego sytuacji, to już raczej będzie tak wyglądać do końca jego kariery - wielki powrót, raptem kilka występów i znów kontuzja. Wydaje mi się, że te 7 lat odpoczynku od bumpów w ringu zrobiło swoje. 

W każdym razie fajnie, że zostanie wplątany w story Rollinsa i McIntyre na Manii. Cała uwaga jest skupiona na story Rhodes vs Reigns o mistrzostwa Universal z Rockiem w tle, także Punk pozwoli wielu fanom przypomnieć sobie o tym title matchu. 

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/19/#findComment-623984

• Reputacja:   472

2 godziny temu, DarthVader napisał(a):

W każdym razie fajnie, że zostanie wplątany w story Rollinsa i McIntyre na Manii. Cała uwaga jest skupiona na story Rhodes vs Reigns o mistrzostwa Universal z Rockiem w tle, także Punk pozwoli wielu fanom przypomnieć sobie o tym title matchu. 

Tutaj bym sprostował, wszystko jest skupione na feudzie Rock/Rhodes z jakimś Romanem, tytułem i narracją "Finish The Story" w tle xDDD

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/19/#findComment-623988

• Reputacja:   291

22 godziny temu, DarthVader napisał(a):

W jego sytuacji, to już raczej będzie tak wyglądać do końca jego kariery - wielki powrót, raptem kilka występów i znów kontuzja. Wydaje mi się, że te 7 lat odpoczynku od bumpów w ringu zrobiło swoje. 

Ja ogólnie uważam że Punk nie będzie za często walczył, jeśli już będzie to tylko w jakiś tag team match będa go oszczędzać, patrząc na to co się dzieje w NXT to ma wrażenie że za rok on stworzy jakąś stajnie z Jade czy Roxanne Pereze :D 

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/19/#findComment-624019

• Reputacja:   621

Jakieś propozycje?

Trudno tak wymienić, aby cztery pojedynki, ale coś napiszę.

Kabuki Warriors/Dakota vs Jade/Belair/Naomi.
Tak jakoś mi się to widzi, ale Asuka podobnież ma jakieś problemy zdrowotne, więc zobaczymy, czy będzie zdolna do walki na WM.

Andrade vs Dom
To co można zauważyć na RAW musi do czegoś doprowadzić. W dołączenie Andrade do The Judgment Day nie wierzę, więc obstawiam walkę z Dominikiem.

Bobik vs Kross albo Ekipa Bobika vs Final Testament.
Niestety/stety chyba finał tej rywalizacji musi się odbyć na Wrestlemanii.

I została jedna walka:
Trudna sprawa.
Rey/Santos/Rykoszet/Gable i paru innych zasługujących by się na WM znaleźć.
Z drugiej strony jest Jax, która kręci się wysoko i dziwne byłoby, gdyby na WM jej nie było. Dodatkowo jest i Morgan. A no i nie zapominajmy o Tiffy.
No chyba że WWE pójdzie na łatwiznę i zapoda dla Panów lub Pań Battle Royal i problem z głowy przy części z zawodników/zawodniczek.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/19/#findComment-624021

• Reputacja:   472

2 godziny temu, KyRenLo napisał(a):

Jakieś propozycje?

Hmm no to obstawiamy

Santos vs Rey - Uważam że walka na SD to bait i albo do niej nie dojdzie albo zostanie to rozegrane w ten sposób, że zobaczymy rewanż lub ewentualnie całe Legado Del Fantasma vs lWo, ale wątpię gdyż uważam że Six Mana zobaczymy całkiem gdzie indziej.

Bobby & SP vs The Final Testament - I ten Six Man jest właśnie zarezerwowany dla tej walki, a wątpię, żeby poszli w dwa pojedynki na WM na takiej samej zasadzie ta walka jest imo pewna, wszystko na to wskazuję, nie bez powodu tak to rozwlekają

The Kabuki Warriors vs Pianek & Naomi - Jeśli problemy Asuki nie są aż tak poważne to będzie zapewne pojedynek, który dojdzie do skutku i to o pasy Tagowe kobiet, a jeśli kontuzja Asuki jest poważna to uważam że Dakota zastąpi Asuke, w końcu jedna stajnia, a jest taka zasada jak Freebird w stajniach zazwyczaj, więc można by z niej skorzystać w takiej sytuacji.

Andre The Giant Memorial Battle Royal/Wrestlemania Women's Battle Royal/Wrestlemania Showcase Match - Nic innego na horyzoncie nie widzę i jeśli ma być jeszcze jakaś walka to są jedyne opcje jakie mi przychodzą do głowy albo dostaniemy powrót AtGMBR na WM albo Battle Royal kobiet jak kiedyś albo tak jak w zeszłym roku dostaniemy jakiś WM Showcase Matche, w sumie nie zdziwi mnie jak dostaniemy znowu dwa WM Showcase Matche, a jeden by był zamiast Rey vs Santos, bo to może ale nie musi być bait na tym SD.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/19/#findComment-624023

PWlnsider/Stone Cold Steve Austin:

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/19/#findComment-624127

Po Smackdown mamy pełny skład jednej walki, a także nowe starcie:

Ladder Match o pasy tag team: 

wmsixpack.webp

Bardzo elegancki zestaw. Walka na papierze wygląda bardzo dobrze. Mam przeczucie, że Balor i Priest stracą swoje pasy.

Jade/Bianca/Naomi vs Damage CTRL

20240329_wm40_match_womenstag_fc_date--8

Chciałbym wygranej Damage CTRL, ale Belair/Cargill przegrywające na WM? No jakoś trudno mi sobie to wyobrazić. 

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/19/#findComment-624178

• Reputacja:   254

58 minut temu, KyRenLo napisał(a):

Bardzo elegancki zestaw. Walka na papierze wygląda bardzo dobrze. Mam przeczucie, że Balor i Priest stracą swoje pasy.

Stracą raczej na pewno i dodatkowo Damien na SD zasugerował cash in na WM. Stawiam Seth broni pas nawet przy pomocy w cudzysłowie Punka a później wpada Senior Money in The Bank i mamy nowego mistrza i tu też Punk może się wmieszać gdyż ma na pieńku z Drew i Sethem.

Jade nie przegra w pierwszej walce a dodatkowo mistrzynie przegrają ale nie stracą pasów i przy okazji mamy nowe pretendentki Naomi i Bianka a Jadę ma swój moment na WM spinuje Dakotę.

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/19/#findComment-624180

• Reputacja:   16
  • Urządzenie:  Android

3 godziny temu, KyRenLo napisał(a):

Po Smackdown mamy pełny skład jednej walki, a także nowe starcie:

Ladder Match o pasy tag team: 

wmsixpack.webp

Ja przeczuwam, że starcie wygrają dwie drużyny, jedna zabierze pasy na Raw, druga na SD, tym samym rozdzielając zunifikowane tytuły. Już sama stypulacja mocno korci do tego, by pójść w tym kierunku. Obstawiam że pasy Raw zgarnie Miz & Truth, zaś te niebieskie powędrują do Austina i Graysona. 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/19/#findComment-624185

• Reputacja:   3

Właściwie już chyba wszystkie walki znamy, więc napiszę krótko jakie przewiduje wyniki:

ROCK & ROMAN VS RHODES & ROLLINS

- Tu obstawam dużo zamieszania i finalnie przez jakiś przekręt górą wyjdzie ROCK & ROMAN.

TYP: ROCK & ROMAN

GUNTHER VS ZAYN

- Obstawiam że Gunther straci pas. Gable bedzie dopingował Zayna lub mu nawet pomoże w jakiś sposób. Później będzie chciał walki o ten pas z Zaynem

TYP: ZAYN

BAYLEY VS IO

TYP: BAYLEY

TEAM REY VS TEAM SANTOS

TYP: TEAM SANTOS

LADDER MATCH TAG TEAM

TYP: MIZ & R-TRUTH pasy raw i PETE & TAYLER pasy smackdown

RHEA VS BECKY

TYP: RHEA

DMG CONTROL VS MURZYNKI

TYP: MURZYNKI

MURZYNY VS TESTAMENT

TYP: TESTAMENT

PAS USA

TYP: LOGAN PAUL

LA KNIGHT VS AJ STYLES

TYP: AJ ( wygrana przez interwencje lub nieczysto )

JIMMY VS JEY

TYP: JEY

SETH VS DREW

TYP: DAMIEN PRIEST ( cash in )

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/19/#findComment-624186

Dwie nowe walki oficjalnie.

Bobby Lashley & The Street Profits vs. Final Testament (Six-Man Tag Team Philadelphia Street Fight)

GKIpoECbwAA5P0L?format=jpg&name=large

Sama rywalizacja mocno mnie wynudziła i w sumie chyba wolałbym zobaczyć na karcie jakieś inne starcie, ale co poradzić. Jest stypulacja, która może spowodować, że walka będzie niezła. 

Rey Mysterio & Dragon Lee vs. Santos Escobar & Dominik Mysterio

GKIpdUMasAAZCpL?format=jpg&name=900x900

Dom ma walkę na WM, więc jestem bardzo zadowolony. Skład powinien gwarantować dobry poziom. Mam nadzieję, że tym razem Dom odliczy swojego Tatę. 

Karta:

Sobota:

Roman Reigns/The Rock vs. Cody Rhodes/Seth Rollins

Rey Mysterio/Dragon Lee vs. Santos Escobar/Dominik Mysterio

Women's World Championship: Rhea Ripley (c) vs. Becky Lynch

WWE Intercontinental Title Match: Gunther (c) vs. Sami Zayn

Six-Pack ladder match for Undisputed WWE Tag Team Championships: Judgment Day (Damian Priest & Finn Bálor) vs. Awesome Truth (The Miz & R-Truth) vs. DIY (Johnny Gargano & Tommaso Ciampa) vs. New Day (Kofi Kingston & Xavier Woods) vs. New Catch Republic (Pete Dunne & Tyler Bate) vs. A-Town Down Under (Austin Theory & Grayson Waller)

Jey Uso vs. Jimmy Uso

Bianca Belair/Naomi/Jade Cargill vs. Damage CTRL (Dakota Kai, Asuka, Kairi Sane)

Niedziela:

Undisputed WWE Universal Championship: Roman Reigns (c) vs. Cody Rhodes

World Heavyweight Championship: Seth Rollins (c) vs. Drew McIntyre

United States Championship Triple Threat: Logan Paul (c) vs. Kevin Owens vs. Randy Orton

WWE Women's Championship: Iyo Sky (c) vs. Bayley

LA Knight vs. AJ Styles

Philadelphia Street Fight: Bobby Lashley & The Street Profits (Montez Ford & Angelo Dawkins) vs. The Final Testament (Karrion Kross & The Authors of Pain (Akam & Rezar)

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/19/#findComment-624264

• Reputacja:   210

Przyznam, że z różnych prywatnych pobudek nie mam ostatnio za bardzo czasu na wrestling, ale ciężko przejść obojętnie obok tego co dzieje się w WWE obojętnie. Cody i Roman znów gotują, a Rock zajebiście prezentuje się jako evil final boss.

Karty na Manie prezentują się smakowicie, ale jak dla mnie liczą się tylko dwie walki - Rhodes & Rollins vs Rock & Reigns oraz Rhodes vs Reigns. Ciekaw jestem jak to się potoczy i mam nadzieję, że Roman obroni... :diabel:

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/19/#findComment-624294

• Reputacja:   580

17 minut temu, DarthVader napisał(a):

Ciekaw jestem jak to się potoczy i mam nadzieję, że Roman obroni...

To jest nas dwóch:D Ale to byłaby beka:spoko:

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/19/#findComment-624295

• Reputacja:   291

Obejrzałem wczoraj w skrótach ten cały dokument o Wyattacie i na samym końcu dostaliśmy zapowiedź powrotu Uncle Howdy'ego, w internecie pojawiły się jakieś informacje odnośnie powrotu Howdy'ego i tego co miałby robić po powrocie... Spekuluje się że ma zaatakować kogoś w zemście, co miało by prowadzić do jakiegoś większego storyline'u, mówi się że to będzie ktoś z kim Bray miał nie dokończone sprawy, jedyna osoba która mi przychodzi do głowy to tylko Roman gdzie po prostu ten zdobył sobie tytuł w Triple Theart Matchu rozpoczynając swój run... No jakoś mi się nie chce zbytnio wierzyć że kreatywni mogą postawić na program Howdy/Roman choć miałoby to jakiś właśnie sens jakby to dobrze rozpisali, trochę byłby szok jakby Howdy pomógł Cody'emu zdobyć pas przy czym upokorzyłby całe Bloodline ale czy Dallas jest gotowy na taki push? I na takie zaufanie? Najwidoczniej muszą mieć jakieś grube plany jeśli chce zostać i nieść dalej dziedzictwo Bray'a, realizując jego pomysły bo tylko on jako brat ma do tego prawo... Brzmi to jak fanasty booking, ale znając życie Howdy pójdzie na Ortona lub Styles'a, oby nie na Bobby'ego. 

Cody wygra, nie wiem jak... Ale wygra, nie ma co się też spodziewać aby Rock odwrócił się od Romana, ewentualnie całe Bloodline zdradzi Romana na sam koniec walki i dojdzie do spektakularnego przełomu gdzie Roman zostaje skatowany gdzie to Rock zostaje już oficjalnie głową rodziny a Romuś przechodzi długo wyczekiwany Face Turn XD 

https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/19/#findComment-624300

Najważniejsza gala roku. Wrestlemania XL.
Tradycyjnie ostateczne typy i przemyślenia przed galą.

Rhea Ripley vs. Becky Lynch

Dla mojej osoby najważniejsza walka gali. Gdzieś czytałem, że to prawdopodobny opener dnia pierwszego. Sama rywalizacja była dobra, ale nierówna. Wplątywanie we wszystko Morgan czy Jax nie pomogło.
Tak czy inaczej, walka na papierze najmocniejsza, jaką można zestawić (Panie). O poziom jestem spokojny. Która z Pań wygra? Serce oczywiście jest za Becky, ale myślę, że Rhea obroni złoto. Nie będę specjalnie narzekał, bo jestem na to gotowy, a do samej mistrzyni mam sporo sympatii.
Ostateczny typ: Rhea Ripley.

Gunther vs. Sami Zayn

Nigdy nie ukrywałem, że po tym, jak wysypał się Lesnar, to najbardziej chciałem zobaczyć walkę Gunther vs Gable, ale mamy co mamy. Pojedynek z takimi nazwiskami to gwarancja wysokiego poziomu.
Ostatnia tygodniówka troszkę namieszała, ale dalej uważam, że Gunther pozostanie mistrzem.
Ostateczny typ: Gunther.

Six-Pack Tag Team Ladder match

To powinna być perełka. Ladder match plus fajny zestaw zawodników to musi się udać. Chciałoby się wygranej The Judgment Day, ale nie widzę większych szans na to.
Awesome Truth po wygraną, chociaż nie wykluczam, że dostaniemy dwie ekipy ze złotem. Zobaczymy.
Ostateczny typ: Awesome Truth. Ewentualnie Awesome Truth plus ktoś oczywiście ze Smackdown. Theory i Waller z pasami? Jestem na tak.

Jey Uso vs. Jimmy Uso

Mocno czekam na ten pojedynek. Sama rywalizacja mimo wszystko trochę rozczarowała, ale w ringu powinno być bardzo dobrze. Jey to wygra.
Ostateczny typ: Jey Uso.

Bianca Belair/Jade Cargill/Naomi vs. Damage CTRL (Dakota Kai/Asuka/Kairi Sane).

Po prostu liczę na dobrą walkę, bo na wygraną Damage CTRL nie ma co liczyć. Jakoś po Wrestlemanii pewnie Belair/Naomi   Belair/Jade zabiorą te tytuły tag team dla siebie.
Ostateczny typ: Bianca Belair/Jade Cargill/Naomi.

Rey Mysterio/Dragon Lee vs. Santos Escobar/Dominik Mysterio.

Dom z waleczką na WM. To najważniejsze. Dobry wrestling powinniśmy tutaj zobaczyć. Dziwny ten powrót Carlito, który tutaj się do walki nie załapał, ale ok. Dom i Santos muszą to ugrać.
Niech Rey się nie wygłupia, bo to czas by się podłożyć dla Syna.
Ostateczny typ: Dom/Santos.

The Rock/Roman Reigns vs. Cody Rhodes/Seth “Freakin” Rollins

Potężna walka tag team. Jeżeli Rock i Roman wygrają, to nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że Roman broni tytuł, więc myślę, że pierwszy dzień tak naprawdę dużo nam powie.
Zobaczymy co pokaże w ringu The Rock.
Ostateczny typ: The Rock/Roman Reigns.

Seth “Freakin” Rollins (c) vs. Drew McIntyre.

Siedziałem i myślałem nad typem i wciąż nie mam przekonania. Na teraz to dla mnie walka 50na50. Jestem w stanie wyobrazić sobie wygraną jednego i drugiego. Priesta z tytułem też.
Drew wygrywa? Drew wygrywa, ale traci pas by zdobyć go ponownie na Clash at the Castle? Seth broni, ale Priest zgarnia tytuł? Możliwości sporo.
Ostateczny typ: Najłatwiej napisać nie wiem, ale coś trzeba zdecydować. Drew McIntyre, ale to Damian Priest wyjdzie z WM jako mistrz.

Iyo Sky (c) vs. Bayley

BayleyMania. Dobra walka z dobrym wynikiem. Była liderka Damage CTRL wygra, i to będzie piękny moment.
Ostateczny typ: Bayley.

LA Knight vs. AJ Styles

Tyle tutaj się produkowałem miesiącami, o jakie tytuły na WM będzie walczył LA Knight, a tu ma po prostu walkę. Dobre, i to. Program był ciekawy. Walka pewnie mniej.
Ostateczny typ: LA Knight.

Logan Paul (c) vs. Randy Orton vs. Kevin Owens.

Z Loganem i Owensem w ringu nie powinniśmy narzekać na nudę. Logan to obroni. Na Summerslam musi przecież latać z pasem.
Ostateczny typ: Logan Paul.

Six-man Tag Team Philadelphia Street Fight

Walka z tych, która interesuje mnie zdecydowanie najmniej. Nie ma co o niej pisać.
Ostateczny typ: Obojętnie. Jak już mam wybierać, to lepiej niech Bobik to ogarnie.

Roman Reigns (c) vs. Cody Rhodes

Zajebista była ta rywalizacja Rhodes vs The Rock, a nie czekaj to walka z Romanem. No to tak średnio. Może Smackdown to zmieni.
Cody dokończy historię i wygra pas. Później walka Rhodes vs The Rock na Summerslam? Kto wie. Blondas po tytuł.
Ostateczny typ: Cody Rhodes.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75796-wwe-wrestlemania-xl/page/19/#findComment-624306