Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE WrestleMania XL

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   25
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Wchodząc w Waszą dyskusję, myślę że Cody w ME WM to jest raczej pewniak i myślę, że w walce z Romanem. WWE zrobi "zakończenie" historii po czym jak dla mnie powinniśmy dostać program z Ortonem, który przejdzie heel turn. Do tego czasu Randy poprowadzi program z Bloodline i na WM być może razem z LA zmierzy się z Uso i Solo w walce TT, może wtedy po walce ten turn hmm....

Jak ktoś wcześniej wspomniał, Gunter vs Gable to byłoby coś, o poziom ringowy jestem spokojny a odpowiednio wypromowany miałby swoje miejsce na tej karcie, w jeden czy drugi dzień. Być może Gunter mógłby przegrać po interwencji Imperium, przy czym dokonałby się też rozłam tej grupy i całkowicie odcięcie lidera, który po WM spokojnie mógłby już ruszać w stronę jednego z głównych tytułów. 

Na pas WHC widzę dwie możliwości : albo coś, co wypromuje się samo więc Seth - Punk, albo Priest - Balor. O ile pierwsza opcja raczej nie wymaga komentarzu, o tyle drugie starcie to raczej już mój pomysł na rozegranie cash in i dalszych tarć w JD. 

US to w moim odczuci mogłoby być starcie Logan - AJ, ale czy nie dostaniemy czegoś innego, nie wiem. 

Przy Bayley i Iyo to raczej mocno prawdopodobne zestawienie, wydaje mi się że WWE już powoli przygotowuje się do tego programu, więc raczej kwestią czasu jest kiedy Bayley zostanie pretendentką. 

Przy drugim z pasów marzyłby mi się pojedynek Rhea vs Jade, przy czym ta ostatnia byłaby po wygraniu RR. Jakoś nie chcę mi się na razie oglądać Charlotte czy Becky z jakimkolwiek pasem. 

Zostaje kwestia pasów TT, ale tutaj myślę że do WM będziemy mieli nowych mistrzów, więc czekam na rozwój wydarzeń. 

Z innych pojedynków być może Drew vs Uso, może jakaś niespodzianka. Cóż, roster jest spory więc WWE ma duże pole do popisu. 

• Lubię to 1

• Reputacja:   427
  • Urządzenie:  Windows

W dniu 3.12.2023 o 20:55, CzaQ napisał(a):

Świetne zestawienia Grins, też pomyślałem o takiej walce. Tylko pas IC tu nie jest potrzebny. Chyba, że w ramach rywalizacji brandów zrobią mistrz IC vs mistrz US. 

Co do Jade - raczej wydaję mi się, że Becky ponownie zdobędzie tytuł niebawem, a jadeitowa wygra Royal Rumble żeby się bardziej pokazać ludziom i to rdzawo-czarne zestawienie otrzymamy na WM - w końcu nie bez powodu Cargill śledziła Beczkę w NXT. 

W Roman/Cody 2 nie wierzę, to byłoby zbyt debilne. Mieli szansę to zrobić dobrze i zwalili. 

Roman/Rock, Roman/Punk to chyba jedyne sensowne zestawienia. 

Rozwiń  

Romano i Punk odpada byku... To jest szykowane na jakieś SummerSlam na 200% Teraz będzie Rollins, Punk na bank... Ja nie wiem kto pogrzebie Romeo ale serio chyba tylko Cody, jak nie Cody to Randy nie ma chujca zajebie mu z 30 RKO i zakopie te jego panowanie... Nie wyobrażam sobie Punka który odbiera pas Romanowi to cały świat wrestlingu zostałby rozpierdolony na łopatki... 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   707

Obie noce Manii z niemalże kompletem biletów:

Nieźle, biorąc pod uwagę fakt, że RTWM jeszcze się nie zaczęła… ;)

• Reputacja:   117
  • Urządzenie:  iPhone

W dniu 17.12.2023 o 17:36, IIL napisał(a):

Obie noce Manii z niemalże kompletem biletów:

Nieźle, biorąc pod uwagę fakt, że RTWM jeszcze się nie zaczęła… ;)

Rozwiń  

Nie ma się co dziwić, skoro obecny produkt WWE ogląda się najlepiej od niepamiętnych czasów. Do tego dodając fakt, że WM’ka jest czymś w rodzaju Superbowl wrestlingu, to nie ma się co dziwić. Rumble też już jest wyprzedane. 

• Reputacja:   825

Prawda jest taka, że w ME WMki mogłaby walczyć Majka Jeżowska a i tak gala by się wyprzedała - produkt nie ma tu żadnego znaczenia:oczko2: 

Ej CzaQ, widać po mnie???:D

sr.jpg.c870ab4188908c3d6d06c5f5101bfd2b.jpg

• Reputacja:   625

W dniu 17.12.2023 o 21:10, MattDevitto napisał(a):

Prawda jest taka, że w ME WMki mogłaby walczyć Majka Jeżowska a i tak gala by się wyprzedała - produkt nie ma tu żadnego znaczenia:oczko2: 

Rozwiń  

A jej przeciwnikiem byłby Stuu i jako gierki psychologiczne wyszedłby do piosenki "Wszystkie dzieci nasze są" :diabel: Tak się buduje feudy! :D 

W dniu 17.12.2023 o 21:02, RomanRZYMEK napisał(a):

obecny produkt WWE ogląda się najlepiej od niepamiętnych czasów

Rozwiń  

ROTFL :D

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   825

W dniu 18.12.2023 o 16:43, CzaQ napisał(a):

Tak się buduje feudy! :D 

Rozwiń  

Fame mma lubi to:classic_laugh:

Ej CzaQ, widać po mnie???:D

sr.jpg.c870ab4188908c3d6d06c5f5101bfd2b.jpg

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   279

Nie ma nigdzie wątku o Hall of Fame '24 więc pozwolę sobie skomentować pewne doniesienia odnośnie tego w wydarzenia w innym wydarzeniu, dość mocno skorelowanym pośrednio z właśnie WrestleManią XL. A co to za doniesienia? Mianowicie przynależność wszystkim nam znanym Dave'a Bautisty, znanego nam bardziej pod ringname'm Batista, głębiej The Animalem. Kilkukrotny mistrz WHC, były mistrz WWE, także Tag Teamowy bez wątpienia zasługuje na bycie w Hall of Fame jeśli mówimy o pracy jako zawodnik WWE, bez dwóch zdań, jeden z tych, których mnie w ten biznes wprowadzili, że tak powiem (grając pierwszy raz w SvRa, urzekła mnie na pierwszy rzut oka postać właśnie Batisty, którym grałem przeciwko kolegom bardzo wiele razy (z sukcesami xD)

Ale nie w tym rzecz. Ciekawi mnie stosunek samej federacji do Batisty w klasie Hall of Fame jak i samego zawodnika. Dlaczego? Wiemy, że pare razy Batista miał już zostać wprowadzony do tego grona. Za pierwszym razem (w 2020 r.) przełożono ceremonię z uwagi na Covid-19. Później z tego co pamiętam tę klasę przełożono na rok 2021, ale Batista przed eventem dał znać, że ma swoje obowiązki do wypełnienia i popodpisywane kontrakty, podkreślając, że w przyszłości jest otwarty na Hall of Fame. Ja osobiście spodziewałem się, że dojdzie do tego przy okazji WM 39, w tym mijającym już powoli roku, ale znowu przeszkodziły jakieś zdjęcia filmowe. Mam teraz nadzieję, że w 2024 się to wydarzy i jest możliwość, że Dave będzie pierwszą osobą ogłoszoną do klasy HoF '24, ale podobno mają lada moment ruszyć zdjęcia do filmu Batisty wraz z Momoą, więc znów może się to nie wydarzyć. Cóż, do ringu Animal już raczej nie wróci, w innej formie na razie też nie bardzo go widzę w WWE TV, czy jest to jakaś wielka strata mimo wszystko? Kiedyś był kotem, ale jego prime minął gdzieś w 2009-10, dla mnie od pamiętnego heel turnu na Reyu nie dało się na gościa patrzeć (feud z Ceną, na siłe danie mu WWE Champa, słabe to było)

Zastanawia mnie też jak rozwiążą (być może w nadchodzącym roku) kwestię Wyatta i jego przynależności do klasy Hall of Fame. To, że go wprowadzą do HoF to pewne, kwestia tego kiedy i w jakiej formie. Myślę, że sprawiedliwym byłoby wprowadzenie Wyatt Family, bo razem z Shield wyznaczyli pewne trendy w latach 12-15, bez dwóch zdań. Tak myślę, Brodie (Harper) wraz z Wyattem powinni w przyszłym roku zostać wprowadzeni do HoF, a kto mógłby ich wprowadzić? Odpowiedź chyba wszyscy znają.. Biała i Czarna Owca.

Spekulowano już, ze z Guntherem na WM może się zmierzyć Lesnar, Jey i tak dalej ale czy ktoś zakładał Cenę? Może być szansa na taki pojedynek, ba nawet bym to widział, mysle ze z Guntherem Cena miałby o wiele większa chemię niz z Solo czy Theorym, ba. Austriak jest o wiele bardziej doświadczony niz ta dwójka. Pikanterii tej walce dodałby fakt, ze przed końcem kariery Cena chciałby wygrać pas IC chociaż ten jeden raz, a w takiej sytuacji Gunther mógłby się zgodzić na taka walkę - pod warunkiem postawienia przez Johna kariery na szali. Gunther vs Cena na WM XL w Career vs Title Matchu? Ja fan

Jesli mówimy o sytuacji w dywizji kobiet i tego co nas może czekać na samej WrestleManii to sytuacja jest mysle ze dość klarowna jeśli się nic jakos przełomowo nie zmieni. Royal Rumble 24 najprawdopodobniej wygra Jadę Cargill i ruszy na Rheę podczas WM XL, a co z Iyo Sky? Czuje ze Bayley ostatecznie wykruszy się z grupy i to ona zawalczy z mistrzynią o pas na WM XL.

Wydaje mi się, ze jeśli z powrotem Sashy faktycznie jest coś na rzeczy, to dobrym pomysłem byłoby zrobienie na WM XL walki Banks vs Stratus która w sumie od lat jest przez fanów wyczekiwana, mam tylko nadzieje ze Sasha pojawi się w WWE (jeśli w ogóle) w takiej odslonie jak w Japonii, ten gimmick ma potencjał w dzisiejszych realiach w WWE. 

Edytowane przez HeymanGuy
E: Wyatt i Brodie

wrestlers-on-the-road.jpg

• 2 tygodnie później...

W obliczu ostatniego pojawienia się Rocka i anulowania (na ten moment mało prawdopodobne ale możliwe) walki Cody Roman II na WM XL zaczynam myśleć, ze powrót Rhodesa do WWE nie wyszedł mu zbytnio na dobre. W AEW był tak samo gwiazdą jak teraz jest w WWE, a tam tez mógłby dokończyć swoje story zdobycia pasa głównego, prędzej bym go widział z pasem AEW, oczywiście w zeszłym roku. Nie ulega wątpliwości to, ze Cody pas zdobędzie w 2024 czy to Universal czy WHC, ale lata lecą.

Kolejna plotka na temat przeciwnika dla Lesnara na WrestleManii. Była mowa o Cenie, o Guntherze no to pora na kogos kogo w WWE TV jeszcze nie spotkał na swej drodze (walczyli na LE chyba) - Sheamusa. Obaj mieli by wrócić na RR i w tytułowej walce gali rozpocząć feud. Jaki by plan nie był na Lesnara z tych wymienionych - każdego z nich jestem fanem. Tylko niech go nie łącza już z Romanem.

W obliczu decyzji Aldisa na temat F4W o pas UV na Royal Rumble 2024 jestem nawet w stanie uwierzyć, że Aldis jeśli chodzi o występy w ringu mógłby debiutować na WM XL przeciwko samemu Solo. Sikoa wykonuje brudna robotę za Romana, może to doprowadzić do jakiegoś ataku na GMa SmackDown, a ten w odwecie będzie chciał zawalczyć z Solo na WM - szansa jakaś jest.

A właśnie, stricte co do samych WMek to jest pewna teoria która może się sprawdzić i za tym razem. Przy okazji WM XX mieliśmy w Main Evencie Triple Threat o pas główny między HHHem, Chrisem Benoit i HBKem. Na WM XXX na pewno większość z Was pamięta dostaliśmy Orton Batista Bryan które swoją droga zakończyło się świetnie. Może być tez tak ze podtrzymają tradycje i na WM XL dostajemy… Cody Rock Roman? Nie obraziłbym się. Kto powiedział ze Rocky musi wrócić do akcji singlowej? Nie musi być one on one 

Pisałem w przypadku Solo o Aldisie wyżej ale inna opcja wydaje się bardziej prawdopodobna bo wydaje sie bookowana od gali w Riyadzie. Co byśmy powiedzieli na LA Knight vs Solo Sikoa na WM XL? Pośrednio Knight nadal feuduje z Romanem, wiec może sie okazać podczas RTWM ze dobrym wyborem może być postawienie na taką właśnie walkę. Przydałoby sie, w tym wypadku wolałbym żeby LA wygrał, zaliczył dobry debiut na WM XL, ale Solo tez będzie debiutował. Dlatego to będzie ciekawe do obejrzenia - na kogo postawią oficjele.

Jesli chodzi o pojedynki wyższych lotów zaczyna się to fajnie formować, mamy F4W o pas UV, jeśli wygra go Orton, jeśli Punk wygra RR a potem Cody wygra EC to mamy bardzo ciekawa sytuacje w postaci: 

Rock vs Roman bez pasa (najlepsze wyjście) 

Punk vs Rollins o WHC (jedyne wyjście po wygranej Setha na Day 1) 

Cody vs Orton o pas UV z Codym kończącym story (zajebiste wyjście) 

tak bym to widział, wtedy bym naprawdę był nahypowany na WM co najmniej tak mocno jak 10 lat temu kiedy ułożyło się mniej więcej w karcie tak jak chciałem (gorzej z wynikami - ekhm… Lesnar Taker i streak ekhem ekhem!) 

Tak dla jaj na początek roku wstępną kartę na WM se napisze, a co. :D Ciekawe ile się trafi

1. WWE Universal Championship Roman Reigns (c) vs The Rock

2. WHC Championship Seth Rollins (c) vs CM Punk vs Cody Rhodes

3. IC Championship match - Gunther (c) vs Brock Lesnar

4. US Championship ladder match - Kevin Owens (c) vs Solo Sikoa vs LA Knight vs Rey Mysterio vs Santos Escobar vs Jimmy Uso vs Logan Paul

5. Pas Kobiet 1 - IYO Sky (c) vs Bayley

6. Pas Kobiet 2 - Rhea Ripley (c)  vs AJ Lee vs Charlotte Flair

7. Becky Lynch vs Jade Cargill

8. RAW vs SD - Sami Zayn vs AJ Styles

9. RAW vs SD - Drew McIntyre vs Randy Orton (nie mam pomysłu na obu :D

10. 3 na 3 - Killer Kross and Authors of Pain vs whatever nazywa się stajnia Bobika i Profitsów

11. Judgment Day vs Bracia Creed vs DIY vs Austin Theory i Grayson Waller

12. Jakieś zlepki multi kulti, które się nigdzie nie załapały..

13. Andre the Giant Memorial 

Ciekawe ile się sprawdzi :D 

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

• Reputacja:   304

W dniu 7.01.2024 o 15:08, CzaQ napisał(a):

6. Pas Kobiet 2 - Rhea Ripley (c)  vs AJ Lee vs Charlotte Flair

Rozwiń  

Flair to masz 100%, że jej nie będzie kontuzja wyklucza ją na około 8-9 miesięcy a AJ gdyby weszła do ringu to mogłaby wyjechać z niego na wózku, więc tu raczej nic nie trafisz, ale na inne walki mamy bardzo podobne przewidywania.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

W dniu 7.01.2024 o 15:28, Jeffrey Nero napisał(a):

Flair to masz 100%, że jej nie będzie kontuzja wyklucza ją na około 8-9 miesięcy a AJ gdyby weszła do ringu to mogłaby wyjechać z niego na wózku, więc tu raczej nic nie trafisz, ale na inne walki mamy bardzo podobne przewidywania.

Rozwiń  

Widzisz jak nie jestem na czasie? :D Z Flair pisałeś w innym temacie (chyba o EC), ale co z AJ się dzieje, że aż tak? 

W takim razie Rhea vs zwyciężczyni komory - najlepiej ktoś młody, kogo wypromują. Może Tiffany Stratton?

Co do walki o główne pasy i największą to jeśli faktycznie Rzymka by skroili z pasa to rozwiązanie jest takie jak ktoś wyżej podał :

Roman vs the Rock - zwykły singiel, bez pasa w tle - dodałoby to niewpewności.

WHC - Seth vs Punk - Main Event dnia 1. Punk ma main event, a potem pas. 

WWE - Orton vs Cody - co miałoby sens na podstawie ich story z Legacy i może przekazanie pochodni. Pewnie Rocky byłby main eventem, ale taka walka też jest ok. 

Jest szansa ze Roman może stracić pas jeszcze w tym miesiącu wiec załóżmy dwie opcje. 

Roman niech broni pasa na RR jakimś cudem i niech nawet wyjdzie na tego Rockyego z pasem w ME WMXL, tylko to tez by było do dupy bo wtedy musiałby wygrać, wiec jeśli walczyłby z Rockiem to na pewno wygra. A jeśli z Codym to pewnie musiałoby się coś odwalić żeby Cody wygrał bo Romana czysto by nie podłożyli. Ja widzę opcje w której panowie z Bloodline zostawiają Romana na pastwę losu i w końcu przegrywa. Albo na RR albo na WM. Rok temu Sami strzelił krzesłem w plecy Romana, w tym roku Solo Sikoa robi to samo? Dobrze by było dla Solo rozpocząć z czystą kartą, zdradzić Romana pogodzić braci ze sobą kiedy przyjdzie na to czas i dobrać paru członków do stajni. 

Chcialbym się tez wypowiedzieć na temat MJFa i ten wątek nie jest w żadnym wypadku przypadkiem. Bo jeśli miałbym zabookowac MJFa debiut w WWE, to tylko na WrestleManii, ba. Widziałbym nawet jakiś segment w którym wyzywa kogos będąc w widowni w którymś z pierwszych rzędów, albo nawet wbija się przez nia i bierze mikrofon na pare minut. Jeśli MJF faktycznie z AEW miałby odejść - niech pojawia się dopiero na WM XL.