Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

AEW WrestleDream 2023

Dyskusje, wrażenia, recenzje

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   249
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

W dniu 15.09.2023 o 14:36, IIL napisał(a):

Możliwe, że planem jest Omega & Ibushi vs Takeshita & Garcia… Inaczej ciężko byłoby znaleźć oponenta dla Kenny’ego…

Tutaj raczej na 100% będzie tag team match - Golden Lovers vs Takeshita i... no właśnie. Stawiałbym bardziej na Willa Ospreay'a, który też ma przecież dobre układy z Donem Callisem. 

No chyba, że na niego są inne plany:

Niedawno miał miejsce niemały dream match - Ospreay vs Marufuji w NOAH. Po wszystkim na backstage Ospreay zasugerował walkę w której razem z Marufujim zmierzyliby się z Junem Akiyamą (pracującym dla DDT) i Eddie Kingstonem. Może nic z tego nie będzie, ale taki multipromotional match wpasowuje się w gimmick tego show. 

Edytowane przez DarthVader

ch.png.7c876b79d0bf5c4c7ded2ead1b695a31.png

• Reputacja:   672
  • Urządzenie:  Android

Podczas ostatniego Rampage., Kenny obronił Jericho przed atakiem Callisa i w związku z tym na Wrestle Dream szykuje się 6 man tag:

Chris Jericho, Kenny Omega & Kota Ibushi vs Sammy Guevara, Konosuke Takeshita & ?

Mystery partnerem może być Danny Garcia albo Will Ospreay... Z Ospreay'em wyszłaby bajka, ale również z Garcią byłoby to ciekawe zestawienie.

The Righteous (Dutch i Vincent) pokonali Hardys, Best Friends & Kingdom zostając pretendentami do pasów ROH Tag Team. Plany zakładają walkę na Wrestle Dream z MJFem i Cole'm, ale nie znamy statusu Adama, także zobaczymy jak to wyjdzie. Jeżeli kontuzja okaże się poważna, to będą musieli zmienić plany. Szkoda, bo na tym story dobrze wychodzi Strong (w końcu jakiś bardziej obrazowy gimmick) i Kingdom pewnie w przyszłości mieli odebrać im te pasy...

Wielki update karty po Collision:

• Bryan Danielson vs. Zack Sabre Jr.
  • Hangman Page vs. Swerve Strickland
  • AEW Tag Team Champions FTR defend vs Aussie Open
  • ROH Tag Team Champions Adam Cole & MJF defend vs The Righteous (Vincent & Dutch)
  • NJPW Strong & ROH World Champion Eddie Kingston defends both titles vs ROH Pure Champion Katsuyori Shibata
  • TNT Champion Christian Cage defends vs Darby Allin in a two out of three falls match
  • TBS Champion Kris Statlander defends vs Julia Hart
  • Will Ospreay, Konosuke Takeshita, and Sammy Guevara vs. Kenny Omega, Kota Ibushi, and Chris Jericho
  • The Young Bucks (Matt Jackson and Nick Jackson) vs. The Gunns(Austin Gunn and Colten Gunn) vs. The Lucha Brothers (Rey Fenix and Penta El Zero Miedo) vs. Orange Cassidy and Hook
  • Dzięki 1

• Reputacja:   249

Karta wygląda nad wyraz dobrze. Podbudowa również wypadła moim zdaniem lepiej niż pod All In i All Out, a mają jeszcze tydzień TV do rozegrania. 

Co do nowych pozycji w karcie:

47 minut temu, IIL napisał(a):

ROH Tag Team Champions Adam Cole & MJF defend vs The Righteous (Vincent & Dutch)

Czyli kontuzja Cole'a nie okazała się poważna? Super!

47 minut temu, IIL napisał(a):

NJPW Strong & ROH World Champion Eddie Kingston defends both titles vs ROH Pure Champion Katsuyori Shibata

Powinno wyjść zajebiście. Taki prawdziwy match w tej karcie, który wpasowuje się w klimat oddania hołdu dla Antonio Inokiego. 

49 minut temu, IIL napisał(a):

TNT Champion Christian Cage defends vs Darby Allin in a two out of three falls match

Christian jako mistrz, to świetny wybór. Tutaj oczywiście zadebiutować powinien... Edge. :)

49 minut temu, IIL napisał(a):

The Young Bucks (Matt Jackson and Nick Jackson) vs. The Gunns(Austin Gunn and Colten Gunn) vs. The Lucha Brothers (Rey Fenix and Penta El Zero Miedo) vs. Orange Cassidy and Hook

Bucksów wrzucają w randomowe walki na lewo i prawo. Od dawna brakuje dla nich jakiegoś konkretnego storyline. Kolejny multi team o pretendentów do pasów tag team. Odnoszę wrażenie, że przynajmniej raz na dwa tygodnie bookują takie walki z automatu niczym w TEW... 

51 minut temu, IIL napisał(a):

Will Ospreay, Konosuke Takeshita, and Sammy Guevara vs. Kenny Omega, Kota Ibushi, and Chris Jericho

To zapowiada się super. Dałbym im z 25 minut, żeby każdy mógł się wykazać. Mam nadzieję, że i tym razem gościem od zebrania przyłożenia nie będzie Kenny.... 

• Lubię to 1

ch.png.7c876b79d0bf5c4c7ded2ead1b695a31.png

Obrona pasów ROH Tag Team została zmieniona na handicap match ze względu na kontuzję Adam Cole'a. Spodziewałbym się Rodericka Stronga jako partnera MJFa w ostatniej chwili... 

Dodano również walkę Wheeler Yuta -vs- Ricky Starks do głównej karty.

Tak prezentuje się preshow Zero Hour:

AEW World Trios Championship: The Acclaimed (Anthony Bowens i Max Caster) i Billy Gunn (c) -vs- TMDK (Shane Haste, Mikey Nicholls i Bad Dude Tito)

Singles: Luchasaurus -vs- Nick Wayne

Możemy spodziewać się drobnych zmian podczas dzisiejszego Collision. Gala już jutro! 

• Reputacja:   676

• Reputacja:   564

2 godziny temu, IIL napisał(a):

Obrona pasów ROH Tag Team została zmieniona na handicap match ze względu na kontuzję Adam Cole'a. Spodziewałbym się Rodericka Stronga jako partnera MJFa w ostatniej chwili... 

Albo podczas segmentu na backu podczas wywiadu z Maxem przyjdzie Piper Niven zabierze mu siłą pas, przewiesi sobie go na swoim ramieniu, powie, że teraz jest jego tag partnerem i też jest mistrzem, bo w końcu ma pas i idą bronić.... a nie, czekaj, nie ta federacja :D :twisted:

• Haha 3
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

Godzinę temu, KyRenLo napisał(a):

Świetny Countdown. Nakręca na te ppv. Szkoda, że nie organizują już ppv w soboty bo chętnie zobaczyłbym na żywo... :P 

Co ciekawe, w tym Countdown właśnie w 19:18 Darby wspomina o tym, że będzie to jego pierwszy main event ppv! Oznacza to, że... Bryan Danielson vs Zack Sabre Jr nie będzie kończyć tej gali! Co najmniej dziwne, ale zapewne przesuną to w takim razie do openera. 

Allin vs Christian Cage w walce wieczoru może oznaczać jeszcze jedną rzecz - plotki mogą się potwierdzić i w AEW pokaże się po raz pierwszy Edge! Do tej pory chłodno podchodziłem do tych doniesień, ale sam układ karty przemawia za tym, że szykują coś wielkiego. 

• Reputacja:   373

4 godziny temu, IIL napisał(a):

Świetny Countdown. Nakręca na te ppv. Szkoda, że nie organizują już ppv w soboty bo chętnie zobaczyłbym na żywo... :P 

Co ciekawe, w tym Countdown właśnie w 19:18 Darby wspomina o tym, że będzie to jego pierwszy main event ppv! Oznacza to, że... Bryan Danielson vs Zack Sabre Jr nie będzie kończyć tej gali! Co najmniej dziwne, ale zapewne przesuną to w takim razie do openera. 

Allin vs Christian Cage w walce wieczoru może oznaczać jeszcze jedną rzecz - plotki mogą się potwierdzić i w AEW pokaże się po raz pierwszy Edge! Do tej pory chłodno podchodziłem do tych doniesień, ale sam układ karty przemawia za tym, że szykują coś wielkiego. 

Od razu jak to zobaczyłem to wiedziałem że coś tu szykują, tylko zastanawia mnie jedno czy Edge wejdzie przy swoim Theme Songu klasycznym czy przy czymś nowym, nie powiem spadnę z krzesła jak to zobaczę bo kto by pomyślał że akurat Edge postanowi ruszyć do AEW! Ale coś czuje że to właśnie Edge rozpocznie program Christian'em, albo okaże się że to Edge stał za atakiem na White'a i powstanie jakaś mocna stajnia. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   676

Gala się zbliża, więc można dwa/trzy słowa napisać.

Trzy pojedynki, na które najbardziej czekam:
Bryan Danielson vs. Zack Sabre Jr.

W tym temacie dopytywałem o zawodnika zwanego Sabre Jr. i dostałem na tyle zachęcającą odpowiedź, której udzielił użytkownik Darth Vader, że nie wypada teraz na dany pojedynek nie czekać.
To czekam i oczekuję na fajne widowisko.
Wynik jest mi niby obojętny, chociaż wiadomo, że na byłego zawodnika WWE zawsze spojrzę przychylniejszym okiem.

AEW TBS Championship
Kris Statlander (c) vs. Julia Hart

Walka kobiet, więc jak zawsze jestem na tak. Widziałem trzy ostatnie walki Hart i cztery walki Statlander, i to, co zobaczyłem oceniam pozytywnie, w związku z tym liczę na niezłą walkę.
Co do Hart to tutaj oryginalny nie będę ma coś w sobie i fajnie się na nią patrzy. Tam u góry coś wrzucałem i wypadła tam spoko. Ja tam nawet bym dał jej ten pas, ale pewnie będzie inaczej.
Cóż, akurat, jak człowiek chętniej i częściej patrzy na AEW, to Hayter musi być wyłączona z gry to można pokibicować komuś innemu.
Hart po pas.

No i walka, na którą czekam zdecydowanie najbardziej:

Kenny Omega, Chris Jericho & Kota Ibushi vs. Don Callis Family (Konosuke Takeshita, Sammy Guevara & Will Ospreay).

Dla mnie, najciekawszy pojedynek oczywiście przez wzgląd, że pojawi się tam pewien artysta imieniem Will.
W ostatnich tygodniach katowałem wiele jego pojedynków i jeszcze mi się nie znudził, więc chętnie przytulę kolejny. Fajnie, że się pojawi. Z tego, co pamiętam jakoś w lutym jego kontrakt się kończy i zobaczymy co się wydarzy.
Na samą myśl, że istnieje szansa na pojawianie się co tydzień na galach AEW mordeczka się cieszy, bo na WWE pewnie szansy nie ma.
Wracając na ziemię, bo i tak zostanie w NJPW to ta walka osobiście moim topem jest.

Co do reszty pojedynków, to się zobaczy. Ciekawe, kto będzie partnerem mistrza. Może ten duży zawodnik, z którym był na tej łódce? Kto wie.

Co tu można dodać? A wiem. 

Edge: Ja tam Smackdown jeszcze nie nadrobiłem, ale podobno Edge został wycięty z Intro, więc o ile jest to prawda może być jakaś tam malutka zapowiedź, że Adam Copeland zmierza do AEW.

Mercedes: Fajnie by było, ale pewnie to jeszcze nie jest ta pora. Co nie zmienia faktu, że się kiedyś w AEW pojawi.

Ostatnio do Womens Corner wrzucałem zdjęcia zawodniczki: Mariah May podobno zainteresowanie AEW jest spore, a ta akurat:

Cytat

Mariah May confirmed that she'd had her last match in STARDOM.

Może się pojawi. Nigdy w akcji nie widziałem, więc nie będę udawał eksperta.

Chyba wszystko, co chciałem przekazać. 

• Lubię to 2

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

Ostateczna pełna karta wydarzenia:

AEW WrestleDream: Zero Hour

• AEW World Trios Championship: The Acclaimed (Anthony Bowens & Max Caster) & Billy Gunn (c)vs. TMDK (Shane Haste, Mikey Nicholls, and Bad Dude Tito)
  • Shane Taylor, Lee Moriarty, Diamante & Mercedes Martinez vs. Satoshi Kojima, Keith Lee, Athena & Billie Starkz
  • Luchasaurus vs. Nick Wayne
  • Claudio Castagnoli vs. Josh Barnett

AEW WrestleDream: Main Card

• Bryan Danielson vs. Zack Sabre Jr
  • Swerve Strickland vs. “Hangman” Adam Page
  • Ricky Starks vs. Wheeler Yuta
  • AEW World Tag Team Championship
  • FTR (Cash Wheeler & Dax Harwood) (c) vs. Aussie Open (Kyle Fletcher & Mark Davis)
  • Kenny Omega, Chris Jericho & Kota Ibushi vs. Don Callis Family (Konosuke Takeshita, Sammy Guevara & Will Ospreay)
  • ROH World Tag Team Championships: MJF (c) vs. The Righteous (Vincent & Dutch)
  • ROH World Championship & NJPW STRONG Openweight Championship: Eddie Kingston (c) vs. Katsuyori Shibata
  • AEW TBS Championship: Kris Statlander (c) vs. Julia Hart
  • Winner Gets AEW Tag Team Title Match At Any Time: The Young Bucks (Matt Jackson & Nick Jackson) vs. The Lucha Bros (Rey Fenix & Penta El Zero Miedo) vs. Orange HOOK (Orange Cassidy & HOOK) vs. The Gunns (Austin Gunn & Colten Gunn)
  • AEW TNT Championship – 2-Out-Of-3 Falls: Christian Cage (c) vs. Darby Allin

Podczas Collision dodano walkę Claudio Castagnoli -vs- Josh Barnett do preshow Zero Hour... 

:classic_ohmy::classic_ohmy::classic_ohmy:

• Lubię to 1

• Bryan Danielson vs. Zack Sabre Jr: Myślałem że to będzie Main Event w końcu konkretny dream match, ogólnie podbudowa tego starcia nie była na jakimś zajebistym poziomie, ale za to ringowo to będzie sztos, pewniakiem mi się wydaje tutaj Bryan.
  • Swerve Strickland vs. “Hangman” Adam Page: Czas najwyższy dać Stricklandowi coś wygrać, szczerze? Gość jako jedyny z czarnych jakoś się prezentuje i zasługuje na to żeby coś ugrać w końcu, ogólnie Adamowi zwycięstwo do niczego nie jest potrzebne.
  • Ricky Starks vs. Wheeler Yuta: Tutaj pewniakiem jest Starks musi odkuć po porażce, ogólnie szkoda że rzucą mu Yute na pożarcie, ale pewnie pojawi się tu kilka interwencji czystego zwycięstwa tu nie widzę, story będzie dalej kontynuowane a Blackpool to chyba Tweenerzy.
  • FTR (Cash Wheeler & Dax Harwood) (c) vs. Aussie Open (Kyle Fletcher & Mark Davis): Tutaj wynik jest pewny... Walka będzie z pewnością dobra więc nie ma co narzekać FTR szybko pasów nie ściągną a jak ściągną to na kogoś konkretnego.
  • Kenny Omega, Chris Jericho & Kota Ibushi vs. Don Callis Family (Konosuke Takeshita, Sammy Guevara & Will Ospreay): Coś czuje że to będzie bardzo dobre widowisko oby za dużo Chrisa nie było w tej walce żeby ringowo tego nie przeciągał, zajebiście że Ospreay się pojawi! Na to liczyłem i dla niego wyczekuje tego starcia, Ibushi też zajebiście, coś czuje Don Callis Family może to przegrać albo ewentualnie wygrać, możliwe że to oni są tajemniczą grupą co zaatakowała Jay White'a, kto wie...
  • ROH World Tag Team Championships: MJF (c) vs. The Righteous (Vincent & Dutch): Hym... coś czuje że Max tego nie ugra przez interwencje Gold Bullet Clubu bo Jay White będzie myślał że to właśnie Max dokonał ataku, a to okaże się ktoś inny i tutaj możemy dostać zajebiste długie story. gdzie dana grupa podkłada świnię Maxowi aby pokazać go w złym świetle... Nie zdziwię się jak rzeczywiście będą to Don Callis Family albo nawet zaryzykuje Sami Callihan! I jego nowa stajnia... Ale pierw będą atakować anonimowo podkładając MJF'owi kłody pod nogi.
  • ROH World Championship & NJPW STRONG Openweight Championship: Eddie Kingston (c) vs. Katsuyori Shibata: Tutaj Kingston również ugra nie po to zdobył pas ROH żeby go stracić od razu po kilku dniach. 
  • AEW TBS Championship: Kris Statlander (c) vs. Julia Hart: Chciałbym że Julia Hart coś w końcu znaczyła, nawet publika zaczęła jej cheerować, tylko tu również Statlander jest pewniakiem nie po to Jade się jej podłożyła.
  • Winner Gets AEW Tag Team Title Match At Any Time: The Young Bucks (Matt Jackson & Nick Jackson) vs. The Lucha Bros (Rey Fenix & Penta El Zero Miedo) vs. Orange HOOK (Orange Cassidy & HOOK) vs. The Gunns (Austin Gunn & Colten Gunn): Wszystko wszystkim ale proszę że nie byli to Young Bucks, Lucha Bros czy The Gunns... Ja bym tu dał szansę Orange'owi i Hookowi którzy są świeżutkim towarem i warto byłoby im dać tego title-shota...
  • AEW TNT Championship – 2-Out-Of-3 Falls: Christian Cage (c) vs. Darby Allin: No i mamy walkę wieczoru i najprawdopodobniej jawny spoiler co tu może się odwalić! Adam Copeland is Elite! Ja piernicze jeśli on wybije  przy swoim firmowym Theme Songu to cała sala eksploduje bo bądźmy szczerzy ale nikt lata temu by się nie spodziewał że Edge może być tak blisko AEW... Wydaje mi się że pierwsze co to Edge dostanie program z Christian'em, ewentualnie to on się okażę gościem który zaatakował White na Dynamite ale wątpie... Wydaje mi się że pierwsze na co postawią to Edge vs Christian co będzie wielkim wydarzeniem i wielką walką w tym roku... Wgl jest pełno dream match'ów do zrealizowania jak Ospreay vs Edge, Jericho vs Edge (ale to było), Omega vs Edge, MJF vs Edge, Hangman vs Edge, Moxley vs Edge, Cole vs Edge, Malakai Black vs Edge i wiele wiele wiecej oby nie było jak z Punkiem i dawali mu dobre zestawienia a nie mało znaczącymi zawodnikami. 
  • Niespodzinaki: 

- Debiut Edge'a w Main Evencie najpewniejszy pewniak.

- Debiut Sami'ego Callihana i członków tajemniczej grupy.

I w sumie to tyle na resztę zawodników nie liczę na Zigglera, Ali'ego, Benjamina bo oni muszą czekać jeszcze aż 90 dni kto wie czy to oni później nie okażą jako członkowie tej tajemniczej grupy bo obecnie pod maską mogą kryć się inni zawodnicy wiele razy tak bywało.

• Lubię to 2

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   564

To i ja się wypowiem : 

Dużo coś tych walk w preshow :D dzięki za info @ IIL   przy okazji kartę Ci podpieprzę z posta :D 

AEW WrestleDream: Zero Hour

AEW World Trios Championship: The Acclaimed (Anthony Bowens & Max Caster) & Billy Gunn (c)vs. TMDK (Shane Haste, Mikey Nicholls, and Bad Dude Tito)

Skoro to kick-off to raczej pewne, że faceowie utrzymają swoje świeże pasy. Obdzierają to z emocji, ale w sumie jakby nie było nawet w głównej karcie bym nie stawiał inaczej niż obrona mistrzów. Walka może być dobra, ale nie musi, bo skoro to preshow to niczym w WWE mogą to zrobić na odpierdziel. (Do dziś nie zapomnę Aries vs chyba PAC o pas Cruiserweight na kick-offie Wrestlemanii-którejś-tam - każdy czekał i myślał, że będą ringowe fajerwerki, a ci przy pustej publice (dopiero ludzie zajmowali powoli miejsca) odkaszanili tygodniówkę. 

Shane Taylor, Lee Moriarty, Diamante & Mercedes Martinez vs. Satoshi Kojima, Keith Lee, Athena & Billie Starkz

Nie będę ukrywał - zapychacz. Szkoda mi miejsca w karcie Kitowca tylko, bo go bardzo lubię. 

Luchasaurus vs. Nick Wayne

Dosyć niespodziewane zestawienie. Zapewne będzie to typowy pojedynek w stylu power vs speed gdzie syn Batmana będzie niczym Mysteriusz za swych najlepszych lat z feudów z bykami typu Kane wykorzystywał spryt oraz zwinność, ale w ostateczności po kilku udanych akcjach polegnie z monster heelem. 

Claudio Castagnoli vs. Josh Barnett

Josh Barnett w AEW? Najs. Do tego z Klaudiuszem. Bardzo ciekawie, tylko czemu na na karcie głównej? Barnett to dosyć znane nazwisko powinni to jakoś podpromować, a nie chamsko na ostatniej prostej wjeżdżają z takim czymś na kartę. 

Kompletnie nie wiem czego się spodziewać - Bloodsportów nie oglądałem, ale słyszałem, że pojedynki Moxa z Joshem były zjadliwe (oczywiście podlane keczupem :D ). A Czarek to klasa sama w sobie, może być ciekawe. 

AEW WrestleDream: Main Card

Bryan Danielson vs. Zack Sabre Jr

Promowane jako dream match i będzie to techniczna extrawaganza, ale też nie podniecałbym się za bardzo. Pewnie wyjdzie podobnie do Starks vs D-Bryan = młodszy po prostu się pokaże, ale promocyjnie nie ma startu do koziołka. 

Swerve Strickland vs. “Hangman” Adam Page

Cholera, na to czekam. Adaś jest nudny, ale w ringu (tak samo jak i Swerve) sporo potrafi. Liczę na promocję murzynka z unikatowym, ciekawym movesetem. Niby podjazdu nie ma, ale tu liczę na jakąś promocje, nawet jeśli zwycięstwo odbędzie się poprzez interwencję. 

Ricky Starks vs. Wheeler Yuta

Kolejny dobrze zapowiadający się pojedynek. Jednego lubię (Yuta), drugiego nie (Ted Raimi), ale obu szanuję za ring skillsa. 

Obstawiam zwycięstwo gościa z bólem głowy przy wejściu (mógłby wziąć jakieś tabletki przed wyjściem :twisted:). 

AEW World Tag Team Championship
FTR (Cash Wheeler & Dax Harwood) (c) vs. Aussie Open (Kyle Fletcher & Mark Davis)

Tutaj raczej nie ma co się rozwodzić - FTR obroni i czeka na pretendentów, którzy wyłonią się z późniejszej lub wcześniejszej multi-kulti walki o contendera to pasów.

Kenny Omega, Chris Jericho & Kota Ibushi vs. Don Callis Family (Konosuke Takeshita, Sammy Guevara & Will Ospreay)

Bardzo ciekawy skład. Ciekawe jak Krzychu z Keneuszem będą się dogadywać. Mogą tworzyć się spięcia i z tego powodu słabsza promocyjnie drużyna heelów może to ugrać. Wbrew pozorom wynik może iść w obie strony. Szczególnie, że stajnia Callisa jest nowiutka, a młodzi muszą się promować. I chyba też tak będzie, po fajnej walce pełnej chaosu. 

ROH World Tag Team Championships: MJF (c) vs. The Righteous (Vincent & Dutch)

Ciekawie to zrobili, ale nie bez picu pokazywali ludzi w maskach (w tym jedną MJFa/Devila) żeby przegrał sobie. Obstawiam interwencję nowej grupy i obronę pasów przez Maxa, który przez większą część pojedynku będzie obijany. 

ROH World Championship & NJPW STRONG Openweight Championship: Eddie Kingston (c) vs. Katsuyori Shibata

Również ciekawy pojedynek. Bardzo lubię Eddiego mimo, iż w ringu to takie 5 może 6/10, ale będę mu kibicował. 

Shibata powinien wywindować poziom w górę. 

AEW TBS Championship: Kris Statlander (c) vs. Julia Hart

kosmitka raczej ogarnie, Dżulia jest jako przystanek choć jest to bardzo ładny przystanek :D

Winner Gets AEW Tag Team Title Match At Any Time: The Young Bucks (Matt Jackson & Nick Jackson) vs. The Lucha Bros (Rey Fenix & Penta El Zero Miedo) vs. Orange HOOK (Orange Cassidy & HOOK) vs. The Gunns (Austin Gunn & Colten Gunn)

Bardzo trudny do wytypowania pojedynek o prawo do walki z FTR o pasy TT... ale z racji tego, iż Orange zrzucił z siebie ICka, a potem nie wywalczył go z powrotem to każdy (a przynajmniej ja) myślał, że pójdzie w górę i czeka go walka o WHC, ale chwilowo ma przestój, bo Max zajmuje się innymi sprawami, więc czemu by nie pasy TT? Hook też zrzucił pas, więc pasuje. 

Nie chce kolejnego FTR vs Bucks, Gunnsi są za krótcy, a  Lucha Brosi... też mieli swoją szansę. 

Liczę na chaos i rozpierdol :D 

AEW TNT Championship – 2-Out-Of-3 Falls: Christian Cage (c) vs. Darby Allin

Dziwne, że to jest main event, ale z drugiej strony - przecież główne mistrzostwo nie jest bronione. Również International nie jest broniony (Co stawiacie wyżej?). Edge'owi kontrakt skończył się z upływem września.... a my mamy pierwszy październik ;> 

Ale będę markował jutro po pracy jeśli Adaś zadebiutuje i znowu z Krystianem będą wojować - czy to razem czy przeciwko to będzie bajka. Jeszcze jakby miał prawa do Metallingusa to łoooo. 

W każdym bądź razie walka powinna być ciekawa, ale iel razy Allin już walczył/zdobywał ten pas? 

Czy Adaś pomoże bratokumplowi czy może będzie go karcił za jego postępowanie? Tyle pytań na razie brak odpowiedzi.

No czekam jak cholera, szczególnie, że NXT o dziwo dziś zrobiło całkiem dobre show, więc AEW musi się postarać i to przebić. 

Będzie ogląane po pracy. Życzę udanych seansów, dużo punktów w typerze (jeśli taki będzie :P ), emocji i dużo postów po PPV :D Piszcie skurwiele :D 

• Lubię to 2
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

2 godziny temu, CzaQ napisał(a):

Czy Adaś pomoże bratokumplowi czy może będzie go karcił za jego postępowanie? Tyle pytań na razie brak odpowiedzi.

Christian powiedział że Dinozaur jest jego najlepszym przyjacielem XD więc za te słowa Edge może wbić na stukać Cage'owi, obecnie Christian niech leci solo bo jest mega zajebistym heelem dużo pochwał zebrał ostatnio po gali All Out i za to jak prowadzi swoją postać, poza tym Edge jako Face może przypierdolić konkretnie na ratingach zależy ile Khan mu wybulił i jaki kontrakt podpisał czy podpisze :D

• Reputacja:   260

Edge jako face może im ładnie zasypać lukę po Punku, tak więc obstawiam, że Adaś na starcie wejdzie w feud z Chrystkiem i jego Dinozaurem.

• Lubię to 2

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg