Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Prison Break

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Po krótkiej chwili namysłu postanowiłem założyć taki temat. :) Dlaczego? Streszcze w kilku zdaniach. Ogólnie, zanim zacząłem oglądac ten serial, byłem nastawiony do niego sceptycznie (jak do większości seriali :)). Prison Break zaczęto emitować na Polsacie (chyba?) i nie oglądnąłem ani jednego odcinka. Jednak z 2 miesiące temu, tak z nudów, ściągnąłem z netu 2 sezony (tyle na obecny moment się ukazało, podobno 1 odcinek 3 sezonu ma zostać wyemitowany w Stanach 17 września). Po obejrzeniu kilku pierwszych odcinków niesamowicie wciągnąłem się w serial i teraz mogę nawet stwierdzić, że chyba stałem się zagorzałym fanem PB :) Mam nadzieję, że na forum są jeszcze jakieś osoby, które oglądały PB i będa chciały włączyć się w dyskusje o tym niewątpliwie wciągającym sierialu.

Na początek coś ode mnie. Po pierwsze, według mnie największą stratą dla całej sagi było zbyt wczesne uśmiercenie John'a Abruzzi. Był on jedną z najbardziej charakterystycznych postaci w filmie i bez niego serial stracił trochę na wartości. Stormare według mnie grał swoją rolę fenomenalnie. Zdziwiłem się bardzo, że zginął jako pierwszy z uciekinierów.

Jeżeli chodzi o resztę bohaterów. Z wszystkich, którzy jeszcze zostali do wykorzystania w 3 sezonie, najbardziej cieszę się z "żyjącego" T-Bag'a ;) Jego śmierć byłaby kolejną wielką stratą dla filmu. Według mnie, po Abruzzi'm, Bagwell jest największym urozmaiceniem serialu (szczególnie w 2 sezonie). Jest też z pewnością najbardziej zagmatwaną, mroczną i zagadkową postacią. Ma nieciekawą przeszłość, przez którą stał się tym, kim jest, jest przy tym zajebiście inteligentnym bohaterem, o czym świadczą wszystkie dialogi i rozmowy z jego udziałem, czy też wspomnienia z młodych lat, które mogliśmy widzieć w 2 sezonie (chodzi mi o te 10 synonimów ;)). Jego postać stała się jeszcze bardziej charakterystyczna po tym, jak Abruzzi podczas ucieczki odrąbał Teddy'emu jedną dłoń :) Mam nadzieję, że T-Bag nie zostanie uśmiercony na początku 3 sezonu i będę miał możliwość śledzenia dalszego rozwoju sytuacji Bagwell'a :)

Nie wiadomo, co dalej z Sucre. On również miał kilka niezłych momentów w serialu, jednak dla mnie jest czasami zbyt cukierkowy (typowy romantyk walczący o miłość swojego życia do samego końca ;)).

Na uwagę zasługują jeszcze 3 postacie. Agent Kellerman grany przez Adelstein'a, który według mnie spisał się w tej roli bardzo dobrze, głównie w sezonie 2 (niestety, również już uśmiercony). Kolejną ciekawą postacią jest niewątpliwie Brad Bellick. Mimo, że nie jest bezwzględnym mordercą or somethin', można go z powodzeniem wrzucić do czołówki czarnych charakterów w filmie. Bellick jest sprytny, jednak za głupi na pomysły i plany Scofield'a :) Na szczeście wciąż żyje (chociaż jak było widac w ostatnim odcinku 2 sezonu, nie ma się zbyt dobrze :P). Co innego agent Mahone, który jest już ostatnią postacią o której na początek chce wspomnieć. Fichtner w tej roli sprawdza się doskonale. Sceny, podczas których jest na tzw. "głodzie", lub gdy próbuje rozgryźć kolejne zagadki ( w wiekszości z powodzeniem) są świetne. Mahone cały czas deptał po piętach uciekinierom i był jedyną osobą, która była naprawdę blisko aresztowania (bądź usmiercenia) dwóch braci. Podobnie jak Scofield, T-Bag, czy Bellick, Mahone skończył w więzieniu Sona i zapewne w 3 sezonie podejmie jakąś współpracę z Michael'em dotycząca ucieczki (tak mi się wydaje).

Tyle ode mnie na wstępie :) Czekam na opinie, poglądy i ciekawostki od innych fanów Prison Break :) Pozdro :]

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Viruss

8

• xero

7

• Sobiera

7

• Scythe

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Agent Kellerman grany przez Adelstein'a, który według mnie spisał się w tej roli bardzo dobrze, głównie w sezonie 2 (niestety, również już uśmiercony).

Nie wiem, może mnie pamięć zawodzi, ale wydaje mi się, że Kellerman ciągle żyje ;)

15974308365193fac7b7921.jpg

• Urządzenie:  Android

Tego czy Kellernman zyje czy nie dowiemy sie pewnie dopiero jak wyemituja pierwszy odcinek 3 serii (bo nie bylo przeciez pokazane kogo zabili albo raczej czy moze tylko policjantow ;) )

T-Bag - tutaj zgadzam sie ze Scy w 100% najlepsza postac serii (troszke mu mahone ustepuje :P)

3 seria zapowiada sie niezwykle ciekawie (ach ta Sona - piekne klimaty :P ) nic tylko czekac do 18 wrzesnia (bo wtedy bedzie na necie :D )

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

Nie wiem, może mnie pamięć zawodzi, ale wydaje mi się, że Kellerman ciągle żyje

Kellerman pojawił się w sądzie i złożył zeznania potwierdzając to dowodami w postaci dokumentów, dzięki czemu Lincoln i Sara zostali uniewinnieni. W drodze do więzenia (aresztu?), coś się popieprzyło w samochodzie, który przewoził Paul'a. Z jego zachowania wynikało, że dobrze wiedział, co go czeka (nawet w sądzie powiedział, że przez to, że się tu pojawił i za to, co powie, zostanie zabity, a raczej już jest martwy). Kilku typów w kominiarkach pojawiło się nagle koło samochodu, otworzyli furgonetkę z tyłu i zaczęli walić maszynowymi do środka :) Nie pokazali konkretnie martwego Kellerman'a, ale coś mi się wydaje, że nie była to akcja mająca na celu jego odbicie ;)

Do It Like A BOSS !

• Reputacja:   1

Czyli pamięć mnie zawiodła :P Myślałem, że sezon skończył się w sądzie gdy on zeznawał, dopiero teraz mi się wszystko przypomniało ;)

15974308365193fac7b7921.jpg

No temat zalozony w dobrej porze. Trzecia seria coraz blizej. Scy powinien uzyc tagu spoiler bo niektorzy moze sa na poziomie PB z Polsatu, wiec po drugiej serii.

Scy nie jestes pierwszym ktorego PB wciagnal :D moj facet od polaka tez na poczatku tego nie ogladal ale wkoncu sie przekonal(z mala moja pomoca :P ) i tak bardzo go Prison wciagnal ze obejrzal pierwsza serie 4-5 dni(co z tego ze przy okazji nie sprawdzil naszych klasowek i mowil ze gdy ogladal PB do 3 to zona wylaczala mu korki).

Mam nadzieje ze nie bedzie 4 serii i nie bedzie jak z Lostem, ze nie wiadomo jakie nowosci jeszcze moga sie zdarzyc :D

http://www.lastfm.pl/user/OaklandRaider

n W o 4 4 4 4 life

........new world order

.

512981594483bee67eb9e5.jpg

wypowiem sie i pewnie poleca na mnie gromy.

PB byl rzeczywiscie fajny... ale serial mial trwac 13 odcinkow, i tyle trwac powiniewn. pierwsze 13 odcinkow bylo rzeczywiscie rewelacyjnych.. nastepnie 13 calkiem dobrych.. a 2 sezon to totalnie kurewskie dno. zjebali naprawde fajny serial tak, jak sie zjebac nie da w teorii.

porownujac.. obejrzyjcie sobie travelera ktory lecial jakis czas temu. wyszlo chyba 8 odcinkow i kazdy byl zajebiaszczy, z odcinka na odcinek coraz lepszy. i nie bedzie kolejnego sezonu tego serialu a po co? zeby nie SPIERDOLIC tak jak to zrobili z 2 sezonem PB i 2 i 3 sezonem Lostow :)

14412508044c725aa0e19e.gif

Widzę, że nie jestem osamotniony na forum :).

Ja zacząłęm oglądać Prison Break'a kilka tygodni przed emisją na Polsacie (zachęciły mnie reklamy :P). Ściągnąłem z neta 2 odcinki i od razu mnie to wciągnęło :D.

Mam nadzieje ze nie bedzie 4 serii i nie bedzie jak z Lostem, ze nie wiadomo jakie nowosci jeszcze moga sie zdarzyc

A takie nowości mogą sie zdarzyć, że prawdopodobnie będzie 4 seria i nie wiadomo ile jeszcze :P. Scenarzyści powiedzieli, że dopóki serial będzie oglądany to dalej będą powstawać nowe odcinki. Do "Mody na sukces" jeszcze daleko :P.

A i w necie jest dostępny 17-nasto minutowy filmik z pierwszego odcinka 3 sezonu. Ja jednak go nie oglądałem bo nie chcę sobie psuć smaczku przed 17 września :P.

20726886454675b1540758e.jpg

No coz,ja ogladalem na polsacie ale po 11 odcinku nie wytrzymalem i sciagnalem :) I tak w pare dni obejrzalem cale 2 serie.

Na początek coś ode mnie. Po pierwsze, według mnie największą stratą dla całej sagi było zbyt wczesne uśmiercenie John'a Abruzzi.

dokladnie,mysle ze mogli c-nota usmiercic jako pierwszego,jego watek po ucieczce byl troche przynudzajacy tak samo jak Sucre.Ogolnie t-bag jest dla mnie w 100 % najlepsza postacia serialu.

Wkurza mnie troche Mahone(znakomita rola Williama Fichtnera).Wszytko wie i wszystko przewiduje.Agent powinien byc w miare inteligentny ale nie zeby byl jakims geniuszem :P

Nie pokazali konkretnie martwego Kellerman'a, ale coś mi się wydaje, że nie była to akcja mająca na celu jego odbicie

+ten tekst o honorze przed strzalem + jego mina.Wystarczy zeby uznac za martwego chyba najwiekszy czarny charakter.

Odnosnie 3 serii : zauwazcie ze kazdy z wiezniow 3 serii (fajne stwierdzenie)mieli jakies zatargi pomiedzy soba.Wiec nie wiem czy ich wspolna wspolpraca bedzie ukladala sie zgodnie z planem.

(ach ta Sona - piekne klimaty

i zbity Bellick lezacy przed Scofieldem gdy ten szedl tym korytarzem w sonie :lol:

Podsumowujac : 1 sezon doskonaly pod kazdym detalem,2 tez dobry lecz troche przynudzający(2x18 to jakies nieporozumienie :???: ) A trzeci ?

Scenarzyści powiedzieli, że dopóki serial będzie oglądany to dalej będą powstawać nowe odcinki.

nie zabija sie kury znoszacej zlote jajka :)

Na Koniec : mozecie tutaj wymieniac bledy w polskim tlumaczeniu na Polsacie.Ja dzis ogladajac 1x18,utkwila mi taka sytuacja.W prawidlowym tlumaczeniu Pope wchodzi i przetrzasa szafke Gearego znajduje zegarek Charlesa i mowi :

Od kiedy nazywasz sie Charles,a twoja matka to Anna ? a bylo

Od kiedy nazywasz sie Charles,a twoj ojciec to Ann ? niezle sie usmialem :twisted:

Popieram całkowicie Razorra druga seria była słaba i moim zdaniem czasami odcinki robione były na siłe :sad: tez czekam na trzecia ale nie podchodze doniej optymistycznie

Take me down to the paradise city

Where the grass is green and the girls are pretty

114037126847768c6792b79.jpg

Ja sie wypowiem chociaz nie jestem fanem PB...ogladnalem z nudow na Polsacie kilka odcinkow i nawet fajny nie ciagnelo mi sie ogladanie jak flaki z olejem... :)

Tylko ciekawi mnie pare rzeczy sa to bledy kosmetyczne i tylko tacy ktorzy sie czepiaja zwroca na nie uwage :P np. przeciez skazani na smierc w Stanach nie moga sie spotykac z kim kolwiek przed wykonaniem wyroku...

Ale ogolnie serial super chociaz nie jestem jego fanem

1480916194a0b1a85edad5.jpg

• Urządzenie:  Android

TiggerR gdzie Ty widziales ten trailer?? jak cos zapodaj linkiem :D

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

Jest to bonus do DVD z 2 sezonem serialu :)

Part 1

Part 2

20726886454675b1540758e.jpg

a 2 sezon to totalnie kurewskie dno. zjebali naprawde fajny serial tak, jak sie zjebac nie da w teorii.

no cóż, każdy ma prawo do swojego zdania i z pewnością komuś mógł się nie podobać 2 sezon, ale według mnie ta opinia to już przeogromna przesada :/

Za to ja uważam, że mimo ton sceptyzmu i wielu pesymistycznych opinii, 3 sezon może przebić drugi, szczególnie dlatego, że podobno większość akcji sezonu ma rozgrywać się w Sona. Według mnie zapowiada się ciekawie. Tak jak pisałem wcześniej, zajebiście brakuje Abruzzi'ego, nie wiadomo, co z Sucre, ale zostało jeszcze kilku konkretniejszych bohaterów, plus dojdzie kilku nowych, więc ja mimo wszystko czekam na serial z niecierpliwością :)

Do It Like A BOSS !

Mnie z drugiej serii zawiódł tylko... finał. Po drodze sporo było sztucznego naciągania, przesadzonych zwrotów akcji, ale serial trzymał wysoki poziom. Oczywiście czekam na sezon 3.

A co do Kellermana, to pokazanie wjazdu tych zamaskowanych gości z tego ujęcia kamery (jak dla mnie) jednoznacznie wskazuje, że on cały czas żyje.

117380471846b21e8779201.gif

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 051 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 606 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 896 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• KPWrestling
      Gala Wrestlingu: KPW Arena 29 20 czerwca 2025 Nowy Harem Gdynia https://kpwrestling.pl/ Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KPWrestling
      Zobacz na YouTube
    • PTW
      KOLEJNY MOCNY TEST DLA MŁODEGO SIGMY! Najświeższy członek rosteru PTW błyszczy w każdym możliwym aspekcie, do pełni szczęścia brakuje mu tylko jednego - zwycięstw. Wyzwanie które przed nim stanie będzie trudne i nieprzewidywalne, bo po raz pierwszy przyjdzie mu się zmierzyć z przeciwnikiem z zagranicy! Singles Match SigmaBoy PTW vs. Emanuel El G Wrestling Page El G to zawodnik z Włoch, który na ostatniej gali może nie wygrał, ale na pewno dał się zapamiętać, a to w świecie pro wrestlingu znaczy bardzo wiele. Długowłosy reprezentant Italii jest szybki, cwany i nie cofnie się przed niczym, żeby osiągnąć swój cel. Publiczność będzie bez wątpienia za nową sensacją PTW, najmłodszym zawodowym zapaśnikiem w Polsce, którego zaraźliwa energia i łobuzerski styl bycia sprawiają, że nie da się przejść obok niego obojętnie. Jego mentor Max Speed na ostatniej gali odprawił z kwitkiem Conte, kolegę El G - czy młodziana będzie stać na podobne osiągnięcie? Gala już 31 maja, nie możecie tego przegapić! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 7 Data: 20.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Takasaki, Gunma, Japan Arena: G Messe Gunma Publiczność: 842 Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • PTW
      Alex Brave MA DZIŚ URODZINY! Z tego miejsca składamy najserdeczniejsze życzenia na poczet człowieka, który wykonał wielką pracę by przejść od adepta poprzez sędziego aż do wymarzonego debiutu zawodniczego, a obecnie... no cóż, można za nim nie przepadać, ale należy docenić ogromny progres, zwycięstwa i (chyba przede wszystkim) ringowe cwaniactwo! Tak więc Panie Brave, 100 lat i wszystkiego co najlepsze, ale jednocześnie nieśmiała prośba - zrób nam Pan prezent i nigdy więcej Brave Show, zgoda? ^_^ Dziś wieczorem ogłoszenie kolejnego meczu na galę 31 maja - będzie latane :) Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...