Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   375
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

No przecież napisałem xD 

wrestlers-on-the-road.jpg

• Reputacja:   670
  • Urządzenie:  Linux

16 godzin temu, -Raven- napisał(a):

Przy czym???? :hbk:

4 minuty temu, HeymanGuy napisał(a):

No przecież napisałem xD 

Haha no właśnie. Przy czym. Płaska jak deska xD Tam nie ma piersi :D 

Edytowane przez Mr_Hardy
  • Lubię to 1
  • Haha 1

AEW | STARDOM | TJPWNJPW MARIGOLD | ROH |

JyQLfcwm_o.png

Dobra, teraz zajarzyłem :D Chyba nadal nie odespałem LE xD

• Lubię to 1

Detale, uszanowanie tradycji. Niby nic wielkiego, ale wywołało to uśmiech na twarzy. Brawo!! 👏👏

• Lubię to 3

JyQLfcwm_o.png

• 2 tygodnie później...

The Young Bucks vs. Gates of Agony: Ale mam flashbacki jak widze wejście TYB z Superkick Party na ekranie. Aż się złoty okres ROH i NJPW przypomina, w sensie że w ich karierach złoty okres. Takich Baksów to aż się chce oglądać jak najwięcej. Swoją drogą chyba rzadko występują na Collision, więc tym bardziej miło ich tu teraz zobaczyć. W sumie zobaczyłbym Baksów znowu z pasami TT, FTR za wiele z nimi nie robią, a zarzucanie przez Stoke'a, że to TYB są w pogoni za chwałą jaką ma FTR to trochę kpina z tego co było kiedyś. Bo jak Bucksi wyprzedawali hale w Japonii i prawie, że wszędzie indziej to FTR golili sobie plecy u Wąsenta. Detale.

Narzekałem, że Statlander też za wiele nie robi i dostajemy Strap Match w środę z Theklą. Thekla dobrze wygląda, ale nawet blisko wygranej podejrzewam, że nie będzie.

Scorpio Sky vs. Kevin Knight: Knight po Continental Classicu coraz więcej znaczy i się nie zatrzymuje. Trochę Bailey na tym cierpi, bo myślałem, że to on jest bigger deal od Kevina, ale w sumie nie mam nic przeciwko, obu da się oglądać bez przerwy. Z walki na walkę wygląda coraz lepiej. Dobrze zobaczyć w czymś sensowniejszym niż squashe Scorpio Sky'a po dłuższej przerwie. 

Hook zostaje bossem Opps? Na jakiej podstawie? xD Joe odchodzi z AEW?

Mina Shirakawa vs. Viva Van: Viva chyba zdecydowała, że rozegra ten pojedynek w slow-mo, albo to Mina narzucała takie tempo. Walka bez większej historii, Shirakawa wins lol.

Death Riders vs. Sky Flight: Lubię Zaydę, w WWE Evolve dawała radę jako część Vanity Project, tam była jednym z ciekawszych punktów stajni, w SF jest zdaje mi się tylko tłem, ale może to kwestia początków. I cyk mleczko matki znowu kończy walkę. Szanuję, że nie zrobili z tego squashu, ale 10 minut to trochę za długo patrząc na to, co obie stajnie sobą reprezentują w AEW.

MJF chce spotkać Hangmana na Revolution w ringu. Tego sobie, im i Wam wszystkim życzę. Jeśli pójdą w Andrade vs. MJF, to zwątpię w wielu ludzi.

Thekla vs Brittnie Brooks: Wcześniej widzieliśmy jak Thekla rozwala mistrzynię, więc było jasne że z tego noname'a nic nie zostawi. Ale czy tak się buduje mocną pretendentkę? Pokonywaniem no-name'ów? No chyba, że Statlander tak samo nie zostawi z niej nic w środę, to zwracam honor.

Moxley vs. Takeshita naprawde może być dobre, czekam na dzień aż Konosuke odetnie pępowine Callisa, przydałoby się.

Grizzled Young Veterans, Big Bill & Bryan Keith vs Eddie Kingston, Ortiz & The Rascalz: Zwycięzców innych być nie mogło, GYV i Bill i Keith od zniknięcia Jericho nie znaczą nic, a już z nim nawet niewiele znaczyli. Dobrze, że tego nie przedłużali, ten parking lot brawl był naprawdę w porządku do obejrzenia. Zaczynają mi się coraz bardziej Rascalzi podobać, szkoda że bez Treya, ale tak też jest okej. Może pasy w niedalekiej przyszłości? Chętnie bym ich zobaczył czy z FTR czy z Bucksami w ringu w walce o pasy.

AEW TNT Championship Match - Tommaso Ciampa (c) vs Claudio Castagnoli vs Roderick Strong: Jako fan ROH nie powiem, uśmiechnąłem się. Czemu takich walk nie widzimy w ROH? Przecież roster AEW składa się z wielu talentów którzy na ROH pozjadali zęby, czemu by ich dobrze nie wykorzystać? Ta walka powinna się odbyć o pas ROH World, a nie poboczny w AEW, mimo wszystko dobrze się to oglądało. Ciampa wyrósł na przyzwoitego mistrza już w jeden tydzień, już mu się te przenosiny opłaciły. Gdzieś widziałem ankietę, który transfer jest lepszy Ciampa od AEW, czy Hobbs/Keys do WWE. Odpowiedź na razie nasuwa się sama i to dość szybko, bez zastanowienia. Triple Threaty ostatnio siadają. Zaczynamy reign Ciampy z jeszcze wyższego C niż się zaczął tydzień temu. Fletcher vs. Ciampa to jest to na co czekałem od przejęcia pasa przez Ciampę. I w sumie ciekawe co zrobią, bo Grand Slam Australia coraz bliżej.

• Lubię to 1

• 1 miesiąc temu...

Kto jeszcze miał flashbacki po heel turnie Ciampy? :P

• 2 tygodnie później...

Halo, ogląda ktoś tu jeszcze Collision? Fanboye AEW, gdzie jesteście?

Walka Fletchera z Eaglesem o pas TNT odbyła się tak jak powinna - z wygraną Kyle'a. Niedługo czeka nas babyface turn Takeshity - Fletcher będzie musiał mu dotrzymać kroku, inaczej będę za przejęciem pasa TNT przez Bierz Gówno. 

Mam wrażenie, że LFI od długiego czasu w AEW stanęło w miejscu, nie idą w żadnym kierunku ani dobrym, ani złym. Absolutnie w żadnym. Ta walka miała na miejsce podpromowanie Rusha przed walką z Darbym w środę. 

Nie zdziwię się jak po nowe mistrzynie tag-teamowe zaraz wyskoczą Hayter i Windzaaaaaa. I je wygrają.

Często mówi się, że AEW nie robi ze swoimi talentami to co powinno i co do mieszanki Death Riders i zaciągu z CMLL występującym w tym ME mam kontrowersyjną opinię - są tam gdzie być powinni. Komander i Mascara nie mają wygranych za wygraną, ale zawsze zrobią robotę. Próbowano już nieraz z Garcią aby wyrzucić go na wyższy poziom i ani razu się nie udawało - jest tu gdzie być powinien, wyżej już raczej nie podskoczy, przynajmniej w AEW. A Claudio nadaje się wszędzie, zarówno w niższy midcard jak i w Main Event, gdziekolwiek go nie dacie - on się sprawdzi. Jego to akurat najbardziej mi szkoda. 

34 minuty temu, HeymanGuy napisał(a):

Halo, ogląda ktoś tu jeszcze Collision?

Oglądam, nigdy nie przestałem.

JyQLfcwm_o.png

• Reputacja:   432
  • Urządzenie:  Android

Godzinę temu, HeymanGuy napisał(a):

Halo, ogląda ktoś tu jeszcze Collision? Fanboye AEW, gdzie jesteście?

Oglądam regularnie co tydzień i bawię się świetnie. Dla mnie też Garcia już wyżej nie powinien być jest masa innych, których chętnie zobaczyłbym z singlowym pasem.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Strong z powrotem w Conglomeration? Niby człowiek nie potrzebował, ale to świetna wiadomość, chciałbym żeby ten program z Dogsami juz się zakończył, prawda jest taka że Strong i Cassidy mogą w tag teamowej dywizji po jakieś niespodziewane zwycięstwa sięgnąć, na pewno by im to nie zaszkodziło. 

Typowy squash dla nowych mistrzyń, czy tylko mi się wydaje że jest problem z nazwami dla tag teamów kobiet czy to w AEW czy w TNA czy nawet w WWE? Divine Dominion? Serio? 

Dobra walka Ciampy z Rushem, miło było zobaczyć Lio z powrotem w singlowej akcji, mimo tego że coś mu się stało z oczami i wygląda na niestabilnego emocjonalnie, nie kupuję tego gimmicku na razie. Natomiast jestem ciekaw w jaką stronę pójdzie Tommaso. 

Takeshita z rezerwowym składem DCF prezentuje fajny Main Event, ale chciałbym żeby zrobili więcej z Joshem Alexandrem w AEW, poza bycie popychadłem Callisa nic nie zrobił a trochę już tu jest czasu. Odejście Takeshity z DCF jest kwestią czasu, mocno na to czekam, brakuje mi face’owego Takeshity.

• Reputacja:   432
  • Urządzenie:  Android

W sumie Strong dopiero teraz oficjalnie dołączył do grupy na tym też ostatnie miesiące tego story polegały.

Zgadzam się Josh zasługuje na więcej, ale teraz złapał kontuzję kolana w ostatniej walce, której nie dokończył.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg