Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   636
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

23 minuty temu, MattDevitto napisał(a):

Inne światło na sprawę z weekendu:

To nic nie zmienia. Są w takiej samej dupie jak były po pierwszych doniesieniach. Palą za sobą mosty a potem będą obwiniać innych o brak bookingów. Nixon powinna zmienić ring name na Nixon Nojob.

AEW | STARDOM | TJPWNJPW MARIGOLD | ROH |

oiUmPA7b_o.gif

• Reputacja:   1 185
  • Status:  Offline

Trzy minuty, czy Pięć bierzesz swoją szansę i tyle.

Koniec końców do walki nie przystąpiły, więc pewnie rzeczywiście niewiele to zmienia. Już, dorzucając na koniec do tematu:

Cytat

Sources in AEW claimed that Megan Bayne and Nixon Newell also had a disagreement last week over how their tag match would go. Nixon Newell denied this when reached out to.

- Fightful Select

Może prawda/Może nie, ale wygląda z boku, że trochę kłopotliwa ta zawodniczka.

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   105
  • Styl:  Attitude

Na takie rzeczy to sobie możesz pozwolić jak jesteś Hulksterem* czy Nashem w WCW, a nie jakimiś pizdami w AEW a.d. 2025.

*nie dotyczy Bash at the Beach 2000.

Edytowane przez StuPH
  • Haha 2

11419143584d2847a0e25f5.jpg

• Reputacja:   1 346

Godzinę temu, StuPH napisał(a):

Na takie rzeczy to sobie możesz pozwolić jak jesteś Hulksterem* czy Nashem w WCW

Nie zapominajmy, że po drugiej stronie barykady był gościu, który jak się dowiedział, że w wrs też czasem trzeba oddać pas tracił dziwnym trafem uśmiech:doublefingers:

• Haha 2

...

• Reputacja:   1 185

• 4 tygodnie później...

• Reputacja:   410
  • Urządzenie:  Android

Świetna publika w Walii pięknie to wyglądało w TV.

Po świetnej walce Bailey vs Fletcher dostaliśmy 2 kolejne bardzo dobre starcia w turnieju Claudio vs Konosuke i znowu Bailey tym razem z Kevinem Nightem. AEW really is where The best wrestle!

• Lubię to 3

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Miałem nic nie pisać bo mi się nie chciało, ale muszę wylać swoje żale. Bardzo się cieszę, że Mone straciła kolejny pasy, ale cholera jasna dlaczego w tak krótkiej walce?! 8min... Wystarczyło wywalić z karty walkę Kingstona i dać ten czas paniom. A tak wyszło słabo. Walka Eddiego kompletnie niepotrzebna. Najmocniejszym punktem tego show był main event. Na to starcie nie da się narzekać. Miałem napisać jeszcze coś o walce Jacka ze Speedballem, ale spojrzałem na cagematch, że jednak była dłuższa niż początkowo myślałem choć i tak nie opuszcza mnie wrażenie, że to była bardzo słaba walka w porównaniu do innych w C2.

• Lubię to 1

oiUmPA7b_o.gif

• Reputacja:   120
  • Styl:  Attitude

Jak dla mnie ostatnie Collision w tym roku było jednym z lepszych. Brak zbędnego pitolenia, czysty wrestling. Moja ocena na Cagematchu to 9 a społeczności 8.76 i nie można się temu dziwić

NAJWIĘKSZY POLSKI FAN AEW

bkCjbFy.gif

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   313

Andrade El Idolo vs. Angelico: Widzę, że AEW wzięlo się za odkurzanie zakurzonych. Andrade nie wiadomo gdzie zniknął, bo chyba przed tym powrotem wrócił do AEW z pare miesięcy temu znów xD a Angelico został odkurzony z Ring of Honor na pożarcie Meksykanina. No szybki squash, nie ma o czym się dalej rozpisywać. 

O kurde Rascalzi z TNA przyszli do AEW, tego nie było w moim bingo na 2026 rok :D Choć w trzyosobowym składzie bez Treya Miguela, ciekawe co z nim. Rascalzi oficjalnie All Elite. No i dobrze, zawsze się ich dobrze oglądało, myślę że w AEW nawet mogą pokazać się lepiej niż w TNA, choć do tego trzeba by dużo czasu.

Grizzled Young Veterans vs. Eddie Kingston & Ortiz: Muszę to chyba pisać za każdym razem. To jaką Kingston ma zajebistą energię i aurę mnie tak zadziwia to jest aż dziwne, że chłop nie osiągnął więcej w karierze, zasługuje na zdecydowanie więcej. Na pewno na więcej niż wygrana z GYV po kancie na Collision. Ortiz, co tam u Santany? Dobrze, że Eddie i Ortiz wygrali, szkoda że kantem, GYV to nie jest jakiś mocarny tag team, żeby to było potrzebne.

FTR/Schiavone: Nigdy mi się nie znudzi krzyżowanie Schiavonego i FTR, to zawsze gwarancja dobrej telewizji, mimo że Schiavone jest tylko prezenterem na wizji :D Po FTR w kolejce pierwsi są Jake Doyle (Jake Something ex-TNA) i Mark Davis czyli Don Callis Family. Naprawdę nie ma lepszych tag teamów w AEW? DCF się dobrze ogląda, ale dla mnie to za szybko na wyjście na samych FTR, a poza tym ci dwaj to chyba najsłabsze punkty w przedszkolu Callisa. Chanty ,,We got hair" w stronę Daxa - mistrzostwo :D Aczkolwiek uwaga Daxa jest trafna - jedna wygrana walka Doyle'a i Davisa i już lecą na mistrzów? Ta dywizja faktycznie zaczyna kuleć. 

Zayda Steel vs. Marina Shafir: Singlowy debiut Zaydy Steel (ex-WWE Evolve), no trochę nam kazali na to czekać, w Evolve jak należała do Vanity Project to nie zrobiła na mnie wielkiego wrażenia, zdecydowanie wolę jej wersję w Sky Flight. Ale została niestety rzucona na pożarcie Mariny. Dostanie mleczko mamy i się pewnie skończy xD Autentycznie, jesli ktoś AEW nie ogląda to informuję - finisher a właściwie submission Mariny Shafir nazywa się Mother's Milk i faktycznie dusi przeciwniczki przy własnej piersi. Leżę xdddd Już odchodząc od tego Marina podczas pobytu w Death Riders zalicza naprawdę spory progres względem tego co było wcześniej, jest o wiele bardziej wyrazistą postacią, po tym jak była mi wcześniej niemal obojętna. No i Zayda została poczęstowana mleczkiem matki, rzucona na pożarcie, szkoda, ale lepsze dni nadejdą :D

Don Callis Family vs. SkyFlight: Fletcher ma glacę idealną, jak Callis xD Bald headsi zaczynają przybywać do DCF, bo jest jeszcze Josh Alexander. Ciekawa wymiana zdań między Moxem a Callisem na komentatorce, trzeba przyznać, że Mox jak niegdyś Punk - sprawdza się na komentatorce. No i mamy oficjalną wojnę między Death Riders a DCF, Archer z łapami wyskoczył na samego lidera - Moxa. Przyszło paru Death Riderów, ale przeszliśmy po reklamach do walki. Wygrana DCF oczywista. Sytuacja w tej stajni zaczyna się robić coraz bardziej ciekawa, wewnętrzne spięcia Takeshity z Okadą odbijają swoje piętno na reszcie, któregoś dnia i Fletcher też zacznie się podobnie zachowywać. 

Briscoe/Cassidy/Strong: Te krzyki Stronga przed każdą wypowiedzią to jest mistrzostwo xD Aczkolwiek na jego miejscu zgoliłbym tego wąsa, wygląda jak wujek Sam. Briscoe jest bardzo dobrze bookowany, podoba mi się jako TNT Champion, mam nadzieję że szybko tego pasa nie straci. 

Megan Bayne & Penelope Ford vs. Danielle Kamela & Viva VanBayne jak wchodziła do AEW robiła mega wrażenie, szybko stała się średniakiem i jedną z kolejnych. Szybki squash bez historii. Po walce wyszła Toni Storm z Miną Shirakawą. No czekam na ich walkę, Storm i Shirakawa to przyjemny tag team, jednak nie moge wyzbyć się myśli, jak mocna Storm była jeszcze nie tak dawno, a teraz buja się w zwykłym TT. Trochę brakuje mi jej w obrazku mistrzowskim. Choć nie zrozumcie mnie źle, lubię Shirakawę i ich tag team, po prostu Storm była mocarnie bookowana w zeszłym roku i czuć różnicę.

Jack Perry vs. Anthony BowensTo AHAAA w wykonaniu Ricocheta (kiedyś chyba Cena nawet to robił) to jest mistrzostwo, national treasure bym rzekł, chłop już nie musi nic więcej robić, żeby mnie rozbawić xD Rico jest na komentatorce. No to myślę, że po tej walce, no bo ta walka jest o pretendenta do pasa National w posiadaniu Ricocheta - zobaczymy Jack Perry vs. Ricochet o ten właśnie pas. Anthony Bowens jest dobry, jest moim zdaniem zajebiście niedoceniony, ale Jack Perry to jest jednak level wyżej, choć lubię ich obu. Wygrana Perrego była oczywista i tak się stało, ale wleciał w Rico po walce XD 

Death Riders Promo: No tak jak mówiłem, wojna z DCF nabiera rumieńców i mimo tego, jak dobrzy są DCF w ringu, poza nim, to prędzej będę tu rootował DR. Są konkretniejsi, mocniej zabookowani, mają wiecej argumentów, zdecydowanie więcej, przynajmniej według mnie. PAC i Garcia w tym promie, ale przede wszystkim Mox - mega.

AEW World Trios Championship Match - JetSpeed & Hangman Adam Page vs. The Opps (c): W sumie spoko by było jakby Oppsi stracili te pasy, Hobbs podobno na prostej drodze do WWE, więc jakiś tam argument za tym jest. Tych pasów nie powinni mieć już od czasu, kiedy Joe leciał na Hangmana, od tamtej pory są mistrzami, żeby być. No i stało się, Hangman długo bez pasa nie był, Trios bo Trios ale jednak pas. Dla mnie zmiana mega na plus, JetSpeed też na to zasłużyli, choć wolałbym ich z pasami TT. Reakcja Hangmana i Knighta po udanym pinie na Hobbsie - bezcenna xD nie spodziewali się. Brawa Swerve'a na rampie mogą zwiastować zarówno coś dobrego, jak i złego :D 

wrestlers-on-the-road.jpg

8 minut temu, HeymanGuy napisał(a):

Andrade El Idolo vs. Angelico: Widzę, że AEW wzięlo się za odkurzanie zakurzonych. Andrade nie wiadomo gdzie zniknął, bo chyba przed tym powrotem wrócił do AEW z pare miesięcy temu znów xD a Angelico został odkurzony z Ring of Honor na pożarcie Meksykanina. No szybki squash, nie ma o czym się dalej rozpisywać. 

Po odejściu z WWE pojawił się w AEW i znikną ponieważ WWE wymyśliło sobie roczne non compete. Po powrocie do All Elite dostał telefon z W. Na szczęście udało mu się z tego wygrzebać.

8 minut temu, HeymanGuy napisał(a):

O kurde Rascalzi z TNA przyszli do AEW, tego nie było w moim bingo na 2026 rok :D Choć w trzyosobowym składzie bez Treya Miguela, ciekawe co z nim. Rascalzi oficjalnie All Elite. No i dobrze, zawsze się ich dobrze oglądało, myślę że w AEW nawet mogą pokazać się lepiej niż w TNA, choć do tego trzeba by dużo czasu.

No właśnie nie wiadomo co z Treyem. Wszędzie newsy mówiły o podpisaniu kontraktów z całą czwórką.

Edytowane przez Mr_Hardy

oiUmPA7b_o.gif

To się przekonamy czy na szczęście, bo ostatni pobyt w AEW nie był jakiś udany (w W w sumie też). 

Spoiler

:ttrip:

Edytowane przez HeymanGuy

• Reputacja:   410
  • Urządzenie:  Android

Godzinę temu, Mr_Hardy napisał(a):

No właśnie nie wiadomo co z Treyem

Robi sobie przerwę od wrestlingu 

Screenshot_2026-01-18-22-20-13-30_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

• Lubię to 2

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Ale kontrakt podpisany jest, no i dobrze. Stwierdzili, że warto na niego czekać nawet jeśli potrzebuje tej przerwy - i dobrze stwierdzili.

Musiało się coś poważnego u Treya chyba stać. Przerwa na tyle poważna, że już nie jest pod kontraktem z AEW. 

Jak dla mnie to wygląda to tak, że Trey poprosił o zwolnienie ponieważ robi przerwę od wrestlingu.

Edytowane przez Mr_Hardy
  • Zmieszany/a 1

oiUmPA7b_o.gif

• Reputacja:   375
  • Styl:  Jasny

3 godziny temu, HeymanGuy napisał(a):

finisher a właściwie submission Mariny Shafir nazywa się Mother's Milk i faktycznie dusi przeciwniczki przy własnej piersi.

Przy czym???? :hbk:

Edytowane przez -Raven-
  • Lubię to 1

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg