Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   499
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Nie opuściłem żadnego odcinka Collision. Dla mnie zawsze było warte obejrzenia. Ja jestem typem fana, który największą uwagę skupia na walkach. Jak walka dobra to reszta mało ważna.

Edytowane przez Mr_Hardy

AEW | STARDOM | TJPW | MARIGOLD |

• Lubię to 2

• Reputacja:   1 052
  • Status:  Offline

Fright Night Collision:

card-for-tonights-fright-night-collision

tumblr_5b3210ea242af55d6ebcc21a9c685682_c9e169e7_540.png

• Reputacja:   281
  • Status:  Online

IWGP Heavyweight Champion Konosuke Takeshita & AEW Undisputed Champion Kazuchika Okada vs. Not The Acclaimed: Naprawdę fajnie było zobaczyć dwie różne dynamiki, gdy obie drużyny nie do końca się dogadywały. Uwielbiałem momenty, gdy wszyscy czterej zawodnicy nie chcieli, żeby ich partnerzy zgarnęli całą chwałę i przerywali sobie nawzajem kończące akcje. Sprytne, zgrabne zakończenie walki.

Mercedes Mone (c) vs. Olympia - CMLL World Championship Match: Siła Olympii jest niesamowicie imponująca, a całą walkę rozegrano tak, jakby mierzyły się ze sobą dwie równorzędne zawodniczki, co bardzo dobrze wypromowało Olympię. Ostatecznie Mone okazała się o ten jeden krok lepsza, łapiąc ją w dźwignię i zmuszając do szybkiego poddania.

Megan Bayne & Marina Shafir vs. Nixon Newell & Miranda Alize: Nie ma za bardzo co oceniać, Newell i Alize nie wypadły tu najlepiej — ich ofensywa była chaotyczna i niedokładna. Przynajmniej Shafir i Bayne mogły się po nich przejechać i zdominować walkę.

LFI vs. Conglomeration: Momentami zabawne widowisko, w którym każdy zdążył pokazać swoje popisowe akcje; jednak zabrakło w tym głębszej treści, czegoś, co naprawdę by wciągnęło. Mimo to oglądało się bardzo lekko i przyjemnie.

MxM TV vs. Bang Bang Gang: Po raz kolejny Casting Call sprawia wrażenie po prostu kolejnego Open Challenge’a ale mimo wszystko cieszę się, że tym razem Bang Bang Gang w końcu odnieśli zdecydowane, pewne zwycięstwo.

Bandido (c) vs. Mascara Dorada - ROH World Championship Match: Wreszcie o czymś z tej gali można napisać coś więcej. Wygląda na to, że Bandido naprawdę mógł doznać kontuzji ramienia, ale jeśli tak, to sprytnie wpleciono to w przebieg walki i nie pozwolono, by zbytnio wpłynęło to na jej jakość — poza kilkoma momentami, gdy Dorada musiał zmieniać taktykę. Nie wiem, mam taką rozkminę wedle której jeśli chodzi o AEW Takeshita był dla mnie oczywistym kandydatem na zawodnika roku, ale Bandido gdzieś tam stara się dorównać, gość jest mega regularny i według mnie wyrasta na nieoczywistego workera roku zarówno w AEW jak i ROH - choć to to samo.

Kolejny, więcej niż przyzwoity odcinek Collision — bardzo solidny undercard, a po nim główne starcie klasy blockbuster, które przeszło moje oczekiwania. Dwa squash matche to może odrobinę za dużo, zwłaszcza że Newell i Alize nie miały zbyt wiele do zaoferowania, ale to drobna wada. Mone kontra Olympia to naprawdę kawał świetnej walki i mam nadzieję, że to nie ostatni raz, gdy zobaczymy Olympię w ringu AEW. Poprzedni tydzień był może bardziej równy, ale ten epizod miał wyższe szczyty – a main event to absolutny must-see, jedna z najlepszych walk telewizyjnych tego roku na sobotnich galach All Elite.

wrestlers-on-the-road.jpg