Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Night Of Champions 2023

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   676
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Czas na kolejne PLE od WWE, więc parę słów można napisać.

Na początek napiszę, iż przez tego całego Twittera zakładałem, że dostaniemy tutaj jakieś zmiany tytułów, ale im bliżej gali to jakoś tego nie widzę. Pewnie na Summerslam Theory, którego tutaj nawet nie ma i Bianca stracą złota.

Night of Champions.

Seth „Freakin” Rollins vs. AJ Styles

Na papierze zajebiście się zapowiadająca walka. Dla mnie walka w stylu, kto wygra ja będę zadowolony, chociaż uważam, że wygrana Rollinsa jest raczej przesądzona. Najważniejsze, że dostaniemy nowego mistrza, który pociągnie poniedziałkową tygodniówkę. Jeżeli plotki się sprawdzą i to będzie otwarcie to jak dla mnie lipa.

Typ: Seth

Cody Rhodes vs. Brock Lesnar

Tak jak pisał Mix trudna walka do typowania. Z jednej strony Cody zbiera wpierdole i łatwo można po prostu założyć, że chodzi o nic innego jak podkładkę pod to, że Lesnar to wygra, ale z drugiej strony WWE może zaskoczyć i pokazać heroizm i zajebistość Codasa, który jakoś to ugra. Ostatnio Cody został obstawiony w temacie, by później zmienić to w typerze i straciłem za takie numery punkt. Teraz będzie inaczej.

Typ: Brock Lesnar.

Kevin Owens and Sami Zayn (c) vs. The Bloodline (Roman Reigns and Solo Sikoa) (with Paul Heyman)

Sama walka pewnie będzie dobra. Natomiast znowu tutaj można zobaczyć KOSZ/The Bloodline no to już w sumie jest przesada. Naprawdę mam nadzieję, że po tej gali Kevin i Sami pójdą w inną drogę. Za długo. Przed ostatnią galą pisałem coś podobnego.

Kanadyjczycy obronią tytuły. Pewnie pojawią się Usos i pomogą im wygrać specjalnie/przypadkowo bez znaczenia. Solo będzie liczony.

Typ: KOSZ

Günther (c) vs. Mustafa Ali. Jak dostaną odpowiednio dużo czasu, to pewnie skleją fajną walkę. Gunther obroni tytuł.

Typ: Gunther.

Bianca Belair (c) vs. Asuka

Powtórka z WM. Tam dostaliśmy dobrą walkę po ch***jowej rywalizacji. Tutaj pewnie będzie podobnie. To, co dało się zobaczyć na Smackdown było bardzo słabe. Cóż, zastanawiałem się, czy to ten moment, że Bianca straci tytuł, ale myślę, że nie. Czekamy na Heel Turn.

Typ: EST

Rhea Ripley (c) vs. Natalya

Natalya. To nie wina Ripley, że dywizja kobiet jest prowadzona tak, a nie inaczej. Rywalka mocno średnia. Co poradzić, skoro jedyna sensowna jest zajęta, kim innym. Rhea oczywiście tytuł obroni.

Typ: Rhea Ripley

Becky Lynch vs. Trish Stratus. Najpiękniejsza w akcji. Cóż, obawiam się o formę rywalki, ale może nie będzie tak źle. Rywalizacja była jakaś tylko i wyłącznie dzięki Becky. Pewnie zostanie to przeciągnięte do SummerSlam. Becky wygra na NOC. Wszystko wygra, a później zabierze tytuł Ripley.

Typ: Becky Lynch.

Edytowane przez KyRenLo
  • Lubię to 1

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

• Reputacja:   745

22 minuty temu, KyRenLo napisał(a):

Najpiękniejsza w akcji. Cóż, obawiam się o formę rywalki, ale może nie będzie tak źle.

Eeee tam, Becky powinna dać radę:D

• Lubię to 1

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

Post numer 300 więc trzeba wrzucić coś ładnego. To wrzucam.

Trzeba uczciwie napisać, że elegancko to wyszło. :classic_love: 

Full WWE Night of Champions Media Event highlights:

Spoiler

Spoiler

To dzisiaj - wielki dzień

Fw-kBOeX0AI8t7q?format=jpg&name=900x900

W takie święto Romek nie może uwalić:twisted: 

Pomyśleć, że pas Universal zdobył w sierpniu 2020 r. ....

Edytowane przez MattDevitto

• Reputacja:   583

Kilka słów bo czasu nie ma :

1. Seth "Freakin" Rollins vs. AJ Styles - Tournament final for the inaugural World Heavyweight Championship

Rollo powinien ogarnąć. AJ jest na SD i tam zostanie więc byłoby to totalnie bez sensu jakby wygrał i opuścił reaktywowane OC. 

2. Cody Rhodes vs. Brock Lesnar - Singles match

Kodeusz ledwo dał radę wygrać zdrowy, a co dopiero połamany. Bez sensu byłaby tutaj jego wygrana. 1:1 i na SSlam albo następnym PPV trzecia, ostatnia walka.

3. Kevin Owens and Sami Zayn (c) vs. The Bloodline (Roman Reigns and Solo Sikoa) (with Paul Heyman) - Tag team match for the Undisputed WWE Tag Team Championship

Największa zagwozdka - Usosi zaatakują - pytanie tylko czy w trakcie czy po walce. Jak w trakcie - KOSZ obroni, jak po - to zaatakują trzymających pasy Romka i Sikacza. Stawiam na drugą opcje. 

4. Gunther (c) vs. Mustafa Ali - Singles match for the WWE Intercontinental Championship

Wbrew pozorom to nie jest oczywiste. Walter może jobbnąć słoikowi u niego, bo saudyjczycy będą zadowoleni, a pas IC będzie mu przeszkadzać żeby iść w górę, a wszystkie znaki na niebie wskazują, że w tym roku zawalczy/sięgnie po WHC. 

Jednak widzę jeszcze rywaliację Gunthera z Riddlem...

5. Bianca Belair (c) vs. Asuka - Singles match for the WWE Raw Women's Championship

Pijanka powinna wygrać. 

6. Rhea Ripley (c) vs. Natalya - Singles match for the WWE SmackDown Women's Championship

Rhea łatwo.

7. Becky Lynch vs. Trish Stratus - Singles match

Tu myślę, że specjalnie wynik przekręcą i Triszka wygra. Fani ją wybuczą, w końcu po coś wróciła?

Gala powinna zacząć się za 3 minuty. Miłego oglądania, ja obejrzę rano na kacu :D

• Haha 1
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

Jednak Rollyns z pasem, ale na szczęście i tak wiemy panowie kto jest prawdziwym mistrzem w tej fedce:twisted:

Jeśli nie, to nam to WWE przypomni jeszcze 10029292 razy:D

PS -

Nikt nawet nie typował Asuki xDDDDDDDDD

Edytowane przez MattDevitto
  • Haha 1

• Reputacja:   581

Dobra Night Of Champions 2023, piszę to od razu na bieżąco, więc lecimy

1.Seth Rollins vs AJ Styles, WH Championship

Walka tempo miała średnie, w sensie nie była szybka, ale to wcale nie znaczy że była zła, do AJ vs Edge jej daleko z WM czy jakiejkolwiek ich walki, żadna mi się nie podobała z ich walk i miała równie mierne oceny jak na potencjał tych zawodników, ale wróćmy do Styles vs Rollins, walka naprawdę fajna, z ciekawości przypomniałem sobie na YT ich walkę z MITB 2019 i bardzo podobnie to wyglądało, tylko na MITB było chyba trochę szybsze tempo, ale może się mylę, niemniej jednak walka naprawdę dobra, technicznie panowie pokazali się genialnie, walka dowiozła, ja jestem usatysfakcjonowany, tak samo z wyniku, jedyny słuszny, znaczy AJ nie byłby złym mistrzem, ale chodzi o to że jak tak będziemy odkładać Runy dla Rollinsa to niedługo się okaże, że to on zasługuje na "One Last Run" Także ja byłem za nim w 100%, prawidłowy wybór, jedyne czego mi zabrakło to kręcenia śmigłem jak za starych czasów na WM 31 i WM 35, Nie mogę się doczekać Raw i z kim zacznie rywalizacje nasz  nowy główny Champion, nie będę się wypowiadał o tym że ta walka jest w openerze, bo to jest podyktowane tym że SR musi lecieć na plan filmowy, normalnie to byłby ME z tego co słyszałem w newsach, także tutaj nie można winić za nic WWE.

2.Trish Stratus vs Becky Lynch

Zółty Power Ranger vs Czarny/Różowy Power Ranger, nie wiem, po co te walki kobiet w tej Arabii, nie dość że nikogo one nie jarają, są na szybko robione, bez polotu kompletnie i strasznie dużo botchy, a same stroje tylko przeszkadzają, tych walk u kebabów w ogóle nie powinno być moim zdaniem, także walka do zapomnienia, nawet na cycki Trishy nie można było popatrzeć, szkoda, ale pojawienie się Zoey mega zaskoczenie i mega plus za to, pokazują że chcą stawiać na młodych, jestem za, a sama Zoey to mega talent i jestem zdecydowanie za tym żeby kręciła się wokół sporych programów, mam wrażenie że Zoey jest tym, czym powinna być Ronda, tylko Stark jest przy tym o wiele bardziej utalentowana i ma lepszy wygląd do tego, czekam na jej promocje i feud z Becky, świetnie się zapowiada i oby tylko nie była w cieniu Trishy i nie było tak że co tydzień obrywa wpierdol od Becky czy to w walce czy brawlu dla Trishy, bo to ją zniszczy jako postać, powinna być Bad Assem, dominatorem, a nie typowym "Pachołem" Trishy, także tak, walka się nadaje do kolejnego odcinka botchamanii, nie wiem czy by go nawet nie wypełniła, ale pojawienie się Zoey to uratowało, także git.

3.Gunther vs Mustafa Ali, IC Championship

Czy tylko ja nie mogę oglądać Mustafy w tym zjebanym gimmicku? Gość ma mega talent, mega potencjał co pokazywał w Retribution, czy nawet w dywizji CW, wystarczy dać mu normalny gimmick i poważny, co mu dajemy? Pozytywnego zjeba dobrego dla.....nawet nie wiem kogo, to tragedia jest, rzygać mi się chcę tym gimmickiem tyle mam do powiedzenia, walka była okej, ale to dalej była walka na tygodniówkę, 0 emocji 0 promocji 0 wszystkiego, trwała ona 8 minut, czyli o 7 minut za długo, do przewinięcia i do zapomnienia, daliśmy tylko uciechę kebabom, a i tak ich też ta walka chyba niezbyt interesowała, wolałbym w tym miejscu już zobaczyć walkę Theory vs Sheamus, tam chociaż była szansa na zmianę mistrza i ta szansa wynosiła więcej niż 0, a to już coś, także nic ciekawego, lecimy dalej Gunther dalej ciągnie run i dobrze, zasługuje, ale mógłby stracić tytuł tylko po to żeby polecieć po główne złoto w pewnym momencie.

4.Pianka Belair vs Asuka, Raw Women's Championship

Będę szczerym, nie oglądałem tej walki, nie chciało mi się, przerwa na siku i tyle, ringowo pewnie było dobrze, ale to odgrzewany kotlet, Pianki mi nie szkoda, za każdym razem to powiem niech odleci w końcu tym śmigłem z tego WWE, bo to parodia jest, co roku pokonuje każdego na WM, pokonała już 2/4 Four Horsewomen na WM czyli Sashe i Becky. Bayley pokonała na podrzędnych galach, ale kiedyś może i na WM zawalczą, w przyszłym roku ma zawalczyć z Charlotte na WM i....pewnie wygra.....Nie zdzierżę tego naprawdę, dajcie Ricochetowi ME WM, też ma tylko ring skill, nagródźmy go za to, szlak mnie trafi, także J***ć ten pojedynek, J***ć jej run, Asuka już jest lepszą mistrzynią i ma lepszy Run mimo że trwa on dopiero niecałą godzinę, także zostawię to bez komentarza, dla mnie odgrzewany kotlet i tyle rewanż z WM, nie można było dać pasa na WM Asuce, trzeba było czekać i dać rewanż z niczego, rewanż "BO PATRZCIE POWRÓCIŁAM" i nagle zdobywa pas, generalnie dla mnie słaby run skończony trochę słabym przejęciem, jest jak jest, ale liczę że Asuke dobrze poprowadzą, bo jest zawodniczką bardzo dobrą i zdecydowanie lepszą niż Pianka, także tyle mam do powiedzenia i czekamy co z tymi pasami, bo dalej dziwnie to wygląda że pas Raw jest na SD, a pas SD na Raw wtf, czemu oni tego nie zmienią, chyba żeby nie psuć Runu Pianki i wydaje mi się że to jedyny powód i po NoC Asuka zaproponuje zamianę, albo Adam Pearce czy coś, ale we will See.

5.Rhea Ripley vs Natalya, SD Women's Championship

Emm tak, to też było bardzo dobre, tutaj tak samo zamiast tego mogło być Austin vs Sheamus....ale po co dajmy babki, Squash i dobrze, Rhea też ma lepszy Run niż Pianka, Vacat w NXT też ma lepszy Run niż Pianka i elo.

6.Cody Rhodes vs Brock Lesnar

Ciężko ocenić ten pojedynek, jestem świeżo po obejrzeniu i naprawdę mega dziwnie się czuje i mam mieszane uczucia, strasznie dziwny booking, nie powiedziałbym że tragiczny czy zły, ale po prostu dziwny, Rhodes jest w ch***j terminatorem, Lesnar musiał poświęcić bardzo dużo czasu na to żeby rozwalić Cody'ego z jedną ręką, to jest śmiech na sali, terminator pełną parą, druga sprawa dlaczego do jasnej cholery Rhodes waląc Lesia po łbie gipsem nie jest dyskwalifikowany? Ta walka to chyba nie była NO DQ Matchem, a Cody se tak o gipsem walił mu po łbie, kompletnie nielogiczny booking, jeszcze waląc mu po łbie to go łapa nie boli, ale jak już jebnie Cross Rhodes to ŁOJOJOJ ALE MNIE BOLI RENKA TATE RATUJ PRZYPIONĆ NIE MOGEM BORKA Nie wiem no, walka sama w sobie to typowa walka Lesnara, nic nowego, Rhodes przyterminatorzył bardzo, ale booking strasznie dziwny i nielogiczny, Lesnar zdecydowanie za długo się męczył z kontuzjowanym Rhodesem, a Cody powinien zostać zdyskwalifikowanym, ale WWE ma swoje realia, nie ogarniam, jeden może, drugi nie, bezsens, Brock tu został pokazany jak ktoś, kogo można pokonać nawet jedną ręką, słabo to trochę wyszło, zobaczymy co zostawili nam na SummerSlam.

7.Sami Zayn & Kevin Owens vs Roman Reigns & Solo Sikoa, Tag Team Championships

No i lecimy z wielkim Main Eventem Reigns w ME nic nowego, ale teraz to podyktowane ponoć obowiązkami Rollinsa i dlatego że musiał wcześniej wylecieć, chociaż wywiad miał sporo po swojej walce, więc nie wiem, ale z drugiej strony wywiad można nagrać wcześniej, więc możliwe że tak zrobili, ale jednak ciekawi mnie czy dzisiaj coś będzie z tego rozpadu i ciekawe kto kogo zdradzi/zaatakuje czy coś, bo mam wrażenie że Usosi wcale nie są takim pewniakiem, nie zdziwiłbym się jakby to był Solo, który rozjebie Romana. Sami piękna reakcja w Arabii, ciekawa ta reakcja, ale to pokazuje jak bardzo Sami jest over, mega mi się to podoba. Dobra sama walka do połowy to się wynudziłem, dopiero pod koniec się rozkręciła, oczywiście w walce nie mogło się obyć bez Ref Bumpa, sama walka imo do zapomnienia trochę, mało się działo, tak jak mówiłem dopiero od połowy się rozkręcili, albo i później, ale i tak to było tylko po to żeby Jimmy rozjebał Romana, mega mi się to podobało, brakowało mi tylko Double Superkicka od obu braci, Jey znowu będzie miał rozterki kogo wybrać, ale mam nadzieje że dojdzie do Usos vs Roman i Solo na MITB, mamy początek końca, mega mi się to podoba, ciekawe czy Usosi dalej zaproszeni na 1k Day Celebration.

Podsumowanie: Gala jako całość podobała mi się bardziej niż Backlash, ale tu nie chodzi o poziom ringowy, czy fanów, gdzie Backlash rozgniotło NoC, ale o same zaskoczenia i emocje, Backlash było do bólu przewidywalne i tak naprawdę większość walk poza Lesnar/Rhodes tam nie miała większego znaczenia, każdy wiedział że nic tam większego i story line'owego się nie wydarzy i tak było, to miała być dobra ringowo gala i taka wyszła, z kolei na NoC poznaliśmy Nowego WH Championa po świetnej walce i to jest nowy rozdział dla Raw po takim czasie bez głównego tytułu, dostaliśmy w końcu zakończenie tego tragicznego Runu Pianki, co też było zaskoczeniem, zaskakujące pojawienie się Zoey i początek końca w Bloodline już taki definitywny, a nie tylko podwaliny, także pod względem story, emocji i wielkości wydarzeń to imo NoC tutaj wygrywa nad Backlash i ja się bawiłem lepiej, walki w większości na dobrym poziomie w stylu PPV, dużo się działo, trochę zaskoczeń, od tej gali nie wymagałem za wiele, ale też nie było tak że miałem 0 oczekiwania, dostałem to czego chciałem i to co powinno się wydarzyć, jestem mega zadowolony i usatysfakcjonowany jako całość 7/10 nie było to show idealne, ale słabe też nie było, tak jak mówię lepiej się bawiłem tu niż na Backlash, jednak gdybym miał wybierać co bym obejrzał drugi raz to raczej byłoby to Backlash, bo wtedy zależałoby mi pewnie tylko na Ring Skillu, gdzie Backlash pod tym względem wypadło lepiej.

• Dzięki 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

Dobry moment:

Spoiler

• Reputacja:   393

Ja pierdole gdyby to było gdzieś w jakimś mieście typu Chicago czy innym Montrealu to publika by rozniosła tą arenę po takiej akcji z wczoraj, Jimmy tak to genialnie sprzedał że aż kilka razy sobie to przewinąłem, epicki moment! Szczerze? Mam nadzieje że to właśnie któryś z braci odbierze pas Romanowi i że ta cała historia do tego doprowadzi, przecież w tej historii jest wszystko aby poskładać Romana, nie wiem który z braci tego dokona ale nie zdziwiłbym się jakby to był Jimmy najbardziej był wierny Romanowi, najbardziej wchodził mu w tyłek a teraz śmiało może wbić mu nóż w plecy i zagarnąć pasy poza tym to może być tak dobre story między Samoa rodzinką że masakra, a jakby jeszcze tak The Rock się w to wszystko zaangażował, teraz jest na to ostatnia szansa... 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   6

17 minut temu, Grins napisał(a):

Ja pierdole gdyby to było gdzieś w jakimś mieście typu Chicago czy innym Montrealu to publika by rozniosła tą arenę po takiej akcji z wczoraj, Jimmy tak to genialnie sprzedał że aż kilka razy sobie to przewinąłem, epicki moment! Szczerze? Mam nadzieje że to właśnie któryś z braci odbierze pas Romanowi i że ta cała historia do tego doprowadzi, przecież w tej historii jest wszystko aby poskładać Romana, nie wiem który z braci tego dokona ale nie zdziwiłbym się jakby to był Jimmy najbardziej był wierny Romanowi, najbardziej wchodził mu w tyłek a teraz śmiało może wbić mu nóż w plecy i zagarnąć pasy poza tym to może być tak dobre story między Samoa rodzinką że masakra, a jakby jeszcze tak The Rock się w to wszystko zaangażował, teraz jest na to ostatnia szansa... 

ja też to już z 10 razy oglądałem, a ten podwójny superkick dla solo to po prostu poezja, idealny timing

• Lubię to 2

• Reputacja:   270

1. Seth "Freakin" Rollins vs. AJ Styles - dobrą waleczkę wrzucili w opener, bo z takim składem nie mogło to nie wypalić. Jeden i drugi to czołówka "W" pod kątem ringowym i dawało się to tutaj odczuć. Bardzo dobrze rozpisano jednego i drugiego, a to jak często się kontrowali pokazywało jak równorzędnymi są rywalami. Szkoda tylko, że momentami tempo siadało, ale i tak jak na WWE to był kawał solidnego wrestlingu. Przewidywalnie Rollek kończy z pasem. Dla mnie - spoko.

2. Becky Lynch vs. Trish Stratus - pełna chaosu szarpanina w ringu. Nie było tam nic wartego uwagi, poza tym, że całkiem mocno rozpisali MILFa, który zaskakująco wygrywa, po interwencji.

3. Gunther (c) vs. Mustafa Ali - całkiem przyjemna walka. Wiadome było, że "lokalny bohater" nie ma tutaj szans, ale rozpisali mu tu sporo mocnych momentów pod marków. Tempo było dobre, czas trwania niezbyt długi i cały czas coś się działo. Jak na takiego zapychacza, to wyszło całkiem strawnie.

4. Bianca Belair (c) vs. Asuka - taki trochę babski "Rollins vs. Styles", bo tu także skillsowo Panie to topka i wiadomo było, że ringowo zrobią solidne widowisko. Fajnie było pokazane jak w bi-Ance narasta wkurwienie. Szkoda, że po walce nie zaatakowała Aśki, bo tutaj turn jest wręcz konieczny.
Dobrze się to oglądało, bo i bookersko rozpisano to porządnie - przewagi zmieniały się bardzo płynnie, a zakończenie było zaskakujące (a przynajmniej dla mnie). Dobrze, że zdjęli pas z Montezumowej, teraz tylko ją turnować, żeby odświeżyć postać.

5. Rhea Ripley (c) vs. Natalya - Ripleyka squash***je Natkę... Walka do odbębnienia, chyba tylko żeby pas był broniony u turbaniarzy. Na ch***j tu takie coś? :roll:

6. Cody Rhodes vs. Brock Lesnar - jak na walkę z Lechem w obsadzie, to było lepiej niż zwykle. Dorzucili trochę psychologii ringowej i walka na tym zyskała. Szkoda, że postawili na to sztampowe zakończenie z dupy (utrata przytomności przy dźwigni? Serio??? :roll: ), a wystarczyło tylko przysymulować, że w pewnym momencie dochodzi do złamania i sędzia przerywa w trosce o zdrowie zawodnika. Byłoby to bardziej wiarygodne. Utrata przytomności to raczej przy duszeniach. Ale tak czy siak - ogólnie i tak było ok.

7. Kevin Owens and Sami Zayn (c) vs. Roman Reigns and Solo Sikoa - mam problem z tą walką, bo większa jej część to sztampa i średnich lotów zamulacz (+ kapitalnie grający twarzą Romeo), ale za to finisz, to świetny pokaz aktorstwa Usos'ów i "bunt braciaków" na który wszyscy czekali. Walka miała swojej momenty, ale ogólnie - jakbym miał ją oceniać ringowo - to jednak jakoś za specjalnie dupy nie urywała. Ogólnie jakoś mało tam Owensa było, no ale Sammi miał tu swój wieczór.

Reasumując - ponownie (ostatnim razem było podobnie) WWE, jak poziom produktu jaki ostatnio serwują, przygotowało całkiem spoko galę dla turbaniarzy. Ogólnie nieźle się to oglądało. Szkoda tylko, że bookerzy nie przysiedli bardziej nad main eventem, zakładając, że finiszem zrobią całą robotę. Nie zrobili. Moja ocena 3/6.

• Lubię to 1

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Seth „Freakin” Rollins vs. AJ Styles

Ponarzekałem przed galą, że to będzie otwarcie, ale skoro tak musiało być to trudno. Co do samej wyszła dobrze. Podobało mi się. Parę momentów do zapamiętania i dobry wybór osoby, która tytuł zgarnia. Jestem zadowolony. Fajnie, że HHH wręczył tytuł i pokazał, że Seth, to jest właśnie ten gość.

Co dalej?

Balor/Priest/Dom Dom/Nakamura plus Lesnar, gdy skończy rywalizację z Codasem może Drew, gdy wróci. Gunther, gdy kiedyś straci swój tytuł, a jak będzie trzeba, to wyciągnie się kartę The Miz. Będzie dobrze. Jest mistrz co się będzie pojawiał na RAW i godnie bronił tytułu na PLE. Monday Night Rollins.

Ocena walki 8/10

Becky Lynch vs. Trish Stratus

Bardzo średnia walka z wynikiem, który mnie osobie zakochanej w Becky się nie spodobał, ale skoro rywalizacja musi się toczyć dalej, to raczej jest to rozwiązanie logiczne i do obrony. Samo pojawienie się Zoey mnie solidnie zaskoczyło, ale to dobrze dla dywizji kobiet, że zawodniczka po NXT tak szybko dostała swój moment. Mogę dodać, że walka była zwyczajnie za długa. Becky coś tam się starała, ale co poradzić.

Co dalej?

Jedziemy dalej. Na Money in The Bank walka Becky vs Stark (W sumie jest walka o walizkę, więc tam też można coś zamieszać) a na SummerSlam Becky pokona Trish. Zobaczymy.

Ocena walki Naciągane 5/10, bo jednak Becky to królowa, a pojawienie się Zoey oceniam mimo wszystko pozytywnie.

Günther vs Mustafa Ali

Jak dla mnie całkiem spoko walka. Może liczyłem na troszkę więcej minut.

Co dalej?

Pewnie Riddle.

Ocena walki 6 plus/10

Bianca Belair vs Asuka

Dobrze, ale mam wrażenie, że walkę z WM oglądało mi się lepiej. Sam wynik przyjmuję z dużą radością. Wreszcie Bianca traci tytuł. Wszak obstawiałem, że nastąpi to na SummerSlam, ale narzekać nie będę. Powtórzę to, co już pisałem wiele razy dawać ten Heel Turn.

Co dalej?

Heelowa Bianca. Coś, na co czekam już sporo czasu. A co do Asuki to chętnie zobaczę walkę z Iyo. Asuka vs Iyo Sky na SummerSlam wezmę bardzo chętnie. Ewentualnie jest Bayley. Zawsze w obwodzie pozostaje Charlotte, która kiedyś pewnie wróci.

Ocena walki 7/10

Rhea Ripley vs Natalya

Właśnie tak to powinno wyglądać. Wielka mistrzyni bez najmniejszych problemów na totalnym luzie rozpierdala niegodną takiej walki rywalkę. Skoro WWE ma zamiar zestawiać Ripley z takimi rywalkami, to inaczej to wyglądać nie może. Mnie tam sprawiło radość. Ripley/Dom Dom chemia jest. Dobre.

Co dalej?

Pomyślmy. Becky zajęta. Morgan kontuzjowana. Raquel/Ronda/Baszler zabawy w Tag Team. Kto zostaje? Nikt ciekawy.

Dawać walkę Ripley z jakimś facetem.

Dobra wymyśliłem Lexi pojawi się wkrótce z tym dobrym wrestlingowo zawodnikiem przecież. To można ją rzucić na pożarcie dla Ripley. Ocena walki 10/10

Cody Rhodes vs Brock Lesnar

Solidnie, ale bez większych fajerwerków. Jak dla mnie, to jednak za długo to trwało. Wygrywa ostatecznie Lesnar, co jest w tym wypadku dobrym wyborem.

Co dalej?

Na SummerSlam ostateczne starcie. Mam nadzieję, że dodadzą jakąś stypulację.

Ocena walki 6 plus/10

KOSZ vs Bloodline

Akcja z The Usos wypadła fenomenalnie. Tutaj muszę przyznać, że elegancko się przy tym bawiłem. Stało się to, co musiało się stać i dobrze.

Co dalej? Roman vs Jimmy/Roman vs Jey/Roman Solo vs The Usos. Jest co robić na trochę.

Ocena walki troszkę zawyżone 8 minus/10, bo ta Akcja z Usos, jednak wypadła wybornie.

Ocena gali 7/10.

Edytowane przez KyRenLo
  • Lubię to 1