Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE WrestleMania 39 - 1/2 dzień

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   578
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

14 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Dla mnie opener ma zachęcić do dalszego oglądania, a po takiej walce chyba bym wyłączył:-D Nie wiem za co tu chwalić Omosa czy Lesnara - pojedynek nie trwał nawet 5 minut. Zgodnie z oczekiwaniami Omos był drewniany, Lesnar szybko go ubił, zgarnął hajs i poleciał do domu.

Nie robię z tej walki jakiegoś majstersztyku, ale dla mnie po prostu spełniła swoje zadanie. Nie palili akcji jak w build upie, Omos miał przewagę przez główną część spotkania, a publika wstawała z miejsc na comebacki Lesnara. Prosto, szybko i na temat. Jakby to wrzucili w połowie gali, to byłoby widać kontrast z innymi walkami i wypadłby dud, a tak odbębnili swoje przed pozostałymi walkami i wrócili do szatni. Jeżeli już taką walkę bookować, to imo właśnie w taki sposób. To nie miał być kandydat do walki roku przecież. :P 

https://forum.wrestling.pl/topic/74096-wwe-wrestlemania-39-12-dzie%C5%84/page/6/#findComment-615927

• Reputacja:   621
  • Status:  Offline

W dniu 28.03.2023 o 15:04, KyRenLo napisał(a):

Trochę do pęknięcia 1000 dni zostało więc WWE może "pozytywnie" zaskoczyć. 

W dniu 1.04.2023 o 13:53, KyRenLo napisał(a):

Oglądając zamknięcie Smackdown mam wrażenie, że Roman walkę wygra. Pewnie przesadzam.

Pisać, a nie mówiłem/a nie pisałem nie będę, jednak chociaż raz się coś udało przeczuć. Teraz poproszę o plusy. Oczywiście to w formie żartu. Tak na poważnie to, gdy pierwszy raz przeczytałem o możliwej sprzedaży, to moje przeczucie się upewniło. W takiej sytuacji nie zmienia się twarzy fedki. Później, jak Gunther/Bianca obronili swoje tytuły, to byłem przekonany, że plan na dzień to tytuły nie zmieniają właścicieli. 

O samej WM postaram się szerzej napisać trochę później. Jednak pierwsze słowo, które mi się nasuwa to: Rozczarowanie mimo wszystko. Pewnych wyników nie da się obronić.

https://forum.wrestling.pl/topic/74096-wwe-wrestlemania-39-12-dzie%C5%84/page/6/#findComment-615932

2 godziny temu, BPG napisał(a):

Cody jest nudny, dzisiaj na RAW znowu by płakał ciągle to samo. Dobrze, że wygrał Roman

Teraz to dopiero będzie płacz... :D 

Scrum:

https://forum.wrestling.pl/topic/74096-wwe-wrestlemania-39-12-dzie%C5%84/page/6/#findComment-615942

• Reputacja:   499

Dzień drugi Wrestlemanii. Czy był lepszy od pierwszego? 

1. Opener Omos vs Brock Lesnar

Jak chcieli zagrzać publikę to idealne umiejscowienie w karcie :D

Przebieg typowy - Najgerian Najger z jakiegoś powodu (chyba masy i wzrostu) dominuje Lesia, a potem końcówka gdzie garowany były mistrz UFC nagle ma swój zryw i pokonuje czarną bestie. O dziwo dokładnie tego się spodziewałem, ale i tak nieźle się oglądało mimo, że syf. Jednego i drugiego nie lubię, ale z dwojga złego lepiej, że poszło w tą stronę. 

Walka trwała jakieś 5 minut, czyli o jakieś 4 minuty za długo :twisted: 4/10 

2. Tagi dup

Shotzi chyba nie wjechała czołgiem, bo jakby spierdoliła się z rampy to amen by był [*]. 

Przewijałem, ale widziałem, że chaos i akcja była. Zgodnie z przewidywaniami marudna Ronda i jej niezbyt piękna nawet po 0,7 koleżanka wygrywają. 

Wychodzi Lashley - oo, czyli będzie ta jakaś walka... nie, jest w garniaku, pozuje, koniec. LOL

3. Icek 

Gunther zrobił coś nieprawdopodobnego - sprawił, że żydowski pas znowu ma prestiż. Z Sheamusa piałem na wejściu jak pisało "Harder Sheamus" - jeszcze mogli dopierdolić jakimś "Notice me senpai" :D 

Najwięcej w tej walce błyszczał.... blady. Gunther też coś porobił, a Drew był tłem. Ale ten hard hitting triple threat był dobry. 

Każdy coś tam zrobił - od początkowego botcha McIntyre'a gdzie nie trafił w Waltera, a ten wyleciał z ringu jak z procy, po zmiany przewag, po współpracę wyspiarzy aż do typowego dla starcia trzech w WWE gdzie jeden poza matą, a dwóch się bije. 

Na szczęście zgodnie z planem Skinnyfat wygrywa po fajnej waleczce. 7.5/10

4. RAW Women championship 

Przed WM obejrzałem sobie filmik i według niego Aśka nigdy nie wygrała na WM, a Bijanka w swoich zapowiedziach mówiła, że nigdy nie przegrała na WM (nie wiem czy to prawda, nawet nie chce mi się sprawdzać). I tak też tutaj zostało po walce. 

Przewijałem.

5. Schejn vs Miz

LOLOLOLOL do tego botch i kontuzja ze strony "młodego" Makmena - Stearował Quada - to chyba rodzinne :twisted: 

Więć...

6. Snoop Dogg vs Miz

...zastępuje go Snoopy i Miz przegrywa kolejny raz. Niezła z niego szmatę robią :D 

7. Hell in A Cell

Największa obawa - k***a jescze widno jest! - ale po długich (i fajnych) wejściówkach już jako tako zapanował większy mrok (pewnie zasługa mniejszego oświetlenia). Sama walka - bardzo dobra, choć czegoś brakowało. Człowiek wiedział, że będzie dobrze, ale i tak czuję niedosyt. Postawiłbym tutaj znak równości między pasem IC i tym z czego ta pierwsza walka spełniła swoje założenia, a tutaj człowiek chciał więcej. Były bronie, było mocno, ale Adaś lepsze miał te starcia - troszkę mniej chemii tutaj było nie zazwyczaj. Wynik zaskakujący, ale po tym jak exConDom przegrał w dzień 1 to już JD nie musiało wszystkiego wygrywać, a dla Edża wygrana miała sens - w końcu kończy z JD i idzie dalej. Dziwi brak Księdza Damiana i Gangrela. 

7,5/10 ale potencjał był większy

Hall of Fame - przyznam szczerze, że mało liczna ta klasa i ogólnie jakaś taka... słaba? 

Fajnie było popatrzeć na Stacy Kibel, Kaufman i sędzie trochu słabo, Great Muta, który nie wiedział co tam robi i Rey, który dalej walczy. 

8. Main Event - Roman vs Cody

Jedna z tych walk, w których overbooking jednak zaszkodził, że o ch***ym wyniku już nie wspomnę. 

Oglądałem, ale już bez takiego zainteresowania mimo, że był ten big match feeling. 

Za dużo interwencji (szczerze? Kiedy Usosi wbili to miałem przeczucie, że zaraz niespodziewanie wbiją Ted DiBiase jr oraz Orton jako Legacy, a na Backlash mamy Legacy vs Bloodline, serio :D), a tu po prostu SamiKO kolejny raz walczą z braciakami.

Wyszło jak wyszło - jest sporo narzekań na necie co do wyniku. Kiedy jak nie teraz? 

Na Backlash powinien się odbyć specjalny event - Vince mógłby wyjść naprzeciw Romana i zrobić to co od dawna wiemy - po prostu opierdolić mu sorbeta przy publice i z zadowoleniem połknąć. 

Jestem przekonany, że Rzymka można pokonać tylko w NO DQ matchu - przeciwnik musiałby tylko z gnatem przyjść i go zastrzelić żeby pasy zdobyć aczkolwiek i wtedy miałbym wątpliwości, bo okazałoby się, że Bloodline ma nowego członka samoańskiego szamana nekromantę i podczas referee bumpa wskrzesiłby Reignsa, a ten by miał szansę wygrać. 

Jako tako tę walkę się oglądało dlatego 7/10.

Podsumowując - patrzę na te oceny zagraniczne i nie wierzę - WWE tak zmanipulowało widza swoim miernym poziomem, że TO określają jak jedna z najlepszych Wrestlemanii w historii. Potrafią dawać pełno gwiazdek średnim pojedynkom. 

IC był bardzo dobry, ale widzicie tu 5*? Bo ja ni ch***ja. Po prostu dobre starcie, które mogło być jeszcze lepsze. 

Najlepszy pojedynek dnia pierwszego - saga Mysteriów.

Najlepszy pojedynek dnia drugiego - Hiac lub IC

Dzień pierwszy był bardziej równy, a drugi miał falę wzlotów i upadków. Nie wiem, który był lepszy, bo obiektywnie tego nie ocenię, gdyż pierwszy oglądałem z ekipą, a drugi sam z bratem i nie było tego klimatu. 

W każdym razie - na papierze dupa, a wyszła kupa. Całość może ocenię na 5,5/10.  (zagraniczni nakurwiają dziewiątkami :D) 

Przewiduje, że Rzymek dalej będzie mistrzem do kolejnej WM i w  końci The Rock zawita (szkoda, że nie teraz skoro Hollywood...), ale i wtedy Piekny ma szanse to wygrać. Jak zawsze dałej się wciągnąc w hype i nie jestem zadowolony z przebiegu. 

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/74096-wwe-wrestlemania-39-12-dzie%C5%84/page/6/#findComment-615943

• Reputacja:   210

Nikt nic nie powie o kolejnym zbotchowanym powrocie Shane’a McMahona? :D

Spoiler

Trzeba przyznać, że Snoop Dog wybrnął z sytuacji prawie like a pro… :D

Spoiler

Niczym Vincent na Royal Rumble 2005… :P

Edytowane przez DarthVader
https://forum.wrestling.pl/topic/74096-wwe-wrestlemania-39-12-dzie%C5%84/page/6/#findComment-615945

• Reputacja:   580

4 godziny temu, IIL napisał(a):

Z drugiej strony Romek "chwycił" na swojej pozycji dopiero podczas tego panowania. Kierowanie go dalej bez tych pasów to wielki znak zapytania i możliwe, że nie przyciągałby już fanów jak teraz. W ten weekend pojawiły się plotki, że sprzedaż dla grupy Endeavor jest bardzo bliska i generalnie jeżeli to ja bym kupował, to wolałbym wziąć WWE z Romkiem jako mistrzem niż bawić się w zmienianie czegoś, co dobrze funkcjonuje. Jest też gdzieś na horyzoncie walka z Rockiem i nie miałaby takiego impetu, gdyby Romek został pozbawiony bieżącego runu. Umówmy się, że cała ta jego obecna magia opiera się na tym w 99% procentach. Jeżeli nie będzie kontuzji, to potrzyma do WMki z czterema oczkami. ;)

Dla mnie Romek chwycił, bo został po prostu heelem - jako face był przegrany. Obecnie czy on ma pasy czy nie - czy to ma takie znaczenie? Jeśli ktoś dzisiaj w WWE nie potrzebuje złota to właśnie Reigns. Ile on tam już nastukał tych ME kolejnych WM? Nikt nie ma do niego żadnego podjazdu i nie wiem kto ma mu już te pasy odebrać. Walka z The Rockiem? Nigdy nie czekałem i nie czekam, ale Rock żeby wygrać musiałby chyba załatwić kolegów z Hollywood.

Cytat

Jestem przekonany, że Rzymka można pokonać tylko w NO DQ matchu - przeciwnik musiałby tylko z gnatem przyjść i go zastrzelić żeby pasy zdobyć aczkolwiek i wtedy miałbym wątpliwości, bo okazałoby się, że Bloodline ma nowego członka samoańskiego szamana nekromantę i podczas referee bumpa wskrzesiłby Reignsa, a ten by miał szansę wygrać. 

Zgadzam się z tym co napisał CzaQ.

4 godziny temu, BPG napisał(a):

Cody jest nudny, dzisiaj na RAW znowu by płakał ciągle to samo. Dobrze, że wygrał Roman

Nie śledzę regularnie tygodniówek etc., ale jeśli Cody jest nudny to kto w tej fedce jest ciekawy?:-D

https://forum.wrestling.pl/topic/74096-wwe-wrestlemania-39-12-dzie%C5%84/page/6/#findComment-615947

• Reputacja:   2

16 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Nie śledzę regularnie tygodniówek etc., ale jeśli Cody jest nudny to kto w tej fedce jest ciekawy?:-D

Wszystko zależy od gimmicku i każdy może być ciekawy, Kofi wygrywający na mani był super facem.

A Cody w gimmicku płaczka chcącego być jak tata jest nudny do bólu, jedyne czym zainteresował to że olał AEW i wrócił do Dablju poza tym nie zrobił nic. Wrócił na fali szumu o odejściu od AEW, potem złapał kontuzje, wrócił na Rumble które uczynił do bólu przewidywalnym a teraz znowu każdy chciał najbardziej przewidywalnego rozwiązania. Ludzie by klaskali bo chyba im na biletach piszą kto jest facem a kto healem ale tak naprawdę każdy ma tego gościa w dupie

https://forum.wrestling.pl/topic/74096-wwe-wrestlemania-39-12-dzie%C5%84/page/6/#findComment-615950

30 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Dla mnie Romek chwycił, bo został po prostu heelem - jako face był przegrany. Obecnie czy on ma pasy czy nie - czy to ma takie znaczenie? Jeśli ktoś dzisiaj w WWE nie potrzebuje złota to właśnie Reigns.

Kibicowałem McIntyre na Clash of the Castle. Dali świetne emocje i szokujący wynik. To byłby dobry moment na zmianę mistrza. Dalej kibicowałem Zaynowi w Montrealu. Również wtedy byłby dobry moment. Znów super walka i szokujące rozwiązanie. Z Cody’m powtórka z rozrywki. Mogli to zakończyć tutaj. Trzeci raz mieli za pretendentem konkretny storyline.
Przyznam, że te panowanie Romka jest naprawdę wyjątkowe i inne od wszystkich. Mało kiedy jeden title run spinał to kupy tyle ciekawych obron pasa. Mimo, że każdy z wymienionych pretendentów pasował mi jako nowy mistrz, to cieszę się, że prowadzą tę historie dalej. Wybudowali tutaj momentum mające podobny vibe jak niemalże streak Takera. Oby trwał jak najdłużej… Jeżeli dojdzie do walki Rock/Reigns, to będę kibicował Romanowi. Nie chciałbym, aby zmarnowali to na part timera. Będzie gorąco, ciekawe tylko czym wypełnią obrony pasa przez następny rok. Rollins? Lesnar x123456789? Solo Sikoa? 

Okupowanie głównego pasa WWE wyciągnęło też znacząco do góry mistrzostwa Intercontinental i U.S., a tego wszyscy chcieli od lat. 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/74096-wwe-wrestlemania-39-12-dzie%C5%84/page/6/#findComment-615951

• Reputacja:   4
  • Urządzenie:  Android

heh, ja akurat kibicowałem Romanowi. Cody zawsze kojarzy mi się z tym typem, co biegał w plastikowej masce z pasem IC, solidny mid i nic więcej.

https://forum.wrestling.pl/topic/74096-wwe-wrestlemania-39-12-dzie%C5%84/page/6/#findComment-615953

Godzinę temu, BPG napisał(a):

Rumble które uczynił do bólu przewidywalnym a teraz znowu każdy chciał najbardziej przewidywalnego rozwiązania.

Ja przewidywałem, że Romek wygra, więc chciałem czegoś nieprzewidywalnego:-D

Godzinę temu, BPG napisał(a):

Ludzie by klaskali bo chyba im na biletach piszą kto jest facem a kto healem ale tak naprawdę każdy ma tego gościa w dupie

Tu się akurat zgodzę, ale publika WWE ma obecnie pewnie jakieś 90% ludzi z rosteru w dupie i to wina WWE.

56 minut temu, DarthVader napisał(a):

Oby trwał jak najdłużej… Jeżeli dojdzie do walki Rock/Reigns, to będę kibicował Romanowi. Nie chciałbym, aby zmarnowali to na part timera. Będzie gorąco, ciekawe tylko czym wypełnią obrony pasa przez następny rok. Rollins? Lesnar x123456789? Solo Sikoa? 

Też bym kibicował Romanowi, bo nie jest part timerem - przynajmniej  na dziś. Inna sprawa, że im dłużej panuje tym nie ma dla niego przeciwnika. Rollins? Obecnie nie ma startu, Lesnar był, a Sikoa to opcja na chwilę. Brakuje ludzi, którzy realnie mogą Romkowi zagrozić i to jest problem jego runu z pasem.

https://forum.wrestling.pl/topic/74096-wwe-wrestlemania-39-12-dzie%C5%84/page/6/#findComment-615954

• Reputacja:   621

Dwie krótkie wrzutki:

Ludzie chyba przesadnie ciepło takiego wyniku nie przyjęli. Znaczenia oczywiście wielkiego to nie ma. WWE wie, co dla nich jest najlepsze. Jest Rekord Samaratino do pobicia. Zobaczymy.

Jeżeli to prawda, to jednak trochę lipa. Mistrz z dwoma pasami powinien być często, a tu wyjdzie jak wyjdzie. Pewno Money In The Bank będzie odpuszczone. 

https://forum.wrestling.pl/topic/74096-wwe-wrestlemania-39-12-dzie%C5%84/page/6/#findComment-615956

49 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Inna sprawa, że im dłużej panuje tym nie ma dla niego przeciwnika. Rollins? Obecnie nie ma startu, Lesnar był, a Sikoa to opcja na chwilę. Brakuje ludzi, którzy realnie mogą Romkowi zagrozić i to jest problem jego runu z pasem.

Mogą zawsze wrócić do Cody’ego i Zayna/KO. Na Backlash po tych interwencjach jakiś 6 Man tag pisze się sam. Dalej mogą ogarnąć dodatkową obronę z Rollinsem, po drodze też z kimś z jego stajni i jest też Randy Orton, którego bardzo możliwe wyjmą z szafy na dzisiejszym RAW i byłby idealnym kandydatem na SummerSlam.

Fakt, Cody miałby względnie ciekawszych pretendentów. Mają to niby od dawna rozplanowane, także zobaczymy…

https://forum.wrestling.pl/topic/74096-wwe-wrestlemania-39-12-dzie%C5%84/page/6/#findComment-615961

Godzinę temu, MattDevitto napisał(a):

Też bym kibicował Romanowi, bo nie jest part timerem - przynajmniej  na dziś. Inna sprawa, że im dłużej panuje tym nie ma dla niego przeciwnika

Już rok temu nie było dla niego przeciwnika i wszyscy wzdychali na powtórki z Lesnarem, a potem przeszli sami siebie z podbudową pod walki z McIntyre, Samim i Rhodesem. Na pewno mają pomysły na kilka miesięcy do przodu, o ile nie do następnej Manii. Wspomniany wyżej Orton byłby akurat na feud podczas lata. 

Inna sprawa, to ubili tutaj moment Cody’ego. Trochę lipa będzie go oglądać w midcardzie, a tak skończył np McIntyre…

https://forum.wrestling.pl/topic/74096-wwe-wrestlemania-39-12-dzie%C5%84/page/6/#findComment-615964

Panowie, ja to wszystko rozumiem i dla Romana to nawet Stylesa mogą odkurzyć do ME żeby jobbnął. Tu jest mój największy problem z tym wynikiem ME - ktokolwiek by nie stanął naprzeciw Romana przegra kierując się ideą kolejnej WM. Poza tym zobaczymy jak często Roman będzie się pojawiał, bo już od jakiegoś czasu mówiło się o luźniejszym grafiku. Jedyna nadzieja na jakiś ruch w ME, czyt. zmianę mistrza - walizka, choć i tu nie byłbym pewny czy Romek nie odkopie:D

Edytowane przez MattDevitto
https://forum.wrestling.pl/topic/74096-wwe-wrestlemania-39-12-dzie%C5%84/page/6/#findComment-615965

• Reputacja:   499

Przecież Romuald to już jest part timer - nawet nie chciało mu się za bardzo promować tej walki - cała otoczka polegała na tym, że i on i Cody są mocni i niepokonani. Raz go nawet Heyman na RAW wyręczył, a panowie widzieli się... nie wiem? 2 razy?

Jestem pewny, że nawet opuścił jedno całe PPV jako główny mistrz, ale nie chce mi się sprawdzać. 

Ostatni raz Rzymianin przegrał na RR 2022... przez DQ

Teraz WWE pokazało AEW środkowy palec całemu rosterowi, bo to było idealne story żeby zakończyć (albo początek końca) Bloodline, a Cody wypełniłby przeznaczenie i został mistrzem przy okazji rozłączając pasy, bo 1 mistrz to mało na tyle tygodniówek. 

Czekam na opinię @-Raven-'a, ciekawe co on powie :D 

https://forum.wrestling.pl/topic/74096-wwe-wrestlemania-39-12-dzie%C5%84/page/6/#findComment-615968