Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   498
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Słowem wstępu - od jakiegoś czasu zbieram informacje o comiesięcznych ciekawych wydarzeniach typu koncerty, premiery kinowe, daty PPV czy premiery interesujących mnie gier w jednym miejscu, więc czemu by nie rozszerzyć to i nie podzielić się. Dodatkowo wiadomo - jedna osoba nie ogarnie wszystkiego, więc może jest coś co warto dodać, co przeoczyłem i tutaj właśnie jest Wasza rola. Mało tego możemy zarazić się jakimiś swoimi pasjami czy czymś podobnym. 

Tak wygląda moje "kalendarium" na luty 2023

3 - Knock at the cabin (pol. Pukając do drzwi)- M. Night Shyamalan wraca z kolejnym filmem, który zbiera całkiem pozytywne recenzje i po raz kolejny reklamowany jest "powrotem do formy". Można jego filmy lubić lub nie - gość jest bardzo nierówny - ale zazwyczaj jego filmy mają ciekawą otoczkę. Opis fabuły - 2 facetów wraz z dzieckiem jedzie na wakacje do domku letniskowego. Niespodziewanie czwórka uzbrojonych ludzi puka do ich drzwi... Tyle, lepiej więcej nie wiedzieć. W sumie im mniej się wie o fabule tym lepiej, bo ta jest całkiem tajemnicza... dopóki nie obejrzy się trailera do czego nie zachęcam :D Co ciekawe film jest na podstawie opowiadania autorstwa Paula Tremblaya, z którym nie miałem nigdy styczności, ale słyszę dobre rzeczy. Dodatkowym smaczkiem jest fakt, że Batista gra jedną z głównych ról. 

3 - Fame MMA 17 - Nie każdy lubi "we freaki", ale ja tak się napaliłem na różnego rodzaju napierdalanki, że łykam wszystko jak pelikan. Dodatkowo kto nie lubi jak ktoś głupi się bije, a otoczka medialna jest po prostu zabawna. Patologia? Być może, ale kto się broni dobrze bawić? 

4/5 - W sensie w nocy z 4 na 5 lutego :

UFC Lewis vs Spivac - Czarna Bestia wraca do gry. Po serii dwóch porażek ma szansę się odbić, jednak jest tak nierównym zawodnikiem, że nawet z B-klasowym Spivakiem może być kłopot. Rekordzista pod względem nokautów w UFC jest jednak w mojej opinii faworytem i powinien to ugrać. Dodatkowo na gali walczy Polak - Marcin Tybura.

NXT Vengeance - Skończyły się Takeovery, mamy specjalne eventy od NXT. Niestety nie czuję żadnego hajpu na tę galę, gdyż złoty brand się kompletnie stoczył od czasów "2.0".

Bellator Fedor vs Bader - legendarny zawodnik MMA Fedor Emalianenko w swojej ostatniej walce w karierze znów zawalczy o pas wagi ciężkiej w rewanżowym starciu z obecnym mistrzem Ryanem Baderem. Czekam jak cholera. Dodatkowo w karcie ciekawa walka o pas wagi średniej.

6 - koncert Bring Me The Horizon - W Gliwicach, w Arenie Gliwice zawita angielska grupa BMTH. Wiedziałem o istnieniu tego zespołu, ale nigdy się nie interesowałem. Do czasu aż nie przesłuchałem najnowszego albumu - Post Human: Survival Horror - i się zakochałem - praktycznie wszystkie kawałki mi podeszły do gustu co się nigdy jeszcze nie zdarzyło. 

Miałem się wybrać, ale kłopoty finansowe oraz kłopoty z nogą zepsuły mi plany. A szkoda, bo pewnie dużo fajnych dup by było :D Singiel otwierający krążek nawiązujący do mojego ulubionego Resident Evil

9 - You sezon 4 - mimo ostatnio nieprzychylnych opinii Netflix ma też dobre rzeczy w swojej bibliotece - w tym seriale. I jednym z nich jest "Ty". W skrócie serial opowiada o z pozoru zwykłym gościu, który ma pewne problemy psychicznie. A tak naprawdę jest seryjnym zabójcą, który ma obsesję na punkcie kobiet i nie cofnie się przed niczym w imię miłości :D Serial bardzo polecam. 9 lutego ma premierę pierwsza część 4 sezonu, druga część będzie miała premierę w kolejnym miesiącu. 

11/12 - UFC 284 - Mocna karta ze świetnym main eventem w postaci mistrz kontra mistrz - Islam Makhachev, czyli mistrz wagi lekkiej vs Alexander Volkanovski, mistrz wagi piórkowej. 

Niestety karta ucierpiała ze względu na multum wycofanych pojedynków, ale i tak jest dosyć dobrze. 

14 - Walentynki - czyli dzień samobójców. Bezsensowne święto zakochanym niepotrzebne, a singlom takim jak ja kopiące dodatkowo dół. A, że wkurwia mnie szczęście innych to jest to zdecydowanie jeden z najgorszych dni w roku dla mnie :D

14 - Wanted : Dead - Całkiem ciekawe połączenie strzelanki i slashera. Zakochałem się od pierwszego trailera, bo brakuje mi tego typu gier. :D

15 - Winnie the Pooh : Blood and Honey - co by było gdyby Kubuś Puchatek i przyjaciele byli mordercami? :D Możemy się przekonać w tym ciekawym slasherze klasy B.

17 - The Whale (pol. Wieloryb) - 
Cierpiący na poważną otyłość nauczyciel angielskiego próbuje odbudować więź ze swoją nastoletnią córką. - tak brzmi opis filmu w reżyserii Darrena Aronofskyego, którego lubię. Powrót do aktorstwa zalicza znany z "Mumii" Brendan Fraser w Oscarowej roli. Film jest bardzo chwalony i ja również nie mogę się doczekać żeby go obejrzeć. 

17 - Ant-man 3 aka ANT-MAN I OSA: KWANTOMANIA - Superbohaterowie Scott Lang (Paul Rudd) i Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) powracają jako Ant-Man i Osa w nowym, pełnym przygód filmie. Wraz z rodzicami Hope, Hankiem Pymem (Michael Douglas) i Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer), oraz córką Scotta, Cassie Lang (Kathryn Newton) będą eksplorować Wymiar Kwantowy, gdzie spotkają zadziwiające, nieznane istoty. To, co tam przeżyją, zmieni ich wyobrażenia o tym, co jest możliwe. - jestem fanem MCU choć muszę przyznać, ze faza 4 (zgodnie z moimi oczekiwaniami) jest bardzo nierówna, jednak fani wpadli ze skrajności w skrajność - kiedyś byłeś pedałem za to, że nie jesteś fanem Marvela, dziś jesteś pedałem, bo jesteś fanem Marvela :D Wiedziałem, że po sadze z Thanosem popularność pójdzie na łeb na szyję, ale aż takiego czegoś się nie spodziewałem. Poprzednie części Człowieka Mrówki mi się podobały i pewnie podobnie będzie z tą częścią. 

18/19 - WWE Elimination Chamber - Mamy już pierwsze walki, ale sama komora zapowiada się tak sobie. Zamiast jak w przeszłości mieć dwie komory o główne pasy, które dostarczają emocji tak teraz komory będą o marne pasy US oraz oraz o shota na pas kobiet w posiadaniu Biancii Bel Air..

18/19 - UFC Vera vs Sandhagen - Według mnie Cory Sandhagen jest lepszej klasy zawodnikiem, z lepszą techniką, ale Cheeto może zaskoczyć. Jest to jedna z najważniejszych walk w mocno obsadzonej wadze koguciej. Karta zapowiada się średnio, ale czasem takie najbardziej "dostarczają" i mamy dużo skończeń. 

21 - Atomic heart -
FPS, w którym trafiamy do retrofuturystycznej wersji Związku Radzieckiego. W Atomic Heart wcielamy się w tajnego agenta, a naszym zadaniem jest zbadanie sekretnej placówki, w której rozpętał się bunt maszyn, i zaprowadzenie w niej porządku, nim dojdzie do globalnej katastrofy. W dużym skrócie - strzelanka przypominająca hit sprzed lat, a mianowicie Bioshock. Jestem umiarkowanie nahajpowany, ale brakuje mi ostatnio dobrych strzelanek, a to może być to. 

22 - Cocaine bear - Kokainowy Miś :D Ktoś wpadł na genialny pomysł dosyć originalnego animal attacku gdzie Niedźwiedź Grizzly przypadkowo naćpawa się kokainą i w morderczym szale rozkurwia wszystko wokół. :D To mi się podoba! I o to chodzi! - cytując klasyka Milowicza. 22 lutego ma miejsce premiera światowa, w Polsce film ma się ukazać 10 marca wg Filmwebu. 

25/26 - UFC Krylov vs Spann - Superman zawalczy z Górnikiem pod koniec lutego. Kolejny raz średnia karta, ale może dostarczy dawkę przemocy oraz rozrywki. 

Niektóry opisy szczątkowe, bo to miało być na szybko, a zeszło mi dłużej niż planowałem... w skrócie :

3 - Knock at the cabin/Fame MMA 17
4/5 - UFC Tybura/NXT Vengeance/Bellator Fedor
6 - koncert Bring me the horizon 
9 - You sezon 4
11/12 - UFC 284
14 - Wanted dead/walentynki
15 - Winnie the Pooh
17 - The Whale/Ant-man 3
18/19 - WWE Elimination Chamber/UFC Vera vs Sandhagen
21 - Atomic heart
22 - Cocaine bear
25/26 - UFC Krylov vs Spann

Co byście dodali? Co byście poprawili? 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/74016-k%C4%85cik-kulturalny/

• Reputacja:   621
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

2 Lutego: Premiera Deliver Us Mars. Tutaj nie ma co gadać/pisać tu trzeba brać jak najszybciej.
10 Lutego to będą trzy ostatnie odcinki drugiego sezonu Legenda Vox Machiny pierwszy to mistrzostwo świata a drugi pewnie jeszcze lepszy. Jako że sam wolę opcję całość na raz (prawie) to sobie czekam na finałowe epizody.
15 Lutego Batman: The Animated Series na HBO Max. Dla fanów Batmana pozycja absolutnie obowiązkowa. 
28 Lutego: Premiera Scars Above. Brać na premierkę i grać. Ja jako osoba lubiąca takie klimaty jestem totalnie podjarany.  

A co do You to, a nie zapomniałem Zakaz Spoilerowania, jest.

Edytowane przez KyRenLo
https://forum.wrestling.pl/topic/74016-k%C4%85cik-kulturalny/#findComment-614096

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• PTW
      Polska część rosteru PTW prezentuje kapkę swoich umiejętności i zaprasza Was na gale w 2025 roku! Bilety na wydarzenie 11 stycznia już dostępne, korzystajcie i do zobaczenia! <3 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • Mr_Hardy
      Ehh jak ja go nie trawie... Irytujący, ociężały kloc.
    • Mr_Hardy
      W nowym roku postanowiłem, że spróbuję coś częściej pisać, choć nie wiem, na ile mi to wyjdzie, bo nigdy mi to jakoś nie szło. "The Rated R Superstar" Cope... Ktokolwiek to wymyślił, nie był wtedy trzeźwy. Do rozpadu The Acclaimed coraz bliżej. Lubiłem ich jako tag team, cieszyłem się, kiedy wygrali pasy, ale moim zdaniem więcej już chyba nie dało się z nich wycisnąć jako drużyna. Nieźle Jeff Jarrett postraszył tym, że może ogłosić emeryturę, choć nie do końca w to uwierzyłem. Jeff podpisał ostatni kontrakt jako wrestler i chce iść po główny pas, co jest głupie, bo od razu wiadomo, że nic z tego nie będzie. Na Wrestle Dynasty Mercedes Moné stanie w obronie pasa NJPW przeciwko Minie. Bardzo chciałbym, żeby wygrała Shirakawa, ale, mówiąc szczerze, szanse są bliskie zeru. Jedyny promyk nadziei to fakt, że to pas NJPW. Co tam jeszcze? O, Ricochet przechodzi heel turn. Ok, coś się zacznie z nim dziać. To chyba na tyle, co udało mi się napisać.
    • KyRenLo
      A.J. Francis: TNA Wrestling Re-signs A.J. Francis – TNA Wrestling TNAWRESTLING.COM
    • falas2005
      Tak Drew błyszczał przy Punku, że przegrał z nim rywalizację i to suma sumarum w kiepskim stylu, a teraz praktycznie słuch o nim zaginął. 
  • Dodaj nową pozycję...