Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Wrestling Awards 2022

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   682
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Attitude Wrestling Awards 2022

Wracamy do znanego plebiscytu, gdzie użytkownicy forum wybierają najlepszych i najgorszych w poszczególnych kategoriach. Głosować można dowolnie, podając typy z wszystkich federacji. 

Każdy wybór starajmy się popierać argumentami. To jest tutaj najciekawsze. 

Termin oddawania głosów: 28/02/22 (20:00)

1. Wrestler Roku

2. Najgorszy Wrestler Roku

3. Najlepszy Babyface

4. Najlepszy Heel

5. Feud/Storyline Roku

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku

7. Tag Team Roku

8. Najgorszy Tag Team

9. Największy Postęp

10. Najlepsze Mic Skillsy

11. Najlepszy Gimmick

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)

13. Najbardziej Przereklamowany

14. Najbardziej Niedoceniony

15. Najlepsza Gala TV

16. Walka Roku (podać galę)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)

18. Odkrycie Roku

19. Rozczarowanie Roku

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

24. Kobieta Roku

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku

• Reputacja:   676

Tylko się nie śmiać za bardzo (Dzięki)

1. Wrestler Roku-Seth Rollins

4. Najlepszy Heel-Bayley

5. Feud/Storyline Roku-Becky Lynch vs Bianca Belair

7. Tag Team Roku-Dakota Kai, & Iyo Sky

9. Największy Postęp-Dominik Mysterio

10. Najlepsze Mic Skillsy-Bayley

11. Najlepszy Gimmick-Bayley

13. Najbardziej Przereklamowany-Bray Wyatt

14. Najbardziej Niedoceniony-Chad Gable

15. Najlepsza Gala TV-Monday Night Raw

16. Walka Roku-Damage CTRL (Bayley, Dakota Kai, and Iyo Sky) vs Bianca Belair, Alexa Bliss, Asuka. WWE Clash at the Castle 

18. Odkrycie Roku-Dominik Mysterio

22. Najlepsze PPV-SummerSlam (2022)

24. Kobieta Roku-Rhea Ripley

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku-Powrót Bayley. SummerSlam (2022)

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

• Reputacja:   20

1. Wrestler Roku:

Roman Reigns (Wygrywa absolutnie wszystko, zdobycie Undisputed WWE Championship, lider najmocniejszej grupy w fedce).

2. Najgorszy Wrestler Roku:

Omos (Zero ring skillów, zero mic skillów, brak jakiejkolwiek wiarygodności jako monster heel).

3. Najlepszy Babyface:

Kevin Owens (Po objęciu sterów przez HHH'a topowy face w WWE, mało kto zbierał taką owacje jak on).

4. Najlepszy Heel:

MJF (Najmocniejszy punkt AEW po powrocie, jeden z najlepszych heeli ostatnich lat, główny AEw Champ).

5. Feud/Storyline Roku:

Bloodline vs Brawling Brutes & McInyre & Owens (Co by nie mówić, program który najmocniej zapadł mi w pamięci w minionym roku).

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku:

Elias jako Ezekiel aka brat Eliasa (kompletnie zepsucie postaci Eliasa, nic nie wniosło ani tym bardziej pomogło to jego postaci).

7. Tag Team Roku:

The Acclaimed (Duży progres w tym roku, mistrzowie AEW w najmocniejszej na świecie dywizji TT, charyzma i walki na poziomie).

8. Najgorszy Tag Team:

Andrade Family Office (Co chwilę zmiany składu. które i tak nic nie wnoszą, nijaki punkt tygodniówek, nic specjalnego nie osiągnęli).

9. Największy Postęp:

Austin Theory (Z lalusia lansującego się telefonem i nieudanego cash-in MitB do tego jednego z topowych heeli w fedce i solidnego US Champa).

10. Najlepsze Mic Skillsy:

MJF (Wyjaśnione wcześniej).

11. Najlepszy Gimmick:

MJF (Wyjaśnione wcześniej).

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer):

Wheeler YUTA (Walki na wysokim poziomie z takimi zawodnikami jak MOX czy Danielson, co walka to przyzwoity poziom, nagrodzony ROH Pure Championship).

13. Najbardziej Przereklamowany:

Andrade El Idolo (miało być wzmocnienie AEW, zamiast topowego latynosa mamy kompletnie bezbarwnego zawodnika, który nawet z menagerem u boku jest mdły).

14. Najbardziej Niedoceniony:

Sami Zayn (co prawda znaczy coś obecnie w WWE, jest członkiem topowej stajni ale według mnie zdecyduje na zdecydowanie więcej, co najmniej run z solowym tytułem),

15. Najlepsza Gala TV:

AEW Dynamite!

16. Walka Roku (podać galę):

Gunther vs Sheamus o IC Title na Clash of The Champions (spodziewano się co najwyżej dobrej walki, tymczasem obaj spisali się powyżej oczekiwań).

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę):

Nie ma co tracić czasu na słabe walki ;)

18. Odkrycie Roku:

Daniel Garcia (Zawodnik, który tak naprawdę pojawił się znikąd a stał się solidnym zawodnikiem u boku samego Y2J'a).

19. Rozczarowanie Roku:

CM Punk (Ten pan na dobre się już wypisał z poważnego wrestlingu, zresztą na własne życzenie).

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager):

Logan Paul (Co prawda rzadko bywa w WWE ale jak na "freaka" we wrestlingu pokazują solidny poziom).

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager):

Mark Sterling (ten od Neese'a i Woodsa, irytująca postać w AEW).

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna):

Clash of The Champions.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna):

Nie ma co tracić czasu na słabe gale ;)

24. Kobieta Roku:

Jade Cargill (Mistrzostwo AEW TBS, imponujący rekord 50-0, na rozkładzie mocne nazwiska min. Rosa, Soho, Rose).

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku:

Triple H przejmuje kontrole kreatywną nad WWE i stopniowe odbudowywanie federacji.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

image.png.615d5803081e98bddebc8bc11d5a17a6.png

• Reputacja:   2

1. Wrestler Roku - MJF - miałem krótki dylemat między nim, Guntherem i Harwoodem, ale ostatecznie to MJF był w tym roku gwiazdą. Świetny feud z Punkiem, znakomite proma na czele z, nawiasem mówiąc nieco zmarnowanym, pipe bombem i ostateczne sięgnięcie po tytuł.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Luigi Primo - ta kategoria była problematyczna o tyle, że dawno przestałem gustować w oglądaniu wrestlecrapu z ciekawości, więc musiałem się tu posłużyć propozycjami Cagematcha. Primo spokojnie tu pasuje, bo ciężko znaleźć w nim jakieś redeeming values. Bardzo wątpliwej jakości komediowy wrestling z którym powinien pozostać w odmętach amerykańskich indysów pozwolił mu niestety na chwilę znaleźć drogę do AEW i GLEAT.

3. Najlepszy Babyface - Eddie Kingston - myślałem jeszcze o Hooku, ale w jego przypadku jest jeszcze sporo uroku nowości i ciężko powiedzieć, czy pojawając się częściej w telewizji utrzyma relację z fanami. Eddie natomiast ponownie udowodnił, że tą organiczną relację cały czas ma, a ponadto pozostaje w czołówce najelpszych mówców.

4. Najlepszy Heel - MJF  - patrz wrestler roku.

5. Feud/Storyline Roku - MJF vs. CM Punk - właściwie każde promo tego feudu było co najmniej bardzo dobre, a ich walki znajdowały idealny balans między old-schoolem i współczesnym stylem.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - The Elite vs. Death Triangle - patrz najgorszy tag team

7. Tag Team Roku - FTR - trudno i inny wybór. Masa znakomitych walk z Briscoesami na czele. Stricte ringowo Harwood był pewnie najlepszym wrestlerem roku. Albo on albo Gunther.

8. Najgorszy Tag Team - Young Bucks - o ile miałem dla nich dużo sympatii w okresie poprzedzającym powstanie AEW, tak dziś, może częściowo pod wpływem regularnego słuchania podcastu Cornette'a, ich walki są dla mnie niestrawne. Spotfesty mają swój urok, ale ile razy można oglądać ten sam spotfest? Dodajmy jeszcze tę serię 7 walk z Death Triangle, gdzie Lucha Bros jak mało kto uwalniają najgorsze instynktu Bucksów w ringu. Nie brałem już nawet pod uwagę tego, że wedle plotek to oni zastopowali zdobycie pasów tag team przez FTR, a i tajemniczy tweet Brandi zaraz wkrótce po aferze z Punkiem mógłby sugerować, że mają więcej na sumieniu.

9. Największy Postęp - Jacob Crane - nikt z AEW i NOAH nie przychodził mi tu na myśl, więc niech będzie polski akcent. Jacob przedarł się do głównego rosteru wXw, a nawet dostał najwyraźniej mini-feud z przyszłym zdobywcą pasa wXw, Levanielem. Z polskich wrestlerów wytrenowanych w Polsce już wyraźnie uciekł konkurencji, jeśli chodzi o robienie kariery w Europie.

10. Najlepsze Mic Skillsy - MJF - patrz wrestler roku.

11. Najlepszy Gimmick - Roman Reigns - WWE od początku mojej przygody z wrestlingiem oglądam sporadycznie i wybiórczo, ale w tych segmentach z udziałem Romana które widziałem sprawdzał się znakomicie jako tribal chief. Tu może nawet nie tyle sam gimmick jest tak świetny, co jego realizacja przez Romana z genialną grą twarzą i roztaczaniem aury badassa.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Yoshinari Ogawa - bez bicia przyznaję, że nie oglądałem nic z bardzo chwalonych runów Mike'a Biley'ego w Impact i Despy'ego w NJPW. Wyróżnienie więc trafia do Ogawy, który kolejny rok z rzędu wymyka się szponom peselozy. Okej, jest nieco wolniejszy niż 20 lat temu, ale umiejętność skonstruowania wciągającej, technicznej walki i tuszowania przy tym nieuniknionych ograniczeń fizycznych, których niestety mając 55-56 lat na karku całkiem uniknąć się nie da. Zresztą choćby KENTA przyznaje, że Ogawa ma genialny umysł do wrestlingu i do dziś prosi go czasem rady. Bardzo udany rok okrasił być może swoim najlepszym single matchem w karierze (sic!) z Kaito Kiyomiyą w lutym.

13. Najbardziej Przereklamowany - Jon Moxley - domyślam się, że w pewnej "surowości" w ringu i upodobaniu do dla bleedingu niektórzy dostrzegają Bruiser Brody'ego naszej ery. Ot, kwestia perspektywy. Dla mnie w tym wypadku to bardziej brak naturalnego talentu sportowego. Ponadto jego proma są zazwyczaj po prostu średnie. Jakby to powiedział Bret Hart, 4/10. Nie postawiłbym go oczywiście w jednym szeregu z legendami wrestlecrapu, a odpowiednio bookowany, z dala od singlowych main eventów, dużo zyskuje. Problem w tym, że w AEW ma być asem, gdzie pomijając rozpoznawalność masa ludzi od samego początku istnienia federacji ma na to lepsze papiery od niego..

14. Najbardziej Niedoceniony - Charlie Dempsey - z początku miałem wybrać Eddiego Kingstona, który zaliczył spektakularny zjazd od największego face'a federacji do rycerza Dark Elevation. Rzecz w tym, że Eddie sam sobie zgotował ten los sprawiając problemy na backstage'u. Poza Eddiem nie widziałem żadnego jaskrawego przypadku marnowanego potencjału, więc wybór pada na syna Regala głównie dlatego, że będąc już teraz świetnym wrestlerem z wyjąkowym magnetyzmem współczesnego Billy'ego Robinsona jest kiszony w NXT, gdzie w dodatku nie odgrywa póki co większej roli.

15. Najlepsza Gala TV - AEW Dynamite - nie oglądałem żadnej innej regularnie, natomiast sam fakt, że chciało mi się co tydzień włączyć Dynamite choćby dla pojedycznych segmentów spokojnie wystarczy do nominacji. :P

16. Walka Roku (podać galę) - FTR vs. The Briscoes (ROH Final Battle) - fantastyczne zwięczenie trylogii, która przejdzie do historii biznesu, częściowo niestety przez tragiczną śmierć Jaya. Podobnie jak w przypadku walk MJFa i Punka idealny balans między old schoolowymi wpływami i potrzebami współczesnego widza.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Royal Rumble match mężczyzn (WWE Royal Rumble) - przyznaję, niewiele z niej już pamiętam poza emocjami, które towarzyszyły jej oglądaniu. A były one takie, że jak praktycznie co roku bez żalu po Royal Rumble matchu zrobiłem sobie niemal całkowitą przerwę od produktu WWE aż do Wrestlemanii.

18. Odkrycie Roku - Logan Paul - abstrah***jąc już od jego statusu celebryty (bo i od tej strony prawdę mówiąc zbytnio go nie znam) wydaje się być naturalnym talentem jakich mało. Mając na koncie raptem cztery walki w karierze pokazał już ponadprzeciętny atletyzm, umiejętność generowania heatu i zdolność do przejścia przez 25-minutową walkę z doświadczonym przeciwnikiem. Kusiło mnie trochę wybrać Taishiego Ozawę, ale obiektywnie żeby mógł rywalizować z Paulem, to musiałby chyba w trzeciej walce życia dostać GHC Title i jeszcze przy tym skraść show.

19. Rozczarowanie Roku - Katsuhiko Nakajima - rok 2023 nie był właściwie dla Katsuhiko zły. Mimo wszystko miał epicki MOTYC na początku roku z Shiozakim, miał świetną walkę z Hidekim Suzukim, a i parę innych udanych występów by się znalazło. Rzecz w tym, że to i tak bardzo wyraźny regres w stosunku do 2021, kiedy Katsuhiko był w ścisłej światowej w czołówce (moim zdaniem na jej szczycie). Niestety, Nakajima po prostu nie jest drawem i po utracie pasa GHC na rzecz Kazuyukiego Fujity w lutym zaliczył relegację do midcardu na cały rok. Co gorsza, w ciągu trzech mięści znokautował dwóch wrestlerów. Najpierw Tetsuyę Endo na Cyberfight, rujnując swoją walkę na jednej z największych gal roku, a potem Kinyę Okadę, fundując mu przy tym kontuzję i półroczną przerwę od ringu. Brutalność to znak rozpoznawczy Nakajimy i sytuację z Endo można uznać przynajmniej częściowo za pechowy zbieg okoliczności, że te knockouty to najbardziej wyraźne przejawy obecności Katsuhiko w świecie wrestlingu w 2022.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Heyman - tutaj poszedłem na łatwiznę nie mając mniej oczywistego kandydata. Paul Heyman niezmiennie genialny na mikrofnie, a storyline z Bloodline odświeżył jego postać.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Aubrey Edwards - za odwracanie uwagi od wrestlerów.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - NOAH The New Year - parę linijek wcześniej ponarzekałem na Nakajimę, ale trzeba ponownie trzeba mu oddać, że rok zacznął wyśmienicie od main eventu bardzo dobrej gali w Nippon Budokan, która zawierała również starcie Kenoh czy Kaito Kiyomiya, gdzie ta druga para prawie zawsze tworzy w ringu magię.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE Royal Rumble - patrz najgorsza walka roku. Co więcej nie znalazło się w karcie nic innego, co mogłoby uratować tę galę.

24. Kobieta Roku - Rhea Ripley - stricte za występy ringowe wybrałbym Serenę Deeb, natomiast zabrakło jej naprawdę pamiętnych momentów. Tymczasem Ripley stała się kobiecą gwiazdą wrestlingu przynajmniej dla społeczności internetowej. Czy gale to odzwiercielają - przyznaję, nie wiem, ale skoro WWE postawiło na nią na RR 2023, to zapewne tak.

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Konferencja prasowa CM Punka i walka na backstage'u po niej - tutaj naprawdę było w tym roku z czego wybierać. Mieliśmy przecież zawirowania z Vincem i pipe bomb MJFa, ale owiane tajemnicą szczegóły wydarzeń po All Out wciąż budzą emocję. Mam jedynie nadzieję, że doczekamy się jej payoffu. Może powrotu Punka do federacji, a jeśli nie, to przynajmniej pewnego dnia jakiegoś shoot interview z udziałem osoby biorąc udział w całym zajściu.

Edytowane przez Milos
  • Dzięki 1

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

• Reputacja:   249

1. Wrestler Roku - MJF. Świetny finał story z Punkiem, pipebomb i wygranie pasa AEW. To był jego rok.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Nie mam typu.

3. Najlepszy Babyface - Cody Rhodes. Świetne wejście na WM i dał pokaz jako bohater walcząc z kontuzją w Hell in a Cell.

4. Najlepszy Heel - MJF.

5. Feud/Storyline Roku - CM Punk vs. MJF. Feud marzeń:

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Nie mam typu.

7. Tag Team Roku - FTR. Podbili całą scenę zmagań drużynowych swoją kolekcją pasów... 

8. Najgorszy Tag Team - Nie mam typu.

9. Największy Postęp - MJF. Od dawna był budowany na gwiazdę w AEW, ale w 2022 zrobił ogromne postępy i w końcu sięgnął po najważniejszy tytuł.

10. Najlepsze Mic Skillsy - MJF. Uwielbiam jego pipebomb. Miał też kilka innych jaśniejszych występów za mikrofonem.

11. Najlepszy Gimmick - Danhausen. Uwielbiam gościa... :P

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Rey Fenix. Jak dla mnie nic nie pobija jego akrobacji. 

13. Najbardziej Przereklamowany - Bray Wyatt. O co tyle tego hałasu?

14. Najbardziej Niedoceniony - Hangman Page. Miał dobry run z pasem i kilka świetnych występów. Należał mu się moim zdaniem większy szacunek od fanów i zarządu. 

15. Najlepsza Gala TV - AEW Dynamite. Nic innego nie dałbym radę oglądać od deski do deski. 

16. Walka Roku (podać galę) - Orange Cassidy vs. Will Ospreay. Możliwe, że były lepsze, ale do tej wracałem najczęściej. Świetna, od początku do końca. ;)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Nie mam typu.

18. Odkrycie Roku - HOOK. Tego gościa na ekranie nigdy nie za wiele... 

19. Rozczarowanie Roku - CM Punk. O ile na kontuzje nie ma się wpływu, tak akcja po All Out pogrążyła całą federację...

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Heyman. On nigdy nie zawodzi.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Nie mam typu.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - AEW/NJPW Forbidden Door. Świetne wydarzenie i bardzo dobre walki.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Nie mam typu.

24. Kobieta Roku - Britt Baker.

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Konferencja CM Punka po All Out. 

• Lubię to 1

ch.png.7c876b79d0bf5c4c7ded2ead1b695a31.png

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   286
  • Urządzenie:  Android

1. Wrestler Roku - Jon Moxley - biorąc pod uwagę cały rok trzeba być obiektywnym, ale 2023 będzie dla MJF.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Omos

3. Najlepszy Babyface - Cody Rhodes

4. Najlepszy Heel - MJF

5. Feud/Storyline Roku - Punk vs MJF

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - The Miz vs. Dexter Lumis

7. Tag Team Roku - FTR - trzy pasy w tym samym czasie w 3 federacjach i story z The Briscoes.

8. Najgorszy Tag Team - Maximum Male Models komentarz zbędny

9. Największy Postęp - The Acclamied świetny tag team zbudowany przez AEW od podstaw i systematycznie pieli się do góry brawo.

10. Najlepsze Mic Skillsy - MJF because he is better than You and you know that.

11. Najlepszy Gimmick - Orange Cassidy - zajebiste walki, świetnie reakcje publiczności. Należy mu się.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Rrrrrrrrrrrrrey Fenix jak dla mnie przekozak.

13. Najbardziej Przereklamowany - Ronda Rousey

14. Najbardziej Niedoceniony - Sami Zayn

15. Najlepsza Gala TV - AEW Dynamite

16. Walka Roku (podać galę) - Will Ospreay vs Orange Cassidy AEW x NJPW: Forbidden Door

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) Pat Mcafee vs Vince Mcmahon na WM.

18. Odkrycie Roku - Bron Breakker

19. Rozczarowanie Roku - Kolejny rok bez singlowego runy z pasem dla Kevina Owensa.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Arn Anderson jak dla mnie nic nie wnosi swoja obecnością.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - AEW x NJPW: Forbidden Door

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Royal Rumble uwielbiam RR, ale 2022 było nudne z wygraną Lesnara i Rondy.

24. Kobieta Roku - Rhea Ripley szkoda tylko, że nie miała żadnego pasa jak dla lider JD.

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - konferencja AEW po All Out i akcja z CM Punkiem

• Dzięki 1

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• Reputacja:   581

1. Wrestler Roku
Jon Moxley - zajebisty na micu, ale średni w ringu... mimo to wciąż dawał bardzo dobre walki.
Kiedy AEW coś nie wychodzi - zawsze jest deska ratunkowa w postaci Moxa, który nie zawodzi - choćby po fiasku z Punkiem.
Dodatkowo jedyny jak dotąd 3-krotny posiadacz złota u Khana i mocno zabookowana postać z charyzmą - każdy jego pojedynek to wydarzenie. 

2. Najgorszy Wrestler Roku
Omos - kiedy myślisz, że bardziej drewnianym od Brauna się nie da być to wchodzi on.. cały na biało :D
Podstawowy moveset + ogólnie kiepskie skille. Do tego na szczęście powstrzymany push.

3. Najlepszy Babyface
Cody Rhodes - Jakoś miałem kłopot z tą kategorią, ale z pomocą przyszedł blondas, który jak nie ma epickich starć, to epicki entrance, to dobry speech i chce się za niego trzymać kciuki, szczególnie po kontuzji.
Ogólnie od młodego bije taka epickość. Jest dobrym facem, ciekawe jaki będzie jako heel w przyszłości (pamiętne czasy undashing Cody'ego z maską wymiatały)

4. Najlepszy Heel
MJF - tego chyba nawet nie trzeba rozwijać. Gość odnajduje się w roli jak ryba w wodzie. 
Wkurwianie publiki, płacz dzieci, złe zachowania - wszystko tu jest. Urodzony heel. Aż nie wyobrażam sobie go jako face'a.

5. Feud/Storyline Roku
Moxley vs Punk - szereg dobrych walk, plot-twisty oraz całkiem niezłe story.
Niestety feudy Punka z Kowbojem czy Punka z MJFem mnie zawiodły.. walki nie były za nadto dobre, z Moxem jakoś wyszło.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku
Osobowość wieloraka Eliasa - denne to było i nawet nic z tego nie wynikło.  Zapchajdziura pod TV żeby zleciał czas antenowy.

7. Tag Team Roku
FTR - nie wierzę, że to pisze, ale urośli w moich oczach. Zaczęli robić faktycznie dobre walki, są charyzmatyczni, do tego zdobyli multum pasów. Tak się robi żeby Czakuś uwierzył. Przestali być przereklamowani :o

8. Najgorszy Tag Team
Maximum Male Models - kolejny niewypał kreatywny topiący kariery dwóch zawodników robiąc z nich lowcardowy zlepek.
2 tygodnie później już nikt o nich nie pamięta. W dodatku ten cringe...

9. Największy Postęp
Roman Reigns - ze znienawidzonego typiarza, najsłabszego członka Shield, który był tylko mięśniami do najmocniej zabookowanej postaci, która zaliczyła progres zarówno w ringu (zawsze był dynamiczny, ale teraz dodał psychologie ringową) jak i na micu (czuje się swobodniej). Można go nie lubić, ale postęp zaliczył.

10. Najlepsze Mic Skillsy
MJF - jest wiele kandydatów do tego miana (Mox, Punk, Y2J, itd.), ale wyróżnię Maxa, który spisywał się konkretnie w płaszczyźnie całego roku - kak chociażby proma z udziałem Regala - mistrzostwo świata.

11. Najlepszy Gimmick
Roman Reigns - kto nie chciałby być głową stołu? :D
Najsilniej zabookowana postać w całym nowoczesnym wrestlingu. Pokonać Romana to rzecz niebywała. Świetnie zbudowana postać, w dodaku Roman zyskał w oczach fanów jak i zaliczył całkowity progres.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)
Will Ospreay - Gdziekolwiek się nie pojawi to robi magiczne sztuczki. Kropką nad i była moja walka roku, czyli on kontra pomarańczowy Cassidy. W Japonii ciągle daje dobre walki i nie schodzi poniżej pewnego poziomu.

13. Najbardziej Przereklamowany
Bray Wyatt - wrócił bożyszcz niektórych fanów i od razu zrobił zamieszanie.
Powrót miał miejsce w październiku, a już zdążył znudzić, zrobić chaos i pokazać marne skillsy w ringu, których chyba nigdy nie poprawi.

14. Najbardziej Niedoceniony
Dolph Ziggler - Tryplak ma taką perełkę u siebie, a oni go ani nie bookują, ani nie wykorzystują za bardzo.
A gość jest fenomenalny co nieraz udowadniał. Kapitalny w ringu - cytując siebie sprzed lat - ma tak dobry selling, że sprzedałby nawet Fiata Multiple :D Do tego fajna prezencja, niezłe skille na majku. Potrzeba tylko czasu antenowego i dobrego bookingu.

15. Najlepsza Gala TV
AEW Dynamite - RAW i SD srogo zawodziło. NXT natomiast po zmianie ciężko się ogląda, bo nie ma tam nikogo ciekawego. Dynamit natomiast oglądało się z zaciekawieniem i zgodnie z nazwą czasem było pierdolnięcie :D

16. Walka Roku (podać galę)
Will Ospreay vs Orange Cassidy AEW x NJPW: Forbidden Door
Parafrazując klasyka :D : k***a, k***aaaaaaaa! Co tam się działo?! 

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)
Pat McAfee vs Vince McMahon z Wrestlemanii - młody obiecujący zawodnik/komentator, który dał już 2 dobre walki mimo bycia zielonym ubity przez niewrestlera biznesmena... :roll:

18. Odkrycie Roku
HOOK - Łebek jest fenomenalny. Zajebisty theme song, unikalny moveset, do tego bije od niego charyzma. 
Nie tego się spodziewałem kiedy był tłem w stajni Taza, a tu proszę. 

19. Rozczarowanie Roku
WWE pod dowództwem Huntera - miało się rozwinąć... niby coś tam się dzieje, ale NXT 3.0 to niewypał, tygodniówki miały rozmach tylko przez pierwsze tygodnie i dalej jest stosunkowo słabo.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)
Dan Lambert - polecę inaczej, bo Dan świetnie się spisywał - jak na gościa, który dopiero zaczyna w biznesie to prawie wszedł w buty Heymana, a to jest k***a duży wyczyn.
Proma - choćby te w stronę Paige Van Zant to istne złoto. Dan wracaj!

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)
Robert Stone - kompletny pizduś, który nawet wyłapywał od kobiet z tego co pamiętam. 
Raczej mało wnosi i jest komediową postacią.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)
AEW Full Gear? - ciężko się zdecydować, bo trochę było dobrych PPV, szczególnie od Khana, ale wybieram FG, bo prawie każda walka była dobra. I wtedy też zaczęło się panowanie MJF'a. 

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)
Elimination Chamber 2022 było głupim żartem. Komora mężczyzn była kpiną, a pozostałe walki były po prostu do bani. Bookował to idiota.

24. Kobieta Roku
Rhea Ripley - Sigourney Weaver nonstop pokazuje, że warto na nią stawiać. Od dobrej power wrestlerki po udział w z początku nieudanym projektcie Judgment Day, który głównie dzięki niej błyszczy.
Teraz ocieka charyzmą, jest naturalna na majku i do tego diabelnie dobrze gra ciałem. Dla mnie na chwilę obecną total package.

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku
Powrót CM Punka - choć niestety niezbyt udany ten powrót, ale dziwne, że AEW ten wyczyn się stosunkowo udał. 
Może to nie ostatni raz kiedy go widzimy.

• Dzięki 1
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   50
  • Urządzenie:  Android

1. Romek

2. Adam Cole

3. Cody

4. Enzo

5. -

6. -

7. Usosi

8. -

9. Theory

10. Mjf

11. Sami

12. -

13. Cm punk

14. -

15. -

16. -

17. -

18. Logan Paul

19. 

• Zmieszany/a 1

163870508457e2d890447a3.jpg

1. Wrestler Roku - Will Ospreay. MJF czy Mox to również twardzi kandydaci, ale Ospreay od lat jest prawdziwym workhorsem i za każdym razem daje z siebie wszystko. 

2. Najgorszy Wrestler Roku - Brak typu.

3. Najlepszy Babyface - Cody Rhodes. Świetny powrót do WWE i legendarna walka z kontuzją w Hell in a Cell.

4. Najlepszy Heel - MJF. Piękny pipebomb i prawdziwy heel z krwi i kości. Zwraca uwagę na każdy, najmniejszy element swojej postaci. 

5. Feud/Storyline Roku - Punk -vs- MJF. Piękny finał na Revolution. Zanosiło się na powrót podczas All Out, ale niestety nic z tego nie wyszło. 

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Skupiam się tylko na 'dobrym' stuffie. Brak typu.

7. Tag Team Roku - FTR. Niezła kolekcja pasów. 

8. Najgorszy Tag Team - Brak typu.

9. Największy Postęp - MJF. Ciąglę pnie się do góry i wygrywając pas na Full Gear, wspiął się w 2022 roku na sam szczyt.

10. Najlepsze Mic Skillsy - MJF. Pipebomb i wszystko jasne.

11. Najlepszy Gimmick - Danhausen. Najbardziej wyrazisty ostatnimi czasy. 

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Hiromu Takahashi. Znajdzie się ktoś, kto skacze wyżej i dalej, ale dla mnie za charakter i prowadzenie postaci Takahashi jest od dawna na pierwszym miejscu.

13. Najbardziej Przereklamowany - Bray Wyatt. Znów wiele hałasu o nic.

14. Najbardziej Niedoceniony - Hangman Page. Odwala kawał dobrej roboty, ale fani zdawali się odwrócić od niego podczas runu z pasem AEW. Niepotrzebna porażka na rzecz Punka. 

15. Najlepsza Gala TV - Dynamite. Nie było tak dobrze jak w 2021 roku, ale wciąż można było obejrzeć większość epizodów z uśmiechem na twarzy. 

16. Walka Roku (podać galę) - Kazuchika Okada -vs- Will Ospreay - New Japan "G1 Climax" 18/08/22. Piękna walka i zdaje się czysto 'technicznie' poziomem wyróżniła się najlepiej w minionym roku. Zdecydowanie najlepsza w G1 i obok ich walki z Wrestle Kingdom, najlepsze spotkanie tej dwójki. 

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Vince McMahon -vs- Pete McAfee - Przyznam, że fajnie było zobaczyć Vince'a na takiej scenie, ale tylko w kwestiach sentymentalnych. Poza tym masakra. 

18. Odkrycie Roku - Hook. Miał świetny początek. Potem trochę ostygł, ale nie często ktoś zaczyna tak gorąco jak on. 

19. Rozczarowanie Roku - CM Punk. Dwa title runy bez historii, botche tu i ówdzie i końcówka, która przelała czarę goryczy... 

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Heyman. Zawsze potrafi ściągnąć uwagę na 'właściwe' tory.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Brak typu.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Forbidden Door. Historyczna gala. Czekam na edycję numer dwa. 

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Staram się znajdować czas jedynie na dobry stuff. Brak typu.

24. Kobieta Roku - Rhea Ripley - Urosła na prawdziwą gwiazdę. Nie śledzę za bardzo dywizji kobiet, ale jej nie sposób przeoczyć. 

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Punk i konferencja po All Out. Masakra.

• Lubię to 1

• Reputacja:   581

Kiedy będą wyniki? Dużo nie ma do podliczania :D

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

Attitude Wrestling Awards 2022:

1. Wrestler Roku:

Seth Rollins 1
Roman Reigns 2
MJF 2
Jon Moxley 2

Will Ospreay 1

2. Najgorszy Wrestler Roku:

Omos 3
Luigi Primo 1
Adam Cole 1

3. Najlepszy Babyface:

Kevin Owens 1
Eddie Kingston 1
Cody Rhodes 5

4. Najlepszy Heel:

MJF 6
Beyley 1
Enzo 1

5. Feud/Storyline Roku:

Bloodline -vs- Brawling Brutes & McInyre & Owens 1
Becky Lynch -vs- Bianca Belair 1
MJF -vs- CM Punk 4
Jon Moxley -vs- CM Punk 1

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku:

Elias jako Ezekiel aka brat Eliasa 2
The Elite -vs- Death Triangle 1
Dexter Lumis -vs- The Miz 1

7. Tag Team Roku:

The Acclaimed 1
Dakota Kai & Iyo Sky 1
FTR 5
Usos 1

8. Najgorszy Tag Team:

Andrade Family Office 1
Young Bucks 1
Maximum Male Models 2

9. Największy Postęp:

Austin Theory 2
Dominik Mysterio 1
Jacob Crane 1
MJF 2
The Acclaimed 1
Roman Reigns 1

10. Najlepsze Mic Skillsy:

MJF 7
Bayley 1

11. Najlepszy Gimmick:

MJF 1
Bayley 1
Roman Reigns 2
Danhausen 2

Orange Cassidy 1
Sami Zayn 1

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer):

Wheeler YUTA 1
Yoshinari Ogawa 1
Rey Fenix 2
Will Ospreay 1
Hiromu Takahashi 1

13. Najbardziej Przereklamowany:

Andrade El Idolo 1
Bray Wyatt 4
Jon Moxley 1
Ronda Rousey 1
CM Punk 1

14. Najbardziej Niedoceniony:

Sami Zayn 2
Chad Gable 1
Charlie Dempsey 1
Hangman Page 2
Dolph Ziggler 1

15. Najlepsza Gala TV:

AEW Dynamite 6
WWE Monday Night Raw 1

16. Walka Roku (podać galę):

Gunther vs Sheamus o IC Title (WWE Clash of The Champions) 1
Damage CTRL (Bayley, Dakota Kai, and Iyo Sky) vs Bianca Belair, Alexa Bliss, Asuka. (WWE Clash at the Castle) 1
FTR vs. The Briscoes (ROH Final Battle) 1
Orange Cassidy vs. Will Ospreay (AEW/NJPW Forbidden Door) 3
Kazuchika Okada -vs- Will Ospreay (New Japan "G1 Climax" 18/08/22)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę):

Royal Rumble match mężczyzn (WWE Royal Rumble) 1
Pat McAfee -vs- Vince McMahon (WWE WrestleMania 38) 3

18. Odkrycie Roku:

Daniel Garcia 1
Dominik Mysterio 1
Logan Paul 2
HOOK 3
Bron Breakker 1

19. Rozczarowanie Roku:

CM Punk 3
Katsuhiko Nakajima 1
Kolejny rok bez singlowego runy z pasem dla Kevina Owensa 1
WWE pod dowództwem Huntera 1

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager):

Logan Paul 1
Paul Heyman 4
Dan Lambert 1

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager):

Mark Sterling 1
Aubrey Edwards 1
Arn Anderson 1
Robert Stone 1

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna):

WWE Clash of The Champions 2022 1
WWE SummerSlam 2022 1
NOAH The New Year 1
AEW/NJPW Forbidden Door 3
AEW Full Gear 2022 1

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna):

WWE Royal Rumble 2022 2
WWE Eliminatin Chamber 2022 1

24. Kobieta Roku:

Jade Cargill 1
Rhea Ripley 5
Britt Baker 1

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku:

Triple H przejmuje kontrole kreatywną nad WWE i stopniowe odbudowywanie federacji 1
Powrót Bayley. SummerSlam (2022) 1
Konferencja prasowa CM Punka 4

• Dzięki 1