Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

BGZ Slammy Awards 2016

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Slammys.jpg

Pora na kolejne rozdanie forumowych "statuetek" Slammy!

Każdej kategorii przypada jedna forumowa "statuetka"!

Głosowanie potrwa do 10 stycznia!

Głosują WSZYSCY!

1. Wrestler roku

2. Diva roku

3. Tag Team roku

4. Walka roku

5. Feud roku

6. Debiut roku

7. Powrót roku

8. Turn roku

9. Mówca roku (zawodnik który pokazał najwięcej przy mikrofonie)

10. Akcja roku (pojedyńcza akcja ringowa)

11. Segment roku

12. PPV roku

13. POP roku

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

2

• IIL

1

• Bryx

1

• Entharios

1

Top użytkownicy w tym temacie

1. Wrestler roku

AJ Styles - szczerze mówiąc nigdy za nim nie przepadałem. To znaczy może nie to, że go nie lubiłem, ale jakoś zawsze był mi zupełnie obojętny. Miałem na uwadze jego ringowe skille i walki zawsze oglądałem. Wiedziałem również jaki był na mikrofonie na przykład i może dlatego jakoś niespecjalnie przyciągał moją uwagę.

Podczas debiutu w WWE również sraka po nogawce nie popłynęła, ale byłem ciekaw jak gwiazdę takiego formatu potraktują w WWE. Dali mu szansę, a on z niej w 100% skorzystał. Może nie od początku, gdyż jako face skazał się na porażkę, ale gdy przeszedł heelturn, stał się zupełnie inny. Według mnie znacznie poprawił się na mikrofonie, stał się ciekawy i walki jak zwykle świetne. Mnóstwo petard, zdobycie pasa WWE, pokonanie czysto Janka - to nie jest to na co wszyscy zasłużyli. Z jakichś powodów on zasłużył, dostał szansę i z niej skorzystał.

2. Diva roku

Charlotte - ten rok opierał się praktycznie na programie Sashy z Charlotte. Niestety w pewnym momencie się przejadł, ale to postać Charlotte wyszła z tego wszystkiego z tarczą.

Świetna w roli heela. Poprawiła mikrofon i potrafiła zwrócić na siebie uwage. Cały segment - ten w którym wystrzelała swojej tate po pysku - był jej najlepszym i generalnie jednym z najlepszych segmentów dziewczyn ostatnimi czasy.

3. Tag Team roku

The New Day - za wszystko. Nie mają, nie mieli i bardzo prawdopodobne, że nie będą mieli sobie równych.

4. Walka roku

Gargano & Ciampa vs. Mechanicy w Toronto - nie chcę żeby to brzmiało jak jakaś tania rekomendacja dla tych, którzy tego nie widzieli, ale to po prostu trzeba zobaczyć. Jedna z najlepszych walk tagów jakie widziałem kiedykolwiek i zdecydowanie najlepsza walka w 2016 roku.

6. Debiut roku

AJ Styles - generalnie mógłbym przepisać to wszystko o czym napisałem w punkcie pierwszym.

7. Powrót roku

Seth Rollins - z góry detronizujący Romana. ;)

8. Turn roku

Mimo że można było się spodziewać. Mimo że turn niespecjalnie dobrze wyszedł samej postaci. Głos na faceturn Seth'a po pedigree od szefa.

Chris Jericho - rok 2016 to zdecydowanie jego rok. Przyćmił wszystko jak leci.

Skok Shane'a z klatki HiaC.

12. PPV roku

Nie oglądałem prawie żadnej gali całej, a jak już coś zobaczyłem, to niestety zdarzały się słabe punkty. Nie jestem w stanie wybrać.

13. POP roku

Prawdopodobnie będzie to debiutujący AJ Styles.

Nie zwracajcie mi uwagi na to, że pominąłem niektóre punkty. Zrobiłem to celowo. :roll:

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Styl:  Jasny

Wrestler Roku - AJ STYLES. Tak jak Majers, wydaje mi się, że pokazał najwięcej. Kto by pomyślał, że WINCETY da taki push Stylesowi. Ale zasłużył jak Roman yy sorry jak nikt. Głos na niego

Diva Roku CHARLOTTE - Też się zgadzam z przedmówcą. Charlotte sama właściwie zrobiła rewolucje, pokazując, że nie trzeba mieć cycków jak arbuzy i buźki jak miss world, tylko trzeba zapieprzać w tym ringu a sukcesy przyjdą.

Tag Team Roku New Day, w sumie bo tak, chociaż pod koniec lekko przynudzali

Walka Roku Gargano & Ciampa vs The Revival - nie pamiętam skąd, ale to był jeden z lepszych Tag matchów w historii WWE

Feud Roku CHARLOTTE FLAIR vs SASHA BANKS. Tym razem panie zjadły panów i słusznie kończyły galę

Debiut Roku AJ STYLES - w tym wypadku zły może być Braun Strowman, bo gdyby Styles nie był genialny to członkowi WF dałbym punkt

Powrót Roku THE UNDERTAKER - Na Smackdown, bo mogę to zrobić, bo wywołał mega pop

Turn Roku Z braku laku SETH ROLLINS, chociaż za bardzo mnie od tamtego czasu nie porywa

Mówca Roku CHRIS JERICHO - Lista Jericho, dar Jericho, kurtki, szaliki, wszystko co charyzmatyczne jest w tym gościu.

Akcja Roku SHANE MCMAHON - Gość, który ostatni raz walczył jak Ric Flair był młody zrobił coś takiego

Segment Roku - CHRIS JERICHO & DEAN AMBROSE - Albo to było Ambrose Asylum albo Highlist Reel, ale chodzi o to, jak pierwszy raz pojawiła się ta roślinka ; )

PPV ROKU - ROYAL RUMBLE - Dawno chyba RR'ka nie miała takiego poziomu

POP ROKU - AJ STYLES - na RR :)

1. Wrestler roku

AJ Styles. Myślę, że o ile można by się kłócić o jakieś top 5 roku to miejsce pierwsze jest zdecydowanie bezdyskusyjne. Styles pokazał, że u Vince'a też potrafi, dostał olbrzymi kredyt zaufania od zarządu dostając push z kosmosu w pierwszym roku pobytu w federacji i zdecydowanie nie zawiódł oczekiwań.

2. Diva roku

Charlotte. O ile na początku znacznie wolałem Sashe to po tych wszystkich botchach i progressie który zaliczyła w tym roku Flairówna, Banks spadła na drugie miejsce. Pierwszy kobiecy main event PPV, streak zwycięstw, bardzo wysoki poziom walk i segmentów na tygodniówkach. W 100% zasłużyła na tytuł królowej dywizji.

3. Tag Team roku

The Revival. O ile patrząc na same osiągnięcia wygrywa New Day, o tyle to co dawni mechanicy wyprawiają na Takeoverach stawia ich na pozycji numer jeden nie tylko w WWE, ale na całym świecie.

4. Walka roku

Kenny Omega vs Tetsuya Naito G1 Climax.

Ciężko to wytłumaczyć. Po prostu świetna walka, na co wskazuje np ocena Meltzera.

5. Feud roku

Jak dla mnie brak konkretnego najlepszego feudu, ale na wyróżnienie zasługują Styles vs Cena, Sasha vs Charlotte i The Decay vs Broken Hardyz

6. Debiut roku

7. Powrót roku

Goldberg. Może i nie robi teraz jakiś 5 starów i w zasadzie to na dłuższą mete nie sądze, aby coś ciekawego dało się z niego jeszcze wykręcić, to tymi paroma momentami jak samym powrotem na RAW i możliwością zobaczenia Lesnara uwalonego w trochę ponad minutę zapracował na to wyróżnienie.

8. Turn roku

Rollins, bo nie ma innego wyboru.

Y2J. Chyba nie trzeba tłumaczyć.

11. Segment roku

12. PPV roku

Wrestle Kingdom 10

13. POP roku

• Reputacja:   991
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

1. Wrestler roku - AJ Styles: Udowodnił wszystkim niedowiarkom, że jest w stanie odnaleźć się i pokazać swoje talenty w każdej federacji. Z mało znanej postaci pospolitych fanów WWE ubóstwiany teraz przez wszystkich marków tej federacji. Świetne wejście, następnie wprowadzające story z Chrisem Jericho (kilka dobrych walk, ale ogólnie Y2J nie był w stanie nadążać za nim, no i... ten rezultat na WM 32). Dalej ogarnął dwie dobre walki z Romanem Reingsem, rozwalił system z Johnem Ceną i dumnie trzyma ster na SmackDown z WWE title od tamtej pory. Pokazał, że kogo by mu nie podano do ringu, to jest w stanie zrobić pamiętną walkę. Dla mnie od lat wrestler roku. Obu mu forma i zdrowie pozwoliło występować na takim poziome jeszcze przez parę lat.

2. Diva roku - Charlotte: Mało jest osób, które dostają się do biznesu dzięki nazwisko i potrafią je godnie utrzymać na swoich barkach. Oczekiwania w kierunku córki kogoś takiego jak Ric Flair mogły być bardzo wysokie i Flairówna pokazała, że wyniosła w genach wiele trików na to, by odnieść sukces. 5 pasów? już na liczniku i widać między wierszami, że za kilka lat magiczna liczba -16- w jej wykonaniu jest do zrobienia.

3. Tag Team roku - The New Day: Mało oryginalny głos. Myślałem o Enzo & Cass, The Revival, American Alpha, ale doszedłem do wniosku, że widziałem za mało walk pozostałych drużyn. Natomiast New Day pobili rekord w trzymaniu pasów i bawiłem się przy nich przednio na Raw w Londynie.

4. Walka roku - Ciężki wybór. Bardzo podobało mi się w tym roku:

AJ Styles vs. Shinsuke Nakamura @ NJPW Wrestle Kingdom 10

Kazuchika Okada vs. Hiroshi Tanahashi @ NJPW WrestleKingdom 10

Royal Rumble Match

Shinsuke Nakamura vs. Sami Zayin @ NXT TakeOver: Dallas

American Alpha vs. The Revival @ NXT TakeOver

Kenny Omega vs. Tetsuya Naito @ NJPW G1 Climax 26

Kenny Omega vs. Hirooki Goto @ NJPW G1 Climax 26 Finals

AJ Styles vs. John Cena @ WWE SummerSlam

Johny Gargano & Tommaso Ciampa vs. The Revival @ NXT TakeOver: Toronto

Kazuchika Okada vs. Naomichi Marufuji @ NJPW King of Pro Wrestling

Każda z tych walk coś w sobie miała i ujęła mnie w jakiś sposób. Najczęściej wracałem do Royal Rumble matchu (za TEN debiut), Nakamura/Zayin (i TEN debiut) oraz do walk drużynowych w NXT. Myślę, że technicznie najlepiej wyszła walka Omega/Naito i dwie walki tagów z NXT, ale za ilość replayów jakie sobie zarzuciłem i sam fakt, że uwielbiam Nakamurę, śledzę jego losy od czasów gdy dłuuuugo to jeszcze nie było modne, stawiam na Nakamura/Zayin z Dallas.

5. Feud roku - John Cena vs. AJ Styles: Nie było ogromnych fajerwerków, ale rywalizacja ta ma taki "dream match" feel, także postawię na nich.

6. Debiut roku - AJ Styles na Royal Rumble. Opisywać tych emocji raczej nie trzeba. Drugie miejsce dla Shinsuke Nakamury w NXT, które może i wypadło lepiej, ale jestem większym fanem AJ'a, także na niego idzie głos. :P

7. Powrót roku - Goldberg: Może i emeryt, ale wyszło lepiej niż się spodziewałem.

8. Turn roku - nic mnie nie ruszyło na tyle, abym się o tym rozpisywał.

9. Mówca roku (zawodnik który pokazał najwięcej przy mikrofonie) - Chris Jericho. Gościu przechodzi już którąś młodość z kolei i jak zawsze wrzuca coś nowego.

10. Akcja roku (pojedyńcza akcja ringowa): Zamiast ringowego movesa oddam głos na motyw z walki AJ/Nakamura z WK10, gdzie Styles wykonał swój taunt celując z palców w Shinsuke, po czym ten złapał "kulę" w garść, przeżuł i wypluł. Majstersztyk. :D

Z ringowych dobre było przejście z doomsday device w belly to belly, gdy jeden z gości Alfy był na ramionach kogoś z Revival. Poezja.

11. Segment roku - Ten w którym Styles żegnał się z New Japan. Pamiętny beat down Bullet Club i obalenie go z pozycji lidera, po czym te niesamowite pokłony dla widowni i... płacz. Jedna z najlepszych rzeczy jaką widziałem nie tylko w zeszłym roku, ale i ogólnie jeżeli chodzi o pro wrestling. :t_up:

12. PPV roku - Wrestle Kingdom 10. Opisywałem na forum dlaczego. :)

13. POP roku - Shinsuke Nakamura debiut w Dallas. Darli się na cały stan. :D