Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SummerSlam 2016 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   992
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

2rolsnc.jpg

WWE SummerSlam

21 sierpień 2016

Barclays Center

Brooklyn, New York

Interbrand Singles Match

Brock Lesnar vs. Randy Orton

WWE Championship

Dean Ambrose© vs. Dolph Ziggler

WWE Universal Championship

Finn Balor vs. Seth Rollins

AJ Styles vs. John Cena

WWE Womens Championship

Sasha Banks© vs. Charlotte

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

2

• Bryx

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

IIL 2 odpowiedzi

• Bryx

Bryx 1 odpowiedź

• Reputacja:   992
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Muszę przyznać, że karta wygląda smakowicie. Ciężko powiedzieć które SS wyglądało ciekawiej na papierze, ale od lat tak ciepło nie myślałem o najgorętszej gali lata. Jest dream match w postaci Orton/Lesnar, który zapowiada się interesująco. Coraz ciężej o jakąś świeżą walkę gwiazd takiego kalibru i to zdecydowanie jakiś powiew świeżości dla tych dwóch postaci. Podoba mi się ten ich feud toczący się między brandami. Orton i uciekanie przez publikę, a także ochrona na SD przypomniała mi dawne czasy. Wynik również zastanawia - po szumie z aferą dopingową Lesnara w UFC, Brock nie jest aż taaakim pewniakiem jak kiedyś. Do tego Orton po tylumiesięcznej absencji potrzebuje wygranej, także daje mu to może jakieś 30% szans na wygraną nad Bestią. Nie wielkie, ale zawsze to lepiej niż zero.

Do tego drugie poważniejsze podejście do następnej walki marzeń - Cena vs. Styles. Ich poprzednia wypadła okej, chociaż liczyłem na więcej. Popracowali trochę ze sobą na house showach i The Club z racji separacji w drafcie nie funkcjonuje już tak jak kiedyś, także spodziewam się widowiska bez interwencji i na o wiele wyższym poziomie niż ostatnio. Biorąc pod uwagę fakt, że Cena prawdopodobnie nie będzie przez chwilę wystepował po SS z racji jakichś projektów poza WWE, jest jakiś cień szansy na to, że zwycięzcą będzie... Styles! Biorąc pod uwagę fakt w jaki sposób AJ rzucił to wyzwanie i co Cena powinien zrobić po rzekomej porażce widać w sumie jak na dłoni, że nie zostało to wypowiedziane na marne. :>

Starcia o główne pasy również ciekawie. Ambrose vs. Ziggler i Balor vs. Rollins to coś nowego i biorąc pod uwagę uczestników nastraja na wysoki poziom spotkania. O Ambrose/Ziggler wiele powiedzieć nie można, bo logicznym jest, że Ziggler to tylko przystanek dla Ambrose'a, który szykuje się na nowego challangera w przyszłości (AJ po wygranej z Ceną?).

Balor i Rollins to o wiele bardziej intrygująca bajka. Tyle nowych rzeczy - jest intryga z nowym pasem, który ma podobno wyglądać podobnie do tego, używanego w latach 90. Lubię tytuły, także czekam z ciekawością co zaprezentują. Poza tym oczywiście debiut Balora na ppv i kolejny dream match. Gabarytowo i stylowo pasują do siebie, także mogą stworzyć niezłą magię.

Banks/Charlotte na Raw wyszło bardzo dobrze i ich rewanż na ppv bez commercialsów i dłuższym czas powinien być jeszcze lepszy w odbiorze. Dawno nie zatrzymałem się na walce kobiet, ale dla nich nie będę przewijał.

Zanosi się też na walkę Reings vs. Rusev. Taki nietypowy midcard, ale przynajmniej to coś świeżego. Któryś raz już to powtarzam? Nowy początek jak widać ma jakieś głębsze znaczenie. ;)

Ogółem widać chyba po tonie mego posta, że zdążyłem od wrestlingu solidnie odpocząć i wracam by nakarmić swój głód zapasowych wrażeń. :t_up:

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Po tym jak obserwowałem zaciętą walkę o miano najlepszego zawodnika Battleground 2016, postanowiłem napisać tu krótkiego posta. Gala mnie jara. Na ostatnim RAW zasnąłem, a oglądałem z odtworzenia, na SD też, więc to nie mógł być udany tydzień

Orton vs Lesnar - Starcie legendy z legendą...żartowałem, raczej nałogowego palacza z ćpunem. Wielkiej walki ringowo się nie spodziewam. Powiem szczerze - jak zrobią *** i więcej to będzie baaardzo dobrze. Orton w ringu jest po prostu solidny, Lesnar to typowy brawler. O emocje nie ma co się bać, bo dawno nie było walki Lesnara gdzie mógł przegrać, tymczasem tutaj jego porażka byłaby dobra dla biznesu. Czy czekam? Jak najbardziej, dość mocno, aczkolwiek wiem, że prochu (VINTAGE LESNAR) nie wymyślą.

Dean Ambrose vs Dolph Ziggler - No tu robili co mogli, stawali na głowie, ale niestety - walka wciaż jest pozbawiona emocji. Musi wygrać Dean. A jeśli zaszokują (bo lubią) i dadzą pas Dolphowi to...po co? Przecież i tak zaraz poślizgnie się na woreczku od narkotyków rzuconym przez Reignsa i dozna kontuzji, która go wyeliminuje, zrobią wakat a Lobo zapyta kto to jest. Nie ma co, walkę musi wygrać Deanozaur, aczkolwiek mam nadzieję, że ringowo się popiszą. Mooże nawet na **** z haczykiem

Finn Balor vs Seth Rollins - To urwie dupe, mówię wam. Walka, na którą czekam z czymś nie powiem gdzie, dawno się tak nie nastawiałem na pojedynek wrestlingowy. Mi tutaj pachnie nawet 5 starem, i jeśli zrobią to jako walkę wieczoru, to nie zdziwię się, jeśli to pęknie. Kurcze, obaj są wielcy w ringu, Balor wzbudza emocje wszędzie, Rollins to klasa sama w sobie...To nie moze się nie udać. Znawcy jakichś gimnastycznych pokazów - walczyli gdzieś tam w Indysach ze sobą? Tak jak pisałem -czekam okrutnie

AJ Styles vs John Cena - THE PHENOMENAL vs THE KWADRAT. Starcie tytanów. Dawno skończyły się pociski na Cenę, całe szczęście nie wącha Main Eventów, a po tej walce AJ będzie mógł powiedzieć swoim wnukom - dwa razy walczyłem solowo z Kwadratem, dwa razy wygrałem. Nie wygra tego Cena, a WWE w dobie internetu i wszystkich tych upublicznianych informacji, że Cena odchodzi kręcić jakieś gówno nie daje już rady utrzymać wszystkiego w tajemnicy. Ale to nie ich wina. Walka będzie...**** lub wyżej.

Roman Reigns vs Rusev - Ta walka też jest dodana, tylko nikt tu już nie wchodzi xD> Walka będzie nudna jak pień, mam nadzieje, że Rusev wygra

Apollo vs Miz - Nobody Cares, ale chociaż nie muszę oglądać tego peda...szanujmy się...tego geja, i powalczy ktoś normalny z Mizem. To tyle

Sasha Banks vs Charlotte - Miód...miodzio...kapitalna walka...żartowałem, nic mnie ostatnio divy nie obchodzą i przewinę, chyba, że SS będzie naprawdę wyrąbane w kosmos, to wtedy może lookne. Ciężko mi coś więcej napisac

Podsumowując - Niektórzy twierdzą, że najlepsza karta Summerslam od dawna. Inni mówią, że to będzie najlepsze PPV w tym roku, jeszcze inni (ale to pewnie koledzy Reignsa i Lesnara) twierdzą, że to będzie najlepsze PPV w historii. A ja? A ja obejrzę, i skomentuje może w poniedziałek, może w weekend. Ale skomentuje. I obyś mnie Vince stary pryku nie zawiódł tym razem.

To Tyle :waving:

Dodano:

Czas na parę przemyśleń po gali, ktoś dołoży swoje 3 grosze?

JeriKO def Enzo & Cass - Walka niezła, aczkolwiek nie porwała. Chris stworzony jest do krótkich walk, gdzie może wypruć move set i iść do domu, a tu jeszcze wpychają go do Tagów. Cass coraz bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że 'Big Boot City' to jednak mu na dobre nie wyjdzie. Jericho się trochę spóźnił z Codebreakerem, ale i tak wyszło nieźle. Jak i ta walka. ** i 3/4*

Sasha Banks vs Charlotte - Kurcze, miałem obejrzeć od dzwonu, a poleciały tutaj naprawdę fajnie. Trochę botchów, szczególnie ze strony Charlotte, które obniżają ocenę pojedynku, ale naprawdę nie było źle, fajne akcje i zmiana mistrzyni, bo Sasha jest kontuzjowana. Daję ***

The Miz vs Apollo - Nie było to takie złe, szkoda, że krótkie. Apollo prowadził tę walkę i zrobił to na tyle dobrze, że chętnie zobaczyłbym ich w dłuższym starciu. Miz obronił pas, i jestem bardzo ciekawy kto teraz. Sami? **

Styles vs Cena - Ohohoho. Walka, która na pewno bedzie kandydowała do walki roku. Styles pokazał się fenomenalnie, Cena bardzo dobrze, jedna z lepszych jego walk w ogóle w całej karierze. Imponująca publika, która tutaj wybrała to właściwie jako Show Stealer, i najlepsza walka na gali. Styles musi iść na pas i musi go zdobyć. Cena? Przerwa. I pierwszy raz od dawna to napiszę - Szkoda. **** i 3/4*

New Day vs Gallows & Anderson - Phe. Bardzo nieudana walka. Zero chemii i zero emocji. New Day znowu obronili pasy, ich reign będzie pobić szalenie trudno. *

Ambrose vs Ziggler - Emocji brakowało strasznie. Ringowo było w porządku, ale jednak widać, że plotki z zaplecza o rzekomym braku kondycji Deana się potwierdzają, bo nie mógł nadążyć za tym Dolphem. W dodatku publika też tu jakaś niemrawa, bo słyszałem boo na obu zawodników. Zwycięzca oczywisty. ***

Divy pominąłem

Rollins vs Balor - Chciałem 5 star, ale tak dobrze nie było. Przede wszystkim mają fajna chemię, dali dobry pokaz, ale znów publika nie zatrybiła, bo wyśmiewali wygląd pasa zamiast skupić się na walce. Nie będę tutaj specjalnie krytykował zwycięzcy, tylko kiedy nadejdzie czas Setha? Chciałbym bardzo by i on coś zdobył, swego czasu nosił całe WWE na barkach. ****

Walka Wieczoru - Jaja jak berety. Poziom ringowy niemal zerowy i żenujące zachowanie Lesnara, które powinno go wykopać z WWE na długi czas. **

Podsumowując - Dobre PPV, z nielicznymi bullshitami. Jestem umiarkowanie zadowolony. *** i 1/4*