Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Hall of Fame 2016 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   993
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Na wczorajszym Raw ogłoszono headlinera tegorocznej edycji HoF - Stinga:

Pomijając fakt, że cała ta klasa Hall of Fame, to tylko sezonowa atrakcja i zwykły program w którym pełno polityki i paradoksów... Tegoroczna klasa ma świetnego headlinera. W sieci można natknąć się na wiele komentarzy odnośnie tego, że ta indukcja przez wgląd na karierę Stingera w WWE jest bez sensu, ale takie zdania są moim zdaniem głupie. Sting to Ikona, ktoś kto jak to powiedział Ric Flair w ostatnim podcast z Austinem - przetrwał próbę czasu. Także taki obrót spraw jak najbardziej mnie cieszy. :t_up:

Kto jeszcze założy pierścień HOF w tym roku?

Wiele osób, które chciałem zobaczyć w loży HOF już się w niej znalazło - np. Randy Savage czy Ultimate Warrior, także lista znaczących postaci z roku na rok jest coraz szczuplejsza. Początkowo sądziłem, że skoro chcą sprawić, by ta WrestleMania była za wszelką cenę wyjątkowa, to może odeślą Undertakera na emeryturę i tym sposobem włączą go do Hall of Fame by na siłę sprzedać bilety. Skoro Stinger jest headlinerem, to nie ma mowy by Takera zepchnięto półkę niżej, także ta opcja jest wykluczona. No ale moje prawdopodobne typy:

- DDP: Pojawia się w programach na Network. Całą swoją pracą z DDP Joga stworzył sobie dobre imię w mediach i jest to ktoś, kogo czyściutkie korporacyjne WWE poszukuje. Jestem prawie pewny, że włączą go w tym roku.

- Vader: Dziwi mnie fakt, że wciąż nie włączono go do loży hali sław. Uważam, że to dobry pomysł i przede wszystkim - w pełni zasłużona indukcja.

- Eric Bischoff: Pojawiał się ostatnio w wywiadach na Network, także możliwe, że ogarnęli jakiś deal na ten rok. Sting jako headliner aż prosi się o wspomnienie WCW, także z opisanymi przeze mnie wyżej indukcjami via DDP czy Vader taka opcja byłaby jak najbardziej ciekawa.

- Jushin Liger bądź Genichiro Tenryu: Why? WWE od dawna interesuje się Japonią. Najpierw dołączył Antonio Inoki, a następnie Tatsumi Fujinami. Myślę, że i w tym roku będą chcieli zabłysnąć czymś w Kraju Kwitnącej Wiśni i zarezerwują jedno miejsce dla legend z tamtego kraju.

Dlaczego Liger? W zeszłym roku pojawił się po raz pierwszy w WWE i na ringach NXT zgarnął nawet zwycięstwo. To poważana postać w Japonii i popularna w USA za sprawą pracy z WCW w latach 90. Dobry pick na obecne szumy z głośnymi werbacjami z NJPW.

Dlaczego Tenryu? W 2015 roku zakończył długą karierę i to jedna z największych gwiazd w Japonii. Zaliczył w WWE epizody, występując nawet na WrestleManii, także to również dobry wybór. Ciekawe czy teraz, czy później?

Skrót indukcji Stinga z TNA Hall of Fame:

Discuss! :arrow:

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• LoboTaker

5

• IIL

3

• DonCarlos

3

• Letho

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Ja w temacie HoF zamiast rozkminiać kto wejdzie, a kto wyjdzie - chciałbym położyć nacisk na coś, o czym już IIL napisał. Skoro "Żądełko" headline'uje tegoroczną galę, to nie ma mowy o Grabarzu na rok 2016. To oznacza, że Taker najwcześniej wejdzie do HoF w 2017, a to oznacza, że chcą aby umarlak jeszcze walczył przez kolejny rok. Nie uważam, żeby to było dobre posunięcie. Taker ostatnio troszkę się podniósł z kontuzji i wygląda trochę lepiej. To ostatnia szansa, żeby jego walka wyglądała w miarę pod kątem wrestlingu. Wiadomo, że dziadki po 50-tce biegały już po ringach WWE. Biegał 50-letni Bret Hart, szarpali się Snuka z Piper'em, wygłupiał się stary Flair - ale to wszystko - fani traktowali z przymróżeniem oka, bo wiedzieli, że udział tych panów w walkach jest taki mocno sentymentalny, w porywach do "wesoły" i nikt nie wymagał od nich poziomu. To dlatego, kiedy 50-kilku letni Dragon Steamboat wyknał drop-kick ludzie popuścili w nogawkę. Nie wiedzieć czemu tutaj jest inaczej. Od Taker'a zawsze wymaga się tego poziomu, jaki pokazał w starciach z Batistą, Shawn'em czy 3 razy z Hunter'em. Wszystko poniżej jest mocno negatywnie komentowane, mimo, że grabarz jest po 50-tce.

Zmierzam do faktu, że obecna, tak mocno prze-hype'owana WM była idealnym momentem, żeby to Grabarz headline'ował HoF, a dzień później odbył głośny match, który poziomem miałby szansę "dawać radę" zamiast "zdemotywować".

...z z drugiej jednak strony - ta WM w świetle ostatnich wydarzeń wypada co raz bladziej i w sumie nie wiadomo czy taki pojedynek chociażby z The Rock'iem (są takie plotki) zdziała cuda, jak w pozostałej części karty Bo Dallas będzie walczył z Big Show'em.

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

skoro "Żądełko" headline'uje tegoroczną galę, to nie ma mowy o Grabarzu na rok 2016.

viewtopic.php?f=215&t=41776

One. Last. Time.

Sting vs. Undertaker

Ostatnia walka obu zawodników którzy dzień wcześniej zostają wprowadzeni do Hall Of Fame. I właśnie od tego zaczęła się cała ta szopka, kilka miesięcy wcześniej obaj Panowie ogłaszają zakończenie swoich karier, Sting przez walkę z Rollinsem, Taker przez Lesnara. Pierwszy był jednak Borden który zaraz po ogłoszeniu zamknięcia działalności "Kruk sp z o.O." dostaje propozycję przewodzenia HoF w 2016. Parę tygodni później okazuje się jednak że również Andrzej odwiesza buty na kołek i Vince wspólnie z Hunterem ogłaszają że to właśnie legenda WWE będzie największą atrakcją tego wieczoru, "kra, kra", w ringu pojawia się Sting który nie jest zbytnio zadowolony z bycia #2, skoro już wcześniej obiecano mu pierwsze miejsce na liście, "ding-dong", w ringu pojawia się Taker. Patrzy rywalowi głęboko w oczy, wskazuje na logo Manii i wypowiada słowa "One. Last. Time.", Sting uśmiecha się odpowiada "To będzie Twój pogrzeb", światła gasną, światła się zapalają w ringu leży tylko kapelusz i kij bejsbolowy. Potem mamy serię vinietek, nagranych prom, a Panowie pojawiają się dopiero na WM. Kto wygra? Czy to ważne. Na koniec misiek i do domu.

Widać Vince czyta bgzeta i spodobał mu się mój fantasy booking :lol

A tak na serio - wcale bym się nie zdziwił gdyby Taker został ubłagany przez Vinca o "one more match" ze względu na kontuzję połowy topowych gwiazd WWE. W końcu to zawsze wokół niego było najwięcej szumu podczas większości Manii, a nawet po zakończeniu streaku federacja nie była w stanie(nie chciało im się) zbudować jakiegoś zastępstwa. I patrząc na to jak kreatywni postępują z potencjalnymi zastępstwami wcale bym nie stawiał że 32 będzie ostatnią galą Grabarza. Będą go ściągać dopóki będzie w stanie wspiąć się po schodkach :waving:

Kto jeszcze założy pierścień HOF w tym roku?

Eric Bischoff:

Czy ja wiem? Absolutnie nie kwestionuję samego pomysłu, ale wydaje się że Eric przy swojej historii mógłby być główną atrakcją imprezy. Wiadomo że najczęściej HoF to jedno duże nazwisko + masa pobocznych. Pytanie - jak Erica widzi WWE?

Skoro "Żądełko" headline'uje tegoroczną galę, to nie ma mowy o Grabarzu na rok 2016. To oznacza, że Taker najwcześniej wejdzie do HoF w 2017, a to oznacza, że chcą aby umarlak jeszcze walczył przez kolejny rok.

W sumie jedno drugiego nie wyklucza. Na przykład Ric Flair co prawda dołączył do Hall of Fame w 2008 roku i od razu dzień później zakończył karierę, ale np. Shawn Michaels najpierw stoczył pożegnalny match na WrestleManii XXVI po czym rok później dołączył do hali sław. Także szukając taniego wyjścia mogą zawiesić kapelusz Takera na wieszak jeszcze w tym roku i tym sposobem nawet sklejając kartę z midcarderów wyszliby obronną ręką, a i 100,000 miejsc by się zapełniło...

Także prostując post wyżej - Nie dla Takera w HoF 2016, mocne maybe dla odejścia na emeryturę. Cała ta nagła wzmożona aktywność w 2015 miedzy wierszami wyglądała jak ostatni dzwonek przed emeryturką.

Czy ja wiem? Absolutnie nie kwestionuję samego pomysłu, ale wydaje się że Eric przy swojej historii mógłby być główną atrakcją imprezy. Wiadomo że najczęściej HoF to jedno duże nazwisko + masa pobocznych. Pytanie - jak Erica widzi WWE?

Bischoff to duże nazwisko, ale zauważmy, że i większych gości potrafili wpychać wcześniej do jednego worka. Ludzie jak Randy Savage (oO), Scott Hall, Kevin Nash, Mick Foley, Booker T, Roddy Piper i wiele innych też byli jedynie przystawką do imprezy mimo iż przynajmniej moim zdaniem zasłużyli na więcej.

Pomijając fakt, że w programach Monday Night War smarują go ostro i przepisują historię, to zgodził się niedawno na serie wywiadów z JBL'em dla Network, także jakaś nic współpracy została już zawiązana i kto wie, może coś z tego wyjdzie.

• Reputacja:   2

A czy Bischoff już nie jest HoF? Oo Bo wydawało mi się, że tego pana już widziałam na liście Hali Sław.

I co do Taker'a (jak to któryś z was powiedział - gdzie jest wypowiedź o Umarlaku, tam muszę być i ja :D) to zwykle było tak, że to jedna wielka, ale to WIELKA gwiazda wchodziła do HoF i reprezentowała owy event. Czy będą chcieli zrobić wyjątek, odejść od zasady (jak np. przy RR) i headline'ować dwie gwiazdy? Któż wie, co Vince'owi wpadnie do głowy. Równie dobrze może być tak, jak mówi IIL - w tym roku idzie zasłużenie (no kuffa!) na emeryturkę, a następnego roku jest HoF. Już jakieś podwaliny ma, skoro 2 lata przedtem wprowadzono jego pierwszego i - zarazem - najlepszego menadżera, Paul'a Bearer'a.

75137960457081728a67d7.jpg

• Reputacja:   0

O ile sie nie myle to Bishoffa nie ma w HoF.

Ja to widze tak, na HoF jest dwoch headlinerow Sting i Undertaker a dzien pozniej tocza swoja ostatnia walke na WM, nie wazne kto wygra po walce sie przytula i odejda na emeryture. WWE musi jakos ta gale sprzedac, co prawda i tak wszystkie bilety sie sprzedadza no ale nie moze to byc gala pokroju Fast Lane tylko cos wiekszego. Najlepszego i najlepiej sprzedajacego sie zawodnika nie ma (Rollins i Cena) wiec trzeba cos wymyslec a walka dziada z dziadem sie sprzeda wysmienicie. W sumie chyba tylko powrot Punka by sie lepiej sprzedal.

fan1905.png

W internecie pojawiła się prawdopodobna lista kilku innych postaci które mają zostać wprowadzone w tym roku do HoF. Podobno źródło jest całkiem wiarygodne, ma to być jakiś nieźle postawiony pracownik WWE który w chwili obecnej pewnie robi pod siebie ze strachu przed Vincem. Na krótkiej liście znaleźli się

JBL

Jacqueline Moore

The Godfather

The Fabulous Freebirds

Regis Philbin (celebryckie skrzydło)

Wrażenia?

Godfather - serio, SERIO?

O ile rozumiem tu JBL'a, o tyle Godfather'a już nie O-o

Powinni wprowadzić zamiast niego Rick Rude'a xV

Godfather - serio, SERIO?

O ile rozumiem tu JBL'a, o tyle Godfather'a już nie O-o

Powinni wprowadzić zamiast niego Rick Rude'a xV

Patrząc na to jacy jobberzy już znaleźli swoje miejsce w HoF, to ten Godfather nie wygląda tak słabo. A Rude o ile jest ciekawym pomysłem, tak WWE nigdy nie brało go na poważnie i nie był jakimś wielkim drawem. Jeśli go kiedyś wprowadzą to przy okazji, na pewno nie jako jedną z ważniejszych osób. Zmarli nigdy nie przyciągają zainteresowania tak bardzo jak żywi.

Godfader to dobra opcja. Bardziej obawiam się JBL'a, ten koniec kariery wręcz rzutuje na wcześniejsze osiągnięcia, pojechany w 25 sek przez Rey'a na WM to trochę wstyd. Tak czy siak HOF zapowiada się ciekawie.

• 2 miesiące temu...

Ogarnąłem nockę z tym programem. Nie, nie jestem aż tak zdesperowany by specjalnie zarywać noce na Hall of Fame, ale to weekend i Network czeka. :P

- Godfather: who cares? Jakaś dziwna pompa na typów, którzy niczym się nie wyróżniali i gdyby nie przypomniano nam o nich teraz, to nikt by o nich nie pamiętał i dalej kisiliby się gdzieś w czeluściach lower cardu końca lat 90 na Network. JBL i Ron Simmons zapowiedzieli go w fajny sposób.

- Stan Hansen: Na to czekałem. Uwielbiam gościa. Tak mnie zaabsorbował swoim stylem i taką "naturalnością" w ringu podczas oglądania jego walk, nadrabiając sobie AJPW z lat 80 i 90 oraz terytoria USA, że sięgnąłem po jego biografię w papierze, którą napisał parę lat temu. Świetny gościu, niesamowita kariera i trzeba przyznać dobry speech. Zarówno Vadera, który go wprowadził (ten motyw z okiem :lol) i samego Hansena. Nie często słyszy się na antenie WWE takie nazwiska jak Giant Baba, Kobashi, Misawa czy Kawada. :applause:

- Fabulous Freebirds: Perełka! New Day ogarnęli świetny motyw z wprowadzeniem stajni, która ustaliła dekady temu podwaliny pod to, co możemy teraz oglądać. Te "Freebird rules", gdzie pasy drużynowe mogą być bronione na zmianę przez parę z trzyosobowej drużyny zotały zapoczątkowane właśnie dzięki nim. Vince musiał być bardzo ucieszony, gdy Michael Hayes na antenie mówił otwarcie o broni palnej - nawet robiąc gest i wydając dźwięki wystrzałów, czy o tym że podczas jakiegoś lotu o mało nie obsikałby wraz z Lindą McMahon kolegę z drużyny. :lol Do tego David Von Erich, który zamiast "The New Day", powiedział "The New Gay" i wcale tego nie sprostował. :D Dobry stuff, polecam! :twisted:

- Snoop Dog: What? Ogółem całe te "Celibrity Awards" śmierdzi takim pustym rozgłosem. Nie podobało mi się to wcześniej, przy okazji indukcji Arniego czy innych Trumpów i nie podoba mi się to teraz. Muszę jednak przyznać, że Snoop powiedział coś z sensem i przygotował się do wystąpienia, także dało radę obejrzeć bez większych boleści.

- Warrior Award z tą prezenterką TV. Mydlą oczywiście family friendly produkt i wybielają swój wizerunek lepiej niż Zygmunt Hajzer z proszkiem Vizir takimi indukcjami. Cel jednak szczytny i cóż można powiedzieć. Gratulacje za wygraną walkę z tak ciężką chorobą.

- Jacqueline: Szczerze powiedziawszy, to nic z tego nie pamiętam. Podobnie jak z Godfatherem, poszerzają midcardHall of Fame.

- Sting: Ric Flair oczywiście popłynął z historyjkami i gadał sobie dobre 20 minut. Mnie to akurat nie przeszkadza, bo uwielbiam typa. :P W speechu Stinga spodobało mi się to, że zwrócił uwagę na to odgrywanie roli Jokera Stinga w TNA. Walnął też niemałą gafę? Mówiąc o tym, że posiadał World Title 17 razy, przebijając magiczną cyferkę Flaira. Co to oznacza? Dodał na antenie WWE title runy, które miały miejsce w TNA, haha:D Chwilę później poprawił się i spróbował wybrnąć, że sam już nie wie ile razy posiadał te pasy, co również wyszło kiepsko bo może kayfabe is dead ale takie rzeczy nie powinny być besztane z błotem. Nie podobał mi się fakt, że nie wspomniał ani słowem o Lexu Lugerze oraz Hulku Hoganie. Miał o nich wiele do powiedzenia podczas TNA HOF.

Nie zdziwiło mnie to, że potwierdził zakończenie kariery. Te obalanie plotek w wywiadach aż samo prosiło się o taki wniosek, że miało tylko służyć z potwierdzeniem tego oficjalnie na tej ceremonii. Te całe "one thing for sure about Sting is that nothing is for sure", po czym retirement i złapanie za baseball bat i "see you later" to albo taka zagrywka słów, albo możemy liczyć na chociażby jakąś interwencję jutro podczas Hell in a Cell. :twisted:

Polecam speeche Stinga, Freebirds i Hansena. :t_up:

No, pora także coś tu napisać, skoro się obczaiło całą galę, nawet Red Carpet (nie wiem, co mnie do tego skusiło) :lol

1 indoktrynacja - Godfather. Nadal nie rozumiem, czemu został on wprowadzony. Do licha, on był pokroju takiego Fandango zmieszanego z Tylerem Breeze'em o.O Już lepiej było wprowadzić jego, ale w gimmick'u Papa Shango, bo bardziej zasługiwał na wprowadzenie. Jedyne, co było dobre, to tekst Ambrose'a "train of tits" i speech APA. Śmiechłam :)

Kolejny był Stan Hansen. Tu mogłabym się zgodzić, że coś zrobił dla tej fedki, bo wideo wprowadzające mnie w tym przekonało. Najjaśniejszy punkt? Okularki Vader'a :D Swoją drogą dobrze dobrali osobę wprowadzającą. Btw. podobno Vader nie jest HoF? Ja się pytam JAK?!

Przy Jacqueline niektórzy tutaj mówili, że wcale nie zasługiwała na pierścień. Czy aby na pewno? Pierwsza Afroamerykanka z pasem, to się liczy. Rechotałam się przy jej postępującej łysinie (tak, wiem, jestem brutalna) =))

The Fabulous Freebirds. Speech New Day warty obejrzenia, no kurde, mistrze :lol Speech samych Hayes'a i Garvin'a też całkiem niezły. Przy von Erichu chyba z 3 razy słuchałam, by dosłyszeć tę pomyłkę z "New Gay" i nie dosłyszałam, dopóki nie znalazłam tego fragmentu na YouTube. No cóż - tęcza i jednorożce mogły go zmylić, ma swoje lata, więc może się pomylić :D

Na wprowadzenie Big Boss Man'a czekałam najbardziej (nooo, może trochę mniej niż na Sting'a) i gdy tak oglądałam, zastanawiało mnie jedno - czemu ten sepleniący mudżyn go wprowadził!? Kto to był/jest? Wprowadzenie przez totalnego no-name'a wręcz zaniża pozycję danego zawodnika. Czemu nie mógł go wprowadzić Big Show? Nawet żona "policjanta" wspomniała o niesławnej scenie z zabieraniem trumny ojca Giganta. On by znacznie bardziej pasował jako wprowadzający.

Warrior Award przewinęłam. Tak mnie to interesowało jak zeszłoroczny śnieg.

Snoop Dogg i jego wprowadzenie - rozkminiałam, czy w końcu widownia buczała na Cenę czy nie...albo to było mocno retuszowane, nie wiem. Nie mniej miło się słuchało owego speech'u i wgapiało się na mocno upiększone paznokietki Snoop'a u manikiurzystki xD

No i czas na indoktrynację wieczoru, czyli Sting. W sumie catchpraise'y Flair'a i Stinga całkiem nieźle się zegrały :D Mega mi się podobała reakcja widowni, ale smutłam, gdy ten powiedział, że odchodzi na emeryturę :'(

Galę można uznać tak mniej więcej 7/10, bo było parę fajnych momentów, a parę serio dziwnych rzeczy.

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Zmierzam do faktu, że obecna, tak mocno prze-hype'owana WM była idealnym momentem, żeby to Grabarz headline'ował HoF, a dzień później odbył głośny match, który poziomem miałby szansę "dawać radę" zamiast "zdemotywować".

...z z drugiej jednak strony - ta WM w świetle ostatnich wydarzeń wypada co raz bladziej i w sumie nie wiadomo czy taki pojedynek chociażby z The Rock'iem (są takie plotki) zdziała cuda, jak w pozostałej części karty Bo Dallas będzie walczył z Big Show'em.

Pfe...i jak w ogóle mój post brzmi dzisiaj ? Pojedynek z The Rock'iem nie dałby fajerwerków, podczas gdy oni zaserwowali nam "One Jump Match" z Shane'em w roli głównej. Do tego dołożyli totalny brak realizmu - Shane odkopuje Last Ride'a, a Hell's Gate obraca w Sharpshooter. Uwielbiam, gdy dablju wciska nam takie gówno w najczystszej, brązowej, jeszcze ciepłej postaci.

Nadal nie rozumiem, czemu został on wprowadzony.

..ale to tylko być może dlatego ;)

Iwr8zsvM-600x398.jpg

ale smutłam, gdy ten powiedział, że odchodzi na emeryturę :'(

Facet ma 56-lat i poważną kontuzję. Nie ma co smutać. Trzeba się cieszyć, że facet ma rozum (a nie ma 5 byłych żon na utrzymaniu - Ooo Ric Flair :lol ).

915802072594e34bce782c.jpg

..ale to tylko być może dlatego

Iwr8zsvM-600x398.jpg

Wait, to on także należał do tej grupy? o.O

Ja i tak bym wolała widzieć Vader'a jako HoF. Albo tego wrestlera, tylko nie jako Godfather, a jako Papa Shango :/

Facet ma 56-lat i poważną kontuzję. Nie ma co smutać. Trzeba się cieszyć, że facet ma rozum (a nie ma 5 byłych żon na utrzymaniu - Ooo Ric Flair ).

Taa, rozumiem, że ten wiek i w ogóle. Smutno mi się zrobiło, bo plan o dream match'u poszedł w pizdiet. I w ogóle - czy którykolwiek wrestler ma jakąś stałą żonę? Bo wydaję mi się, że każdy jest tam min. po 1 rozwodzie :thinking:

Edytowane przez Gość

I w ogóle - czy którykolwiek wrestler ma jakąś stałą żonę? Bo wydaję mi się, że każdy jest tam min. po 1 rozwodzie

Nie wiem jak z dinozaurami, ale daleko nie trzeba szukać :) Tyson Kidd z Natalią, Samoa Joe od 2007 roku oraz Lesnar są jeszcze w stałym pierwszym związku.