Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Komiks - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Po rozmowie z SB postanowiłam stworzyć ten wątek. Bardzo lubię komiksy, a wątek o książkach zbytnio nie nadaje się do takich dyskusji.

Wpierw wstawię moje propozycje (wzięte z wątku o książkach, oczywiście):

img_1378508150.jpg

Watchmen - wychwalany w niebogłosy, że w tamtych czasach był to "fenomen niszczący ideał superbohatera". Fakt, Moore miażdży ten ideał niczym kieliszek glanem. Różnowymiarowe postacie, fabuła mocno rozłożona, a reakcja po przeczytaniu - tydzień byłam na wyłączeniu typem "Co. Ja. Przed. Chwilą. Przeczytałam.". Powiem szczerze, że jak na lata 80'te, to ma mocno mainstream'owy koniec, wpasowujący do naszych czasów. Jakby ktoś ci ciężką książką przywalił w twarz. A komiks gruby i ciężki, jeśli mowa o nowym wydaniu z twardą okładką.

okladka-200.jpgokladka-200.jpg

Aa tam, mówcie co chcecie - to moje ukochane komiksy :D

Co tu dużo mówić... to jest Lobo. Lobo w najlepszej krasie. Mistrz czarnego humoru, sadystyczny matoł, dzieciobójca, bratobójca, matkobójca...nie znam słowa, które określiłoby fakt miana "tego, który wytępił całą swoją rasę, by być unikalnym". Oba komiksy mam i powiem szczerze, że to są dwie moje największe perełki w całej mojej kolekcji (poza "Rewolucji" z podpisem Skutnika xD).

okladka-200.jpg

Rysowany przez mojego znajomego (poznałam go na warsztatach rysowniczych, prowadzi je). Komiks był parę razy nominowany, w sumie nie wiem, czy dostał jakąkolwiek nagrodę. A jak nie, to coś tam go w przyszłości czeka :D

Ogólnie polecam ten komiks, gdyż końcówka (może trochę mniej niż w Strażnikach) miażdży mózg na kawałki. Potwierdzone info :D Dla tych, co nie lubią dużo czytać, to powiem, że komiks jest 'niemy', tj. nie ma żadnych dialogów, dymków, itp.

--------------

A teraz pora na Was, chłopy. Jakie komiksy/tytuły/autorów polecacie? Co o komiksach ogółem sądzicie? Macie jakieś (a na pewno macie) dobre wspomnienia z komiksami (ja dobrze wspominam prezent w postaci jednej z przygód Kajko i Kokosza, którego dostałam na Wielkanoc)? A może znacie komiksy nawiązujące do wrestlingu? (tu bym chciała oddać głos Dzikowi, o ile kojarzy serię z Takerem).

Zapraszam do dyskusji :)

75137960457081728a67d7.jpg

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

1

• DonCarlos

1

• Yao

1

• LoboTaker

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Co jak co, ale najlepszy komiks na świecie to był GIgant!

92635b107b486855.jpg

:waving:

Wciąż mam w szafie chyba egzemplarze z trzech, albo i 4 lat. Dzieciaki mojego kuzyna zawsze mają dobrą zabawę jak przyjeżdżają, a i ja sam wciąż potrafię się wciągnąć w niektóre historie :D

Jeśli chodzi o dzisiejsze czasy to z komiksami jest taki problem że jest ich w ch***j dużo, chciałbym kiedyś nadrobić wszystkie serie X-menów, Flasha, Spidermana, Batmana, etc. etc. Tyle dobrego że jakiś czas temu otworzyli niedaleko mojego domu kawiarnię co się zwie "Comics Soon" i można sobie poczytać kilka tytułów przy kawie czy herbacie ;)

Poza tym miałem okazję przeczytać serię Kick-Ass o której wspominam w temacie o książkach

viewtopic.php?p=285504#p285504

viewtopic.php?p=285675#p285675

:)

• Reputacja:   9
  • Styl:  BGZ

Duży plus za Giganta.

Ja swojego czasu nabyłem wydanie specjalne - Życie i Czasy Sknerusa McKwacza.

Komiksy-z-Kaczogrodu-01-Zycie-i-czasy-Sknerusa-McKwacza-_bn28786.jpg

Genialny komiks i narysowany z dużo większa precyzją niż przeciętny gigant. Opowiada o historii słynnej dziesięciocentówki Sknerusa, jak doszedł do bogactwa i skąd w ogóle wziął się Kaczor Donald ;) Każdemu lubiącemu kacze komiksy - gorąco polecam.

W tematyce bohaterów komiksowych DC/Marvel - ja od kilku ładnych miesięcy prenumeruję z wydawnictwa Hachette - wielką kolekcję komiksów Marvel'a. Wszelkie możliwe Spidermany, Xmeny, Avengersi, Hulki i cała reszta bohaterów marvela, która została w nowej oprawie zilustrowana na podstawie oryginalnych komiksów. Jeden Tom wychodzi co 2 tygodnie. Mi przysyłają 2 tomy per miesiąc.

Szczegóły kolekcji dostępne na http://www.kolekcjakomiksow.pl

Poglądowe zdjęcie dostępne tutaj: http://i.imgur.com/GyYdTZD.jpg

Kolekcja podwójnie atrakcyjna, gdyż liczący 100 tomów zbiór ułożony na półce da w efekcie całkiem przyjemną ilustrację.

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   66
  • Styl:  Ciemny

Wszystko spoko ale niech mi ktoś wyjaśni jak ten temat znalazł się w dziale Wrestling>Dyskusje ?

#SmartFanZone