Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Bohaterzy filmowi w... wrestlingu!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   993
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Grając w WWE 2K15 natrafiłem na ciekawe CAWsy Jokera i wybrałem tę postać w module kariery. Doszedłem do wniosku, że gdyby taki charakter pojawił się na ringach WWE (oczywiście jako świeża postać, a nie kalka Batmana), to byłaby prawdziwą supergwiazdą. Dodałbym mu jakieś wejściówki a'la Taker/Wyatts, plucie zieloną cieczą (a'la Muta czy Tajiri) i może jakiś symboliczny thombstone jako finisher. Byłaby to bardzo kolorowa postać, która zapewne miałaby sporo fanów.

injustice_joker_face_cut_out_by_brianminor25-d5twiif.png

A Wy jakiego bohatera z wielkich ekranów umieścilibyście w realia wrestlingowe? :P

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

5

• IIL

2

• LoboTaker

2

• Myers

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Luka Hobbsa z za szybkich za wściekłych

'Wszyscy muszą być kimś, mi wystarcza być sobą."

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Dla mnie zawsze postać im bardziej barwna, tym ciekawsza. To dlatego taki Undertaker, mimo, że nikt nie wierzy w błyskawice, trumny i inne pioruny wciąż przyciąga zainteresowanie - bo jest na maksa barwny. W raslingu to jest ważne. Wiele razy mieliśmy przykład, gdzie "Imię Nazwisko" w gaciach, mimo fantastycznego "In-Ring-Performance" nie robi kariery choćby jobbera - gdyż jest bezbarwny.

Temat jak najbardziej trafny. Czy zrobiłbym kalkę postaci w filmu/bajki/itp. ? Raczej nie, gdyż postać taka zostałaby uznana za komediową/zbyt przekolorowaną - co za tym idzie - niewiarygodną. Co innego zapożyczyć z takich postaci pewne wzorce.

Joker był zawsze genialną postacią. Hiper barwną i ciekawą. (Ps. Nicholson > Ledger) Postać heela oparta na Jokerze to materiał 100% na championa.

Skoro przy komiksach jesteśmy, co powiecie na Tony'ego Stark'a a.k.a Iron Man ? Taka postać, która np. poginałaby w garniturku jako bogaty biznesman, który toczy klocka z zarządem na tle finansowym, a w ringu całkowicie zamaskowany pod inną tożsamością. Niby trochę Kane vs. Corporate Kane, ale w świeżym wymiarze. Taka trochę tajemnica poliszynela. Wszyscy wiedzą, ale nikt nie mówi.

Fajne story można by było również utkać na postaci Punisher'a. Wyobraźcie sobie, takiego pseudo jobbera. Koleś sobie debiutuje na jakimś SD! jako "Imię Nazwisko", ale w swoim drugim wystąpieniu dostaje łomot wszechczasów od połowy rosteru. Wraca po kilku tygodniach odmieniony z pseudonimem by mścić się kolejno na tych, którzy pobili go w debiutanckich walkach. Genialne story na podniesienie atrakcyjności mid-cardu. (Aż się prosi wstawić tutaj Zacka Rydera ;P )

Przykładem postaci z filmu jest przecież Sting, który naśladował postać z filmu Kruk - w bardzo udany sposób z resztą. To tak nawiasem.

Potem coś może jeszcze dopiszę. Fajny temat ;)

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Przykładem postaci z filmu jest przecież Sting, który naśladował postać z filmu Kruk - w bardzo udany sposób z resztą. To tak nawiasem.

On także już poginał jako Joker, nie zapominajmy o tym :D

I jako wrestlera widziałabym mojego idola komiksowego Lobo - idealny materiał na Lesnara :D Taki madafaka z wymalowaną twarzą, coś pokroju Stone Cold'a, ale mniej pohamowanego (gdyby dałoby się takie coś stworzyć w PG Erze :| )

75137960457081728a67d7.jpg

Chyba nikogo nie zdziwię jeżeli napiszę, że moimi ulubionymi filmami są zdecydowanie filmy mocne. Co prawda w tym temacie nie będę sypał tytułami, które wyszły na przykład spod ręki Ś.P Pasoliniego, ale na przykład Carpenter czy Craven jak najbardziej wchodzą w grę. Koszmar z ulicy wiązów, Piątek 13-go czy Halloween to horrory najwyższej klasy. Współczesne kino niestety nie potrafi oddać takiego klimatu jaki był w wymienionych wcześniej filmach.

Osobiście chciałbym zobaczyć wersję Hannibala Lectera w połączeniu z Michaelem Myersem. Myers oddałby tajemniczość swojej postaci jaką prezentował w Halloween i maskę, która jest najbardziej epickim rekwizytem w historii kinematografii.

Hannibal oddałby motyw człowieka nieobliczalnego. Kogoś kto raz spuszczony ze smyczy robi naprawdę wielką krzywdę - niekoniecznie stołom, ringom czy drabinom. Marzyłaby mi się wejściówka takiej postaci przy jakimś kurewnie porażającym (nie mylić z przerażającym) theme songiem. Wjeżdżającym na wózku (jak robił to Lecter), zapięty pasami, w kaftanie. Oczywiście taka osoba musiałaby mieć managera, bo sam zawodnik niczego by nie mówił.

Drugą postacią i prawdopodobnie byłaby to moja zdecydowanie ulubiona postać (zawodnik) - to Freddy Krueger. Przede wszystkim taką postać trzeba by było baardzo dobrze zagrać. Lepiej niż Englund. Englund zagrał to fajnie, ale nie idealnie.

Byłaby to postać chyba jeszcze mocniejsza niż poprzednik. Bukowana w sposób brutalny. Skacząca ze wszystkiego i na wszystko. Gdyby obecne WWE porzuciło motyw gdzie facet od ręczników przybiega w momencie gdy Dolph Ziggler zatnie się podeszwą od swojego buta i zaczyna ścierać krew - to można byłoby się szarpnąć w stronę takiego gimmnicku.

Wyobrażam sobie segmenty, w którym przygasa światło, początkowo bez żadnego theme songu (albo w ogóle bez) i Freddy idzie "jeżdżąc" swoimi stalowymi pazurami po metalowych elementach. Rywal jak i publika reagowała by dość nieprzyjemnie jak w przypadku jeżdżenia widelcem po talerzu. Miazga. ;)

(Ps. Nicholson > Ledger

Nie dziwota. Nicholson to jednak najwyższa półka aktorów. Nie dość, że niesamowity w filmach, to jego aparycja, która przypomina drania i skurwysyna. Kapitalny facet. ;)

Jokera zagrał bajecznie.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Myślałem, że temat jest o zawodnikach wrestlingu o charakterach opartych na postaciach z filmu/komiksu, nie zaś przeklejonych. Stąd moja niepewność co do postaci Freddy Krueger'a. Facet jako postać w horrorze, był genialny jak i sama seria z ulicy Wiązów (chyba mój ulubiony horror w ogóle). Natomiast nie widzę przełożenia maniaka z Elm Street na rassling. Facet chory psychicznie w rosterze? Napadający ludzi na backu? W sumie do przeżycia, ale dupy tak jak film raczej nie urwie. Imo charakter cholernie trudny do odwzorowania w ringu.

Z innych postaci komiksowych/filmowych nadałby się Kingpin. (Ezekiel Jackson pasował cholernie do takiej roli). Wielki, ogromny facet, o nieprzeciętnej inteligencji, która skupiałby wokół siebie drobne szumowinki (takie Ascension np.), tworząc z nich stajnię, realizującą konkretne interesy.

Już z postaci czysto filmowych, kojarzycie może Jean Claude van Damme'a w filmie bodajże "Replikant" - gdzie Van Damme gra dwóch braci bliźniaków? (Trochę jak Czarek Żak w Ranczu ;) ) Co powiedzielibyście na takie coś w dablju? Oficjalnie dwóch braci bliźniaków, ale obaj grani przez tę samą osobę - odpowiednio ucharakteryzowaną. Moim zdaniem, gdyby jakiś adept udowodnił, że potrafi grać taką postać wykorzystując swój warsztat aktorski - mielibyśmy całkiem mocny materiał i ciekawe możliwości na story. Logiczne, że każdy chciałby w końcu zobaczyć "braci" przeciwko sobie.

• Reputacja:   0

A może coś bardziej komediowego? Mianowicie Ace Ventura, detektyw badający jakąś sprawę w federacji, np kto ukradł babeczki ze stołu cateringowego, Wychodzi taki co Raw i oskarża poszczególne osoby segmenty mogły by być naprawdę niezłe gdyby to byłby ktoś wymiatający na micu, fakt do ME mógłby się łatwo nie przebić aczkolwiek tak czy siak gł by to być niezłe.

sig.png

GMS, I nawet jest zapomniany kandydat do tego charakteru. Co byś powiedział na "Ace Sandura" względnie "Damien Ventura" względnie "Ace Vendow" - czy jak to tam jeszcze można zakombinować? ;)

Sandow jako detektyw w śmiesznej koszuli - kupuje to ;)

Przecież był już komediowy Santino który starał się dowiedzieć kto jest anonimowym gm'em Raw :roll:

Problem z komediowymi gimmickami w WWE jest taki że zazwyczaj kierują to w stronę młodszych fanów i dowcipów z pierdami. Także Ace Sandow szybko zająłby się tak palącymi sprawami jak to czy ElTorrito jest naprawdę pół bykiem. Nawet jeśli sama koncepcja nie jest taka zła, to wwe szybko skierowałoby to na tory które rozśmieszą tylko 7 latków. Bardziej dorosły humor to chyba jednak tylko marzenia.

Jeśli chodzi o innych bohaterów filmowych to mam problem. Nie przepadam zbytnio za jakimiś przerysowanymi postaciami, a chyba tylko o takie chodzi. Może nadałby się V z "V jak Vendetta". Zamaskowany wojownik który walczy z władzą na wszelakie sposoby. Przerabiamy tego typu programy dosyć często więc czemu by nie dodać temu trochę tajemnicy, wsadzić gościa w płaszczyk i maskę i niech ludzie zastanawiają się przez miesiące kim jest ich bohater. Oczywiście jest to gimmick czasowy bo w końcu nie można doić tej krowy w nieskończoność i po dłuższym czasie to by się zwyczajnie przejadło.

• Reputacja:   993

Myślę, że Cesaro stylizowany na takiego nadpobudliwego zabijakę z poczuciem humoru, a'la Jason Statham z filmów "Adrenalina" byłoby strzałem w dychę. Nawet obaj są do siebie podobni (łysina, heheh) i ogólnie dodałoby to Cesaro pozytywnego kopa.

Już z postaci czysto filmowych, kojarzycie może Jean Claude van Damme'a w filmie bodajże "Replikant" - gdzie Van Damme gra dwóch braci bliźniaków? (Trochę jak Czarek Żak w Ranczu ;) ) Co powiedzielibyście na takie coś w dablju? Oficjalnie dwóch braci bliźniaków, ale obaj grani przez tę samą osobę - odpowiednio ucharakteryzowaną. Moim zdaniem, gdyby jakiś adept udowodnił, że potrafi grać taką postać wykorzystując swój warsztat aktorski - mielibyśmy całkiem mocny materiał i ciekawe możliwości na story. Logiczne, że każdy chciałby w końcu zobaczyć "braci" przeciwko sobie.

Podobny pomysł realizowany był swego czasu w TNA z Abyss'em i jego "bratem", bodajże Joseph'em Park. Wykonanie było całkiem, całkiem ale z racji tego, że pomysł samego Abyssa dawno się już przejadł, to większej furory - przynajmniej moim zdaniem - to nie zrobiło.

Motyw z Kingpina przedni... Aż zachciało się to oglądać. :applause:

• Reputacja:   0

A może coś bardziej komediowego? Mianowicie Ace Ventura, detektyw badający jakąś sprawę w federacji, np kto ukradł babeczki ze stołu cateringowego, Wychodzi taki co Raw i oskarża poszczególne osoby segmenty mogły by być naprawdę niezłe gdyby to byłby ktoś wymiatający na micu, fakt do ME mógłby się łatwo nie przebić aczkolwiek tak czy siak gł by to być niezłe.
GMS, I nawet jest zapomniany kandydat do tego charakteru. Co byś powiedział na "Ace Sandura" względnie "Damien Ventura" względnie "Ace Vendow" - czy jak to tam jeszcze można zakombinować? ;)

Sandow jako detektyw w śmiesznej koszuli - kupuje to ;)

Kupuje to. :szczerbaty: Z Sandowem i tak nie mają co robić. Niech go nawet nie mieszają w jakieś feudy. Po prostu niech na backstage'u robi segmenty i będę zadowolony.

A zostając przy komediowych gimmickach, bo tutaj można się bardziej wykazać, to rozmyślałem się niedawno nad gimmickiem ćpuna albo coś w tym rodzaju. Taki Jesse Pinkman trochę: tweener, który wychodzi na titantron, nic nie ogarnia, idzie do ringu i zero reakcji, zero kontaktu z publicznością. Niechlujny strój, czapka zimowa - to byłoby mega. :D Szkoda tylko, że to niemożliwe przy obecnej polityce WWE.

fakt do ME mógłby się łatwo nie przebić

Problemem dzisiejszego dablju jest też między innymi to, że istnieje jakaś taka dziwna presja, że mid-carder musi przejść do ME. Odpowiadam - nie musi. Federacja powinna zbudować silny mid-card i silny me. Mid-carder zawsze może przeskoczyć półkę wyżej (bo jest gotowym produktem), ale tylko w określonych przypadkach. Przypadek A - publika gościa winduje pod niebiosa, przypadek B - kontuzja main eventera, braki na wyższej półce.

Jeśli mamy do czynienia z silnym mid-cardem, to wszystkie walki w karcie mają swoją historię i wszystkie mają szansę być ciekawe. A tak, federacja buduje wszystko wokół 2-3 postaci, a reszta karty zlepiona jest na kolanie osoby z parkinsonem.

Także Ace Sandow szybko zająłby się tak palącymi sprawami jak to czy ElTorrito jest naprawdę pół bykiem.

Pewnie tak, aczkolwiek wciąż fajniej by się oglądało to, niż wyciąganie motywów typu Macho Mandow, bo na tym nic nie zarobi. O charakterze Mizdow'a nie warto wspominać, bo facet, który kopiuje jobbera, stać się może tylko jobberem.

• Reputacja:   2

Mianowicie Ace Ventura, detektyw badający jakąś sprawę w federacji, np kto ukradł babeczki ze stołu cateringowego,

Już było kiedyś gościnne zaproszenie Leslie Nielsena do WWF, jako reklamę nowej części Nagiej Broni :D

http://pl.wwe.com/videos/2012/07/19/leslie-nielsen--george-kennedy-search-for-the-real-undertaker-summerslam-1994

75137960457081728a67d7.jpg

Myślałem, że temat jest o zawodnikach wrestlingu o charakterach opartych na postaciach z filmu/komiksu, nie zaś przeklejonych. Stąd moja niepewność co do postaci Freddy Krueger'a.

Nie rozumiem w czym problem?

Szczerze mówiąc nie jest istotne to czy oprą danego zawodnika o charakter Krueger'a czy go przekleją. W obu przypadkach postać byłaby świetna, może nie dla każdego, bo nigdy nie ma tak, że każdy się każdemu podoba. Ale z pewnością dla sporej liczby fanów - w tym mi - taka postać by mi się bardzo podobała.

Imo charakter cholernie trudny do odwzorowania w ringu.

W obecnym WWE - jasne. Natomiast gdyby zaostrzono trochę politykę ringową, odwzorowanie takiej postaci w ringu nie byłoby problemem. Tylko tak jak napisałem - musiałby zagrać go ktoś wiarygodny i aktorsko praktycznie bezbłędny (bo bezbłędnych nie ma.) ;)

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Taki Jesse Pinkman trochę: tweener, który wychodzi na titantron, nic nie ogarnia, idzie do ringu i zero reakcji, zero kontaktu z publicznością

TNA Cię już wyprzedziło z tym pomysłem

https://www.youtube.com/watch?v=2V6ulxTRSDc

Co prawda to nie do końca gimmick, ale jakie to ma znaczenie? :lol