Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Seth Rollins

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   997
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

latest?cb=20150712131941[

Luźny wątek odnośnie jednej z jaśniejszych postaci w WWE...

Jakie walki i momenty w jego wykonaniu podobały się Wam najbardziej? Jak oceniacie jego ostatni title run? Kiedy powróci?

Rollinsa vel Tyler Blacka oglądało się już w czasach jego kariery w Ring of Honor, gdzie był częścią ciekawej stajni The Age of the Fall i obok pasów drużynowych i świetnych walk z The Briscoes zgarnął również główny tytuł - ROH World title. Oglądało się to wszystko jednak 5+ lat temu, także nie pamiętam wszystkich, ale te warte zapamiętania...

- wiele osób dało tej walce komplet 5 osławionych gwiazdek Meltzera. Musiałbym obejrzeć ponownie, by ocenić samodzielnie, ale z tego, co mi się kojarzy, to była niesamowita. ;)

Miał też dobre walki z Jacobsem vs. Steenrico (Owens & Zayin), Nigel McGuinnesem i Austinem Ariesem. Nie chcę zasypywać linkami, wolę później więcej o nich napisać.

Z kariery w WWE jeżeli chodzi o momenty, to oczywiście niesamowity cash-in na WrestleManii 31:

btw. zajebiście oglądać galę z takiej loży, nie? :>

Z walk hm,

Jako The Shield dobre były walki z The Wyatts i Evolution.

W singlowej karierze:

vs. Orton @ Mania 31 - te niesamowite RKO.

vs. Cena @ SummerSlam - następne może i były lepsze, ale tę wygrał. :P

Kiedy powróci? Nie mam pojęcia, ale myślę, że wróci większy niż kiedykolwiek. Ludzie zdążą za nim zatęsknić i po powrocie będzie błyszczeć o wiele bardziej niż obecnie. Coś na wzór powrotu Triple H w 2002 roku. Stawiam na to, że wystartuje w roli face'a i będzie walczyć z tym, co zostanie z Authority. :>

Discuss. :arrow:

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

3

• chainsaw

2

• IIL

1

• Carbon

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Zdecydowanie najjaśniejsza postać rosteru obecnego i jego kontuzja to największy cios dla federacji.

Tak czy siak szukam pozytywów. Pierwszy jest taki, że zrobi sobie przerwę akurat teraz, gdy WWE przeżywa największy kryzys od lat. Moim zdaniem to plus, bo jak wróci, to będzie traktowany jeszcze lepiej niż teraz. Druga sprawa jest taka, że i tak nikt do końca nie wiedział co z nim zrobić. Znaczy szykowano się oczywiście na program z Romanem, ale czy tego teraz chcieliśmy? Jeżeli chcieli dzięki temu zrobić podstawę pod walkę w Triple-Thread Matchu między byłymi Shieldami to bardzo spoko, ale czuję, że miałoby to inne zakończenie. No i wreszcie najważniejsze jest to, że wróci jako face. O turnie mówiło się już od wakacji, ale na razie nic nie zmierzało ku temu. Jeśli wróci to wierzę, że jako ten dobry, nie mogą tego zJ***ć, po prostu nie mogą. No i dzięki temu otworzą się furtki na nowe walki. Oczywiście czekam przede wszystkim na ten z HHH, choć wiem, że Tripel mu się najpewniej podłoży. Albo choćby Owens-Rollins. Przecież taki program może rozwalić wszelką konkurencję na lata.

• Reputacja:   10
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

Temat trochę bijący w mikroskop, ale może tamta formuła jest nieco gorsza niż luźny temat - więc pogadajmy tutaj.

Chętnie wylałbym wiadro zimnej wody na głowę wszystkich tych, którzy zachwyceni są Rollins'em/Black'em/Lopez'em. Można mi zarzucić, że się powtarzam, ale nie sposób nie powtarzać się w kontekście WWE, kiedy rozmawiamy o kolejnym, n-tym już przykładzie niekompetencji skrypciarzy w dablju. Cała trójka z tarczy to materiał na mocny main event przez długie lata. Rozpad The Shield dał szansę, że chociaż z Seth'a zrobią modelową gwiazdę, której nie udało się zrobić od czasów Janka Ceny. Management dał jednak zgodę, na rozpisanie nowej gwiazdy jako totalnej cipki. Tych ludzi powinno się zwolnić z karami finansowymi za zepsucie wartościowej postaci. To tak jakby do pracy w IT zgłosił się chłopak młody, ambity, a w kodzeniu programów biegły okrutnie, po czym zarząd skierowałby go do prowadzenia aukcji na allegro. Tutaj mamy to samo. Z materiału na mistrza, zamiast uszyć mistrza, szyjemy szmatkę do podłogi. Czemu feud Rollins vs. Ambrose vs. Roman nie mógłby być w 2016 lub 2017 feudem na miarę Triple H vs. Rock vs. Austin ? No może dlatego, że Romana wepchnęliśmy ludziom do gardeł z fasolą na deser, na Ambroza zabrakło nam pomysłu mimo, że gość ma świetną postać, a z Rollinsa zrobiliśmy cipkowatą małpkę Triple H'a.

Paradoksalnie ta kontuzja może być dla Seth'a jako dla postaci czymś dobrym. Wiadomo, że nie życzę chłopakowi niczego złego i nie chciałem dla niego kontuzji, ale sama przerwa być może zmusi dablju do:

a) kombinowania jak nadrobić bez głównej postaci

b) podwójnego kombinowania, bo pozwoliliśmy Jankowi wziąć urlop

c) potrójnego kombinowania, bo emerytowanym Taker'em wszystkich dziur nie zapchamy, choćby i włosy odrosły mu z dzisiaj na jutro

Mam nadzieję, że postać Seth'a zostanie odświeżona. Obowiązkowo powinna przejść face'turn dlatego, że obecnie dablju nie potrafi prowadzić złych postaci (lub nie chce/lub PG to uniemożliwia)

Nawiązując jeszcze do pierwszego akapitu mojego posta. ŻADNA postać, podkreślam, ŻADNA - nie spełni oczekiwań fanów, póty kreatywni nie przestaną kontrolować 99% charakteru. Trzeba słuchać ludzi. Ostatnio Batista w jednym z wywiadów podkreślał, jak upraszał zarząd o charakter heel'a, gdyż czuł się zdecydowanie lepiej jako ten zły. Zarząd jednak upchał go w worek face'a nie słuchając ani fanów, ani samego zawodnika. Tutaj jest podobnie. Dajmy tym ludziom zarysować ich własne postaci. Dajmy im swobodę i nie każmy uczyć się wierszyków.

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   1

Chyba nie dodam od siebie niczego nowego, ponieważ większość kwestii, z którymi chciałem się podzielić, zostało już poruszone wyżej. Aczkolwiek według mnie warto skupić się na oczekiwanym faceturnie, który naprawdę może przynieść wyłącznie korzyści.

Rollins jako ten zły charakter nie spisywał się bynajmniej źle. Pamiętacie przecież jego początek - gdzie począwszy od odwrócenia się od swoich "Braci", przez zdobycie walizki, na zgarnięciu tytułu kończąc - był bukowany baardzo solidnie. Był zdecydowanie niestandardowym graczem z walizką, gdzie zdecydowana większość moczy wszystko jak idzie gdy posiada kontrakt, a sam Rollins szedł jak burza i non-stop odhaczał znaczące zwycięstwa.

Dopiero później, po zdobyciu tytułu zaczęły się jakieś przykre jazdy. Zmieniono mu charakterek na cipo-heela, którego - mimo wszystko - odgrywał bardzo dobrze. Uciekał wszędzie i chyba przed każdym. Jedynie na ppv - nie raz, nie dwa - potrafił wzuć ekwipunek John'a Ceny z napisem "never give up" i nałożyć na to swój lateksowy kostium. Na galach prezentował się doskonale. Zawsze na 100%.

Dlatego też nie jestem w stanie zrozumieć czym kierowali się kreatywni. Dlaczego tak bardzo zawalili jego postać jako mistrza. Jasne, bardzo możliwe, że za moment podniesie się jakieś larmo dotyczące tego, że Vincent siedzi w biznesie lata, że jak mało kto już zdążył przez ten czas upić litry mętnej wody i wie z czym to się wszystko je, ale dla mnie to tylko kolejne argumenty, które świadczą o tym, że ten facet jest niepoważny. I przede wszystkim - ile w tym temacie do powiedzenia miał sam Hunter? Jeżeli to zamierzony zabieg - stworzenie takiego cipo-charakteru dla Seth'a (a z pewnością tak było) - to kreatiwy, nie. Wcale nie jesteście zabawni, ani tym bardziej kreatywni.

Dobra, dość o przeszłości.

Dlaczego napisałem to wszystko wyżej, mimo że doskonale o tym wszyscy wiecie? W kwestii przypomnienia. W kwestii tego, żeby zastanowić się nad tym jak cholerny potencjał ma wciąż Seth. Jak wiele może zrobić jeszcze w tej federacji w momencie gdy przejdzie na jasną stronę mocy. Prawdopodobnie skończy się uciekanie, skończą się puste słowa i zacznie się prawdziwe show. Pomyślcie jakie ten facet ma możliwości do stworzenia programów z takimi osobami jak na przykład Owens czy Wyatt - w momencie gdy kontuzjowany już ex-mistrz będzie na tej dobrej stronie barykady.

Więc według mnie nie warto sięgać w przeszłość, bo swoją drogą odnoszę wrażenie jakby ex-Black zmarł i my wspominamy jego sukcesy, porażki za życia jak na jakiejś stypie.

Ten gość to wciąż głębokie wody i jestem przekonany, że to co pokazał to nawet nie połowa tego co potrafi.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Ja bym nie miał aż takiej pewności, że wróci jako face, choć było to szykowane w dalszej perspektywie. Wszystko będzie zależało od sytuacji, jaką zastanie. Pas nie musi przecież być wtedy w rękach w heela, a chyba nikt nie ma wątpliwości, że Seth z marszu wróci do ME.

Ja bym nie miał aż takiej pewności, że wróci jako face, choć było to szykowane w dalszej perspektywie.

Nie no pewnie, pewności nigdy nie ma w momencie gdy poznało się już sposób działania kreatywnych w WWE i nijak można się domyślić jaki będzie ich kolejny krok względem programu/zawodnika/itp/itd.

My tutaj piszemy tylko co by było dla Seth'a po powrocie najlepsze. Nie wiem jak Tobie i całej reszcie, ale fejsowy Seth to całkowicie nowe perspektywy i prawdopodobnie solidniejszy buking. Buking na miarę możliwości Rollins'a, które wprowadzą go w jeszcze lepsze panowanie jako jednego z najlepszych młodych charakterów w federacji.

Wszystko będzie zależało od sytuacji, jaką zastanie (...) a chyba nikt nie ma wątpliwości, że Seth z marszu wróci do ME.

Zgodzę się, że wszystko będzie zależało od tego co zastanie po powrocie i gdzie znajdą mu przyzwoite miejsce na zadomowienie się. Aczkolwiek osobiście mam wątpliwości co do tego czy z miejsca wskoczy do main-eventów.

Wydaje się, że walkę rewanżową - w celu odzyskania mistrzostwa - ma gwarantowaną. Zapewne od tego zaczną żeby odbębnić jego rewanż, w którym niekoniecznie musi odzyskać złoto. Ja osobiście chętnie zobaczyłbym go gdzieś niżej, gdzieś przy pasach mid, przy których paradoksalnie buja się znaczna większość utalentowanych zawodników, aniżeli w przypadku głównego złota (mowa oczywiście o twarzach nowych). Ja chętnie zobaczyłbym go w starciach z takimi zawodnikami jak Wyatt, Cesaro czy Owens. Później oczywiście mógłby (i powinien) wrócić do main-eventów, ale absolutnie nic się nie stanie jeżeli posiedzi chwile "na dole", bo na chwilę obecną - abstrah***jąc od tego fatalnego bukingu - sam Seth spisał się doskonale.

Ale oczywiście - tak jak piszesz - wszystko zależy od tego co chłopak zastanie po powrocie. ;)

Odniosłem wrażenie, że dyskutujący nie piszą życzeniowo, że Seth wróci jako face, tylko przyjmują to niemal za pewnik. Jeśli mowa o tym, co byłoby najlepsze dla niego (i nas, publiczności oczywiście), to przede wszystkim chodzi o to, żeby mógł normalnie walczyć, tak jak podczas kilku ppv, kiedy "spuścili go ze smyczy" i szalał w ringu. Mógłby to robić jako heel, o ile kreatywni przestaliby rozumować heel = cipa uciekająca z ringu i nie potrafiąca wygrać jakiejkolwiek walki bez kantu, bo sorry, wszystko ma swoje granice i uratowanie się mistrza przed przegraną na SMACKDOWN z NEVILLEM przez położenie stopy na linach, te granice mocno przekracza.

Wątpię, żeby po rewanżu o pas miał walczyć w mid. WWE już cierpi na brak gwiazd i niezależnie od tego, co się stanie z pasem przez te miesiące nieobecności Rollinsa, będzie on wtedy jeszcze bardziej potrzebny, niż w chwili obecnej i wcisną go do ME, choćby miało to poprzewracać wszystkie story :D

Jeśli mowa o tym, co byłoby najlepsze dla niego (i nas, publiczności oczywiście), to przede wszystkim chodzi o to, żeby mógł normalnie walczyć, tak jak podczas kilku ppv, kiedy "spuścili go ze smyczy" i szalał w ringu. Mógłby to robić jako heel, o ile kreatywni przestaliby rozumować heel = cipa uciekająca z ringu...

No właśnie o to chodzi.

Ja osobiście nie sądzę żeby po powrocie Rollins był wciąż heelem, ale takim z prawdziwego zdarzenia. Nie uciekający z konfrontacji, stawiający czoła nawet typkom dwa razy większym od siebie. Chyba, że zarząd jednak zrozumie swój błąd i Seth powróci jako heel rzeczywiście z prawdziwego zdarzenia, wtedy okej, może wracać jako heel.

Natomiast jako face ma znacznie większe imo pole do popisu. Przede wszystkim dlatego, że fejsy nie uciekają. Face to tak naprawdę wzór dla tych młodych, który - w mniejszym stopniu niż Jasiek - gdzieś tam wykazuje jakieś pokłady odwagi itp, itd. Poza tym, tak pisałem wcześniej - większe pole do popisu pod względem programowym. W rosterze ludzie, którzy są wartościowi, w większości są po złej stronie, więc Rollins jako ten dobry, mógłby ich podejmować. Wiadome, to tylko gdybanie i my nie mamy na to wpływu, ale tak - ja życzę Sethowi powrotu po tej dobrej ścieżce i zarówno jestem prawie pewny, że tak się stanie. :P