Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Survivor Series 2015 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Survivor Series

Bez%2Bnazwy-2.png

22 Listopada 2015

Atlanta, Georgia ; Philips Arena

Promo:

https://www.youtube.com/watch?v=67McxSX5t74

Theme song:

https://www.youtube.com/watch?v=lfx42oWZJlk

Oficjalna karta

Vacant WWE World Heavyweight Championship

Tournament

20151116_SurvivorSeries_Bracket_rd3_LIGHT.jpg

:arrow: Turniej mający wyłonić nowego mistrza WWE wagi ciężkiej.

WWE Divas Championship

Singles Match

20151102_SurvivorSeries_LIGHT_Divas_HP.jpg

Charlotte© vs. Paige

WWE World Heavyweight Championship Tournament Semi-Finals

20151116_SurvivorSeries_LIGHT_HP.jpg

Dean Ambrose vs. Kevin Owens

WWE World Heavyweight Championship Tournament Semi-Finals

20151113_SurvivorSeries_LIGHT_DelRioRoman_HOMEPAGE.jpg

Roman Reings vs. Alberto Del Rio

Tag Team Match

20151112_SurvivorSeries_LIGHT_KaneTakerWyatts_HP.jpg

Brothers of Destructions (Kane & The Undertaker) vs. The Wyatt Familly (??? & ???)

Singles Match

20151117_SurvivorSeries_LIGHT_ZigglerBreeze_HP_sponsor.jpg

Dolph Ziggler vs. Tyler Breeze
tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

8

• DonCarlos

6

• LoboTaker

6

• IIL

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Ja mam jedno i zasadnicze pytanie - w zeszłym tygodniu Wyattci "wynieśli" Ryback'a za ring. Czy ma ktoś info, że on jednak nie będzie w teamie Taker'a, co? :(

75137960457081728a67d7.jpg

• Urządzenie:  Windows

A będzie w ogóle jakiś team Takera? I kiedy oni niby wynieśli tego Wędkarza? Chyba na jakiś main-eventach czy innych Smakach których nikt nie ogląda.

Swoją droga to ppv to chyba jeden z lepszych przykładów że jest za dużo tych gal. Dwa tygodnie czasu, a tymczasem karta świeci pustkami. Jak tutaj zbudować jakiś program który ludzie będą chcieli oglądać skoro będzie się to kleiło na łeb, na szyję, byle tylko zamknąć wszystko na czas... Rozumiem że było im to na rękę parę lat temu gdy kasa z ppv była niezła, ale dzisiaj gdy rozdają wszystko na prawie darmowym Network mogliby zadbać trochę bardziej o jakość niż o ilość.

No dobra, wynieśli go na Smacku, przy okazji on sam powrócił na ring. Mimo to jednak go wynieśli, stąd to pytanie.

• Reputacja:   993

Swoją droga to ppv to chyba jeden z lepszych przykładów że jest za dużo tych gal. Dwa tygodnie czasu, a tymczasem karta świeci pustkami. Jak tutaj zbudować jakiś program który ludzie będą chcieli oglądać skoro będzie się to kleiło na łeb, na szyję, byle tylko zamknąć wszystko na czas... Rozumiem że było im to na rękę parę lat temu gdy kasa z ppv była niezła, ale dzisiaj gdy rozdają wszystko na prawie darmowym Network mogliby zadbać trochę bardziej o jakość niż o ilość.

Popieram Twoje zdanie, ale oni poza rynkiem w Stanach i całym tym Network, mają też umowy na grube dolary z stacjami na całym świecie - chociażby w Polsce ESC puszcza te wszystkie gale i nie dostają ich za darmo. Każdy wolałby jakość, ale w biznesie niestety ważna jest ilość. To tak jak kiedyś robili produkty trwalsze, niepsujące się, działające na lata, a teraz wolą robić gorsze, sprzedawać je częściej i zarabiać więcej. Prosta analogia, ale działająca -niestety- identycznie.

Myślę jednak, że z tym całym oprogramowaniem Raw, SmackDown, Main Event, itp. mają z czego wybudować kartę.

@Lobo - Skoro Ryback powrócił sobie jakby nigdy nic na Raw i wziął udział w tej walce drużynowej, to chyba możemy uznać, że to na Smacku to jakiś niewinny wypadek. Oby... Lubię typa, ale to ostatnia osoba, która pasowałaby mi do takiego feudu.

Jeżeli chodzi o Brothers of Destruction vs. The Wyatts... Coś wisi w powietrzu i z uwagi na to, że nadchodzi właśnie Survivor Series, a braci nie wyniósł sam Bray, tylko cała rodzinka, to możemy liczyć na jakiś grubszy tag team match. Skoro oddano nam tak naładowany SS match na ostatnim Raw, to ciężko będzie im go przeskoczyć i z uwagi na to, to właśnie z tego konfliktu rozbudują jakiś 4 on 4 SS match. Kto zasili Team BOD? Sting piszę się sam z siebie. Powód prosty - team up Takera i Stingera to również jakiś motyw rodem z marzeń wielu fanów i narobiłby rozgłosu = pieniędzy. Nawet gdyby chcieli rzeczywiście robić walkę Borden vs. Wyatt na WM 32, to byłby to już jakiś punkt zapalny dla głębszego feudu w przyszłości. Oczywiście, jeżeli Sting się wyklaruje medycznie... Poza tym Balor swoim charakterem sam wpisuje się do tej drużyny. Chociażby dlatego, że:

1) Jest już mistrzem NXT, co najczęściej oznacza, że jest na wylocie do głównego rosteru.

2) Ciężko stworzyć lepszy debiut od zbratania go na początku z Undertakerem, Kanem i Stingiem...

2h6yh52.jpg

:twisted::twisted::twisted:

No, ale... To by było chyba zbyt piękne, aby okazało się prawdziwe, co nie? ;) Mamy też grupę The Ascension i Stardusta, którzy swoimi kolorowymi gimmickami nie odstawaliby wśród grzmotów i piorunów rodzinki Wyatt, Demona i Grabarza. :lol

Romek vs. Rollins - Dla mnie olbrzymia niewiadoma. Panowanie Setha jest już bardzo długie i generalnie kończą mu się już powoli pretendenci. Po Reignsie ciężko o odpowiedniego face'a, który nie odstawałby za bardzo w kwestii zmagania się o główny tytuł federacji. Roster jest pełny i miejscami można rzec przeładowany, ale co z tego, skoro main eventerów jest może z 5% całości, order upper midcarderów jest szeroki, ale nie mają po prostu wiarygodności na wyskoczenie wyżej, a reszta się nie liczy. Także...

1) Romek wygrywa, Rollins przegrywa i panowie bujają się dalej w obecnych charakterach, bawiąc się w rewanż na TLC. To rozwiązanie daje nowe możliwości, bo heelów do pretendowania o tytuł jest sporo. Romek nie przeszedł w oczach publiki jako pretendent na WM 31, ale już jako mistrz broniący tytuł na WM 32 może ujść z życiem.

2) Robimy to ciekawiej a/k/a double turn na Survivor Series. Romek staje sie heelem i wygrywa w taki sposób pas, a Reigns obraca się w ulubieńca. Ognisty turn dodaje czegoś ciekawego Reignsowi, a Rollinsa popycha w feud przeciwko Authority i walkę z Triple H na WM 32. Mnie by się to podobało. :>

3) Schować dwa poprzednie pomysły do szafy i wyjąć posiadacza Money in the Bank... oO

Nie zdziwiłbym się, gdy była tutaj walka Ambrose vs. Owens o IC Title oraz Alberto Del Rio vs. Jack Swagger o US Title. W sumie, to nawet jestem pewien. :D

• Reputacja:   0

http://www.wwe.com/inside/seth-rollins- ... s-28164051

O szlag, no to się porobiło...

Bardzo szkoda mi Setha, nie w taki sposób powinien kończyć się ten reign... Najgorsze jest to, że może pauzować od 6 do 9 miesięcy - wyobrażacie sobie bez niego Wrestlemanię? Bo ja nie...

Czyli co, Reigns mistrzem już na 100%? Niestety chyba tak... Zastanawia mnie tylko jak oni chcą turniej przeprowadzić na samej gali. Czyli co, prócz walki Wyattów z Kanem/Undertakerem dostaniemy praktycznie same walki o pas? Drabinka jakaś? Czy wwalą fatal-4-way? Oby pierwsza opcja, w sumie dużo ciekawsza.

Byleby nie zjebali tego z Romanem... Niech przejdzie szybko turn czy coś. Rollins po powrocie też mógłby przejść face turn w sumie. Szkoda mi go. :(

• Reputacja:   993

Cholera, kibicuję Rollinsowi od dawna. Jedna z najjaśniejszych postaci w głównym rosterze. :(

Turniej na Survivor Series? Przypomina mi się od razu edycja z 1998 roku: https://en.wikipedia.org/wiki/Survivor_ ... %281998%29

Wtedy też pas był zwakowany i posłużono się turniejem... Zapewne pokrzyżowało im to plany w 100%. Jestem pewien, że Reigns dojdzie aż do finałów, ale nie jestem do końca przekonany, co do jego wygranej. Chyba, że zaskoczą nas heel turnem. Tyle jeżeli nie Reigns, to kto mistrzem? Cena i Orton pauzują/mają kontuzje. Poza nimi w świetle rywalizacji o pasy ostatnio był jedynie Kane i Sting. oO

Cóż, przynajmniej będzie ciekawie. :)

To się nazywa pech, a nawet klątwa. Jak nie rasistowskie zagrywki Hogana, to śmierć legend. Jak nie aresztowanie Snuki, to kontuzja Rollinsa. A przy okazji pech ze Stingiem....wait, czyżby karma?

Teraz to będą musieli się głowić, jak to rozwiązać. Szykuje się coś wręcz niemożliwego :/

Czyli co, Reigns mistrzem już na 100%?

Nie stawiałbym na to dużej kasy. Wydaje mi się że Roman wciąż jest jednak w fazie promowania i budowania jego postaci. Wiadomo że face nie zyskuje tyle z pasem co w czasie gdy stara się do niego dostać. Od Manii dosyć sprytnie to wykorzystują i po mocnym zastrzyku pushu który obrócił sporą część fanów przeciwko Samoańczykowi zaczęli go odcinać w takich kluczowych momentach - przegrana na WM, bycie wydymanym na MITB, stąd też wydaje mi się że i teraz ponownie będzie musiał obejść się smakiem.

Pytanie kto jak nie on - osobiście nastawiałem się na to że Seth jeszcze chwilę pobiega z pasem, dopóki Roman nie będzie już gotowy, albo do momentu kiedy postanowią zafundować sobie strzał w stopę czyli wypuścić Szejmo. Swoją drogą - co by się stało gdyby teraz na Raw Celt wyszedł z walizką i ogłosił że zgodnie z zasadą "zawsze i wszędzie" chce wykorzystać swojego shota właśnie teraz? Może skończyło by się na wręczeniu mu mistrzostwa wzorem Ortona z 2007 kiedy to pas został zwakowany parę dni przed ppv?

Ogólnie trochę to przykre gdy uświadomimy sobie że w chwili obecnej WWE nie ma ani jednego w pełni gotowego main-eventera. Jest kilku przyzwoitych mid-carderów, ale ostatnie miesiące, 251351412 walka o pas Janka, wpierdalanie do obrazka mistrzowskiego Jacobsa i Bordena kompletnie zabiły jakiś wiarygodnych, świeżych zawodników. Nawet Ci którzy targają srebra czyli Albert i Kevin są za krótcy by w chwili obecnej na serio zabrać się za główny pas.

I na koniec szalona teoria - Ambrose z pasem? Dean i Romano spotykają się w finale turnieju, misiek na początek, wzajemny szacunek, tego typu pierdoły, a na koniec Ambroży serwuje koledze low blow i sięga po złoto. Co prawda jest cienki jak dupa węża i ostatni solowy program to miał pewnie z pół roku temu, ale jest względnie over, a jego potencjalny program z Reignsem po zdradzie nie zapowiada się źle.

btw. problem z kartą rozwiązał się sam.

I na koniec szalona teoria - Ambrose z pasem?

Podobnie, mi też generalnie gdy przeczytałem o turnieju narzucił się taki właśnie pomysł. Może i by to był najlepszy pomysł, bo tak naprawdę wsadzą tam jakichś jobberów pokroju Ryback'a i właściwie to finał Ambrose/Reings będzie chyba najbardziej sensowny i najbardziej emocjonujący. Co prawda ja bym nie chciał Ambrose'a z paskiem, bo po pierwsze - personalnie - uważam, że jest ch***y, a z innej beczki, to najzwyczajniej w świecie - tak jak piszesz - promocyjnie jest cienki. Cieńszy od Romana nawet, którego największym osiągnięciem była walka z Lesnarem, a zaraz później zbędne rozbijanie się z pachołami po 232432 razy.

Poza tym nie wiadomo - jakby już doszło do sytuacji, w której Ambrose pasek bierze i zmienia charakter - ja wówczas bukowaliby Romana pod ten cały program. Czy wpadałby co RAW gdy Dean wychodzi i łamał go na stołach (co oczywiście powinno mieć miejsce), czy jednak rozpisaliby go płaczliwie, gdzie na każdej tygodniówce wygłasza jakieś proma o wiecznej przyjaźni, o tym jak Dean mógł mu to zrobić itp, itd.

Aczkolwiek to daje nam jeszcze motyw, gdzie Rollins po tym roku wraca już jako face. I niezależnie od tego czy Dean do tego czasu dzierżyłby złoto, czy Sheamus cashowałby walizkę - fejsowy charakter byłby jak najbardziej na miejscu.

A mnie nie zdziwi jak całkiem z choinki Kreatywni zerwa Lesnara i wpieprzą go w pas bo na te chwile dla niego nie ma zadnego programu.

Jesli chodzi o szalone pomysły to ja bym tam widział Zigllera i maybe jakis hellturn.

A moze bd jakis niesamowity powrót który ma uratowac główne złoto az do wypromowania Romka?

Poza tym nie wiadomo - jakby już doszło do sytuacji, w której Ambrose pasek bierze i zmienia charakter - ja wówczas bukowaliby Romana pod ten cały program. Czy wpadałby co RAW gdy Dean wychodzi i łamał go na stołach (co oczywiście powinno mieć miejsce), czy jednak rozpisaliby go płaczliwie, gdzie na każdej tygodniówce wygłasza jakieś proma o wiecznej przyjaźni, o tym jak Dean mógł mu to zrobić itp, itd.

Nie no, jeśli już Dean miałby brać pas, to Roman musiałby głosić te proma. :D Na razie Dean jest robiony na postać trochę zwariowaną, która niczego się nie boi i tego powinni się trzymać. Ambrose jest u mnie w TOP3 faworytów do wygrania pasa, ale jeśli to miałoby nastąpić, to zobaczymy wyraźne sygnały ku temu na najbliższych tygodniówkach.

Byleby ten turniej nie wyglądał tak:

12219619_744214775683087_7298969493096053433_n.jpg?oh=29d2a3d05839d18b17baad6bc7088dc6&oe=56F41D07

Po prostu wygrana Reignsa nie powinna mieć tu miejsca. Niech go udupią jeszcze raz. Niech, nie wiem, ktoś powróci? Przecież zwycięstwo pasa w jego przypadku zniszczy totalnie to PPV.

Tutaj nasuwa mi się pewna myśl... Przyszłość powinna wyglądać mniej więcej tak, niestety:

079_RAW_11022015ej_1126-2082345887.jpg

Sory, ale z Sheamusa robią obecnie jeszcze większego gówniaka niż Setha z walizką. Vince lubi kasacje z zaskoczenia. To świetna okazja dla Irlandczyka, niech robi to teraz. W sumie, to wisiałoby mi nawet kto wygrałby turniej, byleby już nie było wątpliwości, że kreatywnym zachce się go dać do main eventu Wrestlemanii, szanujmy się...

Aha, przeczytałem w necie fajną propozycję - rozdzielenie pasów. Szkoda, że WWE tak szybko podjęło decyzję, mogli to na spokojnie przemyśleć, a tak to głupio by było, gdyby ten turniej odwołali. I to byłoby logiczne - skoro Smackdown ma wzrosnąć na wartości, to przydałby się mistrz niebieskiej tygodniówce...

Aha, przeczytałem w necie fajną propozycję - rozdzielenie pasów. Szkoda, że WWE tak szybko podjęło decyzję, mogli to na spokojnie przemyśleć, a tak to głupio by było, gdyby ten turniej odwołali. I to byłoby logiczne - skoro Smackdown ma wzrosnąć na wartości, to przydałby się mistrz niebieskiej tygodniówce...

WWE wciąż nie wie co robić. Już się pojawiają plotki że turniej może się w ogóle nie odbyć, a nowego mistrza poznamy już na najbliższym Raw(Ruuuudy z walizką pewno). Turniej w tym wypadku wciąż może się odbyć, a jego stawką byłoby powiedzmy miano pretendenta, brakuje takich właśnie prostych sposobów na wyłanianie rywala mistrza. Wypalił ten mini turniej który wygrał Romek, wypaliłoby i coś większego na ppv. Przy okazji dla paru osób mogła by też to być okazja na zaprezentowanie się dwa, albo i trzy razy podczas gali licząc samą drabinkę, a może i jakiś SS Match. Tak naprawdę wiele wyjaśni właśnie Raw, bo jeśli ogłoszą turniej o pas tam to raczej się z tego nie wycofają. Do tej pory wszystko możliwe.

btw. nie jestem fanem idei rozdziału mistrzostw. Smackdown to i tak b-show, można by tam porządnie wypromować pasy IC czy US, nie potrzeba im złota. Szczególnie że w 90% panujący tam mistrz i tak był uznawany za zawodnika drugiej ligi, szanujący się main-eventerzy walczyli o pas WWE ; )

A mnie nie zdziwi jak całkiem z choinki Kreatywni zerwa Lesnara i wpieprzą go w pas bo na te chwile dla niego nie ma zadnego programu

CainecoHowie_2014-Nov-30.jpg:lol

Jak tak naprawdę ma przebiegać ten cały turniej? To ma być turniej, gdzie finalistę poznamy od razu na tym Survivor Series, czy to się będzie jakoś dłużej ciągnęło?

Ja szczerze mówiąc wolałbym żeby trwało to trochę dłużej. Kilka wartościowych zawodników, którzy teraz grają wycieraczki do butów niektórych zawodników mogłoby się czymś wykazać i ogólnie pokazać się.

Poza tym na tych galach cokolwiek by się działo, a tak to jeżeli zrobią to od razu na jednej gali, to znając kreatywnych - którzy na szybkości pierwsze robią, później myślą - będzie to niefajne.

Co do pomysłu, w którym Celt wychodzi na RAW z zamiarem wykorzystania walizki na panującym mistrzu - Vacancie (Lobo w końcu dowie się kim on tak naprawdę jest :lol ) - jestem za. Otworzyłoby to furtkę każdego innemu zawodnikowi, bo generalnie chyba każdy inny byłby znośnym mistrzem.

Z drugiej jednak strony ten cały turniej nie musiałby jednoznacznie wskazywać na to, że finalista = nowy mistrz WWE. Mogliby zastosować motyw z programem na linii Trypel/Rollins, gdzie ten pierwszy przygarnia nowego mistrza - Sheamusa - pod swoje skrzydła i w każdym następnym segmencie gdzieś tam między słowami krytykuje i stopniowo zjeżdża po ex-Blacku. Rollins mógłby po kontuzji wrócić jako pełnoprawny face, zrewanżować się Celtowi w co miesza się Trypel i mocno klepie Rollinsa - tym samym rozpoczynając z nim program na Manię.

Myers, ty od razu nasuwasz program na WM, a nie pomyślałeś o tym, że może zostać zaprzepaszczony? Rollins prawdopodobnie nie będzie mógł wystąpić na WM przez swoją kontuzję. Owszem, on aż tak się nie rozsypuje jak Bryan, więc mogą go szybciej wypuścić na ring, jednak taka kontuzja wskazuje na znacznie dłuższą przerwę.

Będą w takim razie będą musieli się postarać o jakiś über-powrót lub co innego, by im program nie poszedł na psy (jak już zszedł).