Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE dające satsfakcje -Twoja własna karta na Wrestlemanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jak powszechnie wiadomo, albo i nie... W każdym razie ja zdążyłem to zauważyć na tym forum narzeka się na wszystko co związane z WWE. Nie mówie że wszyscy, jednak w większości jest narzekanie.Czasami bezpodstawne czasami takie że można się zgodzić ale jednak zawsze. Ciężko komukolwiek dogodzić. Stąd pojawił się u mnie pomysł na to abyście napisali jaka karta najbliższej Wrestlemani by was usatysfakcjonowała przynajmniej w pewnym stopniu. Chodzi mi o takie walki które mogłyby dojść do skutku a nie np Punk vs Austin :) Pewnie znajdą się tacy z was którzy wcale nie wymienią w niej Undertakera, Stinga , Triple H'a. W końcu to tylko emeryci których należy wyrzucić do śmieci :) .

Karta który mnie by usatysfakcjonowała wygląda następująco :

WWE WHC Championship match : Roman Reigns vs Brock Lesnar vs Seth Rollins

Hell in a Cell match : Triple H vs The Rock

The Undertaker vs John Cena

Sting vs Bray Wyatt

US Championship match Dolph Ziggler vs Dean Ambrose

Kane vs Sheamus

IC Championship match: Kewin Owens vs Chris Jericho

'Wszyscy muszą być kimś, mi wystarcza być sobą."

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bisz B.O.K

2

• LoboTaker

1

• GMS

1

• Myers

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Undertaker vs Sting alias Legend vs Legend

Jak to kiedyś widziałam ładne wysnucie, czyli Reigns vs Ambrose vs Rollins

Noooo dalej to pomysłów nie mam :D

75137960457081728a67d7.jpg

• Reputacja:   0

Opener: IC Match Neville vs Stardust vs Kalisto

TT Champions Match: The New Day vs Hardy Boyz (Tornado Match)

US Championchip Match: Dolph Ziggler © vs Tyler Breeze vs Samoa Joe (Ladder Math)

Legends Match: The Rock vs SCSA vs HHH (Special Guest Refferee: Edge)

Legends Match 2: Undertaker vs Sting (Carrer vs Carrer) (Casket Match)

WHC Match: John Cena vs Brock Lesnar vs Rusev

Divas Championchip Match: Bayley vs Becky Lynch vs Paige ( Last Diva Standing)

WWE Chamiponchip Match: Seth Rollins vs Cesaro (Iron Man Match)

sig.png

• Urządzenie:  Windows

Może poza samą kartą dacie też po parę słów uzasadnienia. Bo dla przykładu nie jarają mnie jakieś zestawienia typu Kane vs. Sheamus jeśli nie wiem o co w tym chodzi. Dopiszcie do tego jakieś małe story i wyjaśnijcie innym dlaczego taka, a nie inna walka powinna znaleźć się w karcie.

Money In The Bank

Sami Zayn vs. Seth Rollins vs. Cesaro vs. Tyler Breeze vs. Finn Balor vs. Daniel Bryan vs. Dolph Ziggler

Tutaj większej podbudowy nie ma, bo i w tego typu walkach nie to jest najważniejsze. Jasne, gdzieś tam przewija się motyw jakoby Seth chciał wygrać walizkę po raz drugi i po raz drugi wykorzystać ją na Manii. Przewija się też kolejny raz historia D-Bryana który znowu wraca po kontuzji i znowu jest tylko o kilka kroków od zostania mistrzem. Ogólnie starałem się dobrać ekipę która dała by jak największą gwarancję udanego otwarcia gali. Kto by wygrał? Postawiłbym pewnie na Zayna gdyby na dobre wygrzebał się z kontuzji, bo można by z niego zrobić nową, lepszą wersję Daniela która nie skręcała by sobie karku w co drugiej walce.

Bray Wyatt vs. Randy Orton

Wyatt debiutuje w roli face'a i mierzy się z Randalfem który wraca do swojego gimmicku z czasów gdy miał problemy z agresją. Bray jako dobry kolega oferuje swojemu rywalowi możliwość "zbawienia", a wszystko co musi zrobić to "follow the buzzards...". Ogólnie rzecz biorąc byłby to dosyć ciężki program ze względu na klimat stwarzany przez tą dwójkę. Jeśli jednak komuś miałoby się udać to udźwignąć to myślę że byłby to właśnie Wyatt który lubuje się w takich trochę mrocznych, trochę psychicznych promach, a do pary Orton który w roli psychopaty nie ma sobie równych. Zwycięża Bray który zaczyna budować swoją pozycję jako jednego z największych ulubieńców publiki.

25 minutowy WWE Women's Championship Scramble

Sasha Banks vs. Paige vs. Charlotte vs. Becky Lynch vs. Bayley

Gimby nie znajo. Zasady są proste, zaczynają dwie kobitki, co 5 minut dochodzi kolejna, czyli ostatnie 10 gramy całym składem(w oryginale było to 5, ale postanowiłem przedłużyć walkę), a zwycięża zawodniczka która skradnie ostatni pin/sub. Jak to w wieloosobówkach nie ma większego story. Po prostu chciałem upchnąć dziewczyny które na to zasługują w karcie. Plusem tej walki jest fakt że można wypromować kilka - tą która zgarnie najwięcej decyzji, tą która nigdy nie zostanie przypięta, tą która była o włos o wygranej i tą która finalnie zwyciężyła. Scramble to swoją drogą gimmick stworzony dla heelów więc pewnie wygrałaby Sasha.

WWE Tag Team Championship

New Day vs. Enzo & Cass(w/Carmella)

Spotkanie jedynych drużyn w całym WWE które potrafią być over. Amore i Big C to oczywiście ulubieńcy publiki, ND tymczasem wciąż trzyma pasy po kolejnych obronach. Widząc jak sobie radzą obie drużyny w komedii, byłby to pewnie tego typu program. Sporo humoru, dużo segmentów, jakiś nagrać z backa - lekki program nadający się dla wszystkich. Oczywiście z pasami wychodzą Enzo i Cass.

Battle Royal - przerwa na siku, peta, aktualizację statusu na fejsie

Dean Ambrose, Big Show, Kane, Adam Rose, Luke Harper, Usos, Neville, Barrett, Ryback i inni jobberzy narzekający na brak miejsca w karcie

Zwycięzca dostaje figurkę Andre, talon na WWE 2K17 i fotkę z autografem Huntera.

Baddest Man On The Planet

Brock Lesnar vs. Kevin Owens

Kevin vs. Paul Heyman na mikrofonie. Może być lepiej? Pewnie tak, ale niewiele. Brock po obecnym okresie kiedy został ulubieńcem fanów wraca do bycia dupkiem którego nikt nie lubi. Po tym jak już pokonał Undertakera przejechał się jeszcze po jakimś lubianym zawodniku i zapowiedział że wygra RR. Do tego jednak nie doszło, ponieważ właśnie na Rumble pod sam koniec walki eliminuje Owensa który odwdzięcza się tym samym rozpoczynając ten program. Z grubsza chodzi o to kto jest silniejszy, kto jest większą bestią, kto sika dalej itp. Kevin stawiając się Lesnarowi zostaje oczywiście ulubieńcem fanów i to właśnie on wychodzi zwycięsko z tego starcia. Można do tego dorzucić jakiś gimmick w stylu "no holds barred".

One. Last. Time.

Sting vs. Undertaker

Ostatnia walka obu zawodników którzy dzień wcześniej zostają wprowadzeni do Hall Of Fame. I właśnie od tego zaczęła się cała ta szopka, kilka miesięcy wcześniej obaj Panowie ogłaszają zakończenie swoich karier, Sting przez walkę z Rollinsem, Taker przez Lesnara. Pierwszy był jednak Borden który zaraz po ogłoszeniu zamknięcia działalności "Kruk sp z o.O." dostaje propozycję przewodzenia HoF w 2016. Parę tygodni później okazuje się jednak że również Andrzej odwiesza buty na kołek i Vince wspólnie z Hunterem ogłaszają że to właśnie legenda WWE będzie największą atrakcją tego wieczoru, "kra, kra", w ringu pojawia się Sting który nie jest zbytnio zadowolony z bycia #2, skoro już wcześniej obiecano mu pierwsze miejsce na liście, "ding-dong", w ringu pojawia się Taker. Patrzy rywalowi głęboko w oczy, wskazuje na logo Manii i wypowiada słowa "One. Last. Time.", Sting uśmiecha się odpowiada "To będzie Twój pogrzeb", światła gasną, światła się zapalają w ringu leży tylko kapelusz i kij bejsbolowy. Potem mamy serię vinietek, nagranych prom, a Panowie pojawiają się dopiero na WM. Kto wygra? Czy to ważne. Na koniec misiek i do domu.

WWE Championship

John Cena vs. Roman Reigns

Jasiek po kilkutygodniowy urlopie wrócił i jest bardziej wkurwiający niż zwykle. Szybko zdobywa swój 16ty tytuł cementując swoją pozycję jako największego drawu WWE. Tymczasem Roman pnie się po kolejnych szczeblach kariery, ponownie wygrywa Rumble i staje na przeciwko Ceny. Face vs. face, obecny #1 federacji vs. człowiek który ma go zastąpić. Cały program przebiega bezproblemowo, Panowie często sobie słodzą, padają słowa o szacunku, podziwie, ale oczywiście z drugiej strony obaj podkreślają że to rywalizacja i każdy z nich chce wygrać. Walkę wygrywa Romano który jednak na sam koniec porzuca swoje wszystkie wartości, już nie jest uśmiechniętym chłopcem czekającym na swoją szansę. Na sam koniec walki zalicza combo składające się ze superman puncha, speara oraz pierdolnięcia pasem w głowę kiedy sędzia akurat podziwiał księżyc w pełni. Po pinie uśmiecha się szeroko do publiki zostając pierwszym heelem federacji.

Oglądałbym vNPwMKA.png

Undertaker vs Sting - Ja wiem, że to byłoby ** w skali Meltzera, natomiast tą walkę zobaczyłbym jako zwieńczenie kariery obu. Career vs Carrer Match z triumfem Undertakera.

Bray Wyatt vs Luke Harper - Znakomity brawlersko-techniczny pojedynek by się zapowiadał. Harper jest lepszy w ringu, Wyatt ma lepszą postać, no kurcze wizja takiego pojedynku byłaby dla mnie bardzo dobra. Ale to taki typowy Dream Match z dupy : )

Brock Lesnar vs Sheamus - WWE WHC Match, No DSQ - Kurcze, chętnie zobaczyłbym to brawlerskie starcie. Co prawda nie dzierżę Rudzielca nawet w najmniejszym stopniu, natomiast tylko w brawlerskich starciach jest do zaakceptowania, a z Lesnarem mogłoby to być starcie najwyższych lotów

US Championship Match: Sami Zayn vs Daniel Bryan - Oczywiście, jeśli Danielowi zdrowie pozwoli to widziałbym go w karcie, w głównych pojedynkach, w starciu o pas US z Samim, który mam nadzieje dojdzie do pełni formy na WM i go tam zobaczymy. Ta walka miałaby szanse na **** i coś więcej, a jak wiadomo w Mid Cardach to prawie nierealne.

No i walki, które uzupełniałyby kartę

IC Tittle vs Career Match: Kevin Owens vs Goldust

Mask vs Mask- Kalisto vs Sin Cara

60 minutowy Iron Myers Match: Big Show vs Roman Reigns - - Myślę, że jeden z naszych forumowych kolegów wpadłby w furię :D (wybacz, Musiałem :D).

To jest, oczywiście poza ostatnim pojedynkiem karta, którą bym chciał, i którą da się sklecić. Myślę, że wtedy WM oceniłbym wysoko, chyba, że WWE jak zwykle obsrałoby się z bookerką :)

Carlos ma racje,dopisujmy jakieś w miare realne story. Wtedy ten temat stanie się jeszcze ciekawszy

Hell in a Cell match Triple H vs The Rock

Fundamenty pod to starcie rozpoczęły się na Wrestlemani 31 kiedy to doszło do spięcia między oboma panami. Rock wraca na jakaś tygodniówke w okolicach Road to Wrestlemania, zaczepia słownie Huntera jak to Rock, wchodzi Hunter, Rock na końcu segmentu wykonuje mu Rock Bottom, a za tydzień Tripel wyzywa go do walki na WM w Hiac Matchu. Według mnie walka nadawałaby się na ME gali.

WWE WHC Championship match : Roman Reigns vs Brock Lesnar vs Seth Rollins

Seth Rollins jako mistrz walczy z Romkiem o pas na TLC- pokonuje go, następnie na Rumble jest rewanż i tym razem to Romek wygrywa, na tej samej gali Lesnar wygrywa Royal Rumble Match, i okazuje się że na Fast Lane czy tam innym Elimination Chamber dojdzie do ostatniej walki No Holds Barred której zwycięzca zmierzy się z Brockiem na WM. Wygrywa Reigns, jednak na kolejnej tygodniówce okazuje się że Rollins przez moc Authority jest dodany do tej walki i na WM zobaczymy Triple Threat Match.

Sting vs Bray Wyatt

Story podobne do tego z Undertakerem z ubiegłego roku,czyli Wyatt mówiłby że to on jest nowym panem strachu itp itd, tyle że tym razem nie gadałby do ściany tylko konfrontował się ze Stingiem na czerwonych tygodniówce.

US Championship match Dolph Ziggler vs Dean Ambrose

Tutaj nic nadzwyczajnego. Po prostu Ambrose wygrywa walkę o Number One Contender na pas US i zaczyna nam się feud.

IC Championship match: Kewin Owens vs Chris Jericho

To samo co powyżej, tyle że ten feud obfitowałby w niesamowite walki na mikrofonie.

Kane vs Sheamus

Kane przegrywa z Rollinsem na Hell in a Cell i zostaje zwolniony z funkcji dyrektora operacyjnego. Na chwile znika z TV jednak bardzo zależy mu na powrocie do starej funkcji. Triple H wymyśla z Rollinsem spisek, w którym to Kane ma powstrzymać Sheamusa przed wykorzystaniem walizki- wówczas będzie mógł wrócić na swoje stare stanowisko. Na TLC Rollins pokonuje Romana w brutalnym TLC Matchu i po wszystkim pojawia się Irlandczyk który chce wykorzystać walizke, jednak w ten czas wpada Kane, wykonuje mu Tombstone Piledriver na schodki przez co Sheamus traci walizkę i znika na jakiś czas z TV przez kontuzje. Wraca na Fast Lane i atakuje Kane'a w ramach zemsty już jako Face. I mamy gotowe starcie na WM.

Undertaker vs John Cena

Zawsze chciałem zobaczyć takie starcie, jednak nigdy nie wyobrażałem sobie jak mogłoby ono wyglądać i wydaje mi się że rzeczą potrzebną do tego żeby takie starcie miało sens jest heel turn Johna Ceny i powrót do starego gimmicku rapera skurwiela. Cena wraca jako Hell w okolicach stycznia, i wygłasza proma w postaci freestyli, w jednym z nich szydzi z Undertakera który został zgładzony przez Brocka Lesnara. Za jakiś czas pojawia się Deadman i mamy porządny feud.

'Wszyscy muszą być kimś, mi wystarcza być sobą."

Kolejność walk nie jest celowa.

1) Singles Match

Triple H vs. Seth Rollins - pisałem już o tym w innym temacie, ale chętnie się powtórzę. Osobiście bardzo chciałbym takową walkę zobaczyć, ponieważ jestem przekonany, że niosła by za sobą bardzo dobre podłoże psychologiczne.

Sam program rozpocząłby się wykorzystaniem kontraktu, który jest w posiadaniu Celta. Konkretnej nazwy gali nie podam, ponieważ według mnie jest to po prostu nieistotne, tak samo nieistotne jak run Rudego. Ważne tylko, żeby cash odbył się odpowiednio wcześnie, żeby cały program sensownie i mądrze poskładać w całość. Sheamus wykorzystuje kontrakt na polecenie Trypla, o czym dowiadujemy się koniecznie później. Nie wychodzi to wszystko od razu. Z początku sam Triple H jest nastawiony do sytuacji sceptycznie, dopiero później - kiedy Seth coraz bardziej naciska na wszelakie rewanże, podkreślając tym swój pizdowaty charakter - Hunter wybucha i szokując przyznaje się do "zdrady" (oczywiście nie płaczliwie) i przy okazji konkretnie obija Rollins'a żeby później wiarygodnie ex-Black mógł się mścić. Tak jak wspomniałem - świetna psychologia plus kilka mocnych segmentów - mamy kozak walkę, która przyciągnęłaby moją uwagę. Oczywiście zwycięstwo zgarnia Seth, który kontynuuje karierę z pompą jako face. Możliwa stypulacja w celu podkreślenia powagi programu.

2) Mid-carders Ladder Match

Bardzo podobał mi się motyw z zeszłego roku. Ówczesna walka z drabina imo skradła show i przydałoby się żeby również na przyszłej Manii zorganizowano coś co już na starcie przyciągnie uwagę.

Prowadzenie programu nie jest istotne. Standardowo wszystko rozgrywałoby się pewnie na SmackDown gdzie powiedzmy sześciu efektownych zawodników pod względem spotów dostaje 5 minut i nawija i swoich szansach w walce i to co stanie się rywalom kiedy przyjdzie jego pięć minut w pojedynku. Sam pojedynek wiadomo - skoki z drabin, łamanie drabin, łamanie kości zawodników - to wszystko publice się podoba i jeżeli fajnie to rozpiszą, to Ci ludzie będą po prostu w garści i skoczą po następną porcję popcornu.

3) WWE Divas Championship Match

Szczerze mówiąc jestem w stanie kupić każdą konfigurację jeżeli tylko weźmie się pod uwagę nowy nabytek z NXT - który niedawno zasilił szeregi głównego rosteru - i Paige, która od dawna musiała marnować się z kalekimi modelkami.

4) Nie pamiętam nazwy stypulacji, w której trzeba zakopać rywala

Undertaker vs. Demon Kane - nie byłbym zainteresowany programem ani walką nawet w najmniejszym stopniu, ale po pierwsze zachowałoby się to, że Undertaker co roku występuje na największe scenie lata, a po drugie obaj mogliby zakończyć tam swoje kariery.

Program? Proszę bardzo - zbliża się HiaC, jako że wynik walki Grabarz vs. Lesnar wciąż nie jest do końca pewny i kontrowersje będą w przypadku wygranej obu tych panów, więc można polecieć na grubo, wpuścić tam Kane'a - z rozdwojeniem jaźni i problemami z pamięcią - i doprowadzić walkę do jakiegoś No Contest'u tym samym zamknąć historię Undertaker vs. Brock Lesnar. Umówmy się - każdy czekał na Summerslam i tam rzeczywiście ludzie intensywnie dyskutowali nad rezultatem, a w momencie gdy doszło do tego absurdalnego finału i z miejsca zabukowano im walkę w klatce - dyskusje przycichły i spora większość ma wyjebane.

Idąc dalej - panowie toczą program (możecie sobie wymyślić przebieg, mnie on nie interesuje) i finalnie kończą na WM, gdzie Umarlak zakopuje Demona i finalnie kończy karierę. Kane - już jako Glen Jacobs lub Corporate Kane (czyt. k***a po prostu zwykły Kane bez maski) również kończy karierę i nikt się nie czepia, że kilka dni wcześniej został on zakopany, ponieważ zakopano wówczas Demona, a nie zwykłego śmiertelnika. :lol

Jest jeszcze kilku zawodników, których musowo chciałbym zobaczyć w karcie, ale na chwilę obecną nie mam z kim ich zabukować. ;)

60 minutowy Iron Myers Match: Big Show vs Roman Reigns - - Myślę, że jeden z naszych forumowych kolegów wpadłby w furię

tumblr_inline_n3bud7jWFw1s0u1hh.gif

Bez przesady. Mnie jednak wrestling nie pochłania do tego stopnia żebym miał wpadać w jakieś furie. Po prostu czasem ręce opadają jak widzi się niektóre walki po raz enty.

Aczkolwiek gdyby kreatiwy wpadły na taki pomysł to pewnie walkę bym obejrzał w stypulacji. Skoro obejrzałem ich LMS z jakiejś tam gali i mi się walka podobała, to czemu nie?

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg