Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Sting - otwarcie o kontuzji, Seth Rollins, powrocie do ringu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   997
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

20141124_LIGHT_StingEntranceC_HP.jpg

Niełatwo było patrzeć na to, jak podczas niespełna 12 minuty trwania walki o tytuł World Hevyweight na Night of Champions, Sting wyniesiony przez oponenta Setha Rollinsa, uderzył z pełnym impetem w narożnik. Głowa Ikony uderzyła z alarmującą prędkością w jeden ze ściągaczy.

Po chwili, zaczęły zawodzić go nogi, kołysając wydostał się z narożnika, ale chwilę później opadł na matę nieopodal lin. Gdy Sting upadł po raz drugi, sędzia wezwał szybko trenera, by określił czy Ikona będzie w stanie jeszcze kontynuować. Okazało się, że tak i mimo iż Sting ewentualnie przegrał to starcie, WWE Universe było świadkiem prawdziwej woli walki.

Od tamtej pory narodziło się wiele plotek odnośnie tego, co tam tak naprawdę się wydarzyło i czy kontuzja ta jest rzeczywiście tak groźna w rzeczywistości. Niniejszym, WWE.com przedstawia ekskluzywny wywiad ze Stingiem, opowiadający o tym co dokładnie poszło nie tak, co sądzi o obronie Setha Rollinsa i czy zobaczymy go jeszcze ponownie w akcji.

WWE.COM: Minęło kilka dni od Twojego występu na Night of Champions. Jak się czujesz?

STING: Poza zesztywniałym karkiem, jestem trochę poobijany, ale poza tym, czuję się dobrze. Standard, jeżeli chodzi o tak intensywną walkę.

WWE.COM: Mógłbyś przedstawić stopień obrażeń?

STING: Podsumowując, miałem mrowienie, drętwienie obu ramion, aż w dół do moich palców. I dalej, w później części walki, źle upadłem, cokolwiek to było i tym razem [mrowienie i drętwienie] przeszło z rąk do nóg... Brakowało mi w nich czucia. Tak jakby były z gumy. Nie wiem jak to opisać. Przez minutę słaniałem się na czworakach. Starałem się być opanowany, ale... martwiłem się.

WWE.COM: Jak zajęto się Tobą po Night of Champions?

STING: Wylądowałem w szpitalu z założonym kołnierzem, gdzie naładowano mnie lekarstwami, by zwalczyć ból. Musiałem zrobić topografię komputerową i rezonans magnetyczny. Na koniec rozmawiali z moją żoną, która podzieliła się ze mną częścią szczegółów, ale wciąż czekają mnie dalsze badania. Usłyszałem coś o zwężeniu kanału kręgowego, ale to tylko strzępek z rozmowy jaką słyszałem. Nie wiem, czy jest coś jeszcze. Doktor powiedział mojej żonie - "Będzie musiał sobie z tym poradzić. Jest szczęściarzem, że wyszedł z tego cało."

WWE.COM: Czy powrót na ring to coś, co chciałbyś jeszcze zrobić?

STING: [długa przerwa] Hmmm, biorąc pod uwagę właściwy scenariusz... we właściwych okolicznościach, oczywiście.

WWE.COM: Byłeś świadomy tego, kiedy dokładnie doznałeś tej kontuzji?

STING: O tak, definitywnie. Gdy dwukrotnie zostałem rzucony w narożnik. Pierwszy raz, poczułem się tak, jakby mi roztrzaskało kręgi szyjne... [przerwa] To moja wina, wiem o tym. Gdy drugi raz zostałem wyniesiony i zmierzałem wprost na ten narożnik, pomyślałem "No dobrze, to się nie może tak skończyć po raz drugi" i... tak było. Nawet o wiele gorzej.

WWE.COM: To wtedy, gdy straciłeś czucie w nogach?

STING: Tak.

WWE.COM: Oglądałeś później tę walkę?

STING: Nie, nie oglądałem.

WWE.COM: Masz zamiar?

STING: Wiesz, przez 30 lat obejrzałem bardzo, bardzo mało swoich występów. Także, prawdopodobnie nie.

WWE.COM: Mógłbyś opisać to, o czym myślałeś, gdy sędzia przerwał walkę?

STING: Sędzia i doktor mówili do mnie: "Wszystko OK? Co się dzieje? Możesz kontynuować? Powiedź, co się stało?". Cały ten czas, myślałem tylko o tym "Och, cholera, tylko nie teraz", mam na myśli fakt, że chciałem by wypadło to jak najlepiej, wiesz? Nie chcę kończyć w taki sposób, jeżeli to miałby być mój ostatni występ.

"Boże pomóż mi.", Starałem się po prostu z tego otrząsnąć, wiesz? "Dalej, no dalej." Próbowałem odzyskać czucie, odzyskać grunt pod nogami. Po chwili, zaczęło się wyjaśniać. Palce wciąż mrowiły i tak dalej, ale nogi wróciły do formy. Powiedziałem "Pozwólcie mi kontynuować, po prostu spróbujmy." Także, po prostu wstałem i odszedłem od nich, po czym wznowiliśmy.

WWE.COM: W pewnym momencie, podczas oceny sędziego i doktora, publiczność zaczęła chantować - "Sting! Sting! Sting". Zdawałeś sobie z tego sprawę, jeżeli tak, motywowało Cię to?

STING: Nie pamiętam tego teraz. Nie kojarzę skandowania mojego imienia [podczas oceny]. Lekarze mówili do mnie - wszyscy mówili coś do mnie, także nie zwracałem uwagi na to, co się dzieje wokół. Chwilę wcześniej, po prostu musiałem usłyszeć i zrozumieć oddanie fanów. Podczas skoku z narożnika na Setha [przed całym zdarzeniem], publiczność zaczęła krzyczeć "You still got it!" i pomyślałem, "Wow". Mam na myśli, że takie akcje można zaobserwować co chwilę, ale jeżeli wychodzą od 56 letniego gościa, naprawdę potrafili to docenić.

WWE.COM: Jak mógłbyś ocenić zmaganie się z Sethem Rollinsem?

STING: Jako największą przyjemność. Jestem zaszczycony. Po 30 latach pracy z jednymi z najlepszych i najwspanialszych, [Rollins] jest, mówię Ci, musi być najlepszym z tych z jakimi przyszło mi pracować. Ma to coś w sobie. I wydaje mi się, że on dopiero się rozkręca. Nie widziałem nigdy kogoś tak utalentowanego. Pracował w dwóch walkach na Raw, dwóch na pay-per-view, bierze udział w każdym innym segmencie i to wszystko jest wykańczające. Ma bardzo wiele na głowie. Mimo iż spoczywa na nim wielki ciężar, świetnie sobie z tym radzi. Udowodnił, że nadaje się na to miejsce. Jestem po prostu szczęśliwy z tego, że miałem okazję z nim pracować.

WWE.COM: To niesamowita pochwała.

STING: Naprawdę, mogę mówić o nim bez końca. Zajrzał do karetki i powiedział "Bardzo przepraszam. Nie wiem co się stało." Odpowiedziałem, "Seth, nie martw się tym. To nie Twoja wina." Powiedział "Chciałem Ci powiedzieć, jaki to był ogromny zaszczyt, jaka przyjemność. Nie mogę uwierzyć w to, że miałem szansę wyjść z Tobą na ring. Przebierałem się za Ciebie w Halloween, gdy byłem dzieckiem." Ciągle i ciągle mówił w taki sposób, ale naprawdę, ten młody człowiek, nie ma pojęcia jak bardzo cieszy mnie fakt, że mogłem z nim pracować.

WWE.COM: No dobrze, co czeka dalej Stinga? Czy to była ostatnia walka?

STING: Nienawidzę tego pytania, ponieważ odpowiedź zawsze jest znakiem zapytania... W tym przypadku największym jak dotąd.

WWE.COM: Czas pokaże?

STING: Tak, jak na razie.

WWE.COM: Najważniejszą rzeczą jest fakt, że udało Ci się wyjść z tego cało. Nie obyło się bez wielu spekulacji w sieci, także dziękuje za poświęcenie czasu. Jakieś słowa dla fanów na koniec?

STING: Nie zaglądałem do internetu, ale obiło mi się o uszy kilka rzeczy. Jeżeli mam być szczery, po wyjściu ze szpitala po prostu zamknąłem się w domu. Nawet nie jestem w stanie określić ile dostałem połączeń i smsów. Słuchaj, jestem bardzo wdzięczny i doceniam fanów. Teraz, po 30 latach, doceniam ich jeszcze bardziej niż kiedykolwiek.

Źródło: http://www.wwe.com/inside/sting-intervi ... s-27958909

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

IIL 1 odpowiedź