Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rewanż za rewanż.. tylko kiedy? Spoilery NoC

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jak wiemy na Summerslam The Undertaker pokonał Brocka Lesnara. Prawda że śmiesznie to brzmi jeżeli widziało się walke? Wręcz komicznie i żałośnie. W rywalizacji obu panów mamy 1-1 ( tak to brzmi jeszcze bardziej żałośnie) (na moje oko to w niedziele Taker wbił sobie samobója i jest 2-0 dla Brocka ale nie ja ustalam reguły a WWE), no ale jeżeli mamy remis to chyba WWE tak tego nie zostawi i dostaniemy starcie ostateczne. Paul Heyman dał fanastyczne promo na wczorajszym/dzisiejszym Raw, i wyzwał on tam Takera w imieniu Brocka Lesnara right here right now jednak zmarły ku zaskoczeniu wielu nie pojawił się. Wyzwanie Paula oznacza jednak że to jeszcze nie koniec tego story które ciągnie się już można powiedzieć 16 miesięcy. Myślę ( a w zasadzie jestem pewien) że walka obu panów odbędzie się na którejś z wielkiej gal tj. Survivor Series, Royal Rumble, Wrestlemania (w gre wchodzi też Hell in a Cell ale o tym za chwile). Pytanie tylko czy bedą chcieli dać nam przysłowiwy odgrzewany kotlet na Wrestlemanii czy też planami dla Marka jest walka ze Stingiem na największej ze scen. Swoją drogą gdyby Lesnar z Takerem mieli zawalczyć przed Wrestlemanią, a na Wrestlemanii na Takera czekałby Sting, to raczej nikt nie uwierzyłby w to że Taker podłoży się Brockowi. Osobiście uważam że Wreslemania 32 Brock Lesnar vs The Undertaker w jakieś mega stypulacji typu Hell in a Cell mogłoby być całkiem fajne, zwłaszcza po tym co pokazali na Summerslam. Hmm a być może rewanż odbędzie się w klatce na październikowym PPV o tej samej nazwie? Walka pewnie będzie promowana na ostateczne starcie, na taki typowy rozpierdol, i pytanie co może się w niej wydarzyć? Kto zwycięży? Kiedy to się odbedzie? Czy Taker będzie już typowym Heelem? Co w takim razie z charakterem Brocka? Moim zdaniem Face Turn nie wchodzi w gre. Jego walki z Takerem ogląda się fajnie ze względu na ten heelowy charakter Brocka. A jakie jest wasze zdanie na ten temat? A może jest ktoś kto uważa że żadna walka między tymi dwoma już nie będzie miała miejsca? Zapraszam do dyskusji.

'Wszyscy muszą być kimś, mi wystarcza być sobą."

• Odpowiedzi 25
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• LoboTaker

6

• Bisz B.O.K

6

• Carbon

4

• Myers

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   993
  • Urządzenie:  Windows

To wszystko zmierza do zamknięcie ich ówczesnej trylogii na Survivor Series. Widzę tam spotkanie tej dwójki w jakimś gimmick matchu, który przyciągnie uwagę i da możliwości na następny rezultat rozstrzygający ich batalię w taki sposób, aby teoretycznie żaden z nich nie był stratny. Podobało by mi się ich spotkanie w Buried Alive - mało oklepane, mało wykorzystywane, na pewno to jakiś świeży motyw na wykrzesanie kasy od subskrybentów Network.

Casket match jest nieco oklepany i daje mało możliwości - chociaż... chciałbym zobaczyć jeszcze jeden w wykonaniu Takera. Hell in a Cell na linii Brock/Taker już był w 2003 roku.

Zapytałeś o role - oni nie trzymają tego konfliktu w ryzach babyface/villain. Tutaj jest dwóch naładowanych gości, którzy mają ze sobą problem i nie patyczkują się ze sobą stosując często różne nieczyste zagrywki. Ja przynajmniej tak na to patrzę. Tweener/Tweener - mało takich rozwiązań w pro wrestlingu, ale to również może bawić i dodawać nawet więcej radochy niż oklepane schematy niepokalanych face'ów i wiecznie kantujących czarnych charakterów.

Na WrestleManię na pewno tego nie zostawią. Chcą tam w końcu pobić rekord 100,000 miejsc i odgrzewanym kotletem tego nie osiągną. Śmieją się wszyscy, że Stinger to dziadek, ale o jego walce z Takerem mówi się od ZAWSZE i właśnie taką walką marzeń dobiją tam te trybuny po brzegi. Nie jakimś rewanżem. Poza tym... nawet sami na tygodniówkach teraz wspominali, że ten rewanż z SummerSlam był "zbyt wielki na WrestleManię", czy coś takiego i nie mówiliby czegoś takiego, gdyby mieli takie zamiary w przyszłości.

• Reputacja:   0

To wszystko zmierza do zamknięcie ich ówczesnej trylogii na Survivor Series.

Nie. Heyman sam powiedział, że nie chce meczu na Wrestlemanii, Royal Rumble czy Survive Series. Oczywiście można to uznać tylko za gadkę-szmatkę, ale czuję, że rewanż nastąpi szybciej niż każdy sądzi. Ta, o Night of Champions mi chodzi. Wszystko teraz jest zależne od tego, czy Undertaker dostanie zielone światło od lekarzy. Ten upadek przy schodzeniu za kulisy nie był przypadkiem i "Deadman" naprawdę musiał mocno ucierpieć podczas walki z Brockiem. Wczoraj na RAW specjalnie klepali rozwścieczonego Lesnara na czas(skąd my to znamy?). Także wszystko zależy tak naprawdę od zdrowia Takera. Jak się da, to spotkają się na NoC. Jak nie, to wątpię czy dojdzie do rewanżu, poważnie.

Tweener/Tweener - mało takich rozwiązań w pro wrestlingu, ale to również może bawić i dodawać nawet więcej radochy niż oklepane schematy niepokalanych face'ów i wiecznie kantujących czarnych charakterów.

Właśnie bardzo szkoda, że WWE nie potrafi kompletnie zrobić z kogoś tweenera. Moim zdaniem to Brock gra tutaj face'a, nie Taker, Lesnar nie musiał nic robić nieczysto, w dodatku publika jest ciągle za nim. A szkoda, bo naprawdę mogli zrobić z tego feud dwóch tweenerów, co byłoby genialne.

Oczywiście można to uznać tylko za gadkę-szmatkę, ale czuję, że rewanż nastąpi szybciej niż każdy sądzi. Ta, o Night of Champions mi chodzi.

Nie sądzę żeby jakaś randomowa gala jak Night of Champions była czymś mega widowiskowym i popytowym żeby bukować na niej dwa jakby nie było spore nazwiska po raptem miesięcznej przerwie. Jakoś nie sądzę żeby Vincent kierował się zasadą "trzeba kuć żelazo póki gorące". Facet chce po prostu zarobić. Więc ja na jego miejscu (skoro już sobie nagrabił serwując ten gówniany program), znalazłbym coś bardziej odpowiedniejszego na zaklepanie tego starcia. Mają SS, a to jakaś tam rocznica dla Taker'a, więc pewnie uderzą w tę stronę. SurvivorSeries moim zdaniem nie jest takim zwykłym PPV. A z pewnością jest ciekawsze niż jakieś Night of Champions, który nie wyróżnia się absolutnie niczym.

Ogólnie sytuację zjebali bardzo tym rezultatem z SummerSlam. Gorszej sytuacji chyba wymyślić nie mogli, ale cóż.

Jak na moje powinni to zostawić po Manii 30 i już nigdy do tego nie wracać. Walka o streak to według mnie nie jest walka rewanżowa. Ktoś streak przerywa i jest koniec. Rewanż za przerwaną jakąkolwiek serię jest jak dla mnie kompletnie nie na miejscu. ;)

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Myers - to może być troszkę naciągane, ale mogą faktycznie dać ten rewanż na NoC. Czemu? Sting i Taker na jednej gali...któryś z nich się wpierdyczy podczas walki i mamy feud na WM. Owszem, dobrze by było jednak zobaczyć tę walkę na SurvivorSeries. Tylko wiecie, Wam to się w ciula nie spodoba, ale wynik jest jeden - Taker MUSI wygrać. I nie chodzi o streak, o rewanż, itp. Przegrana po prostu dobitnie zniszczyła legendę Deadman'a, jak i pamięć po nim. Jeśli wygra tak samo, jak na SummerSlam, to będzie to kolejny bullshit, chyba nawet na równi z przegraną. Takich rzeczy się nie powinno robić. Przegrana w sumie Brockowi nic nie zrobi, a jak będzie w pół-czysto (a nie tak ch**owo, jak po ME), to nawet lepiej dla obu. Wilk syty i owca cała.

Carbon - to jest kolejne rozważanie. Czy pozwolą na tę walkę? Mark by pewnie chciał, ale zdrowie mu nie dopomoże. Fedka już w ogóle nie będzie ryzykować swojego zawodnika na takie narażanie swego zdrowia, a nawet i życia (jak WWE wciąż nie pozwala Bryan'owi wrócić na ring, a Kidd w 95% po takiej kontuzji pójdzie na przedwczesną emeryturę). Ogółem ten rok pod tym względem jest kiepski dla firmy Vincent'a (pamiętamy 2 straty w legendach z małą przerwą pomiędzy nimi). Jeśli nadal Grabarzowi będzie nawalać ciśnienie, serce + kolana, to ni uja nie zobaczymy tego rewanżu (może i dobrze).

75137960457081728a67d7.jpg

to może być troszkę naciągane, ale mogą faktycznie dać ten rewanż na NoC. Czemu? Sting i Taker na jednej gali...któryś z nich się wpierdyczy podczas walki i mamy feud na WM.

Po pierwsze - jak na Vince'a przystało, jeżeli dojdzie w ogóle do programu Sting/Taker, to na pewno nie wystartują z nim tak wcześnie. Pewnie, jakieś fundamenty mogliby zacząć budować wcześniej żeby gdzieś tam w lutym wrócić i na maxa kończyć budować do Manii. Ale czy interwencja na Night of Champions nie byłaby według Ciebie ciut za słaba? Według mnie byłaby. Jeżeli chcą zrobić ten "epicki" pojedynek - mając na uwadze, że gwiazdy wchodzące w ten pojedynek to jednak wysoki kaliber - to jak dla mnie powinni rozpocząć od jakichś słownych gierek. Powinni rozpoczynać od jakichś takich enigmatycznych i psychologicznych aspektów żeby później konkretnie przejść do rzeczy. Według mnie jakieś interwencje czy inne tego typu duperele to sobie mogą jakieś Fandango z rudym Slater'em robić, a legendy powinno bukować się porządnie i przede wszystkim pod względem psychologicznym.

Przegrana po prostu dobitnie zniszczyła legendę Deadman'a, jak i pamięć po nim.

Co Ty za bzdury piszesz.

To przez ile programów przeszedł Undertaker budując ten streak i ogólnie z nim związaną historią ciężko będzie zapomnieć. To, że dobił do 21-0 walcząc rok w rok, dając bardzo dobre pojedynki, czasem gorsze - to wszystko jest z pewnością piękną historią. Jego fani nie zapomną tego nigdy, więc Ty - jako jego wielka fanka nie powinnaś być chyba taka lekceważąca.

Wydaje mi się, że dla fana, który śledził jego historię, wie o nim sporo, kibicował mu - takie myślenie stereotypowe, że Taker jako legenda padł bo padł również jego streak jest głupie.

A to, że ktokolwiek ten streak przerwał to nie ma różnicy, a już na pewno nie zburzy wizerunku Umarlaka. Należało się tego spodziewać, bo serie są właśnie po to by je złamać i otwierać furtki innym.

Moim zdaniem to Brock gra tutaj face'a, nie Taker
No przecież zaraz pękne ze śmiechu. Lesnar ze swoimi skurwsynyami, dziwkami, fuckami, gra face'a? Ty widziałeś ta walkę wgl? Nie ma tutaj żadnego podziału. Taker który wydawałoby się że gra Face'a robi Low Blow za Low Blowem. Nie ma tutaj żadnego podziału, nawet nie ma co dyskutować na ten temat.

Dodano:

Myers jest w tym jednak troche racji co pisze Lobo, ale to ze względu na to jacy są ludzie. Po prostu taka ich natura że patrzą na to co teraźniejsze. Jak Endrju Gołota wchodził do ringu z Saletą to wszyscy z niego szydzili że jak on się rusza, jak on wygląda w tym ringu i już nie pamiętali tego że kiedyś tam specjalnie dla niego nastawiali budziki na 4. Po prostu natura ludzka zmusza do tego że jeżeli chcesz zostać zapamiętany jako legenda, musisz odejść jako legenda i już nigdy więcej nie wracać, tak jak to zrobił Adam Małysz np, albo przykład z wrestlingu jak to zrobił Shawn Michaels. I myśle że to Lobo miała na myśli mniej więcej.

Chodziło mi przede wszystkim o tę rocznicę. Przegrywać na 25-lecie kariery w fedce? Trochę kijowe. I dziękuję za pewne zrozumienie tego, co chciałam przekazać.

Wiem, że streak'i do tego się nadają, jednak nie powinno się tak robić. No, może przegrać na SS, ale wtedy co, jak przegra jeszcze na Manii? Odejdzie jak totalna porażka, jak kompletnie zużyty worek? Sądzę, że nikt by nie chciał tak tego widzieć. Michaels odszedł pomimo przegranej, ale przeciwnik pokazał mu, że mimo wszystko ma do niego szacunek. Tak było i z Edge'm, i z Flair'em. Odchodzili tak, jak powinni - z szacunkiem od każdego, bez względu na wszystko i z jakimiś honorami. Teraz tak patrząc to nie wyobrażam sobie, by taki Lesnar z Heyman'em na pożegnanie Taker'a by dali te honory. Nie wiem czemu. Wyglądałoby...może i dobrze, ale sztucznie od samej postaci? Możliwe. W każdym bądź razie - ten feud to walka o respekt. Walka, by odejść wiedząc, że każdy cię z szacunkiem pożegna, a nie koniec jak ostatni przegryw :| Takie jest moje zdanie i wiem, że ty Myers, ze mną się nie zgodzisz, bo ty się chyba z nikim nie zgadzasz, szczególnie ze mną.

Chodziło mi przede wszystkim o tę rocznicę. Przegrywać na 25-lecie kariery w fedce? Trochę kijowe.

Skoro na SummerSlam odważyli się tak zabukować Taker'a i finalnie - abstrah***jąc od kontrowersyjności - zakończyć to takim rezultatem, to osobiście wcale się nie zdziwię gdy - jeżeli oczywiście dojdzie do walki na SurvivorSeries - Taker to wygra...

jednak nie powinno się tak robić. No, może przegrać na SS, ale wtedy co, jak przegra jeszcze na Manii?

...idąc dalej, jeżeli wygra na SurvivorSeries i załóżmy, że jego kolejną i (oby) ostatnią walką będzie dopiero Mania, to nie ma opcji żeby ją przegrał.

Streak był tylko dla jednej osoby. Zniszczył go Lesnar i nikt inny już Takera nie ruszy. Wówczas, po ekstremalnie zaciętej walce i wygranej - Taker będzie mógł zwycięsko odejść na emeryturę, może być jakaś inna opcja? Raczej nie.

Takie jest moje zdanie i wiem, że ty Myers, ze mną się nie zgodzisz, bo ty się chyba z nikim nie zgadzasz, szczególnie ze mną.

Tak, mam na forum taką opinię, że w większości z nikim się nie zgadzam, bo niektóre sprawy widzi się po prostu inaczej, od tego jest forum. A gadanie, że SZCZEGÓLNIE się nie zgadzam z Tobą mogłaś zostawić dla siebie, bo takie gadanie jest mega żałosne.

Ile to się razem pomiędzy sobą kłóciliśmy?....A dobra, ja się tu z każdym kłóciłam o wynik na SS, nie mając prawie żadnego poparcia (jeden jajnik pośró tylu plemników ;A; )

Moim zdaniem to Brock gra tutaj face'a, nie Taker
No przecież zaraz pękne ze śmiechu. Lesnar ze swoimi skurwsynyami, dziwkami, fuckami, gra face'a? Ty widziałeś ta walkę wgl? Nie ma tutaj żadnego podziału. Taker który wydawałoby się że gra Face'a robi Low Blow za Low Blowem. Nie ma tutaj żadnego podziału, nawet nie ma co dyskutować na ten temat.

Ty tak serio? Taker od początku gra tutaj heela. Spójrz na reakcję publiczności na Lesnara. Te prośby Heymana o Suplex City to też dowód, że to face. Nie bez powodu dali mu Bo Dallasa tam.

Weź się puknij w głowe, czyli to że na Cene buczą praktycznie za każdym razem to znaczy że gra heela? Zastanów się czasami :)

Jakoś nie zmieniło mi to mojego podejścia do tych postaci, nadal uważam że obaj są tweenerami. Myśle że chyba nikt nie zgodzi się że Lesnar w tym feudzie robił za face'a...

To zapraszam do robienia listy albo coś. Jeżeli ktoś uważa, że Undertaker robi za tweenera, to najprawdopodobniej słońce mu za bardzo dogrzało główkę. ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Grok
      Autor: Noah Leatherland Druga połowa drabinki turnieju STARDOM Cinderella Tournament rozegrała walki pierwszej rundy w Aichi. Podczas gdy pierwszy dzień przyniósł kilka remisów, ten drugi zakończył się jasnymi rozstrzygnięciami w każdym starciu. Siostry Inaba obie odniosły sukces w swoich meczach pierwszej rundy. Tomoka Inaba pokonała Anne Kanaya w pierwszym starciu, a Azusa Inaba zwyciężyła nad Lady C w drugim. Saya Iida zmierzyła się z Kiyoka Kotatsu. Mimo solidnych strike'ów Kotatsu, potęż
    • KyRenLo
      Oglądajcie NXT Vengeance Day: Karta: Ja ostatnio nie śledzę tego, co się dzieje w NXT, ale galę Vengeance Day wiadomo, że będzie trzeba obejrzeć w całości. Aż trzy walki kobiet co zawsze jest plusem samym w sobie. Blake i Tatum do boju Miłej gali dla oglądających. 
    • KyRenLo
      Czyli znane już są oba Main Eventy. Cody vs. Randy i Punk vs. Roman: Szkoda Drew, bo jako mistrz mi się podobał i bardzo chciałem, żeby na WM wyszedł z pasem, ale WWE to WWE i zrobiło to, co uznało za bardziej stosowne.  Wreszcie Panowie zawalczą o ten tytuł:
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Friday Night SmackDown #1385 Data: 06.03.2026 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Portland, Oregon, USA Arena: Moda Center Format: Live Platforma: USA Network Komentarz: Joe Tessitore & Wade Barrett Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wraż
    • Attitude
      Nazwa gali: CMLL La Noche de la Amazonas Data: 06.03.2026 Federacja: Consejo Mundial De Lucha Libre Typ: Online Stream Lokalizacja: Mexico City, Distrito Federal, Meksyk Arena: Arena Mexico Format: Live Platforma: YouTube.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Lucha Libre - dyskusje ogólne
  • Dodaj nową pozycję...