Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Night of Champions 2015 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Night of Champions

Poster_Night_of_Champions_2015.png

20 Wrzesień 2015

Houston, Texas ; Toyota Center

Promo:

https://www.youtube.com/watch?v=8rztw1ByWKk

Theme song:

https://www.youtube.com/watch?v=GSuFXI7traU

Oficjalna karta

Kickoff

Six-Man Tag Team Match

20150910_LIGHT_NOC_Match_kickoff_HP.jpg

Neville & The Lucha Dragons (Kalisto & Sin Cara) vs. The Cosmic Wasteland (Stardust, Konnor & Viktor)

WWE World Heavyweight Championship

Singles Match

20140824_LIGHT_NOC_Match_HOMEPAGE_RollinsSting.jpg

Seth Rollins© vs. Sting

WWE Divas Championship

Singles Match

20150831_LIGHT_NOC_Match_HOMEPAGE_nikkicharlotte.jpg

Nikki Bella© vs. Charlotte

:arrow: Jeżeli walka skończy się poprzez Count-Out lub dyskwalifikację, Charlotte zostanie nową mistrzynią.

WWE Tag Team Championships

Tag Team Match

20150910_LIGHT_NOC_Match_NewDayDudleys_HP.jpg

The New Day(c's) vs. The Dudley Boyz (Bubba Ray Dudley & D-Von Dudley)

WWE United States Championship

Singles Match

20140831_LIGHT_NOC_Match_HOMEPAGE_RollinsCena.jpg

Seth Rollins© vs. John Cena

WWE Intercontinental Championship

Singles Match

20140831_LIGHT_NOC_Match_HOMEPAGE_RybackOwens.jpg

Ryback© vs. Kevin Owens

Six-Man Tag Team Match

20150831_LIGHT_NOC_Match_HOMEPAGE_AmbroseRomanWyatts.jpg

Dean Ambrose, Roman Reings & ??? vs. The Wyatt Familly (Luke Harper, Bray Wyatt & Braun Strowman)

Singles Match

20150709_LIGHT_NOC_Match_HOMEPAGE_rusevdolph.jpg

Dolph Ziggler vs. Rusev
tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

8

• DonCarlos

7

• IIL

6

• LoboTaker

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Seth Rollins© vs. Sting jest już oficjalnie potwierdzone?

ZNAJOMY ZBIERA PIENIĄDZE NA OPERACJE NIENARODZONEJ CÓRECZKI. WESPRZYJCIE GO JAK MOŻECIE.

http://siepomaga.pl/sercezosi

http://facebook.com/niestandardowesercezosi

P.S.

• Reputacja:   993
  • Urządzenie:  Windows

Na to wygląda... Rozwiązanie może intrygujące, oglądanie Stingera wokół pasa wagi ciężkiej jego odwiecznego konkurenta to coś innowacyjnego i historycznego, ale mając roster przeładowany młodymi talentami wychodzącymi świeżo z NXT, itp. mogli pójść inną drogą. oO

Jarałbym się takim powrotem jakieś 5-6 lat temu.. Dziś to strasznie naciągane, żałosne i pewnie dla starszych kolegów z biznesu wręcz śmieszne. Jakoś z dnia na dzień tracę wiarę w jakiś dobry poziom tej walki. Jasio na pewno się nie podda, ale czy to coś zmieni ? ...

mając roster przeładowany młodymi talentami wychodzącymi świeżo z NXT

Fakt, ale młodzi nie robią tak dobrej lachy jak stare byki :lol

Ja to jestem ciekaw, czy Sting w ogóle "zdąży" dorwać mikrofon przed NoC i coś powiedzieć na temat całej sytuacji (przecież na Wrestlemanii podał rękę Hunterowi), czy klasycznie będzie tylko wyskakiwał z kapelusza i straszył Rollinsa pod koniec RAWów. Ogólnie niezbyt porywająca walka się szykuje, bo Seth nie da rady wykręcić epic battle z emerytem, ani nie może czysto pokonać Stinga, ten z kolei nie może zgarnąć pasa, więc też nie wygra. Pozostaje mieć nadzieję, że nie wyciągną jakiegoś kolejnego Jona Stewarta do interwencji :D

Rezultaty do przewidzenia - Rollins traci pas US na rzecz Ceny i broni kantem ze Stingiem. W to wszystko wmiesza się zapewne The Authority - może przez jakąś interwencję straci tytuł US, po czym pomogą mu obronić główny tytuł by nadać jakiejś większej intrygi na zapowiadający się program na linii Rollins/Tripel. Ciekawe...

Dudleys/New Day zapowiada się interesująco. Stajnia czarnoskórych powinna tutaj pas obronić i przydałby się jakiś rewanż w tables matchu na następnym ppv. :t_up:

Myślę też, że reign pasa kobiet zostanie złamany zanim pobije rekord. Dałoby to Charlotte przysłowiowego kopa w górę.

• Styl:  Jasny

Rezultaty do przewidzenia - Rollins traci pas US na rzecz Ceny i broni kantem ze Stingiem.

Serio? Ja skłaniam się ku zupełnie odwrotnej opcji. Nie widzę sensu w dawaniu pasa US ponownie Cenie który ledwo co stracił to mistrzostwo z którego wyciągnął ile fabryka dała. Jednocześnie wydaje mi się że przełożenie tego srebra na Rollinsa to swoista nagroda pocieszenia która Seth dostał z wyprzedzeniem. Jego run ze złotem powoli dobiega końca, ex-Black sprawdził się bardzo dobrze w swojej roli więc w ramach poklepania po plecach dostaje pomniejszy pas który notabene umacnia się na pozycji drugiego mistrzostwa federacji. Ostatnie miesiące w posiadaniu Ceny, teraz dorwał się do niego Rollins który wciąż jest mistrzem WWE, w odróżnieniu od pasa IC o którzy walczą jobberzy pas US powoli zastępuje nieobecny dziś pas WHC.

Osobiście wydaje mi się że jakimś kantem Rollins utrzyma się przy srebrze, ale po długiej i wyczerpującej walce z Jaśkiem będzie łatwiejszą ofiarą dla Stingera. Na moje oko to wszystko sprowadza się do turnu Setha czego początkiem było właśnie zmuszenie go do dwóch walk na ppv, lada moment jego miejsce w Authority podkradnie Celt który skroi z pasa jego lub Bordena któremu WWE może da maksymalnie 24 godzinny tilte run jako wisienkę na torcie. Notabene ciekawe porównanie ostatnio wyczytałem - Hogan przegrywa w swoim powrocie do WWE na WM 18 by chwilę później zostać mistrzem WWE na niecały miesiąc. Sting pojawił się w WWE, przegrał na Wm, więc teraz? :D

Myślę też, że reign pasa kobiet zostanie złamany zanim pobije rekord. Dałoby to Charlotte przysłowiowego kopa w górę.

Walka już zapowiedziana na datę kiedy Nikki będzie już rekordzistką. Raczej tego nie unikniemy, szczególnie że pierwsze plany zakładały szybką zmianę mistrzyni zaraz po debiucie dziewczyna z NXT, ale odsunęli to w czasie kiedy Janek szepnął na ucho Vincowi że jego dziewczyna jest krok od pobicia rekordu AJ : )

Osobiście wydaje mi się że jakimś kantem Rollins utrzyma się przy srebrze, ale po długiej i wyczerpującej walce z Jaśkiem będzie łatwiejszą ofiarą dla Stingera. Na moje oko to wszystko sprowadza się do turnu Setha czego początkiem było właśnie zmuszenie go do dwóch walk na ppv, lada moment jego miejsce w Authority podkradnie Celt który skroi z pasa jego lub Bordena

Tak jeszcze na marginesie, to mam wrażenie, że zarówno z przemowy Stinga na RAW jak i wcześniejszej walki dziadka z Brockiem na SummerSlam, władze chcą mam jasno przekazać, że emerytowani coś jeszcze potrafią i sami zainteresowani chcą to pokazać w walce.

Mam też wrażenie, że Vincent spełnia swoje najskrytsze marzenia przed śmiercią i sprowadza swoją starczą ligę, żeby podbić ratingi. Szkoda, że odbywa się to kosztem tych młodych, którzy nabijają lepsze rejtingi niż starcy.

Wracając do cytatu - osobiście nie sądzę żeby Sting miał pokonać Rollins'a i zgarnąć jego pas. Nawet na te kilka minut czy godzin. Według mnie nie wpisuje się to w story z Authority.

Stawiał bym raczej na opcję, w której Seth toczy mordercze starcie z Jasiem, a później ze Stingiem. Wówczas mógłby wpaść Rudy na polecenie Hunter'a - który na początku wcale nie musiałby zdradzać, że to jego pomysł - i wykorzystać walizkę. Mielibyśmy turn samego Seth'a i program zamykający story z Authority.

Z drugiej jednak strony - jeżeli doprowadzą do walki Sting/Taker Mania - to któryś z tych panów musi być w miarę aktywny żeby nie spierdolono tego po całości. W takim wypadku musiałoby się wydarzyć tak, że Sting to wygrywa, a zaraz potem mamy cash in.

Jeżeli chodzi o Dudleyów to jest to z pewnością jedno z tych ostatnich marzeń Vince'a. Naprawdę nie wiem dlaczego postanowili akurat ich sprowadzać. Czy nie ma innych drużyn, które mogłyby stanąć w świetle reflektorów? Według mnie są. A przynajmniej na chwilę obecną jest jedna taka face'owa i gotowa na główny roster. Wystarczy zajrzeć do NXT i zrobić jeden, mały transfer. That's all.

Co do kobitek. Cieszę się tylko z jednego. Skoro rekord padnie już w dzień czy tam przed Night of Champions, to bez problemu Charlotte może pasek zgarnąć i stworzyć fajny run.

Szkoda tylko, że rekord całkiem niezłej AJ musi paść przez kompletnie bezpłciową - chociaż całkiem dobrze zapowiadającą się po promie o małej dziewczynce z New Jersey - Nikki.

Według mnie nie wpisuje się to w story z Authority.

Jak na moje wpisuje się całkowicie - Rollinsowi uchodzą różne rzeczy na sucho bo cały czas trzyma pas w stajni Trypla, przegrana ze Stingiem i utrata tego mistrzostwa była głównym powodem dla którego Hunter postawiłby na nowego pupilka. W chwili obecnej takiej zmiany nie mają zbytnio jak wytłumaczyć, szczególnie że Rollins wychodzi obronną ręką z największych kłopotów - pokonał samodzielnie Ambrose'a, przetrwał starcie z Lesnarem, a teraz na dodatek jest podwójnym mistrzem. Na NoC Seth traci pas, Sting celebruje, bam wpada Blady, kasuje walizkę i wychodzi z pasem. Borden dopisuje sobie jedyne osiągnięcie jakiego brakuje mu w karierze, Rollins ma solidne fundamenty do face-turnu, a Authority nowego mistrza.

Z drugiej jednak strony - jeżeli doprowadzą do walki Sting/Taker Mania - to któryś z tych panów musi być w miarę aktywny żeby nie spierdolono tego po całości. W takim wypadku musiałoby się wydarzyć tak, że Sting to wygrywa, a zaraz potem mamy cash in.

Nie rozumiem jak ma się wygrana Stinga do potencjalnego starcia z Takerem na Manii. Możesz rozrysować?

Nie rozumiem jak ma się wygrana Stinga do potencjalnego starcia z Takerem na Manii. Możesz rozrysować?

To jest ta kwestia żeby nie wsadzać teraz tego programu do szuflady i wyciągnąć dopiero w marcu.

Jeżeli Stinger pokonałby Seth'a i przybiegłby Rudzielec z zamiarem cashu i ten cash przeszedłby pomyślnie - wówczas dostalibyśmy rewanż. Czyli Sting generalnie miałby co robić i z pewnością wymyśliliby jakieś story z dyrekcją.

Gdyby Stinger przegrał z Sethem to generalnie mógłby sobie odhaczyć przegraną, iść do domu, wrócić w marcu i na szybkości zbudować zapewne najgorszy z każdej innej możliwej konfiguracji program na Manie.

• Reputacja:   2

Gdyby Stinger przegrał z Sethem to generalnie mógłby sobie odhaczyć przegraną, iść do domu, wrócić w marcu i na szybkości zbudować zapewne najgorszy z każdej innej możliwej konfiguracji program na Manie.

Przywykłam już do tego, że fedka bukuje najczęściej takie bullshit'y.

75137960457081728a67d7.jpg

A ja to widze jeszcze inaczej. Rollins wygrywa walke z Cena (Czysto czy nie, bez roznicy) i odrazu po walce wbija Sting na druga walke. Rollins ze Stingiem walcza jak rowni z rownym i nagle Sting wykonuje Scorpion Death Dropa ale troche minie zanim przypnie Seth'a bo sam lezy wykonczony w ringu, jak juz sie zbliza do przypiecia Rollinsa, Hunter w strachu ze zawodnik WCW zdobedzie najwieksze zloto WWE wysyla rudego z walizka zeby do tego nie dopuscic. Robi sie z tego triple threat tak samo jak na WM, tylko ze Rollins odzyskuje sily i tez sie walczy przez chwile, wykonuje Pedigree na Stingu, Sheamus Broad Kickuje Rollinsa itd itp. Ostatecznie Sheamus wygrywa walke. Hunter zadowolony ze Sting nie ma pasa WHC przyjmuje go do Authority a Rollins wku****ny na Trypla ze ten wyslal Sheamusa bo uwaza ze dalby rade Stingowi. I tak o to zaczyna sie feud Triple H/Rollins. Moga tez dac segment z backstagu w srodku gali jak Triple H umawia sie na cos z rudym, wtedy Rollins ma pretensje do Authority o to ze mial 2 mecze jeden po drugim i o to ze Sheamus cashowal walizke zanim skonczyla sie jego walka ze Stingiem bo uwaza ze by to wygral. Taki moj typ na main event tej gali :D

fan1905.png

Nie widzę sensu w dawaniu pasa US ponownie Cenie który ledwo co stracił to mistrzostwo z którego wyciągnął ile fabryka dała. Jednocześnie wydaje mi się że przełożenie tego srebra na Rollinsa to swoista nagroda pocieszenia która Seth dostał z wyprzedzeniem. Jego run ze złotem powoli dobiega końca, ex-Black sprawdził się bardzo dobrze w swojej roli więc w ramach poklepania po plecach (...)

John Cena sprawdził się z pasem US świetnie. Co prawda cały ten pomysł "Cena is the man to beat" dla świeżych nie doprowadził nas donikąd, bo zamiast dać komuś z niższej półki wygrać ten tytuł i wybić się wyżej (via Owens), to po prostu zmarnowali motyw kręcony od WrestleManii 31 na atrakcję jednego wieczoru SummerSlam, której za chwilę nikt nie będzie pamiętał.

Myślę, że Jasiu może wykręcić jeszcze wiele ciekawych rzeczy z tym pasem, prowadząc programy z świeżakami. Jeżeli nie to, to niby co dalej miałby robić Cena?

Wątpię, żeby ktoś, kto skradł show na WretleManii robiąc historyczny cash-in, następnie wychodząc z tytułem podczas obrony z Brockiem Lesnarem i pokonując Cenę na największej gali lata, będąc przy okazji na każdym live eventcie + Raw i SmackDown od miesięcy, został zepchnięty nagle do pasa United States... oO To się po prostu kupy nie trzyma. I wygrać ma Sting? Czyli, że w kogoś kogo zainwestowali to wszystko, co wyżej opisane, mieliby zepchnąć na bok, a trzymanego Stinga w szufladzie z wyśmienitym rekordem '0:1' poczęstować głównym pasem? Nawet w WWE takie coś nie przejdzie.

Widziałbym to tak... zakładając nadchodzący program Rollins/Authority trzeba się spodziewać tego, że Seth będzie w 99% babyface'm. Ktoś musi, a program w którym Triple H i Steph wybielają się na face'ów nie ma w ogóle sensu. Ktoś z Authority - może jakiś Kane, ktokolwiek z polecenia szefostwa przeszkodzi Seth'owi w walce z Ceną i straci dzięki temu pas. Następnie spróbują tego samego w walce z Stingiem, ale wiecznie szlachetny Borden na to nie pozwoli, dokończą walkę czysto i zwycięsko wyjdzie z niej Rollins. Po wszystkim podadzą sobie ręce. Okaże się, że to Triple H nasyłał/sam interweniował i w następny poniedziałek na Raw Sting powie, że to Triple H nie jest ani w połowie takim twardzielem, jak Seth Rollins. I mamy face'a...

Poniosło. :>

@Myers - przedśmiertne marzenia Vince'a?

orly.png
Jeżeli chodzi o Dudleyów to jest to z pewnością jedno z tych ostatnich marzeń Vince'a. Naprawdę nie wiem dlaczego postanowili akurat ich sprowadzać. Czy nie ma innych drużyn, które mogłyby stanąć w świetle reflektorów? Według mnie są. A przynajmniej na chwilę obecną jest jedna taka face'owa i gotowa na główny roster. Wystarczy zajrzeć do NXT i zrobić jeden, mały transfer. That's all.

Może dlatego, że to najbardziej udekorowany tag team obecnie? New Day jest niesamowicie over z publicznością i taka walka z weteranami na pewno dobrze im zrobi. Bully to perełka na mikrofonie i może wyjść z tego jeszcze wiele dobrych rzeczy. Dudleys są wciąż w dobrej formie i dywizja drużynowa WWE potrzebuje takich teamów - z historią, OVER z publiką, umiejętnościami i czymś, co mogą przekazać właśnie młodym.

Bywało gorzej - nie tak dawno mieliśmy New Age Outlaws w programie o pasy tag, także...

Co do NXT - przyjdzie na nich jeszcze czas, poza tym to też osobny brand, który rusza z live eventami do UK, grubszymi specjalsami przed PPV, itp. i nie mogą całkiem tamtego rosteru przetrzebić.

to niby co dalej miałby robić Cena?

Bic rekord Flair'a :D

fan1905.png

Myślę, że Jasiu może wykręcić jeszcze wiele ciekawych rzeczy z tym pasem, prowadząc programy z świeżakami. Jeżeli nie to, to niby co dalej miałby robić Cena?

Jasiu to jednak półeczka wyżej według mnie. Ten pas w jego rękach był jedynie po to aby go wypromować. To wszystko. Ten tytuł jest dla właśnie świeżaków, którzy zaczynają piąć się do góry.

Pytasz co dalej miałby robić Cena? Może powinien również wypromować pas Interkontynentalny, który jest w tak biednym położeniu od ch***j wie ilu lat, że szok...

WWE potrzebuje takich teamów - z historią, OVER z publiką, umiejętnościami i czymś, co mogą przekazać właśnie młodym.

Wszystko zależy od tego czy Dudleye te pasy ponoszą. Jeżeli tak, to nie - takich teamów nie potrzebuje dywizja tag. Właśnie w tym jest problem. Problem z ufnością do młodych zawodników. Vincent mając naprawdę porządnych ludzi w tagach robi z nich jakieś popierdółki, a ściąga zawodników, którzy mieli swoje pięć minut sto lat temu. To nie jest inwestowanie w młode talenty tylko łapanie okazji gdzie tu wystrzelić z jakimś większym ratingiem.

Bywało gorzej - nie tak dawno mieliśmy New Age Outlaws w programie o pasy tag, także...

No tak, dlatego należy powielić schemat i ściągnąć innych dziadków, bo może oni cokolwiek ruszą.