Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Po co to wszystko...? Spoilery Battleground

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jak wiadomo na gali Battleground 2015 w walkę wieczoru pomiędzy Sethem Rollinsem a Brockiem Lesnarem wmieszał się Undertaker atakując Bestię i przez to pozbawiając jej szans na pas.Historia obu panów sięga WM 30 kiedy to Lesnar złamał legendarny streak ( to wie każdy) . Wówczas mówiło się że Streak przerwała nieodpowiednia osoba , że to powinien zrobić ktoś młody komu dałoby to wór promocji praktycznie do końca kariery. Dokonał tego jednak 37 letni wówczas Brock i od tego czasu stał się najbardziej dominującą postacią jaka kiedykolwiek walczyła w WWE. Nikt w czasach swojej świetności ani Rock ani Austin ani Goldberg nie dominowali przeciwników do tego stopnia co Bestia. Wystarczy przytoczyć pamiętny squash w ME SS 2014 kiedy Lesnar nie pozostawił złudzeń Cenie. Od tego czasu mówiło się że teraz pokonanie czysto Brocka da tą samą ( o ile nie większą) promocję co pokonanie Takera na WM. Jak się jednak okazuje po tym co miało miejsce na Battleground wygląda na to że to Taker będzie tym który poskromi bestie. Osobiście nie sądze aby powrócił on po to żeby poraz kolejny podłożyć się Lesnarowi. Historia zatoczy koło i wyjdzie na to że przerwanie streaku okaże się jeszcze bardziej bezsensowne niż było dotychczas. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Czy uważacie że WWE doszło do wniosku że przerwanie streaku było błędem? Czy Taker jest murowanym faworytem w straciu z bestią? Jaki sens miało robienie z Lesnara terminatora skoro ma pokonać go ten dzięki któremu stał się tym kim jest?

'Wszyscy muszą być kimś, mi wystarcza być sobą."

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bisz B.O.K

3

• Myers

2

• IOOT_DZIKO

1

• !Deadman!

1

Top użytkownicy w tym temacie

Skąd takie przypuszczenie, że Taker miałby pokonać Lesnara? Jak na moje to nawet ta debilna kreatywna drużyna nie wpadnie na coś tak absurdalnie głupiego.

Po pierwsze - gdyby Taker jednak stworzył z nim jakiś program i jeżeli udałoby mu się go pokonać, to wówczas nie miałoby to żadnego sensu - przede wszystkim dla samego zainteresowanego - Undertakera. Poza tym nie rozumiem za bardzo dlaczego miałby się mścić, skoro padł w czystej walce.

Drugą sprawą jest moc, którą ma obecnie Lesnar. Gdyby Lesnar miał się podkładać, wówczas ta cała otoczka straciła by sens pod względem logicznym - Lesnar na Manii go zniszczył. Z resztą sam Taker pewnie nie zgodził by się na taki obrót spraw skoro sam zaproponował złamanie legendy, a wówczas była to poważna decyzja dla samej organizacji. Taker streak miał w dupie, ale zdecydowanie chciał paść przed Brockiem.

Reasumując: Jedynym rezultatem tego pojedynku - o ile oczywiście dojdzie do skutku - byłby drugi jobb Marka, lub jakaś interwencja z zewnątrz doprowadzajaca do dq lub nc. ;)

Dziś jestem zmęczony. Jutro być może jakoś szerzej się rozpiszę.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Skąd takie przypuszczenie, że Taker miałby pokonać Lesnara? Jak na moje to nawet ta debilna kreatywna drużyna nie wpadnie na coś tak absurdalnie głupiego.

Nie wiem , ale wydaje mi się że gdyby Taker miał wrócić żeby tylko podłożyć się Lesnarowi to nie miałoby to wówczas najmniejszego sensu. Dla Lesnara teraz większym osiągnięciem niż pokonanie Takera, zważywszy na to że już to zrobił na manii, byłoby zdobycie pasa WWE WHC. Pewnie nie chcieli mu dawać pasa ze względu na jego nieregularne pojawianie się w ringu ale przecież nie musięli od razu ściągać Takera żeby Rollins obronił pas. To co powiedziałeś o interwencji z zewnątrz w potencjalnej walce Lesnara z Takerem dało mi do myślenia że jedyną opcją porażki Andrzeja na Summer Slam byłoby uniemożliwienie mu zwycięstwa przez Stinga, co prawdopodobnie doprowadziłoby do ich stracia na WM 32.

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Jak na moje to nawet ta debilna kreatywna drużyna nie wpadnie na coś tak absurdalnie głupiego.

Stary, nie doceniasz drużyny brass ringa. Vince-squad jest w stanie swoim bukingiem pokonać założenia każdego logicznie myślącego człowieka. Sam fakt, że Taker w swoim notabene zaskakującym jednak powrocie - idzie na Lesnara jest już debiliny.

Drugą sprawą jest moc, którą ma obecnie Lesnar. Gdyby Lesnar miał się podkładać, wówczas ta cała otoczka straciła by sens pod względem logicznym - Lesnar na Manii go zniszczył.

Hacjent i inni mogą sobie odnotować - zgadzam się z Myers'em w powyższym. Lesnar istotnie zniszczył Grabarza. W czystej walce bez żadnych kantów, po normalnym finisherze - odliczył dziadka do trzech. Mało tego - Lesnar przez calutki feud z Taker'em miał wyebane na jego mind-games czy inne trumno-pierdolety. Po prostu był zabukowany jako fighter, który bez strachu idzie na umarlaka i go pokonuje. I tutaj w pełni popieram pytanie - z jakiej racji Lesnar miałby bać się Grabarza dzisiaj ? Oczywiście szukać u kreatywnych-inaczej logiki - to jak szukać pieniędzy na emerytury w ZUSie.

Niestety nasza miłościwie nam bukująca ekipa - wyszła z założenia, że Lesnar jest teraz face'em - więc jego dokonania jako heel'a trzeba wymazać ludziom z głowy. Wedle miłościwie nam bukujących Lesnar jako heel mógł rozwalać w handicapie 3 takich byków jak Show i czysto ogrywać Janka. Ale jako face ? Aaaa...to już co innego - tutaj można dostać wpierdolety od dwóch pokurczów Karzeł&Karzeł Sekurity i cytując Karola - od Big Red Jobber'a ;) I kreatywni nie widzą w tym problemu, bo przecież wraz z face'turnem Leser stracił 60% mocy. Hmmm..cipo-heel to w dablju norma, ale cipo-face :thinking: tego jeszcze w ME być może nie było :roll:

Odnosząc się do nazwy tematu. Wszystkie media rasslingowe w tym temacie są zgodne. W dablju dzieje się źle. Undertaker ostatni raz na PPV nie będącym Wrestlemanią pojawił się w 2010 roku na Bragging Rights. To wydarzenie choćby nie wiem jak Myers hejtował - kureskiego kalibru. Undertaker stanowi teraz narzędzie Vincenta do generowania szybkiego wzrostu wykupień i oglądalności, które to wskaźniki lecą na łeb na szyję. Nie ma innej możliwości.

915802072594e34bce782c.jpg

Nie wiem , ale wydaje mi się że gdyby Taker miał wrócić żeby tylko podłożyć się Lesnarowi to nie miałoby to wówczas najmniejszego sensu.

Vince po prostu wciąż nie jest ufny w stosunku do młodych zawodników. Mając tę przewagę, Vicent bukuje pod swoje gusta wszystko i wszystkich. Łatwiej jest mu wystawić do walki emeryta, który skończył się 100 lat temu i facet ma po prostu do niego ogromne zaufanie bo był w tym biznesie wówczas bardziej zaangażowany, aniżeli zawodnikom którzy kompletnie nie wpisują się w jego gusta obecnie. Wojna polityk - teść i zięć gdzieś tam na siebie nachodzą i Vince nie do końca akceptuje jego decyzje.

Ale właśnie dlatego, że Vince wciąż jest poważniejszą osobą w biznesie (względem Huntera), to ma większy wpływ na obrót tą całą maszyną. "Kto ma zmieniarkę ma władzę" cytując F. Kiepskiego.

Dla Lesnara teraz większym osiągnięciem niż pokonanie Takera, zważywszy na to że już to zrobił na manii, byłoby zdobycie pasa WWE WHC.

Nie wiem czy Lesnarowi jest ten tytuł wciąż potrzebny. Miał go dość długo i jego run był bardzo dobry i owocny. Wypromował pasek jak nikt inny od dawna i jak dla mnie - z pasem czy bez - Lesnar ma wciąż potęgę i lata promocyjne nad innymi zawodnikami w rosterze.

To co powiedziałeś o interwencji z zewnątrz w potencjalnej walce Lesnara z Takerem dało mi do myślenia że jedyną opcją porażki Andrzeja na Summer Slam byłoby uniemożliwienie mu zwycięstwa przez Stinga, co prawdopodobnie doprowadziłoby do ich stracia na WM 32.

Wszystko jest możliwe u tej bandy matołów. Powyższa opcja również. Przecież bez problemu Sting może się pojawić na stage'u, odwrócić uwagę Taker'a i przegrać z Lesnarem. Po czym wymiana spojrzeń, wywracanie oczami, uniesienie kijka bejsbolowego w stronę Taker'a i mamy program. :lol ...

...z logicznego jednak punktu widzenia wygrana Lesnara poprzez jakiś kant czy rollup mija się z celem. Dlatego osobiście nie chciałbym żeby do tego doszło, ponieważ jedynym wyjściem jest po prostu wpierdol dla Takera. Innej opcji nie ma. Co oczywiście wiązałoby się z notorycznym płaczem wszystkich jego fanów i nawet nie-fanów.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Reputacja:   0

Spoilery z RAW, na którym zostało to wyjaśnione.

Undertaker jasno powiedział, że każdy streak się kiedyś kończy - taka jest kolej rzeczy. Nie zaatakował Brocka dlatego, że WWE uznało przerwanie legendalnej serii za błąd, ale dlatego, iż Heyman i Brock co tydzień, co miesiąc, śmiali się z Deadmana, obrażali go. Mówili "jesteś żałosny jak Zmarły". Ten się wkurzył i postanowił to ukrócić wzbudzając u tych panów szacunek.

Uważam, że match Undertakera z Lesnarem to idealny pretekst do ataku Stinga na SummerSlam. Mark wygrałby wtedy przez dyskwalifikację, Brock mógłby zostać standardowo zabookowany jako monster i dostalibyśmy w końcu feud wieńczący kariery Deadmana oraz Ikony w Teksasie, na WrestleManii 32. Myślę, że właśnie do tego zmierza storyline, który rozpoczął się w niedzielę i jest to IMO dobry ruch. Undertaker pokaże, że jest w stanie być jak równy z równym z Brockiem (patrz. brawl na RAW), Lesnar jak zawsze będzie bestią, a i może zacznie się program prowadzący do dream matchu na WM 32. Mam nadzieję, że właśnie do tego to wszystko prowadzi, inaczej nie widzę sensu rewanżu.

Uważam, że match Undertakera z Lesnarem to idealny pretekst do ataku Stinga na SummerSlam. Mark wygrałby wtedy przez dyskwalifikację,

Nie nie nie. Mam tylko nadzieje że to starcie to nie będzie zwykły Single Match. Na WM 30 już to mieliśmy i raz że nie wypadło to dobrze , a dwa potrzeba jakiegoś odświeżenia ,czegoś nowego. Popatrzmy na ostatnie wielkie rewanże w WWE. Taker vs Michaels - rewanż WM 26 Streak vs Carrer NO Count Out NO DQ

, Triple H vs Taker WM 28 to był Hell in a Cell match , Rock vs Cena WM 29 tym razem to była walka o pas WWE . Marzy mi się Lesnar vs Taker w Hell in a Cell , ale szczerze to wątpie w to , więc myślę że dostaną przynajmniej jakiś No holds barred , lub inne No DQ , bo ich kolejnej walki w zwykłym meczu nie widzę.