Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Mr. Money in the Bank, czyli: Kiedy, jak i czy pomyślnie? #2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Dziko, pomimo że zaczęłam oglądać wrestling dopiero w 2010 roku, to też raczej mnie ciągnie do większych walk większych dryblasów (pomińmy, że wtedy pas WHC miał tylko o 6 cm wyższy ode mnie Rey Mysterio :8 ). Od małej lubiałam draki i rozpiernicze, dlatego też zbytnio nie kupuję tego main rosteru, zbytnio ocenzurowany. I muzyka pop zamiast rock'a x____x

75137960457081728a67d7.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

8

• LoboTaker

5

• DonCarlos

4

• Carbon

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Wiem, że cała operacja pt "Szejmus z pasem" jeszcze jest daleka od rozpoczęcia, ale ten facet blado wygląda już jako posiadacz walizki i nie mam tutaj na myśli karnacji. Przy mikrofonie mizeria, w ringu jeszcze gorzej. Skandują mu "You look stupid", ale gdyby nie ten look, to nie wiem, co miałoby wyróżniać tak bardzo nijakiego wrestlera, bo chyba nie to, że dużo kopie w ringu.

Moja wyobraźnia nie ogarnia Rudego z tytułem. Będę potrzebował sesji terapeutycznych, jak to się już stanie.

• Reputacja:   1

Szczerze mówiąc to chciałbym aby kontakt wykorzystał jak najszybciej, a najlepiej już na Summerslam. Z tego względu, że jestem praktycznie pewny że pomyślnie go zrealizuje, a nie chciałbym go oglądać jako mistrza w okresie Road to Wrestlemania jak i na samej gali. Po prostu uważam że Sheamus się nie nadaje na dobrego mistrza. Nigdy go nie trawilem i nie mam zamiaru. O ile sam brouge kick jest dla mnie bardzo kozacki, to reszta jego move setu nie powala. Praktycznie nie ma przeciwnika z którym Celtycki wojownik mógłby stworzyć ciekawą walka. To samo jeśli chodzi o jakiś spoko program. Jak dla mnie ten gość nie ma tego czegoś, nawet nie wiem jak to nazwać, ale po części mam tu na myśli charyzmę. Przy micu ciężko mi się go słucha, tzn jest po prostu taki zwykły. Po prostu nie kupuje gościa i jak dla mnie to mógłby wgl nie być mistrzem :)

'Wszyscy muszą być kimś, mi wystarcza być sobą."

Ja osobiście również nie rozumiem tej decyzji. Zwłaszcza, że rzekomo wyszła ona od samego Trypla, który tak cholernie dobrze sprawdza się ostatnio w promowaniu gwiazd i rzeczywiście większość jest dobra dla biznesu.

Argument, że wpłynęła na to prywatna relacja między panami jest nieprofesjonalny w żadnym stopniu. Gdzieś tam mimo wszystko należy rozdzielić życie prywatne z biznesowymi dealami.

Sam gdy zaczynałem oglądać wrestling to Sheamus'a lubiłem. Ba, uwielbiałem go wówczas gdy w programie z Del Rio kopał mu dupe co tydzień i na każdym ppv, w których wówczas tak bardzo ze sobą rywalizowali (co z biegiem czasu, kiedy stopniowo poznawałem ten biznes, uważałem za cholerną nudę).

Później Szejmas rzeczywiście nudził. Absolutnie nic nie wprowadzał w swój charakter, nie udoskonalał go personalnie - tylko po prostu płynął na tym co miał rozpisane na kartkach papieru.

W momencie gdy pojawił się w nowym - heelowym - gimmnicku na RAW, oczekiwałem jakiejś małej zmiany. Coś co sprawi, że choć trochę będzie ciekawszy. Myliłem się...

...Dlatego też, nie rozumiem jak można było dać mu ten kontrakt. Sam zawodnik w niczym się nie zmienił, ludzie na niego buczą nie dlatego, że jest heelem, tylko dlatego że jest tak bardzo nudny i ch***y.

Dodatkowo zarząd nie robi absolutnie nic żeby podkreślić jakieś tam podchody do mistrza WWE i w jakiś sposób pokazać, że prócz programowego pretendenta jest jeszcze ten drugi. Dziwna sprawa.

Piszę to absolutnie szczerze, w kwestii dzierżenia kontraktu na pas - wolałbym Romana zdecydowanie.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Piszę to absolutnie szczerze, w kwestii dzierżenia kontraktu na pas - wolałbym Romana zdecydowanie.

Co jak co, ale tego to się nie spodziewałem. :D Oczywiście z resztą się w pełni zgadzam. Przecież w ringu to poziom niżej niż Roman moim zdaniem, Brogue Kick stracił na wartości bardzo od jego powrotu i nie jest to ten sam finisher co kilka lat temu. Co więcej kompletnie nie widzę go jako main eventera. Wyobrażacie sobie, żeby teraz miejsce Rollinsa zajął Irlandczyk i zaczął feud z Ceną? Przecież byłaby to kopia, coś co już było. Zresztą nawet nie o to chodzi, przykre to, ale Sheamus się nie nadaje do tej roli, może sobie dzierżyć Intercontinental Championship, mid card to jest miejsce.

Ale nie o to mi chodzi. Co myślicie o walce o walizkę? Albo wykorzystaniu kontraktu i przegraniu meczu? Druga opcja zniszczyłaby wprawdzie jego postać totalnie(patrz: Sandow) i nie chce mi się wierzyć, że Triple H by do tego dopuścił. Ale pierwsza opcja mogłaby wchodzić w grę. Problem byłby tylko ze znalezieniem odpowiedniej osoby do tego, co w sumie takie ciężkie by nie było - Reigns. ;)

Tak czy siak, ktokolwiek by osobą z walizką nie był, to chciałbym realizacji kontraktu w tym roku. O ile wejście Setha w main evencie Wrestlemanii było w pełni uzasadnione i każdy tego oczekiwał, o tyle wolałbym, żeby ew. przyszły mistrz, który zdobył pas po wypełnieniu kontraktu, dzierżył pas na najważniejszej gali roku od pewnego czasu. I byleby to nie był Sheamus.

Wiesz Carbon że ja też myślałem nad tą pierwszą opcją co napisałeś, tylko że w ten sposób iż doszloby do walki o walizke już na Summerslam. Przeciwnikiem byłby Randy Orton, no i tego się boje, bo wpadli byśmy z deszczu pod rynne. Sadze że WWE nie postąpi w ten sposób że zmarnuje walizke, bo już kiedyś zrobili ten błąd z Sandowem. Z Ceną nie mówie, no bo wtedy Punk miał trzymać pas żeby póżniej mu go zabrał Rock, żeby temu zabrał sam Cena... sami wiecie.

Orton nie masz szans na dostanie walizki. On wygrał na Battleground po to, by przegrać teraz. ;)

Myers kiedyś dobrze pisał, że obecna sytuacja Randy'emu się podoba - jest w upper midcardzie tak naprawdę, co ma wygrać, to wygra, a czasem komuś się podstawi. Do tego dostaje więcej czasu wolnego, co jest mu bardzo na rękę, biorąc pod uwagę, że niedawno się znowu zaręczył. ;)

• 2 miesiące temu...

Szczerze powiedziawszy mam nadzieję, że nie dojdzie do wykorzystania walizki. Sheamus to jeden z najnudniejszych wrestlerów jakich widziałem. Żeby wychwycić jego plusy to musiałbym się skupić...nie, ten gość nie ma plusów. W ringu przeciętny, na majku strasznie drewniany, jeden z gorszych seelingów jakie widziałem, i nie wiem za co dali mu walizkę. Oby jej nie wykorzystał.

Szczerze powiedziawszy mam nadzieję, że nie dojdzie do wykorzystania walizki.

Ja właśnie na odwrót. Ja mam nadzieję, że jak najszybciej Rudy tę walizkę wykorzysta i panowanie obecnego mistrza federacji - Seth'a Rollins'a - się zakończy.

Oczywiście ja Seth'a bardzo lubię. Podoba mi się to co wyprawia w ringu, to co wyprawia za mikrofonem i to jak przyciąga uwagę samym sobą. Natomiast kompletnie absurdalną sprawą jest to, że kreatywni przerzucają go sobie raz z lewej do prawej, później zaś z prawej do lewej - rozpisując go mocno w walkach, a pizdowato w segmentach. Taka kolej rzeczy nie jest na miejscu, gdyż zabija to kompletnie cały potencjał. Paradoksalnie Seth był zajebiście mocno rozpisywany jako pretendent do paska, a jak już się dorwał do złota, to zrobili z niego taką pizdę, że głowa płonie. Doprawdy, nie potrafię tego pojąć.

W momencie gdy Sheamus dorwie się do paska, to otworzy z miejsca furtkę na przykład takiemu Romanowi, któremu łatwiej będzie wziąć ten pas do siebie bez buczenia publiki.

• Urządzenie:  Windows

Kto wie, może to się sprawdzi. Zaraz po tym jak Nikki przegoniła AJ pojawiły się ploty że chcieliby też wymazać "rekord" Punka. Seth jest już w połowie drogi, widać że naprawdę liczą na niego w przyszłości więc kto wie czy nie będą chcieli podążyć tą drogą. Zmęczone swoim pupilkiem Authority przeciągnęłoby na swoją drogą Celta który w którymś momencie zmarnowałby swoją szansę dając przy tym okazję na turn dla Rollinsa który z miejsca zostałby bohaterem publiki. Odświeżenie postaci, nowy wizerunek, więcej mocy w programach i kolejne 200 dni strzeliłoby jak z bicza.

Jeśli naprawdę ten Punk ich tak uwiera - a może tak być, szczególnie po jego ostatnim ataku na tę organizację do walki z rakiem - możliwe że postawią na takie rozwiązanie. Po co brać kogoś nowego i budować jego rekord od zera kiedy po ręką mają sprawdzonego już mistrza który zdążył już nabić sobie niezły wynik. Typowe WWE - lepiej skorzystać z gotowca ;)

Jeśli naprawdę ten Punk ich tak uwiera - a może tak być, szczególnie po jego ostatnim ataku na tę organizację do walki z rakiem

Mógłbyś dać linka do tego news'a, chciałabym się więcej o tym dowiedzieć.

Zmęczone swoim pupilkiem Authority przeciągnęłoby na swoją drogą Celta który w którymś momencie zmarnowałby swoją szansę dając przy tym okazję na turn dla Rollinsa który z miejsca zostałby bohaterem publiki.

Jeden aspekt z powyższego cytatu na pewno byłby dla mnie mile widziany - turn mistrza.

Co za tym idzie? Nie wiem jak wam, ale mi osobiście marzy się walka Hunter/Rollins, gdzie cholernie fajnie postawili jakieś pierwsze fundamenty spiczami Trypla, w których wypowiadał się między innymi, że gdy był młody, bardzo przypominał obecnego Seth'a. Również chciał brnąć do przodu, miał wolę walki, nie ustępował, szedł po tytuły mimo przeciwności losu i był przygotowany, że w osiągnięciu celu mogą przeszkadzać mu inni i ktokolwiek by to nie był - trzeba go zepchnąć z drabiny żeby zapracować na własny sukces.

Dlatego też chciałbym żeby doszło do czegoś takiego tylko kwestią dyskusyjną jest to czy na szali miałby być jakiś pasek, który jeszcze bardziej podkręciłby volume, czy power na przyzwoitym poziomie byłby nawet bez niego.

Ja osobiście chciałbym żeby Trypel zszokował i pomógł Sheamusowi wykorzystać kontrakt (bezpośrednio czy pośrednio też jest kwestią dyskusyjną), następnie żeby dopiąć formalność jakoś skutecznie doprowadził walkę rewanżową na rzecz Bladego rzecz jasna, żeby finalnie ktoś inny zajął się Rudym, a Seth mógłby gładko rozprawić się z mentorem i ze zdrajcą.

Byłby to najlepszy pomysł zeby podpushowac rudego i usunąć na bok obecnego mistrza. Jak piszesz gdzies tam Seth traci pasek na rzecz Rudego i ma pretensje do nochala ze nie pomógł. Ten z marszu ustawia mu rewanz na którym juz w jakis sposób dodaje trzy grosze do porażkki Rolinsa i mamy mega program do zaje...tej walki na PPV. Palce lizac od samego myslenia.

Ja właśnie na odwrót. Ja mam nadzieję, że jak najszybciej Rudy tę walizkę wykorzysta i panowanie obecnego mistrza federacji - Seth'a Rollins'a - się zakończy.

A ja jeszcze inaczej, ja mam nadzieje że nie dojdzie do wykorzystania walizki, oraz że Rollins straci pas tyle że na rzecz kogoś innego. Tylko kogo..? Kane w masce w 2k15 to już przeżytek, nie widzę go z pasem. Najbardziej odpowiadałoby mi gdyby pas dostał ponownie Lesnar ( po pokonaniu Takera oczywiście) żeby potem mógł mu go odebrać dobrze wypromowany Romek. Sheamus mógłby poczekać ze swoją walizką do czasu gdy Reigns byłby mistrzem, ale rudego tym bardziej nie chcę widzieć z pasem. Po cichu cały czas liczę że nie uda mu się wykorzystać walizki, i że nie będzie się kręcił wokół pasa mistrzowskiego najlepiej nigdy...

Najbardziej odpowiadałoby mi gdyby pas dostał ponownie Lesnar ( po pokonaniu Takera oczywiście) żeby potem mógł mu go odebrać dobrze wypromowany Romek.

Co ty, Biszek, chcesz zataczać koło? I to w dodatku błędne? Zaczynasz myśleć jak kreatiwy, które zwykle na takie pomysły wpadają.

A poza tym to zgadzam się, co do Rudego - no jakoś nie widzi mi się, żeby Rudy Jobber był królem Jobberlandii...znaczy miał pas. Romek bardziej do niego przystaje. Byle nie Lesnar! D: