Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Slammiversary 2015 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Slammiversary

360px-Slammiversary2015.jpg

28 Czerwiec 2015

Orlando, Florida ; Impact Zone

Promo:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7wRQcj9tEcU

Theme song:

https://www.youtube.com/watch?v=xKgL5eOURqA

Oficjalna karta

King of the Mountain Match

KOTMFB.jpg

Drew Galloway vs. Bobby Roode vs. Jeff Jarrett vs. Eric Young vs. Matt Hardy

Singles Match

FBDaveyAries.jpg

Davey Richards vs. Austin Aries

:arrow: Zwycięzca walki wybiera stypulację starcia o pasy Tag.

Divas 2-on-3 Handicap Match

fbKO.jpg

Awesome Kong & Brooke vs. The Dollhouse (Jade, Marti Bell & Taryn Terrell)

Unsanctioned Match

FBSTormvsMagnus.jpg

James Storm vs. Magnus

Singles Match

FBJessevsRobbie.jpg

Jessie Godderz vs. Robbie E

Singles Match

FBBramMorgan.jpg

Bram vs. Matt Morgan
tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

3

• Myers

2

• Carbon

1

• Entharios

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   993
  • Urządzenie:  Windows

Depresja. Nawet gdyby się chciało wrócić do TNA, to po takiej "jakiejś" karcie odechciewa się na wejściu. Dodatkowo mieli zorganizować też walkę Angle/Carter III, ale odsunęli ten pomysł na zwykły Impact bo ich obecny terminarz tapingów zmusza ich do nagrywania tygodniówek, które odbędą się po gali... PRZED transmisją PPV na żywo. Masakra! Mamy czerwiec, to dopiero ich pierwsze ppv w tym roku, a odwalają taką maniane na samym wejściu.

Mówi się o powrocie King of the Mountain. To mnie akurat cieszy i do przynajmniej tej walki na pewno zajrzę. Ta stypulacja bardzo dobrze mi się kojarzy. Ostatnia edycja miała miejsce w 2009 roku, wciąż w okresie mojego ostrego jarania się tą federacją. Na długo przed całym tym dupsem z Hoganem i przewracaniem TNA do góry nogami kilka razy w następnych latach.

Spodziewać się można 5 osobowego KOTM o pas dywizji x (widzieliście nowy design? ciekawy nawet...) bądź o pretendenta do głównego pasa. Sztuka polega na tym, że muszą ogarnąć coś, czego nie będą w stanie zaspoilerować tapingami Impact. Czy im się to uda? hm...

A i tak btw. plakat zajebisty. :t_up:

Spodziewać się można 5 osobowego KOTM o pas dywizji x

Już dziś jestem w stanie stwierdzić, że ta walka skradnie całe show. O ile zawsze walki o X-Division kradły wszystkie gale, o tyle prawdopodobnie dostaną jeszcze tę stypulację. Petarda.

Problem niestety jest w momencie gdy zbierają ludzi do tej walki. Wrzucając wyniki TNA mam styczność z tym produktem i mniej więcej wiem co tam się dzieje i jak ten pas z rąk do rąk bardzo często przechodzi bezpodstawnie. Ale nie ma się co dziwić. Akurat w przypadku tego mistrzostwa to nigdy jakichś specjalnie dobrych programów nie ma, więc dobiorą przypadkowych ludzi, którzy potrafią zrobić widowisko i skradną gale. :)

Dodatkowo mieli zorganizować też walkę Angle/Carter III, ale odsunęli ten pomysł...

Szkoda, bo zawsze fajnie byłoby obejrzeć tę dwójkę na PPV.

Swoją drogą - ciekawy całkiem jest EC3. O ile w WWE był jakimś mega ch***jstwem, o tyle (mimo że to TNA) w federacji Dixie dostaje jakiś tam czas i facet pokazuje się z całkiem innej strony - całkiem niezłej strony.

Tymczasem na Slammy dostaniemy pewnie Kurta w walce z jakimś Joseph'em Park'iem żeby odbębnić main-event i tyle w temacie. Szkoda, bo EC3 to chyba jeden z lepszych ostatnimi czasy pretendentów.

Ciekawi mnie jeszcze co tam z pasem Nokautek mają zamiar zrobić. Teryn była cholernie fajna gdy faceowała. W tym momencie - mimo, że bardziej przepadam za heelami - jej gimmnick wymaga. A ona w nim jest niestety drewniana. Ale tak czy siak jedna z dwóch (obok Gail) div wartych uwagi w tym rosterze.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Osobiście jestem chyba jednym z nielicznych, którzy jeszcze oglądają co tydzień Impakty, czym w sumie się nie dziwie, bo mimo tego, że tygodniówki są na bardzo wysokim poziomie(walki) to programy nawet o główny pas są pisane na kolanie, do tego bezsensowne turny np: Eric Young, czy też co chwila zwalniający się wrestlerzy, a zatem coraz bardziej skąpa lista kandydatów do pasa. Co do samej gali, to imo King of the mountain o pas X division definitywnie skradnie show. James Storm vs Magnus - jak dla mnie to story z Mickie James po prostu przekracza granicy głupoty, zwykły zapychacz.The Wolves vs Dirty Heels- tutaj liczę na kolejną przyjemną dla oka walkę. W zasadzie lubię obydwie drużyny, ale kibicuje Ariesowi i Roodowi. Po za tym mamy zapychacz z Robbiem E, thriple threat o pas knockauts i mam nadzieje,że w czwartek dodadzą walkę o world title, bo trochę wiocha jakby na ppv nie było obrony głównego pasa, skoro na kolejne trochę poczekamy. Szkoda, że EC3 vs Kurt będzie na jakimś tapingu, przecież taki main event na 100% zwiększył by liczbę wykupień, a jak dostaniemy pretendenta 3 dni przed galą, a wynik walki będzie wiadomy od początku to według mnie jest tylko marnowanie okazji. A i taki news z TNA: 2 dni temu na twitterze Gunner pożegnał się z federacją Dixie Carter.

• Reputacja:   0

Boże, próbowałem obejrzeć cały iMPACT, ale tego się nie da, rozbiłem nawet cały odcinek na dwa dni, żeby się nie przemęczać za bardzo, ale to wciąż ciężkie zadanie.

Feud o główny pas jest strasznie słaby. Nie ma się co wprawdzie dziwić, bo roster TNA wygląda okropnie wręcz i ciężko chyba z niego zrobić coś "większego". Nie rozumiem tego markowania EC3 - gościu wygląda tak samo przez cały czas, za mikrofonem - nie bijcie, proszę - to poziom Reignsa, może troszkę niższy. Słowo daję, nie rozumiem jego fenomenu.

Jedyne co na wielki plus, to oprawa graficzna, plakat główny, jak i te zapowiadające walki kozackie, graficy WWE mają się czego uczyć jeszcze.

Ostatnie tapingi Impact wszystko wyjaśniły. Na środowej edycji live pojawił się nie kto inny jak sam założyciel TNA oraz, co ciekawe, obecnej konkurencji GFW - Jeff Jarrett! Potwierdził swój udział w King of the Mountain na Slammiversary. Nie zdziwiłbym się, gdyby został też wprowadzony do Hall of Fame. Powinien być w sumie pierwszym Inductee biorąc pod uwagę jego zasługi.

Pełna karta:

* King of the Mountain Match: Jeff Jarrett vs. Matt Hardy vs. Drew Galloway vs. Eric Young

* Handicap Match: Awesome Kong and Brooke Tessmacher vs. Jade, Marti and Taryn Terrell

* Unsanctioned Match: James Storm vs. Magnus

* Winner Chooses Stipulation for Impact Tag Title Match: Austin Aries vs. Davey Richards

* Tag Team Match: Ethan Carter III and Tyrus vs. Bobby Lashley and Mr. Anderson

* Robbie E vs. Jessie Godderz

* Matt Morgan vs. Bram

Są powroty, itp. Zainteresowały mnie nawet trzy walki - Aries/Richards, Storm/Magnus i KOTM. Niestety, ogólna sytuacja TNA pogarsza się coraz bardziej. Tylko w ostatnim tygodniu zwolniono dwie osoby z powodu braku pomysłów, a jedna odeszła na żądanie. Znów są plotki odnośnie wypłat nie opłacanych w terminie. Do tego powrót Jarretta i GFW... Invasion angle? Początek przejęcia TNA przez Double J'a? hm...

• 2 tygodnie później...

TNA "Slammiversary" 28/06/15 - W końcu zabrałem się za galę obchodzącą jubileusz powstania federacji z Nashville. Od dawna nie oglądam na bieżąco, albo nawet po łebkach... także pierwsze wrażenie? Ale ciemno! Oświetlenie w IZ się nieco pogorszyło, do tego ciemne liny i ciemno niebieska atmosfera w publice dodawała mrocznego klimatu. Stół komentatorski dobry - Tenay, Mathews i Pope! Uwielbiam słuchać D'Angelo Dinero i gościu świetnie się komponował z resztą. Takiego stołu komentatorskiego w TNA jeszcze nie było. Borash? hm... pożądliły go pszczoły? Napuchł masakra.

1) TNA X Division Title - Elimination Match: Tiger Uno © vs. Manik vs. Zema Ion - Randomowo podszedłem do openera, ale muszę przyznać, że był świetny. Walkę skradł Tiger Uno o którym niestety do tej pory nic konkretnego nie wiedziałem. Gościu w tej walce był niesamowity - cały czas szybkie tempo, z łatwością ogarniał nawet skomplikowane spoty i ma to coś, co sprawia, że chce się go oglądać. Pozostała dwójka też nie odstawała zanadto i ogarnęli przyzwoity spotfest. Całość mogła rzeczywiście przypomnieć o czasach świetności dywizji x jak na anniversary show przyznało. Polecam!

2) Jesse Godderz vs. Robbie E - Najpierw Godderz odwalił w ringu nudne jak flaki z olejem promo, po czym przeszli do walki. Podszedłem z negatywnym nastawieniem i muszę przyznać, że nie można im wiele zarzucić, bo technicznie wszystko było dograne dobrze. Historia pokłóconej drużyny była wałkowana już jednak x razy oraz te charaktery niezbyt mnie interesują, także nie wciągnęło mnie to ani trochę. Średniak.

3) Street Fight - Bram vs. Matt Morgan - Blueprint powrócił i muszę przyznać, że wygląda lepiej niż kiedykolwiek. Mimo przerwy trzymał formę. Walka jednak szału nie zrobiła, wypadła nawet gorzej niż poprzednia, co dziwi, bo stypulacje z możliwością używania broni zwykle maskują niedociągnięcia i pomagają w odbiorze.

4) Austin Aries vs. Davey Richards - Początkowo ciężko było mi kupić heelowego Ariesa i faceowego Richardsa, bo wolę ich w odwrotnych rolach. Wiele rzeczy robionych przez nich na początku walki nie przypadło mi też do gustu, ale z czasem jak wszystko nabierało tempa moja uwaga również wpadła na odpowiednie tory i muszę przyznać, że wyszło to dobrze. Oczekiwania biorąc pod uwagę takie nazwiska były wysokie i muszę przyznać, że nie zawiedli. Wynik mnie jednak zadziwia, bo jaki był sens dawać wygrywać Ariesowi skoro i kilka dni po tej gali ogłoszono jego odejście z TNA? Skoro Richards zostaje, to powinien wygrać. Poza tym ciekawie nakręciła propozycja Roode & Aries vs. The Wolves w 30 minute Iron Man. Będę musiał to obczaić. ;)

5) Handicap Match - Awesome Kong & Brooke Tessmacher vs. Jade, Marti & Taryn Terrell - panienka z pasem kobiet (lepszy w czarnej skórce) powinna dostać kaganiec zamiast mikrofonu. Kong w tej 'dobrej' roli oglądało się nieco dziwnie. Ogólnie poziom był niski, odwykłem już od takiej opery mydlanej, różowych kolorów i makijażu. Chociaż nie powiem, było na co popatrzeć i w sumie tylko dlatego nie przewinąłem całkiem. :5

6) Unsanctioned - James Storm vs. Magnus - Na plus wygląd i forma Cowboy'a, który prezentuje się teraz interesująco. Tutaj była jakaś zajawka, jakieś konkretniejsze story i ciekawy film promocyjny przed walką. Sama walka jednak niezbyt mi podeszła. Od dawna nastawiony jestem na zupełnie inny produkt i takie stypulacje wydają mi się teraz głupie. Ładowanie bumpa za bumpem, teoretycznie po każdym jednym mogli tę walkę już zakończyć, ale mimo to wstają jakby nigdy nic i jadą dalej z spotami, które są tępe i po prostu głupie. Podobał mi się brawl wokół IZ, można było zobaczyć jak to tam wszystko teraz wygląda i ciekawy patent z "awarią" zasilania z powodu kopnięcia Magnusa w jakieś pudło obok rampy. Storm wygrywa po tym, jak wstaje po superplexie z barierki (!) i uderza się jednocześnie z Magnusem butelką. Tak, ten superplex był tam bardzo potrzebny!

Problemy techniczne. Ekran przerywa, głosy z mikrofonu się łamią... coś tam dało się usłyszeć, że to problemy wynikające dalej z poprzedniej walki, co oczywiście tutaj było już tylko jedną, wielką wtopą...

7) Bobby Lashley & Mr. Anderson vs. Ethan Carter III & Tyrus - Nic specjalnego. Bardziej rozpoznawalne gwiazdy w tej walce, ale nie wykręcono nic, co miałoby mnie porwać. Tyrus/Clay to męka, jeżeli chodzi o oglądanie, Carter III mnie nie obchodzi, a Anderson i Lashley skończyli się x lat temu...

8) King of the Mountain - Bobby Roode vs. Drew Galloway vs. Eric Young vs. Jeff Jarrett vs. Matt Hardy - Początkowo ciężko było się odnaleźć w tym chaosie, ale z czasem po pogodzeniu się z zasadami "reverse ladder matchu", gdzie pas się wiesza nad ringiem, a nie zdejmuje było całkiem ok. Ogólnie dobrze wspominam poprzednie edycje i zaglądałem na to z sentymentem. Walka generalnie toczyła się ciągle wokół Jeffa Jarretta, który od początku był pierwszym planem tego spotkania. Od początkowych porażek i zamykania go co chwilę w klatce, poprzez ostateczną wygraną i świętowanie w ringu z rodziną. Czy to dobrze? Wątpię, że tak agresywne promowanie konkurencji ma jakiś sens dla dzisiejszego TNA, ale prawdopodobnie szykuje się tam jakaś szeroko zakrojona współpraca, więc pewnie to początek większego planu. King of the Mountain to jednak od zawsze stypulacja kojarzona z nim - to on wygrał pierwszą edycję w 2004 roku i tą z 2006, a teraz dodał również i tę tutaj. Dobre spoty z skokiem Gallaway'a z penality box oraz sic piledriver Younga z Jarrettem.

Fajnie jest powspominać, dało się to obejrzeć ale nigdy nie wydałbym na to ani grosza. Opener i Aries/Richards dobre oraz main event do obejrzenia.