Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

BGZ Wrestling ma 10 lat

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   4
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

Dokładnie 10 lat temu 18 czerwca 2005 roku powstało forum BGZ Wrestling.

Zaczynaliśmy na fora.pl by po roku przenieść się na własny serwer.

Pod tym linkiem znajdziecie opis całych 10 lat historii naszego forum:

viewtopic.php?p=8481#p8481

Pragnę podziękować wszystkim aktualnym i byłym członkom ekipy za zaangażowanie w rozwój naszego forum.

A także wszystkim aktywnym użytkownikom, w końcu forum służy do dyskusji, wymiany poglądów, bez was nie byłoby BGZ.

Zapraszam każdego do wypowiedzenia się w tym temacie:

- Napiszcie jak wspominacie swój pobyt na BGZ, o swoich niezapomnianych chwilach związanych z forum.

Poznaliście kogoś z forum w "realu"? Czy oglądacie wrestling, a może wpadacie tu już tylko z sentymentu?

Napiszcie o tym.

Bonus:

Muzealny stuff Forum...

viewtopic.php?p=286665#p286665

Moja galeria BGZ:

gallery/menu.php?gallery=members&album_id=1

94370642845de365932a94.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

2

• LoboTaker

2

• LegendKiller

1

• IIL

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   9

Ha, ciekawe czy ktokolwiek z obecnych userów pamięta moją zacną gonitwę za modem na fora.pl. Kawał wybitnej historii. Internet 128 Kb/s, gdzie ściągnięcie przeciętnej gali SD! zajmowało całą noc przy zabójczym transferze 33 KB/s. Gdzie głównym źródłem gal był niemiecki serwer rapidshare.de i gale porcjowane były nieraz po 75MB, a między jednym plikiem a drugim trzeba było odczekać :roll:

W takiej oto konfiguracji (dodajmy do tego zabójczy upload 15 Kb/s) - wrzucałem na darmowe serwery pojedyncze mp-trójki, które wcześniej z bólem dupy ściągałem całymi dniami przez zabronione w późniejszym czasie eMule (p2p). Linki wstawiałem w dziale audio - oczywiście 1 temat - 1 link :roll: Tak oto walczyłem z niebieskim nickiem, żeby jakiś Miodzio troll dał mi w końcu moda na dział Audio. =))

A pamięta ktoś takie forum, (nie hałturia!), które zaczęło reklamować się u nas i na którym po bardzo krótkim czasie admina dostał niejaki "Latrell Spencer" =)) - czyli nie kto inny jak ja pod lewym nickiem. Też mi się przypomniało.

Szkoda, że takich userów jak xazax5 nie ma dziś wśród nas. Nic nie wywołałoby takiego uśmiechu na 10-leci forum jak dobry filmik od xazaxa. :t_up:

----

Dopiszę jeszcze kwestię osób poznanych poza forum:

Pozdrawiam przede wszystkim ślunzoka z jajem na wierchu czyli LegendKiller'a oraz człowieka tak zaangażowanego emocjonalnie w to forum, że rejestracje proponował nawet obcemu żulowi w parku - do tego o imieniu Sławek - mowa oczywiście o IILu - ci dwaj prekursorzy zlotu BGZ - to pierwsze osoby poznane dzięki forum - poza forum.

Pozdrawiam też całą ekipę z Sulejowa i późniejszy skład z Warszawy. No może za wyjątkiem hagaty. Tak, Ciebie nie pozdrawiam śmierdzielu :thumb:

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   991
  • Styl:  Ciemny

Pojawiłem się tutaj niemalże dziewięć lat temu. Nie miałem wtedy internetu w domu i zaglądałem z kawiarenki. To był problem, bo za każdą godzinę trzeba było płacić, a to miejsce potrafi niesamowicie wciągnąć. ;) Na szczęście od bodajże lutego 2007 sieć pojawiła się na chacie i przygoda z BGZ nabrała tempa. Najbardziej urzekła mnie niesamowita ekipa, która potrafiła "przygarnąć". Spodobało mi się to, że mimo iż na forum byłem zaledwie kilka dni, to pawelzak założył mi temat z życzeniami urodzinowymi. W mig połapało się kontakty na średniowiecznym teraz GG i pisało się z nigdy wcześniej niewidzianymi ludźmi w sposób jakbyśmy się znali od lat. Pierwszy kontakt na komukatorach poza forum złapałem z userem maciek2151. Potem poszło to już tylko dalej - kaszak, Milos, alustriel, Kojot, cyc i tak dalej. Świetnie wspominam też godziny przepisane na ircu związanym z forum. Było wiele ciekawych, śmiesznych oraz i denerwujacych chwil. Ekipa potrafiła nakręcić świetne dyskusje w gadulcu. WeeMan na forum też zaznaczył swoją obecność pamiętliwie. Wojna z UW i ta rywalizacja, to wbrew pozorom dobra sprawa. Nakrecała nas i jechaliśmy z tematem na wszystkich cylindrach. Zaczynałem od modka na media, po czym był awans na dyskusje i wszystko co związane z TNA. Zabawny był ten feud fanów obu najpopularniejszych wtedy federacji. Dalej Super mod i od marca 2008 do grudnia 2009 administrator. Pamiętliwe afery - "pionkowa" i masa innych powstań.

No i pamiętny grudzień 2009... Uważam, że czas spędzony na 4corners nie był stracony. Było z tym też sporo zabawy, ale czasami mam moralniaka myśląc o tym gdzie bylibyśmy teraz z BGZ, gdyby ta akcja nie miała miejsca. Teraz jestem tutaj i uważam, że na polskiej scenie po tylu latach to wciąż moje miejsce. ;)

Miałem przyjemność poznać na żywo Dziko (nigdy mi tego Sławka nie zapomnisz? :lol), LK, Milosa, Conmana i Whitedruida. Niestety ciężko mi teraz ogarnąć czas na zloty ekipy i odpadłem z kilku.

Norbas, też się wypowiedź!

• Reputacja:   9

na forum byłem zaledwie kilka dni, to pawelzak założył mi temat z życzeniami urodzinowymi

Good ol' cycek Żak. Jedna z ikon starej (tej najstarszej) ekipy. Jego żarty na poziomie, tyczące erotyczno-społecznych zagadnienień są już klasyką.

A swoją drogą - pamięta ktoś fałszywego Norbasa piszącego na GG do ludzi z forum, że niby musi użyć waszego konta ? :roll: I kiedy większośc kazała mu ssać banana - zaczął się odgrażać, że wszyscy pożałujemy ? :)

A inną drogą kto pamięta pierwsze oryginalne WSF ? Ja pamiętam, że byłem wściekły na fakt, że grabarz jest już zajęty i muszę wziąć inną postać. Ha, wziąłem Big Show'a. Większośc moich postów na backstag'u była pisana "Hulk-językiem": "Big Show niszczyć, Big Show miażdzyć, ughyaaa grr" =)) Pamiętam, że potem Mjodzio zrobił filmik, gdzie kilka sekund pojawił się Big Show. Mając wtedy chyba z 16 lat - osikałem się z radości :lol

nigdy mi tego Sławka nie zapomnisz? :lol

Nie 8)

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone

No cóż, w tym miejscu miał być genialny, rozczulający post wyciskający wasze łzy, ale kochane forum zjadło mi go każąc się ponownie logować, toteż napiszę krócej.

Pomyśleć tylko, że rejestrowałem się tutaj jako niespełna 15letni gimbus czekający z łapą w majtach na kolejne RAW i SmackDown, i nie omieszkujący powtarzać wyczynów swoich wyczynów w szkolnym kiblu, z czego też filmikami dzieliłem sie z resztą forum. Niedługo stuknie mi 25 i uświadamiam sobie, jaki to szmat czasu minął. Któż wtedy, w 2005 roku pomyślałby, że forum dla fanów łysego Billa założone przez zbuntowanego Norbasa aka. N1GF będzie w tym miejscu gdzie jest teraz. Ileż to forum przeszło perturbacji, zmian serwerów, buntów, dantejskich scen.

Cieszę się, że na przełomie tych wszystkich lat mogłbym być raz ważniejszą, raz mniej ważną częścią naszej społeczności. Nie wiem czy jest poza mną jakiś użytkownik, który przeszedłby taką drogę. Od znienawidzonego banity, poprzez kilkukrotnego admina, na użytkowniku roku skończywszy. To na tym forum rozwijałem swoje zdolności merytoryczne, to tutaj uczyłem się argumentować swoje zdanie, to tutaj doszło do pierwszych internetowych gównoburzy które pamiętam. Pamiętam też jak dziś dzień pierwszą galę WSF którą prowadzilem z WKSem i Modjem (k***a, byłem gorszy od Triple H, musiałem sobie oczywiście zabookować wygraną). Ogólnie jeśli o totalną prehistorię chodzi, to przed oczyma migają mi takie nicki jak wspomniani wcześniej WSK czy Modjo. Poza nimi oczywiście Norbas, tomo, Dycia, hellner, IOOT_DZIKO (jak się do ch***ja odmienia IOOT?), kilY, damiandziki, dch99 i inni, których nie jestem teraz w stanie z pamięci wyrecytować. Pamiętam kolejną falę użytkowników, kotasa Kojota, Alustriela, Willema, IILa, Milosa, Whitedruida, Conmana, Sejblę, Xazax, Bobka, Hassia i innych z którymi toczyłem zażarte dyskusje i którym z nieukrywaną przyjemnością wpierdalałem warny (syndrom Chucka Norrisa).

Niestety, wraz z upływem lat czasu na forumowanie, nie wspominając już o oglądanie wrestlingu ogólnie coraz mniej. To niestety nie te czasy, gdy chodziło się na wagary by obejrzeć 'razem' wyjebanego w mordę impekta. Nie ma już czasu na oglądanie sceny indy i przekonywanie innych o jej wyższości nad mainstreamem (chociaż teraz pewnie miałbym inne zdanie). Nie ma już paru chwil dziennie na wkurwianie IIL'a wymyślaniem coraz to nowych obleg na TNA. Zaręczyłem się, na żeniaczkę się mi zbiera, nic niestety nie wskazuje na to, by tendencja braku czasu miała się odwrócić.

Dziękuję wszystkim, których miałem okazję chociaż 'wirtualnie' tutaj poznać. Tym bardziej cieszę się, że kilku użytkowników poznałem osobiście, piłem z nimi wódkę, napierdalałem im elbow dropy z tapczana w Sulejowie, oglądałem z nimi film w kinie, dostawałem mandat, czy wykonywałem na nich powerbomb w centrum Zabrze.

PS. Sławek, Hulk Hogan, wrestling, no wiesz!

Trzymajcie się ekipo! :)

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Co ja mam powiedzieć, no? Wszystkiego najlepszego chłopy, oby to forum przetrwało kolejne 10 lat :D

75137960457081728a67d7.jpg

• Reputacja:   6

10 lat - strasznie dawno temu. Forum tylko dla fanów Goldberga w czasach gdy WWE nie było w Polsce oficjalnie, a TNA dopiero otwierało swój kurnik. Nic mnie tak nie wkurzało jak trzeba było zakładać tematy od nowa po "atakach hakerskich" ekipy z UW. Swoją drogą wojna z UW to była parodia na miarę PO-PIS ;) tworzenie filmików, komiksów czy też niby prywatnych zdjęć userów ;)

Pamięta ktoś, że UW tworzyło grę o wrestlingu? Coś czym się strasznie chwalili, a kompletnie nic z tego nie wyszło. Sławny haker HDX się tym zajmował. Kurde, jaka to jest prehistoria. Trollowanie, karmienie trolli, banowanie, moderowanie, adminowanie - "ban do mistrzostw europy 2012" - matko ile się nasiedziałem przy tych "filmikach" z BGZ STORIES... Ale ubaw miałem konkretny.

WSF - pamiętam tą pierwszą galę wklejaną na żywo ;) hehe. Siedziałem w pracy i pisałem walki ;) ech...

TNA - kojarzy ktoś mój blog o TNA? Strasznie się wciągnąłem wtedy w federację Jeffa. Co przełożyło się później na tematy o TNA na forum. Dzisiaj przykro mi patrzeć na TNA... Naprawdę. WWE jeszcze sobie czasami pooglądam na youtube. Wrestlemanie wciągam zawsze, ale na TNA nie mogę patrzeć...

Dużo projektów wymyśliłem/przeprowadziłem na BGZ: jeden z większych to na pewno dwa mody do Wrestling Encore. Dłubałem przy tym wiele godzin na tym gównianym kompie... BGZ Etreme czy późniejszy projekt Wrestlezin (o matko szkoda mi tej gazety), Radio BGZ ;)

A dziś sam jestem dziadkiem jak PawelZak jakieś tam cyferki i sam mam żonę, dziecko ;)

Pozdrawiam serdecznie starą ekipę: LK, Norbasa, dch99, IILa, Dzika (do dziś leję z BGZ stories),Alustriela, Willema, Pawlazaka, AtSa, WKSa, dycię, hellnera, mysterio82, tomo, irysa i innych, których zapomniałem ;)

P.s. fajnie było być jednym z filarów forum przez długi, długi czas.

16476371734edf391100c30.jpg

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Zapomniałeś o Bogach Wrestlingu! To było świetne!

75137960457081728a67d7.jpg

• 1 rok później...

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Z góry przepraszam, że odkopuję temat, ale wpadłem zobaczyć, co tam u Was słychać.

Matko boska... 10, a właściwie już 11 lat. Co pamiętam z tego okresu? Na forum trafiłem po raz pierwszy chyba jeszcze w 2005 roku... Impulsem do tego była obejrzana jakaś gala TNA na Eurosporcie. Tak, to chyba był 2005, coś około śmierci Eddiego Guerrero. Możliwe, że coś mylę, niestety już nie pamiętam, jak to wszystko wyszło :)

W każdym razie, co z forum? Pamiętam, gdy forum miało taki czarno-żółty wygląd, oczywiście w domenie fora.pl, jak wszystkie fora z okresu, gdzie dominowała neostrada, gale na żywo oglądało się przez sopcasta (gdzie i tak dominowała jakość kalkulatora, ale chociaż był angielski komentarz), natomiast gale do pobrania były wrzucane w częściach na wspomniane przez IOOTa rapidshare, czy inne megauploady. Chwilę później ktoś wyczaił na pamiętnym kanale IRC wrestlingowe torrenty - chyba nazywało się to Pro Wrestling Torrents. Och, jakaż z tego była radość, tylko szkoda, że mój dysk miał wówczas pojemność zawrotnych 20 GB :) Jednak co się ponagrywało na płyty CD, to moje (Ulubiona Wrestlemania x7 do dzisiaj wala się po szufladzie).

Wracając do IRC - piękne wspomnienie. Wielu z Was jeszcze pamiętam, chociaż z okresu IRC najbardziej w pamięci utkwił mi Euz (Hogan do Elizabeth: I OWN YOUUUUUUUU), LegendKiller, Maxi4, Wiorec, bobek1906 (z którym swego czasu chętnie prowadziłem dyskusje na legendarnym gadu-gadu). Niestety IOOT, Ciebie nie pamiętam już z IRC, jednakże nasze jaranie się Undertakerem (koniecznie w wersji z 2003 roku) mam cały czas w pamięci. Pisaliśmy chyba kiedyś jakieś gale, gdzie tamtejszy Undertaker zasłynął z przebijania opon w samochodach ;) IRC to również wspólne oglądanie gal (Euz, pozdrawiam, ale i tak WWF > WCW), czy jakieś teleturnieje z wrestlingowej wiedzy. Kogo jeszcze kojarzę z forum, a nie z IRC? Dwóch ojców założycieli, czyli Norbasa i pablo modjo, pamiętam hellnera, CanadianCripplera, pawulona, Alustriela, kaszaka, Kojota, damiandziki... I pewnie gdybym tak przefiltrował listę użytkowników, dopisałbym kolejne 20 osób.

Ale chyba najbardziej w głowie utkwił mi feud BGZ-UW. Feud napędzający polską scenę wrestlingową ;) Słynne migracje poszczególnych uzytkowników z jednego forum na drugie (w tamtych czasach przejście z BGZ na UW i odwrotnie oznaczało spalenie za sobą wszystkich mostów), śmiesznie wtedy było, mimo że haturi wywalił w kosmos połowę forum.

A... Sformułowanie "polska scena wrestlingowa" - czy to nie tym miał zarządzać niejaki WeeMan? :) Ale wtedy wszyscy się wkurwiali, jak wygrywał kolejne Omnibusy... Co z tego ostatecznie wyszło? Nie jestem w temacie ;)

Pamiętam kolejną falę użytkowników, kotasa Kojota, Alustriela, Willema, IILa, Milosa, Whitedruida, Conmana, Sejblę, Xazax, Bobka, Hassia i innych z którymi toczyłem zażarte dyskusje i którym z nieukrywaną przyjemnością wpierdalałem warny (syndrom Chucka Norrisa).

Ech ;) Łezka mi się zakręciła w oku, gdy to przeczytałem. Ty cholerny Ślonzoku z Rudy Slońskiej ;)

Jeżeli chodzi o wrestling... Nie oglądam. Za dużo się pozmieniało, czarę goryczy przelał fakt, że podłożyli Takera Lesnarowi...

Trzymajcie się!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• IIL
      Gabe Kidd, Clark Connors i David Finlay są w AEW... Tak się zastanawiam, czy poza odchodzącym wkrótce na emeryturę Tiger Mask IV ktoś tam jeszcze w NJPW pozostał?  
    • Attitude
      Nazwa gali: AEW Dynamite #335 Data: 04.03.2026 Federacja: All Elite Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: El Paso, Texas, USA Arena: Don Haskins Center Format: Live Platforma: TBS Komentarz: Excalibur & Tony Schiavone Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dysk
    • MattDevitto
      Dałem im szansę i rzuciłem okiem na pierwszy dzień New Japan Cup, ale znowu się zawiodłem. Strasznie przeciętne show z dwoma walkami turniejowymi, gdzie jedna z nich była po prostu katastrofą. Don Fale vs. Wolf nie powinni być nawet brani pod uwagę jako zestawienie na tym etapie, a jak dodamy do tego fatalny booking HoT to wyszła mizeria. Na cagematch z tego co widzę pojedynek walczy o świetną ocenę 1.40/1.50 i nie ma co się dziwić - ten sam szajs co zawsze. W karcie całego show było chyba 8 wal
    • Grok
      AEW ogłosiło dwa nowe mecze o pasy w ramach zaktualizowanej karty AEW Revolution. Kilka tygodni temu Thekla pokonała Kris Statlander, zdobywając AEW Women’s World Championship w Strap match. Później obroniła pas przed Thunder Rosie. Jednak po ich starciu w odcinku Dynamite z 4 marca Statlander powstrzymała Triangle of Madness (Thekla, Julia Hart i Skye Blue) przed atakiem na Rosę. Tuż potem prezydent AEW Tony Khan ogłosił w mediach społecznościowych, że Thekla broni pasa przed Statlander w t
    • Grok
      New Japan Pro-Wrestling prezentuje drugi wieczór turnieju New Japan Cup dziś w Korakuen Hall. Wcześniej zapowiedziano tylko dwa pojedynki. W półgłównej walce Taichi zmierzy się z Renem Naritą z House of Torture. Zwycięzca awansuje do drugiej rundy na starcie z Satoshi Kojimą 12 marca. W walce wieczoru Oleg Boltin zmierzy się z El Phantasmo. Zwycięzca awansuje do drugiej rundy na pojedynek z HENARE, również 12 marca. Oleg wchodzi w ten mecz po zdobyciu NJPW Strong Openweight Championship,
  • Dodaj nową pozycję...