Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Battleground 2015 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Walki Barreta z Truthem nie widziałem, powiem tylko że plus za zwycięstwo Barreta, ponieważ na moje oko nie powinno się szmacić świeżego zwycięzcy King of the ring.

Orton vs Sheamus : Powiem że całkiem znośnie mnie się to oglądało. Momentami było nudnawo ale jakoś przetrwałem tę walkę. Zaniepokoił mnie fakt że Sheamus jako prawdopodobny przyszły mistrz nie przetrwał nawet jednego RKO , ale nie wiadomo kiedy wykorzysta walizkę , więc jest jeszcze troche czasu aby go wypromować.

Tag Teamy to była typowa schematyczna walka ,zwycięzcy do przewidzenia i nie ma co o tym pisać.

Reigns vs Wyatt : Szczerze powiedziawszy to spodziewałem się czegoś lepszego. Panowie dostali ponad 20 minut a według mnie niezbyt dobrze je wykorzystali. Momentami było naprawde bardzo nudno. Romek na WM odbił po 3 F-5 a tutaj padł po pierwszym Sister Abigail. Wiem że interwencja z zewnątrz miała na to swój wpływ , jednak byłem pewien że Romek wygra tą walke. Sądze że na Summer Slam może dojść albo do rewanżu albo do walki Tag Teamowej Ambrose& Romek vs Wyatt & Harper.

Cena vs Owens : Cóż to była za znakomita walka. Naprawdę bardzo dobrze mi się to oglądało. Panowie postawili wysoko poprzeczkę w poprzednich straciach ale dzisiaj utrzymali ten poziom. Bardzo podobał mi się motyw z wykonaniem najpierw AA, a potem STF przez Owensa. Jednak największego szoku doznałem kiedy to Owens odkopał po drugim AA ( tym z narożnika) , wtedy byłem pewny że to koniec walki ale jednak się przeliczyłem. Ciekawe co teraz czeka na Cene. Być może Cesaro. To mogłaby być naprawdę dobra walka po tym co pokazali na RAW.

Rollins vs Lesnar : Dominacja Lesnara , kilka przejawów agresji Setha ,walka opierała się praktycznie na samych Germanach no ale wiadomo .. można pisać o walce ale czas przejść do tego co było po walce. Majstersztyk. Taker wkur...ny jak nigdy , widać że wrócił by pomścić swój streak na Wrestlemanii który Lesnar zakończył. No i co tu dużo mówić , wydaje mi się że mamy już walke wieczoru największej gali lata 2015. Pewnie jutro na raw dowiemy się więcej. Ale musze przyznać że to jak się czułem gdy zabrzmiał gong to kwintesencja tego czego oczekuje od WWE. Ciekawe co teraz czeka Rollinsa. Nie mam pojęcia, może Orton.. ?

Dodano:

Naprawdę? Serio uważasz, że Undertaker jakkolwiek przyczynił się do odratowania tej gali? Nie sądzę.

Main event był tak żałosny, że szkoda gadać.

Po części tak . Sam uważasz że Main Event był żałosny, a interwencja grabarza sprawiła że większość nie będzie na to patrzyła w ten sposób. Jak Taker wpadł to ludzie mieli głęboko w poważaniu to że ich Suplex City wyjdzie bez pasa ( a nie oszukujmy się tak musiało się skończyć). Gdyby ta walka zakończyła się powiedzmy po interewncjii Kane'a to wówczas byłaby to końcówka do dupy po gównianej walce.

'Wszyscy muszą być kimś, mi wystarcza być sobą."

• Odpowiedzi 25
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Carbon

4

• Myers

4

• Syty

4

• DonCarlos

3

Top użytkownicy w tym temacie

Sam uważasz że Main Event był żałosny

Tak, main event był cholernie niewykorzystany, ale nie zmienia to faktu, że ta tania sensacja - czyli pojawienie się grabarza - nie odratowało show. Już bardziej niezapowiedziane wcześniej divy bardziej przyczyniły się do odratowania tej gali, aniżeli powrót emeryta.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Ogólnie mam pytanie jeszcze , jak to jest z tym wejściem Takera kiedy gasną światła. Gdzie on się znajduje podczas walki ? Pod ringiem ?. Jeżeli tak to czy on jest pod ringiem aż kilka godzin, zaraz przed wejściem pierwszego widza na hale ? Nurtuje mnie to pytanie od zawsze .

• Reputacja:   0

Pod ringiem znajduje się przejście do korytarza "pod" areną.

Gala średnia, większość walk to +/- ***. Kolejny świetny match Ceny i Owensa, który notabene wyszedł na niezłego koksa. Końcówka szokująca. ME nudny do czasu wbicia Grabarza. Świetne rozwiązanie, lepiej się tego zabookować nie dało.

Owens vs Cena - opisze zakończenie tego pojedynku w jednym gifie

hngv.gif

85470364654a3ea1bb931f.jpg

Swoją drogą ciekaw jestem jak WWE wybrnie z tej interwencji Takera. Bo jeżeli będzie się on powoływał tylko i wylacznie na streak to trochę bez sensu , bo od tego czasu pojawił się już w WWE i nic o tym nie wspomniał , tylko przeszedł do nowego programu ( a raczej walki) z Wyattem. Równie dobrze Taker mógł zaatakować Lesnara dużo wcześniej , aby nastąpiło to po pierwszym powrocie po WM 30 . Nie wiem może Taker będzie powoływał się na to co Lesnar zrobił Kaneowi. Dziś się tego pewnie dowiemy na Raw. Co wy o tym sądzicie?

Taker pewnie dostanie slammy award za shocker of the year :8 Smieszmy mnie to ze taki monster jakim jest Lesnar stal przed Takerem obsrany niczym 13 latek ktory cos nabroil przed surowymi rodzicami.

fan1905.png

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Sheamus vs Orton - byłem pewny zwycięstwa Sheamusa, w końcu Mr. Money in the Bank a tu jednak CT zaskoczył ( poraz kolejny )
Zaniepokoił mnie fakt że Sheamus jako prawdopodobny przyszły mistrz nie przetrwał nawet jednego RKO

Serio? Przecież swoistą tradycją jest że posiadacz walizki wtapia na lewo i prawo żeby potem jego cash-in był bardziej "zaskakujący". Jasne, zaliczają też po drodze jakieś mniej znaczące zwycięstwa, ale z reguły więcej przegrywają niż wygrywają na swojej drodze do tytułu. Szczególnie gdy idzie o już wypromowanych graczy jak Blady.

czy tylko ja mam takie wrażenie, że jedna z dwóch pozostałych "teamu Bellas" byłyby lepsze do tego 3-wayu od Brie?

Nie. Pozostałe dwie nawet nie mają movesetu, Nikki świeci cyckami, a Foxówna... nawet nie wiem co ona robi. Problem z tymi drużynami jest taki że mamy możliwość zlepienia jakiegoś fajnego pojedynku między dwoma drużynami(tzn. Sasha vs. którakolwiek z fejsów), tak Team Bella będzie zawsze zawadzał swoimi niepełnosprawnymi zawodniczkami. Trzeba zacisnąć zęby i liczyć że może wykombinują jakąś wieloosbówkę na Summerslam(9women eliminator? gauntlet?) która skończy ten program i otworzy drzwi dla dziewczyn z NXT jako solowych zawodniczek.

Końcówka raczej słaba, poddanie Owensa było okrutne.

Gdzieś tam liczyłem że może po dopięciu STFU bookerzy dadzą po prostu Owensowi odpłynąć. Zawsze to mniejsza rysa na honorze niż zwykłe odklepanie. Ciekawy jestem co dalej, bo wydaje się że program skończony - Jasiek pokonał przeciwności losu... ponownie - a z drugiej strony zaraz Summerslam i mają ruszać z nowymi programami? Nie chcę 4 walki tego duo, bo to tylko głębszy burial dla Kevina który musiałby jobbnąć 3 raz z rzędu po swoim zwycięstwie w debiucie.

interwencja Takera była bezsensowna. Bo niby po jaką cholerę się tam pojawił?

Widać mieli od siebie daleko szatnie podczas Manii i Umarlak nie zorientował się że Lesnar był obecny wcześniej. Zemsta najlepiej smakuje na zimno, czyli po ponad roku i innym programie po drodze. Sam nie wiem czy głupszy jest pomysł "ziomek, przerwałeś mój streak", czy "ziomek, złamałeś nogę mojemu bratu" w którym to Kane przecież gra heela który swego czasu jako część Authority kumał się z Brockiem. Tania sensacja, zero podjarki, kolejny program który będę przewijał.

ps. reakcja <3

ybZ1FoP.gif

• Styl:  Jasny

Żal poświęcać czas na pisanie, więc może skomentuję galę w inny sposób:

Some Bad News vs Conspiracy

41U6Txv15IL._SX300_.jpg

Out Of Nowhere vs You Look Stupid

tumblr_nr4j9cknck1sblmsvo1_400.gif

Czarni vs Czarni

52997730.jpg

Myers vs Dziko

Al-bundy-ed-oneill-animated-gif-11.gif

Kobitki

2KBSbP3.gif

KO vs LOL

11728842_802650123166513_2969350297112411100_o.jpg

Mam tylko nadzieję, że Steen'a nie spotka taki los:

11760223_799363353511779_7010355875068625479_n.jpg?oh=34f2a326efe9256b95c260d4857ef0f2&oe=560F1B58

CipoHeel vs Suplex City Bitch

11741034_846806965403517_6159494043550573784_o.jpg

Podsumowując:

tumwc.gif

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

Obejrzałem całą galę, poza walką tag teamów i pre show. Jak na randomowe PPV od WWE to całkiem nieźle, ale nie zmienia to faktu, że jakby nie Cena vs Owens i divy to było by strasznie.

Sheamus vs Randy Orton

Zauważyłem taką prawidłowość, że Orton ostatnio wygrywa wszystkie walki na PPV, które nie mają znaczenia, więc spodziewałem się takiego zakończenia. Walka nie porywała, zwykły średniak, ale niczego więcej się nie spodziewałem.

Reigns vs Wyatt

Obaj panowie nie są jakimiś mistrzami w ringu, dlatego też raczej nie wymagałem od nich czegoś więcej. Dostali zdecydowanie za dużo czasu, wypstrykali się ze wszystkiego, a potem pozostało tylko czekać na koniec. Fajny zwrot akcji z wygraną Braya po interwencji. Liczę na jakiś reunion, bo Harper i Rowan są trochę szarzy bez Wyatt Family.

Divy

Co tu dużo mówić, na spokojnie 2 walka gali. Zgodzę się z poprzednikami, że jedynym mankamentem był team Bella. O ile Fox czasami zdarzy się wykonać jakąś akcje całkiem brutalnie, to Nikki i Brie nie powinny występować w ringu, a już na pewno nie z pasem. Po za tym dobrze zabookowali zakończenie i pozwolili się w miarę pokazać divom z NXT co jest na zdecydowany plus.

Owens vs Cena

Jako, że od WWE nie można wymagać nie wiadomo, czego to wystarczy mi jedno zwycięstwo Owensa i lekki push dla Cesaro i nie jestem jakoś bardzo rozczarowany wygraną Ceny. Szczególnie, że dla Owensa pas USA mógłby być balastem, a nie jest jeszcze na takiej pozycji, żeby go promować swoją osobą. Jedynie nie mogę zrozumieć, czemu zawodnik z takim gimmickiem odklepuje... no, ale cóż i tak ciężko o lepszy debiut w main rosterze.

Rollins vs Lesnar

Jak można robić squashopodbne walki na PPV i jeszcze o główny pas mistrzowski? Już miałem nadzieje, że Rollins wygra i będzie to takie oficjalne usamodzielnienie, a przecież Lesnar nic by nie stracił na przegranej. Rozumiem, że nie mógł wygrać kompletnie czysto, ale było wiele możliwości, jak wygrana po błędzie Lesnara, czy coś w ten deseń. A tu przychodzi Taker, który już w zasadzie po przegranej rok temu na WMce nie ma zbyt wiele do zaoferowania i nagle wrestler kreowany na terminatora się go boi, co jest jeszcze bardziej niedorzeczne w związku z tym, że Lesnar już go pokonał. I teraz mamy podwójnie beznadziejną sytuacje, bo zarówno dla Rollinsa muszą szukać jakiegoś kolejnego przeciwnika z dupy na Sumer Slam, a w walce Lesnar vs Taker, oba zwycięskie scenariusze są bez sensu, bo Taker nie powinien jeszcze raz przegrać przed Wrestlemanią, a Lesnar nie może przegrać, bo bez sensu było by dawać zwycięstwo nad Lesnarem, komuś kto odchodzi zaraz na emeryturę. Jedyne co przychodzi mi do głowy to interwencja Stinga.

JUŻ NIE TAKIE WIELKIE PODSUMOWANIE WWE BATTLEGROUND 2015 BY CARBON

Nastroje przed galą:

Człowiek czyta te newsy, więc się strasznie napaliłem na powrót Undertakera, ten Sting mnie jakoś niewiele obchodził. Oglądanie live obowiązkiem więc dla mnie było. Karta mnie nie pociągała, bo strasznie łatwo poza main eventem można było wytypować zwycięzców. Dla mnie z góry było wiadomo, że żaden z tych feudów się tutaj nie zakończy, bo na Summerslam dostaniemy ostateczne rozstrzygnięcia. Mimo wszystko podziałał brak PPV przez te ponad cztery tygodnie, bo czekałem na tę galę.

King Barrett vs. R-Truth: ** i ½*

Jak na kickoff to świetna walka moim zdaniem, jedna z ich najlepszych. W sumie wygrana Barretta po porażce na MitB była niemal pewna, ale i tak Brytyjczyk zostanie w lower midcardzie. A dla R-Trutha to która już walka w preshow z rzędu? :D

Randy Orton vs. Sheamus: ***

Oceny wystawiałem live, tuż po zakończeniu pojedynków w notatniku i teraz się trochę dziwię, że trzy gwiazdki tutaj dałem. :D Jakoś nic specjalnie prócz dobrego RKO(kiedy nie jest?) nie zapadło mi głębiej w pamięci, wynik walki też był do przewidzenia. Leciutka podbudowa Randy'ego, żeby Irlandczyk ostatecznie odniósł zwycięstwo na największym PPV po Wrestlemanii...

The Prime Time Players (Darren Young & Titus O'Neil) © vs. The New Day (Big E & Kofi Kingston) (w/Xavier Woods): *** i ¼*

Szkoda, że jednak nie pisałem tego posta wczoraj, bo dziś mniej pamiętam i znowu mam zagwozdkę skąd tyle gwiazdek. Zastanawiam się co teraz z New Day - rewanż dostali, więc trudno by zakładać, że znowu dostaną title shota? Chyba czas na jakiś większy match tag-teamowy o pasy, tak by PTP nie ucierpieli za bardzo, ale żeby zmienić mistrzów.

Bray Wyatt vs. Roman Reigns: *** i ½*

Kolejne zbyt przewidywalne zakończenie. Znaczy o interwencji Harpera przeczytałem na kilka godzin przed walką, rezultat był mi znany. Nikt głupi nie dałby wygrać tutaj Romanowi, to byłoby zbyt proste i mało by to dało. I tak najważniejsze, że Wyatt Family powraca! I śmiem twierdzić, że bez Rowana osiągną więcej i będą lepiej wyglądali jak tag-team. Podoba mi się to, Bray wreszcie dostanie jakiś pas w niedalekiej przyszłości. No i Luke też znalazł miejsce dla siebie.

Brie Bella (w/Alicia Fox & Nikki Bella) vs. Charlotte (w/Becky Lynch & Paige) vs. Sasha Banks (w/Naomi & Tamina): *** i ¾*

Dobra, powiem to szczerze, jestem meeeega zadowolony z tego, jak nowe divy spisały się w ringu. Dobry mecz, nie zabrakło botchy, ale i tak oglądało się to dużo lepiej niż przez ostatnie miesiące. Tylko czemu Charlotte to wygrała?! Coś czuję, że to pójdzie w mniej więcej takim kierunku: Nikki trzyma pas do Summerslam -> pas bierze Charlotte -> odbija go Sasha.

No i nie zgadzam się z hejtami powyżej. Za bardzo najeżdżacie na Bellaski IMO. O ile Brie w ringu jest dosyć śmieszna, o tyle nie rozumiem przypierdółek do Nikki.

John Cena © vs. Kevin Owens: *****

Pisałem to poprzednio, napiszę jeszcze raz - tę dwójkę mogę oglądać w nieskończoność. Walki są świetne, z nikim obecnie John nie umie się tak wysilić i wykręcić zajebistego pojedynku jak z Kevinem. Czuć tę chemię w ringu między nimi. Zakończenie tylko głupie... To Cena miał wygrać przez DQ, nie przez submission... Moim zdaniem to mocna rana na gimmicku Owensa, chyba leciutko przesadzili, mimo tego, że Kevin i tak zdobędzie pewnie pas na Summerslam.

Five star jak nic, chcę więcej!

Seth Rollins © vs. Brock Lesnar (w/Paul Heyman): ****

Tutaj może to objaśnię - sama walka taka sobie, liczyłem na więcej i nieco dłuższej rywalizacji. Czekałem niemiłosiernie na "Umarlaka", no i się doczekałem. :) Żałuję tylko jednej rzeczy - że nie pojawił się normalnie z titantronu, tylko zgaszenie świateł, trzy sekundy, a on już w rinu... Wiem, że wtedy dość trudne byłoby wytłumaczenie nagłe zniknięcie Setha i sędziego(które tak czy siak już było wymyślne :D ). Jak zawsze przeszły mnie ciary przy uderzeniu dzwonu, piękna rzecz.

WWE Battleground 2015 oceniam na: *** i ¾*

Pomimo tych przewidywalnych wyników, to i tak było świetnie. I sam nie wiem dlaczego, bo tak naprawdę kartę początkową można było przespać, początkowe walki trochę przynudzały. Tak czy siak gala wypadła naprawdę przyzwoicie.

Reakcja po main evencie.

:D

tumblr_nrthxjtdPt1slcn8ro1_500.jpg

Pod ringiem znajduje się przejście do korytarza "pod" areną.

Powaga? Zawsze myślałem, że przed walką wjeżdżają jakieś duże skrzynie pod pretekstem dodania jakiś przedmiotów ostrych pod ring i tam wrestlerzy też są. :8 W sumie zawsze mnie to zastanawiało. Inna sprawa jest taka, że oni też muszą się nieźle postarać, żeby się szybko wydostać spod dość niskiego ringu. :D

Podsumowując:

tumwc.gif

I niech tak zostanie. :lol