Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Battleground 2015 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Battleground

WWE_Battleground_2015_Official_Poster.jpg

19 Lipiec 2015

St. Louis, Missouri ; Scottrade Center

Promo:

https://www.youtube.com/watch?v=KSNJyWCWk3A

Theme song:

https://www.youtube.com/watch?v=a48ZzybynMI

Oficjalna karta

Kickoff

a725510c77f03e639c20adaa14f32254_crop_north.jpg?w=630&h=354&q=75

R-Truth vs. King Barrett

WWE World Heavyweight Championship

Singles Match

WWE-Battleground-2015-Seth-Rollins-vs-Brock-Lesnar.jpg?resize=642%2C361

Seth Rollins© vs. Brock Lesnar

WWE United States Championship

Singles Match

john-cena-kevin-owens-battleground-600x300.jpg

John Cena© vs. Kevin Owens

WWE Tag Team Championships

Tag Team Match

1c1e35b40914f4d302884af7fd09086d_crop_north.jpg?w=630&h=354&q=75

The Prime Time Players (Darren Young & Titus O'Neil)(c's) vs. The New Day (Big E & Xavier Woods)

WWE Intercontinental Championship

Triple Threat Match

20150614_Battleground_LIGHT_matches-HP_RybackBigShowMiz.jpg

Big Show vs. Ryback© vs. The Miz

Singles Match

20150614_Battleground_LIGHT_matches-HP-romanbray.jpg

Roman Reings vs. Bray Wyatt

Singles Match

Randy Orton vs. Sheamus

Poster: http://www.wwepolsce.pl

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Odpowiedzi 25
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Carbon

4

• Myers

4

• Syty

4

• DonCarlos

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Walka Reins vs Whyatt zapowiada się bardzo ciekawie,choć szkoda że te feudy Braya tak z dupki.

Czyli triple threat Tarczy nie bedzie, przynajmniej na Battleground. Akcja Wyatta kompletnie z dupy a na Battleground jobbnie Romkowi i tak sie skonczy ten smieszny feud. Wyatt zasluguje na o wiele wiecej niz jobbowanie Romkowi.

fan1905.png

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

RIP Bray Wyatt 2012-2015. Po wielkich nadziejach, programach z Ceną oraz Takerem Rotunda w chwili obecnej jest typem po którego można zadzwonić kiedy jakiś upermid nie ma niczego do roboty akurat. Od Manii Bray stoczył jedną walkę podczas swojego "programu" z Rybergiem, nie widzę raczej możliwości by jakoś wyszedł z tego pojedynku z twarzą. Ewentualnie jakieś dq win na BG i ostateczny wpierdol dopiero na SS. Szkoda chłopaka, sporo potencjału, a obecnie WWE popełnia z nim ten sam błąd co z Codym Rhodesem - nie dają mu szansy na którą zasługuje, rzucają mu tylko jakieś nędzne ochłapy i trochę czasu w tv co by utrzymać jakiś status żeby mógł potem jobbnąć komuś idącemu do góry :|

moim zdaniem Bray pownien spróbować w tag teamie szkoda patrzeć jak lanie dostaje.

Walka Reins vs Whyatt zapowiada się bardzo ciekawie

Nie, to pod żadnym względem nie zapowiada się ciekawie. Program bez potencjału, mający na celu wypromowanie Samoańczyka.

Akcja Wyatta kompletnie z dupy a na Battleground jobbnie Romkowi i tak sie skonczy ten smieszny feud. Wyatt zasluguje na o wiele wiecej niz jobbowanie Romkowi.

:t_up:

moim zdaniem Bray pownien spróbować w tag teamie szkoda patrzeć jak lanie dostaje.

Cierpliwości. Jeżeli nic w najbliższej przyszłości nie postanowią z nim robić (co pewnie się sprawdzi), to za niedługo zobaczymy go w tagu....ze swoim bratem piszczącym "BOlieve" (tylko w innej wersji, bardziej pasującej do Bray'a) na każdym kroku.

Jeśłi Bray ma mu się podłożyć to niema sensu wogóle robienia jej,choć chce żeby ten pojedynek był bardzo dobry.

Może dodanie jakiejś stypulacji polepszyło by tę walke.

WWe kompletnie przestaje myśleć...

Dodano:

Walki których oczekuje na battlegroud:

TPT vs Eric Rowan i Luke Harper-czekam na taką walke ponieważ była by ciekawa.

Ryback vs The Miz-ta walka się szykuje tylko niech niedają Big Showa.

John Cena vs Kevin Owens-2 walki ciekawe czas na 3! Najlepiej z jaką stypulacją.

Brock Lesnar-Seth Rollins-Żeby Brock go zniszczył i odebrał pas.

Naomi vs Paige vs Nikki Bella-niech wreście zmienią posiadaczke tytułu bo to sie nudne robi jestem za Naomi!

• 4 tygodnie później...

Kurcze, karta wygląda jak na razie naprawdę solidnie, ale prócz Lesnar-Rollins, to nie wkręciłem się jakoś mocniej w inne feudy. A to w sumie może oznaczać świetną galę, obym się nie mylił.

Pytanie - Owens mistrzem US już tutaj czy na Summerslam? Z jednej strony wypadałoby mu dać tytuł już tutaj. Z drugiej strony Creative Team dopiero teraz zrozumiał, że zadebiutował o jedno PPV za wcześnie. :8 Szkoda by było, gdyby nie odebrał pasa Cenie na największej gali lata. Z drugiej strony teraz ktoś w walce musiałby interweniować(Cesaro?), bo po zwykłej porażce Kevina, ten nie miałby podchodów do ponownej walki o pas.

Aha, czy tylko ja sądzę, że Wyatt wygra na Battleground? Reigns potrzebuje takiej wygranej na Summerslam, druga sprawa jest taka, że ten feud nie może skończyć się po jednej walce, no po prostu nie może... Tutaj odniesie porażkę przez jakiś nieuczciwy chwyt Bray'a, jego wizerunek się nieco zmieni, może nawet gimmick obecny na tym ucierpieć(oby tylko nie poszło to w bardziej "cukierkowatą" stronę).

Pytanie - Owens mistrzem US już tutaj czy na Summerslam? Z jednej strony wypadałoby mu dać tytuł już tutaj. Z drugiej strony Creative Team dopiero teraz zrozumiał, że zadebiutował o jedno PPV za wcześnie. :8 Szkoda by było, gdyby nie odebrał pasa Cenie na największej gali lata. Z drugiej strony teraz ktoś w walce musiałby interweniować(Cesaro?), bo po zwykłej porażce Kevina, ten nie miałby podchodów do ponownej walki o pas.

Ja to widze tak, na Battleground walka sie konczy przez DQ po interwencji Cesaro i na SS mamy triple threat gdzie oczywiscie Owens przypina Cesaro zeby Cena na tym za duzo nie stracil :D

Ostatnio gdzies czytalem ze Vince chce zeby Cena wrocil do walki o pas WHC, gdzie ja kompletnie go tam nie widze na chwile obecna.

fan1905.png

Brałem pod uwagę Triple Thread Match już teraz, ale jakim prawem skoro Cesaro przegrał czysto ostatnio na RAW. ;) Jeśli faktycznie miałby interweniować na Battleground(co jest w sumie możliwe), to chyba oznaczałoby to jego ponowny heel turn. Ileż można razy go turnować... Ja rozumiem, że WWE i tak nie ma na niego pomysłu i miejsca wyżej, ale szmacą go niesamowicie. :(

A ten pomysł z przypięciem Cesaro przez Owensa logiczny i możliwy. Inna sprawa, że jakby ten TTM doszedł do skutku, to mamy five stara, o to się nie boję. :D

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Osobiście jako wielki fan Owensa uważam że dorzucenie do tego programu otwiera jedną ciekawą możliwość - a mianowicie przejęcie pasa przez Szwajcara. Jak na moje oko pas US to jednak wciąż srebro i pas przeznaczony dla średniaków który Kevinowi w żaden sposób dzisiaj nie pomoże. Tymczasem ex-Antonio w tym programie stwarza nowe możliwości zakończenia tego story w taki sposób by nikt przy okazji za bardzo nie ucierpiał. Moim zdaniem najlepszym wyjściem byłaby jego interwencja podczas walki na BG, najlepiej w takim momencie gdzie Janek jest o krok od czystej porażki, i przerwanie finalnego pinu. W ten sposób Owens niejako wygrywa ich "solowy" program, a jednocześnie nie zmienia się jeszcze właściciel pasa. Potem dostajemy 3 way na SS gdzie Cena zostaje spinowany przez Cezarego po finisherach obu rywali. Absolutnie nic nie ubywa Kevinowi który wychodzi bez zbędnego balastu w postaci pasa US, a jednocześnie może opowiadać jak to zniszczył Cene, sam Janek też zachowuje twarz bo mistrzostwo stracił walcząc przeciwko dwóm rywalom, a Cesaro dostaje kolejny "wielki push" w postaci mistrzostwa mid-cardu. Wszyscy zadowoleni :lol

• 2 tygodnie później...

Dobra, jaram się. Zerwana nocka. Początek gali troszkę przynudzał. Potem całkiem fajnie divy. Cena z Owensem wykręcili five star, chociaż zakończenie durne. No i Undertaker... Warto było czekać. Więcej później, gala taaaaaaaka sobie, ale dwie ostatnie walki całkiem spoczko.

Z całego eventu warto wyróżnić divy, wykręciły naprawdę ciekawą walkę ( szczególnie ciekawą w momentach gdy Brie nie uczestniczyła w akcji).

Cena vs Owens - majstersztyk, choć jak mówił już Carbon, końcówka durna.

Brock Lesnar vs Seth Rollins - długo długo nic ... UNDERTAKER ! Szczęka do tej pory leży na podłodze.

Gala uratowana przez te 3 walki i sam koniec eventu

Co do reszty walk...

Sheamus vs Orton - byłem pewny zwycięstwa Sheamusa, w końcu Mr. Money in the Bank a tu jednak CT zaskoczył ( poraz kolejny )

Wyatt vs Reigns - Ta walka akurat nie była taka okropna, panowie nawet coś pokazali... Czyżby powrót Wyatt Family ?

Ogólnie gale oceniam na 6.5/10 i nie żałuje nie przespanej nocy :)

Obejrzałem po łebkach, ale było to podyktowane tym, iż nie miałem zamiarów od początku oglądać całej gali. Były tak bowiem walki, które chciałem przeoczyć ze względu na swoją durność.

:arrow: Przewinąłem Randy'ego z Sheamus'em.

:arrow: Zatrzymałem się na walce Wyatt'a ze względu na absolutnie epickie światła z trybun podczas jego wejściówki.

O samej walce niestety się nie wypowiem, ponieważ nie oglądałem. To był niestety jednostronnie budowany program i emocji nie uświadczyłem żadnych przed seansem.

Dziwi zwycięzca. To znaczy na plus, możliwe że w końcu coś zrobią z tą bierną postacią Bray'a, która powinna biegać po main-eventach od bardzo dawna. Ale nie spodziewałem się, że jednak ten zapowiadany Harper tam przyleci.

Widocznie Romana ostudzić powinni po tych absurdalnych "promocjach" i pozycjach w karcie.

:arrow: Cholernie przykro patrzy się na Sashe z tymi dwiema. To znaczy sama Sasha oczywiście na cholerny plus, ale potencjał, który drzemał w jej debiucie w głównym rosterze mógł być wykorzystany na jakieś 1000 innych, lepszych sposób.

Sama obsada walki fajna, aczkolwiek czy tylko ja mam takie wrażenie, że jedna z dwóch pozostałych "teamu Bellas" byłyby lepsze do tego 3-wayu od Brie? Właśnie ze względu na nią i na te makabryczne podróby movesetu Bryan'a. Kaleczne low kicki i do tego to "Brieee Modeee" - to jest coś na miare didżimorfowania? Albo ewolucji pokemonów? Czy może to jest po prostu jak te zegarki w power rangersach? Ale zaraz, czy to nie jest przypadkiem wszystko to samo tylko oprawione inną szatą wizualną? k***a, w ch***j żałosna jest ta dziewczyna.

Dobra beka jeszcze w momencie gdy Brie wyskoczyła na swój team i one ją tak pokracznie "złapały". Na powtórce gdzieś tam chwyciły ją za nogi, a sama Brie przyjebała karkiem o podłogę. Kalectwo osiąga szczyty.

Co do samej walki to była fajna. Panie z NXT pokazały się naprawdę fajnie i teraz warto zastanowić się jak ch***jowo zabukował by je sam Vince (na 100 % bukował Hunter).

Zwycięzca do przewidzenia, ale gdzieś tam liczyłem cichutko na Sashe.

:arrow: "John Cena suucks" - uwielbiam ten chant. :lol

Walka była świetna. Trylogia jak najbardziej udana. Co jest najlepsze, że panowie z walki na walkę robili to lepiej. Więcej emocji, ciekawszy buking. Tutaj troszeczkę pod względem bukerki wątpiłem, że można jeszcze cokolwiek nowego wycisnąć, ale jednak się to udało. Kilka nowych akcji, kilka przełamań dotychczasowych schematów, które powtarzały się w dwóch poprzednich walkach.

Wszyscy liczyli na jakąś interwencję Cesaro czy coś. Ja byłem przekonany, że zrobią to na o***l się i żadnej rewelacji co do rezultatów nie uświadczymy.

Końcówka raczej słaba, poddanie Owensa było okrutne. Ciekaw jestem tylko co teraz dalej z nim będzie.

Gala uratowana przez te 3 walki i sam koniec eventu

Naprawdę? Serio uważasz, że Undertaker jakkolwiek przyczynił się do odratowania tej gali? Nie sądzę.

Main event był tak żałosny, że szkoda gadać. Jasne, większość teraz powie, że było to najlepsze rozwiązanie bo obrona pasa przez Seth'a w jakikolwiek sposób w walce z Lesnarem zawsze będzie kontrowersyjna. Bo 2 razy mniejszy od Brocka, bo mniejszy promocyjnie od Brocka. Ale ja wciąż będę uważał, że interwencja Takera była bezsensowna. Bo niby po jaką cholerę się tam pojawił? Opcje są dwie: Vince stwierdził, że gala się nie obroni jak nie sprowadzi się jakiegoś starucha, albo rozpoczną kolejny - z pewnością tak samo beznadziejny program - na SummerSlam. Undertaker, please retire...

Co do walki, spodziewałem się samych suplexów itp. Ale przecież k***a, pamiętacie chociażby Royal Rumble gdzie Rollins nie było aż tak bukowany jak cipo-heel? Przecież to co tutaj zrobili to istna parodia. Głupota straszna. Z resztą, jeżeli mają tego Seth'a tak dalej prowadzić to nie wiem czy nie byłoby lepsze gdyby Lesnar go tutaj pokonał. Przynajmniej Seth nie byłby tak szmacony jako mistrz. Z resztą mogli skorzystać chociaż z tego, że Taker się tam pojawił. Przecież po tych tspd Seth mógł tam jeszcze wejść i go odliczyć zachowując mistrzostwo.

Pojawienie się Takera to tania sensacja, która teraz pewnie wywinduje to ppv pod niebiosa i stanie się najlepszym ppv tego roku. :8

Walki Sheamus/Orton i Wyatt/Reigns ujda. Cos tam pokazali ale wybitnych walk nie wykrecili, duzy plus ze Bray to wygral. Walka o pasy TT nawet spoko ale nie byl to poziom Cesaro i Kidda.

Divy- Ja tam uwazam ze dziewczyny z NXT powinny byc w jednym teamie ale tak przynajmiej zobaczylismy jak kreca walki przeciwko sobie. Walka fajne oczywiscie nie liczac w tym Brie ktora polowe walki spedzila poza ringiem :D noo i te Briee Modeee =)) beka.

Owens/Cena - Co tu duzo komentowac, kolejny 5 star, walka swietnia chociaz zakonczenie glupie. Owens pewnie dzisiaj na Raw wyjedzie z czyms ze wcale nie odklepal i chce rewanz (dziwnie wygladalo te odklepanie)

Rollins/Lesnar - przebiegu walki sie spodziewalem, suplex za suplexem a tu nagle c**j. 50 letni dziadek sobie wbija i w minute rozwala kolesia ktory przez ostatni rok roz*******al caly roster? Powaznie? Przeciez on jak za pierwszym razem podnosil Lesnara do Tombstona to ledwno co go podniosl, za drugim razem juz dal rade ale myslalem ze go uspusci. I teraz przed nami mamy 2 idiotyczne mozliwe programy.

1) Undertaker powrocil po roku przygotowan po swoj rewanz za WM30

2) Undertaker sie wku**il bo Lesnar z Paulem wyzywaja i zlamali nozke jego mlodszemu bratu. :t_down:

fan1905.png