Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kontuzje, WWE Special z Japonii, ROH/TNA na DA, wywiady

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   997
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

:arrow: Po przejściu operacji kontuzjowanego ramienia, rehabilitacja Sami Zayna powinna potrwać do okolic października. Nie wiadomo jeszcze, czy wróci startując w głównym rosterze (gdzie został wezwany tuż przed tym nieszczęśliwym incydentem) bądź wciąż będzie występował w NXT.

:arrow: Rusev został wykluczony z występów z powodu kontuzji stopy bądź kostki. Usunięto go z wszystkich ustalonych pokazów do końca lipca. Bułgar nabawił się kontuzji podczas walki z Rybackiem na poprzednich nagraniach SmackDown, gdzie niefortunnie wypadł z ringu.

:arrow: Kontynuując niezbyt wesoły temat kontuzji - Po poniedziałkowej tygodniówce mówiło się nieoficjalnie, że Tyson Kidd podczas walki z Samoa Joe (!) w dark match Raw doznał jakiegoś urazu. Te wiadomości stały się niestety faktem, a Kidd uszkodził sobie rdzeń kręgowy... WWE stara się szczelnie pilnować informacji odnośnie urazów swoich talentów, także oficjalnie nie podano żadnych konkretów. Liczy się na szybką rekonwalescencję bez konieczności przeprowadzania operacji.

:arrow: Samoa Joe zapytany o bycie gwiazdą WWE:

Uważam, że wielu osobom, mnie również, nigdy nie przeszłoby przez myśl, że słowa Samoa Joe i WWE Super Star wypowiedziane zostaną razem - ale tu się właśnie znajduję i jestem z tego bardzo zadowolony.

O swoim unikalnym kontrakcie (pozwalającym mu na występy gdzie indziej):

To zupełnie nowa koncepcja, która jest na mnie testowana. To coś, co ich zdaniem mogłoby być dobre dla wrestlerów, którzy mogą pochwalić się już niemałą karierą wrestkingową, nie są nowi w tej grze. Czuje się wyszczególniony faktem, że to na mnie pierwszym testują taką możliwość i mam nadzieję, że nowa polityka pomoże im sprowadzić więcej utalentowanych osób do siebie.

:arrow: WWE prawdopodobnie zmieniło nastawienie względem zatrudnienia AJ Stylesa (wcześniej nie byli zainteresowani ze względu na wiek oraz fakt, że kojarzył się z konkurencją). Póki co nie ma na to jednak większych szans, ponieważ AJ związany jest kontraktem z New Japan do końca tego roku.

Pozostając przy AJ Stylesie - internet szumi głośno o tym, że odrzucił ofertę TNA na jeden, ostatni występ oraz dołączenie go do ich Hall of Fame. Jeżeli wierzyć dirtsheetsom, wiązała się z tym pokaźna oferta finansowa. Odmowa wiąże się z tym, że aktualnie AJ zobligowany jest do występów dla Ring of Honor oraz New Japan Pro Wrestling i to są jego priorytety. Z perspektywy fana - szkoda, jeden występ by go nie zbawił. Chętnie bym go tam zobaczył.

Styles skomentował całe zajście na swoim koncie Twitter:

2vl9nom.png

:arrow: W lutym b.r Cassandra Frazier (wdowa po Nelsonie Frazier, Jr., znanym szerzej jako Mabel, Viscera i Big Daddy V) wystosowała pozew sądowy przeciwko WWE, oskarżający federację o to, że śmierć jej męża była spowodowana karierą w WWE (w pozwie przytoczyła m.in. ostatnie komentarze Colta Cabany i CM Punka w sławnym Podcast odnośnie stanu opeki lekarskiej w WWE czy nawet śmierć Chrisa Benoit). Prawnicy WWE próbowali przenieść pozew sądowy do Connecticut (czyli koło biura WWE). Jej mąż był zatrudniony w federacji Vince'a McMahona w latach 1994-1995, 1999, 2000 i 2005-2008. Zdaniem prawników WWE, Frazier Jr. zmarł w wyniku zawału serca, który wywołał fakt otyłości, cukrzycy, przyjmowania różnych leków oraz spożywania alkoholu.

WWE przyznało, że Cassandra kontaktowała się z nimi mówiąc, że żyje w nędzy na co zareagowali wysyłając jej czek na kwotę 10,000$ niejako za 'należności licencyjne', które należały do jej męża. Co ciekawe, pozew sądowy - który w całości można przeczytać tutaj - zawiera również sumę wszystkich zarobków Big Daddy V. Pełna lista w spoilerze:

1994 - $127,659.15

1995 - $100,648.78

1999 - $159,001.44

2000 - $136,951.85

2005 - $124,252,74

2006 - $152,659.55

2007 - $178,359.64

2008 - $251,223.65

Moim zdaniem to żałosna próba wyłudzenia pieniędzy.

:arrow: Kevin Owens zapieczętował swój pobyt w głównym rosterze podpisując stosowny kontrakt. Mimo wezwania do wyższej ligii wciąż będzie kontunował pracę przy tapingach i większych galach NXT. Mówi się o tym, że będą budować go jako topowego heela, ustępującego jedynie Seth'owi Rollins'owi. John Cena będzie jego oponentem na przyszłych live eventach.

:arrow: Brock Lesnar i Paul Heyman wracają do TV miesiąc szybciej niż oryginalnie zakładano by promować walkę Bestii na Battleground z 19 lipca. Oryginalny plan zakładał walkę Lesnar vs. Rollins na SummerSlam i mimo iż takie wyjście wciąż jest możliwe, to wiele zmieniło się od czasów, gdy ustalono podwaliny pod to starcie na WrestleManii i Raw po największej gali roku.

:arrow: WWE poinformowało na swoim koncie Twitter, że jeden z ich live eventów w Japonii, a dokładnie show w Tokyo Ryogoku Kokugikan z 4 lipca będzie transmitowane na WWE Network:

swr8go.png

To szczególna gala, ponieważ to wtedy po raz pierwszy od 2004 roku Brock Lesnar wystąpi na live eventcie. Poza tym Finn Balor będzie pretendował o pas mistrzowski NXT, co intryguje, bo Irlandczyk ma za sobą bogatą karierę w New Japan Pro Wrestling. Świetny motyw z transmisją na Network, gala cieszy się gwiazdorską obsadą i zapowiada się lepiej niż niejedno PPV w tym roku! Będzie ją można obejrzeć u nas na żywo o 12:30. Aktualnie potwierdzone walki:

NXT Title Match: Kevin Owens © vs. Finn Balor

Tag Team Match: John Cena & Dolph Ziggler vs. King Barrett & Kane

WWE Tag Titles: New Day vs. Tyson Kidd & Cesaro

Brock Lesnar vs. Kofi Kingston

Poza tym, awizowani są: Hideo Itami, Chris Jericho, The Lucha Dragons, Paige, Neville oraz Nikki Bella.

:arrow: Ring of Honor dołączył do ramówki stacji Destination America, które również jest wciąż świeżym domem dla Impact Wrestling. Wczoraj miał miejsce pilotażowy odcinek ROH na nowej stacji po którym puszczono Impact (został przeniesiony na środę). Blok wrestlingowy DA będzie musiał zmierzyć się z silną konkurencją, ponieważ w tym samym dniu odbywają się również transmisję Lucha Undergroun i WWE NXT.

:arrow: Jeff Jarrett w wyżej otagowanym wywiadzie rozmawiał o ROH/TNA transmitowanych na tej samej stacji. Oto co założyciel GFW miał do powiedzenia:

Myślę, że to przede wszystkim bardzo zdrowe zestawienie. Blok wrestlingowy to nic nowego. W latach 80 tego typu transmisje zdarzały się bardzo często i na jednej stacji w tym samym czasie, w sobotę rano bądź wieczorem można było obejrzeć wrestling z terytoriów Tennesee, Florydy, Teksasu, itp.

Nie znam szczegółów, jak to wpłynie na TNA, jakie układy ma Ring of Honor i jak to wszystko działa, ale z perspektywy fana takiego jak ja i Ty jestem bardzo szczęśliwy z faktu, że pojawiła się taka możliwość. Bo co robimy w biznesie? Rywalizujemy. Dlatego też myślę, że to podbije poziom każdej federacji i przyglądając się reakcji fanów w social media własnie tego oczekują. Kto pokaże lepszy produkt? Kto wygra? Wygrają fani i koniec, końców również i federacje, bo to dobre dla biznesu.

:arrow: Premierowy odcinek Ring of Honor na DA reklamowany jest main eventem w postaci Briscoes vs. House of Truth, pojawieniem się gwiazd z New Japan Pro Wrestling oraz walkę byłego zawodnika NFL, Moose z weteranem ROH, BJ Whitmerem. Na Impact mistrz X Division, Spud, zdecyduje czy wykorzysta "opcję C" i stoczy walkę z Kurtem Angle o World title na Destination X za tydzień. Poza tym, Bobby Lashley vs. Eric Young, knockouts w akcji - Jade vs. Brooke oraz kontynuacja Best of 5 Series o pasy drużynowe. Gale odbyły się wczoraj, także powinny być wkrótce dostępne na forum.

:arrow: Main Event Destination X jest już znany:

World Heavyweight Title: Kurt Angle © vs. Spud

Po walce Austin Aries wykorzysta swój title shot i zmierzy się z zwycięzcą o tytuł.

:arrow: Kurt Angle o swoim stanie zdrowia:

Mam się dobrze, przywykłem. To trudny grafik. Mimo iż liczba moich występów została zredukowana, jest ciężko. Gdy jesteś mistrzem wagi ciężkiej powstaje potrzeba występów w TV niemalże co tydzień. Przez sposób w jakim aktualnie odbywają się nasze tapingu, zdarzają się sytuacje w których muszę występować w ośmiu main eventach na przełomie zaledwie czterech dni. To daje się we znaki. Szczególnie w moim wieku i na tym etapie kariery. Na ostatnim tapingu stoczyłem siedem walk w cztery dni i byłem po wszystkim obolały. Myślę, że każdy by był. Tak czy inaczej, po nagraniach mam możliwość odpoczynku przez pięć do sześciu tygodni. Także są plusy i minusy, ale podoba mi się to. Wyzwania od takich osób jak Eric Young, Bobby Roode, Austin Aries, Spud czy Bobby Lashley... są bardzo wymagające ale mam z tym sporo zabawy.

:arrow: Nie tak dawno do sieci wypłynął email, który Vince Russo wysłał do Dixie Carter w 2006 roku. Pisał w nim, że powinna zdjąć z anteny Jima Cornette'a, który pełnił wówczas rolę czegoś w rodzaju general managera. Zarówno Russo jak i Cornette znani są z częstych kłótni między sobą. Teraz okazało się, że Russo kopał pod nim dołki już dawno temu.

:arrow: Dokładna data powrotu Jeffa Hardy'ego do akcji nie jest jeszcze znana, ale można się spodziewać jego powrotu w sierpniu. Młodszy z braci Hardy został wykluczony z występów przez wypadek motocyklowy, który miał miejsce w maju.

:arrow: W wieku 54 lat zmarł Tommy Rogers. Najbardziej znany był z drużyny The Fantastics. Powody śmierci nie są znane.

:arrow: Alex Shelly nabawił się kontuzji podczas organizowanego aktualnie przez New Japan turnieju Best of the Super Juniors XII. Rok temu również spotkało go takie nieszczęście przy okazji rozgrywek tego turnieju.

Aktualna tabela:

Block A:

1. Ryusuke Taguchi [10]

2. Kyle O'Reilly [10]

3. Chase Owens [6]

4. Jushin Thunder Liger [6]

5.Barreta [6]

6. El Barbaro Cavernario [4]

7. Gedo [4]

8. Yohei Komatsu [0]

Block B:

1. KUSHIDA [12] (zakwalifikował się do finału)

2. Rocky Romero [8]

3. Máscara Dorada [8]

-. Bobby Fish [8]

4. Tiger Mask [6]

-. Nick Jackson [6]

8. David Finlay Jr. [0]

:arrow: NJPW "G1 Climax" 25 będzie odbywał się w ciągu aż 19 gal transmitowanych na NJPWorld na przełomie nieco ponad trzech tygodni. Napięte grafiki turniejowe prowadziły do kontuzji z poprzednich latach, ale jak widać zarząd nie wyciąga wniosków i bookuje jeszcze bardziej szczelny terminarz w tym roku. Rozpiska:

NJPW, 20.07.2015

Hokkaido Prefectural Sports Center

NJPW, 23.07.2015

Twin Messe Shizuoka

NJPW, 24.07.2015

Kyoto City Budokan Center

NJPW, 25.07.2015

Takamatsu City Gymnasium

NJPW, 26.07.2015

Hiroshima Green Arena

NJPW, 28.07.2015

Beppu B-Con Plaza

NJPW, 29.07.2015

Fukuoka International Center

NJPW, 01.08.2015

Osaka Prefectural Gymnasium

NJPW, 02.08.2015

Aichi Prefectural Gymnasium

NJPW, 04.08.2015

Sendai Sun Plaza Hall

NJPW, 05.08.2015

Iwate Industrial Bunka Center Apio

NJPW, 07.08.2015

Act City Hamamatsu

NJPW, 08.08.2015

Yokohama Bunka Gymnasium

NJPW, 09.08.2015

Tokyo Korakuen Hall

NJPW, 11.08.2015

Tokyo Korakuen Hall

NJPW, 12.08.2015

Tokyo Korakuen Hall

NJPW, 14.08.2015

Tokyo Ryogoku Kokugikan

NJPW, 15.08.2015

Tokyo Ryogoku Kokugikan

NJPW, 16.08.2015

Tokyo Ryogoku Kokugikan

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

1

• LoboTaker

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Kariera Tysona teraz wisi na włosku, skoro doszło do uszkodzenia rdzenia kręgowego :/

Owens vs Cena - niczym deja vu z Rusevem...

A co do powrotu Borka Lasera się nie wypowiem, bo znacie już moje zdanie.

Dobra paka Iil :t_up:

75137960457081728a67d7.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• IIL
      Femi mógłby rozwalić Lesnara w kilka sekund jak to było z Goldbergiem na Survivor Series 2016. Od razu zrobiliby z niego gwiazdę i jest potencjał na rewanże w przyszłości. Od kiedy Mania zajmuje cały weekend za szybko nabijają się te liczniki :p 
    • Grok
      Partnerstwo między WWE a TNA Wrestling może pozwolić Bayley spełnić marzenie z dzieciństwa. W trakcie niedawnego wywiadu w Busted Open Radio Bayley zdradziła, że marzeniem z czasów dorastania było dla niej osiągnięcie wszystkiego, co możliwe w WWE — od budowania gimmicku, przez świetne mecze, po zabawne segmenty w stylu toru przeszkód. Pragnęła też pewnego dnia zawalczyć w TNA, bo uwielbiała dywizję Knockouts w jej złotej erze. Partnerstwo WWE-TNA do tej pory skupiało się głównie na NXT, c
    • MattDevitto
      Oglądałem wczoraj ten mecz na żywo i w jego czasie miałem nadzieję, że Sochan złapie choć parę minut na koniec jak będzie pozamiatane - niestety dla niego Knicks na koniec trochę się zbliżyli i tyle go widzieliśmy na parkiecie. Na dziś nie wygląda to ciekawie, bo on nawet nie znajduje się w stałej rotacji. Jakieś minuty pewnie będzie łapał, ale jak ktoś liczył, że się odbuduje to chyba raczej nie w Nowym Jorku i nie w tym sezonie. Za mało argumentów by grać regularnie w czołowej drużynie wschodu
    • Kaczy316
      A to nie jedyna sytuacja, Ciampa, Gargano, Zayn się długo kisił w NXT nawet po stracie tytułu NXT, Undisputed Era była w NXT zbyt długo i przez to nawet nie powąchała głównego rosteru, teraz też mamy dobre przykłady, Jade, Je'von, Trick, w sensie do Evansa nic nie mam, ale jednak był stosunkowo krótko w NXT, a jest młody i mógłby jeszcze posiedzieć, chociaż nie twierdzę, że jego call up to zły pomysł, a wręcz przeciwnie, bardzo dobry ruch, ale też patrzę pod względem doświadczenia, Jade to powin
    • Grok
      W minioną sobotę na AEW Collision Tony Schiavone ogłosił, że pre-show Zero Hour przed galą Revolution, która odbędzie się w tę niedzielę, będzie dostępny „za darmo” na HBO Max. Potem konto AEW na X promowało tę informację. To sformułowanie nie było jednak w pełni precyzyjne. Zgodnie z grafiką pokazaną w transmisji, Zero Hour będzie też dostępne na YouTube, Amazon Prime Video, X i Facebooku. Zaktualizowana karta AEW Revolution 2025 | Ta sobota | Los Angeles Marina Shafir vs. Toni Storm
  • Dodaj nową pozycję...