Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money in the Bank 2015 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Money in the Bank

220px-MoneyintheBand2015poster.png

14 Czerwiec 2015

Columbus, Ohio ; Nationwide Arena

Promo:

https://www.youtube.com/watch?v=x9NIjjYaCQI

Theme song:

https://www.youtube.com/watch?v=cpmtGTo7PPs

Oficjalna karta

Kickoff Match

20150531_LIGHT_MITB_Matches_HP_Kickoff.jpg

R-Truth vs. King Barrett

WWE World Heavyweight Championship

Ladder Match

20150531_LIGHT_MITB_Matches_HP_SethDean.jpg

Seth Rollins© vs. Dean Ambrose

WWE Divas Championship

Singles Match

20150531_LIGHT_MITB_Matches_HP_Divas.jpg

Nikki Bella© vs. Paige

WWE Tag Team Championships

Tag Team Match

20150531_LIGHT_MITB_Matches_HP_TagMatch.jpg

The New Day(c's) vs. The Prime Time Players (Darren Young & Titus O'Neil)

WWE Intercontinental Championship

Singles Match

20150531_LIGHT_MITB_Matches_HP_RybackBigShow.jpg

Ryback© vs. Big Show

WWE World Heavyweight Championship Contract

Ladder Match

Art-64-LADDREr.jpg

Neville vs. Sheamus vs. Randy Orton vs. Roman Reings vs. Kane vs. Dolph Ziggler vs. Kofi Kingston

Singles Match

20150531_LIGHT_MITB_Matches_HP_CenaOwens.jpg

John Cena vs. Kevin Owens

Dodano:

Po obejrzeniu końcówki walki wieczoru z Elimination Chamber i przeglądając sobie kartę na nadchodzącą galę Money in the Bank - uważam że kreatiwy mają teraz w miarę fajną możliwość zrobienia z Romana sensownego mistrza.

Jak dobrze wiemy, Roman jest zabukowany na walkę o walizkę Money in the Bank. Ja osobiście nie widziałbym problemu gdyby on ją na tej gali zdobył. Nie widział był problemu właśnie przez pryzmat jego wręcz żałosnej i nadal nic nie znaczącej promocji na nowego mistrza.

Już gdzieś pisałem, że według mnie walizka i ten papierek w niej zawarty jest jakby odrębną historią. Jest całkiem nową historią tworzącą nowego mistrza. Tajna broń mająca na celu zaskoczenie wszystkich. Taką rolę właśnie pełni walizka. Więc sam Roman - z promocją taką jaką ma do tej pory - mógłby bez problemu wygrać starcie o walizkę i ta sama promocja nie miałaby wpływu na to na kim ją wykorzysta. Idealna sytuacja prawda?

Jak wiemy na tej samej gali dojdzie prawdopodobnie do rewanżu na linii Rollins/Ambrose - gdzie Seth pasek obroni, ale możliwe, że Dean znów gdzieś z nim spierdoli. Wówczas kolejny raz będzie go wspierał Roman. Tak jak to miało miejsce właśnie na EC. Będą nadal tworzyć taką przyjacielską otoczkę, która sprawiła, że Rollins wreszcie dostał za swoje, blablabla.

Także Reings zgarnia walizkę, a z głównym złotem federacji wciąż brniemy w promowanie 3-wayu na SummerSlam.

Na wspomnianym wyżej SummerSlam dochodzi do walki właśnie trzech rywali - Rollins/Ambrose/Reings - gdzie, i tutaj ważny aspekt:

1) Roman po walce dopuszcza się cashu na Rollinsie,

2) Cash***je walizkę na wygrywającym tytuł Ambrosie, przechodząc tym samym heelturn.

Ambrose'a gdzieś by tam podpromowali tym pinem na Seth'ie i nie byłoby tak bardzo pominięty w tym zestawieniu.

Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Ja osobiście - i może jeszcze wiele innych osób - bym się nie czepiał gdyby Reings cashował walizkę. Inaczej, byłby bardziej przychylny do tego żeby zdobył tytuł z walizki, a nie czysto pinując Rollins'a. W tym drugim przypadku będzie to bullshit bo generalnie na chwilę obecną - i do SummerSlam - nie sądzę żeby jakkolwiek lepiej go wypromowali. Bo tak naprawdę, na chwilę obecną promocja Reings'a wciąż stoi w miejscu.

Podyskutujemy?

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

3

• Yao

1

• Carbon

1

• The Kamson

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Roman nie zostanie heel'em nie ma na to najmniejszych szans. Skoro chcą zrobić z niego nowego John'a to taki hell turn nie ma racji bytu. Merch Romana ma trafiać do najmłodszych tak jak do tej pory trafia merch Ceny. Cash in na Rollinsie jest dobrym pomysłem. Można uznać to za swojaki rewanż na Seth'ie za WM. Zresztą Roman jest jedynym dobrym kandydatem do zdobycia walizki ( nie licząc Kevin'a Owens'a). Podsumowując - walizka w rękach Romana i jej cash in na Seth'ie jest BARDZO DOBRYM, ciekawym pomysłem, który pasuje do storyline'u. Jednak zobaczymy jak to będzie :) Jeżeli zobaczymy ten heel turn to będzie to znak, iż w Romku nie widzą nowego John'a i spieprzą innego wrestlera

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Skoro chcą zrobić z niego nowego John'a to taki hell turn nie ma racji bytu. Merch Romana ma trafiać do najmłodszych tak jak do tej pory trafia merch Ceny.

Może zorientowali się że nic z tego nie będzie ? Z następca Ceny jest tak samo jak z następcą Reya Mysterio, co chwile ktoś ma nim być a koniec końców i tak go nie widać na horyzoncie.

#SmartFanZone
  • 2 tygodnie później...

Gala już dziś, a tu tylko trzy posty, z czego jeden otwierający topic - słabo coś. :D

Czy ktoś widzi jakieś nadzieje, że Ladder Matchu nie wygra Reignsa? Nie to że bym go nie chciał, wręcz przeciwnie, tutaj mnie ucieszy jego wygrana, tylko zastanawiam się, czy WWE będzie tak samo przewidywalne jak na RR. Nie widzę innego zwycięzcy. Co jak co, ale ta walizka to drzwi do main eventu i nikt prócz niego nie powinien do niego wejść w najbliższym czasie. Tym bardziej idiotycznym pomysłem byłoby danie walizki komuś, kto by ją przegrał przy realizacji.

Bukmacherzy dają zakład, że może ją zabrać Brock Lesnar. Nie powiem, że byłby to z jednej strony epicki pomysł, z drugiej zwyczajnie głupi - Brock i tak ma prawo domagać się rewanżu, więc zabieranie takiemu Romanowi szansy na szybszą walkę byłoby idiotyczne. Tym bardziej, że coraz bardziej mam wrażenie, że wszystko zmierza ku Fatal4Way Matchowi na Summerslam - trójka z Shield i właśnie Brock.

Ciekawie też w walce Ceny z Owensem. Z jednej strony John powinien niby walkę wygrać, z drugiej chyba wszyscy są całym sercem za Kevinem. Nie wiem czy Cena zgodzi się, by "aż" tak jego postać szmacić, ale byłoby nielogiczne, gdyby teraz Owens przegrał, taka porażka z dupy trochę. Czuję, że Kevin wygra, ale po DQ. Wtedy dostajemy na Battleground kolejny pojedynek - o pas - i wtedy Kevin faktycznie mógłby przegrać. Cena wyszedłby jako ten, który "never give up", ale i tak 2:1 dla Owensa ostatecznie by było. ;)

Ciekawa też sprawa z pasami TT, przynajmniej według mnie. :P Bronił ich będzie Big E z Woodsem chyba(nie zrobią z Kofiego terminatora, że wytrzyma dwie walki, wierzę). Tylko mi się zdawało, że PTP zbierali dotąd bardzo dobrą i żywiołową reakcję? No właśnie, podobają mi się jako tag-team bardziej niż jeszcze dwa-trzy lata temu, teraz naprawdę mogą porwać tłumy jako face team. Więcej szans daję New Day, ale byłbym naprawdę zadowolony, gdyby jednak przegrali dziś te pasy.

Bukmacherzy dają zakład, że może ją zabrać Brock Lesnar. Nie powiem, że byłby to z jednej strony epicki pomysł, z drugiej zwyczajnie głupi - Brock i tak ma prawo domagać się rewanżu, więc zabieranie takiemu Romanowi szansy na szybszą walkę byłoby idiotyczne.

:-O

Nie wiem z jakiej paki w ogóle taka myśl mogła komukolwiek przejść...

Tym bardziej, że coraz bardziej mam wrażenie, że wszystko zmierza ku Fatal4Way Matchowi na Summerslam - trójka z Shield i właśnie Brock.

...idąc dalej. Jak dla mnie żadnego 4-wayu nie zrobią na SummerSlam. Zrobią pewnie walkę z trójką Shield, oficjalnie zamkną ten rozdział i panowie pójdą sobie w swoje strony odrzucając łatkę Tarczy na zawsze.

Jeżeli myślą o wykorzystaniu jeszcze jakkolwiek Lesnara przy głównym złocie - to tylko i wyłącznie byłaby to Mania z walką wieczoru Lesnar/Reings. Zwłaszcza, że mają na tę okazję wyprzedać kosmiczną liczbę biletów, ściągnąć jakieś gwiazdy mega i w ogóle. Więc walka wieczoru Reings/Lesnar jak najbardziej pasuje. Takie zestawienie jest o tyle ciekawe, że dostalibyśmy Romana z tytułem na szali. Za jasną cholerę nie wiadomo jakiego rezultatu można się spodziewać i to już jest interesujące. Na tyle żeby wyprzedać w jasną cholerę biletów.

Ciekawie też w walce Ceny z Owensem. Z jednej strony John powinien niby walkę wygrać, z drugiej chyba wszyscy są całym sercem za Kevinem. Nie wiem czy Cena zgodzi się, by "aż" tak jego postać szmacić, ale byłoby nielogiczne, gdyby teraz Owens przegrał, taka porażka z dupy trochę.

Znając buking WWE to bardzo możliwe, że wpadną na tak idiotyczny pomysł i rozpiszą Jaśkowi wygraną. Imo byłby to słaby pomysł. Jasne, Kev raz już go pokonał i niby mu starczy, ale nie widzę absolutnie żadnego powodu żeby Owens miał to tym razem przegrać. Jasne, to jest Jasiu, ale k***a gdyby te matoły choć raz - RAZ - trzeźwo pomyślały to zrobiliby naprawdę coś mega zajebistego i mądrego od dłuższego czasu. exSteen jest materiałem na gwiazdę jak się patrzy. Już w tym momencie.

Porażka Kevina jedynie przez jakiś kant albo cokolwiek innego. Czysty jobb imo zaprzepaszcza wizerunek Steena - nawet jeżeli wygrał tę pierwszą walkę. Swoją drogą w tej pierwszej walce, ten finish też jakoś niespecjalnie efektownie wyglądał. Chodzi mi o sam pin. O ile sobie przypominam, Kev wykonał mu akcję kończącą, wyliczył do trzech, a Jasiu nawet nie markował tego, że to był finish. To wyglądało jakby "dobra, finish, odlicz i kończymy bo muszę spierdalać". Cena po 3 klepnięciu w matę od strzała wyczołgał się z ringu. Strasznie ch***jowo.

Dodano:

Wow. Jedna z najch***jowszych walk o kontrakt jaką w życiu widziałem. Straszne to było. Wolne, strasznie sztuczne w pewnych momentach. Szczególnie było to widać podczas odpinania walizki. Ja sobie zdaję sprawę, że to tak ma wyglądać i zawsze tak wyglądało, ale k***a mać tutaj to aż przesadnie było. Jeden wychodzi 5 minut po tej drabinie, następnie mając już te łapy na zaciskach, odpina to kolejne 5 minut patrząc czy nikt nie idzie. Nie trawię czegoś takiego.

Z resztą - od samego początku postawili na tych wielkich. Nie mówię nie, pole do popisu powinien mieć największe Roman imo. Według mnie nie został odpowiednio rozpisany. Jasne, rzucił tam tymi dwoma efektownie na te drabiny (notabene szkoda, że przy Kofim się na przykład nie połamała od strzała), ale to wszystko.

Kompletnie niewykorzystani h-fly'erzy. Ja się spodziewałem, że Kofi i Neville to tam będą k***a latać z góry na dół. Szkoda.

Pomimo, że nie chciałbym żeby Ziggler walizkę ściągnął to podobał mi się jego buking w tej walce. Szczególnie w momencie gdy reszta uczestników w większości jest od niego dużo większych i niektórzy ludzie mogliby płakać gdyby to ten mniejszy nimi rzucał. Tutaj było fajnie. Leżał w ch***j czasu poza ringiem, żeby później wlecieć jak już większość zmęczona. Podobało mi się.

W momencie gdy Romek wychodzi po walizkę spodziewałem się, że coś się stanie. Byłem przekonany, że tak gładko to wszystko nie pójdzie. Mamy interwencję Wyatt'a. Czy mnie to jakkolwiek ruszyło? Generalnie nie. Wpadł, wykonał finish i sobie poszedł. A na następnej gali jobbnie Klockowi Samoa.

Zwycięstwo Sheamus'a trochę zdziwiło. Gdzieś tam przez myśl mi przeszło, że to Irlandczyk może wspiąć się na szczyt, ale były to raczej jakieś dalekie przemyślenia. Czy jestem zadowolony z wyniku? Nie jestem. Sheamus jako heel z pewnością jest lepszy niż face, ale tak czy siak ciekawego mistrza w nim za krzty (jeżeli oczywiście walizkę pomyślnie zrealizuje).

Liczyłem na Romana gdzie jego wygrana byłaby znacząca i zmazałaby katastrofalną wciąż promocję i ewentualne przejęcie pasa w przyszłości.

KO/Cena - petarda. Zajebistą walkę zrobili po raz drugi. Mega emocje od początku. Świetne, wiarygodne wybicia po akcjach i mądry wyrównany buking. Kilka zaskakujących akcji jak na przykład markowany superplex od Ceny kończący tą akcją Owensa (ch***j się jak się nazywa). Cholerna szkoda, że po raz drugi nie pozwolili mu pomyślnie wykonać tego moonsault'a bo świetnie to wykonuje - przeskok na tył i bum.

Gdybym był przekonany, że wygra Cena, tylko niewiadome byłoby zakończenie walki (w sensie - w jaki sposób to zakończą) to byłbym raczej zadowolony niż wkurwiony. Rozwiązali to chyba w najlepszy sposób. Szli jak równy z równym, tam liczyła się dosłownie jedna akcja, bo chłopaki byli padnięci. Do tego dochodził właśnie ten fakt, że generalnie żadnych spoilerów co do zwycięstwa Jasia nie było, odpowiedni buking i dostaliśmy świetną walkę, pełną emocji - gdzie Owens nie stracił absolutnie nic, a Cena zachował twarzyczkę wśród młodszej publiki.

Cieszy mnie również ten finał. Myślałem już, że ta graba będzie rzeczywiście serio bo wszystko na to wskazywało. Cała otoczka, emocje, wkład i wycieńczenie w walce. Ale nie. Jednak postanowili "zaskoczyć". Piszę w cudzysłowie, ponieważ większość pewnie spodziewała się ataku. Powerbomb na krawędź ringu musowy! Walka na cholerny plus.

Walki wieczoru nie oglądałem. Absolutnie już nie grzeje mnie zestawienie Rollins/Ambrose i nie miałem zamiaru się wynudzić, mimo że był to ladder czyli jedna z moich ulubionych stypulacji.

Liczę na to, że ktoś z Was zachęci mnie swoim komentarzem do obejrzenia tego starcia, bo być może tutaj im się udało.

Zobaczyłem sobie tylko finał i znów postanowili postawić na dość kontrowersyjne rozwiązanie. "Obaj" ściągnęli ten pas, ale ten pozostał w rękach Seth'a. Znów dałem w cudzysłowie, ponieważ jestem przekonany, że na tej kwestii będą opierać swoją dalszą rywalizację aż do SummerSlam. Ciekawe tylko co zrobią na Battleground i czy nie postanowią już trójki Shield wystawić na tej gali w 3-way'u o pas.

Tak jeszcze z innej beczki. Rozjebali na tym hołdzie złożonym ś.p Rhodes'owi. Sandow i Axel w okularkach, w chustach na głowie, Show w kapturze. Dobrze przynajmniej, że Cena czapkę ściągnął bo bodajże gdy robili coś takiego Eddiemu to miał na łbie. Widzę marketing ponad wszystko. :lol

MITB ladder match: Walka nudna strasznie, boli fakt ze nie wykorzystali umiejetnosci Nevilla i Kingstona ktory zawsze robil jakas akcje podczas MITB i Royal Rumle. Najlepsza akcja to chyba Zig Zag Zigglera na Sheamusie i do tego Red Arrow Nevilla odrazu po. Zwyciesca dosyc dziwny bo bylem pewny ze Romanek juz ma walizke a tu nagle Wyatt wchodzi z dupy i atakuje Romka zaczynajac kolejny nudny bez historii feud. Zastanawia mnie tylko jak wykorzystaja ta walizke w rekach Irlandczyka.

Steen/Cena: Kolejna mega walka i bez dwoch zdan byla to walka wieczoru i jedyna dobra na jak co miesiac zreszta slabej gali. Tak jak pisal chyba Myers szkoda ze Owens znowu nie wykonal tego Moonsault'a bo akcja naprawde wyglada zaje :censored: . Fajne zakonczenie tez walki, John nie stracil honoru a Owens tez wyszedl z tego dobrze ale nie bede powtarzal Myersa bo on opisal ta walke tak samo jak ja ja widze. Mysle ze na Battleground walka bedzie o pas US ktora wygra Owens bo jego czas w NXT sie juz chyba skonczyl i sam nie wiem czy to dobrze czy zle ale przewiduje ze przegra z kims pas w NXT (Samoa Joe?) i zabierze US title Cenie. Albo bedzie mial pasy US i NXT naraz.

Ambrose/Rollins: Walka strasznie nudna a jej jedyny plus to to ze byla trzyma w napieciu do ostatniej chwili do co chwile myslalem ze wygra ja ktos inny. Dzisiaj na RAW pewnie bedzie afera czy napewno Rollins powinien pas wygrac a nie Ambrose bo przeciez obaj trzymali pas w reku a na Battleground pewnie bedzie kolejna ich walka o pas.

Gala srednia, mocno srednia.

fan1905.png

• Styl:  Jasny

Muszę przyznać że WWE potrafi mnie zaskoczyć. Gdyby ktoś miesiąc temu powiedział mi że uda im się spieprzyć zarówno walki w komorach jak i walkę o walizkę w życiu bym nie uwierzył. Nie wypowiadałem się w tym temacie przed galą, bo uznałem że nie ma wiele do napisania, wszystko jest w miarę jasne, szczególnie jeśli idzie o kontrakt. No bo tak, mamy w tej walce kompletnego debiutanta Nevilla, mamy Kejna który powinien już grać w szachy ciesząc się emeryturą, mamy Kofiego który jest tylko po to by wziąć udział w jakimś spocie, mamy trochę z przypadku i brak planu Zigglera, Ortona oraz Szejmasa, no i Romka dla którego to może być objazd do wyczekiwanego sukcesu.

Tymczasem zwycięstwo zgarnia Blady. Blady który przez 6 lat pobytu w głównym rosterze osiągnął praktycznie wszystko, był mistrzem WWE(jebnął Janka po roku od debiutu, przez ten czas obijał samych jobberów), był mistrzem wagi ciężkiej(słynne 18 sekund Bryana), targał nawet srebro w postaci pasa USA, wygrywał Rumble, nawet mu dali koronę podczas jakiegoś śmiesznego turnieju. Problem w tym że przez te 6 lat Sheamus nie zrobił ani kroku w przód, jeśli już to kilka w tył. I w tym momencie zostaje on przyszłym mistrzem(wątpię by z takimi osiągnięciami nie dali mu wykorzystać walizki, skoro już wpadli na pomysł by mu ją w ogóle dać). Świetny pomysł, po co promować młodych jak Reigns czy Wyatt, lepiej wrzucić ich do jakiegoś randomowego programu(swoją drogą to ostatnio specjalność Braya), rozumiem że walizkę za rok zgarnie Big Show.

vrrmup.png

Nikki trzyma pas chyba tylko po to by pobić rekord AJ. Paige odprawiona po raz enty, na horyzoncie nie widać już żadnych rywalek. No chyba że znowu sobie przypomną że chcą dać push Naomi, albo karierę wznowi Natalya. Pytanie czy jest po co - czy można ugrać coś więcej po story z pierdzeniem? btw. Brie oficjalnie pokazała że nie ma żadnych cycków. Good job.

Super, Miz zostanie wrzucony do walki o pas IC. Świetnie się składa bo to mój ulubiony zawodnik i nie mogę sie doczekać jego powrotu do walki. [trollmodeoff] Przechodzą mnie ciarki kiedy sobie pomyśle że istnieje możliwość że za parę tygodni mistrzami będą Sheamus i Miz. LbuEb.png

Cena/Owens to perełka tej gali. Jak już pisałem w innym temacie - fajne zmiany przewag, sporo emocji, ciekawe zakończenie. Kevin wyszedł z gali z twarzą i to chyba było priorytetem. Wiemy ile można stracić na programie z Jankiem(Hey, Bray Wyatt, how you doin'?), a jak na chwilę obecną Owens jeszcze wychodzi z tego obronną ręką. Ciekawy jest co teraz - 3 walka to raczej konieczność, pytanie tylko - kiedy? Niby jest to Battlecośtam, ale zaraz potem jest Summerslam, więc po co marnować tak fajny motyw na jakieś randomowe ppv? Myślałem że może zagrają kartą że niby Cena kontuzjowany i musi sobie odpuścić jedną galę, ale czy WWE będzie sobie w stanie odpuścić Janka na 4 tygodnie pozostałe do BG?

Mam teorię dlaczego New Day straciło pasy - Vince nie widząc wiele o dywizji tag wydał polecenie kreatywnym "niech wygrają Ci czarni". Posłuszne małpki nie wiedziały jak z tego wybrnąć i rzuciły monetą by zadecydować o wyniku. Nie widzę innej sensownej teorii zmiany mistrzów. Pierwsza drużyna od dłuższego czasu zbierająca jakąś reakcję zostaje zastąpiona... PTP? Ok. fuck logic.

35 minut walki, 25 minut pracowania na nogą Ambrose'a = storytelling Bea03rZ.png

Błagam zmieńcie już pretendenta bo nie miałem nawet siły tego przewijać. Fajnie było rok temu, ale dajcie chociaż temu kotletowi ostygnąć zanim go zaczniecie odgrzewać. Niedługo zrobi się z tej rywalizacji Cena/Orton 2007/2008/2009.

Mierne ppv. Jedyny pozytyw to taki że teraz chociaż miesiąc będzie trzeba czekać za następnym. Może wyczarują jakieś programy z sensem :)

WWe kompletnie przestaje myśleć...

Z dyskusji o BG.

Oni już nie myślą od dłuższego czasu. Potrzebne są zmiany diametralne. Szczególnie tam w tych sferach bukerskich i kreatywnych. Jakaś świeża i trzeźwa osoba przecież posłałaby te wszystkie dziady na emerytury. Co to za kabaret jest jak rozpisują takiego Kane'a w walce o walizkę Money in the Bank i sam zawodnik absolutnie do niczego nie jest tam potrzebny? Zaraz się odezwą jakieś głosy, że "właśnie o to chodzi, żeby nie był potrzebny i żeby ktoś go tam stuknął", pfff - to żarty jakieś? Może by coś z tego było gdyby zaangażowali jakiegoś wartościowszego dziada, a nie Kane'a.

W zarządzie są MATOŁY.

No właśnie dawanie takiego Kane'a do walki MITB po co? on to może sie jobberką zająć a nie uczestniczeniem w takich walkach jak by nie było innych zawodników(np.Sandow-niestety niewykorzystany zawodnik.Wade Barrett-Można by było go dać do takiej walki.Bray Whyatt-tacy zawodnicy powinni być w takiej walce).

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Sądzę, że przy kreatiwach siedzą same dzieci. Tak bardzo mieć fanów w dupie i bić kasiorę z Networka. To już dodatkowe programy, jak Too Hot For TV czy zapowiadany Serwed (podobne do MTV Punk'd o prankach) są znacznie ciekawsze od tych wszystkich gal, serio. Tylko Jasiek i KO trzymają poziom, z reszty chyba nie mają pomysłu.

75137960457081728a67d7.jpg

1. Walka Money In The Bank

Sheamus zgarnął walizkę tego bym się nie spodziewał. Koleś, który był tak beznadziejnie prowadzony przez ostatnie 3 miesiąc zgarnął walizkę? Really? Kupiłbym już Romka jako Mr. Money In The Bank, ale bladego za ch***ja nie kupię w tej postaci na dodatek, że jest prowadzony jako pizdo-heel to jeszcze ma się mierzyć z kimś takim jak Lesnar Tragedia! :/. WWE lubi zaskakiwać, więc nie zdziwię się jak Here Comes The Pain dziś wróci i rozkurwi Rollinsa zacznie nim rzucać jak szmatą, a z tego momentu z korzystną Sheamus, i skasuje walizkę lub wbije, a Leśnar mu przeszkodzi w tym atakując zarazem Rollinsa, jak i Szajbusa. Bray Wyatt atakuje Romka kolejny nudy feud z udziałem Wyatt'a, który upatrzył sobie Reigns'a jako kolejną ofiarę Romeo go pojedzie, i tyle z tego będzie. Co do walki to była ona najnudniejszym MITB Match'em w Historii WWE jak i nie najgorszym żadnych interesujących spotów zwycięzca z dupy jak można było zaserwować taki zamulacz.

2. John Cena vs Kevin Owens

Propsy! Propsy i jeszcze raz wielkie props! Za to znakomite starcie szczerze mówiąc mogę oglądać tę dwójkę w nie skończoność. Cena dorzucił kilka interesujących akcji widać, że po między tą dwójką jest chemia w ringu! I to gigantyczna. Owens dużo nie straci na tej przegranej teraz ruszy po pas USA i miejmy nadzieje, że to on zakończyć dość długi run John'a z pasem, i to już na SummerSlam, i ten prze kozacki Power Bomb MEGA! A i ten Codebraker'a dla Cena ;) może jakaś walka z Jericho w przyszłości?

3. Big Show vs Ryback

Panie zmiłuj się nad nami, nad nami. Ta walka była taka nudna, że nie dało się to oglądać Big Show ma swoje lata i rozumiem, że chce wypromować młodą gwardę, ale nie nadaję się już do promocji pasa IC. Ten atak Miz'a to tylko uratował to starcie, ale jeśli ma to być jakaś przestroga, że to The Miz może w najbliższym czasie zgarnąć ten pas, to chyba się wkurwię, bo cała promocja tego pasa pójdzie się J***ć! Miejmy nadzieje, że Kreatywni nie posłuchaj " Thank You Miz '' i nie dadzą mu jakieś małej nagrody w postaci pasa.

4. Tag Team Championship Match

W sumie można było się tego spodziewać na Battleground dojdzie do rewanżu gdzie wygrają PTP, a po Battleground na PTP ruszą Harper i Rowan'a. Więc wiadomy jest powód, dlaczego New Day straciło pasy muszą podłożyć PTP Harper'owi i Rowan'owi. Walka była takim typowym zamulaczem ważne, że PTP zgarnęło pasy, a na SummerSlam stracą pasy. :)

5. WWE World Heavyweight Title Ladder Match

Starcie mi się bardzo podobało, ale było ciut ciut spowolnione przez fake'ową kontuzję Ambrose'a, którą sprzedawał. Poleciało kilka interesujących akcji jak ten Power Bomb na drabinę albo Figure-four leglock przy rampie jedyne co zostało zjebane w tej walce to ten nie udane DDT Tornado, które Seth miał przyjąć. We walce dominował Ambrose tłuk Seth'a na lewo i prawo, a Seth jako mistrz wypadł znowu blado, i jak ma, iść na takiego Lesnar'a? Przecież ten nim będzie rzucał jak szmatą na lewo i prawo już se to wyobrażam to przebije Cena vs Lesnar z SummerSlam. Być może Sheamus odniesie jakąś mega odmianę i stanie się takim Ass Kicker'em jak w 2009 roku choć na to nie ma co liczyć w obecnym gmmicku Irlandczyka. Najpiękniejszym momentem w tym starciu było mega wyjebane w kosmos promom Ambrose'a po walce po prostu poezja można to nazwać „hołdem dla Dusty'ego Rhodes'a” i na końcu tę piękne słowa, że jak wyleczy swoją kontuzje stanie z powrotem na dwie nogi, i zgarnie pas WHC! Jeśli on nie zgarnie kiedyś pasa to WWE to gówno i dno takie promom mało kto serwuje, a on, to zrobił szacunek, jak i hołd dla Dusty'ego. Ambrowe jako zwycięzca RR Matchu to musi k***a przejść nie ma bata żadnych Rollins, Reigns'ów teraz RR Match musi być jego zasługuje na to.

• Reputacja:   993

Ogarnąłem póki co trzy walki:

Money in the Bank - tania imitacja mocniejszych edycji z WrestleManii. Wtedy się na to czekało, natomiast od czasu przesunięcia tej stypulacji na ppv klasy B całość już tak nie ekscytuje. Było sporo chaousu - zawodnicy często po zwykłym punchu leżeli obok ringu przez dobrych kilka minut czekając na swoją kolej, co było komiczne. Zwycięzca mi pasuje. O wiele bardziej wolę Sheamusa w obecnej roli.

Ryback/Show - średniak, to za dużo powiedziane. Lubię obecnego mistrza IC, ale każdy z uczestników tej walki sprawdza się najlepiej w squashach bądź starciach z ludźmi, którzy potrafią nadrobić ich niedociągnięcia. Tutaj tego zabrakło, toteż było niemrawo. Miz do spółki przelewa czarę goryczy. Żadnej chemii, nic ciekawego między ta trójką.

Cena/Owens - Dobry kandydat na walkę roku. Miałem wrażenie, że każdy z nich dodał w tym spotkaniu coś nowego do swojego repertuaru. Podbudowali świetnie emocje, mieli fanów jak na dłoni. Udowodnili, że Cena can wrestle, a Owens pokazał dobitnie gdzie jego miejsce.

Ladder o WWE Title wciąż na mnie czeka, ale parcia na oglądanie tego jakoś nie mam...