Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Elimination Chamber 2015 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Elimination Chamber

EliminaionChampion2015.png

31 Maj 2015

Corpus Christi, Texas ; American Bank Center

Promo:

https://www.youtube.com/watch?v=gIYsyuQnANk

Theme song:

https://www.youtube.com/watch?v=WGwLQ81mKKw

Oficjalna karta

Kickoff

20150525_elimination_EP_LIGHT_HP_Kickoff.jpg

:arrow: Gościem The Miz'a w "MizTV" będzie Daniel Bryan.

WWE World Heavyweight Championship

Single Match

20150517_elimination_EP_LIGHT_HP_matches_RollinsAmbrose.jpg

Seth Rollins© vs. Dean Ambrose

WWE Divas Championship

Triple Threat Match

20150517_elimination_EP_LIGHT_HP_matches_Divas.jpg

Nikki Bella© vs. Paige vs. Naomi

WWE Vacant Intercontinental Championship

Elimination Chamber Match

20150517_elimination_EP_LIGHT_HP_matches_IC.jpg

R-Truth vs. Sheamus vs. King Barrett vs. Ryback vs. Dolph Ziggler vs. Rusev

WWE Tag Team Championships

Elimination Chamber Match

20150517_elimination_EP_LIGHT_HP_matches_tagtitles.jpg

Los Matadores (Diego & Fernando) vs. Cesaro & Tyson Kidd vs. The Ascension (Konnor & Viktor) vs. The New Day(c's) vs. The Lucha Dragons (Kalisto & Sin Cara) vs. The Prime Time Players (Darren Young & Titus O'Neil)

Single Match

20150517_elimination_EP_LIGHT_HP_matches_cenaowens.jpg

John Cena vs. Kevin Owens

Single Match

20150517_elimination_EP_LIGHT_HP_matches_NevilleBo.jpg

Neville vs. Bo Dallas

Plakat: http://www.wwepolsce.pl

Obrazki: http://www.wwe.com

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Odpowiedzi 17
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

6

• The Kamson

3

• DonCarlos

2

• Brem

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Szczerze? Karta lepsza niż tego Payback. Jaram się walką Owensa z Ceną, może nawet pykną jakiś gimmick match. Dwie walki w komorach, lepiej chyba niż rok temu. Nie wiem tylko po cholerę w walce o IC jest R-Truth. Jest przecież Neville. W Tag-Teamach zrobili chyba wszystko co w ich mocy. Ewentualnie zamiast matadorów mogliby wziąć Rowana i Harpera. Myślę, że to będzie takie mini PPV i więcej walk nie dojdzie.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Szczerze? Karta lepsza niż tego Payback.

Wiadome, w końcu puszczają to ekskluzywnie na Network. :lol

Jaram się walką Owensa z Ceną, może nawet pykną jakiś gimmick match.

Dość zaskakujący booking tej walki. Oczywiście na plus.

Jak dla mnie to będzie właśnie taki US Open Challenge z pasem Stanów Zjednoczonych na szali. Fajna opcja, która w jakimś tam stopniu pokazuje powolutku, od czasu do czasu zawodników z rozwojówki.

Co do jakiejś stypulacji - cage, no holds barred, no dq, czy inne - bez znaczenia imo. O program nie się co martwić jeżeli fajnie to poprowadzą i o samą walkę również się ma się co obawiać. Cena w ringu daje radę, a Owens to klasa. Z pewnością zrobią coś dobrego.

Dwie walki w komorach, lepiej chyba niż rok temu.

A co było rok temu? :thinking:

Nie wiem tylko po cholerę w walce o IC jest R-Truth.

Nygga - a poza tym - kogoś trzeba tam przypiąć na końcu.

W Tag-Teamach zrobili chyba wszystko co w ich mocy. Ewentualnie zamiast matadorów mogliby wziąć Rowana i Harpera.

Wiesz, jest jeszcze trochę czasu i być może karta się jeszcze zmieni. Coś się wyjebie, coś sie doda (choć wątpię w to pierwsze). Zawsze mogą wprowadzić jakąś zmianę, że na przykład na ten raz trzy teamy startują. Nie zdziwiłbym się.

Ale tak jak piszesz - slot dla Wyatt'ów by się przydał. WyJ***ć Young'ów czy Matadorów i byłoby bardzo w porządku.

Szkoda, że walka o główny pas jest najbardziej przewidywalna.

Ogólnie rzecz biorąc fajny pomysł na rozwiązanie tego wszystkiego. Walka o zvakowany pas IC jest fajnym pomysłem z niezłym składem - aczkolwiek mogłoby się to odbyć bez tej czarnej plamy.

• Reputacja:   0

Ciekawie zapowiada się walka Ceny z Owensem. Zastanawiam się czy będzie ona miała wpływ na wynik walki podczas eventu od NXT. Czas pokaże.

W walce o pas IC zdecydowanie brakuje mi Neville'a.. O wiele lepiej pasowałby od R-trutha..

Nie wiem czy wydarzenia z RAW miały wpływ na to czemu starcie o główny past jest 1 vs 1 a nie triple threat match z udziałem ex Shield, ale walka samego Ambrose'a z Seth'em może okazać się nie wypałem. No ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Chyba te osoby z zaplecza musiały mieć niezłą moc sprawczą lub po prostu mają umiejętności do przekonywania ludzi ;)

• Urządzenie:  Windows

A co było rok temu? :thinking:

Rok temu był tylko jeden EC match ; )

Ale tak jak piszesz - slot dla Wyatt'ów by się przydał. WyJ***ć Young'ów czy Matadorów i byłoby bardzo w porządku.

Absolutnie nie ruszałbym PTP, zawsze byli w miarę fajnym tagiem który gdzieś tam potrafi się sprzedać, mają trochę charyzmy i przy odpowiednim bookingu mógłbym ich nawet oglądać na szczycie. Rzeczywiście dziwi brak pary Rowan/Harper, bo wydawało mi się że ich reaktywacja to właśnie na potrzeby zapełnienia miejsc w komorach. Kto wie może bazując na swoim szalonym i brutalnym gimmicku wbiją się do walki już na ppv wzorem Edga podpierdalając jedno z miejsc.

Zastanawiam się czy będzie ona miała wpływ na wynik walki podczas eventu od NXT.

Też się nad tym zastanawiałem, ale widząc że będzie to nontilte obstawiam że Kev zatrzyma swój pas na Takeover i jakimś kantem pojedzie Cene na EC. Jeśli będzie pojawiał się w kolejnych tygodniach w głównym rosterze z pasem NXT będzie to niewątpliwie promocja rozwojówki. Dodatkowo warto zauważyć że fakt iż walka nie jest o pas US może mieć podłoże w story - Owens wspomniał że walka obędzie się na jego warunkach i może właśnie brak mistrzostwa na szali jest jednym z nich. Kiedy wszyscy pchają się do pasów Kevin może głośno powiedzieć że nie interesuje go pas Jaśka bo sam nosi ważniejsze złoto. Znowu promocja NXT, oby poszli w tym kierunku :)

Rok temu był tylko jeden EC match ; )

No widzisz, taki syf że zapomniałem nawet. :(

Absolutnie nie ruszałbym PTP, zawsze byli w miarę fajnym tagiem który gdzieś tam potrafi się sprzedać, mają trochę charyzmy i przy odpowiednim bookingu mógłbym ich nawet oglądać na szczycie.

Tymi murzynami steruje sam Vince, więc nie spodziewałbym się żadnego "odpowiedniego" bookingu.

Poza tym - osobiście chciałbym zobaczyć coś nowego. Za dużo jakichś pociesznych tagów ostatnio. Daliby chwilę pobiegać Wyatt'om czy Ascension i byłoby spoko. Tych pierwszych już od dawna chcę przy pasach i trochę się zdenerwowałem w momencie gdy postanowili ich rozdzielić gdy byli na fali i mogli te pasy przejąć. Fajnie byłoby gdyby w tym przypadku postanowili dać im szansę.

Stłuczenie jakichś jobberów przed walką w celu zajęcia slotu - jak najbardziej jestem na tak.

Tak jak ktos wyzej pisal mysle ze Rowan z Harperem na EC zaatakuja np Matadorow tuz przed wejsciem do komory i wejda do niej tak jak kiedys Edge ktory zreszta wtedy pas wygral :D

fan1905.png
  • 2 tygodnie później...

No to może krótkie podsumowanie karty, która prezentuje się całkiem przyzwoicie.

Zacznijmy od rzeczy mało istotnych. Nie do końca zgodzę się z głosami że Nevilla spotkała jakaś kara po walczył z najlepszymi a teraz ma program z Bo. Ok, walczył z Shemusem, Barrettem no i przede wszystkim z Jasiem i Rollinsem. Jego promocja jest prowadzona jak dla mnie rozsądnie. Co prawda przegrywał te walki ale to nie jest istotne bo chyba lepiej zaraz po debiucie przegrywać wyrównane starcia z mistrzami WWE niż wygrywać z bandą jobberów jak to z reguły bywa i skończył jak Rose czy właśnie Dallas. W ringu zaprezentował co potrafi, pokazał ze może stawic czało najlepszym teraz musi pokazać jak sobie poradzi w jakims programie bo z Barrettem to generalnie nie miało żadnej podbudowy, suche walki. I moim zdaniem Bo jest odpowiednią postacia do takowego testu. Mają historie więc jest o co program zawiesić a że Nevill za mikrofonem nie błyszczy bynajmniej lepiej mu na początek dać jobbera który coś tam ogarnia mica i zobaczyć co z tego wyjdzie niż pchać go od razu do programu o jakiś pas. Zwłaszcza że pasy midcardowe mają obecnie pozycje najlepszą od co najmniej 5 lat.

Co do div nie rozumiem za bardzo powrotu Page w tym momencie. Była pretendentką, Naomi ją kontuzjowała i zajęła jej miejsca, Page powinna zdecydowanie wrócić po przejęciu pasa przez Naomi, po rewanżach z Bellaskami i sensownie pociągnąć program o pas a nie teraz. Chyba że zdecydowali się nie dawać pasa Naomi co uważałbym za kompletną głupotę bo trochę czasu w jej promocje zainnwestowali, prezentuje się dobrze, w ringu wiadomo ale za mikrofonem też więc nie widzę powodu by nie odświeżyć trochę sytuacji przy pasie i nie dać go komus kto go jeszcze nie miał. Jeżeli pas zgarnie Paige zatoczymy kolejne wielkie koło i nic ciekawego z tego nie będzie. Tak czy siak mimo przedwczesnego powroru Paige pas dziś powinien trafić do Naomi a następnie program z Angielką (najlepiej by było bez Taminy no ale trudno) i oby tak się właśnie stało.

Starcia w klatce powinny być spoko. Jeżeli chodzi o IC jak dla mnie jest dwóch kandydatów. Sheamus i Ryback. Rusev i Ziggler mają gotowy program, nie potrzebują tam pasa no i łatwo będzie wyeliminować z klatki Ruseva bez szkodzenia mu za bardzo, ktoś wykorzysta jak się będzie znęcał nad Zigglerem i walnie rollup albo Lana odwróci jego uwagę i z głowy. Barrett miał pas niedawno, aczkolwiek jego czyściutka porażka z Truthem na ostatniem SD nie daje mi spokoju. Serio tak bardzo w dupie ten cały turniej KotR czy chcieli uśpić naszą czujność i dadzą pas anglikowi? Truth wiadomo więc zostaje Shemus i Ryback. A jako że Shemus jest najbardziej oczywista opcją ja skłaniam się w stronę Ryback'a który nigdy nie posiadał ŻADNEGO pasa, nawet TT, a moim zdaniem zasługuje na to. Pojawiły się też ploty że Rusev ma kontuzje i zastąpi go Wyatt. To by trochę pozmieniało, może nawet Bray by wyrósł na faworyta ale co ten pas mu daje właściwie?

TT w klatce, będzie totalny chaos i zamieszanie ale to fajnie. Raczej skłaniam się że mistrzowie się nie zmienią bo ND są nimi raczej krótko a radzą sobie fajnie, zbierają bardzo spoko reakcję. Co do konkurencji, Cesaro z Kiddem pasy mieli więc byłoby to bez sensu. PTP i LM odpadają bo tak. Zostaje Asencion i LD, oba teamy po mocnym debiucie jakoś przepadły z tym że LD jeszcze nie zaczęli jobbować i się ośmieszać w segmentach z emerytami. byłoby to jakies odświeżenie ale wydaje mi się że za wcześnie dla nich. Jest też opcja że Wyatt'i kogoś zastąpią i wtedy byliby najpoważniejszym zagrożeniem dla mistrzów.

ME kompletnie mnie nie grzeje. Oglądaliśmy starcia tej dwójki miliard razy a na dodatek nie ma opcji żeby Ambrose zgarnął pas więc zero emocji. Mam tylko nadzieje, że jedynym powodem dla którego tą walke w ogóle oglądamy jest podbudowa pozycji Ambrose'a przed szykowanym triple threatem Shield o pas. W takim układzie rozumiem i wybaczam.

No i jak dla mnie osobisty ME i coś na co naprawdę czekam czyli champ vs champ. Pojawiło się info że Owens podpisał juz normalny konrakt z WWE i jest zapowiadany na wszystkie raw'y w najbliższych tygodniach czy tam miesiącach. Mam w głowie piękna wizję ale czy realną? Z Owensem w NXT trochę zrobiło się jak swego czasu z Lesnarem. Przepushowali go i nie ma w rosterze wiarygodnych przeciwników. Ok pojawił się teraz Samoa Joe który uderzy do pasa, w obiegu też zaraz będzie Uhaa Nation. Ale moooże WWE zafunduje nam coś czego nie było baaardzo dawno czyli mega szybki push prosto do ME. Owens powinien albo w przeciągu paru miesięcy w miarę gładko wywalczyć sobie miano pretendenta do głównego pasa (jak Rollins straci go w triple threacie) albo zgarnąć MitB za miesiąc i też raczej szybko ją wykorzystać. I wtedy zwakatuje on pas NXT bez szkodzenia mu bo przecież każdy w NXT jest po to by dostać się do głównego rosteru więc jak ktoś stoi przed szansą zdobycia pasa WWE zupełnie zrozumiały jest wakat NXT. Z kolejka do niego jest długa i mocna więc nie ma się co martwić o jego pozycje. A w takim układzie Owens musi wygrać z Jasiem ;P Nie musi to byc zwycięstwo czyste, nie musi byc oczywiste, przejdzie też DQ czy count out na korzyść Jasia ale nie powinni czysto podkładać Owensa skoro już zdecydowali się w taki sposób wprowadzić jego postać.

Nie do końca zgodzę się z głosami że Nevilla spotkała jakaś kara po walczył z najlepszymi a teraz ma program z Bo.

Ja też absolutnie się z tym nie zgodzę.

Podstawowym argumentem jest to o czym piszesz później. Koleś od samego debiutu jest rozpisywany mega na kolejnych eventach. Dostaje tak jak piszesz walki z najlepszymi i nawet był w finale King of the Ring. Jak na debiutanta - który z reguły na początku dostaje spory push - to Neville dostał go aż nadto (co oczywiście nie jest bynajmniej jakimś zarzutem z mojej strony).

Swoją drogą - jest to również ogromna zasługa i wkład Triple H'a. Który w momencie gdy NXT zaczęło przebijać RAW'y o lata świetlne, zaczął swoich podopiecznych traktować z mega szacunkiem i negocjować z kreatiwami main-rosterowymi najlepsze warunki. Ten facet nie da ich spierdolić za nic w świecie.

Co do div nie rozumiem za bardzo powrotu Page w tym momencie. Była pretendentką, Naomi ją kontuzjowała i zajęła jej miejsca, Page powinna zdecydowanie wrócić po przejęciu pasa przez Naomi, po rewanżach z Bellaskami i sensownie pociągnąć program o pas a nie teraz.

Czy ja wiem czy byłoby takie ogromne halo jakby Paige wróciła trochę później? Kreatywni już namieszali strasznie w jej pushu i kompletnie bym się nie zdziwił jakby zebrała zerową reakcję przy powrocie.

Jesteśmy w sytuacji, w której kreatywni zagrali pod publiczkę. Mając walkę 3-way'ową - z tak naprawdę marnymi divami w składzie - wcale nie jest tak łatwo obstawić kto to przejmie.

Nikki ten pas już trzyma jakiś czas, a przez ten czas nie zrobiła absolutnie nic żeby poprawić jego jakość.

Później mamy odświeżoną Czarnulkę, która notabene tym turnem nie stała się imo ani trochę bardziej ciekawa. Mało tego, gdyby nie Tamina to serio byłoby jeszcze gorzej według mnie.

Cholernie jest to przykre bo mając naprawdę solidne divy, nawet w główny rosterze - jak Emma na przykład - oni robią wszystko na opak i ładują nam coś takiego. No jasna cholera.

To by trochę pozmieniało, może nawet Bray by wyrósł na faworyta ale co ten pas mu daje właściwie?

Jak to co? Szansę na aktywne uczestnictwo w karierze, a nie bierne. Nie myślmy w ten sposób, że pare miesięcy temu Wyatt walczył z Taker'em i mimo przegranej teraz zasługuje na coś więcej niż pas IC. Jak dla mnie mógłby spokojnie mistrzostwo przejąć bo do kompletu brakuje mu tylko paska na ramieniu. :)

Przepushowali go i nie ma w rosterze wiarygodnych przeciwników.

Czy ja wiem? Jak dla mnie osobiście w NXT to prawie każdy z zawodników jest godnym pretendentem (pomijając jakieś Dempsey'e czy Corbin'y - w tym momencie ofc).

Tam jest prawdziwe show. Publika się bawi, wyjebane ma w to kto wygra. Cieszą się jak cholera praktycznie z każdego rezultatu. Wystarczy dobry ME z fajnym składem i zmiana mistrza obejdzie się imo bez żadnych zgrzytów zębami.

Co do pomysłu na Owens'a - niezły pomysł. Całkiem niedawno byliśmy świadkami przecież podobnej sytuacji z Paige. Też szybko w miarę dostała się do rosteru i od strzała przejęła pas.

Miejmy tylko nadzieję, że w przypadku Owens'a - mega push - nie będzie tylko pustym słowem.

Później mamy odświeżoną Czarnulkę, która notabene tym turnem nie stała się imo ani trochę bardziej ciekawa. Mało tego, gdyby nie Tamina to serio byłoby jeszcze gorzej według mnie.

Cholernie jest to przykre bo mając naprawdę solidne divy, nawet w główny rosterze - jak Emma na przykład - oni robią wszystko na opak i ładują nam coś takiego. No jasna cholera.

Nie wiem co Ty masz do tej Naomi, czepiasz się jej bardziej niz Romka ;P Dziewczyna nie ma sobie równych ringowo i to biorąc pod uwagę zarówno divy z glównego rosteru jak i z NXT. Turn własnie bardzo odświeżył jej postać i po raz pierwszy w swojej karierze pokazała że daje rade na micu. Najbardziej mi w jej postaci przeszkadza finisher... Blok pośladami może i przechodził za czasów funkodactyls ale teraz zdecydowanie powinni to zmienić. Emma? Really? Nigdy nie widziałem i nie widzę zupełnie nic ciekawego w postaci Emmy i to nie tylko ze względu na początkowy gimmnick. Jest lata świetlne za Naomi która patrząc na aktualny roster jest najlepszą kandydatką do pasa.

Czy ja wiem? Jak dla mnie osobiście w NXT to prawie każdy z zawodników jest godnym pretendentem (pomijając jakieś Dempsey'e czy Corbin'y - w tym momencie ofc).

Nie mówię że nie ma godnych pretendentów. Jest tam pełno zawodników zasługujących na shoot albo nawet i pas. Napisałem że nie ma wiarygodnych przeciników dla Owensa którego przypushowali jak dawno nikogo, w NXT nigdy. Jest Balor, Hideo, Crowe, Breeze czy nawet Corbin, Mojo. Każdy z nich mógłby zakręcić się koło pasa ale przy obecnej pozycji Owensa i jego totalnej dominacji żaden z nich nie będzie wiarygodny. Ewentualnie Corbin biorąc pod uwagę gimmnick ale to generalnie najgorsza opcja. Jedynym wiarygodnym przeciwnikiem dla Owensa jest właśnie debiutujący Joe lub Nation ale mi i tak się marzy totalny dominator, wakatujący pas dla wyższych celów i szturmem zdobywający ME głównego rosteru ala własnie Lesnar lata temu. Przy czym Owens nie potrzebuje menagera.

Nie sposób się nie zgodzić, że obecnie w NXT nikt nie ma szans przejąć główny pas w czystej walce z K.O. Facet jest tak mocno prowadzony od debiutu, że stwierdzenie iż jest to Lesnar NXT jest w 100 % prawdziwe. Awans do głównego rosteru i zdobycie przez niego walizki MiTB jest bardzo dobrym i racjonalnym pomysłem. Obecnie w głównym rosterze nie widać kandydata do zdobycia kontraktu ( chyba, że planują ją dać Romkowi i powtórzyć sytuację z WM na Summer Slam, tym razem na korzyść Reigns'a). Szybki push Owens'a nikogo by nie "zabolał". Facet ma doświadczenie co podkreślają podczas wywiadów i nie sądzę, żeby któryś z nas rozpaczał gdyby sytuacja się tak potoczyła. Po cash in'ie Setha miałem nadzieję, że ME gal PPV w końcu wrócą na należyty poziom. Jednak przez ciągłe interwencje J&J lub Kane'a Seth nie jest wiarygodnym mistrzem, więc Owens biegający z pasem WWE, jako wiarygodny mistrz zyskałby sympatie WWE UNIVERSE. Wszyscy wiemy w jaki sposób wygrana walka z Ceną może wpłynąć na rozwój kariery, jednakże jeśli CT utopi tę walkę ( tj. dadzą Cenie czystą wygraną) to debiut Kevina odsunie się daleko w czasie i nawet już gdy na stałe przejdzie do main roster'u, może być mu ciężko zdobyć należytą mu pozycje tj. Main Eventer'a.

Nie wiem co Ty masz do tej Naomi, czepiasz się jej bardziej niz Romka ;P Dziewczyna nie ma sobie równych ringowo i to biorąc pod uwagę zarówno divy z glównego rosteru jak i z NXT.

Wiesz, ja mimo wszystko nad umiejętnościami w ringu stawiam osobowość i charyzmę.

Naomi jest efektowna w ringu - zgadzam się. Jest wysportowana, rozciągnięta, ale przesada, że nie ma sobie równych kobiet w federacji. Szczególnie w NXT. Jest jednak pare dziewczyn typowo technicznie od niej lepszych.

Poza czarnym charakterem (który notabene imo odświeżył ją pod względem dobro/zło) i efektywnymi skillsami w ringu, to jest tylko....czarna. To wszystko.

Nie czepiałbym się jej, ale patrząc na talent w rosterze - jestem poirytowany, że chcąc zainwestować w dziewczyny oni lecą po takiej łatwiźnie. Mam wrażenie, że po prostu dostała jakąś tam szansę dlatego bo długo już siedzi u Vince'a i codziennie chodzi do niego i płacze (a przy okazji pewno mu jeszcze lance pociągnie).

Emma? Really? Nigdy nie widziałem i nie widzę zupełnie nic ciekawego w postaci Emmy i to nie tylko ze względu na początkowy gimmnick.

A ja właśnie na odwrót. Zrobiła na mnie pierwsze dobre wrażenie debiutem w NXT. Bańki, nieskoordynowane ruchy - publika ją kupiła od strzała. A poza tym, świetna w ringu. :)

Nie mówię że nie ma godnych pretendentów. Jest tam pełno zawodników zasługujących na shoot albo nawet i pas. Napisałem że nie ma wiarygodnych przeciników dla Owensa którego przypushowali jak dawno nikogo, w NXT nigdy.

Przesadzasz. Czym niby przepushowali Steena? To że zdobył pas tak szybko po swoim debiucie nie znaczy, że jakoś specjalnie go przepushowali. To że jobbneli mu Sami'ego też jakoś specjalnie nic nie znaczy, bo kogo tak naprawdę Sami ważnego pokonał?

W NXT panują jakby inne kompletnie zasady. Tam wystawisz Breeze'a Owens'owi i jeżeli zrobią zajebistą walkę (a zrobią na pewno) to publika będzie się cieszyła nawet gdy Breeze czysto go pojedzie, jestem o tym przekonany.

Co było w przypadku Becky na przykład? Przed walką o pas kobiet z Sashą miała marne poparcie u publiczności. Na pewno mniejsze niż Banks. A popłynęła dziewczyna na pełnym gazie. Na 100%. I co? I zrobiły k***a kapitalną walkę. Osobiście tak jak darzę ogromną sympatią Sashe, to gdyby Becky to wygrała wtedy - byłbym zadowolony i publika również bankowo by się cieszyła. :)

Także reasumując - imo Kevin Owens nie jest w obecnej chwili zawodnikiem, którego nie dałoby się pokonać. Porównując go do Lesnar'a jest grubą przesadą. Nawet w rozwojówce.

Obecnie w głównym rosterze nie widać kandydata do zdobycia kontraktu ( chyba, że planują ją dać Romkowi i powtórzyć sytuację z WM na Summer Slam, tym razem na korzyść Reigns'a).

Nie ma szans imo. Reings solo rozpierdoli mistrza i zgarnie sobie pasek. To ma być drugi Cena, który nie potrzebuje żadnych wspomagaczy do bycia na szczycie. :8

Dodano:

:arrow: Dobry opener. Postarali się z odpowiednim doborem tagów i wyszło fajnie. Spodziewałem się totalnego chaosu, a szczerze mówiąc szło to wszystko płynnie. Każdy z tagów miał swoje 3 minuty żeby odJ***ć jakiś fajny spot.

Zaskoczyła mnie w miarę szybka eliminacja Lucha Dragons. Myślałem, że dotrą tam na koniec generalnie, ale myliłem się. Szkoda, bo walka mogłaby być świetna właśnie ze względu na nich. Świetne spoty od samego początku zaczęli serwować. Kalisto wspinający się po tej klatce jak u siebie.

Odjebałem w momencie gdy Titus wsadził głowę w te łańcuchy i obawiałem się, że New Day zacznie maltretować Darren'a i finalnie pinując go, a Titus przez ten czas męczyłby się z wyciągnięciem łba. To byłoby przykre.

Takiego rezultatu się spodziewałem. New Day dają sobie radę, a na resztę drużyn widocznie przyjdzie jeszcze czas.

:arrow: Divy obejrzałem, aczkolwiek bardzo po łebkach. Było słabo i na szczęście nie musiały nas katować jakimś dłuższym występem. Nawet jak na trzy dziewczyny dostały tyle samo czasu co zwykła walka dwóch.

Czy zdziwił mnie rezultat? Trochę tak. Spodziewałem się zwycięstwa Czarnulki, ale widocznie ch***ja w niej widzą i jej awans się przedłuży. Paige musi zadomowić się po przerwie i zwycięstwo w tak radomowej walce nie wchodziło w grę. Może postanowią w nią zainwestować poważniej? Oby.

:arrow: k***a mać! Walka Owens'a z Ceną była świetna. Absolutnie zajebiście rozpisana. Owens szedł równo z Ceną i dokładał do tego mega spoty. Moonsault z narożnika - mega.

Swoją drogą zajebisty sposób na nowych zawodników, którzy jeszcze nie zdążyli się pokazać w WWE na pełnym gazie. Wystawiają takiego Cenie, który przetrzyma cały moveset i publika jest w raju. Owens wykonał świetne akcje. Markowany package piledriver aż mnie postawił do pionu (bez skojarzeń). Publika podzielona. Dzieciaki zdzierały gardła żeby przekrzyczeć tę garstkę smartów, która dopingowała Steen'a.

Najbardziej szokuje jednak to, że Kevin wygrał z Jaśkiem czysto! Tego się absolutnie nie spodziewałem. To pokazuje, że wszyscy, którzy wychodzą od Hunter'a będą traktowani naprawdę poważnie. Zasługują na to. To pokazuje, że na Owens'a mają wielkie plany. W końcu czysty pin na Cenie (nawet bez pasa na szali) to nie jest codzienność.

Liczę na jak najszybszą emeryturkę Vince'a, tak żeby facet nie miał absolutnie żadnego wpływu na dalszy rozwój zawodników. Zbyt poważnie się robi.

Future is now!

:arrow: Kolejną walką była walka Neville'a z Bo Dallas'em...którą zakończę oceniać w tym momencie. Lecimy dalej.

:arrow: Nuuuuda okropna. Nie spodziewałem się rewelacji po takim zestawieniu, ale nie spodziewałem się również czegoś tak słabego. To pokazuje, że w większości - Ci duzi - nie są w stanie zrobić dobrej walki. To był dobry tego przykład.

Zwycięzca może być. Ryback pierwszy raz dostał tytuł. Robi jakieś tam postępy. Zobaczymy.

:arrow: Main event straszliwie nudny. Generalnie nie będę go opisywał, przejdę do wyniku. WTF? Serio nie można było wpaść na jakiś inny sposób? Głupota goni głupotę.

Ciekawe jak to teraz wszystko poprowadzą. Ambrose tytuł sobie zabrał. Reings jest w walce MiTB. Nie zdziwiłbym się jakby jakimś kantem oficjalnie ten tytuł przeszedł do Dean'a, a później Roman przechodząc turn cashował by kontrakt na Ambrosie. O ile ofc zdobędzie ją.

Reasumując ---> za dwa tygodnie na MitB rewanż Ambrose/Rollins, Romek wygrywa walizkę. Następnie na Summerslam mamy 3way Shield, Ambrose pas zgarnia/względnie Seth broni i Roman cash***je kontrakt. Wysoce prawdopodobne.

Gala słaba. Dwie walki się wyróżniły, reszta do przewinięcia.

• Urządzenie:  Windows

Dobry opener.

hkukjty.png

Serio? Ja osobiście uznałem go za kompletny chaos bez ładu i składu. Fajnie że chcieli nas zaskoczyć taką walką, ale nie byli przygotowani na coś takiego. W federacji gdzie "tornado tag" praktycznie nie istnieje, nagle angażujemy sześć drużyn z dwoma menagerami. To nie mogło się udać i moim zdaniem się nie udało. Dużo starań, ale niestety mało wyników, niby oglądałem to w całości, ale do teraz nie pamiętam kiedy w ogóle wylecieli Lucha Dragons, nikt mi nie wyjaśnił kto w ogóle do klatki wpuścił byczka i Xaviera, masa akcji kompletnie z dupy, dużo powtarzanych schematów(bo mało która drużyna ma w ogóle jakieś wspólne akcje), mało emocji. Zwycięstwo ND raczej przewidywalne, musieli w końcu pokonać przeciwności losu swoim pozytywnym nastawieniem.

Czy zdziwił mnie rezultat? Trochę tak.

Mnie nawet bardzo. Nikki nie robi z tym pasem kompletnie nic, a trzyma się go usilnie z braku poważnej konkurencji. Paige była na wyjazdach, Panna Duży Tyłek miała dostać swoje pięć minut, ale chyba uznali że już kolejny raz nic z tego nie będzie, więc pas zostaje u Bellaski. Wątpię by to się zmieniło w najbliższych tygodniach, straciłem nadzieję na jakieś dziewczyny z NXT, więc chyba wypada poczekać na odgrzanie Brie vs. Nikki(które zgasło od tak), albo jakąś randomową zmianę bez większej historii.

Walka Owens'a z Ceną była świetna.

Nie wiem czy świetna, ale zdecydowanie najlepsza na gali. Pierwsza walka Janka od dawien dawna której nie przewinąłem do końcówki. Muszę przyznać że jestem pozytywnie zaskoczony, nie spodziewałem się aż tak ciekawej i emocjonującej walki. Sporo zmian przewag, do samego końca nie wierzyłem że Kevin może wyjść z tego zwycięsko. Spodziewałem się raczej jakiegoś kantu, może dq, albo porażki i demolki na Cenie po walce. Czysta wygrana to coś czego chyba nawet najwięksi optymiści nie mogli się spodziewać. Wszystkie pięknie, dziwi tylko natychmiastowe ogłoszenie rewanżu, jak na moje mogliby ten rozdział obecnie zamknąć, puścić obu w swoje strony(Kevin z walizką, hmm?) i wrócić do tego ze zdwojoną siłą za parę miesięcy. Ciągnięcie tego już teraz może trochę osłabić Owensa które szansę na drugie zwycięstwo z Jankiem są jeszcze mniejsze, ale kto wie... Szkoda tylko że nie dali mu trafić tego moonsaulta i wykonać paczki. Będę się upierał że to jeden z najbezpieczniejszych finisherów i skoro Maria potrafiła go przeżyć to i łamagi z WWE powinny sobie poradzić. Ten powerbomb wygląda trochę sztucznie, chociaż efektownie. Ano i fajno że dali mu majka na koniec :)

Druga komora tak tragiczna że szkoda słów. Pierwsza była słaba, ale ta była wręcz nie do opisania.

Nie wiem co takiego ma w sobie Ambroży że za każdym razem kiedy walczy mam ochotę go przewinąć w cholerę. Oswoiłem się z nim podczas segmentów, ba nawet go polubiłem, ale jego styl walki mnie usypia. Kupa wielka z tej walki wieczoru, trzeba było się nie pierdolić w wpuścić Janka z Kevinem na sam szczyt ; )

Bardzo słaba gala. Poza wyróżniającym się Owens/Cena które poradziłoby sobie na każdej gali, reszta była strasznie mdła. Jedna komora bez pomysłu, druga bez akcji, poza tym zapychacze i usypiający me. Za takie "speciale" to ja dziękuję.

tumblr_np8srvXK9D1rnjfjfo2_r1_400.gif

tumblr_np8srvXK9D1rnjfjfo3_r1_400.gif

:thumb:

Walka Tag-Team ani nie wyszła. Wszechobecny chaos, mało wspólnych akcji zespołów ( chociaż trzeba przyznać, że ten suplex na ND był ciekawy ). Istniały dla nie dwie opcje : albo LD wyjdą z pasami, albo ND je obronią. Po szybkiej eliminacji LD przestałem patrzeć na tę walkę z jakimkolwiek zainteresowaniem. Really ? PTP vs ND w "grand final" ? Szkoda mi było Titus'a gdy mu łeb utknął, myślałem że nie da rady się uwolnić. Wynik do przewidzenia od czasu eliminacji LD, New Day są ciekawi, wynik zadowalający.

Divy bez rewelacji ( toż to nowość :v ) Zastanawia mnie tylko kiedy Nikki straci w końcu pas, bo chyba często gości pod biurkiem Chairmana.

Walka Owensa z Ceną rewelacyjna. Dawno nie widziałem dobrej walki wykręconej z Jasiem, który przecież daje radę w ringu. Doznałem szoku, gdy Kevin zbierał się do paczki ale no niestety jesteśmy w WWE. Nie trafiona akcja z narożnika - piękna. Finisher Owens'a bardzo dobrze sprzedany przez John'a. Walka mega na plus. In minus tylko ogłoszenie rewanżu zaraz po pojedynku. Mic po walce - ciekawy i dobrze, że mu na to pozwolili.

Walka Bo Dallas'a z Neville'em - chyba nie muszę dalej się wypowiadać na temat tego starcia. Dobrze, że Neville zgarnia zwycięstwa na PPV

Nadchodzi czas na kolejny mecz EC a tu theme..... Gorącej Czekoladki. Wszyscy spodziewali się Wyatt'a a tu kur*a jakiś jobber nie widziany ze sto lat. Od tego momentu wiedziałem, że to nie będzie dobra walka. Przyznam się bez bicia - usnąłem na tej walce ( minus oglądania live ). Przebudziłem się na samą końcówkę. Zwycięstwo Ryback'a na plus, tylko nie potrzebna wazelinka do Daniel'a

Na temat ME nie wypowiem się bo po prostu nie obejrzałem jeszcze tej walki, ale z tego co widzę w Waszych wypowiedziach za wiele nie straciłem.

Gala średnia. Walka Owens'a z Jasiem ratuje to "widowisko" .

Serio? Ja osobiście uznałem go za kompletny chaos bez ładu i składu...

E tam, nie było przecież tragicznie. Nie będę przyrównywał tego w kwestii openerów z poprzednich gal, bo to nie o to chodzi, ale mi osobiście się podobało. Ja tam jednak jakiegoś większego chaosu nie dostrzegłem. Dało się skupić na drużynie, która wykonuje jakąś akcję drugiej.

Obyłoby się oczywiście bez karzełków i tutaj jestem dość negatywnie nastawiony. Co prawda coś tam skakali jak na karzełków przystało, ale mając takie teamy w tej klace (PTP, Ascesion) to generalnie te małe powinno zostać rozbije o każdą z tych komór. Byłoby efektowniej. Dobrze przynajmniej, że Tortilla nie spinował tam żadnego (mimo, że nie walczył, ale szalony booking u Vince'a może być zaskakujący) z zawodników bo wtedy byłaby kaszana.

Może jestem dziwny, ale mi się walka podobała. Druga najlepsza na gali według mnie. :P

Nikki nie robi z tym pasem kompletnie nic, a trzyma się go usilnie z braku poważnej konkurencji.
straciłem nadzieję na jakieś dziewczyny z NXT

Czy ja wiem? Dywizja pań w głównym rosterze rzeczywiście woła o pomstę do nieba, bo prócz Paige obecnie nie ma żadnej poważnej konkurencji. Mogliby odświeżyć Natalie. Zainwestować trochę pieniędzy w Emmę i coś by mogło się podziać.

Poza tym - może celowo trzymają tak długo Nikki przy pasie? Prawdą jest, że nic nie robi, ale dni dzierżawy sobie nabija i dla debiutującej panny z NXT zawsze to jakiś plus gdy rozjedzie taką w debiucie. Lepszy rydz niż nic. A z pewnością nowe dziewczyny muszą zawitać, bo inaczej to wszystko się posypie i potem nie będzie czego zbierać i z czego składać na nowo.