Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Funnier Moments - Bajki z dzieciństwa za free

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   9
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

courage_the_cowardly_dog__by_drakefire3k-d4qrzk9.pngscooby.png

Tęskniliście kiedyś za bajkami z dzieciństwa? Kultowe postaci jak Scooby Doo, Batman z animowanych serii, czy z nowszych bohaterów Johnny Bravo oraz Chojrak - tchórzliwy pies? A może w ogóle nie kojarzycie tych bajek, bo dwa dni temu zaczęliście gimnazjum i to dla was prehistoria, podobna do telefonów z kablem i bez klawiatury ? ;) W takim razie dla obydwu grup jest przyjemna okazja. Dla jednej poznanie, dla drugiej przypomnienie.

Przed sekundą znalazłem naprawdę świetną stronkę i postanowiłem się z wami podzielić.

http://www.funniermoments.com/

Strona zawiera mnóstwo bajek z naszych młodych lat za darmo do oglądania online.

Jednocześnie jeśli są wśród nas ludzie podobni do mnie, którzy z sentymentem patrzą na bajki z młodych lat, których dzisiaj już nie puszczają: możecie w tym temacie również podzielić się linkiem do jakichś stron. Zapraszam też to komentowania i luźnej dyskusji dot. bajek z dzieciństwa jak i z teraźniejszości.

Linki postaramy się zebrać w pierwszym poście. :t_up:

915802072594e34bce782c.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

4

• LoboTaker

3

• IOOT_DZIKO

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

Jedyny kanał, który kojarzy mi się z dzieciństwem i oglądaniem bajek to Fox Kids. Późniejsze jakieś Jetix i inne gówna to już jakaś papka dla nastolatek - gdzie główne role gra Selena Gomez. :(

Pamiętam, że intensywnie katowałem ten program z bratem u babci na jakichś wakacjach (tak, nie miałem jeszcze wtedy u siebie kablówki i musiałem jeździć do babci żeby obejrzeć. :lol )

Przygody Kuby Guzika, Przygody Jack'a Pirata, animowany Lucky Luck, wspomniany Chojrak, animowani X-Meni, Fantastyczna Czwórka, SpiderMan, WaterMelon, Pokemon, Świat wg Ludwiczka - to wszystko wpłynęło na jakże zajebiste dzieciństwo. :D

Poza tym pamiętam, że miałem mega zajawę na Beyblade, którego odcinki babcia nagrywała mi na kasety VHS. Później sam zacząłem się tym bawić. Zaczęło się od tych Lays'owych spinerów, a zakończyło na tych już poważnych, konkretnych dyskach (wtedy - blade'ach). Wariacje dotyczące wszelakich udoskonaleń tych zabawek. Dodawanie jakichś podwójnych metali, wkładanie do środka magnesów - z myślą, że bankowo będzie przyciągał drugiego - haha.

Nie zabrakło oczywiście obrzędów zwanych "macaniem tazosów" z chipsów w sklepach. Które w większości przypadków kończyło się mega wkurwieniem, gdy okazało się, że trafiłeś po raz szósty tego samego. Gromadzenie naklejek z Pokemonów i wklejanie do albumów też było.

Kurcze, świetna sprawa to była. :D

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

O kurdee, wreszcie można na spokojnie powspominać swoje dawne, dziecięce przygody! Aż łezka w oku się kręci.

Myers - też miałam zajawę na Beyblade, pierwszy sezon był najlepszy. Pamiętam też Króla Szamanów (ten opening!) - coś niesamowitego.

Dla przypomnienia, że Jetix też miał te "dobre" strony ;)

75137960457081728a67d7.jpg

Dla przypomnienia, że Jetix też miał te "dobre" strony

Wiesz, może i miał, ale ja ten Jetix pamiętam głównie z "Nie ma to jak statek" czy innych gówien tego typu z Seleną Gomez w roli głównej. Przykre było to, że to nie były bajki animowane. Te jakieś "Fineasze i Ferby" już nie miały tego klimatu, który towarzyszył generalnie wszystkim bajkom z "Fox Kids". Dlatego prócz tego kanału - no i może Cartoon Network od biedy - nie ma co wspominać.

Myers - też miałam zajawę na Beyblade, pierwszy sezon był najlepszy.

Ja miałem zajawkę na tę baje na maxa. Będąc tam w podstawówce zawsze z chłopakami wychodziliśmy na klatkę schodową i napierdalaliśmy tymi zabawkami godzinami.

Co do sezonów to rzeczywiście - 1st był najlepszy. Później była niestety tendencja spadkowa - ale to jak w większości sezonowych bajek.

Myers - mylisz Jetix z Disney xD. To tam były Nie Ma to Jak Statek i inne gówna. Na Jetix głównie leciały anime i jedynie, o co mogą się wstydzić, to o dubbing Naruto, który wyszedł nie tyle do dupy, co jeszcze brali animacje z ocenzurowanej wersji 4Kids :t_down: To im wyszło bardzo na minus. Za to Król Szamanów - moim zdaniem - był dobrze zdubbingowany, choć też skracali odcinki z 22 min. na 15.

Najlepiej wspominam dubbing Leniuchowa - szczerze? znacznie lepszy od oryginału (mowa o podkładaniu głosów pacynkom). Przy piosenkach tylko czasem podpadali, ale to były szczególiki ;P

Myers - mylisz Jetix z Disney xD. To tam były Nie Ma to Jak Statek i inne gówna.

A to może. Przepraszam w takim razie.

Od Fox Kids nie pamiętam jak to tam później chronologicznie powstawało, więc mogłem się pomylić. Tak czy siak, bajki typu "Naruto" czy jakieś inne "Szamany z Kingami" - nie mają niestety już takiego klimatu. To znaczy - według mnie.

Z pewnością dla wielu dzieciaków, którzy teraz to oglądają i mają fajne dzieciństwo jest to w jakimś stopniu frajda. Ja swoje dzieciństwo spędzałem w głównej mierze na podwórku, a na chatę leciałem po sianko na oranżadę na miejscu w pobliskim sklepie lub na odcinek jakiejś odjazdowej kreskówki właśnie. :D

Teraz niestety już tak nie ma. Coraz mniej dzieciaków gra w piłe na polu i wypełniają sobie ten czas komputerem czy inną technologią. Wiadome, czasy się zmieniają, w jakimś stopniu to wszystko się tam rozwija i dla wielu to też odjazdowa sprawa - tak jak dla mnie była to "oranżada na miejscu" - ale mi osobiście smutno się na to patrzy. :P

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

Ja za dzieciaka miałem taki swój blok bajek na FOX KIDS, który zaczynał się chyba o 21:00 Incredible Hulk'iem, potem leciał chyba Spiderman, potem zawsze byli X-Meni, a na końcu leciał chyba Iron Man. Starałem się być na bieżąco :D

915802072594e34bce782c.jpg

a na końcu leciał chyba Iron Man

...potem jeszcze była chyba "Fantastyczna Czwórka" - pamiętam, bo też lubiłem zasiadać tymi późnymi - jak na tamte czasy - porami i oglądać to wszystko.

Pamiętam dobrze Fantastyczną Czwórkę - akurat od małego nie przepadałam za Marvelem, to to jakoś mnie ujęło.

Spiderman'a i X-Men'ów oglądałam od niechcenia. Kto za to kojarzy Człowieka-Żuka (czy jakiś inny, niebieski owad)? :D To zdrowo poryte.

Ja natomiast z późnych pór kojarzę Shin-Chan xD A tak to z mamą, w wieku 8 (!) lat oglądałam Jerry'ego Springera...może dlatego tak przychylnie patrzę na erę Attitude? I tą po Atti też?

Przy okazji dodam, że była kiedyś też bardzo fajna ramówka na CN pt. Toonami. Tamci brali z reguły rzeczy z DC Comics (typowe rozdzielenie) plus inne harde bajki na wieczór. No i oczywiście z Jetix najbardziej lubiałam Motomyszy z Marsa \m/