Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kane... Czy jest jeszcze dla niego nadzieja?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

No właśnie więc kto to w końcu jest Kane? kiedyś przerażające monstrum którego bał sie cały roster, człowiek który ustanawiał rekordy na RR, a kim jest teraz? zapchajdziurą w głównym rosterze, nic nie znaczącą postacią która od czasu do czasu strzeli jakiegoś focha na szefostwo ale na tym się kończy. Czy wg was jest jeszcze nadzieja na jakiś ostatni wielki feud dla niego czy też pójdzie na emeryturę zapamiętany jako wielkolud w garniaku.

Ja to widzę tak:

A gdyby tak założyć Kanowi jego pierwszy strój... i zrobić z niego niszczyciela midcarderów, nawet w okolicach RR kogoś kto dobijałby do ME i na WM zrobić walkę od której wszystko się zaczeło? np Kane vs Undertaker o karierę zakończoną non contest po której obydwaj kończą karierę? wg mnie mogło by to być nawet lepsze niż taker vs Sting

sig.png
  • Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

10

• IOOT_DZIKO

8

• LoboTaker

6

• GMS

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Fakt, mógłby wrócić do maski i gimmicku bez maski (2004-06), byłaby niezła miazga. Nie zgadzam się jednak co do walki na WM - dream match ma się odbyć i już! Drugi raz nie będę patrzeć na zawód pt. "jednak nie będzie walki Sting vs Taker". Tak się nie bawmy D:

75137960457081728a67d7.jpg

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

A gdyby tak założyć Kanowi jego pierwszy strój... i zrobić z niego niszczyciela midcarderów, nawet w okolicach RR kogoś kto dobijałby do ME i na WM zrobić walkę od której wszystko się zaczeło? np Kane vs Undertaker o karierę zakończoną non contest po której obydwaj kończą karierę? wg mnie mogło by to być nawet lepsze niż taker vs Sting

Kane, który powraca jako niezrównoważony potwór? Cytując Ferdynanda Lipskiego -"'Bardzo k***a jego mać chętnie". Tylko na poważnie, żadnej maski. Oddać mu ringowy strój, dać znowu wybuchnąć jako psychol i obdarować chłopa jakimś ostatnim fajnym runem, kończącym się na Wrestlemanii z pieknym zakończeniem kariery. Ogólnie 32 wu emka mogłaby być taka w przeważającej części sentymentalna. Ostatnie mecze Kane'a, Taker'a, Stinga czy Triple'a z Rock'iem.

Wracając do Kane'a. Jest fajne podłoże. Kane jest w Authority w jakiś tam sposób popychadłem. Dużo osób cały czas powtarza mu, że nie jest już tym kim kiedyś był. Kane w końcu nie wytrzymuje psychicznie i wybucha. To takie proste, że nawet Bookerzy WWE mają szansę wpaść na taki pomysł. Wraca do czerwonego stroju i groźnego spojrzenia. Dajmy mu zdemolować kilku jobberów (jakieś Axele czy inny szajs). To się sprzeda. W całej bandzie osób krzyczących na Kane'a czy Show'a - please retire, znajdą się zagorzali fani obu panów, którzy zasikają spodnie na myśl o ich idolu znów "w ważnym miejscu".

Na grabarza, też masa osób psioczy, a jednak jest cały czas stały fanbase umarlaka, który "biega po pokoju i robi tombstone razem z nim" :lol

Poza tym, jak już gdzieś tam na forum pisałem, żeby obdarować zawodnika ostatnim runem, wcale nie trzeba od razu dawać mu wszystkich pasów jakie istnieją. Wystarczy odpowiednio zaakcentować taki powrót-dać chłopu trochę spotlight'u i jest genialnie.

Dla takich postaci jak Kane - zawsze jest nadzieja, gdyż mają coś na co inni zawodnicy długą muszą jeszcze pracować - bogatą przeszłość, zajebisty charakter i wiernych fanów.

Nie zgadzam się jednak co do walki na WM - dream match ma się odbyć i już! Drugi raz nie będę patrzeć na zawód pt. "jednak nie będzie walki Sting vs Taker". Tak się nie bawmy D:

Co prawda WWE rozważa walkę Stinga z Taker'em - jednak są bliżej jej odwołania niż zorganizowania. Poza zgrzytami tej walki z planowanym starciem HHH vs. Rock - wszyscy wiedzą, że jest jeszcze masa innych "przeciw". Głównym z nich jest fakt, że oficyjele WWE oczywiście zjebali cały urok tej walki zarówno fanom grabarza jak i fanom Stinga. Najpierw podłożyli Marka part-timerowi, o którym gdyby nie koszulki wszyscy już by zapomnieli, potem Triple rozjechał Sting'a na Wrestlemanii. I całe misterium tego starcia diabły wzięły. Na dzień dzisiejszy Sting vs. Taker to nie dream match Ikony z niepokonaną legendą. To match jobbera z WCW z podstarzałym zawodnikiem, który skończył się 2 lata temu.

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   1

Ja to się trochę dziwię, że przy takim talencie w rosterze i w NXT chcecie rzucać jeszcze koło ratunkowe emerytowi, który już dawno powinien pierdzieć w fotelu.

Kane się już skończył. Pomysł z rozbijaniem przez niego midów tylko w prezencie mija się z celem.

Nie warto byłoby chłopaki pomyśleć nad tym co zrobić aby ten utalentowany mid-card się przebił? Nie, nie warto, bo większość chce bawić się w archeologów i inwestować jeszcze jakiekolwiek pieniądze w emeryta.

Nie ma szans na przywrócenie mu gimmnicku. Sam feud z Taker'em byłby o dupe rozJ***ć bo nie pozwala na to era, w której tkwi teraz obecne WWE. Cały ten program - jeżeli miałby mieć jakiś klimat - zostałby ścięty do minimum właśnie przez panującą erę.

Osobiście w żadnym wypadku nie byłbym zwolennikiem Taker/Kane - ale jeżeli byłoby to bardzo wysoce prawdopodobne to wciąż bym uważał, że nie pozwala na to era. That's all.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Hmm nie za bardzo wiem od czego zacząć, ale jak pamiętamy, to od dłuższego czasu postać Kane'a jest misternie niszczona. Najpierw tym całym storyline Hall of Pain gdzie Mark Henry "złamał" mu nogę, nieszczęsny powrót na SummerSlam'11, feud z Ceną, po drodze zmasakrował Rydera, Team Hell No!, pierwsze zdjęcie maski 29 październik 2013, kilka dni później zadebiutował Corporate Kane, a następnie wraca jako Big Red Machinei masakruje Bryana nawet datę pamiętam 21 maj 2014 i znowu zdejmuje maskę i ten run trwa do dziś. Konkluzja jest taka że Dablju nie miało na niego pomysłu, WWE mogłoby dać mu ostatni porządny run jako potwór. Nawet nie muszą dawać mu maski, byle Kane przypominał Kane'a.

Zapraszam do dyskusji!

85470364654a3ea1bb931f.jpg

Nie warto byłoby chłopaki pomyśleć nad tym co zrobić aby ten utalentowany mid-card się przebił? Nie, nie warto, bo większość chce bawić się w archeologów i inwestować jeszcze jakiekolwiek pieniądze w emeryta.

Utalentowany mid-card ma czas na pracę i wybicie się z szeregu. Utalentowany mid-card trzeba promować b.powoli, żeby nie uderzył w "Syndrom Romana". A krótki run dla Kane'a to ukłon w stronę fanów, których Ty Myers masz zwyczajnie w dupie. ;) Po prostu wystarczy założyć, że istnieją fani rasslingu o poglądach odmiennych od twoich o 180 stopni i im też warto raz na coś rzucić jakiś ukłon, żeby im się sentyment odezwał. Poza tym, nie uważam, żeby run Kane'a miał jakoś strasznie zniszczyć push dla młodziaków. To powinno być w ogóle oddzielne wydarzenie, bez żadnego wpływu na potencjalne gwiazdy rzędu Hideo i innych Balorów.

Ja to się trochę dziwię, że przy takim talencie w rosterze i w NXT chcecie rzucać jeszcze koło ratunkowe emerytowi, który już dawno powinien pierdzieć w fotelu.

Kane się już skończył. Pomysł z rozbijaniem przez niego midów tylko w prezencie mija się z celem.

Nie ma szans na przywrócenie mu gimmnicku. Sam feud z Taker'em byłby o dupe rozJ***ć bo nie pozwala na to era, w której tkwi teraz obecne WWE. Cały ten program - jeżeli miałby mieć jakiś klimat - zostałby ścięty do minimum właśnie przez panującą erę.

Osobiście w żadnym wypadku nie byłbym zwolennikiem Taker/Kane - ale jeżeli byłoby to bardzo wysoce prawdopodobne to wciąż bym uważał, że nie pozwala na to era. That's all.

Myers, czy tobie ostatnio cokolwiek pasuje? na jaki pomysł by ktos nie wpadł bo albo to albo tamto albo po prostu mam zły humor i będę szedł pod prąd... Jak dziku powiedział chociażb podłozyć mu kilku jobberów, ja osobiście jaram się prawdziwym Kanem jak trynkiewicz małym dzieckiem, A że Era nie pozwala hmm to wg ciebie co trzeba by zrobić żeby to było wiarygodne? Urwać komuś łep? krew znów coraz częściej pojawia się w WWE, czy to chcący czy nie ale już w takich wypadkach nie latają medycy jak to było kilka lat temu, wg mnie każd feud tej dwójki wychodził przyzwoicie ok ok po za tym ostatnim gdy Kane miał pas WHC. A co do powrotu tego Kane którego znaliśmy dłuższy czas nie jest wcle tak daleko, starczy jeszcze pare iskier w authority, a pozatym ktoś Cenie musi ten pas odebrać, chyba nie myślisz że zrobi to rusev w i quit methu

sig.png

Utalentowany mid-card ma czas na pracę i wybicie się z szeregu.

W rosterze są już gotowe produkty tylko czekające na wypłynięcie na szersze wody, ale właśnie zarząd zabiera im czas wciskając Kane'a.

żeby nie uderzył w "Syndrom Romana"

Mógłbym się kłócić.

Myślę, że w większej mierze to nie przez promocje publika nie lubi Reings'a.

A krótki run dla Kane'a to ukłon w stronę fanów, których Ty Myers masz zwyczajnie w dupie.

Nie mam fanów w dupie, tylko mam w dupie Kane'a. Nie chcę go oglądać bo wiem jak się to wszystko skończy.

Piszesz żeby dać mu wygrywać nad Ryderami, Axelami i innym jobbem, a później - jak Kane przejdzie na emeryturę - większość będzie płakać, że cholernie niewykorzystany potencjał. Że nieodpowiednio go nagrodzili ( =)) ) za ten całokształt kariery.

Dlatego myślę, że HoF jest wystarczającą "nagrodą" za osiągi.

Myślę, że w większej mierze to nie przez promocje publika nie lubi Reings'a.

Poprawka -> w większej mierze, to nie przez promocję TY nie lubisz Reigns'a. Jedyny powód jaki smarty mają, żeby buczeć na Romka, to jest zbyt szybki push, próba odsunięcia Daniela od ME na jego rzecz (tu wina zarządu - nie Romana) plus fakt, że chłopak powinien się jeszcze troszkę wyrobić. That's all. Obiektywnie patrząc Roman to solidny worker, dobry power house, jego dynamika i zachowanie w ringu to ostatnim czasie duży plus oraz jego poświęcenie w ringu też zasługuje na uwagę. A na micu błyszczeć strasznie nie musi - grunt, żeby nie dał sobie znów wcisnąć Cierpiących Succotash'ów na gałęzi fasoli...

W rosterze są już gotowe produkty tylko czekające na wypłynięcie na szersze wody..

Roman po rozpadzie Shield też był gotowym produktem, ale po wypłynięciu na szerokie wody produkt zaczął się podtapiać. Ja jestem przekonany, że sukces zawodnika to jednak w 70% dobra wola od managementu. Taki Kevin Owens zadebiutuje w main rosterze jako Gobbledy gooker i sprzedaj wtedy jego postać jako przyszłego mistrza. . . równie dobrze możesz sprzedać regał kuchenny bezdomnemu.

Nie mam fanów w dupie, tylko mam w dupie Kane'a. Nie chcę go oglądać bo wiem jak się to wszystko skończy.

Czyli de facto - masz też w dupie jego fanów. Założę się, że w odniesieniu do tego co Jacobs'owi przypada na dzień dzisiejszy - jego wygrane nad kimkolwiek przyniosą fanom radość.

Jedyny powód jaki smarty mają...

Powodem jest jeszcze brak charyzmy, ale co tam - mało kto lubi ciekawych zawodników. :)

Wchodzimy na Romka - mówiąc kolokwialnie - a nie o nim jest dyskusja. Notabene - "Roman Reings - ogólna dyskusja, komentarze" przyniosłaby rekordowe ilości postów chyba.

Czyli de facto - masz też w dupie jego fanów.

Gdybym miał fanów w dupie to musiałbym zasiadać tam w tym zarządzie mając na karku rozpisywanie programów. Wtedy - jakbym wykreślił Kane'a jako zawodnika feudującego z kimś na koniec kariery - można byłoby uznać, że mam w dupie fanów.

Tymczasem, zasiadając na "trybunach" (czyt. przed kompem) po prostu przewijam/przewijałbym jego walkę - znajdując 1000 innych rzeczy do roboty. :)

Myers czyli co wg ciebie zawodnicy powinni przechodzić na emeryturę w wieku 35 lat dla przykładu? Nie rozumiem troszeczkę tego podejścia, Sting walczy mając na karku już prawie sześćdziesiątkę i fakt nie jest to już ten Sting który walczył w WCW ale Hype dalej wśród niektórych jest. Taki Cena też dobrze po 40stce i co do dziś występuje w ME bo jest z niego dalej kasa ale co tam ty pewnie wysłałbyś go na emeryturę bo jest za stary. Wracając do Kane'a jego emerytura jest bliżej niż dalej, i wg mnie poskładanie jakichś Henryków, Big Showów czy kurcze całej wesołej kompanii Rose'a. Raw stoi na takim poziomie jakim stoi i dodać do niego reoszkę więcej czerwieni nie zaszkodzi. A na gwiazdy NXT przyjdzie czas, czy to po zwolnieniu kilku zawodników czy też własnie gdy niektórzy przejdą na zasłużoną emeryturę, a coraz więcej zawodników jest w tym wieku że bedą musieli poszukać sobie nowej roli w życiu.

sig.png

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Ej, masz coś do archeologów?! >:[ Czuję się urażona.

A tak ogólnie rzecz ujmując - Myers zmienił się w Yao, czyli smarta; prawie większość powinna polecieć na emeryturkę, z Kane'a nic się nie da wykrzesać. Ja tam sądzę, że te "dziadki" jeszcze mogłyby coś pokazać na ringu i zarazem też wypromować innych. Niby Wyatt (dla przykładu) przegrał 2 razy na WM, ale push ogromny, bo nie z byle kim walczył, tylko z Ceną i Takerem. Kane mógłby zrobić to samo - wygrywając z jobberami, tym samym ich troszkę "podnosząc" z rangi mid-cardera.

75137960457081728a67d7.jpg

A tak ogólnie rzecz ujmując - Myers zmienił się w Yao, czyli smarta; prawie większość powinna polecieć na emeryturkę

A to jest jakieś dziwne? Trzeba promować młodych (zwłaszcza, że obecnie jest ogromny talent), a oni nam wrzucają 50 latków do karty, no ludzie...

Kane mógłby zrobić to samo - wygrywając z jobberami, tym samym ich troszkę "podnosząc" z rangi mid-cardera.

Kane nie ma już szans ich podnieść. To nie jest wcale żadna znacząca gwiazda. W głównym rosterze pokonał go już chyba każdy - od Królika po dwóch muszkieterów z Los Matadores - umówmy się, nie ma już z czego promować. :)

Ehhh odechciewa mi się dyskusjii w końcu jest tylko jeden bóg wrestlingu zwie się myers i kłońmy się w jego stronę bo tylko on ma rację kilka innych osób to po prostu ciemne istoty które muszą podąrzać w stronę jego światla...

sig.png

Kane nie ma już szans ich podnieść...

Zapewniam Cię, że ma. Kwestia w jaki target celujemy i jak. Każdy powyżej pewnej granicy wiekowej zna przeszłość tego pana. Dla takich osób story z powrotem czerwonej maszyny z miejsca nabiera rumieńców i każdy zapomina, że facet dobiega 50'tki - bo tak działa "bycie fanem" - i cieszy się z 'dawnego' Kane'a. Pozostałym tj. najmłodszym fanom wiele nie trzeba. Do przekonania tej części kreatiwy akurat nie muszą się wcale wysilać. Ot po prostu Kane wróci wściekły - rozwali w squashach kilku zawodowych podkładaczy i dla najmłodszej widowni już będzie destroyer'em.

Kane jako charakter - to jednak fenomen, który siedzi w jednym worku z takim właśnie Big Show'em. To są taki postaci, które mogą w dowolnej ilości toczyć koło ekskluzywny jobber - potwór - promotor - ekskluzywny jobber i tak w kółko. I fenomen tego polega na tym, że cały czas fani są to w stanie kupić. Może i wstyd się przyznać, ale ja też w jakiś sposób (nie markowy, ale jednak) to kupuję. Sytuację bardzo często ratuje rzadki na obecne dni w WWE mądry booking tych postaci. Mogą demolować swoich rywali, ale summa summarum przygrywają swoje matche. W ostatnich latach nawet podczas swoich run'ów jako potwory nie zaliczali druzgocących wygranych. Czasem próbujemy w WWE sięgać niepotrzebnie po logikę i porównywać zwycięzców na zasadzie: "Skoro Taker wygrywał z Triple H'em 3krotnie na Wrestlemaniach, a teraz wygrał ze Stingiem - to jakie Sting ma szanse z Taker'em?". W przypadku Big Showa czy Kane'a ciężko jest taką pretensję wystosować, bo panowie jak już pisałem, druzgocących wygranych nie odnoszą, ale gdzieś tam cały czas ten potencjał promocyjny drzemie.

Co warto odnotować, to to, że Jacobs niepotrzebnie zgadzał się w pewnym momencie kariery zrobić z siebie komedianta. Face'owy Kane -OK. Komediowy Kane - poracha. W ostateczności jednak w ramach sentymentu do Glen'a da się to przeboleć.

... w końcu jest tylko jeden bóg wrestlingu zwie się myers

W tym kierunku rozwoju forumowego to przed Tobą Myers jeszcze "Jaka To Melodia", "Mam talent" i finalnie posada bookerska w DDW.