Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Samoa Joe opuszcza TNA, Vince Says, NXT na WMce, tapingi NXT

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

:arrow: Obecnie to chyba najgorętszy news tego tygodnia i prawdopodobnie miesiąca - Samoa Joe opuścił TNA :!: Powód jet nad wyraz oczywisty - chodziło oczywiście o pieniądze, a raczej ich brak, bo TNA zaproponowało kwotę sporo niższą niż chciał Joe. Sytuacja ta jest wręcz identyczna do tej z AJ Styles'em. Oczywiście od razu pojawiły się spekulacje na temat ewentualnego dołączenia Joe do WWE. Osoby takie jak Steve Austin, Jim Ross czy Paul Heyman, bardzo widzieliby tego zawodnika w federacji, natomiast słyszy się że chce go ściągnąć Triple H. Innego zdania jest natomiast Vince McMahon, który nie widzi w Joe nic szczególnego.

:arrow: Sebu ostatnio pisał, że Vince McMahon jest na okładce ostatniego wydania "Muscle & Fitness". W tymże magazynie Vince wypowiedział na kilka tematów - oto "highlights" tego wywiadu (nie chce mi się tłumaczyć z angielskiego, ale większość chyba zrozumie co czyta)

On His Favorite WrestleMania Moment: “WrestleMania III in front of what was the largest indoor attendance record- 93,000 people at the Silverdome in suburban Detroit. When Hulk Hogan slammed Andre the Giant. I think that’s been the biggest moment thus far.”

On The WWE After He Retires/Passes Away: “Our future from a corporate standpoint is extremely strong because we have so many talented executives, and they all bring different strengths to the table. Steph and Paul will certainly have significant roles going forward. I think when I kick, the organization is going to change, and I think for the better, because there’s no one person who can do all that I can do because of my background. There’s no one individual who’s going to take my place.”

On His Favorite WWE Star: “That would be Undertaker because of his loyalty, his longevity, and his extraordinary commitment to his character. We have lots of fun creating fun. [superstars] try to crack each other up from time to time, and we all have tried to get Undertaker to break character, and we can’t do it. He is such a professional and an extraordinary human being behind the character. He’s committed to his craft and has worked through his injuries.”

:arrow: Nie znamy póki co pełnego składu tegorocznego Hall Of Fame, a już mówi się kto wstąpi do Hali Sław w przyszłym roku. Otóż mówi się, że dodana ma zostać cała stajnia Freebirds. Lokalizacja nie jest przypadkowa, ponieważ przyszłoroczna WrestleMania ma odbyć się w Dallas, Texas, gdzie Freebirds toczyli zaciętą rywalizację z rodziną Von Erich.

:arrow: Tęsknicie za Chris'em Jericho :?: Więc jeszcze trochę potęsknimy, ponieważ jego kontrakt wygasa 28 lutego, który kończy się na HS w Kanadzie. Po tm wszystkim Chris rusza w trasę z Fozzy do Wielkiej Brytanii.

:arrow: Pat Patterson ma zamiar wydać własną autobiografię. Póki co rozpoczyna pisanie.

:arrow: Kolejny wywiad - tym razem z udziałem Ethan'a Carter'a III dla This Is Awesome Wrestling Show podcast. Oto "highlights":

On meeting Vince McMahon for the first time: “Well, this is ironic, Vince McMahon loved me and he loved my crazy hair. And we did some awful cologne commercial; that was the Mark Henry Cologne. He produced and wrote every bit of that segment. And he laughed hysterically when we were doing it. So, he thought it was awesome. Then, I was never on Raw again. So I guess it wasn’t that good. But I have nothing but respect and the guy was cool. He was always a straight shooter. I can’t say that about everyone in that company, but Vince will always tell you like it is.”

On the freedom he has in TNA compared to WWE: “Doing things like indies or any sort of outside appearances, stuff of that nature, what’s cool about TNA you can build yourself as a brand and they allow it. You’re not their property as much as your own businessman. I can get gigs. I can be doing a TV commercial where I’m cleaning a toilet, and they would be totally cool with it and think that’s fun. As opposed, elsewhere (WWE), where I can use my celebrity to do something great and they shoot it down because they don’t profit off it. TNA is awesome.”

On being able to work indy promotions, as well as TNA: “Indies are cool, because there are fans that love wrestling. It’s always fun and it’s a different environment. I don’t want to say that wrestling on TV isn’t fun, because I’m a dude on TV and I’m having fun every time I wrestle on TV because I always win. There’s a little more freedom to experiment in matches you’re doing on the indies. I think it’s cool because you get to satisfy your career and your need to be on TV with TNA, plus on the weekend if you want to go out there and do something, that’s cool too. I could go put a wig on and wrestle as Elvis Carter the Third, and that would be funny.

:arrow: Kojarzycie za pewne panią Zahra Schreiber. Dla niewiedzących, to ostatnia gwiazda internetu w związku z nagimi zdjęciami jej i Seth'a Rollins'a. Otóż są dla niej plany by została ona połączona Baron'em Corbin'em przez fakt, że oboje są pokryci tatuażami na sporej części ciała, co wg oficjeli pasowałoby do gimmicku Corbin'a. Na miejsce Zahry była pisana dłuższy czas temu Raquel Diaz, która znana jest z tego, że jest córką Vickie i Eddie'ego Guerrero. Niestety dla niej została ona zwolniona.

:arrow: Teraz coś ze sceny niezależnej. CHIKARA będzie organizowała 4 gale w kwietniu, w Wielkiej Brytanii. Odbędą się one w dniach 3-6 kwietnia. Więcej szczegółów pod tym adresem http://www.chikarauktour.com/what-we-do.html

:arrow: Ciągle nie brakuje spekulacji na temat odejścia/pozostania Brock'a Lesnar'a. Otóż najnowsza mówi, wg PwInsider, że Brock stawia wyżej ponowny kontrakt z WWE a niżeli powrót do MMA. Plotki na ten temat potwierdza również Jim Ross. Mówi się róznież, że Lesnar woli wybrać WWE od MMA ze względu na potencjalne problemy ze wstrząśnieniami, których doznawał w UFC.

:arrow: Była gwiazda ECW, WCW, TNA i WWE, Kid Kash zaanonsował na swoim Twitterze, że ten rok będzie jego ostatnim w roli aktywnego wrestlera. Planuje on tour po Wielkiej Brytanii, by na koniec odwiedzić i powalczyć w najbardziej dla niego znaczących miejscach w USA.

:arrow: Krążą pogłoski, że na FastLane w trakcie gali ma zostać dodana walka w stypulacji Six Man Tag pomiędzy Seth'em Rollins'em, Big Show'em i Kane'm a Dolph'em Ziggler'em, Erick'iem Rowan'em i Ryback'iem.

:arrow: 6 Marca NXT zawita do Cleveland, Ohio. Będzie to ich druga gala poza Florydą. Cieszyć może fakt, że bilety zostały wyprzedane już pierwszego dnia.

:arrow: Ciągle nie wiadomo gdzie odbędzie się tegoroczne SummerSlam. Mówi się o 3ech lokacjach - mianowicie: Prudential Center w Newark, The Madison Square Garden w Nowym Jorku i The Barclays Center na Brooklynie. MSG jest dostępna w dnu gali, jednak jest to najdroższa z opcji.

:arrow: Ciągle mówi się o ewentualnej walce zawodników z NXT na WrestleManii. I mówi się nie tylko o walce na WM Axxess, ale również o wieloosobowej walce na Największej ze Scen. Główny obecnie pomysł to obrona pasa NXT przez Kevina Owens'a w Ladder Matchu z udziałem największych gwiazd NXT. Pewnikami w tej walce mieliby być, oprócz Owens'a, Sami Zayn, Finn Balor, Adrian Neville, Hideo Itami oraz Tyler Breeze.

:arrow: Wczoraj odbyły się tapingi NXT, które zostaną wyemitowane na przełomie marca i kwietnia. Wyniki w spoilerze (poszedłem na łatwiznę):

TAPING ONE

Singles Match

Finn Bálor defeated Tye Dillinger.

#1 Contender’s Match

Becky Lynch defeated Charlotte and Bayley.

Singles Match

Hideo Itami defeated CJ Parker.

Singles Match

Rhyno defeated ???.

Singles Match

Kevin Owens defeated Alex Riley. Post-match, Owens beat up Riley, however Sami Zayn came out to make the save, resulting in a brawl between the two. Sami Zayn hit a big top rope dive and stood tall.

TAPING TWO

Singles Match

Jason Jordan defeated Tye Dillinger.

Singles Match

Bayley defeated Emma.

Tag Team Match

Blake & Murphy defeated The Lucha Dragons (Sin Cara & Kalisto).

In Ring Segment

Sami Zayn came to the ring and cut a promo on Kevin Owens, stating that he has a plan and he’s going to use his rematch clause and kick Kevin Owens’ ass.

Singles Match

Rhyno defeated ???. Post-match, Rhyno cut a promo and said that he is coming for the WWE NXT Championship.

2 Out Of 3 Falls Match

Tyler Breeze defeated Hideo Itami by 2 falls to 1.

TAPING THREE

Singles Match

Solomon Crowe defeated CJ Parker.

Singles Match

Baron Corbin defeated ???.

Tag Team Match

Enzo Amore & Colin Cassady defeated Sawyer Fulton & Angelo Dawkins

Singles Match

Dana Brooke defeated Blue Pants.

Singles Match

Sami Zayn defeated Rhyno.

TAPING FOUR

WWE NXT Women’s Championship Match

Sasha Banks © defeated Alexa Bliss.

WWE NXT Championship Match

Kevin Owens © defeated Finn Bálor.

:arrow: Na koniec znowu wywiad -tym razem Jake Roberts - krótka, ale dobra lektura, którą można polecić

On discovering that professional wrestling wasn’t real: “It was horrible, man. All my life, I had always been worried for my father’s health. The matches he was going through, he was a main eventer, so he was doing a lot of cutting and bleeding… he was the focus on all the cards he was on. So to be terrified, as a child, thinking your dad’s gonna get killed… it really broke my heart, man. I was very upset, because I realized my father had played all of us kids. All those years, when we were scared to death for his safety, he was playing it… You look at your dad as the guy that would never lie to you, and never do anything wrong to you, and then you find out he’s a total con artist… I really wanted to throw up, man. I was devastated.”

On the difficulty of masking his real-life fear of snakes: “Hell yeah, it was [difficult], man. Being bitten as many times as I was bitten by those damn things? Having a python get around my neck and put me out? One night during a match in Indianapolis, I was wrestling [Ricky] Steamboat, and it got around my neck and put me out before I knew what had happened. It just happened so quick. Messing with the cobra wasn’t a problem, because it was devenomized. But those damn pythons, man, they’ve got long gnarly fangs that just rip the shit out of our skin… I wish I had come up with something like Carl the Cockroach or something. It would have been a lot easier to carry around.”

On his recovery and induction into the WWE Hall of Fame: “I didn’t think it was ever going to happen… When we started that journey, there wasn’t a person in the world who believed that I could get clean, other than Diamond Dallas Page. He believed it, I didn’t. But through his love and his way of inspiring me and putting that fire back into my heart, it made all those things possible. I had given up on life, man. I was trying to die. So to have that opportunity to come back, and be up on that big stage getting that ring that I didn’t think I would ever get… it’s the shit movies are made out of, you know? And by the way, we did make a movie out of it.”

On whether he’ll return to the WWE ring: “I hope so. I’m going to talk to Vince McMahon [about it] at WrestleMania. I would like my last match, forever, to be at WrestleMania next year in Dallas, Texas. I would love to be on that show. I want to go out and give it my best, and I would be in much better shape than I probably was at the end of my career. I still believe there’s a lot of people out there who would like to see me have one more match. I would certainly like to do it… That would certainly be the greatest way to go out. I think that would be awesome, man.”

On a possible opponent for his final match: “I can think of a thousand scenarios… ideally, it would be something with Bray Wyatt… [but] he doesn’t need Jake Roberts. So it’s gotta be somebody that’s on the way up, that needs a little extra ‘oomph’ like Steve Austin did. And we’ll see if I can’t help them out. Maybe it could be a situation where the winner must use the DDT, and from that point on, they’re the master of the DDT. How about that?”

PS: Nie pytałem nikogo czy mogę newsy napisać, ale mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi za złe że je napisałem ;)

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Hacjend

3

• Kosaki

2

• DonCarlos

1

• Myers

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

Obecnie to chyba najgorętszy news tego tygodnia i prawdopodobnie miesiąca - Samoa Joe opuścił TNA :!: Powód jet nad wyraz oczywisty - chodziło oczywiście o pieniądze, a raczej ich brak, bo TNA zaproponowało kwotę sporo niższą niż chciał Joe. Sytuacja ta jest wręcz identyczna do tej z AJ Styles'em. Oczywiście od razu pojawiły się spekulacje na temat ewentualnego dołączenia Joe do WWE. Osoby takie jak Steve Austin, Jim Ross czy Paul Heyman, bardzo widzieliby tego zawodnika w federacji, natomiast słyszy się że chce go ściągnąć Triple H. Innego zdania jest natomiast Vince McMahon, który nie widzi w Joe nic szczególnego.

Cholera, poważniej się robi w tym NXT. Rozwój nieprawdopodobny.

Szczerze życzę żeby Hunter jak najszybciej przejął stery w głównym rosterze bez jakiejkolwiek ingerencji Vince'owej polityki. Z takim zapleczem rozwojowym to będzie kosmos.

Sprowadzenie takich gwiazd, które będą kierowane przez Trypla wyeliminuje pokraki via Roman Reings i zastąpi go zawodnikami, którzy mają coś do powiedzenia. Skończą się skandy "this is bullshit", a pojawią "this is wrestling". Może to okrutnie zabrzmi, ale tak naprawdę to tylko Vince stoi na przeszkodzie. Żadna gwiazda, która przeszła z "nowego", lepszego NXT do głównego rosteru - nie zyskała nic fajnego z biegiem czasu. No, może poza Seth'em, ale jestem przekonany, że to tylko i wyłącznie zasługa Trypla - to jest jego zawodnik.

Poza powyższym, Bryx, Kosaki, Sebu - powinniście starać się zaangażować Hacjenda do pisania newsów. Świetny przykład na to jak na całkowitym spontanie poskładać świetną paczkę newsów. :t_up:

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Poza powyższym, Bryx, Kosaki, Sebu - powinniście starać się zaangażować Hacjenda do pisania newsów. Świetny przykład na to jak na całkowitym spontanie poskładać świetną paczkę newsów. :t_up:

Czy Ja wiem - poszedłem trochę po spontanie :D Cieszy mnie zadowolenie z mojej paczki (mimo, że jeszcze mogłem coś dopisać tylko zapomniałem :D ), ale raczej nie kładę nacisków z newsami - wolę wyniki ;) Chociaż jakby co mogę służyć pomocą ;)

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android

Wszystko fajnie, pięknie, paczka dobra. Tylko że:

1. Myślę, że newsy co 2-3 dni są wystarczające aniżeli newsy dzień w dzień.

2. Hacjend w tym momencie pozbawił przynajmniej połowy newsów Bryxa, jeśli nie większość.

3. Hacjend, jeśli jesteś chętny, możesz nam od czasu do czasu pomóc, tylko następnym razem, błagam, pytaj nas o zdanie.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

OK Kosaki Nagasaki Okinawa, więc pozwól, że się wytłumaczę:

Myślę, że newsy co 2-3 dni są wystarczające aniżeli newsy dzień w dzień.

Z tego co widzę, to wczoraj (u mnie jest 1wsza w nocy) dzień pisania newsów przypadł na UFana czy tam Bryx'a - zwał jak zwał. Newsów nie dał i pisał, że nia da przez jakiś czas, a widziałem że nikt nic nie daje, więc tak w sumie z dupy napisałem paczkę.

2. Hacjend w tym momencie pozbawił przynajmniej połowy newsów Bryxa, jeśli nie większość.

w jakim sensie :?: Że napisałem jeden raz newsy :?: To tak to teraz wygląda :?: Dzielicie się newsami :?: W takim razie chyba pomyliliście odpowiednie zagadnienia, bo z newsów zawsze się coś znajdzie - paczka mniejsza czy większa, to i tak można zawsze coś napisać. Dodam tylko, że w paczce która napisałem, zapomniałem jeszcze napisać kilku wątków - jak np, pozew o śmierć Viscery, o podobne molestowanie Chyny przez Hunter'a, czy statystyki NJPW ze Stanów. Jeżeli dzieje się sporo, to należy o tym informować jak najprędzej, a że w tym czasie działo się sporo (patrzyłem co pisał Sebu w ostatnich newsach), to już kwestia przypadku. Może być, że teraz będzie lipa w h***j, ale tak ju czasem jest. Często wchodzę na "swoje" strony z newsami i czasem widzę, że newsy są tak suche jak szczur z żelaznym sklepie i szkoda ich dodawać, czy nawet czytać - bo wiadomości, że Miz czy inny przyjeb choćby nie wiem jak zajebisty będzie rozdawał autografy na skrzyżowaniu dróg 5tej i Grand mija się z celem.

3. Hacjend, jeśli jesteś chętny, możesz nam od czasu do czasu pomóc, tylko następnym razem, błagam, pytaj nas o zdanie.

WVv2kH5.gif

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

19 lut 2015 19:28

Sorry, nie będzie newsów w tym tygodniu ode mnie. Wybaczcie, nie wyrobię się.

7yci.png

Aczkolwiek prawda mogłeś do któregoś newsmana uderzyć z pytaniem czy mają jakieś zastępstwo czy coś, kto wie jak sobie tam to poustawiali. ;)

Ciekaw jestem jak to potoczy się z Joe. Chciałbym zobaczyć go w NXT, ale osobiście nie sądzę by poszedł tą drogą. Prędzej pójdzie drogą AJ czyli jakieś występy w indysach, może coś w Japonii. A szkoda, pomimo 35 lat na karku myślę że dałoby się coś jeszcze z niego wycisnąć w WWE, może nie jakaś wielka inwestycja, ale z 5 tłustych lat ma jeszcze przed sobą ; )

Na miejsce Zahry była pisana dłuższy czas temu Raquel Diaz, która znana jest z tego, że jest córką Vickie i Eddie'ego Guerrero. Niestety dla niej została ona zwolniona.

Raquel była przez dłuższy czas mistrzynią kobiet w FCW kiedy to sama ciągnęła tę dywizję za uszy. Warto poszukać jakiś jej występów na yt, nie była co prawda jakąś boginią w ringu, ale miała kapitalny gimmick wzorowany na Eddiem. Zawsze dziwiłem się że puścili ją wolno w 2012 kiedy wciąż biła większość rywalek o kilka długości. Wróciła w 2013 i podobno sama odeszła rok później przez problemy zdrowotne, kto wie może jeszcze kiedyś ją zobaczymy ; )

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android

A tego to nie zauważyłem, w takim razie dziękujemy ci Hacjend :D

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Jakoś nie przypominam sobie, żeby Hacjend wydawał newsy, dlatego jest to idealna okazja, by je skomentować, raz na kilka tygodni.

Nie jestem jakoś w temacie "obecnej rozrywki", ale informacja o odejściu Joe z TNA już zwraca na siebie uwagę.. Niektórzy zawodnicy mają w swoim DNA wpisaną federację, której będą służyć dłuugie lata. Z takim podejściem patrzyłem na Samoe, wiec jest to dla mnie zaskoczenie. Co dalej ? Raczej Azja, bo nie wydaje mi się, żeby Vincent zamienił się rolami z władzami TNA, dotyczącego "łapania" wolnych zawodników.

Brock najwidoczniej przyzwyczaił się do dobrego. Ciężko, oj ciężko, byłoby mu teraz pożegnać się z wygodnym stołkiem u wujcia. Jak wykonuje dobrą robotę, to niech zostanie, co mi do tego :waving:

Dzięki :t_up:

Jesli WWE nie wzielo Styles'a to Joe'a nie wezma tym bardziej aa szkoda :/

fan1905.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Grok
      Paul Heyman nie pojawi się na Raw w najbliższym czasie. W trakcie poniedziałkowego odcinka Michael Cole ogłosił, że Heyman doznał stłuczenia kręgosłupa szyjnego, rozcięć twarzy i skrzywienia przegrody nosowej po ataku Rollinsa z zeszłego tygodnia. W efekcie Heyman jest poza akcją na nieokreślony czas z powodu tych urazów. W zeszłotygodniowym Raw Heyman wyszedł na ring i nawyzywał Rollinsa, który powrócił podczas Elimination Chamber, by zepsuć Loganowi Paulowi wygraną w walce. Rollins kontynu
    • HeymanGuy
      Gang zamaskowanych chłopów imieniem Triple H’a znów atakuje, nie uważamy że ta formuła lekko się wyczerpała? O ile nie lubię The Vision te podchody z zamaskowanymi zaczynają mnie męczyć niczym piłka Polską reprezentacje. Heymana trochę w TV chyba nie będzie, jakaś kontuzja po tym ataku się wkradła, albo po prostu dobrze sprzedają atak Rollinsa. Bayley idzie na AJ Lee o pas IC, no spodziewałem się wygranej Raquel, była ostatnio na fali i miała prawo to wygrać ale Bayley chyba jest lepszą decyzją,
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Monday Night RAW #1711 Data: 09.03.2026 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Seattle, Washington, USA Arena: Climate Pledge Arena Format: Live Platforma: Netflix Komentarz: Corey Graves & Michael Cole Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoiler
    • Grok
      Michael Oku jest najbardziej znany na świecie z serii meczów z Willem Ospreayem. Teraz dostanie szansę, by pokazać, na co naprawdę go stać, w starciu z inną gwiazdą AEW. Właściciel Revolution Pro Wrestling Andy Quildan i Tom Campbell ogłosili na kanale YouTube RevPro, że Oku zmierzy się z Ricochetem, mistrzem AEW National Championship, na gali RevPro Live in Coventry w niedzielę, 22 marca. To będzie ich pierwszy w historii singles match. Spotkali się wcześniej tylko raz: Ricochet połączył s
    • Grok
      Women’s Intercontinental Title będzie broniony w przyszłym tygodniu. Bayley wygrała gauntlet match na Raw, co dało jej title shot przeciwko AJ Lee na najbliższym odcinku, gdy Raw zawita do San Antonio. W finale Asuka złapała Bayley w Asuka Lock, ale Bayley wyrwała się i skontrowała Rose Plant. W gauntlecie wzięły też udział Ivy Nile, Raquel Rodriguez, Lyra Valkyria oraz IYO SKY. Na poprzednim Raw Lee celebrowała swój tytułowy sukces z Elimination Chamber, ale znalazła też chwilę, by rzucić o
  • Dodaj nową pozycję...