Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Konsole - temat ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Temat dotyczący sprzętu na jakim obecnie gracie. Ps czy Xbox? Sony czy Microsoft? A może jakaś inna platforma? Za ile kupiliście, czy jesteście zadowoleni, może macie jakieś problemy? Temat ogólny :)

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DonCarlos

3

• patryniu

3

• CezarMVP

2

• antyrusso

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6

Playstation, obecnie Vita i PS3.

Vita godnie zastąpiła PSP, które leży w odmętach szuflady i ciężko się tego starego handhelda pozbyć (głównie przez złamany soft i dobrodziejstwa z tego płynące, wliczając w to multum emulatorów). Ale wracając do PSV: jestem od zawsze graczem leniwym, który lubi grać w pozycji leżącej, będąc wygodnie rozwalonym przed TV, na którym akurat "lecą" jakieś inne rzeczy. Plusem jest też PS+, dzieki któremu napływ gierek jest stały, choć w pudełka też zdarza mi się inwestować, tudzież mojej narzeczonej ("Freeom Wars" pod choinkę, mniam). Konsolę zdobyłem fartem - spóźniłem się na promocje w sieciach komórkowych i zupełnie przypadkiem poszedłem przedłużyć umowę do salonu, który miał jeszcze Vitkę na stanie. Więc łyknąłem za złotówkę (i tak kupiłbym ją, ale wtedy musiałbym wyłożyć tak 899 razy więcej kasy - jak na ówczesne ceny). Dlatego głupio pisać, że konsola była warta każdej złotówki, niemniej napiszę to: byłaby warta każdej złotówki, nawet gdybym tak nie utrafił. Walić malkontentów, którzy narzekają na mało gier. Jasne, że sytuacja tego handhelda mogłaby być lepsza, ale spiracone PSP pozamiatało i niestety dużo wydawców przestało wspierać Sony (powoli to sie zmienia, zakładam, że RE2: Revelations będzie kolejnym po nieco niedoporacowanym Borderlands 2, czy mistrzowskimi Uncharted, Gravity rush, Tearaway czy Killzone: Najemnik system sellerem, który trochę zwiększy bazę posiadaczy tego sprzętu). Niestety są też totalne fakapy wspomnianych już wydawców, wśród których prym wiedzie Square Enix (historia z FF Type-0). O ceny kart pamieci też miałem szczęście się zupełnie nie troszczyć, bo w robocie dostajemy raz na kwartał jakies tam 150 zł do wykorzystania w róznych miejscach - akurat miałem na koncie tyle, żeby kartę 32 GB dokupić. No nic więcej nie trzeba :D

PS3 kupiłem z pełna świadomością pod koniec jej życia: w maju tego roku. Za 999 utrafiłem kapitalny jak na tamten okres bundle z 500GB i Beyond + TLOU. Gdyby dodać do tego tonę gier w PS+, które już miałem do ogrania (od pół roku dodawałem tytuły do konta), to tym bardziej jestem przekonany o słuszności tej decyzji. Nie ma co wiecej o tej konsoli pisać, bo ma juz tyle lat, że każdy ją zna. Na PS4 przyjdzie czas za kilka lat, jak PS3 mi się znudzi, a PS4 potanieje + sytuacja sie unormuje (czytaj: pokaże się Uncharted 4, oraz wyjasni się, czy nowy TR jest faktycznie EXem dla X1).

O gry na PS3 się nie martwię, bo do ogrania tyle tytułów, że miazga - brak wsparcia mnie więc przez długi czas nie dotyczy. PS3 spisuje się znakomicie z jednym zastrzeżeniem - czasami słychać ciche piszczenie po sesji z jakąs grą, od samego początku tak się dzieje. Jest to niestety znany problem z niektórymi SLIMami. Nic to, eksploatuje ile wlezie i pod koniec kwietnia oddaję na gwarancji, co by mi sprzęt przeczyścili i ogarnęli wnętrzności.

Nie spodziewałem się jednego - PS3 przegrywa z Vitą, na której gram najczęściej, hehehe.

chcelatooo.png

W chwili obecnej mam na stanie X'a 360 które zakupiłem prawie 3 lata temu. Pamiętam że dałem za niego trochę ponad 800pln'ów a dodatkowo dostałem Bioshocka 2 który jak się później okazało okazał się jedną z najlepszych gier jakie miałem okazję sprawdzić. Muszę przyznać że konsola sprawuje się bez zarzutu, na początku nie byłem pewny czy przestawię się z pc na x'a, ale poszło bez większych problemów. Po pierwszym zachłyśnięciu WWE 12, szybko ruszyłem do innych tytułów i przekonałem się że z czasem pad góruje na klawiaturą. Miałem zamiar pozbyć się jej przy okazji kupna ps4, ale się z tym wstrzymam. Mam nadzieję wrócić do zbugowanej Fify 15 która nie nalicza poprawnie statystyk, od czasu do czasu cisnę po tytuł mistrza w F1, poza tym zawsze fajnie wrócić do UFC czy trylogii Bioshocka. Zapewne pozbędę się kilku mniej ciekawych tytułów i będę wracał na x'a.

Do tego cieszę się świeżym ps4. Wyłapałem całkiem dobrą ofertę kupując konsolę w paczce z TLOU za 1650. Nie byłem wielkim fanem padów do ps3, na szczęście obecne są lekko zmienione, chociaż wciąż czuć różnicę między tym, ale dużo lepszym pasem do 360. Mam nadzieję że okaże się tak samo niezawodna jak jej poprzedniczka, zabawy w gwarancję nigdy nie są fajne. Ogólnie myślałem o zakupie XONE, ale niższa cena produktu Sony'ego + dużo więcej ciekawych ekskluzywnych tytułów na ps'a zrobiły różnicę. ;)

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Niedawno pożyczyłem kinecta. O dziwo byłem zdziwiony, że w starej wersji Xbox'a nie mam odpowiedniego wejścia. Musiałem zamówić specjalny zasilacz, powinien przyjść jutro. Kinect ten bardziej dla kuzynostwa w wieku dziecięcym, ale może czasem też zerknę. Polecacie jakieś gry ? :D

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Kinect sports obie części. W pierwszej jest fajna gra w kręgle, a w drugiej spoko golf ;) i darty. Polecam też darmową grę kinect party - kupa śmiechu.

16476371734edf391100c30.jpg

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Jakie tytuły możecie polecić obecnie na PS4? Coś w singla i na sieć (fifa out :P).

Ja obecnie gram w Dying Light. Gra polskiego studia Techland więc warto było wesprzeć chłopaków. Jeżeli ktoś grał wcześniej w Dead Island to wie mniej więcej czego się spodziewać. Jako, że jestem wielkim fanem szeroko pojętej tematyki zombie to mam wielki fun grając w tę grę. Otwarty świat, eksploracja, znajdowanie masy przedmiotów, tworzenie wymyślnych broni, survival, całkiem niezła historia, misje poboczne - oto co oferuje ta pozycja. Co do trybów online to jest co-op, oraz tryb bądź zombie gdzie jeden gracz przejmuje rolę potwora próbując wyeliminować przeciwników.

Po sieci gram w CoDa: Advanced Warfare. Stary dobry poziom.

• Administratorzy

• Reputacja:   959
  • Status:  Online

Ogarniam Resident Evil Remake HD na PS4 i poezja. Może to tylko reedycja gry z gamecube'a (2002), ale tytuł był tak dobry, że przetrwał próbę czasu. Nie miałem wcześniej możliwości w to zagrać, a jestem koneserem serii RE. Podciągnęli modele postaci i otoczenie do obecnych standardów i gra się poetycko. Gęsty klimat z starych gier na PSX unosi się w powietrzu... miód leje się z ekranu TV.

Polecam! ;)

@antyrusek - jak masz już PS4, to pochwal się swoim ID. :waving:

• Reputacja:   2

Ogarniam Resident Evil Remake HD na PS4 i poezja. Może to tylko reedycja gry z gamecube'a (2002), ale tytuł był tak dobry, że przetrwał próbę czasu. Nie miałem wcześniej możliwości w to zagrać, a jestem koneserem serii RE. Podciągnęli modele postaci i otoczenie do obecnych standardów i gra się poetycko. Gęsty klimat z starych gier na PSX unosi się w powietrzu... miód leje się z ekranu TV.

Na pierwszej części Resident Evil zęby zjadłem, więc raczej nie będę wydawać kasy na odświeżoną wersję, przynajmniej jeśli chodzi o zakup pierwszej gry. Z pewnością zahaczę o wersję HD, żeby sobie porównać zmiany i powspominać stare czasy. Swoją drogą jestem z tego pokolenia, które zatrzymało się na części z numerem 3, bo nie trawię tego co się stało od części 4 z trybem gry ;).

@antyrusek - jak masz już PS4, to pochwal się swoim ID

Jeszcze konsoli nie mam, ale możliwe, że do końca tego miesiąca pojawi się u mnie, więc w razie czego to podam. Planowałem kupić PC, ale głupi dolar szaleje, zatem ceny za podzespoły zamiast spadać, to rosną. Poczekam prawdopodobnie z zakupem do wakacji.

Jako, że to już informacja potwierdzona to pochwalę się, że w konkursie wygrałem PS4 z grą Rabbids Invasion. :lol:lol

Jeszcze nie wiem czy konsolę zachowam czy pójdzie na sell.

Pochwal się co to za konkurs, w którym rozdają takie nagrody.

Specjalnie nie znając się na konsolach i tego typu sprzęcie stwierdzam, że ps4 to niedawno wyszło? :thinking:

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Premiera była jakoś pod koniec 2013, więc sprzęt wciąż stosunkowo nowy.

Jeśli chodzi o solowe gry, przeszedłem Last Of Us i Shadow of Mordor - obie naprawdę kozackie, zacząłem Metro Redux, jak na razie średnio, ale kto wie może z czasem się rozkręci.

Ogólnie przybliżyłby mi ktoś jak to dokładnie wygląda z instalacją gier na dysku ps4? Bo zwróciłem uwagę że produkt sony automatycznie zrzuca wszystko na dysk, a płytę odczytuje tylko przy uruchomieniu gry. Z czasem może to stworzyć problem bo tytułu często mają po 20-30gb, a miejsca na dysku trochę ponad 400, więc w przyszłości może być krucho. Nie chciałem jeszcze sam sprawdzać, ale czy przy odinstalowaniu danej gry usuwamy całość razem z saveami czy to osobne pliki są?

Możesz spokojnie usunąć albo samą grę, albo tylko zapisane stany gry. No problem.

Pochwal się co to za konkurs, w którym rozdają takie nagrody.

Konkurs od Nickelodeon :waving: