Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Gry - temat ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Wreszcie. Po prawie miesiącu zmagań, niezliczonych godzinach gry udało mi się zakończyć moją przygodę z Wiedźminem 3. Z jednej strony piszę "wreszcie", a z drugiej wciąż pozostaje niedosyt i mógłbym spędzić jeszcze sporo czasu przemierzając świat Wieśka. Na szczęście gra zostawia nam taką możliwość i po ukończeniu głównej linii fabularnej możemy wrócić do siekania potworów na zlecenie, na nieszczęście nie dotyczy to mnie bo w trakcie gry na bieżąco wykonywałem zadania poboczne i zlecenia wiedźmińskie, więc zostały mi jedynie turnieje walk, wyścigi konne, turniej karciany, no i randomowe przemierzanie świata w poszukiwaniu jakiejś utarczki z potworami czy bandytami. Wciąż sporo do roboty, więc pewno jeszcze i przysiądę wreszcie do głośno reklamowanego gwinta na którego nie miałem czasu podczas głównej rozgrywki.

Podobało mi się w grze wiele, mamy kapitalnego głównego bohatera, mamy świetną historię która wciąga i potrafi zaskoczyć na każdym kroku, mamy genialne dialogi, pierdylion odniesień do popkultury, masę nawiązań do słowiańskiej historii(zadanie z Mysią Więżą <3). Czy są wady? Ja większych nie wyłapałem, jasne zdarzyły się jakieś bugi, kilka pobocznych zadań jest dosyć prostych(idź tam, wróć do mnie, git, zadanie zakończone powodzeniem), ale przy takim natłoku pozytywów ciężko to wyłapać. Bo czym jest ta słabsza godzina przy pozostałych 99 które Cię oczarują?

Ponownie studio zrobiło kapitalną robotę przy obsadzie polskiego dubbingu, zachwycałem się tym przy okazji drugiej części Wieśka, ale w trójce przeniesiono to na inny poziom. Bardzo dopracowano postacie drugoplanowe(serialowy Jędrula jako Krwawy Baron), a nawet i te które przewijają się tylko przez chwilę. Porównałem to sobie z wersją angielską i ta wypada bardzo przeciętnie. Może to kwestia przyzwyczajenia, ale nasza wersja wydaje mi się po prostu lepiej zagrana, aktorzy włożyli w to więcej emocji, a wersja światowa jest po prostu przeczytana.

Ponownie postawiono na nieliniową fabułę i ponownie świetnie to rozegrano. Każdy, nawet najmniej istotny wybór odgrywa ważną rolę, może niekoniecznie zaraz po decyzji, ale często zły ruch wróci za kilka godzin by ugryźć Cię w tyłek. Decyzje są kluczowe jeśli chodzi o zakończenie gry i to niekoniecznie te najważniejsze. Jak się okazuje to często ten mniej ważne sprawy odgrywają kluczową rolę w finale i błahostka może sprawić że zamiast happy endu(udało mi się, yes) dostaniemy bardziej neutralny koniec historii, albo i mocno depresyjne zakończenie. Co prawda reklamowano chyba koło 30 zakończeń, ale prawdziwe są właśnie 3, cała reszta to wariacje odnoszące się do zadań podobnych.

Wiedźmin 3 to zdecydowanie najlepszy tytuł tego roku, na moje oko prawdopodobnie najlepszy tytuł ostatnich kilku lat, konieczny "must play" dla każdego szanującego się gracza. Nie da się tego opowiedzieć, trzeba to przeżyć samemu. Twórcy bodajże wspomnieli że to również koniec ich przygody z Gerlatem, mam nadzieję że sukces sprzedaży zmieni ich zdanie i za jakiś czas będę mógł usiąść do czwartej części przygód białowłosego Wiedźmina.

Teraz co? hmm, trochę przerwy i zaczynam od początku, chce zmienić kilka historii ; )

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DonCarlos

15

• Anonymus

9

• IIL

3

• LoboTaker

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Administratorzy

• Reputacja:   959
  • Urządzenie:  Android

W końcu w moje ręce trafiła płyta z grą The Last of Us. Zazdrościłem użytkownikom Playstation, gdy wyszła na trójkę, a ja wciąż miałem pod tv jedynie konsole Microsoftu. Ciekawe czy sprosta hype'owi...

Targi E3 za nami. Co Wam się podobało najbardziej?

Cieszy mnie rozwijanie technologii wirtualnej rzeczywistości. Oby nie skończyło się tak jak z kinect i ps move. Z gier ogarnąłem dokładnie jedynie konferencję Sony. Spodobały mi się patenty na gry - The Last Guardian, Horizon: Zero Dawn, Dreams i oczywiscie, Uncharted 4.

Nie bój się o Last of Us - kupując ps4 właśnie specjalnie polowałem na zestaw z tą gierką. Te wszystkie tytuły najlepszej gry roku nie pojawiły się znikąd, porządna fabuła, ciekawy styl, fajni bohaterowie, jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to przechodzi się to zbyt szybko. Jestem fanem wielowątkowych gier z otwartym światem przy których można utknąć na dłuuuuugie godziny. TLOU jest bardziej tradycyjne na 15-18 godzin(tak mi się wydaje przynajmniej), ale poza tym ma same plusy : )

Nie przyglądam się zbytnio targom gier, ale na E3 ogłoszono kolejną grę South Park - już się jaram. Kijek prawdy zrobił furorę na poprzedniej generacji, i imo nie muszą robić wielu zmian żeby zrobić kozacki tytuł rpg, autorzy SP nigdy nie mieli problemów z dobrą historią, a to jest chyba najważniejsze w ich produkcji. Niecierpliwie czekam na "The Fractured but Whole"( :lol ) :)

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

A ja sobie ostatnio odświeżam klasykę komputerowych rpg. Baldury, Neverwinter Nights i Icewind Dale.

• 4 miesiące temu...

• Reputacja:   9
  • Styl:  BGZ

Odświeżę sobie. (Mam takie pamiętne prawo do archeologii w tematach na forum ;) )

Odświeżam, gdyż od dłuższego czasu gierzę sobie w Mortal Kombat X na Androida.

Gra choć posiada ogromny system micro-płatności (które de-facto nie są takie micro) - jest dostępna na tzw. markecie za darmo. Jakieś 3 miesiące temu pobrałem i gram do dzisiaj.

Jest na forum ktoś kto gra lub może chciałby zacząć >?

Gra posiada całkiem fajny tryb rozgrywek sieciowych.

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   2

Ja nawalam w WWE Immortals. Gra, nomen omen, jest od twórców wyżej wymienionego Mortal Kombat X oraz Injustice:Gods Among Us (którą niechlubnie się pochwalę, że posiadam na kompie ową grę w wersji Ultimate Edition :D). Gra jest darmowa i pomimo iż posiada też jakieś bonusy, za które trzeba srogo zapłacić, to - według mnie - nie są one aż tak potrzebne. Gierkowe "kredytki" (komiksy Lobo mi się przypominają) zdobywa się za każdą wygraną w grze - czy na standardzie, czy w challenge'u, gdzie można wygrać rzadką postać o stopniu złotym (z radością mogę się pochwalić tym, że posiadam już Stinga i Bray'a Wyatt'a :D ); raz zdarzyło mi się uzbierać 12k kredytek po jednej walce, gdzie za 10k można dokupić za 10zł - opłaca się jak nic. Są tam też walki online - im wyższą rangę się dostanie, tym można także wygrać jakieś profity na koniec turnusu (który zwykle trwa tydzień).

Pewnie kojarzycie żenujące reklamy tej gry na WWE.com, lecz mogę z czystym sercem powiedzieć, że gra faktycznie jest dobra. Fajna nawalanka, za darmo, dla każdego.

Minusy? Owszem, że są. Gra trochę waży, jest tylko na smartphone'y/tablety o Androidzie (prawdopodobnie) od KitKat'a wzwyż (chciałam ściągnąć grę na tableta, gdzie mam system JellyBean, ale wyskoczył mi komunikat, że mam za słaby system; na komórce z Androidem Lollipop działa bez szwanku). Dodatkowo czasem wywala z gry, gdy chce się połączyć z trybem online na samym początku; na całe szczęście gra jest wciąż aktualizowana (przedtem potrafiło wywalić z dupy podczas rozgrywki).

Polecam gorąco, naprawdę warto :D

BTW. pytanko - ktoś kojarzy WWF Betrayal? Gierka jeszcze na GameBoy'a. Chciałabym poznać też czyjąś opinię z tego powodu.

PS: Zna ktoś Amnesię: Mroczny Obłęd i się może pochwalić przejściem jej? Ja w pewnym momencie za bardzo się srałam, po czym odinstalowałam grę xD

75137960457081728a67d7.jpg

Nie grywam w nic na androida poza sudoku, za szybko baterie wtedy wpierdala. Pamiętam jak się wciągnąłem w UFC które rzucili na początku tego roku to musiałem mieć telefon prawie cały czas podpięty do ładowania :D

Wreszcie udało mi się przysiąść do pierwszego dodatku do Wiedźmina - Serce z kamienia. Można to podsumować bardzo krótko - tak się robi dodatki. Dodatkowe ~10h gry za bodajże 40 złotych, gdzie tyle trwają niektóre gry w całości. Historia utrzymana w klimacie gry, trochę rozczarował mnie finał w którym trzeba stanąć na przeciwko zagadce, a nie jak zawsze jakiemuś bossowi. Przez to nie ma tak dużej satysfakcji po zakończeniu jak zwykle po wyczerpującej walce. Poza tym jednak - cud, miód i orzeszki. Kapitalna fabuła, świetny dubbing, fantastyczne postacie. Czekam na "Krew i Wino" :thumb:

Swoją drogą jakieś premiery na które czekacie w najbliższym czasie? Ja nie mogę się doczekać Mirror's Edge Catalyst. Dziwne, bo to w sumie zwykła zręcznościówka, ale pierwsza część gry pochłonęła mnie całkowicie i na pewno nie odpuszczę sobie tego ; )

Mam takie pytanie - którą grę z serii WWE uważacie za najlepszą? Ja grałam tylko w SmackDown vs. RAW 2007, o której słyszałam w samych superlatywach (tak samo o edycji 2008), ale że grałam tylko w to na konsolę, to nie mogę się zbytnio w tym temacie wypowiadać. Tak więc proszę o Wasze opinie :D

• Reputacja:   4

LoboTaker, właśnie sobie zainstalowałem te WWE Immortals. Jak robić lepsze combo? Skąd brać nowe karty? Czym są te gear cardy?

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• Administratorzy

Mam takie pytanie - którą grę z serii WWE uważacie za najlepszą?

Z gier wydawanych na konsole poprzedniej generacji najlepiej grało mi się w WWE 2K14. Było tam wiele postaci do wybrania, moduł '30 Years of WrestleMania' i zaawansowane możliwości kreacji. Dobrze wspominam też SvR 2011.

W aktualne wydanie 2K16 gra się całkiem nieźlle na PS4 - podrasowana mechanika gry, niesamowita grafika, możliwości kreacji, dobry tryb kariery i Showcase (chociaż wiele osób na moduł narzekało, to mnie się akurat bardzo podobał).

Z dawnych czasów świetnie mi się grało w WWF SmackDown!2 na pierwsze psx i Here Comes the Pain na PS2.

No ale czasy idą naprzód. Polecam 2K16 na obecną generacje konsol. Wersje na starsze są okrojone.

• 2 tygodnie później...

LoboTaker, właśnie sobie zainstalowałem te WWE Immortals. Jak robić lepsze combo? Skąd brać nowe karty? Czym są te gear cardy?

Combo powiększasz sobie (combo 2) po 5 poziomie. Główny finiher zaś możesz zaktualizować, gdy postać zdobędzie 20 poziom. Nowe postacie można kupić za kredytki, które dostajesz po każdej walce. Gear card'y podwyższają dane możliwości, np. szybsza regeneracja staminy (którą zawsze zużywasz przy jednej walce - od 1 do 3 punktów staminy), lepszy damage (czyli uderzenie twojej postaci jest bardziej efektowne, tj. zabiera więcej życia przeciwnikowi) czy trwalsze/wyższe życie. Niektóre postacie mają wklepane już w swoim charakterze niektóre smaczki (np. Voodoo Bray Wyatt ma chwyt "face swap", czyli zamienia życie swoje (mniejsze) na przeciwnika (większe). Czasem to taki koks próbuje znokautować Wyatt'a, ale zanim do tego dojdzie, to możliwe jest, że zamieni życia i to on będzie w stanie krytycznym; Big Red Monster Kane [złoty], gdy umrze, zabiera 50% życia przeciwnika - czasem to skutkuje KO; a co do brązów, to np. Paige przy każdej użytej sygnaturze [combo] zabiera pasek adrenaliny przeciwnikowi). Są także talent cards, które można dokupić indywidualnie.

Naprawdę, radzę zdobywać kredytki z walk niż je kupować - o wiele bardziej się opłaca ;)

Dodano:

Kosaki, a możesz podać mi jaki masz nick na Immortals? Może kiedyś tam zbiłam przypadkiem dupkę swoim team'em :lol albo ty mi.

• 1 miesiąc temu...
  • Administratorzy

Od kilku dni wsiąkłem całkowicie w managera wrestlingowego TEW 2013. Real World mod i ogrywanie AJPW od opłakanego stanu do dawnej świetności i wojny z NJPW o numer jeden. Poezja. :D

Wkrótce wyjdzie TEW 2016. ;)

Grał ktoś kiedyś w te gierki?

• Styl:  Klasyczny

Ja już gram jakieś 6 miesięcy z przerwami. Dużo bardziej wciągająca od tych gierek wwe, niby praktycznie tekstówka, ale daje strasznie dużo możliwości.