Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Gry - temat ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Ogólny temat do dyskusji o grach które ostatnio was zainteresowały, o tych które dopiero macie zamiar sprawdzić, o tych które są ponadczasowymi klasykami. Ogólnie rzecz biorąc - wszystko o grach :)

Sprawdziłem "Grę o Tron" od Telltale i jestem naprawdę zadowolony. Co prawda bardziej niż gra to tak naprawdę interaktywny film, ale wątpię by ktoś się zawiódł. To już 3 tytuł ich produkcji który najprawdopodobniej okaże się hitem. Pierwszy epizod świetny, podoba mi się że rozrzucili wszystko na 3 postacie, mamy okazję zwiedzić większą część Siedmiu Królestw. Kapitalna końcówka, aż człowiek czuje że scenariusz bazuje na oryginalnej sadze :)

Oczywiście sprawdzę też Last Of Us, nastawiam się też na Śródziemie Cień Mordoru i UFC :)

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DonCarlos

15

• Anonymus

9

• IIL

3

• LoboTaker

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Sporo czasu męczyłem tytuł: Śródziemie: Cień Mordoru. Grałem na konsoli Xbox 360.

Gra jest w stylu Assassina, co pozwala na szybkie ogarnięcie sterowania. Do tego tematyka z Władcy Pierścieni. :lol

Gra ukończona, a dokładnie główny tryb fabularny. Całą oprawą jestem niesamowicie zadowolony, ale trochę nie podoba mi się to, że w tych najważniejszych walkach dużo akcji dzieje się poprzez wciskanie narzuconych z góry przycisków albo przez głupie filmiki.

Carlos nie bierz UFC. Wiem, że propsujemy ten sport i ogólnie poprzednie edycje były super, ale - po sprawdzeniu dema to bardziej przypomina Tekkena. Totalnie arcade'owy styl walki co absolutnie mi się nie podoba. Strasznie łatwo np. można wyjść z mountu na plecach do gardy z góry co zdarza się niebywale rzadko w real life. Co chwila można sypać obrotówkami, backfistami.. nie polecam.

A właśnie, też będę musiał sprawdzić demo. Ogólnie odkryłem dobry sklep w mieście gdzie pewno wymienię większość tytułów które mam na xboxa na kilka ciekawych z ps4.

Poza tym wiadomo coś o AC Unity? Początkowo strasznie się na to napaliłem, ale słyszałem że potwornie zbugowana gra i pomimo patchów wciąż nie ma szału.

Jako, że nikt mi nie odpisał w temacie o Steamie, to sam trochę poczytałem w sieci i póki co nie będę się decydował na zabawę z tą firmą/organizacją, po wprowadzeniu różnych, nowych przepisów dziwnie to wszystko wygląda.

Na moje szczęście byłem dzisiaj w Empiku, żeby z ciekawości zobaczyć jak kształtują się ceny gier, które nie są już najnowsze i tym sposobem, za 15 PLN (słownie: piętnaście!) zakupiłem Far Cry 3: Blood Dragon. Jest to gra oddająca hołd latom 80-tym, laserom, terminatorom, kasetom vhs. Widziałem kilka gameplayów z Blood Dragona i jestem zauroczony. Jeżeli kogoś jarają takie klimaty, to powinien śmiało zapoznać się z tym tytułem. Dostajemy sarkastyczny humor, niezłą rozwałkę, fajny klimat filmów z lat 80tych, świetną ścieżkę dźwiękową. Z drugiej strony, jak ktoś nie doświadczył/nie interesował się tą tematyką/klimatem, to może być to dla niego chała i po prostu się nie spodobać. Ja mam jaranko i nie mogę się doczekać, żeby to odpalić.

Drugim pozytywnym zaskoczeniem i drugą grą, którą zakupiłem jest Lords of the Fallen. Gra od polskiego developera, która jest czymś na pograniczu rpg i slashera. Co przemawia za tą grą, to niewątpliwie bardzo ładna oprawa graficzna, ale przede wszystkim system walki, który nie jest typową siekanką, a trzeba się bawić w uniki, blokowanie i nawojować niemało z oponentami. Gra jest z tego roku, a w empiku dostałem ją za niecałe 100zł. Bajecznie.

Sporo czasu męczyłem tytuł: Śródziemie: Cień Mordoru

Ten tytuł też przykuł moją uwagę, raz, ze względu na świat Tolkiena - w nowej odsłonie, bez odgrzewania po raz kolejny tych samych historii, a dwa - gra zgarnia bardzo pozytywne recenzje, ze względu na grywalność, grafikę i fabułę właśnie. Ja natomiast poczekam aż cena trochę spadnie, a mnie się uda co nieco odłożyć ;)

Dodano:

Swoją drogą - czy znacie jakąś sprawdzoną sieć sklepów - stacjonarnych, internetowych, nieważne, gdzie można poszperać trochę w zasobach gier na PC? To, co zaobserwowałem będąc w manufakturze mnie troszkę zdziwiło - empik: masa gier na PS3, PS4, XBOX - na pc - jakieś marne ilości "klasyków" + kilka nowszych tytułów.

Jakiś "świat gier" czy "kącik gracza" - taki osobny sklep, podobna sytuacja. Na konsole od góry do dołu, na PC chłam.

W Saturnie też nie widziałem specjalnie szerokiego wyboru. Jak żyć? :D

Nie wiem jak tam to cenowo wygląda na pc(bo od czego są torrenty), ale przy okazji premier na konsolę zaopatruję się tutaj http://www.grymel.pl/pc-o_c_76_1.html ceny w miarę spoko, nie miałem nigdy problemu z obsługą, raz kiedy coś pomyliłem w zamówieniu bez szemrania wymienili mi produkt przed wysyłką i oddali różnicę kasy. Z tego co widzę dział pc całkiem spory, więc może coś tam znajdziesz ; )

Bo na dobrą sprawę to kupić nową grę to nie jest problem, problem się pojawia, kiedy chciałoby się kupić coś sprzed kilku lat, a w sklepach tego nie uświadczysz. I tu się pojawia kwestia, że albo coś fartem w sklepie upolujesz, albo właśnie w necie.

Jak już mówiłem, nie pozostaje nic innego niż torrenty. :D

Swoją drogą miałeś Pietrek rację co do UFC. Ogarnąłem sobie demo i jestem niesamowicie zawiedziony. Wytrzymałem jakieś 4 i pół minuty, chociaż miałem ochotę wyłączyć to po jakiś 30 sekundach. Jeśli chodzi o sporty walki to jednak THQ nie miało sobie równych, przecież ich UFC z 2009 chyba było lepsze niż obecne dzieło EA, podobnie z WWE, wszyscy się napalali na produkt od 2k, a tu zonk. Szkoda, fajne serie były :(

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Śródziemie Cień Mordoru jak najbardziej na PS4 polecam. Już pisałem w temacie o PS4, że to mega miodny tytuł. Dobre połączenie assasyna, batmana i kilku innych tytułów plus dużo nowych fajnych motywów, które odkrywa się podczas przechodzenia gry. Polecam :) Męczyłem tą grę 30h na wszelkie sposoby wybijając urków hehe ;)

16476371734edf391100c30.jpg

Upgrade do Blood Dragona: Pograłem wczoraj trochę i już kocham tę grę. Laserowy łuk, metalowa ręka, shotgun przeładowywany przez naszego bohatera nie gorzej, niż sam Arnie, pokazywanie środkowego palca trupom, smoki rzygające laserami, elektroniczna muza z lat 80-tych. Jeśli komuś odpowiada coś takiego, to gorąco polecam :D

• 3 tygodnie później...

Cień Mordoru - wow. Właśnie skończyłem i jestem naprawdę zadowolony z tego zakupu. Zgrabne połączenie najlepszych cech AC i Batmana osadzone w ciekawym uniwersum. Nie ma tutaj zbyt wielkiej fabuły, ginie rodzina głównego bohatera, ginie on, to znaczy nie ginie bo opętał go duch elfa który daje mu okazję do zemsty na orkach, no i tak mordują wszystkich którzy nawiną się pod klingę przez cały czas. Banalne, ale jakie satysfakcjonujące. System walki bardzo prosty, świetnie zrealizowany wizualnie gdzie krew i głowy naszych rywali latają w powietrzu na lewo i prawo. Osobiście najwięcej czasu spędziłem mordując kapitanów co jest zajęciem pobocznym, ale chyba najciekawszą opcją gry. Każdy kapitan ma inne słabości, nie każdego da się zabić w walce, na niektórych trzeba się zaczaić, innych trzeba upolować. Duża dawka rozrywki, sama kampania dosyć krótka - ledwie 20 misji, ale jak utknąłem przy tym tytule na prawie 24 godziny gry, co jest bardzo wysokim wynikiem jak na dzisiejsze tytuły. Polecam. :)

Widziałem kilka gameplayów z tej gry i jarałem się samymi filmikami. Raz, że to świat Tolkiena. Dwa, że ugryziony z zupełnie nowej strony, trzy - wizualnie prześliczna gra, cztery - świetna grywalność. Na pewno się skuszę na ten tytuł.

• Reputacja:   9
  • Styl:  BGZ

Grał ktoś z was kiedyś w Sleeping Dogs ?

To takie GTA tylko osadzone w HongKongu i dużo lepiej zrobione, ciekawsze i generalnie połykające GTA tyłem.

Pytam, bo w swoim drugim podejściu do tej gry jestem bliski zrobienia jej na 100% i chętnie bym o niej podyskutował, jeśli znajdzie się jakiś gracz.

915802072594e34bce782c.jpg

Grałem, kapitalny tytuł, trafił mi się za darmo przy okazji pakietu games with gold jakiś rok temu. Będę musiał niedługo sobie to odświeżyć bo pamiętam że sporo zabawy z tym było. O dziwo w całości kupiłem system oparty głównie na walce wręcz(w przeciwieństwie do gta gdzie stawiamy na strzelaninę), fabuła również dała radę, chociaż wydaje mi się że całościowo gra była trochę przykrótka, można było wycisnąć z fabuły znacznie więcej. Pomimo tego jednak zgadzam się że Sleeping Dogs > GTA. To znaczy GTA IV, bo V to już jednak inna półka ;)

• Reputacja:   9
  • Styl:  BGZ

Z fabułą fakt, szybko się kończy. Jednak sama jakoś fabuły i to, że historia opowiedziana przez była strasznie wciągająca rekompensowała długość.

Generalnie cholernie podobało i się, że można biegać po ulicach z bronią (jest jej trochę w grze), ale i tak jak napisałeś polegać tylko na walce wręcz.

Plus rozbudowany jak cholera system walki, gdzie w miarę postępu gry dostajemy nowe ciosy.

Plus motyw slow motion przy strzelaninach.

Plus motyw adrenaliny w walce i systemy kontr.

Plus motyw własnej garderoby ubraniowej 10 razy większej niż np. San Andreas, gdzie odpowiedniej kombinacje odzieży dają konkretne bonusy.

915802072594e34bce782c.jpg