Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

New Japan Corner

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   993
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Mam do rozdania kody trialowe dla NJPW World.

35jmslk.jpg

By je dostać zapraszam na fanpage NJPW z podpisu. :t_up:

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

31

• Hacjend

7

• Yao

6

• Trysiu

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Wklejam fakt na czasie dla Takeromaniaków z mojego fanpage o NJPW:

Dzisiejsze pay-per-view "Survivor Series" celebrować będzie 25 rocznicę od momentu debiutu The Undertakera na ringach WWE, tymczasem mało kto pamięta o tym, że zanim Mark Callaway zaczął występy dla Vince McMahona w listopadzie 1990 roku, miał wcześniej również kilka epizodów w New Japan Pro Wrestling...

m.in. pretendował wraz z Scottem Hallem o tytuły drużynowe IWGP zmagając się z Shinya Hashimoto i Masa Saito:

http://www.dailymotion.com/video/x26doh ... shortfilms

2u60di9.jpg

Tutaj pełna lista walk nazywanego wówczas Punisher Dice Morgan w NJPW:

http://www.cagematch.de/?id=2&nr=761&pa ... romotion=7

Enjoy. ;)

IIL - ty wiesz, jak nam dogodzić ;) Wiedziałam cząstkowo tylko o wypadach w WCW jako Mark Gallous oraz Mean Mark. Tutaj fajny smaczek wstawiłeś :D

Ach, zapomniałabym - ten wąsik u Halla wręcz mnie zmylił, bo wyglądał jak Rick Rude xD

75137960457081728a67d7.jpg

• Reputacja:   9
  • Styl:  BGZ

Jedyne co warte uwagi, to genialna sylwetka Hall'a w tamtym okresie. Facet był po prostu idealnie zbudowany. Moim zdaniem swoją sylwetką zjadał nie tylko chodzące apteki jak Batista czy Steiner, ale też innych kujących dupę, ale uzurpujących, że to wszystko na jogurtach z biedronki jak Goldberg czy Rock.

915802072594e34bce782c.jpg

NJPW World Tag League 2015 - Day 1

Jak na razie najlepszy dzień spośród 4 jakie się odbyły. Poza walkami turniejowymi reszta trzymała fajny poziom. Co do walk turniejowych każde starcie było na bardzo dobrym poziomie. Jak dla mnie najlepsze walki to 2 ostatnie z karty czyli.

World Tag League 2015 Block B Match

CHAOS (Shinsuke Nakamura & Tomohiro Ishii) vs. Hirooki Goto & Katsuyori Shibata

World Tag League 2015 Block A Match

CHAOS (Kazuchika Okada & YOSHI-HASHI) vs. Hiroshi Tanahashi & Michael Elgin

NJPW World Tag League 2015 - Day 2

Drugi dzień gorszy nie tylko ringowo ale i technicznie (obraz z jednej kamery,brak komentarza). Turniejówki nie powalały.

NJPW World Tag League 2015 - Day 3 i 4

Tutaj także obraz z jednej kamery a co do poziomu ringowego totalna klapa walki nudne czułem się jakbym oglądał gale z cyklu Road To.... Także nie polecam nawet tego ruszać ;)

• 4 tygodnie później...

NJPW "WRESTLE KINGDOM 10 IN TOKYO DOME", 04.01.2016 (NJPW World)

Tokyo Dome

Wrestle_Kingdom_10.jpg

0. New Japan Rumble:

1. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Titles: Kyle O'Reilly & Bobby Fish © vs. Ricochet & Matt Sydal vs. Rocky Romero & Baretta vs. Matt Jackson & Nick Jackson

2. NEVER Openweight 6 Man Tag Team Titles: Toru Yano & The Briscoe Brothers vs. Bad Luck Fae, Yujiro Takahashi & Tama Tonga

3. ROH World Title: Jay Lethal © vs. Michael Elgin

4. IWGP Jr. Heavyweight Title: Kenny Omega © vs. KUSHIDA

5. IWGP Tag Team Titles: Karl Anderson & Doc Gallows © vs. Togi Makabe & Tomoaki Honma

6. Special Singles Match: Hirooki Goto vs. Tetsuya Naito

7. NEVER Openweight Title: Tomohiro Ishii © vs. Katsuyori Shibata

8. IWGP Intercontinental Title: Shinsuke Nakamura vs. AJ Styles

9. IWGP Heavyweight Title: Kazuchika Okada © vs. Hiroshi Tanahashi

Angielski komentarz w tym roku: Matt Striker, Kevin Kelly & Yoshi Tatsu!

---

0. New Japan Rumble wyląduje zapewne w pre-show i to taka propozycja dla tych wrestlerów, którzy nie załapali się do głównej karty. Nawet się tym nie będę przejmował... oO

1. 4WAY Tag: Walki o pasy drużynowe od dawien dawna wyglądają podobnie. W tym roku urozmaicają dodatkiem w postaci teamu - Ricochet & Sydal, co przypada mi do gustu. Lubię obu i potrafią się w ringu pokazać jak mało kto z dywizji juniorów.

2. Yano&Briscoes/Bullet Club: Randomowy tag o nowe tytuły drużynowe. Dziwne, że zdecydowali się na zwykły decision match. Trochę to nie w ich stylu i mogli spokojnie odpalić jakiś 1-2 dniowy turniej. Ciężko wytypować zwycięzców - z jednej strony Bullet Club pojawia się na galach New Japan regularnie i są bardziej dostępni by bronić te tytuły, ale z drugiej w lutym rusza trasa ROH/NJPW po Japonii i to może zdecydować o wygranej braci Briscoe i Yano.

3. Lethal/Eglin: Nie powiem, obrona pasa ROH na tej scenie zapowiada się intrygująco. Gdy kilka lat temu New Japan współpracowało z TNA, to obrona World title przez Jeffa Hardy wypadła nieco antyklimatycznie. ROH przewija się jednak na ringach NJPW coraz częściej, także może wyjść ciekawie. Poziom powinien być odpowiedni. Ciekawe tylko czy publika da się porwać typowo amerykańskim atrakcją.

4. Omega/KUSHIDA: Kibicowałem Kenny'emu, gdy debiutował rok temu z gimmickiem "Cleanera", ale muszę przyznać, że wcielenie to wcale do mnie nie przemawia i całe te jego heelowanie wydaje mi się kiczowate. KUSHIDA stracił tytuł najwyraźniej tylko po to, by odzyskać go na tej scenie i pokazać się szerszej liczbie osób z takiej 'triumfującej' strony. Walka powinna być dobra.

5. Bullet Club/Makabe&Honma: DOC & Anderson kontra zwycięzcy World Tag League. Uwielbiam Andersona, ale DOC od zawsze mnie odpychał. Typowy power wrestler from the 90s, który ledwie chodzi i mozolnie zakłada jakieś pseudo efektowne movesy. Możliwe jednak, że potrafiący przypierdolić Makabe go ogarnie, a ultra charyzmatyczny Honma rozkręci to widowisko...

6. Goto/Naito: Heelowaty Naito radzi sobie całkiem nieźle i spodziewam się bardzo dobrej walki w ich wykonaniu!

7. Ishii/Shibata: Każdy kto pamięta ich klasyki z turniejów G1 Climax i PPV na przełomie 2013 i 2014 roku wie, czego można się spodziewać. Tym razem odpalają title match w Tokio Dome i obaj powinni być wystarczająco zmotywowani ku temu, aby ponownie pójść na całość. Nie jestem wielkim fanem takiego "video game wrestlingu", gdzie po prostu nawala się mocarne movesy bez zwracania uwagi na selling, no ale jeżeli na samym początku przymknie się na to oko, to będzie można się wyśmienicie bawić.

8. Styles/Nakamura: :shock: Walka marzeń pełną gębą. Nie mogę się doczekać! Krążą plotki o tym, że kondycja Stylesa nie jest najlepsza i m.in. dlatego jego walka z Jay'em Lethalem na Final Battle '15 potrafiła zawieść. Liczę na to, że AJ wystarczająco wypocznie przez nadchodzące dwa tygodnie i 4 stycznia będzie latał na wszystkich cylindrach po to, by oddać fanom ich walkę, która urosła do poziomu... marzeń. Kto wie, jeżeli ktoś ma pobić Nakamura/Ibushi z 4/01/15, to chyba tylko duet King of Strong Style ze AJ Stylesem! :t_up:

9. Okada/Tanahashi: nowoczesna rywalizacja na miarę Flair/Steamboat czy Misawa/Kawada zatacza kolejne koło i As New Japan oraz obecny mistrz IWGP Heavyweight skrzyżują pięści i suplesy w walce wieczoru 'Wrestle Kingdom' po raz trzeci w ciągu ostatnich czterech lat! Starcie z WK7 nie przypadło mi do gustu, natomiast ich tegoroczna walka z WK9 otrzymała ode mnie komplet gwiazdek za mega storytelling i nieziemski poziom. Czy uda im się zrównać kosmicznie wywindowany poziom poprzednich spotkań? Może uda im się wybić jakość spotkań na jeszcze wyższą orbitę? :shock: Cant wait! 2016 rok, to rok Rainmakera. Inny zwycięski rezultat nie ma prawa bytu!

Ogółem liczę na solidne show! Karta ma potencjał zrównać się bądź nawet przebić *kompletne* WK9. Nie mogę się doczekać! :applause:

• Reputacja:   66
  • Styl:  Ciemny

Nie będę się rozpisywał jak IIL bo za mało oglądałem w tym roku rzeczy żeby tyle pisać. Jednakże karta rzeczywiście solidna ale tego można było się spodziewać po NJPW. Jednakże dostajemy kolejną walkę Kazuchika Okada vs. Hiroshi Tanahashi. Wiadomo ta dwójka zawsze robi rozpierdol, fajf stary i takie rzeczy ale czy nie warto by było poeksperymentować zamiast kolejny raz odgrzewać kotlety ?

Jaranko oczywiście Nakamura vs Styles. Oczywiście liczę na Nakamurę. To że fajf star gwarantowany to wiadomo bez mojego wpisu.

Jednakże nie zdziwię się jak dream match Nakamura-AJ przyćmi starcie Tomohiro Ishii © vs. Katsuyori Shibata. Oboma się jaram i jest to zdecydowanie czołówka obecnego strong stylu. Liczę na długi i co za tym idzie świetny match.

Podsumowując jaranko jak co roku. Jeżeli chcesz zacząć z NJPW to jest to najlepszy moment.

#SmartFanZone

Natknąłem się w sieci na niemalże 40 stronicową rozpiskę odnośnie New Japan i nadchodzącego wydarzenia - "Wrestle Kingdom" 10:

https://drive.google.com/file/d/0B83DG4 ... sp=sharing

Nie obyło się bez kilku błędów, ale i tak całe opracowanie stanowi niesamowity wstęp do świata Królów Sportu - rozpisane są profile wszystkich postaci, mistrzostwa, eventy, stajnie, jak oglądać New Japan, system młodych lwów, dlaczego jest tam tyle tag team matchy i tak dalej.

Może odpowiedzieć na wiele pytań osób, które nie miały większej styczności z tym produktem, a chciałyby zacząć swoją przygodę wraz z WK10.

Już jutro o 8.00 rano czasu polskiego rozpocznie się dziesiąta edycja "Wrestle Kingdom"!

Znajdzie się ktoś chętny na wspólne oglądanie?

Przy okazji zachęcam do typowania wyników walk. Pełna karta:

0. New Japan Rumble:

1. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Titles: Kyle O'Reilly & Bobby Fish © vs. Ricochet & Matt Sydal vs. Rocky Romero & Baretta vs. Matt Jackson & Nick Jackson

2. NEVER Openweight 6 Man Tag Team Titles: Toru Yano & The Briscoe Brothers vs. Bad Luck Fae, Yujiro Takahashi & Tama Tonga

3. ROH World Title: Jay Lethal © vs. Michael Elgin

4. IWGP Jr. Heavyweight Title: Kenny Omega © vs. KUSHIDA

5. IWGP Tag Team Titles: Karl Anderson & Doc Gallows © vs. Togi Makabe & Tomoaki Honma

6. Special Singles Match: Hirooki Goto vs. Tetsuya Naito

7. NEVER Openweight Title: Tomohiro Ishii © vs. Katsuyori Shibata

8. IWGP Intercontinental Title: Shinsuke Nakamura vs. AJ Styles

9. IWGP Heavyweight Title: Kazuchika Okada © vs. Hiroshi Tanahashi

• Reputacja:   0

Podjarka jest na walki nr. 1, 3, 7 i 8 - dlatego może się skuszę na oglądanie live ;)

IIL, podeślij jakiegoś linka w tym temacie, bym nie musiał Cię szukać rano :D

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

Od rana w robocie, to pewnie sobie jakoś obejrzę, jak znajdę jakąś wrzutę. Dobrze, że w tym roku Tatsu komentuje, to przynajmniej jak jakieś promo, czy speech będzie, to wiadomo będzie co mówią.

@Hacjend - Nie wiem czy istnieją jakieś streamy. Osobiście ogarnę sobie NJPW World na ten miesiąc - to nieco ponad 30 zł. Za tę cenę jest nie tylko WK, ale dzień później 5 stycznia będzie gala w Korauken - które zwykle są wypasione - i eventy Fantastica Mania z CMLL. Warto. :P

• Reputacja:   0

eventy Fantastica Mania z CMLL. Warto. :P

Poważnie :?: Oglądałem FantasticaMania przez ostatnie 2-3 lata i każde z tych trzech dni, każdego roku ssało pałkę. Nie będę wymieniał walk czy innych, bo trudno to spamiętać. Ale skoro to trudno spamiętać, to nic szczególnego się nie działo - no chyba, że jeśli dobrze pamiętam 2 lata temu Bushi niemalże się zabił na FM, botch***jąc Swanton Bomb, czy raczej Swanton Roll, by przejść do kolejnej akcji

5fnjoi.jpg

Chociaż pewny nie jestem czy to było na NJPW/CMLL FM ;)

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

BUSHI połamał się chyba na gali po WK9. Tej z 5 stycznia, która ma niby naśladować Vince'owskie "Raw po WrestleManii", heheh. Fantastica Mania szałów nie robi, ale ogólnie wiąże ciekawe klimaty lucha i puro. Nie jestem wielkim fanem wrestlingu z Meksyku, ale takie połączenie fajnie się ogląda. Nie ma tam jakichś perełek czy 5 starsów, ale te wieloosobowe mieszane tagi gwiazd ogląda się przyjemnie. No ale każdy ma swoje. ;p

Wrestle Kingdom 10 za niecałe 7 godzin! Trzeba iść spać! ;o