Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Czy Brock Lesnar wystarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jesteśmy po Rumble, wiemy że pretendentem do pasa mistrzowskiego jest Romek, który zmierzy się z Brockiem "Bestią" Lesnarem na WrestleManii.

Tak jak wcześniej wypisywałem - absolutnie nic się nie zmieniło w obecnej pozycji Roman'a. Nic.

Facet nie skoczył ani promocyjnie, ani w żaden inny sposób, który miałby dać mu prawo na lajcie i bez żadnych zgrzytów stanąć z Lesnarem do ringu. Pogodziłem się z faktem, że Reings dopcha się do tego mistrzostwa prędzej czy później. Pogodziłem się z tym, ale naprawdę nie rozumiem postępowania kreatywnych.

Z jednej strony dają nam właśnie Romka. "Budują" go wystawiając mu na rawach i smackach Big Show'y, Kane'y, króliki, tancerzy i inne tego typu pierdoły myśląc, że to wystarczy.

Na kompletnie innej planecie jest Lesnar, który: rozbija streak Undertaker'a, pokonuje John'a Cene w dwóch generalnie squashowych walkach.

Mamy jakieś 10:0 dla Brock'a.

Jedźmy dalej. Przychodzi Royal Rumble. Ludzie - tacy jak ja - którzy pogodzili się już z tym, że ten drewniak będzie main-eventował WrestleManię zacierają ręce i dosłownie śmieją się jak kreatiwy mają zamiar teraz wybrnąć z tej całej sytuacji. Zostały im dwie gale aby wypromować Reings'a.

Wydawać by się mogło, że na poważnie ogarnęli się i powiedzieli - "dobra chłopaki, pora zaczynać promować naszego chłopaka." - i wystawiają go do Rumble.

...............

W walce Rumble największą promocją Romka było to, że został sam na dwóch jobberów i wyeliminował ich wraz z kuzynem.

Dlaczego nie sam? A no pewnie dlatego żeby nie dostać jeszcze większego heat'u (jakby poziom buczenia na niego od samego wejścia to było mało :8 ). W dodatku mamy Rock'a, który unosi dłoń naszego Romana jakby dał mu zielone światło, że tym gestem może startować na Bestię...

...a sama Bestia, pojedynek wcześniej wybił po dwudziestu finisherach od dwóch przeciwników. :applause:

Co będzie na Elimination Chamber? Podejrzewam, że kopem promocyjnym będzie spear w komory na dwóch jobberach z Rumble (Kane & Show). To wszystko.

Na samej Manii - skoro oni lubią tak powielać różne wydarzenia z poprzednich gal - podejrzewam walkę w openerze Rocky/Hunter - winner leci do walki wieczoru i walczy w 3-wayu. Walkę wygrywa Rocky. :)

Roman jest kompletnie nieprzygotowany na Manię. :)

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

20

• Myers

12

• DonCarlos

7

• IIL

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Jasny

Nie wiem, lekko nie w temacie chyba, ale miałem złotą myśl, którą teraz przelewam tu. Więc tak, zaświtały mi dwie myśli w głowie, może ktoś podejmie dyskusję.

1) A gdyby tak...turnować Romana Reigns'a na heela, a Brock Lesnar byłby (pozostałby?) face'm? Przy czym, do Romana dołączyłby Paul Heyman, który odwróciłby się od Lesnara? (bo póki co sobie Heymana jako face'a nie wyobrażam) Jak myślicie, wypaliłby taki pomysł? Reigns nie musiałby otwierać paszczaka, Heyman promowałby go, a Lesnar oprócz głosu nie jest taki tragiczny na tym mikrofonie, zresztą czy Brock potrzebuje by go jeszcze Heyman promował?

2) A gdyby tak...The Rock został menedżerem Reignsa na okres RTW? Pomyślmy, jaki mógłby być z tego ciekawy feud - Lesnar vs Reigns...i właśnie...czy aby na pewno? Czy świetne umiejętności mikrofonowe Heymana i Rocka nie sprawiłyby, że fani postrzegaliby to wszystko bardziej jak konflikt menedżerów niż zawodników? Z drugiej jednak strony myślę, że konflikt byłby z tego znakomity, Rock vs Heyman na mikro, a Lesnar z Romanem działaliby w ringu. Z tego mógłby nawet się ukroić niezły pojedynek, gdyby emocje swoje zagrały ; ).

Zapraszam do dyskusji (chociaż ktoś?) ;d

1) A gdyby tak...turnować Romana Reigns'a na heela,

Przypominam, że Romka kreują na baby-face'a, więc nie ma możliwości żeby go turnować.

Jeżeli chcą zrobić z niego drugiego Jasia to musi na samym początku zdobyć poparcie u publiki. Dawanie mu kogokolwiek jako menago będzie głupim posunięciem dlatego, że kompletnie go przyćmi. Romek jest nijaki i podsunąć mu w dodatku Heymana kompletnie obróci się przeciwko niemu. W zamierzeniu kreatiwów Roman Reings to ma być ktoś więcej niż Curtis Axel czy Ryback. To ma być gwiazda, na której Vince będzie trzepał kupę kasy i która będzie gotowa solo prowadził program z oponentem.

A gdyby tak...The Rock został menedżerem Reignsa na okres RTW?

Podczas RTW to Romek sam musi pokazać, że jest gotów na Bestię.

W chwili obecnej nie jest wypromowany w ogóle i ty chcesz mu dawać jeszcze Rock'a, który skupi na sobie wzrok wszystkich fanów? Gdyby rzeczywiście mieli łączyć na czas RTW Rocka z Romkiem to wolałbym chyba obejrzeć Rocky/Lesnar jako walkę wieczoru.

Poza tym niepotrzebnie podnosicie alarm z tym Rockiem. Typek się pojawił pewnie tylko raz żeby jego kuzyn nie popłakał się i nie świętował swojego zwycięstwa na Rumble przy takiej reakcji publiki.

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

W jednym ze swoich ostatnich podcastów Austin odniósł się do sytuacji z Romanem Reignsem

Jeśli próbujesz zyskać uznanie fanów to nie jest najlepszy sposób. Wiele osób czuje się jakby wpychano im go do gardła. On nie jest gotowy, WWE szukało zawodnika gotowego w całości, tymczasem w Shield miał dwóch pomocników, sam robił tylko 30% normy, wchodził, wyglądał przekonująco i wychodził. Nagle jest zmuszony wszystko zrobić sam, a nie jest w stanie tego zrobić.

Austin uważa również że występ Reignsa w RR był bardzo mało przekonujący i spędził za dużo czasu sprzedając zmęczenie w narożniku

Nie chcę wciąż o tym mówiąc, ale tak to wyglądało - podchodził do narożnika i ucinał sobie drzemkę.

Plotki mówiące o tym że Reigns wydaje się bardzo pewny siebie na backu i względem swojej pozycji w federacji skomentował tak

Nie możesz być pewny swojej pozycji ot tak. Gdy tylko zaczniesz myśleć że to coś Ci się należy, że na to zasługujesz, a nie będziesz się odpowiednio przykładał do swojej pracy zaczną się dziać złe rzeczy.

Swoją drogą ciekawi mnie ostatni akapit, pierwszy raz spotykam się z plotkami że Roman się jakoś wozi. W sumie nie zdziwiłoby mnie to specjalnie, był już taki jeden zawodnik który dostał wszystko na tacy i zapomniał ze biznes to biznes i trzeba ostro zapierdalać na swój sukces. Kto wie może właśnie rodzi nam się kolejny Goldberg o którym potem przez lata będą krążyć historie o tym jak na nic nie zasłużył, a wszystko brał za pewnik. Patrząc na wypowiedzi Romka o hejterach ma to trochę sensu. ;)

• Reputacja:   0

Zwycięstwo Romana na RR było tak przewidywalne i oczywiste jak to że Rosja wspiera separatystów.. Facet, który nie potrafi wygłosić speach'u na poziomie, nie powinien wygrywać RR i walczyć w ME of WM. Widzę już ten feud przed tą walką ( chociaż tak bardzo tego nie chce ) .. Jeżeli nie podbują Romka w znaczący sposób to po jego zwycięstwie usłyszymy gromkie " This is Bullshit ! :twisted: ". Heel turn Romana nie wchodzi w grę :t_down: , jeżeli nie wychodzą mu pogawędki na poziomie face'owym to nie sądzę, żeby dał radę jako heel. Swoją drogą jeżeli prowadzą go na miejsce Jasia " zawsze odkopuje e po 2 " Ceny, to jak wyżej wspomniano, nie można go turnować na samym początku jego przygody w rosterze. Odpowiedź na to pytanie wiąże się z odpowiedzią na następne. Rocky obok Romana ? Kto kolwiek obok Romana ? Ten koleś musi kupić sobie WWE Universe ! Musi pokazać, źe jest gotowy na Brocka. Zarówno jego speach'e jak i wygrane muszą pokazać nam " oho, ten koleś jest mocny ". Te 2 miesiące to wielki okres próbny dla Romana . :thinking: . Jeżeli wygra na WM bez żadnych podstaw ( nie licząć plecy u Wujka Vince'a), to doczeka się gorszej reakcji od tej, którą otrzymał po zwycięstwie w RR match :censored: . Sam uważam, że to jeszcze za wcześnie na okres dominacji naszego ex-shield. WWE nie dało mu czasu na przygotowanie się do tak wielkiej odpowiedzialności. Wypowiedź Austina tylko to potwierdza. Przeraża mnie jednak perspektywa zachowania Romana na backu. Jeżeli w tych słowach jest odrobina prawdy, to nie wróżę mu świetlanej przyszłości w Vincelandzie :rotfl: . Musi znać swoje miejsce w szeregu, bo w WWE nie lubią osób wychylających się ponad swój poziom. Ciekawa dyskusja :applause: , czekam na dalsze komentarze :) Enjoy ;):t_up:

W pełni popieram wypowiedzi Austin'a na temat Reings'a. Facet nie błysnął kompletnie w walce na rumble. Wszedł, posiedział chwilę i największą eliminację jaką zaliczył to Show/Kane naraz.

Swoją drogą do Manii mało czasu i ciekawe jakie zadanie dostanie Roman na tym Fast Lane. Pretendenta sobie "wywalczył" i na dobrą sprawę kreatiwy mogą w ogóle go nie wystawiać do walki. :8

Jak myślicie, kogo Reings dostanie na tej gali? Może handicap 2 on 1 - Reings versus Show/Kane - jako zemsta za eliminację? :8

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Jak myślicie, kogo Reings dostanie na tej gali? Może handicap 2 on 1 - Reings versus Show/Kane - jako zemsta za eliminację?

Najgorsze, że już na dwóch portalach czytałem, że kreatiwy rozmyślają ten wariant. Fak...oby nie. Na pewno da się zabookować Romana na 100 innych lepszych sposobów niż handicap przeciwko tym dwóm panom. Może powinni wziąć uber heela i skonfrontować z Romanem. Problem w tym, że na sali w kwestii uber heela jest Lesnar i Rollins. Lesnara na tle Romana ludzie będą cheerować. Pytanie co wyszłoby z konfrontacji Romano z Seth'em. I czy nie chcą Rollinsa puścić na Randala. Swoją drogą smarta to i tak nie przekona. Smart będzie cheerował choćby i Rusev'a mimo, że ten obraża ju es ej.

915802072594e34bce782c.jpg

Tak czy inaczej jestem w 100% pewien że Brock po WM 31 wróci do White'a, a MakMenauke nadal uparcie wierzy że Bork zostanie jeszcze rok XEpEJGQ.gif

85470364654a3ea1bb931f.jpg

Jak myślicie, kogo Reings dostanie na tej gali? Może handicap 2 on 1 - Reings versus Show/Kane - jako zemsta za eliminację?

Najgorsze, że już na dwóch portalach czytałem, że kreatiwy rozmyślają ten wariant. Fak...oby nie. Na pewno da się zabookować Romana na 100 innych lepszych sposobów niż handicap przeciwko tym dwóm panom. Może powinni wziąć uber heela i skonfrontować z Romanem.

Najgorsze dla Romana jest to, że już na Smackdown dostał kolejny raz heat. Okazuje się więc, że publiczność Royal Rumble zagrała na nosie Creative Teamowi i zniszczyła im zacne plany. Nawet to, że Fast Lane odbywa się w Memphis - czyli normalnie tam problemów ze smartami nie powinno być - na niewiele się zda. Ja byłbym za tym, że zrobić ten handicap match. I tak nie ma nikogo lepszego, kogo można by było mu podłożyć. Ale zrobić z niego totalnego terminatora, coś jak Lesnar na Summerslam. To by było dość ciekawe i zdecydowanie dało by mu kopa wprzód. Skoro ma być wiarygodnym przeciwnikiem dla Lesnara, to musi w jakiś sposób go naśladować, dać do zrozumienia, że da sobie z nim spokojnie solo radę, skoro ubił dwóch potworów w dobry sposób.

Najgorsze, że już na dwóch portalach czytałem, że kreatiwy rozmyślają ten wariant. Fak...oby nie. Na pewno da się zabookować Romana na 100 innych lepszych sposobów niż handicap przeciwko tym dwóm panom. Może powinni wziąć uber heela i skonfrontować z Romanem. Problem w tym, że na sali w kwestii uber heela jest Lesnar i Rollins.

"Przywalmy z grubej rury chłopaki! Dajmy gościowi rozJ***ć Kane'a i Big Show'a w handicapie, myślę, że jest to dobry start w promowaniu Romana!" - mówią kreatywni.

Żeby jakkolwiek go ruszyć to też uważam, że handicap jest zdecydowanie za słabą opcją.

Co do Rollins'a to jeszcze nic nie wiadomo. Orton nie wrócił i na dobrą sprawę nie ma planów na Fast Lane. Gdyby dali Romkowi go rozJ***ć? Myślę, że wcale Seth by na tym nie stracił. Uważam, że prze-masakrycznie mocną rozpisują go w segmentach i walkach jak na posiadacza walizki, więc przegrana z Reings'em nie byłaby niczym strasznym imo.

Trzymałoby się to wszystko kupy bo generalnie obaj pretendują do głównego złota.

Tak na marginesie to Roman Reings jest chyba najbardziej kontrowersyjną postacią ostatnimi czasy. Praktycznie w każdych naszych dyskusjach - niekoniecznie traktujących o nim - zawsze przewija się to nazwisko i zawsze dyskutujemy o nim trochę dłużej.

W związku z powyższym powinna powstać ogólna dyskusja typu - "Roman Reings - ogólna dyskusja, komentarze". :8

Ja czytałem swego czasu, że Roman na Fast Lane mialby się zmierzyć z Big Showem w Last Man Standing Matchu, ale... skoro dali im walczyć na ostatnim Smacku - wątpie żeby to przeszło.

Roman jest tragicznie prowadzony i to jest. To już nie jest kwestia zbyt szybkiego wpuszczania go na głęboką wodę (bez przesady, ten facet rok temu jako ostatni wyleciał z RR Matchu, mieli spokojnie z rok żeby go porządnie wypromować, a czasami potrzeba miesiąca), tylko nieumiejętności w prowadzeniu go, w braku pomysłów na tę postać. Brock Lesnar nigdy nie potrzebował mikrofonu, dlaczego więc dostaje go Roman Reigns? Dlaczego ktoś pisze mu tak żałosne teksty, skazując go na... brak jakichkolwiek reakcji (Mick Foley ostatnio apelował do Vince, żeby przestał go zwyczajnie uśmiercać)? Dlaczego oni próbują popełnić ten sam błąd co kilka lat temu z Ceną? Dlaczego nie może być po prostu nieobliczalnym destroyerem-skurwysynem, na których zawsze jest popyt? Zarówno Austin jak i Rock w swoich najlepszych czasach zbierali doskonały cheer tylko i wyłącznie dzięki swojej charyzmie i fajnym catchphrase'om, to naprawdę jest tak dużo?

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

To już nie jest kwestia zbyt szybkiego wpuszczania go na głęboką wodę (bez przesady, ten facet rok temu jako ostatni wyleciał z RR Matchu, mieli spokojnie z rok żeby go porządnie wypromować, a czasami potrzeba miesiąca), tylko nieumiejętności w prowadzeniu go, w braku pomysłów na tę postać.

Podejrzewam, że rok temu kreatiwy albo jeszcze nie pomyślały o tym, że będą chcieli zrobić z niego gwiazdę, albo po prostu stwierdzili, że ZACZNĄ go promować miesiąc przed najważniejszą sceną w roku. Im to wystarczy. :8

Brock Lesnar nigdy nie potrzebował mikrofonu, dlaczego więc dostaje go Roman Reigns?

Brock Lesnar nigdy nie potrzebował mikrofonu, ponieważ o ile się nie mylę zawsze jest przy nim genialny Paul Heyman. Poza tym jak już wspomniałem gdzieś tam przy jakiejś dyskusji - Romek ma być kimś znacznie ważniejszym dla fedki niż Brock. On ma być twarzą federacji, maszynką niesamowitą do zarabiania sianka, więc jeżeli wreszcie zaczną na poważnie coś z nim robić - automatycznie zaczną się większe wymagania ze strony kreatywnych i ze strony fanów.

Podejrzewam, że rok temu kreatiwy albo jeszcze nie pomyślały o tym, że będą chcieli zrobić z niego gwiazdę, albo po prostu stwierdzili, że ZACZNĄ go promować miesiąc przed najważniejszą sceną w roku. Im to wystarczy.

Wtedy trzeba byłoby pogratulować kreatywnym, którzy "z dupy" postanowili sobie, że Romek od teraz to będzie twarzą federacji. On jest promowany od dawna, problem polega na tym, że nie do końca tak jak to powinno wyglądać, przez co kolejny raz wykładają się smartom, którzy nich***ja nie zaakceptują takiej gwiazdy. Problem leży w postaci, nie w samym Romanie.

Brock Lesnar nigdy nie potrzebował mikrofonu, ponieważ o ile się nie mylę zawsze jest przy nim genialny Paul Heyman. Poza tym jak już wspomniałem gdzieś tam przy jakiejś dyskusji - Romek ma być kimś znacznie ważniejszym dla fedki niż Brock. On ma być twarzą federacji, maszynką niesamowitą do zarabiania sianka, więc jeżeli wreszcie zaczną na poważnie coś z nim robić - automatycznie zaczną się większe wymagania ze strony kreatywnych i ze strony fanów.

E tam. Wystarczy kilka podchwytliwych hasełek i będziemy to łykać jak młode pelikany. Nikt mu nie każe być The Rockiem (no, Vince by chyba mocno tego chciał), ale trochę więcej majkowej agresji i poczucia tego, że jak już Romek zaczyna mówić to zaraz coś się wydarzy - tego mu brakuje przede wszystkim.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Po co dawać Romana do walki z dwoma joberami.. Nazwiska jakieś są, ale każdy wie jaka jest ich rola w WWE .. Od momentu zabookowania tej walki, każdy będzie znał zwycięzcę.. Już lepiej dołączyć go do walki Rusev vs Cena =))=)) . A teraz tak całkiem poważnie ...

Nie widzę osoby na której mógłby się teraz podbudować Roman .. Obecnie to chyba tylko walka z Randallem mogłaby go jakoś wzmocnić. Ew. niech wbije się parę razy w Setha, na FL mogłaby się w końcu odbyć ich walka, która mogłaby wypaść całkiem dobrze ( oczywiście za sprawą Setha) !

Jak już wspominałem już jest za późno aby Roman był w pełni gotów na Bestię :twisted:. Mogliby to zmienić na Triple Threat Match .. Tylko z kim ... Seth ? Orton ?

Nie zmienia to faktu, że zwycięstwo Romana na WM nie zostanie kupione przez smart'ową część widowni, ponieważ sądzę, że w tak krótkim okresie czasu CT nie zmieni znacząco postrzegania Romana w oczach publiczności ..

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

daniel_bryan_2014_png_by_kaldtime-d6y5sse.png

BREAKING NEWS!

DANIEL BRYAN JEDNAK W WALCE O PAS NA WRESTLEMANII ?!

Jeżeli wierzyć portalowi WhatCulture.com, który z kolei odnosi się do Dave'a Meltzer'a - Vince McMahon zmienił zdanie, i na dzień dzisiejszy chce Daniela Bryan'a w Main Evencie Wrestlemani. Nie oznacza to jednak, że Daniel wygra na Fast Lane. Chairman podobno zażyczył sobie Triple Threat.

Nie oznacza to również, że Daniel wygra złoto. Federacja planuje póki co, nadal wypuścić Romana z walki ze złotem. Plany jak widać wciąż się zmieniają.

Oryginalny artykuł : http://whatculture.com/wwe/wwe-wrestlem ... hanged.php

Ankieta z wwe.com

wwe-poll-bryan-reigns-600x300.jpg

915802072594e34bce782c.jpg